ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ



 Καιρός είναι να ασχοληθούμε λίγο με το μοναδικό ανοικτό σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αυτήν την περίοδο, αυτό των ανανεώσεων των συμβολαίων που λήγουν το καλοκαίρι.
Η διοίκηση ήδη έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Χολέβα, του Αμπντούν και του Φετφατζίδη.
Έχουμε δύο παίκτες που ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει με την Διοίκηση, τον Τοροσίδη και τον Τζεμπούρ.
Ας κάνουμε λοιπόν μια ανασκόπηση, σχετικά με το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και να παραθέσω και την προσωπική μου άποψη σχετικά με το θέμα. Για την αγωνιστική τους παρουσία στο Ά μισό της χρονιάς, έχουμε ήδη αναφερθεί αναλυτικά. http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130108/entyposeis-gia-proto-miso-tis-podosfairikis-xronias
 
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ
Του Χολέβα το συμβόλαιο ανανεώθηκε με τον παίκτη να έρχεται από μια φοβερή περυσινή σεζόν, στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος καθ’ όλη την διάρκειά της. Επιπλέον στην διάρκεια αυτής χρίστηκε διεθνής και έπαιξε και στο πρόσφατο EURO με τα Ελληνικά χρώματα. Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε δε και ακριβώς μετά την χειρότερη εμφάνισή του με την φανέλα της ομάδας μας, μετά το ντέρμπυ με τον ποα, σημάδι ίσως της Διοίκησης για το πόσο τον στηρίζει και τον πιστεύει. Φέτος δυστυχώς ο παίκτης είναι απλά καμένος, πράγμα όμως απολύτως φυσιολογικό γιατί παίζει συνεχόμενα σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και Εθνική ομάδα, εδώ και 1,5 χρόνο. Ειδικά την περυσινή χρονιά που με βάση το σύστημα του Ερνέστο που τα ακραία μπακ ανεβοκατέβαιναν διαρκώς σαν τρελοί στην πλευρά τους, η καταπόνηση ήταν πολύ μεγάλη. Ακόμα και στα κακά του ματς δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις αν μη τι άλλο για αδιαφορία και για έλλειψη προσπάθειας.
Για τον Αμπντούν τι να πει κανείς? Είναι η τρανταχτή και αξιοθαύμαστη περίπτωση παίκτη, που απλά μέσω της δουλειάς του στην προπόνηση και στο γήπεδο ανάγκασε σε κωλοτούμπες ΟΛΟΥΣ τους νεόγαυρους και άμπαλους που τον έκραζαν, τον έβριζαν και χειρονομούσαν εναντίων του σε ΟΛΟ το πρώτο μισό της περυσινής περιόδου, να κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ κωλοτούμπες και να περάσουν σε βαθμολογία ακόμα και την Νάντια Κομανέτσι. Ένας παίκτης ΔΕΝ μπορεί να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, χωρίς να έχει κάνει ούτε ΜΙΑ ημέρα προετοιμασία με την ομάδα του. Σημαντικό επίσης στην περίπτωση του Αμπντούν είναι η στήριξη που απολάμβανε από τον προπονητή του, κόντρα σε όλο το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον του, που χάρη και σε αυτή την στήριξη, έδειξε τα πραγματικά του προσόντα. Αλήθεια αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική είναι η περίπτωση του περυσινού Αμπντούν με τον φετινό Μασάντο…
Η περίπτωση του Φετφατζίδη είναι εντελώς διαφορετική με τις περιπτώσεις των παικτών παραπάνω. Ο Χολέβας και ο Αμπντούν ήταν και είναι βασικοί ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο Φετφατζίδης όχι. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα προς την Διοίκηση σχετικά με τις συνθήκες που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση να ανανεωθεί το συμβόλαιο του. Η απόφαση ήταν του προπονητή ή η Διοίκηση αποφάσισε χωρίς να συνυπολογίσει την άποψη του Λεονάρντο για τον παίκτη? Ο προπονητής τον θέλει στην ομάδα? Ας προσπαθήσουμε λίγο να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης με υποθέσεις και μόνο γιατί δεν ξέρω κάποιο δεδομένο να χρησιμοποιήσω στην συλλογιστική μου.
