ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Αντιγράφουμε από εδώ την είδηση που προέκυψε πριν από 6 μέρες.
 
Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στα διοικητικά του ΤΑΑ Ολυμπιακός καθώς καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει από σήμερα ο Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος και παρουσιάστηκε και επίσημα από τους «ερυθρόλευκους».
Με νέο πρόεδρο στο ΤΑΑ πορεύεται πλέον ο Ολυμπιακός καθώς ο πρώην βουλευτής και ένθερμος υποστηρικτής των «ερυθρολεύκων», Πέτρος Μαντούβαλος αναλαμβάνει την θέση που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο Μιχάλης Κουντούρης.
Η τελετή «παράδοσης-παραλαβής» των νέων καθηκόντων στον Πέτρο Μαντούβαλο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη και σε συνέντευξη τύπου, όπου παραδόξως, δεν είχαν κληθεί όλοι οι εκπρόσωποι Τύπου και αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά…
Κουντούρης : «Μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος ο Ολυμπιακός»
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και απερχόμενος πρόεδρος του ΤΑΑ Μιχάλης Κουντούρης στην αρχική του τοποθέτηση έκανε τον απολογισμό της διοίκησης του και ανέφερε «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και το Τ.Α.Α. καθώς ένας νέος άνθρωπος, ο Πέτρος Μαντούβαλος θα είναι κοντά μας. Πρώτα θα ξεκινήσω για το πως φτάσαμε εδώ, με μια σύντομη αναφορά για τον Ερασιτέχνη και το Τ.Α.Α. για το που βρισκόμαστε μετά από τόσα χρόνια που είμαστε εδώ ως διοίκηση.
Ο Ερασιτέχνης αυτά τα χρόνια έχει αρκετά επιτεύγματα που μας κάνουν υπερήφανους και εμάς σαν διοίκηση αλλά και τους οπαδούς μας. Με δεκάδες Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας, με εννέα τελικούς Ευρώπης, τέσσερις κατακτήσεις, συν ένα Σούπερ Καπ. Νομίζω ότι αυτό ίσως μας κάνει τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο και αυτός είναι ο στόχος μας. Μας γεμίζουν υπερηφάνεια όλα αυτά και όρεξη για μεγαλύτερες επιτυχίες. Στον αντίποδα όμως, όλων αυτών των επιτυχιών, υπάρχουν μόνο περισσότερα έξοδα.
Είναι ρεαλιστικό το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα και για το καλό του συλλόγου μας. Όλες αυτές οι επιτυχίες σημαίνουν δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό, πάνω από 25 φορές βγαίνουν οι ομάδες μας στο εξωτερικό. Σημαίνουν πολύ περισσότερα πριμ, όταν κατακτάς όλα αυτά πρωταθλήματα, τα ευρωπαϊκά και κάνεις τέτοιες ευρωπαϊκές πορείες. Και επίσης σημαίνει και κάτι που δεν το περιμέναμε, και έχει βγει όπως σε όλους τους Έλληνες, πολύ μεγαλύτερη εφορία.
Ήδη να ξέρετε, ο Ολυμπιακός ίσως είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ στην εφορία κάθε χρόνο. Καταλαβαίνεται ότι το θέμα δεν είναι να χτίσουμε επιτυχίες και να χαιρόμαστε όλοι μας, αλλά να σιγουρέψουμε το σύλλογο για να μην θα έρθει κάποια στιγμή, η οποία θα κινδυνέψει να γυρίσουμε σε παλαιότερες καταστάσεις. Πάλι θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο μας κάνει χαρούμενους και το έχουμε πετύχει με δουλειά, είναι η αύξηση των Καρτών Μελών και Φιλάθλων.
Ο κόσμος δείχνει ότι είναι κοντά, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι γιατί μας δίνουν δύναμη. Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι είναι η βάση μας για να μπορούμε να κάνουμε το κάτι καλύτερο.
