ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΤΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ



Παίρνουμε τα γεγονότα με τη σειρά. Την Πέμπτη ο ''επώνυμος φίλαθλος'' της ΠΑΕ ΑΕΚ κι αντιπρόεδρος της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, της εταιρείας που συστάθηκε για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ με το όνομα ''Αγια Σοφιά'', ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Πέμπτη μεσημέρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε να… χαιρετήσει από κοντά τα πρωτοπαλίκαρα της Κυβέρνησης, μέσα στο… σπίτι του Πρωθυπουργού. Παρασκευή ανακοινώθηκε ένας αθλητικός νόμος που λες και γράφτηκε για εκείνον. Ή και… από εκείνον. Υπάρχει περίπτωση να μας πει κάποιος κάτι;
Ο νέος αθλητικός νόμος; Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του.
Τόσο «φωτογραφικός» που θα μπορούσε κάλλιστα ο Γιώργος Βασιλειάδης να τον ονομάσει Δημήτρης Μελισσανίδης, για να μην ταλαιπωρούμαστε άδικα να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε τα 112 άρθρα του.
Δεν υπήρχε λόγος άλλωστε. Όλη η ουσία του ήταν σε δύο σημεία.
Πρώτον, σε εκείνο που κατοχυρώνει ότι πλέον μπορεί κάθε μέτοχος στοιχηματικής εταιρίας, που δεν έχει στην κατοχή του πάνω από το 15% της συγκεκριμένης εταιρείας, κάλλιστα να είναι μέτοχος ή και ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ (ναι, πάει πλέον το… επώνυμος φίλαθλος).
Η κοινή λογική λέει ότι κάποιος που έχει σημαντικά κέρδη από μια εταιρεία που ανακατεύεται στο στοίχημα δεν πρέπει να συμμετέχει στη διοίκηση ποδοσφαιρικής ή άλλης αθλητικής εταιρείας, γιατί σε τέτοιες σχέσεις μπορεί να γεννηθεί ο πειρασμός της «χειραγώγησης» των αποτελεσμάτων, κοινώς των «στημένων» αγώνων.
Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και εάν δείτε κανένα παράξενο αποτέλεσμα, μπάλα είναι και γυρίζει.
Δεύτερον, σε αυτό που ξαφνικά δίνει το δικαίωμα σε κάθε ομάδα, σε κάθε ανώνυμη αθλητική εταιρία, να γκρεμίσει ή και να χτίσει νέο γήπεδο δίχως να ρωτήσει κανέναν.
Ούτε τον Δήμο, ούτε τον Ερασιτέχνη, ούτε κάποιον άλλο ιδιοκτήτη κλπ.
Μια υπέροχη «είδηση» για την ΑΕΚ, που ξαφνικά βρήκε τρόπο να μεταφέρει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην «Αγιά Σοφιά» δίχως να αντιμετωπίζει το παραμικρό νομικό κώλυμα.
Δηλαδή, έρχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και διευκολύνει την ολοκλήρωση ενός γηπέδου που χτίστηκε παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και παρά τις αντιρρήσεις σε διάφορες στιγμές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του δημάρχου που είχε εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά τα ξεχνούν τώρα επιτρέποντας όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά και σε κάθε ΠΑΕ πρωτοφανή περιθώρια αυθαιρεσίας.
Πότε έγιναν όλα αυτά;
Μόλις χθες το βράδυ.
Μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έμπνευση που πραγματικά αν δεν ξέραμε πόσο μόχθησαν τα παιδιά της κυβέρνησης, θα λέγαμε ότι την έγραψε με τα ίδια του τα χέρια ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της υπόθεσης.
Ο ένας και μοναδικός «Τίγρης» του οποίου την επιβλητική BMW μπορούσε να τη θαυμάσει κανείς από πολύ κοντά το μεσημέρι της Πέμπτης.
Αρκεί να ήταν στη μια παρά τέταρτο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αν κάποιος περνούσε τυχαία από εκεί, θα μπορούσε να δει το επιβλητικό αυτοκίνητο να σταματά μπροστά από το φυλάκιο.
Θα μπορούσε να δει τους δύο «συνοδούς» και βέβαια θα είχε την τύχη να δει τον ίδιο τον Τίγρη.
Τον Δημήτρη Μελισσανίδη που όπως φαίνεται είχε την διάθεση μιας και πέρασε από τα μέρη να κάνει μια στάση να δει καλούς του φίλους.
Να χαιρετήσει.
Έπαιξε κανά ταβλάκι με τον σύντροφο Φλαμπουράρη;
Ήπιε κανά καφεδάκι με τον Τζανακόπουλο, τον Καρτερό και τους άλλους;
Περίμενε μήπως περάσει από εκεί και ο Πάνος που είναι πάντα η… ψυχή της παρέας;
Μήπως είδε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;
Μήπως βρέθηκε εκεί για να πάρει στα χέρια του την «ιδέα» του Βασιλειάδη, για να τη μελετήσει;
Για να τη διορθώσει;
Απλώς για να την εγκρίνει;
Ή μήπως για να υπαγορεύσει κρίσιμα σημεία;
Ποιος ξέρει.
Το μόνο που ξέρουμε και το μόνο που μπορούμε να γράψουμε είναι ότι τη μία μέρα πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και την επόμενη μέρα δόθηκε στη δημοσιότητα –και μάλιστα με όρους διαβούλευσης εξπρές– ένα νομοσχέδιο που κατά βάση ικανοποιεί τα αιτήματά του
Και μην το θεωρήσετε αυτό υπεκφυγή.
Στα αλήθεια ποιος μπορεί να ξέρει;
Να ανακοινώσει ο ίδιος την επίσκεψη του, αποκλείεται.
Δεν έχει και λόγο άλλωστε ο άνθρωπος.
Αφήστε που αν ήθελε θα το είχε κάνει.
Να ανακοινώσει την επίσκεψη Μελισσανίδη το ίδιο το Μαξίμου;
Να μας έκανε τη χάρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να ενημερώσει για την επίσκεψη ενός επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα, ή τουλάχιστον ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός, έστω να μας έλεγε ο Φλαμπουράρης ποιος κέρδισε στις… πόρτες και στο πλακωτό;
Μα τι λέμε τώρα.
Σιγά μην μας δώσουν και λογαριασμό.
Κυβέρνηση είναι.
Από πού και ως πού πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να δίνουν λογαριασμό στους πολίτες;
Η κυβέρνηση έχει φίλο όποιον θέλει.
Του ανοίγει τις πύλες του Μαξίμου ό,τι ώρα θέλει.
Και άμα λάχει και είναι τυχερός, την άλλη μέρα ανακοινώνει και ένα νομοσχέδιο αφιερωμένο σε εκείνον.
Επειδή μπορεί.
Επειδή το ξέρει.
Και βέβαια γιατί στο τέλος της ημέρας απλώς μπορεί γιατί έτσι γουστάρει.
Πρωθυπουργέ, έχετε εσείς ίσως να πείτε κάτι για όλο αυτά;
Μπα.
Εδώ δεν μας είπατε για το δημοψήφισμα του ΄15 και πώς αποφασίσατε πολύ γρήγορα να ακυρώσετε τη λαϊκή εντολή, θα μπείτε στον κόπο για μια (ακόμη) επίσκεψη του Τίγρη στο σαλόνι σας…
 