Κατ’ αρχήν το δεδομένο είναι ότι αν τον ήθελε ο Λεονάρντο, τότε η γνώμη ΟΛΩΝ των υπολοίπων περισσεύει. Αν ο προπονητής έχει δει κάτι στον παίκτη που δεν μπορώ να δω εγώ αυτήν την περίοδο, αυτός ξέρει καλύτερα, εξάλλου παίρνει και την αντίστοιχη ευθύνη της επιλογής του. Έτσι πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα, σε σχέση τόσο με τις μεταγραφές νέων παικτών, όσο και τις ανανεώσεις των υπαρχόντων συμβολαίων των παικτών. Αν είναι έτσι μάλιστα βγάζω και το καπέλο στην Διοίκηση γιατί επιτέλους δείχνει δείγματα ωριμότητας που σχεδόν ΚΑΜΙΑ προκάτοχός της δεν έδειξε σε αυτά τα θέματα, ούτε βέβαια και η ίδια έως τώρα. Να θυμίσω ότι ο Ερνέστο ήθελε Ορμπάιθ, η Διοίκηση ήθελε Μακούν και τελικά κατέληξε στην Σολομώντειο λύση του να αποκτηθούν ΚΑΙ οι δύο.
Το θέμα προς εξέταση και συζήτηση είναι αν ο Λεονάρντο δεν ήταν σύμφωνος με την συγκεκριμένη ανανέωση. Με ποια κριτήρια έγινε? Με καθαρά αγωνιστικά αποκλείεται, γιατί ο Φετφατζίδης δεν παίζει σχεδόν καθόλου και όταν έχει χρησιμοποιηθεί είναι να γελάς και να κλαις. Δεν δέχομαι καθόλου τον αντίλογο του σύγγαυρων και καλά αν έπαιζε περισσότερο θα έδειχνε περισσότερα πράγματα. Μα για να παίξει περισσότερο και να πάρει την θέση για παράδειγμα του Αμπντούν ή του Πίνο προσφάτως, ΠΡΕΠΕΙ όταν αγωνίζεται, να αποδίδει το 110% των δυνατοτήτων του, ακριβώς για να δείξει στον προπονητή του ότι αξίζει δεύτερης ευκαιρίας, ότι αξίζει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα και επιπλέον ότι είναι καλύτερος από αυτούς που ήδη παίζουν στην ομάδα για να τους πάρει την θέση. Επίσης έχει μια μόνιμη πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής που δούλεψε μαζί του, δεν τον εμπιστεύεται. Οι εν λόγω, βέβαια, προπονητές (Ερνέστο, Σάντος, Λεονάρντο) είναι θιασώτες του τακτικού ποδοσφαίρου και όχι των ανούσιων τριπλών γύρω από τον άξονα σου και γενικότερα πράγματα που δεν βοηθάνε την ομάδα, αλλά μόνο την προσωπική σου προβολή στην Θύρα 7. Κατά την γνώμη μου το τωρινό επίπεδό του είναι για την ομάδα νέων του συλλόγου, εκτός και αν θέλουμε να γεμίσουμε την Ά ομάδα αιώνια ταλέντα Έλληνες παίχτες (εννοείται ο Φετφατζίδης δεν κρίνεται σαν ταλέντο πια), για να τους βλέπουμε να γυαλίζουν τον πάγκο και την εξέδρα.
Για να κλείσουμε το θέμα των συμβολαίων που ήδη ανανεώθηκαν, μπορώ να πω ότι σχετικά με τις ανανεώσεις των Χολέβα και Αμπντούν καλά έκανε η Διοίκηση και ανανέωσε τα συμβόλαιά τους, με βάση μόνο την αγωνιστική τους προσφορά και την αγωνιστική τους παρουσία. Για τον Φετφατζίδη ΜΑΚΑΡΙ να με διαψεύσει και στον απολογισμό του Β γύρου του φετινού πρωταθλήματος να γράφω ωδές για την πάρτη του. Είμαι αυστηρός και σκληρός στην κριτική μου μαζί του γιατί όταν πήγε να τον καθιερώσει στην ενδεκάδα ο Ερνέστο, όλοι είδαμε πράγματα πολύ ελπιδοφόρα και ενθαρρυντικά, αλλά η μετέπειτα πορεία του ήταν απελπιστική και η εξέλιξή του μηδενική. Και για αυτό φταίει ΜΟΝΟ ο ίδιος και η δουλειά που ΔΕΝ έχει κάνει έως σήμερα.
 