Υπάρχει μια υγιής ΠΑΕ και ΚΑΕ που κάνουν πρωταθλητισμό σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό είναι μια βοήθεια για εμάς και με τα ποσοστά και στην επίτευξη των στόχων των Καρτών Μελών και Φιλάθλων. Και πάλι όμως το έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο και το συμπληρώνει κάθε χρόνο ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος, ξέρετε ποιος είναι. Είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ  Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης ο οποίος κάθε χρόνο βάζει πάνω από 2 εκατομμύρια, για να χαιρόμαστε όλοι εμείς αυτό εδώ και οι οπαδοί και η διοίκηση.
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται κάθε χρόνο, μακάρι ο άνθρωπος να το κάνει κάθε χρόνο.  Όμως εμείς προσπαθούμε να σιγουρέψουμε τον Ερασιτέχνη για να μην φτάσουμε ξαναλέω σε σημεία που ήμασταν πριν 9 χρόνια. Όπως βλέπετε και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία περνάνε δύσκολες στιγμές.
Σε αυτή μας την προσπάθεια λοιπόν, επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά μας εδώ και χρόνια κάποιους επιφανείς φιλάθλους του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να πετύχουμε τις βάσεις που σας είπα προηγουμένως και να μην κινδυνέψει το σωματείο, που έχει  μεγαλώσει «επικίνδυνα». Γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες μόνο έξοδα είναι, δυστυχώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν έσοδα, δεν έχουν εισιτήρια,  δεν έχουν λεφτά από την Ευρώπη, δεν έχουν χορηγίες. Και δεν έχουν καμία κρατική βοήθεια.
Αυτά τα χρόνια ήρθε ο κ. Λεριώτης στο γυναικείο μπάσκετ, ήρθε ο κ. Ξυνής με το δικό του τιμ στο ανδρικό χάντμπολ. Ταυτόχρονα με την ύπαρξή τους μας έφεραν και επιτυχίες. Ήδη έχουν κατακτήσει 8 τίτλους, 4 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδας.
Από σήμερα θα είναι και στο βόλεϊ Ανδρών σαν πρόεδρος και υποστηρικτής της ομάδας ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, επιφανής φίλαθλος, Πειραιώτης. Εγώ προσωπικά τον ξέρω χρόνια και δεν είχα καμία αμφιβολία το τι είναι για τον Ολυμπιακό. Είναι μαχητής για τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια και έχουμε τη σιγουριά ότι το ίδιο θα κάνει όσο θελήσει να είναι κοντά μας.
Θα είναι πρόεδρος, θα είναι και υποστηρικτής. Πρόεδρος θα είναι επισήμως σε μια από τις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν, του ευχόμαστε να είναι δυνατός, σιδεροκέφαλος και είμαι σίγουρος ότι η βοήθειά του και η αρωγή του και η οικονομική και στα υπόλοιπα θα είναι αυτή που επιθυμούμε όλοι».
Μαντούβαλος : «Να είναι κυρίαρχος παντού ο Ολυμπιακός»
Από την πλευρά του ο Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε ««Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας. Κατά δεύτερον να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Κουντούρη για τα ευγενικά και καλά του λόγια. Τον πρόεδρο με την διαδρομή αυτή που έχει στον Ολυμπιακό, την προσφορά, το νοικοκύρεμα, την αγάπη αλλά και την αναγνώριση που έχει. Τα οποία δικαιωματικά τα έχεις. Και στην αδιαμφισβήτητη ιστορική διαδρομή του Ολυμπιακού, που επάξια έχει κατακτήσει, κυρίαρχα τα αθλητικά δρώμενα και δεδομένα της πατρίδας μας αλλά και πανευρωπαϊκά, ένα σημαντικότατο και τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι φίλαθλοι, οι αθλητές μας και οι διοικήσεις του Ολυμπιακού.
