ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ...ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ



Ως γνωστόν, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο διαιτητής Τζήλος στη Λάρισα (για την οποία μαθαίνουμε ότι επίκεινται άμεσα συλλήψεις...), το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής Superleague διεκόπη. Κοιτάζοντας τον πίνακα με τα εισιτήρια που κόπηκαν κατά τη 14η και πιο πρόσφατη αγωνιστική, μέσα από το επίσημο site της διοργανώτριας Αρχής,
 
 
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ''ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ'' ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΟΠΗΚΑΝ 19.250 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 7 ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙ, ΚΟΠΗΚΑΝ 20.248 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ...1.000 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ.
 
Εντάξει, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ δεν έπαιζαν στην έδρα τους, αλλά έπαιζαν εντός έδρας ο ΠΑΟ με τον Ατρόμητο, σε ένα ντέρμπι playoff, όπως κι ο Άρης στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' με τον Παναιτωλικό. 6.064 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ, 5.651 εισιτήρια στο Χαριλάου. Βλέπουμε επίσης ότι στο γενικό μέσο όρο της σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει κόψει 20.908 εισιτήρια κι ο ΠΑΟΚ 17.351.
 
ΠΑΡΟΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ (ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΟΚ...), Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΒΕΙ ΣΤΟ ''ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ'' ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 3.567 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.
 
Εδώ ισχύει αυτό που λέμε
 
ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΣΤΕ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΑΔΙΚΟΙ ''ΛΑΟΙ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.

Θα μπορούσαμε να κλείσουμε εδώ το άρθρο, αλλά όπως ξέρετε εμείς ΔΕΝ εφησυχάζουμε. Έχουμε πάψει εδώ και πολλά χρόνια να συγκρινόμαστε με τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ εσωτερικό ανταγωνισμό και κοιτάμε ΜΟΝΟ στο εξωτερικό, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς, ως Ολυμπιακός πάντοτε. Από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά λοιπόν, στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, είχαμε τις παρακάτω επιδόσεις στα εισιτήρια που διετέθησαν για τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια που διεξήχθησαν εκεί.

 
- Στη Γ' Εθνική της Αγγλίας (League One), το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), στο παιχνίδι Σάντερλαντ-Μπρίστολ Ρόβερς κόπηκαν 28.971 εισιτήρια. Μία μέρα μετά, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 7μιση ώρα Ελλάδος, στο ''Καραϊσκάκης'' κόπηκαν 19.250 εισιτήρια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Λαμία.
 
 
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), στο παιχνίδι Πόρτσμουθ-Σάντερλαντ για τη Γ' Εθνική-League One της Αγγλίας, κόπηκαν 19.402 εισιτήρια.
 
 
Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), κόπηκαν 46.039 εισιτήρια στο ματς Σάντερλαντ-Μπράντφορντ.
 
 
Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), κόπηκαν 33.288 εισιτήρια στο ματς Σάντερλαντ-Σριούσμπερι.
 
 
Βλέποντας το βαθμολογικό πίνακα της αγγλικής League One, παρατηρούμε ότι η Πόρτσμουθ είναι πρωτοπόρος, η Σάντερλαντ είναι 3η, 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά και μόλις 2 βαθμούς πίσω από τη Λούτον στη 2η θέση, η οποία οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην Championship-Β' Εθνική. Η Μπράντφορντ αυτήν την στιγμή σώζεται...οριακά. Σε παιχνίδι δηλαδή της 3ης ομάδας κόντρα στην...20ή ομάδα της βαθμολογίας της Γ' Εθνικής Αγγλίας, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων το μεσημέρι, κόπηκαν 46.039 εισιτήρια, με τη Σάντερλαντ γενικά στο φετινό πρωτάθλημα να έχει κατά μέσο όρο 31.536 εισιτήρια στο γήπεδό της. Απλησίαστο μέγεθος για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα η Σάντερλαντ. Εμείς μπορούμε να κονταροχτυπηθούμε στα εισιτήρια με την Πόρτσμουθ και την Μπράντφορντ, από τις οποίες υπερτερούμε, αυτήν την στιγμή, με μικρή διαφορά.
 
 
 
- Στην ''Ντρίτε Λίγκα'', τη Γ' Εθνική της Γερμανίας-Dritte Liga, στις 22 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα), στο ''ντέρμπι της Ανατολικής Γερμανίας'', όπως λέγεται, Χάνσα Ροστόκ-Ένεργκι Κότμπους, κόπηκαν 20.000 εισιτήρια.
 