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ
Δύο είναι οι υποθέσεις σε αυτή την κατηγορία. Μία του Τζεμπούρ και μια του Τοροσίδη. Για την ορθή αντιμετώπιση του θέματος πρέπει να θυμίσω, ότι και οι δύο κλήθηκαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, στο σημείο δηλαδή που μπορούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ να διαπραγματευτούν για το καλοκαίρι την μεταγραφή τους χωρίς η ομάδα να δικαιούται ούτε ένα euro από αυτήν και αυτοί ΔΕΝ δέχθηκαν τους προτεινόμενους όρους της Διοίκησης. Ας εξετάσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα τις δύο περιπτώσεις.
Ο Ραφίκ Τζεμπούρ είναι ο βασικός μας επιθετικός τόσο πέρυσι με τον Ερνέστο, όσο και φέτος με τον Λεονάρντο παρά την παρουσία του Μήτρογλου (πολύ καλού και αλλαγμένου παραδόξως φέτος) στον Ρέντη. Αυτό κάτι οπωσδήποτε δείχνει για την ποιότητα και την χρησιμότητα του παίκτη στην ομάδα. Κάτι έχουν δει όλοι οι προπονητές που πέρασε από τα χέρια τους ο Ράφικ και δεν τον αλλάζουν με κανέναν, ακόμα και ο τεχνικός της Αλγερίας τον έχει βασικό. Τα πεπραγμένα και τα στατιστικά του από την ώρα που ήρθε στην ομάδα είναι εντυπωσιακά, τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην γενικότερη παρουσία του στην ομάδα με συνεχόμενο πρέσινγκ, αλληλοκάλυψη παικτών και χώρων, ασίστ κ.τ.λ. Αντίθετα με όσα του καταλόγιζαν πριν έρθει στον Ρέντη δεν είδαμε πουθενά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, θα θυμίσω τα ΑΡΔάκια γράφανε για δυναμίτη που θα εκραγεί στα αποδυτήρια, που θα χαλούσε όλο το κλίμα στην ομάδα, θα έπαιζε μπουνιές και κλωτσιές καθημερινά στα αποδυτήρια με συμπαίκτες και προπονητές και άλλα τέτοια όμορφα και ωραία. Ο Τζεμπούρ ήταν και είναι τύπος και υπογραμμός σε όλη την συμπεριφορά που έχει επιδείξει έως σήμερα στην ομάδα. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο, που ίσως του στοιχίσει και την μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, γιατί προσωπικά για τέτοιο επίπεδο τον έχω τον τρομοκράτη. Ο μάνατζερ του ψάχνει να του βρει πρωτοκλασάτη ομάδα στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ του έχει προτείνει (σύμφωνα με τον Νικολακόπουλο) περίπου 1,2 εκ ετήσιο συμβόλαιο, χωρίς την εφορία που επιβαρύνει την ομάδα.
Η υπόθεση του Τορογίδι (δεν μπορώ να κρατηθώ περισσότερο) είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του Τζεμπούρ. Ο αρχηγός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εδώ και 3 μήνες τουλάχιστον παίζει τις κουμπάρες με την Διοίκηση και είμαστε σε ένα σημείο, που ψάχνεται πλέον φανερά για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Αν αυτή δεν βρεθεί, τότε θα μας κάνει την τιμή και την χάρη να μείνει στην ομάδα μας. Η προσφορά που φημολογείται ότι του έχει γίνει είναι ισόποση με τον πραγματικό ΑΡΧΗΓΟ της ομάδας Αβραάμ, περίπου 600-650 χιλιάρικα ετησίως (πάντα σύμφωνα με τον Νικολακόπουλο). Μόνο και μόνο η σύγκριση μεταξύ των δύο προκαλεί γέλια.