Κρίκος σε αυτή την αλυσίδα, την αλυσίδα της αγάπης, της προσφοράς, του ήθους, του πάθους, της δύναμης αλλά και της τρέλας που έχει η ιδέα του Θρύλου μας, είναι βέβαια και το τμήμα του βόλεϊ στο οποίο πλέον έχω την υψίστη τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Γνωρίζετε ότι είμαι Πειραιώτης, από γεννησιμιού μου, βιώνω την πόλη μου και την αγαπώ, όπως τη διαδρομή του Ολυμπιακού μέσα στον οποίο γεννήθηκα.
Αυτό που κορυφαία δίνει δύναμη στον Ολυμπιακό, πραγματικά, είναι οι τροφοδότες οικονομικής ζωής του. Δεν γίνεται σε μια τέτοια διαδρομή με τέτοιο ανταγωνισμό να μην υπάρχει η δύναμη, η οποία σε βοηθά και σε ενισχύει. Εδώ λοιπόν, θέλω να εξάρω αλλά και να ευχαριστήσω την ηγετική μορφή του Βαγγέλη Μαρινάκη, του ηγέτη και ευεργέτη κατά την δική μου άποψη, του Ολυμπιακού, αλλά και της αγαπημένης πόλης μας του Πειραιά.
Να τονίσω επίσης την άριστη σχέση που έχουμε και με την ΚΑΕ, και τον κ. Παναγιώτη και τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, που μάλιστα είχαν την ευγένεια να δώσουν την άδεια τους να παραχωρηθεί το ΣΕΦ για να γίνει ο τελικός με τη Ραβένα.
Σε γενικές γραμμές αυτό που ξέρετε είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι αγάπη. Είναι τρέλα είναι πάθος, είναι δύναμη, είναι πίστη, είναι ένταση. Και όλα αυτά μέσα στη δική μου ψυχή, αλλά και των παιδιών μου και της Σοφίας και του Σταύρου, είναι δεδομένα και αυτό λοιπόν δίνει τιμή και δύναμη και σε εμένα.
Στόχοι μας γρήγορα, γρήγορα. Πρώτα από όλα δεν χρειάζεται να σας πω ότι είναι ένας οργανωμένος σύλλογος που θέλει πειθαρχία. Αυτή η πειθαρχία, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχιστεί. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλουμε παντού να είναι κυρίαρχος. Κυρίαρχο τον έχει κάνει ο Μιχάλης Κουντούρης, είναι η ΠΑΕ, κυρίαρχη είναι η ΚΑΕ. Άρα λοιπόν και εδώ στο βόλεϊ, όπως είμαστε κυρίαρχοι και αήττητοι, έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε και θα είμαστε.
Δηλαδή, πνεύμα νικητή, αυτό άλλωστε σημαίνει Θρύλος, αυτό άλλωστε σημαίνει Ολυμπιακός. Πνεύμα νικητή και αθλητική κυριαρχία. Κυριαρχία ήθους, δύναμης και αγωνιστικότητος σε κάθε γήπεδο, μέσα και έξω. Αυτός είναι  ο Ολυμπιακός. Στις 29, την Πέμπτη έχουμε με τους Λευκορώσους, αγώνα εδώ, θα είμαστε για μια ακόμα νίκη, στην διαδρομή την ιστορική.
Γνωρίζετε ότι ο κύριος κορμός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ, είναι παίκτες της ομάδας μας. Και από κει και πέρα αυτό που θέλω εγώ είναι να συνεχιστεί η πορεία που είχε και έχει ο Ολυμπιακός, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο βόλεϊ που κυριαρχούμε. Σε ότι με αφορά, το βόλεϊ, μέσα από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι μόνο νίκες και μόνο επιτυχίες θα έχουμε και σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Κουντούρης προηγουμένως, ο φίλος ο Μιχάλης.
Καλώ και άλλους, όχι μόνο επιφανείς Πειραιώτες, καλώ και άλλους επιφανείς φίλους του Θρύλου, καλώ και άλλους φίλους του Ολυμπιακού, σε αυτή την προσπάθεια, που νομίζω ότι είναι ελκυστική και από πλευράς δυνατοτήτων και από πλευράς προσωπικοτήτων αλλά και από πλευράς νικών, δύναμης και προοπτικής. Αυτός κυρίες και κύριοι είναι ο Ολυμπιακός. Αυτόν τον Ολυμπιακό εγώ γνωρίζω, αυτόν τον Ολυμπιακό αγαπώ και με αυτό τον Ολυμπιακό θα πορευτούμε στις επόμενες νίκες μας».
 
