Ο ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΥΚΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Ο μακροβιότερος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Τρύφων Κούκιος αποτελεί το νέο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο στρατηγός εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. έκανε τις πρώτες δηλώσεις του αποκλειστικά στο Metropolis 95,5 για τον νέο ρόλο του.
«Δεν μπορούσα να αρνηθώ το κάλεσμα του προέδρου μας. Με τον κ. Σαββίδη μας συνδέει ο ΠΑΟΚ. Όλοι μαζί, το ΔΣ και οι φίλαθλοι συνεχίζουμε τον δρόμο που έχει χαράξει ο ίδιος για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει», τόνισε αρχικά, προσθέτοντας: «Κατάγομαι από την Φθιώτιδα, μεγάλωσα στην Αθήνα και είμαι ΠΑΟΚ. Είμαι και… ποντιόπληκτος, αφού η σύζυγός μου είναι Πόντια και φαν του ΠΑΟΚ. Το περιβάλλον γύρω από εμένα με έκανε ΠΑΟΚ».
Τέλος, αναφερόμενος στα νέα καθήκοντά του, σημείωσε: «Ακόμη δεν τα γνωρίζω, ίσως έχουν σχέση με τα καθήκοντα που είχα ως αστυνομικός. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει σεβασμό, ειλικρίνεια και αγάπη. Επαναλαμβάνω, μαζί με το δ.σ. της ΠΑΕ, όλοι με καθοδηγητή τον Ιβάν Σαββίδη θα πάρουμε αυτά που μας ανήκουν».
 
 
Φανταστείτε το μακροβιότερο Αστυνομικό Διευθυντή του...Πειραιά, να δούλευε μετά την αποστρατεία του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τι θα ακούγαμε άραγε, ειδικά αν υπήρχαν καταγγελίες οπαδών άλλων ομάδων για περίεργες ενέργειες...Ασφαλιτών σε επεισόδια στα οποία είχαν πάρει μέρος οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως έγινε προσφάτως με τις καταγγελίες των ανθρώπων του Ηρακλή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Σωστά τα γράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.
 