Υπάρχει μια διαφορά που δεν πρέπει να προσπερνά κανένας. Όταν θες να φέρεις ένα νέο παίκτη στην ομάδα σου, τότε η προσφορά σου πρέπει να είναι ανάλογη της αξίας του. Αντίθετα όταν ανανεώνεις ένα υπάρχον συμβόλαιο, τότε η οικονομική σου προσφορά επιβάλλεται να είναι ανάλογη περισσότερο με την αγωνιστική προσφορά του παίκτη και λιγότερο με την πραγματική αξία του.
Μα θα ρωτήσεις γιατί δεν σου αρέσει ο Τοροσίδης? Η απάντηση είναι φυσικά και όχι, δεν μου αρέσει ΑΥΤΟΣ ο Τοροσίδης!!! Ένα σύγχρονο μπακ που δεν ξέρει τι σημαίνει σέντρα, διαλέγει σαφέστατα παιχνίδια μέσα στην σεζόν, γυρίζει μόνιμα τραυματίας από την Εθνική ομάδα και ενώ εκεί τελειώνει παιχνίδια με κάταγμα πλευρών, στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μένει κάθε λίγο και λιγάκι εκτός αποστολής για ενοχλησούλες, εεε δεν μου αρέσει ρε παιδιά πώς να το κάνουμε. Δεν μου αρέσει παίκτης που τον θυμάσαι μόνο για 2-3 ματς κάθε σεζόν. Παίκτης που με την Εθνική ομάδα είναι μόνιμα καλός και στα 9/10 παιχνίδια της ομάδας σου είναι επιεικέστατα μέτριος, δεν τον μπορώ τι να κάνουμε. Μην μιλήσουμε και για τον αριθμό των παιχνιδιών που λείπει λόγω ενοχλήσεων ή τραυματισμών. Και δεν μιλάω καν για τακτικά θέματα που ώρες ώρες στην διάρκεια των παιχνιδιών θυμίζει τουρίστα με τα χέρια στην μέση. Το ποδόσφαιρο είναι ΚΑΙ θέμα διάθεσης και όχι μόνο προσόντων.
Το χειρότερο που γίνεται με την υπόθεση Τορογίδι το χρεώνω αποκλειστικά στην Διοίκηση. ΔΕΝ είναι δυνατόν παίκτης που φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να σου κάνει νάζια για την ανανέωση του συμβολαίου του και εσύ να συνεχίζεις να του προσφέρεις το περιβραχιόνιο!!! Δεν είναι δυνατόν παίκτης που θέλει να φύγει να τον διατηρείς αρχηγό της ομάδας.
Εν κατακλείδι βάση μόνο της αγωνιστικής προσφοράς των δύο παικτών ο Τζεμπούρ επιβάλλεται να μείνει στην ομάδα, για την περίπτωση του Τοροσίδη έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα της παραμονής του, εκτός και αν το πρόβλημα του είναι η ανανέωση του συμβολαίου του, οπότε αν αυτό γίνει να περιμένουμε τον Τοροσίδη της πρώτης χρονιάς?
Κοντή γιορτή αλληλούια, οσονούπω θα μας λυθούν οι απορίες…
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Εννοείται ότι για όποιον παίκτη εκφράζω κακή άποψη, εύχομαι να με βγάλει άμπαλο στο τέλος της χρονιάς με την απόδοσή του. Εξάλλου εγώ γράφω την δική μου άποψη, με βάση τι έχουν δει τα ματάκια μου μέχρι σήμερα.
ΥΣΤ 2. Σήμερα – αύριο τελειώνουν πιθανότατα οι δύο εκκρεμότητες στις ανανεώσεις, παρ’ όλα αυτά οποιαδήποτε και αν είναι η κατάληξη και των δύο υποθέσεων δεν αλλάζω άποψη για τα παραπάνω γραφόμενα.