 
Κρατάμε ορισμένα σημεία, γιατί είναι άξια σχολιασμού. Πρώτα και κύρια, αυτό εδώ.
 
Είναι ρεαλιστικό το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα και για το καλό του συλλόγου μας. Όλες αυτές οι επιτυχίες σημαίνουν δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό, πάνω από 25 φορές βγαίνουν οι ομάδες μας στο εξωτερικό. Σημαίνουν πολύ περισσότερα πριμ, όταν κατακτάς όλα αυτά πρωταθλήματα, τα ευρωπαϊκά και κάνεις τέτοιες ευρωπαϊκές πορείες. Και επίσης σημαίνει και κάτι που δεν το περιμέναμε, και έχει βγει όπως σε όλους τους Έλληνες, πολύ μεγαλύτερη εφορία.
Ήδη να ξέρετε, ο Ολυμπιακός ίσως είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ στην εφορία κάθε χρόνο...Υπάρχει μια υγιής ΠΑΕ και ΚΑΕ που κάνουν πρωταθλητισμό σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό είναι μια βοήθεια για εμάς και με τα ποσοστά και στην επίτευξη των στόχων των Καρτών Μελών και Φιλάθλων. Και πάλι όμως το έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο και το συμπληρώνει κάθε χρόνο ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος, ξέρετε ποιος είναι. Είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ  Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης ο οποίος κάθε χρόνο βάζει πάνω από 2 εκατομμύρια, για να χαιρόμαστε όλοι εμείς αυτό εδώ και οι οπαδοί και η διοίκηση.
 
Αυτό αναφέρεται στο διάστημα 03:00-03:20 του βίντεο. Πέρα από το 10% των ακαθαρίστων εισπράξεων από τα εισιτήρια σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, αλλά και της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, το οποίο αυτό ποσοστό αποδίδεται βάσει Νόμου στον Ερασιτέχνη, αλλά και πέρα από τις κάρτες φιλάθλου και μελών που αγοράζει κάθε χρόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού, ενισχύοντας οικονομικά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, υπάρχει έλλειμμα στα ταμεία του Συνδέσμου μας. Πολύ μεγάλο έλλειμμα, μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης. Πάνω από 2 εκ. ευρώ είναι αυτό το έλλειμμα, κάθε χρόνο. Όπως βλέπουμε στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τα ενεργά τμήματα του Συνδέσμου μας αυτήν την στιγμή είναι 17 τον αριθμό.
 
 
Στο τμήμα χάντμπολ ανδρών του Ολυμπιακού βάζει χρήματα ο κύριος Ξυνής, με τα γνωστά σε όλη την Ελλάδα ΙΕΚ, ενώ στο τμήμα μπάσκετ γυναικών, όπως είναι γνωστό, συνδράμει οικονομικά ο εφοπλιστής κύριος Λεριώτης, ο οποίος μάλιστα ΔΕΝ είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά του....Παναθηναϊκού, για όσους δεν το γνωρίζουν, κάτι που καθιστά την ενέργειά του να στηρίξει ένα τμήμα του Ολυμπιακού διπλά αξιέπαινη. Παρόλα αυτά ΚΑΙ σε αυτά τα 2 τμήματα συνεισφέρει οικονομικά ο Μαρινάκης. Όπως τόνισε ο Μιχάλης Κουντούρης, εξάλλου, μόνο το ποσό που πρέπει να δοθεί στην Εφορία κάθε χρόνο από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό προσεγγίζει τις 800 χιλιάδες ευρώ.
 
ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ 17 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
 
Αν θυμηθούμε ότι κάπου στις αρχές του 2011 ξεκίνησε, με μπροστάρισσα τη Θύρα 7, η προσπάθεια σωτηρίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού από τα υπέρογκα χρέη με τα οποία τον φόρτωσε η προηγούμενη διοίκηση Συγγελίδη, χρέη που πλησίαζαν τα 7 εκ. ευρώ, τότε σε 8 γεμάτες περιόδους ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει ένα ποσό που ξεπερνά τα 16 εκ. ευρώ, ενώ ενδεχομένως στα πρώτα χρόνια να ήταν κατά πολύ υψηλότερο, για να καλυφθούν οι επείγουσες υποχρεώσεις, κάτι που ίσως ανεβάζει το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό στο ύψος των περίπου 20 εκ. ευρώ, από το 2010 μέχρι σήμερα. Ασύλληπτο πραγματικά νούμερο, αλλά όπως τόνισε ο Μιχάλης Κουντούρης στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής,
 