 
Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, αλλά είδαμε κι εμείς χθες, την Παρασκευή ο Νικαιώτης (και υποτίθεται φίλαθλος του Ολυμπιακού...) υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο με 113 άρθρα, κάποια εκ των οποίων φτιάχτηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να εξυπηρετηθεί ο ''τίγρης''. Πλέον ο Μελισσανίδης θα μπορεί να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι είναι μέτοχος σε στοιχηματική εταιρεία, στον ΟΠΑΠ, αλλά θα μπορεί και μία ανώνυμη εταιρεία να χρηματοδοτήσει ένα γήπεδο που θα ανήκει στο σωματείο, τον Ερασιτέχνη του Συλλόγου-Συνδέσμου της ΠΑΕ-ΚΑΕ που θα το χρησιμοποιεί, ή θα καρπώνεται βάσει Νόμου το 10% των ακαθαρίστων εσόδων από τις εισπράξεις όλων των εντός έδρας παιχνιδιών της ποδοσφαιρικής-μπασκετικής ομάδας σε αυτό, οπότε θα μπορέσει ο Μελισσανίδης να μεταφέρει τα λεφτά που πήρε φέτος από το Champions League στην ''Αγια Σοφιά''. Πανηγυρίζει κι ο Κώστας Κετσετζόγλου-ΚΕΦΤΕτζόγλου στο site του γι'αυτήν την εξέλιξη, εδώ κι εδώ.
 