Σχόλια

Εικόνα Sak attacks

Σύγγαυρε Dono,

Αλήθεια δεν έχω ιδιαίτερες ενστάσεις στα όσα παραθέτεις στο άρθρο σου..
Είναι πολύ κοντά σε όσα αντιλαμβανόμαστε λίγο - πολύ όλοι..
Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι μία (για μένα) ακατανόητη αντίθεση..
Πώς είναι δυνατόν να καταφέρεσαι εναντίον των "άμπαλων - νεόγαυρων", οι οποίοι γιούχαραν - έκραζαν πέρσι τον Αμπντούν και σωστά καταφέρεσαι και από την άλλη να χαρακτηρίζεις "Τορογίδι" τον Τοροσίδη.
Ομολόγησες ότι δεν κρατιέσαι άλλο.. Σεβαστό.. Αλλά τότε, εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε έκραζε τον Τζαμέλ πέρσι, ότι κι εκείνος δεν ήταν δυνατόν να κρατηθεί και γι αυτό τον γιούχαρε..
Με την ουσία για την αγωνιστική παρουσία του Τοροσίδη, δεν ασχολούμαι, γιατί όλοι μάτια έχουμε, βλέπουμε και κρίνουμε κι εσύ κατέθεσες αρκετά τεκμηριωμένα την άποψή σου. Το μόνο που επισημαίνω ως αρνητικό για μένα είναι ο χαρακτηρισμός.

Με εκτίμηση.

Εικόνα dono

Και κάτι ακόμα σημαντικό.
ΠΟΤΕ δεν έχω κράξει τον Τοροσίδη μέσα στο γήπεδο.

Εικόνα dono

Από την μία έχεις έναν νέο παίκτη που κανένας μας δεν ήξερε τις πραγματικές του δυνατότητες παιζοντας στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και από την άλλη ο αρχηγός της ομάδας σου που για τους λόγους που εξηγώ στο άρθρο δεν μου εμπνέει σεβασμό.
Θα λέω ακριβώς τα ίδια για τον Αμπντούν αν για τα επόμενα 2-3 χρόνια τα γράψει όλα στα ούμπσλα του, μαζί και εμάς.
Φίλε μου ακριβώς αυτό είναι το σκεπτικό, πάντα με αυτά που βλέπω εγώ στο γήπεδο.

Εικόνα clark gheibol

Η αναλογία με την έννοια του συλλογισμού, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ο Αμπντούν ήταν ένας παίχτης καινούριος στο ρόστερ, χωρίς προετοιμασία κι αποδοκιμάστηκε από το πρώτο παιχνίδι. Ο κόζμος δεν είχε υπομονή ούτε για ένα δυο μήνες.
Ο Γίδης παίζει χρόνια στην ομάδα κι έχει να κάνει καλό παιχνίδι από τότε που έδεναν τους σκύλους με λουκάνικα. Με τούτον έχουμε κάνει γαϊδουρινή υπομονή, παραπάνω απ' όσο χρειάζεται, μας έχει βγάλει το συκώτια. Είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση από του Τζαμέλ. Κι εμπάση περιπτώσει το "Τορογίδης" είναι προσβλητικό ή όχι, ανάλογα του πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Στο γήπεδο πχ όλοι Γίδη τονε λένε, κι αυτοί ακόμα οι υποστηρικτές του. Μην κολλάς σε χαρακτηρισμούς, δες το νόημα. Συνεφωνείς; Είμαστε εντάξει. Δε συνεφωνείς; Πάλι εντάξει είμαστε, άμα συμφωνούσαμε όλοι σε όλα δε θά 'χε γούστο

Εικόνα clark gheibol

Ο λόγος ανανέωσης του Φέτφα μπορεί να είναι καθαρά οικονομικός. Μπορεί στην ΠΑΕ να πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν ένα τέτοια περιουσιακό στοιχείο και να τον κράτησαν παρά την αντίθετη γνώμη του Ζ. Εντάξει, υποθέσεις κάνουμε, πολύ καλό το άρθρο πάντως, για τον Τοροσίδη θα με βρεις απολύτως σύμφωνο

Εικόνα dono

Αγόρι μου δύο τότε είναι ενδεχόμενα που πρέπει να περιμένουμε. Το πρώτο είναι να φύγει ο Ζ και ο επόμενος προπονητής να χρησιμοποιήσει τον φέτφα για ανεβάσει την αξία του και το δεύτερο είναι η ανανέωση να έγινε για πουληθεί, πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα δούμε...