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται κάθε χρόνο, μακάρι ο άνθρωπος να το κάνει κάθε χρόνο.  Όμως εμείς προσπαθούμε να σιγουρέψουμε τον Ερασιτέχνη για να μην φτάσουμε ξαναλέω σε σημεία που ήμασταν πριν 9 χρόνια. Όπως βλέπετε και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία περνάνε δύσκολες στιγμές.
Σε αυτή μας την προσπάθεια λοιπόν, επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά μας εδώ και χρόνια κάποιους επιφανείς φιλάθλους του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να πετύχουμε τις βάσεις που σας είπα προηγουμένως και να μην κινδυνέψει το σωματείο, που έχει  μεγαλώσει «επικίνδυνα». Γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες μόνο έξοδα είναι, δυστυχώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν έσοδα, δεν έχουν εισιτήρια,  δεν έχουν λεφτά από την Ευρώπη, δεν έχουν χορηγίες. Και δεν έχουν καμία κρατική βοήθεια...
Από σήμερα θα είναι και στο βόλεϊ Ανδρών σαν πρόεδρος και υποστηρικτής της ομάδας ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, επιφανής φίλαθλος, Πειραιώτης. Εγώ προσωπικά τον ξέρω χρόνια και δεν είχα καμία αμφιβολία το τι είναι για τον Ολυμπιακό. Είναι μαχητής για τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια και έχουμε τη σιγουριά ότι το ίδιο θα κάνει όσο θελήσει να είναι κοντά μας.
Θα είναι πρόεδρος, θα είναι και υποστηρικτής. Πρόεδρος θα είναι επισήμως σε μια από τις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν, του ευχόμαστε να είναι δυνατός, σιδεροκέφαλος και είμαι σίγουρος ότι η βοήθειά του και η αρωγή του και η οικονομική και στα υπόλοιπα θα είναι αυτή που επιθυμούμε όλοι»
 
Με απλά λόγια,
 
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Με το που ανακοινώθηκε η είδηση, όλοι σχεδόν οι αντιολυμπιακοί οπαδοί και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι νεόγαυροι-βαζελόγαυροι-''Ολυμπιακάρες'' κυριολεκτικά ξεσάλωσαν. ''Ξεσκόνισαν'' το βιογραφικό του Μαντούβαλου και βρήκαν την εμπλοκή του στο ''παραδικαστικό κύκλωμα Γιοσάκη'' του 2005, αλλά και μία πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2018, παύση 6 μηνών συγκεκριμένα, από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, για μία υπόθεση του Σεπτεμβρίου του 2010, η οποία αφορά μία πελάτισσα του δικηγορικού γραφείου του Μαντούβαλου. Για το ''παραδικαστικό κύκλωμα'' ο Πέτρος Μαντούβαλος αθωώθηκε το Φεβρουάριο του 2010, αλλά καλύτερα να μας τα εξηγήσει ο ίδιος, μέσα από μία συνέντευξή του στο newpost.gr του Τάκη Χατζή και συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο Μαίρη Πολλάλη τον Ιανουάριο του 2016.
 
