ΤΣΙΠΡΑ ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ



Απολογισμός διαιτητικών λαθών σε 3 ποδοσφαιρικά παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής για τη Superleague, Άρης-Παναθηναϊκός, Λαμία-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός.
 
1) Άρης-Παναθηναϊκός προχθές Κυριακή, στο γήπεδο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' στη Θεσσαλονίκη, με το ματς να λήγει ισόπαλο με σκορ 1-1.
 
 
- Στο 5' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, στο διάστημα 00:35-01:10 του βίντεο, ο Μπρούνο Γκάμα του Άρη μπαίνει από δεξιά στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Ινσούα του ΠΑΟ τον ανατρέπει εμφανώς κι ο διαιτητής Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Άρη. Εδώ είναι σε gif το μαρκάρισμα του Ινσούα.
 
 
Όπως είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην ''Αθλητική Κυριακή'' της ''δημόσιας και όχι κρατικής'' ΕΡΤ (στο διάστημα 00:25:44-00:26:15 του βίντεο), ο Τάσος Κάκος στην αθλητική εκπομπή ''TOTAL FOOTBALL'' του τηλεοπτικού σταθμού OPEN του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (στο 11:20 και μετά του βίντεο) και ο Κώστας Ακρίδας στο soccerplus.gr, σωστά δόθηκε πέναλτι σε αυτήν τη φάση υπέρ του Άρη.
 
- Στο 14' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, στο 01:35 του βίντεο, ο Μενέντες του Άρη σεντράρει από αριστερά στην περιοχή του ΠΑΟ, στην οποία βρίσκεται ο δεξιός μπακ των φιλοξενουμένων Γιόχανσον. Ο Σουηδός αμυντικός του ΠΑΟ θα βρει την μπάλα αρχικά με το μηρό και στη συνέχεια, άθελά του, με το δεξί του χέρι. Ο Τζοβάρας θα καταλογίσει και δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι υπέρ του Άρη, μέσα σε μόλις 9 λεπτά. Η φάση είναι εδώ.
 
 
Όπως σωστά τονίζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μπουμπουγιατζής και Γιάννης Καραλής στη μετάδοση του ματς από τη ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ, όπως είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην ''Αθλητική Κυριακή'' της ''δημόσιας και όχι κρατικής'' ΕΡΤ (στο διάστημα 00:26:35-00:27:03 του βίντεο), ο Τάσος Κάκος στην αθλητική εκπομπή ''TOTAL FOOTBALL'' του τηλεοπτικού σταθμού OPEN του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (στο 11:45 και μετά του βίντεο) και τέλος όπως είπε και ο Κώστας Ακρίδας στο soccerplus.gr, κακώς ο διαιτητής Τζοβάρας έδωσε πέναλτι εδώ υπέρ του Άρη, με το οποίο πέναλτι η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ.
 
- Στο 92' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, στο 05:42 του βίντεο, σε μία επίθεση του ΠΑΟ από αριστερά, ο Χατζηθεοδωρίδης σεντράρει στην περιοχή του Άρη, όπου παρεμβαίνει ο συμπαίκτης του Μπουζούκης και τσιμπάει την μπάλα. Ο αμυντικός μέσος του Άρη Σιώπης έχει ήδη κάνει προβολή για να κόψει και οι δύο παίκτες φαίνεται να έρχονται σε επαφή, με το διαιτητή Τζοβάρα να καταλογίζει πέναλτι και τον ΠΑΟ να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ας δούμε το διαφωτιστικό replay σε gif.
 