Μια ιδιαίτερη αγάπη στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ειδικά σε αυτούς που είχαν διευθυντικές θέσεις και υπηρέτησαν στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος τη διαδρομή που ακολουθούν όσοι αποστρατεύονται από το σώμα της ελληνικής αστυνομίας και πηγαίνουν στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ;
Την αρχή έκανε ο απόστρατος ταξίαρχος Ηλίας Γεροντίδης, ο οποίος ήταν κάποτε υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης στους αγώνες της Τούμπας. Οταν αποστρατεύτηκε άλλαξε πόστο, αλλά όχι και γήπεδο. Απλά έγινε υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ.
Εδώ και μερικές ημέρες πόστο στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ ανέλαβε και ο μακροβιότερος γενικός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Τρύφων Κούκιος.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και απαιτούν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς εδώ πλέον εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο… μοτίβο.
Τον Οκτώβριο του 2011 ο υποστράτηγος Τρύφωνας Κούκιος τοποθετήθηκε ως γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, πόστο το οποίο κράτησε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν.
Σχεδόν την ίδια εποχή ο Ηλίας Γεροντίδης αποστρατευόταν από την Ελληνική Αστυνομία ως ταξίαρχος, έχοντας υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια της ενεργής καριέρας του στο Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας και μετέπειτα ως διευθυντής στη Β’ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Την ίδια εναλλαγή ακολούθησαν οι δύο άνδρες τον Δεκέμβριο του 2018, μακριά από την αστυνομία. Ο Ηλίας Γεροντίδης αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη θέση του ανέλαβε ο Τρύφων Κούκιος, ο μακροβιότερος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.
Ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ Ηλίας Γεροντίδης , παράλληλα παρέμεινε στο μισθολόγιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως υπεύθυνος ασφαλείας, ρόλο που είχε από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του με την ΠΑΕ παράλληλα με τη θέση του στο ΔΣ.
Για την τοποθέτηση του Ηλία Γεροντίδη, τόσο ως υπεύθυνου ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και στο ΔΣ της ομάδας, είχαν δημιουργηθεί ουκ ολίγα “ενδο-οικογενειακά” επεισόδια, κυρίως από τους οργανωμένους φίλους του δικέφαλου, οι οποίοι ουδέποτε είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση μιας και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής θητείας του είχαν βρεθεί ουκ ολίγες φορές αντιμέτωποι. Βλέπετε ο απόστρατος ταξίαρχος ήταν συνήθως υπεύθυνος της ΕΛ.ΑΣ για τα ματς της Τούμπας και ιδιαίτερα για αυτά που θεωρούνταν υψηλού κινδύνου.
Δεν είναι μυστικό ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί εξακολουθούν και μετά το τέλος της καριέρας τους, να γνωρίζουν και φυσικά να μπορούν να επηρεάζουν συναδέλφους τους που παραμένουν σε καίρια πόστα του Σώματος με τους οποίους πιθανόν να είχαν και κοινή προϋπηρεσία.
Ούτε είναι φυσικά παράνομο να προσληφθεί ένας απόστρατος αντιστράτηγος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι όμως και ηθικό όταν υπάρχουν τόσες υποθέσεις ανοιχτές; Σε ποια Σώματα Ασφαλείας και ποια Δικαιοσύνη να πιστέψει ο Έλληνας πολίτης όταν βλέπει τέτοιες κινήσεις;
Βλέπετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ΕΠΟ της εξυγίανσης, εκτός από ποδοσφαιριστές, μια ομάδα χρειάζεται να έχει και την εύνοια των διαιτητών που θα παθαίνουν ξαφνική… τύφλωση αγνοώντας αποκρούσεις με το χέρι εντός περιοχής – λέγε με Βιεϊρίνια, χρειάζεται δικηγόρους και δικαστές για να εξαφανίζονται δικαστικές ποινές ή να πέφτουν ποινές – χάδια ακόμη κι όταν εκτοξεύονται φονικές φωτοβολίδες σε εξέδρες με γυναικόπαιδα, αλλά χρειάζονται και οι σωστές επαφές με τις αστυνομικές αρχές!
Ναι, σε αυτή την βορειότερη αφρικανική χώρα, παίζει σημαντικό ρόλο το τι θα γράψουν οι αστυνομικές αρχές στις εκθέσεις τους! Για παράδειγμα αν γράψουν ότι έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, φθορές ιδιοκτησίας κλπ, οι ομάδες που κρίνονται υπαίτιες κινδυνεύουν με αφαιρέσεις βαθμών.
Αν από την άλλη, πάθουν κι οι αστυνομικοί κρίσεις… ξαφνικής τύφλωσης, ακόμη κι όταν πρόκειται για παράτυπη είσοδο χιλιάδων οπαδών σε “λάθος” κερκίδα, ή όταν πέφτουν μολότοφ ακριβώς έξω από τις θύρες εισόδου και γράφουν ότι τα συμβάντα έγιναν “μακριά” από το γήπεδο, τέτοιου τύπου προβλήματα δεν υπάρχουν.
Πολύ δε περισσότερο, οι σχέσεις με την ελληνική αστυνομία θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο, όταν υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές. Οταν υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες, στις οποίες οι σημαντικότερες μαρτυρίες είναι αυτές αστυνομικών για παράδειγμα.
Ισως θα έπρεπε κάποια στιγμή να τοποθετηθεί και επίσημα η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Εκτός κι αν η… εξυγίανση έχει απλώσει και εκεί τα πλοκάμια της!
 