«Ως δικηγόρος είχα μια καλή, προσεκτική διαδρομή, έκανα καριέρα, έκανα την οικογένειά μου και δύο παιδιά. Η κόρη μου είναι φοιτήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και ο υιός στη Νομική. Ήμουν από τους νεότερους συμβούλους του Δικηγορικού Συλλόγου και το 1999 εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος. Για δύο χρόνια ήμουν ο νεότερος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και μετά για άλλα δύο χρόνια έγινα αντιδήμαρχος. Στη συνέχεια κατέβηκα στις εθνικές εκλογές και εκλέχθηκα βουλευτής. Από το 2008 επέλεξα να μην ασχοληθώ με την πολιτική...».
Ερ. Για ποιο λόγο αποσυρθήκατε από την πολιτική;
Εντελώς ξαφνικά και περίεργα, για ένα θέμα περίεργο που αφορούσε μια πεθαμένη συνεργάτιδα μου, αντιμετώπισα μια δικαστική περιπέτεια. Εγώ μπήκα μπροστά από το γραφείο μου, δεν ήξερα όμως πόσο θα μου κοστίσει. Την επόμενη μέρα που ενεπλάκη το όνομά μου, παραιτήθηκα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ άλλοι παίρνουν και κρατάνε την κολώνα του κοινοβουλίου και δεν την αφήνουν με τίποτα. Παρέδωσα τη βουλευτική μου ασυλία, τους λογαριασμούς μου, και μπήκα σε μια διαδικασία χωρίς να έχω καμία σχέση με την υπόθεση.
Αθωώθηκα ομόφωνα και μετά έκαναν διάφορα κόλπα.
Ερ: Αντιμετωπίζετε μέχρι και σήμερα κατηγορίες;
«Σας επισημαίνω ότι αθωώθηκα πανηγυρικά σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. 'Ηταν κακούργημα, όμως αθωώθηκα ομόφωνα. Αθωώθηκα ομόφωνα. Και θέλω να το φτάσω μέχρι το τέλος. Πολιτικά δεν με ενόχλησε καθόλου αυτό που έγινε. Με στενοχώρησε... Έχασα τον πατέρα μου όταν του είπαν ότι ''ο Πέτρος έχει κάποιο πρόβλημα και κάτι λένε''. Ήταν στη Μάνη και μάζευε ελιές και έπεσε από το δέντρο. Οπότε πρώτα απ' όλα το χρωστάω αυτό το αίσχος και τη ντροπή να ξεκαθαρίσω. Το οφείλω στον πατέρα μου και στον εαυτό μου και στο όνομά μου και στην πορεία μου.
Θα σεβαστώ κατά τρόπο απόλυτο την ελληνική δικαιοσύνη  μέχρι το τέλος. Και βέβαια στενοχωρήθηκα, αλλά ο καθηγητής ο κ. Κασιμάτης και άλλοι τρεις καθηγητές με ολόκληρο πόνημά τους έγραψαν ότι κακώς ενεπλάκην, έλεγαν ότι δεν έχει καμία σχέση ο Μαντούβαλος και ''τι κόλπα είναι αυτά''. Ομως, ο κόσμος κατάλαβε ότι έντιμος πολιτικός πρέπει να αγωνίζεται, ο έντιμος πολιτικός πρέπει να μπαίνει στη φωτιά για να τη σβήσει, όχι να την ανάψει και δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τεράστιες κολώνες, όπως τη βουλευτική ασυλία.
Εγώ θεώρησα έντιμο να παραδώσω τη βουλευτική μου ασυλία και να παραιτηθώ, δεν κρύφτηκα πίσω από την ασυλία του βουλευτή. Τους απέμπλεξα (σ.σ. το κόμμα), τους αποδέσμευσα κατευθείαν. Κλαίγανε, δεν δίνανε την ασυλία μου, αλλά εγώ τους απέμπλεξα την επόμενη μέρα που ανακατεύτηκε το όνομά μου. Για μένα η ασυλία του βουλευτή είναι βρόγχος, είναι θηλιά, και τους είπα «σας παρακαλώ να την πάρετε».
Και τότε δεν γράφτηκαν χρυσές σελίδες για τη δημοσιογραφία. Βρέθηκαν βεβαίως και πολιτικοί αντιπαλοι, εσωτερικοί περισσότερο, και να σπρώξουν και να βάλουν ''διαολιές'' στη συγκεκριμένη κατάσταση...».
Ερ: Από τη Νέα Δημοκρατία;
«Ναι, από το ίδιο το κόμμα μου και συγκεκριμένα από την περιοχή μου, τον Πειραιά».
«Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέβηκα, χωρίς να ρωτήσω κανέναν,  κατέβηκα μόνος μου, και εξελέγην επικεφαλής συνδυασμού στην περιφέρεια Αττικής. Και επειδή είχα στηρίξει τη Ντόρα και όχι τον Σαμαρά, μού κατέβασαν και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Και τότε βοήθησα τον αχαριστότερο πολιτικό μου αντίπαλο» εξομολογείται ο Πέτρος Μαντούβαλος και εξηγεί πώς τελικά ζήτησε από τους Πειραιώτες να ψηφίσουν τον Βασίλη Μιχαλολιάκο:
«Μού ζήτησε ο Σαμαράς τότε να τον βοηθήσω σε ευθεία γραμμή και βγήκα δημόσια και είπα, τον κατονόμασα, και είπα να στηρίξει ο κόσμος τον Μιχαλολιάκο. Τότε που εγώ ήμουν σκυμμένος, που ήθελαν να με βάλουν στα κάτεργα, εξελέγη ο δήμαρχος με τη στήριξή μου. Και τότε  ο κ. Σαμαράς είπε ''ευχαριστώ τον Πέτρο γιατί έδειξε ότι έχει βαθιά κομματική συνείδηση''».
«Ο άνθρωπος αυτός ο κ. Μιχαλολιάκος, να το γνωρίζετε, στο τέλος, αφού είδε ότι εγώ πεθαίνω μαζί με όλα τα άλλα που περνούσα, είπε ότι εγώ ήμουν αυτός που πήγε με κάτι ρουκέτες να τον σκοτώσει. Κακοποιό της πολιτικής λέω τον κ. Μιχαλολιάκο. Έγινε δικογραφία» λέει για τον πρώην δήμαρχο και συνεχίζει:
«Αφού είπε για τη 17 Νοέμβρη, με τις συντάξεις που έπαιρνε κλπ, μετά είπε ότι εγώ πήγα να τον σκοτώσω με κάτι ρουκέτες. Μπαίνουμε σε διαδικασία των κακοποιών της πολιτικής. Είναι κακοποιός της πολιτικής. Έπαιρνε σύνταξη ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης από τη 17 Ν και έλεγε ότι εγώ έβαλα τις ρουκέτες για να τον σκοτώσω. Εγώ ταλαιπωρήθηκα άδικα γι' αυτό και θα το πάω μέχρι τέλους, 700 ετών να πάω θα συνεχίσω».
 