 
Η Χάνσα είναι 8η στη βαθμολογία, μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο ή στα playoff ανόδου στη Β' Εθνική-Τσβάιτε Λίγκα της Γερμανίας, ενώ η Κότμπους είναι 14η και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ως τώρα σε αυτό το πρωτάθλημα η...11η στη βαθμολογία Καϊζερσλάουτερν έχει μέσο όρο 23.354 εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της, μεγαλύτερο από το μέσο όρο εισιτηρίων του Ολυμπιακού στο ''Καραϊσκάκης'' δηλαδή...
 
 
 
- Στη Β' Εθνική της Γαλλίας, στο παιχνίδι Λανς-Αζαξιό το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα), κόπηκαν 25.099 εισιτήρια.
 
 
Η Λανς αυτήν την στιγμή είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας και παλεύει να μπει στα playoff για την άνοδο στην Πρώτη Κατηγορία της Γαλλίας,
 
 
αλλά όπως βλέπουμε, ως τώρα στο πρωτάθλημα κόβει κατά μέσο όρο 27.217 εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της, περισσότερα από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Η Αζαξιό είναι 15η στη βαθμολογία...
 
 
- Στην Πρώτη Κατηγορία του Βελγίου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 7 η (τοπική) ώρα, στο παιχνίδι Σταντάρ Λιέγης-Ζούλτε Βάρεγκεμ κόπηκαν 24.338 εισιτήρια.
 
 
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 7μιση το απόγευμα (τοπική ώρα), στο παιχνίδι Σταντάρ Λιέγης-Οστάνδη κόπηκαν 25.795 εισιτήρια.
 
 
Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στη 1μιση το μεσημέρι (τοπική ώρα), στο ματς Κλαμπ Μπριζ-Αντβέρπ κόπηκαν 25.092 εισιτήρια.
 
 
Η Κλαμπ Μπριζ είναι 2η, 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γκενκ, ενώ η Σταντάρ Λιέγης είναι 4η, 12 πόντους μακριά από την κορυφή. Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι τη μέρα που γινόταν το Ολυμπιακός-Λαμία, την ίδια ώρα περίπου, πάνω-κάτω, στο παιχνίδι της 4ης στη βαθμολογία Σταντάρ Λιέγης κόντρα στη 14η Ζούλτε Βάρεγκεμ, κόβονταν περισσότερες από 5.000 επιπλέον εισιτήρια από όσα κόπηκαν στο ''Καραϊσκάκης''.
 
 
Συνολικά σε αυτό το πρωτάθλημα ως τώρα η Κλαμπ Μπριζ κόβει κατά μέσο όρο 24.216 εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της και η Σταντάρ Λιέγης 22.346 εισιτήρια. Και οι δύο αυτές βελγικές ομάδες δηλαδή κόβουν περισσότερα εισιτήρια από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα...
 
 
- Στην Πρώτη Κατηγορία της Ολλανδίας, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στη 1μιση το μεσημέρι (τοπική ώρα), στο ματς Γκρόνιγκεν-Έμμεν κόπηκαν 21.965 εισιτήρια.
 
 
Στο παιχνίδι Ουτρέχτη-Άγιαξ, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις...11 και τέταρτο το...πρωί (τοπική ώρα), κόπηκαν 23.226 εισιτήρια.
 
 
Βλέπουμε στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ότι η Γκρόνιγκεν είναι 15η, η Έμμεν είναι 13η, η Ουτρέχτη είναι 4η κι ο Άγιαξ 2ος. Δηλαδή σε παιχνίδι που έγινε την ίδια μέρα με το Ολυμπιακός-Λαμία κι αναμετρήθηκαν η 15η με τη 13η ομάδα της Ολλανδίας, δύο ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τα playout για τον υποβιβασμό στη Δεύτερη Κατηγορία, κόπηκαν περισσότερα εισιτήρια από το ''Καραϊσκάκης'', παρότι το ματς ξεκίνησε μάλιστα στη 1μιση το μεσημέρι ώρα Ολλανδίας...
 
 
Όπως βλέπετε δεν αναφερόμαστε καθόλου στα εντός έδρας παιχνίδια των 3 μεγάλων ολλανδικών ομάδων, Άγιαξ-Αϊντχόφεν-Φέγενοορντ. Ο Άγιαξ έχει 53.059 εισιτήρια μέσο όρο ως τώρα στους εντός έδρας αγώνες του στο πρωτάθλημα, η Φέγενοορντ έχει 44.511 εισιτήρια και η Αϊντχόφεν 33.889 εισιτήρια. Μιλάμε για απλησίαστα μεγέθη για τα δικά μας κυβικά. Εμείς ''κοντραριζόμαστε'' με Μπρέντα-Ουτρέχτη-Χέρενφεν-Γκρόνιγκεν κι οριακά, αυτήν την στιγμή, τους περνάμε. Να δούμε το αν θα τους περνάμε και τον Απρίλιο...
 