Όπως σωστά τονίζει ο (Θεσσαλονικιός, έχει σημασία...) δημοσιογράφος Δημήτρης Μπουμπουγιατζής στη μετάδοση του ματς από τη ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ, όπως είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην ''Αθλητική Κυριακή'' της ''δημόσιας και όχι κρατικής'' ΕΡΤ (στο διάστημα 00:28:20-00:29:05 του βίντεο) κι όπως είπε κι ο Κώστας Ακρίδας στο soccerplus.gr, κακώς ο διαιτητής Τζοβάρας έδωσε πέναλτι εδώ υπέρ του ΠΑΟ, με το οποίο πέναλτι η φιλοξενούμενη ομάδα ''έκλεψε'' την ισοπαλία κι έναν πόντο, κόβοντας δύο πόντους από τους γηπεδούχους. Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπουζούκης περνάει το πόδι του πάνω από το Σιώπη, το πατάει κάτω και πέφτει. Δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ο Τάσος Κάκος, στην αθλητική εκπομπή ''TOTAL FOOTBALL'' του τηλεοπτικού σταθμού OPEN του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (στο 12:30 και μετά του βίντεο) μας είπε ότι υπάρχει...πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Μάλιστα επικαλέστηκε τη ''δημόσια ομολογία'' του Σιώπη στο κανάλι OPEN πως υπέπεσε σε παράβαση σε αυτήν την περίπτωση, κάτι όμως που δεν ισχύει, αφού ο Σιώπης με επίσημη δήλωσή του χθες διέψευσε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο. Ο μέσος του Άρη είπε στο ΟPEN ότι ''ήρθε η μοιραία φάση που έκανα και το πέναλτι''. Δεν είπε ποτέ ''σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι, έκανα λάθος''. Είπε ότι η φάση είναι μοιραία, γιατί κόστισε 2 βαθμούς στην ομάδα του. Δεν έκρινε το αν σωστά ή λανθασμένα δόθηκε από το διαιτητή Τζοβάρα το πέναλτι. Δεν φτάνει που πήραν ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ανύπαρκτο πέναλτι οι βάζελοι, έβαλαν μπρος και τον πανίσχυρο μηχανισμό προπαγάνδας που διαθέτουν, για να κάνουν το ''άσπρο-μαύρο'' και να εξαγριώσουν όλο τον κόσμο...
 
2) Στο παιχνίδι που έγινε χθες το απόγευμα στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την τοπική ομάδα με σκορ 1-0.
 
 
Στο 01:40 του βίντεο, στο 11' δηλαδή της χθεσινής αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Επστάιν της Λαμίας σουτάρει προς την εστία του ΠΑΟΚ και η μπάλα βρίσκει το εμφανώς απλωμένο χέρι του Βιεϊρίνια. Το βλέπουμε και σε gif.
 

O διαιτητής Τσαμούρης από την ΕΠΣ...Πειραιά, όχι μόνο δεν δίνει το πέναλτι, αλλά ενώ είναι δίπλα στη φάση, κάνει ένα χαρακτηριστικό νόημα στον Επστάιν, ζητώντας του να συνεχίσει το παιχνίδι, σαν να του λέει δηλαδή ''έλα πάμε, δεν υπάρχει κάτι, μην φωνάζεις''. Όπως είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM, η φάση θέλει...ψυχανάλυση. Μόνο ένας ΤΡΕΛΟΣ διαιτητής δεν θα έδινε πέναλτι σε αυτό το πεντακάθαρο χέρι, αν υποθέσουμε φυσικά ότι αυτός ο διαιτητής έχει μπει στο γήπεδο για να σφυρίξει γενικά ''ό,τι βλέπει'', επειδή υπάρχει και το ενδεχόμενο να είχε μπει χθες στο γήπεδο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ο Τσαμούρης, με αποστολή να ''σπρώξει'' στη νίκη τον ΠΑΟΚ, οπότε ''δεν θα μασούσε'' να εκτεθεί όσο χρειαζόταν, ώστε να κερδίσει το ματς το Παοκάκι, η αγαπημένη ομάδα της ''εξυγίανσης'' των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Φυσικά ως πέναλτι έκρινε τη φάση κι ο Ηρακλής Τσίκινης στο soccerplus.gr, ενώ ακόμη κι ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχτηκε ότι εδώ υπήρχε πέναλτι.
 