Είναι παραπάνω από σαφές, νομίζω, το τι έχει γίνει στην υπόθεση αυτή και το ποιοι άνθρωποι, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, υπερασπίζονταν την αθωότητα του Μαντούβαλου, όπως και το ποιες πατσαβούρες, π.χ. η φιλιππινέζα του Μελισσανίδη που λέγεται ''Βασίλης Μιχαλολιάκος'' διακινούν διάφορα πράγματα στον Τύπο, καταπώς τους βολεύουν. Αυτές τις μέρες έχει ξανανοίξει η ιστορία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και βρισκόμαστε στο στάδιο των εισαγγελικών προτάσεων για την ενοχή των κατηγορουμένων. Η απόφαση αναμένεται προσεχώς. Καμία καταδίκη αμετάκλητη του Μαντούβαλου, με τη βούλα του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει, λοιπόν. Υφίσταται μία πειθαρχική ποινή από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, η οποία όμως αφορά την επαγγελματική του πορεία, το αν θα του επιτρέπεται να ασκεί αυτό το επάγγελμα. Σε ποινικό επίπεδο, ως τώρα τουλάχιστον και πάντοτε με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, τίποτε απολύτως δεν τον βαρύνει.
 
Όποιος λοιπόν διαφωνεί με την απόφαση να επιτρέψει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός σε έναν Πειραιώτη φίλαθλο του Ολυμπιακού, που δεν έχει καμία αμετάκλητη καταδίκη εις βάρος του για κάποιο κακούργημα, να έρθει και να βάλει τα λεφτά του, τα όποια λεφτά μπορεί ο άνθρωπος, ώστε να στηρίξει οικονομικά ένα τμήμα του Συνδέσμου μας, ας έρθει τότε ο ίδιος να χρηματοδοτήσει ατό το τμήμα. Αν δεν μπορεί κι απλώς δημιουργεί θόρυβο, επειδή ο ίδιος διαφωνεί πολιτικά με τον Πέτρο Μαντούβαλο, είναι δηλαδή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ ή γενικότερα ''αριστερός'', πόσω μάλλον ''αντιεξουσιαστής'', τότε καλύτερα ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ. Συζήτηση με τέτοια κομματόσκυλα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, όπως δεν θα κάνουμε και στο μέλλον, αν εμφανιστεί να χρηματοδοτήσει κάποιο τμήμα του Συνδέσμου ένας επιχειρηματίας που πρόσκειται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ ή και πιο ''αριστερά'' κι αντιδράσουν τα δεξιά κομματόσκυλα, είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε των περισσότερο ακραίων δεξιών Κομμάτων της χώρας μας. Εμείς στηρίζουμε όποιον έρχεται να βάλει τα λεφτά του, αρκεί φυσικά να μην βαρύνεται από ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ, ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ καταδίκες για κάποιο κακούργημα. Με αυτά τα δεοδμένα,
 
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
 
Όποιος διαφωνεί κι επιχειρηματολογεί με ασύστολα ψεύδη, δίχως να μπορεί να τεκμηριώσει το παραμικρό από όσα λέει, ας μάθει ότι αυτοί οι 2 κύριοι του έχουν κάνει τον πάτο μπουρί,
 
 
αλλά ειδικότερα αυτός εδώ.
 