 
 
Xθες Σάββατο είχαμε την τρίτη πράξη του δράματος, στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Superleague, το οποίο έληξε με νικητή τον Παναιτωλικό με σκορ 2-1.
 
 
Στο 25' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, o Mάζουρεκ του Παναιτωλικού σεντράρει από τα αριστερά, όπως επιτίθεται η ομάδα του, προς την αντίπαλη περιοχή, πετάγεται με κεφαλιά ο αμαρκάριστος Γουίλιαν Μπαρμπόσα κι ανοίγει το σκορ. Η βοηθός Μαρία Δέτση όμως από την ΕΠΣ Αθηνών έχει διαφορετική άποψη. Ανακαλύπτει...offside στον σκόρερ, ενώ καλύπτεται κατά τουλάχιστον...3 μέτρα.
 

 
Στο 77' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-0, ο Σιμόες της ΑΕΚ μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά, αλλά την στιγμή που τροφοδοτείται με κεφαλιά-πάσα από το συμπαίκτη του Πόνσε, είναι εκτεθειμένος, έστω και οριακά. Τουλάχιστον το μισό σώμα του Σιμόες είναι πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ο ΑΕΚτζής δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής, που μετέδωσε το παιχνίδι για τη ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ, είπε ότι η μπάλα βρήκε στην πλάτη του αμυντικού του Παναιτωλικού Χαντάκια κι έτσι κατέληξε στο μετέπειτα σκόρερ Σιμόες, θεωρώντας δηλαδή πως δεν υπήρχε offside, αφού μιλάμε για ''κακό παίξιμο αντιπάλου'', όπως λέμε. Ισχύει αυτό, αλλά εν μέρει, αφού ναι μεν η μπάλα καταλήγει στο Σιμόες από την πλάτη του Χαντάκια, μόνο που ΠΡΙΝ φτάσει η μπάλα στο Χαντάκια, την έχει βρει εμφανώς με το κεφάλι ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ Πόνσε. Το γκολ ήταν offside, αλλά η Μαρία Δέτση, που ανακάλυψε το offsife του Μπαρμπόσα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αυτός καλυπτόταν κατά 3 μέτρα περίπου, τώρα δεν σήκωσε το σημαιάκι της.
 
 
 
Στο 89' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-1, ο Γκάλο της ΑΕΚ εκτελεί φάουλ στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο Μπογέ των φιλοξενουμένων τροφοδοτεί με κεφαλιά το συμπαίκτη του, Πόνσε, ο οποίος αστοχεί εξ επαφής. Την στιγμή που φεύγει η μπάλα από το κεφάλι του Μπογέ, ο Πόνσε είναι εκτεθειμένος για 1 μέτρο, αλλά και πάλι η βοηθός Δέτση δεν σηκώνει το σημαιάκι της για offside κι επιτρέπει στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει λίγο πριν από τη λήξη του ματς.
 