- Στο 02:37 του βίντεο, στο 19' δηλαδή της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Κάνιας του ΠΑΟΚ σουτάρει προς την αντίπαλη εστία και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού Αντέτζο της Λαμίας.
 

Όπως φαίνεται στο replay της φάσης, η μπάλα βρίσκει πρώτα στο μηρό του Αντέτζο και μετά στο χέρι του. Αυτό τόνισε ο εκφωνητής Γιώργος Χαϊκάλης στη ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ κατά τη μετάδοση του αγώνα, αυτό είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας σήμερα το πρωί, αυτό λέει και ο Ηρακλής Τσίκινης. Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι εδώ υπέρ του ΠΑΟΚ και σωστά δεν δόθηκε από το διαιτητή Τσαμούρη.
 
- Στο 06:30 του βίντεο, στο 63' δηλαδή της αναμέτρησης, με το σκορ 0-1, σε μία διεκδίκηση στο χώρο του κέντρου, ο Κάνιας του ΠΑΟΚ βάζει τα χέρια του στο πρόσωπο του Δημούτσου της Λαμίας και τον βγάζει εκτός φάσης. Ο διαιτητής Τσαμούρης δίνει φάουλ υπέρ της Λαμίας και δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Κάνιας, η οποία είναι η δεύτερη στο παιχνίδι για το μέσο του ΠΑΟΚ, οπότε οι φιλοξενούμενοι υποχρεώνονται να μείνουν με 10 παίκτες στον αγώνα για 30 γεμάτα λεπτά (με τις καθυστερήσεις). Ας δούμε ένα διαφωτιστικό replay της φάσης σε gif.
 

Όπως τονίζει ο Βαρούχας, βάσει του κανονισμού η δεύτερη κίτρινη κάρτα είναι σωστή, γιατί ο Κάνιας βάζει τα χέρια του στο πρόσωπο του αντιπάλου του, κάτι που δεν επιτρέπεται. Αντίθετα ο Τσίκινης θεωρεί...αυστηρή την αποβολή του Κάνιας, αφού δεν υπάρχει καν φάουλ υπέρ της Λαμίας κατά την άποψή του. Μάλλον ο Τσίκινης θεωρεί ότι τα χέρια στο πρόσωπο του αντιπάλου επιτρέπονται στις διεκδικήσεις, κάτι που θα πρέπει να το τεκμηριώσει με βάση τον κανονισμό, αλλά και με τις οδηγίες που στέλνει κατά καιρούς στους διαιτητές η FIFA. Για να μην το κουράζουμε και πολύ, η αποβολή του Κάνιας ήταν σωστή.
 
- Στο 74' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-1, σε μία σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, βγαίνει ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης κι απομακρύνει με τα χέρια την μπάλα. Την στιγμή που διώχνει, δέχεται ένα χτύπημα με τις τάπες στα πλευρά από τον επιθετικό της Λαμίας Μπαράλες.
 

Ο Μπαράλες εδώ είδε κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Τσαμούρη, αλλά έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι και να αποβληθεί από το ματς, όπως σωστά επισημαίνουν ο Βαρούχας, κι ο Τσίκινης.
 
3) Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1 χθες βράδυ στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' στο Φάληρο.
 
 
- Στο 13' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, στο 00:50 του βίντεο, ο Ποντένσε του Ολυμπιακού προσπαθεί να μπει στην περιοχή των φιλοξενουμένων κι έρχεται σε επαφή με το Ρότσα του Παναιτωλικού. Ετοιμάσαμε 2 ξεχωριστά gifs για τη φάση, ώστε να γίνει σαφές το τι έχει συμβεί. Το πρώτο είναι μία μακρινή λήψη από την πίσω κάμερα, η οποία όμως αποδεικνύεται πολύτιμη.
 

Ας δούμε τώρα και το replay της NOVA.
 