Εικόνα clark gheibol

καλά, άμα είναι για πώληση, τον πάω κι εγώ με το αυτοκίνητο

Εικόνα dono

Βάζω τα αεροπορικά, το φτιάξιμο των βαλιτσών ΚΑΙ την πρώτη διανυχτέρευση!!!

Εικόνα canio

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με το κείμενό σου.
Η μόνη μου ένσταση,είναι για τον Φέτφα.Για να γίνει κάποιος παίκτης σπουδαίος,θα πρέπει και να παίζει.
Τι θέλω να πώ με αυτό?Αρκεί να δούμε την περίπτωση του Αμπντούν,που όταν ήρθε από την Καβάλα,ήταν ένας μετριότατος παίκτης(κορυφαίος μεν στην ομάδα του,αλλά άλλο Ολυμπιακός άλλο Καβάλα)και βελτιώθηκε μέσα από τα παιχνίδια,ειδικά μετά από εκείνο με τους μπαουγκτσήδες στην μπουγατσοτούμπα.
Το αναφέρεις και εσύ,για την αντιμετώπιση που είχε από τον κόσμο του Θρύλου,διότι απέδιδε πολύ άσχημα.
Παιχνίδι με παιχνίδι,γινόταν ολοένα και καλύτερος και ο Βαλβέρδε σαν επαγγελματίας προπονητής που είναι,έκλεισε τα αυτιά στις μουρμούρες της εξέδρας.
Ας τον δούμε και τον Φέτφα σε συνεχόμενα παιχνίδια και να μην φοβάται ο Ζαρντίμ ότι ίσως έτσι κάνει μια γκέλα.
Μία γκέλα μεν,που μπορεί να σου βγει καλό τόσο για σένα όσο και για τον παίκτη δε.Αυτό έκανε και μετά το ματς με τον σκουληκάρη ο Πορτογάλος που ουσιαστικά έκαψε τον Τάτο μόνο και μόνο επειδή χάσαμε!Τελείως λάθος λογική,διότι αν είχε τα φρύδια θα έκανε το ίδιο όπως ο Βαλβέρδε τότε.
Αν η αντίρρηση είναι η προπόνηση,ε δε νομίζω ότι είναι τόσο αδιάφορος όπως τον παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε.
Εξάλλου,ο κόουτς στην πρόσφατη συνέντευξη του,στάθηκε στην τακτική που πρέπει να κατανοήσουν τόσο ο Φετφατζίδης όσο και Βλαχοδήμος(φαντάζομαι και ο Τάτος)κάτι το οποίο βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και όχι στις προπονήσεις!
Δε νομίζω ότι κανένας παίκτης στο παρελθόν με το που έπαιξε πρώτη φορά,μπήκε στο κλίμα και στο πλάνο που θέλει να δημιουργήσει ο προπονητής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα,είναι ο Πίνο.Τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής,είναι λόγω ικανότητας και υψηλής τεχνικής.Στο μέλλλον,θα δούμε να προσαρμόζεται στα σχέδια του Ζαρντίμ και ίσως αποφεύγει μερικές περιττές ενέργειες και ντρίμπλες.

