ΟΙ ''ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 13



Λίγο-πολύ όλοι έχουμε δει τα βίντεο που κυκλοφορούν με τα επεισόδια που έγιναν χθες το απόγευμα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 
 
Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, από τη μία μεριά υπήρχαν οι οπαδοί της AEΚ, ενωμένοι με Λευκορώσους της Παρτίζαν Μινσκ (ομάδα με αρκετούς αντιεξουσιαστές στις τάξεις των οπαδών της) κι από την άλλη ήταν ενωμένοι οι Ολλανδοί του Άγιαξ (αντιμετωπίζουν σε λίγο, στις 8, την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Champions League), οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και οπαδοί της Κρακοβίας, οι οποίοι έχουν καλές σχέσεις με οπαδούς του Άγιαξ και ήρθαν παρέα στην Ελλάδα. Ας δούμε το ποιοι είναι αυτοί οι ''Jude Gang'', όπως λέγεται το οπαδικό group τους, οι οποίοι χθες βράδυ χτυπούσαν παρέα με Παναθηναϊκούς τους ΑΕΚτζήδες στο Κέντρο της Αθήνας.
 
 
 
 
 
 
 
Κασκόλ με τα SS του Χίτλερ, πανό εναντίον του κομμουνισμού και των ''παλαιών κομμουνιστών'' της Βίσλα Κρακοβίας, της μεγάλης αντιπάλου της ομάδας της Κρακοβίας, φούτερ με εθνικιστικά ''στοχάδια'' και βεβαίως το σήμα του συνδέσμου τους, ένα αστέρι σε κόκκινο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ φόντο. Ο,τιδήποτε ''αναρχοκομμουνιστικό'', όπως θα λέγανε κάποιοι, οι οπαδοί της Κρακοβίας ΔΕΝ το γουστάρουν. Αυτοί οι ''πολύ δημοκράτες'' Πολωνοί, λοιπόν, έρχονται να συνεχίσουν την παράδοση των σχέσεων οπαδών του Παναθηναϊκού με τους εθνικοφασίστες Bad Blue Boys της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά και με τους εθνικιστές Frente της Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε ως συνέχεια όσων έγιναν την προηγούμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, όπου στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου των ανδρών κόντρα στην Εσθονία, κάποιοι οπαδοί σηκώσανε σημαίες της Χρυσής Αυγής και ''μαύρους ήλιους'' του...Χίμλερ της ναζιστικής Γερμανίας, όλως τυχαίως λίγες ώρες μετά το παιχνίδι μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, στον ίδιο χώρο, έπειτα από μάζωξη Παναθηναϊκών δηλαδή εκεί. Για να δούμε, αύριο που θα τελειώσει η απεργία των ΜΜΕ, πόσα ''πύρινα'' και ''άκρως αντιφασιστικά'' άρθρα θα διαβάσουμε για ''σχέσεις οπαδών του ΠΑΟ με φασίστες''; Θα εξεγερθούν άραγε οι ''πολύ γνήσιοι'' οπαδοί του Ολυμπιακού, που αυτοπροσδιορίζονται ως ''αντιφασίστες''; Στα social media πάντως ως τώρα επικρατεί νεκρική σιγή. Αν ήταν γαύροι στη θέση των οπαδών του ΠΑΟ στο παραπάνω κείμενο, σήμερα ίσως έτριζαν τα θεμέλια του ελληνικού Internet, γενικώς και ειδικώς...

Σχόλια

Εικόνα RedSky

Το απαγορευτικό στο αστέρι δεν έχει να κάνει με κομμουνισμό, αλλά με το σήμα της "μισητής" Βίσλα. Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τους οπαδούς της Βίσλα (sharks) να χαιρετάνε ναζιστικά. Οι οπαδοί της Βίσλα είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της Λάτσιο, ενώ της Κρακοβίας με εκείνους του Άγιαξ και για "συμπαράστασή" τους ήρθαν στην Αθήνα. Η KS Cracovia θεωρείται "εβραϊκή" ομάδα, οπότε το "Jude Gang" νομίζω, μιλάει μόνο του. Για αυτό τον λόγο έχουν αδελφοποιηθεί με εκείνους του Ajax και έχουν και κοινά πανό, ειδική σελίδα στο facebook κλπ. Η wikipedia λέει: Cracovia fans have friendships with Ajax Amsterdam. Και αλλού: Cracovia is seen as the supposedly "Jewish team" of the city, though in reality, the large majority are working-class Poles. Και αλλού (περί "Judenklub"): Ajax Amsterdam and KS Cracovia who have a Jewish heritage or connection. Υπάρχουν και σχετικά sites με φωτογραφίες με κασκόλ με εβραϊκά σύμβολα, όπως: http://polandsite.proboards.com/thread/4561/jewish-teams-poland. Εκείνο το κασκόλ με το SS βέβαια, δεν κατάλαβα πως προέκυψε. Αλλά στην Πολωνία πολλά μπορείς να δεις.

Εικόνα savvas gridlock

Για το αστέρι δέχομαι ό,τι λες, αν κι από σχόλια που πρόλαβα να δω σε οπαδικά group στο facebook, κανείς δεν το παίρνει έτσι. Ίσως να ξεκίνησε ως ''αντι-Βίσλα'' σύμβολο, αλλά δεν νομίζω ότι ''χαλάει'' τα μέλη του συγκεκριμένου συνδέσμου να τους συνδέουν και με τους anti-antifa οπαδούς ανά τον κόσμο, εξαιτίας αυτού του απαγορευτικού στο αστέρι. Η φιλία των Jude Gang π.χ. με τους Vak410 του Άγιαξ είναι γνωστή, το αναφέρω και στο κείμενο ότι οι Ολλανδοί τους έφεραν εδώ. Για τα φρονήματα τώρα των οπαδών της Κρακοβίας, τα αντικομμουνιστικά πανό που ανεβάζουν στο γήπεδό τους είναι συνεχή και βεβαίως δεν μένουν εκεί, αλλά επικρίνουν το κομμουνιστικό παρελθόν της μισητής σε αυτούς Βίσλα, από την εποχή του Γιαρουζέλσκι. Δεν νομίζω ότι πρέπει τη σήμερον ημέρα να συγχέουμε τον εβραϊσμό με την Αριστερά ή γενικότερα με τον ''αντιφασισμό'', σώνει και ντε. Υπάρχουν πολλοί Εβραίοι που είναι αρκοδεξιοί και ίσως και πολύ πιο ακραίοι από την ακροδεξιά, στα όρια της αυτογελοιοποίησης δηλαδή, να εμφανίζονται ως...Χιτλερικοί.