Βλέπουμε ότι ο Ρότσα βρίσκει σίγουρα με το δεξί του γόνατο, ψηλά, στους δεξιούς πλάγιους κοιλιακούς τον Ποντένσε. Επ'αυτού δεν χωρά αμφιβολία. Από το δεύτερο gif φαίνεται ότι όπως πάει να γυρίσει το σώμα του ο Ποντένσε, βρίσκει την μπάλα με το δεξί του πόδι και μετά την επαφή με τον Ρότσα, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού την ακουμπά και με το αριστερό του πόδι. Το θέμα είναι το αν έχει ακουμπήσει έστω και λίγο ο Ρότσα την μπάλα με το δεξί του πόδι, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, το μαρκάρισμά του θα πρέπει να το θεωρήσουμε καθαρό. Όπως φαίνεται στο πρώτο gif, αυτό είναι αδύνατο να συνέβη, αφού το δεξί πόδι του Ρότσα βρίσκεται σε απόσταση από την μπάλα, η οποία ''προστατεύεται'' από τα πόδια του Ποντένσε.
 
 
Είναι μία πολύ δύσκολη φάση, η οποία μπορεί να ξεγελάσει τον οποιονδήποτε, φυσικά και το διαιτητή, επειδή η μπάλα μετά την επαφή των δύο παικτών πηγαίνει σε ένα σημείο που θα πήγαινε αν έκοβε ο Ρότσα. Στη ζωντανή ροή του ματς εύκολα μπορείς να πεις ότι ''δεν υπάρχει τίποτε, βρήκε καθαρά την μπάλα ο αμυντικός του Παναιτωλικού'', η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχει βρει την μπάλα. Υπήρχε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο δεν δόθηκε από το διαιτητή Κουμπαράκη της ΕΠΣ Θράκης. Σε αυτήν τη φάση δεν στάθηκε ούτε ο Παναγιώτης Βαρούχας σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM (ραδιοφωνικός σταθμός ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟ, Γιάννη Αλαφούζου), αλλά ούτε κι ο Κώστας Ακρίδας στην ιστοσελίδα soccerplus.gr. Πρέπει να την δουν, έστω ετεροχρονισμένα και να την κρίνουν κι αυτήν, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο.
 
- Στο 25' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, στο 01:28 του βίντεο, ο Φορτούνης εκτελεί φάουλ από θέση μέσα αριστερά στο χώρο του κέντρου, προς την περιοχή του Παναιτωλικού. Η μπάλα φτάνει κάπου προς τα δεξιά της επίθεσης του Ολυμπιακού, εντός μεγάλης περιοχής πάντοτε, όπου ο προωθημένος αμυντικός των γηπεδούχων Βούκοβιτς τροφοδοτεί με κεφαλιά το συμπαίκτη του Γκερέρο, ο οποίος κάνει το 2-0. Την στιγμή της κεφαλιάς-πάσας του Βούκοβιτς προς τον Γκερέρο δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, αλλά όταν φεύγει η μπάλα από το πόδι του Φορτούνη στο φάουλ, ο Βούκοβιτς μοιάζει ακάλυπτος. Παρόλα αυτά, το γκολ μέτρησε.
 
 
Κανονικά θα έπρεπε να πούμε κατηγορηματικά ''είναι εκτεθειμένος ο Βούκοβιτς'', αφού με βάση την γραμμή της NOVA όλο το δεξί πόδι του Σέρβου στόπερ του Θρύλου είναι οφσάιντ. Δείτε όμως προσεκτικά την γραμμή του συνδρομητικού καναλιού, αγνοώντας το Βούκοβιτς κι εστιάζοντας την προσοχή σας στον αμυντικό του Παναιτωλικού με το νούμερο 88 στην πλάτη, τον Άργκους.
 
ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ Ο...ΑΡΓΚΟΥΣ;
 
Σύμφωνοι, ''τα χέρια δεν μετρούν στο οφσάντ'', αλλά το δεξί γόνατο, ο δεξιός ώμος και γενικότερα όλη η δεξιά πλευρά του σώματος του Άργκους μοιάζουν να είναι μπροστά από την γραμμή της NOVA. Με συγχωρείτε λοιπόν, αλλά θα πω ότι
 
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ''ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ'' REPLAY ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΣΑΙΝΤ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
 
Τι προβλέπεται τώρα, με βάση την οδηγία της FIFA, για περιπτώσεις που δεν είναι ξεκάθαρες και υπάρχει αμφιβολία ακόμη και μετά τα replay;
 
Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥ.
 
