MARINAKHS KAI WILBUR ROSS...Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Μια κίνηση – ματ, που αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στη διεθνή ναυτιλία και στον παγκόσμιο επιχειρείν γενικότερα, ανακοινώθηκε προ μερικών ωρών. Συγκεκριμένα, η  Capital Product Partners L.P. (CPLP) συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη συγχωνεύει το στόλο τάνκερ της εταιρείας με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, μέσω μιας συναλλαγής που αποτιμάται στα 1.65 δις δολάρια.
Ετσι, η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στον NASDAQ, Capital Product Partners (CPLP), υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συμφωνίες των τελευταίων ετών. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία προχωρά στη συνένωση μέρους του στόλου των δεξαμενόπλοιών της, που αριθμεί συνολικά 25 πλοία, με τον στόλο της Diamond S Holdings L.P., δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, αριθμώντας 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών.
Η CPLP θα διαθέσει 22 τάνκερς τύπου MR και τρία  Suezmax σε μία νέα εταιρία, η οποία με την σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της CPLP. Οι μέτοχοι της CPLP θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S να εισαχθεί άμεσα στο NYSE. Επίσης να σημειωθεί ότι στη νέα κοινή εταιρεία θα συμμετέχουν εκτός του Ευάγγελου Μαρινάκη, οι κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και Γεράσιμος Βεντούρης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τραπεζικής και της χρηματιστηριακής αγοράς, το premium αυτό είναι από τα υψηλότερα που έχουν πληρωθεί σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η DSS Holdings L.P., με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία η  Capital Product, αποτελεί μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τάνκερς, καθώς διαχειρίζεται συνολικά 33 δεξαμενόπλοια τύπου Medium Range και 12 πετρελαιοφόρα τύπου Suezmax. Επίσης, είναι άξιο αναφοράς ότι η εταιρεία Diamond S είναι συμφερόντων του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross και άλλων επιφανών Αμερικάνων επενδυτών και τελεί υπο την διαχείριση της εταιρείας του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, WR Ross & Co.
Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μία συμφωνία που εκτός από την σπουδαιότητά της αυτή καθεαυτή αποδεικνύει παράλληλα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την εκτίμηση και την αναγνώριση που χαίρει διεθνώς ο Ευάγγελος Μαρινάκης και οι εταιρείες του στις παγκόσμιες χρηματαγορές και φυσικά στην ναυτιλία. Η Capital Product Partners που κλείνει πάνω από μια δεκαετία από την εισαγωγή της στο NASDAQ χαίρει της πλήρους αναγνώρισης των Αμερικάνικων χρηματαγορών. Ας σημειωθεί ότι παρόλη την μεταβλητότητα των ναυτιλιακών αγορών η εταιρία καταβάλει ανελλιπώς μερίσματα από την εισαγωγή της και διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς ισολογισμούς στην αγορά.
Από την πλευρά της, η Diamond S Shipping μετά την συνένωση με τον στόλο των τανκερς της CPLP  αναμένεται να είναι ηγέτιδα επιχείρηση στις αγορές δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης, επωφελούμενη από το ισορροπημένο και μεγάλης κλίμακας χαρτοφυλάκιο πλοίων που θα αποτελείται από 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη. Η νέα εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Με βάση τη συμφωνία, το Δ.Σ. της εταιρείας θα αποτελείται από 7 μέλη, τρία από τα οποία θα ορίζονται από την WR Ross & Co και δύο από την Capital.
Μέσος όρος ηλικίας πλοίων
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Capital Product Partners θα αναδυθεί ως μία εταιρία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου με μέσο όρο ηλικίας 6,6 έτη. ‘Ολα τα πλοία της θα είναι υπό μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρονοναύλωση με την υπολειπόμενη διάρκειας ναύλωσης να ανέρχεται σε 5,3 έτη, ενισχύοντας ως αποτέλεσμα την προβλεψιμότητα των ταμειακών ροών για τους μετόχους της. Η Capital Product θα συνεχίσει επίσης να διατηρεί ισχυρό ισολογισμό και θα προσανατολιστεί στην ανάπτυξη με εξαγορά πλοίων με χρονοναυλώσεις διαρκείας.
Ο κ. Craig Stevenson, διευθύνων σύμβουλος της DSS Holdings, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ο οργανισμός μας είναι στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει με την CPLP μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως. Η συναλλαγή αυτή θα λάβει χώρα σε μια πολύ καλή στιγμή στον κύκλο της αγοράς τανκερς και θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους και υψηλότερης ποιότητας στόλους καθώς και μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες ναυτιλιακές εταιρίες στην αγορά. Ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε την εξέχουσα εμπειρία και τη φήμη της CPLP, για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας»
Από την μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της CPLP, Jerry Καλογηράτος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για αυτή την συγχώνευση με την Diamond S. Η συναλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει ένα στρατηγικό βήμα για την δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τον τανκερ στόλο μας με την Diamond S Shipping, η οποία διαθέτει άριστο μάνατζμεντ με εξαιρετική πορεία στον χώρο της ναυτιλίας».
 
Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων του πλανήτη, λοιπόν, ο οποίος θεωρείται από την παγκόσμια αγορά ''ειδικός'' στο να ανεβάζει την αξία των μετοχών μίας εταιρείας την οποία αναλαμβάνει, ώστε να την πουλήσει αργότερα και να βγάλει κέρδος, την ώρα μάλιστα που είναι και μεγαλομέτοχος στην τράπεζα EUROBANK, μετά τις 2 ανακεφαλαιοποιήσεις του 2014 και του 2015, ενώνει τις δυνάμεις του στη ναυτιλία με το Βαγγέλη Μαρινάκη. Πραγματικά γελάμε από το πρωί όλοι εδώ μέσα με ορισμένους αστείους τύπους, που ονειρεύονται διάφορα άσχημα πράγματα εις βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός...
 
Υ.Γ. Η EUROBANK έχει και το δάνειο της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ, αυτό για το οποίο ''λυσσάνε'' διάφοροι, έτσι;

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Διαβάζουμε την σπουδαία είδηση με ευοίωνους συνειρμούς για την πορεία του Θρύλου μας!
Το γεγονός αυτό έχει πολυεπίπεδη σημασία και από ότι αντιλαμβάνομαι πολυποίκιλες προεκτάσεις!
Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Εικόνα John Zolo

Απο σημερα το πρωϊ εχουν αρχισει και τρεχουν καποιοι...κομματα, υπουργοι, διαχρονικοι νταβατζηδες, καναλαρχες, εκδοτες, δημοσιογραφοι, "δικαστες", ΕΠΟτζηδες και παπατζηδες και οι "κυκλοι" τους, παραγκαρχες, γνωστοι αντιχρηστοι και τα "περιβαλλοντα" τους...
Ο Μαρινακης δεν μιλαγε ολο αυτον τον καιρο και ουτε τωρα θα μιλησει...εχει ο καιρος γυρισματα και τοτε ουαι και αλίμονό τους...

Εικόνα Red Captain

Σαν Ελληνας Πλοίαρχος και ΘΡΥΛΟΣ (αρρωστακη που λετε οι νέοι) μόνο υπερηφάνεια με γεμίζουν αυτά τα ευχάριστα νέα!!!!!

(30 χρονια μπροστα λεει η "Ακτη" βλεπει ο Προερδος μας μπροστά.... κάποιοι ήδη έχασαν τον ύπνο τους.. ο νοών νοείτω)

https://www.nasdaq.com/press-release/cplp-to-spin-off-its-crude-and-prod...

Εικόνα apostolos gaganis

Μια κίνηση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, με πολλές και για πολλούς αναγνώσεις...