 
Υ.Γ. 1 Δεν ξέρει ο Στρατηγός Μιχάλης Κουντούρης το αν είναι σωστό ή λάθος να έρθει τώρα ο Πέτρος Μαντούβαλος και ξέρουν οι κατσαπλιάδες του Ιnternet και των social media γενικά, ε;
 
Υ.Γ. 2 Δεν θα το πάω με το Μαρινάκη που κατηγορείται για διάφορα πράγματα, γιατί εκεί η απάντηση των κομματόσκυλων που το παίζουν ''Ολυμπιακάρες'' θα είναι ''ναι, να φύγει, να καθαρίσει το όνομά του''. Δεν θα ρωτήσω καν το τι λέγανε παλαιότερα για το Σωκράτη Κόκκαλη όλοι αυτοί, για έναν άνθρωπο δηλαδή που συνολικά έχει συρθεί σε 204 δίκες, επειδή ξέρω ότι οι περισσότεροι τον υπερασπίζονταν ως ''γιο του Πέτρου Κόκκαλη της ΠΕΕΑ, στο κάτω-κάτω της γραφής ΠΑΣΟΚ στήριζε ο Σωκράτης''. Ας πιάσουμε το Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος κατηγορήθηκε για τα γεγονότα στη Λεωφόρο Λαυρίου το Μάρτιο του 2007 με το Φιλόπουλο, αλλά και για το λεγόμενο Koriopolis, τα ''στημένα ματς'' του 2011 δηλαδή, τότε με Μπέο-Τσακογιάννη κ.λπ.. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ, αφού ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ. Τι έπρεπε να γίνει όμως μέχρι να καταπέσουν οι κατηγορίες που τον βάρυναν; Έπρεπε να αποσυρθεί από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τη Θύρα 7 κι από προσώπου Γης γενικότερα, με τη λογική που τώρα κάποιοι λένε ''ο Μαντούβαλος κατηγορείται για πολλά, γιατί μπλέκει με εμάς;''. Μήπως πρέπει όλοι όσοι στηρίζουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, είτε ως παράγοντες, είτε ως φίλαθλοι που δεν χάνουν ματς, να φύγουν ρε παιδί μου από τον Ολυμπιακό, επειδή κάποιοι άλλοι εκεί έξω ''λένε διάφορα''; Να εξαφανιστούμε όλοι μήπως, για να μείνουν οι ''γνήσιες Ολυμπιακάρες'' ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ; Έχουν άραγε το ανάστημα αυτοί που διαμαρτύρονται στην περίπτωση Μαντούβαλου να ζητήσουν κάτι από τα παραπάνω, ανοιχτά και καθαρά, για να γελάσουμε; Αν νομίζουν όλα αυτά τα εγκεφαλικά ανάπηρα, αποβλακωμένα κομματόσκυλα, ότι θα επιτρέψουμε όλοι εμείς να μετατρέψουν τον Ολυμπιακό σε κομματικό μαγαζάκι, είναι βαθιά νυχτωμένοι...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στον Ολυμπιακό, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, χρειάζεται μία σύμπραξη παραγόντων. Ο Μάκης Μαΐλης να αναλάβει το βόλεϊ ανδρών για να καρφώνει τους οπορτουνιστές, ο Μάκης Βορίδης να αναλάβει το πόλο ανδρών για να βυθίζει την κομουνιστική απειλή, ο Βασίλης Λεβέντης να αναλάβει το χάντμπολ για να ικανοποιεί τους "κεντρώους" κ.ο.κ. Δεν παλεύεται άλλο η ηλιθιότητα...

Καλή πορεία στον γαύρο Μαντούβαλο. Έναν γαύρο που δεν το έκρυψε ΠΟΤΕ. Δεν ντράπηκε ποτέ που είναι Πειραιώτης και Ολυμπιακός.

Εικόνα jole11canezza

Το ΥΓ 1 είναι όλα τα λεφτά γιατί και εμένα κάπως μου φάνηκε όταν έμαθα την ενασχόληση του κυρίου Μαντούβαλου με τον Θρύλο μας αλλά από τη στιγμή που το λέει ο Στρατηγός μας τελείωσε η οποία ξινίλα !!!! Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΜΟΥΝΙΑ

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