Αυτό θα πούμε κι εμείς, άρα καλώς μέτρησε το γκολ. Κακώς γίνεται συζήτηση για τη φάση, όπως σωστά τονίζει ο Κώστας Ακρίδας στο soccerplus.gr. Ο Παναγιώτης Βαρούχας λέει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ''ήταν οφσάιντ ο Βούκοβιτς'', αλλά μάλλον πρέπει να προσέξει καλύτερα την γραμμή της NOVA.
 
- Στο 52' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-0, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να επιτεθεί, με την μπάλα να βρίσκεται στο χώρο του κέντρου. Ο επιθετικός των γηπεδούχων Γκερέρο, έχοντας πλάτη στην αντίπαλη εστία, κάνει μία προσποίηση στο Χαντάκια του Παναιτωλικού, ο οποίος έχει κολλήσει από πίσω του. Με το δεξί του πόδι ο Γκερέρο περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χαντάκια και πάει να φύγει από τα αριστερά του αντιπάλου του. Ο Χαντάκιας με το γόνατο ψηλά βρίσκει και πετάει στο έδαφος τον επιθετικό του Ολυμπιακού.
 

Όπως σωστά λέει ο Παναγιώτης Βαρούχας, η απόφαση του διαιτητή Κουμπαράκη να δείξει σε αυτήν τη φάση την κίτρινη κάρτα στο Χαντάκια, η οποία ήταν η δεύτερη στο ματς κι οδήγησε στην αποβολή του παίκτη των φιλοξενουμένων, ήταν ορθή. Ο Κώστας Ακρίδας στο soccerplus.gr διαφωνεί, θεωρώντας πως δεν είναι σίγουρος για το αν υπήρχε έστω απλό φάουλ σε αυτήν την περίπτωση. Η γνώμη μου είναι ότι η γονατιά του Χαντάκια είναι οφθαλμοφανής, άρα σωστά αποβλήθηκε...
 
Συνοπτικά λοιπόν είχαμε από δύο σοβαρά διαιτητικά λάθη σε κάθε ένα από τα παραπάνω παιχνίδια, το διήμερο που μας πέρασε (εντάξει, ας πούμε ''ενάμισι'' λάθος στο ''Καραϊσκάκης''). Στη Λαμία δεν δόθηκε πεναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με το σκορ 0-0, ενώ στο 74' δεν αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, παρότι ο Μπαράλες βρήκε με τις τάπες τον Πασχαλάκη. Κάθε σύγκριση του ενός λάθος με το άλλο, προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου, για να τον αποπροσανατολίσει από τα βασικά, καίρια ερωτήματα.
 
ΑΝ Η ΛΑΜΙΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ, ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
 
Ο ΠΑΟΚ είχε την κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης με την Τσέλσι στο Λονδίνο για το Europa League. Γενικά στο ματς είχε 2 ευκαιρίες, την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς από καλή θέση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το τετ α τετ σε κόντρα αντεπίθεση του Λημνιού προς το τέλος του αγώνα, με όλη σχεδόν την ομάδα της Λαμίας να βρίσκεται μπροστά και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Οι τελικές προσπάθειες και των δύο ομάδων στο παιχνίδι ήταν 10.
 