Θυμίζουμε ότι στην ΠΑΕ ΠΑΟ έχουν εργαστεί κατά σειρά ως υπεύθυνοι Ασφαλείας οι:
 
 - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΑΣ, πρώην βοηθός Αττικάρχη της ΕΛ.ΑΣ., o οποίος ήταν σε αυτό το πόστο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και στα γνωστά γεγονότα της Λεωφόρου Λαυρίου το Μάρτιο του 2007, με το θάνατο του οπαδού του ΠΑΟ, Μιχάλη ΦΙιλόπουλου, όταν σε συνεργασία με τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή της ΓΑΔΑ, Σταύρο Σταυρόπουλο, αλλά και τον υπεύθυνο Ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟ και παλαίμαχο παίκτη του βόλεϊ, Μιχάλη Γεωργαντή, αφαίρεσαν από τη δικογραφία ο,τιδήποτε ενοχοποιούσε τους οπαδούς του ΠΑΟ για τις συμπλοκές, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ΜΟΝΟ οπαδοί του Ολυμπιακού, κάτι που αναφέρεται στα πρακτικά της δίκης κι εξέπληξε την έδρα του Δικαστηρίου.
 
- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην αξιωματικός της Κρατικής Ασφάλειας.
 
- ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ, πρώην Αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ..
 
- ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ, Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.
 
Στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν εργαστεί ως υπεύθυνοι Ασφαλείας ή έχουν τοποθετηθεί ως μέλη του Δ.Σ. οι:
 
- ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, υπαρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. την εποχή της εξάρθρωσης της ''17 Νοέμβρη''.
 
- ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΜΠΟΣ, πρώην Αστυνομικός Διευθυντής και πράκτορας της ΕΥΠ, ο οποίος είχε ενεργότατο ρόλο στα γνωστά γεγονότα της...παράδοσης του Κούρδου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στην Τουρκία P.K.K., Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από το επίσημο ελληνικό Κράτος στο επίσημο τουρκικό Κράτος, μέσα από την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με μεταφορά του στη γειτονική μας χώρα με...ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα, το Φεβρουάσριο του 1999.
 
- ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, πρώην ''νούμερο 2'' στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και μετέπειτα Α' Υποδιοικητής της ΕΥΠ επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2009, είναι αυτός που ουσιαστικά έφερε στην Ελλάδα το περιβόητο ''βαλιτσάκι'', το σύστημα συνακροάσεως με το οποίο η ΕΥΠ παρακολουθεί τους υπόπτους και καταγράφει τις συνομιλίες τους.
 
Πλέον και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουμε:
 
- ΗΛΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ, Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., διευθυντής στη Β’ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και με υπηρεσία τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στο Σώμα στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας–Τριανδρίας.
 
- ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΥΚΙΟΣ, Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο μακροβιότερος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.
 
Αλήθεια, όλοι αυτοί που ωρύονταν τα προηγούμενα χρόνια για τον...''Τσιρώνη που δούλεψε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τη...Ριζούπολη το 2003'', τι λένε για τα παραπάνω; Τουλάχιστον τον τότε διοικητή των ΜΑΤ Χαράλαμπο Χρυστοφαρεΐζη, ο οποίος είχε το προσωνύμιο...''Βαζέχα'' από συναδέλφους του και μαζί με τον τότε Αττικάρχη και μετέπειτα Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργο Αγγελάκο, έφτιαξαν την στημένη έκθεση με τους...13 τραυματίες, υποτίθεται, Αστυνομικούς στο παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-0 στη Νέα Σμύρνη, ώστε να διεξαχθεί το ντέρμπι τίτλου της Ριζούπολης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το Μάιο του 2003 κεκκλεισμένων των θυρών και να χάσει το πλεονέκτημα της έδρας ο Ολυμπιακός, τον θυμούνται; Αν δεν τον θυμούνται, είτε επειδή τον ξέχασαν, είτε επειδή...δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει να τον θυμούνται, εδώ είμαστε εμείς για να θυμίζουμε σε όλο τον κόσμο όσα δεν επιθυμούν οι αντιολυμπιακοί μάστορες στην προπαγάνδα να πολυ-κυκλοφορούν εκεί έξω...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Εντελώς ξετσίπωτα ανθρωπάκια με υψηλές θέσεις ευθύνης
σε κρατικές υπηρεσίς και θεσμούς-πυλώνες (δικαιοσύνη λ.χ.)
γίνονται γιουσουφάκια σφουγγοκωλάριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και
του κάθε βρόμικου ολιγάρχη.

Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τον ρωσοπόντιο δεν έχει προηγούμενο.
Στα 4 μπροστά του κυβέρνηση, αδτυνομικοί, δικαστές και δεν
συμμαζεύεται. Γι' αυτό και ουσιαστικά τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα
του είναι στο απυρόβλητο ή χαϊδεύονται... Στη...συμπρωτεύουσα -και
όχι μόνο- και να προτίθεται κάποιος λειτουργός να πράξει τα νόμιμα
δεν το τολμάει τελικά λόγω της περιρρέουσας ή της πραγματικής
τρομοκρατίας (από κυβέρνηση και Ιβάν).

Θα 'θελα να δω την κατάληξη όλων αυτών των ξετσίπωτων και παράσιτων,
που συνωστίζονται και με περισσή ξιπασιά στην αυλή τού Ιβάν, στην
περίπτωση απώλειας και του φετινού πρωταθλήματος.

'Αντε ρε Θρύλε, πράξε το αναπάντεχο!

Εικόνα Ποσειδωνία

Και αστυνόμους παίρνουν στα Διοικητικά Συμβούλια και διαιτητές που κρεμάνε τη σφυρίχτρα.
Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Εικόνα sotiris chios

Τι να τους κάνουν αυτούς όταν σύσσωμη η κυβέρνηση τους πάει τραίνο.

Εικόνα Harry red logic

Όλα τα μπουμπούκια στην υπηρεσία της εξυγίανσης και στους πάτρωνες της!

Η επιθυμητή ΑΛΛΑΓΗ και η λύτρωση από τα φασιστοειδή με τις μάσκες ,μπορεί να γίνει όταν εκπληρωθούν δύο συνθήκες:
1. Φουσκώσει και γίνει τσουνάμι η δυσαρέσκεια του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας!
2. Η προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον αφυπνίσει πάλι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας!
Η ενημέρωση που προσφέρεται εδώ είναι τροφή και για τις δυο συνθήκες, γιαυτό πρέπει να γίνει διάχυση σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται!!!

Εικόνα Harry red logic

Όλα τα μπουμπούκια στην υπηρεσία της εξυγίανσης και στους πάτρωνες της!

Η επιθυμητή ΑΛΛΑΓΗ και η λύτρωση από τα φασιστοειδή με τις μάσκες ,μπορεί να γίνει όταν εκπληρωθούν δύο συνθήκες:
1. Φουσκώσει και γίνει τσουνάμι η δυσαρέσκεια του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας!
2. Η προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον αφυπνίσει πάλι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας!
Η ενημέρωση που προσφέρεται εδώ είναι τροφή και για τις δυο συνθήκες, γιαυτό πρέπει να γίνει διάχυση σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται!!!

Εικόνα Christos7

Πολύ ενδιαφέρον. Ευτυχώς που έχουμε κι εσάς παιδιά και μας ανοίγετε τα μάτια γιατί δυστυχώς εκεί έξω αυτά δε τα λέει κανένας.

Αυτό πολύ με προβληματίζει ρε γαμώτο, αν στο κείμενο όπου έλεγες ΠΑΟΚ έβαζες Ολυμπιακό και όπου Θεσσαλονίκη έβαζες Πειραιά, θα είχε καεί ο τόπος, θα το αναφέρανε με έκτακτο δελτίο και στο ΣΚΑΙ και στο Όπεν. Αλλά επειδή αυτή η είδηση αφορά τον ΠΑΟΚ, όλα είναι καθαρά, όλα είναι διάφανα...