 
Με φανέλα της ΑΕΚ κατέβηκε στο γήπεδο η Μαρία Δέτση, Όπως μας ενημέρωσαν κάποιοι φίλοι που γνωρίζουν προσωπικά τη συγκεκριμένη βοηθό, είναι, λέει....Ολυμπιακός. Μεγάλος Ολυμπιακός λέει ότι είναι κι ο πρόεδρος της Ένωσης στην οποία ανήκει το Μαράκι μας, ο κύριος Δημητρίου της ΕΠΣΑ, του οποίου η κόρη κι ο γαμπρός δουλεύουν στην ΕΠΟ. Είναι τόσο ''Ολυμπιακάρας'' ο Δημητρίου, που εμφανίζεται συχνά-πυκνά στο πάνελ της τηλεοπτικής ''Δίκης στον ΣΚΑΙ'' του Κυριάκου Θωμαΐδη. Μιλάμε για την ΕΠΣ Αθηνών, στην οποία κάθε χρόνο, όποτε κόβεται η καθιερωμένη ''πρωτοχρονιάτικη'' πίτα, παρευρίσκονται παρέα ο Θωμάς Μητρόπουλος κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτό έγινε το 2017 κι επαναλήφθηκε το 2018...
 
Συνοπτικά λοιπόν, ο Μελισσανίδης βρέθηκε στου Μαξίμου την Πέμπτη, την Παρασκευή ο υφυπουργός Βασιλειάδης έφερε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ακριβώς όπως το ήθελε ο ''τίγρης'', ενώ το Σάββατο ο Θωμάς έστειλε ως ''κομάντο σε αποστολή αυτοκτονίας'' τη Δέτση στο Αγρίνιο, μπας και κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό. Είχαμε δηλαδή άλλο ένα τριήμερο ''εξυγιαντικό'', με σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου ''εξυγίανση'' φυσικά σημαίνει ''εύνοια σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και μετά στον Παναθηναϊκό''.
 
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ή ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ SITE ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΟΥΛΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΟΥΛΙΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΚΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΜΕ.
 

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Χαχαχαχα έλιωσα στα γέλια με αυτό ρε μάγκες:
Στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση πέντε παίκτες του ΠΑΟ. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για ελεύθερες βολές.
https://www.to10.gr/controll/

Εικόνα Γιώργος Π.

Τραγική και ύποπτη η διαιτησία της Δέτση, δε χωρά αμφιβολία. Όμως μην περάσουν στο ντούκου και τα όσα σεξιστικά γράφτηκαν στο golendri-dna με αφορμή τη διαιτησία αυτή.
Συγκεκριμένα υπενθυμίζω την ανάρτηση από χθες, 24/11 στις 19:36 "Αφήστε ήσυχη τη βοηθό που ακύρωσε κανονικό γκολ στο Αγρίνιο, θέλει να μείνει λίγο μόνη να σκεφτεί."
Και μάλιστα πριν λίγο ξαναχτύπησαν γράφοντας: "Την ισοπέδωσε ο παρατηρητής τη βοηθό του Αγρινίου. Μόνο "πήγαινε να πλύνεις κάνα πιάτο" δεν της έγραψε στην έκθεσή του." (για του λόγου το αληθές οι αναρτήσεις αυτές υπάρχουν ακόμα στην ενότητα ''στις γρήγορες'' για όποιον θέλει να τις δει)
Γιατί δεν έγραψαν απλά πχ είναι τυφλή, τη στράβωσε ο ήλιος κλπ που λέμε και για τους άντρες επόπτες; Ή και ότι είναι πιασμάν στην τελική, ξεκάθαρα. Επέλεξαν να κάνουν τα συγκεκριμένα σχόλια εναντίον μιας ΓΥΝΑΙΚΑΣ επόπτη (επειδή αυτή σφύριξε υπέρ της αεκ, δηλαδή του αντιπάλου των αφεντικών τους)
Άρα αυτό δεν είναι σεξισμός; Δεν ειρωνεύονται και μειώνουν ένα άτομο λόγω του φύλου του;
Αυτά από ένα σάιτ που είχε σηκώσει ντόρο και τόσες μέρες μας κουνούσε το δάχτυλο περί ρατσισμού και διακρίσεων λόγω όσων είπε ο Τάκης. Πιστεύω είναι ένα θέμα που αξίζει να αναδείξουμε και να φτάσει και στα μεγαλύτερα Ολυμπιακά μέσα ενημέρωσης, ως απάντηση στη λάσπη και τη χολή τους