 
ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΟΚ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ 1-0 ΑΠΟ ΤΟ 11' ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΧΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ;
 
Ναι, αδικήθηκε στην πορεία του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ, αφού θα έπρεπε να αποβληθεί ο Μπαράλες στο 74'. Από τύψεις ενδεχομένως για το πέναλτι που δεν έδωσε, ο διαιτητής Τσαμούρης από τον Πειραιά άφησε τη Λαμία να αγωνιστεί στα 20 τελευταία λεπτά του ματς με αριθμητικό πλεονέκτημα, έπειτα από την αποβολή του Κάνιας του ΠΑΟΚ στο 63'. Η κόκκινη κάρτα είναι σοβαρό διαιτητικό λάθος, αλλά το πέναλτι είναι πολύ πιο σοβαρό. Γκολ μετράμε στο ποδόσφαιρο, όχι κάρτες. Γενικά, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ''πέναλτι=γκολ'', κατά 80%-90%. Για ομάδες σαν τη Λαμία, το να βάλουν γκολ σε έναν ποιοτικά ανώτερο αντίπαλο, μόνο εύκολο δεν είναι, ακόμη κι αν αγωνίζονται με παίκτη παραπάνω στο παιχνίδι. Όταν όμως δεν παίρνουν τα πέναλτι που δικαιούνται, έχουν βάσιμο λόγο να φωνάζουν για ''εύνοια προς τους μεγάλους''...
 
Στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' το ματς Άρης-Παναθηναϊκός έληξε 1-1 και τα 2 γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από ανύπαρκτα πέναλτι. Και πάλι όμως ο ΠΑΟ πήρε ανύπαρκτο πέναλτι στο τέλος του παιχνιδιού, όπως συνέβη και στην Τρίπολη φέτος, με τον Αστέρα να έχει προπονητή το Σάββα Παντελίδη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον Άρη.
 
 
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 90' ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗ SUPERLEAGUE Ο...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; ΜΟΝΟΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ. Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΥΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΦΕΤΟΣ...
 
Στο παιχνίδι στο ''Καραϊσκάκης'' έχουμε το 2-0 του Ολυμπιακού να φαίνεται ''οφσάιντ'' με τη ΛΑΘΟΣ γραμμή της NOVA, αλλά έχουμε κι ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, με το σκορ 1-0, το οποίο δεν καταλογίστηκε. Για ένα ακόμη ματς στη φετινή Superleague, το σοβαρό διαιτητικό λάθος έγινε εις βάρος κι όχι υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ το ανάποδο έγινε με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε ένα ΚΡΑΧΤΟ σφύριγμα.
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;
 
Ναι, έχουμε πει πολλές φορές ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το αναλύσαμε μάλιστα και με την χρήση προηγμένων στατιστικών του Διεθνούς Παρατηρητηρίου CIES, από τα οποία στατιστικά φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι καν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη χώρα. ΑΕΚ κι Ατρόμητος, ίσως κι ο ΠΑΟ, συνολικά στο πρωτάθλημα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Χθες με τον Παναιτωλικό δεν ήμασταν όσο καλοί υπήρξαμε σε προηγούμενα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Παρόλα αυτά, φτιάξαμε 20 τελικές προσπάθειες, έναντι 5 της ομάδας του Αγρινίου.
 
 
Τις τελευταίες μέρες έχουμε ακούσει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κι εν ενεργεία προπονητή του ΠΑΟ, Γιώργο Δώνη, να δηλώνει στο κανάλι OPEN του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' του ΠΑΟΚ:
 
Έχω δει όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος.
 
Έχουμε ακούσει τον τέως ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (πέρυσι έπαιζε σε αυτήν την ομάδα), Παναγιώτη Κονέ, να μας λέει κι αυτός στο OPEN του ''Σαββίδη'':
 
Για'μένα ο Ολυμπιακός παίζει ξεκάθαρα το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος...Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, την καλύτερη κατά την γνώμη μου.
 
Χθες ακούσαμε και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, νυν προπονητή του Παναιτωλικού, Τραϊανό Δέλλα, να δηλώνει:
 
Σήμερα ήρθαμε σε ένα γήπεδο που δυσκολεύει όλες τις ομάδες, απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα, που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και με πολλούς τρόπους.
 