 
- Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 8 η (τοπική) ώρα, στο παιχνίδι Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας κόπηκαν 27.435 εισιτήρια.
 
 
Η Γκιμαράες είναι 5η στη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και η Σπόρτινγκ 3η.
 
 
Δεν θα τολμήσουμε φυσικά σύγκριση με τα εντός έδρας παιχνίδια των 3 μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας, Μπενφίκα-Πόρτο-Σπόρτινγκ, έτσι; Η Μπενφίκα κόβει 54.355 εισιτήρια κατά μέσο όρο στους εντός έδρας αγώνες της στο πρωτάθλημα, η Πόρτο 44.065 εισιτήρια και η Σπόρτινγκ 32.745 εισιτήρια. Εμείς συγκρινόμαστε με την Γκιμαράες κι οριακά, προς το παρόν, υπερτερούμε.
 
 
- Στη ''Σεγκούντα Ντιβιζιόν''-Β' Εθνική της Ισπανίας, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 5 η (τοπική) ώρα, στο παιχνίδι Σαραγόσα-Εξτρεμαδούρα κόπηκαν 23.222 εισιτήρια.
 
 
Σε αυτό το παιχνίδι αγωνιζόταν η 17η ομάδα εναντίον της 19ης της βαθμολογίας...
 
 
Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός οριακά υπερτερεί στο γενικό μέσο όρο εισιτηρίων του πρωταθλήματος της...17ης της Δεύτερης Κατηγορίας Ισπανίας Σαραγόσα και της...9ης Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ ελάχιστα πιο πίσω είναι η 3η Μάλαγα.
 
 
- Στην Πρώτη Κατηγορία της Σκοτίας, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στις 2 η (τοπική) ώρα το μεσημέρι, στο παιχνίδι Αμπερντίν-Σέλτικ κόπηκαν 20.027 εισιτήρια.
 
 
Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 5μιση (τοπική) ώρα, στο ματς Χιμπέρνιαν-Χαρτς, που είναι το τοπικό ντέρμπι του Εδιμβούργου, κόπηκαν 20.200 εισιτήρια.
 
 
Το πρωτάθλημα φέτος στην Σκοτία είναι άκρως ανταγωνιστικό, αφού οι 5 πρώτες ομάδες στη βαθμολογία απέχουν μόλις 6 πόντους (ο 1ος από τον 5ο). Στην πρώτη πεντάδα είναι οι 3 από τις 4 ομάδες που είδαμε παραπάνω, πλην της 8ης Χιμπέρνιαν.
 
 
Δεν επιχειρούμε φυσικά κι εδώ σύγκριση με τις μεγάλες, λαοφιλείς ομάδες της χώρας από την Γλασκόβη, όπως τη Σέλτικ που κόβει κατά μέσο όρο 57.834 εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της στο φετινό πρωτάθλημα, ή τη Ρέιντζερς με τις 49.586 εισιτήρια. Αυτές οι ομάδες, σε αυτά τα μεγέθη, είναι απλησίαστες για εμάς. Προς το παρόν υπερτερούμε από τη Χαρτς και τη Χιμπέρνιαν, που έπονται σε αυτήν τη λίστα. Με αυτές μπορούμε να αναμετρηθούμε ως Ολυμπιακοί...
 
 
- Στην Ελβετία αυτήν την στιγμή που μιλάμε, μετά την προγραμματισμένη χειμερινή διακοπή του ενός μηνός λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, βλεπουμε ότι η Βασιλεία κόβει κατά μέσο όρο 25.602 εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της για το πρωτάθλημα και η Γιουνγκ Μπόις κόβει 24.073 εισιτήρια.
 
 
Το τελικό συμπέρασμα είναι πως εντός των τειχών κάνουμε ΠΛΑΚΑ στους αντιολυμπιακούς, αλλά η σύγκριση ακόμη και με μικρομεσαία μεγέθη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης προκαλεί έως και...κατάθλιψη. Στο κομμάτι της στήριξης της ομάδος με την ενεργό παρουσία μας στο γήπεδο, έχουμε ΠΟΛΛΗ δουλειά να κάνουμε, παρά την ορατή μας βελτίωση σχετικά με το πρόσφατο παρελθόν μας, αφού υστερούμε ακόμη κι από ομάδες που στο άκουσμα του ονόματός τους, ο μέσος οπαδός του Ολυμπιακού θα γελούσε ειρωνικά...