Εικόνα dono

Canio καλημέρα, έγραψα και στο κείμενο ότι μακάρι να αλλάξει εικόνα και να με διασύρετε όλοι σαν άμπαλο στο τέλος της χρονιάς, ΑΛΛΑ:
1. Το πρόβλημα του Αμπντούν πέρυσι ειδικα στον Α γύρο ήταν η έλλειψη προετοιμασία και όχι η μετάβαση από την Καβάλα στον Ολυμπιακό.
2. Ο φετφατζίδης ποτέ δεν είχε αρνητική αντίδραση από τον κόσμο στο γήπεδο, άρα δεν υπάρχει και το ψυχολογικό που αυτονόητα υπήρχε στον Αμπντούν
3. Με τον άρη στο χαριλάου δεν χάσαμε 2-2 ήρθε το ματς, αλλά ο Τάτος ξεκίνησε βασικός και δεν έκανε ούτε τα βασικά που του ζήτησε ο προπονητής.
4. Την τακτική την παιρνεις και σου εμπεδώνεται στην προπόνηση και όχι στην διάρκεια του αγώνα. Αν δεν έχεις ματς στα πόδια σου αυτό θα φανεί μέσα στον αγώνα με άλλους τρόπους και όχι τακτικά. Ο αμπντούν ήταν εξαιρετικός τακτικά πέρυσι ακόμα και όταν σε όλα τα υπόλοιπα ήταν μέτριος (φυσική κατάσταση, αντοχή, σπριντ,κτλ), μέχρι να πάρει μπροστά αναφέρομαι
5. Εμπιστοσύνη στον φετφατζίδη έδειξε αρχικά ο Ερνέστο (αυτός τον καθιέρωσε στην Α ομάδα και στην ενδεκάδα), αλλά μετά έχασε την εμπιστοσύνη του. Γιατί να το κάνει αυτό αν ο φετφατζίδης είναι δουλευταράς και τακτικά σωστός;
6. Το παράδειγμα του Πίνο που έγραψες είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό για τα λεγόμενά μου. Μπαίνει ένας νέος παίκτης στην ομάδα, που δεν είναι ακόμα έτοιμος τακτικά, αλλά προσφέρει σε άλλον τομέα. Ο φέτφα που ακριβώς προσφέρει αυτή την στιγμή όταν παίζει; Που βοηθάει την ομάδα;
Από εδώ μέσα θα διαβάζεις τις προσωπικές απόψεις του καθενός μας και φυσικά δεν έχουμε το αλάθητο του πάπα.

Εικόνα canio

Μην κοιτάς τους πανηγυριτζήδες που επευφημούν τον Φέτφα,μόνο και μόνο επειδή έκανε μια ντρίμπλα,αλλά όλους όσους ξέρουν από μπάλα που λένε ότο ο Γιάννης,δεν είναι ακόμη έτοιμος να παίξει σε υψηλό επίπεδο.
Και αυτό,σίγουρα το νιώθει και το έχει καταλάβει από τον περίγυρό του.Θα σου θυμήσω την δήλωση του πατέρα του,όταν πρωτοεμφανίστηκε και έλεγε ότι ο Φέτφα θα δουλέψει και ότι τα μυαλά του είναι μέσα στο κεφάλι του.
Άρα λοιπόν,ξέρει τι του γίνεται και δεν τον "ακουμπάνε" σχόλια του τύπου "παικταράς" κλπ.
Πρώτα φαίνεται η τακτική,όπως είπες για τον Αμπντούν και έπειτα όλα τα υπόλοιπα προσόντα του.
Έτσι λοιπόν και με τον Αλγερινό,που δούλεψε(και έγινε καλύτερος μέσα από τα παιχνίδια)πρώτα στην τακτική της ομάδας και έπειτα έδειξε το ταλέντο του(ντρίμπλα,τρέξιμο,ικανότητα στο ένας εναντίον ενός).
Ο Φέτφα,ο Βλαχοδήμος και ο Τάτος,μόνο το ταλέντο τους έχουν προβάλει,γιατί πολύ απλά στο νόημα της ομάδας,δεν έχουν μπει ακόμη.
Ο Αμπντούν,μπήκε παιχνίδι με παιχνίδι σταθερά και όχι από το πρώτο του ματς όταν ήταν χαμένος!
Εξάλλου,άλλο προπόνηση(που δεν ξέρουμε και τι ακριβώς συμβαίνει)και άλλο στην ουσία.
Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Ο Πίνο,αυτό που δείχνει είναι δείγματα του ταλέντου του και όχι θέμα τακτικής της ομάδας.
Στην Λειβαδιά,εκεί που φάνηκε ήταν στα προσόντα του(τεχνική)και όχι στην ανάπτυξη της ομάδας που έδειχνε χαμένος.Παιχνίδι με παιχνίδι,θα δείχνει καλύτερος.
Φυσικά και είναι η προσωπική σου άποψη αυτή και είναι σεβαστή.