Ακόμη κι αντιολυμπιακοί (κατά δήλωσή τους πάντοτε) δημοσιογράφοι, παραδέχονται ότι φέτος ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί όμως να πάρει ένα πρωτάθλημα, στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ και πουθενά βαθμούς, είτε επειδή οι αντίπαλοί του δεν θέλουν να τον κερδίσουν, είτε επειδή δεν τους αφήνουν οι διαιτητές να τον κερδίσουν. Τι συμπέρασμα να βγάλουμε όταν Σάββατο βράδυ, τώρα πριν από 3 μέρες, διαβάσαμε στο site του αντιολυμπιακού, ορκισμένου εχθρού του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ότι συναντήθηκαν κρυφά στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' του ΠΑΟΚ;
 
Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός, διέβη το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, από την γνωστή πίσω πόρτα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Πλούσια η ατζέντα, δεδομένου ότι στις 7 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Μόσχα για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην μετά Κοτζιά εποχή, προκειμένου να αποκαταστήσει στο βαθμό του δυνατού τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο έχουν επιδεινωθεί .
Υπάρχουν και άλλα θέματα  τα οποία απασχολούν τον Ιβάν Σαββίδη, όπως η κατάσταση στα ΜΜΕ και οι δύο επόμενες τηλεοπτικές άδειες, η οιονεί προεκλογική περίοδος, θέματα της Εκκλησίας με τα οποία ασχολείται και μάλιστα δραστήρια ο ελληνορώσος επιχειρηματίας, α! βεβαίως και το «μακεδονικό».
Διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, σπεύδουν πάντως να επισημάνουν πως οι φημολογούμενες καλές επαφές του Ιβάν Σαββίδη με το Κρεμλίνο δεν απηχούν την πραγματική εικόνα, όπως ορισμένοι επιμένουν να επαναλαμβάνουν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεδομένου ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες διάφοροι γνωστοί και σημαντικοί επιχειρηματίες έχουν διαβεί το κατώφλι του Μαξίμου και έχουν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ένας από τους βασικούς λόγους που η σημερινή συνάντηση μπορεί να θεωρηθεί σημαντική είναι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ελληνορώσος επιχειρηματίας είναι ένας άνθρωπος με επιρροή στην θεσαλλονίκη είναι λοιπόν προφανές πως η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη αυτή κ. Νοτοπούλου έχει προφανώς ανάγκη της επιρροής αυτής.
 
Σάββατο είδε τον Ιβάν ο Αλέξης μας και 2 μέρες μετά, Δευτέρα απόγευμα, ο...Πειραιώτης διαιτητής Τσαμούρης δεν έδωσε πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ, στο χέρι-''μπλοκ στο βόλεϊ'' του Βιεϊρίνια στη Λαμία. Δέκα μέρες νωρίτερα, στις 22 Νοεμβρίου, πήγε κρυφά στου Μαξίμου ο ''τίγρης'' Δημήτρης Μελισσανίδης της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να δει κι αυτός τον Αλέξη Τσίπρα. Την επομένη της συνάντησης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έφερε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία της ΑΕΚ, όσον αφορά το θέμα του γηπέδου της ''Αγια-Σοφιάς'', αλλά και το θέμα του αν θα μπορεί να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ο (μέτοχος του στοιχηματικού Οργανισμού ΟΠΑΠ...) Μελισσανίδης και 2 μέρες μετά, η βοηθός Μαρία Δέτση, από την ΕΠΣ Αθηνών στην οποία αλωνίζει ο...Θωμάς Μητρόπουλος, πάλευε με νύχια και με δόντια στο Αγρίνιο για να μην χάσει η ''μάνα ΑΕΚ''.
 
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;
 
Μήπως θέλετε να μοιράζουμε οπαδικό σανό, τύπου ''πάμε μάγκες, μπορούμε, θα πάρουμε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και σε όλα, Ολυμπιακός είμαστε''; Αυτό το παραμύθι εδώ μέσα ΔΕΝ θα το διαβάσετε και για να μην παίρνω στο λαιμό μου άλλα παιδιά, δεν θα το διαβάσετε από εμένα ΠΟΤΕ. Για πολλοστή φορά θα πω ότι
 
ΚΑΘΕΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.
 
Εδώ μέσα δεν είναι ευπρόσδεκτη καμία ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΚΥΛΟΠΟΥΤΑΝΑ, κανένα ανώμαλο σίχαμα που θα τολμήσει να πει την παραμικρή καλή κουβέντα για τους ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εκτός site, ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει, πάντως εγώ
 
ΑΝ ΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.
 
Αλέξη Τσίπρα, για να μην παιδευόμαστε τζάμπα εμείς, αλλά ταυτόχρονα για να μην αγχώνεστε κι όλοι εσείς εκεί στο παρεάκι των ''εξυγιαντών'', βγάλε ένα νομοθετικό διάταγμα και στείλε από τώρα την κούπα του πρωταθλητή στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Θα είναι το καλύτερο για όλους. Με ένα νόμο κι ένα άρθρο πάντοτε, όπως ''έσκισες'' τα Μνημόνια των προηγουμένων, ''κακών'' Σαμαροβενιζέλων, απατεώνα και ΜΟΥΛΕ. Ραντεβού με εσένα και την κουστωδία σου θα έχουμε εκεί που πρέπει, ΝΟΜΙΜΑ πάντοτε. Ξέρεις εσύ, ΚΑΡΙΟΛΗ.
 

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Η γραμμή της NOVA είναι σαφώς λάθος. Τα σώματα 3 ποδοσφαιριστών είναι πιο μπροστά. Αλήθεια, ποιος είναι ο αρμόδιος της τοποθέτησης της γραμμής και με ποια λογική την τοποθετεί; Με το μάτι; Δεν μπορούν να τον βρουν από τον Ολυμπιακό και να τον σκίσουν;
Και δεν είναι μόνο η θέση της γραμμής. Έχω παρατηρήσει ότι παίζουν και με τα δέκατα των δευτερολέπτων που η μπάλα φεύγει από το πόδι του συμπαίκτη. 2-3 δέκατα του δευτερολέπτου συν ή πλην, δημιουργεί τελείως διαφορετικές εντυπώσεις. Και έχεις μετά τον κάθε Λαλάκη να εξισώνει το έγκλημα του κορυφαίου μπλοκέρ στην Λαμία με φάσεις που κρίνονται σε μια στραβή γραμμή και δέκατα δευτερολέπτων.

Εικόνα Romain

Εγώ είμαι αριστερός.

Αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη όλων των εποχών.

Θα ψηφίσω όποιον είναι ο κύριος αντίπαλος των ΑΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΙΣΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΕΛΗΤΩΝ.

Εικόνα Brainstorm

Σαββα καλησπερα και ευχαριστουμε για αλλο ενα εμπεριστατωμενο αρθρο.

η μοναδικη μου ερωτηση ειναι :
Πως ειμαστε σιγουροι (η εστω εχουμε ελπιδες) οτι του χρονου θα ειναι ολα αλλιως?
Εδω μιλαμε οτι εχουν αλωθει ολα απ τις μισες ομαδες της λιγκας μεχρι την εθνικη, εδω θα πηγαινανε τον Φορτουνη και τον Κουτρη ξερω γω να παιξουν στην Τουμπα αν δεν βγαζανε ανακοινωση οι λαγοι της Αλαμανας, ενα τηλεφωνο στα ρωσικα να πεσει και θα δειτε εθνικη ομαδα με ασπρομαυρα. Και ν αλλαξει η κυβερνηση, δε θα πατηθει ενα κουμπι για να επελθει μια -σχετικη- κανονικοτητα, δεν ξερω πως θα γινει δουλεια.

το μονο που εχει να κανει η ομαδα ειναι να βελτιωνεται ποδοσφαιρικα. οσα κανει φετος αυτος ο συρφετος για να μεινει πρωτος δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να κανουν τα ιδια ξανα του χρονου.
ελπιζω μονο καποια στιγμη στο μελλον να βγουν ολα στη φορα για αυτη τη χρονια. Αν και ελλαδα εισαι, απιθανο.