Εικόνα dono

Μα επί της ουσίας συμφωνούμε. Τα πράγματα που διαφωνούμε είναι τα ακόλουθα
Μην αντιμετωπίζεις τον φέτφα σαν ταλέντο. Δεν είναι πια γιατί δεν έχει ούτε την ποδοσφαιρική ηλικία να χαρακτηρίζεται έτσι, αλλά και ο αριθμός των εμφανίσεων του στην ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν δικαιολογούν την έννοια του ταλέντου. Πρέπει να περάσει στο επόμενο επίπεδο στην καριέρα του και αυτό δεν το έχει κάνει. Εγώ θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής δουλειάς στην προπόνηση.
Μην βάζεις όλους τους νέους στην ίδια συλλογιστική γιατι δεν μπαίνουν. Αυτά που "καταλογίζω" στον Φέτφα δεν μπορώ να τα καταλογίσω στον βλαχοδήμο, γιατί είναι στην φάση του φέτφα 2,5 χρόνια πριν. Για τον Τάτο ισχύουν άλλα πραγματα από τους δύο άλλους. Έπαιζε βασικός στον Ατρόμητο και εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι και θέμα να προσαρμοστεί στην ομάδα.
Δεν συμφωνώ για τον αμπντούν γιατι αν θυμάσαι έπαιξε βασικός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι πέρυσι με την Μαρσειγ στο Φάληρο, άρα δεν μπήκε σταδιακά.
Για τον Πίνο όχι απλά δεν διαφωνούμε, συμφωνούμε απόλυτα και αυτό ακριβώς πιστεύω και έγραψα στο πρηγούμενο σχόλιο

Εικόνα clark gheibol

εγώ θα προσθέσω ότι με τον Αμπντούν είχες έναν παραπάνω λόγο να κάνεις υπομονή, γνωρίζοντας ότι ο παίχτης δεν έκανε προετοιμασία. Αλλά το θέμα είναι το εξής: ξέρει κανένας πόσο έπαιξε ο Φέτφα πέρσι στο πρωτάθλημα; Έπαιξε 1002 λεπτά, ενώ ο Αμπντούν 1496. Δύο προς τρία δηλαδή, γιατί θυμόμαστε μόνο τον Αμπντούν; Τι έκανε ο Φετφατζίδης; Πέρσι ο Φετφατζίδης μάγκες έκανε πλιτς. Φέτος ούτε πλιτς δεν τον αφήνουν να κάνει. Εδώ χρειάζεσαι γρήγορους τρεχαλατζήδες εξτρέμ ενώ ο Φετφατζίδης χρειάζεται 10 βήματα για να κάνει 10 μέτρα. Εδώ μας είναι λίγος ο Αμπντούν γι' αυτό που θέλουμε να παίξουμε, πώς να προτιμήσουμε το Φετφαζίνιο; Στις κλειστές άμυνες είναι λένε καλός. Είναι όμως; Γιατί εγώ δεν τον βλέπω ποτέ. Ξέχασα. Έβαλε το γκολ με τη Μασσαλία

Εικόνα savvas gridlock

Υπάρχει και η άλλη λύση. Ανανεώνεις Τοροσίδη και τον δίνεις δανεικό σε κάναν Ατρόμητο ξέρω'γω, τώρα που ο Σκόνδρας πάει ΠΑΟΚ.

Εικόνα dono

Ο μαικόν ΔΕΝ πάει Περιστέρι!!!
Είναι απολύτως υποτιμητικό για αυτον τον ΑΘΛΗΤΗ!
Σε καμία united, PSG, άντε το πολύ πολύ σε καμία barca.
Και μετά ξυπνήσαμε με το παρτάλι που μπλέξαμε...