ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...


Tags: ΑΡΔ

Φτάσαμε λοιπόν στην Τρίτη 30.08.2016, μία μόλις ημέρα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και σύμφωνα με όλους τους ΄΄έγκριτους΄΄ και ΄΄έγκυρους΄΄ ΑΡΔ ψάχνουμε να αποκτήσουμε 4 ή 5 ή 6 παίκτες (ανάλογα ποιόν ΑΡΔάκο και τι ώρα τον διαβάζεις.).
 
Επέλεξα να γράψω σήμερα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου αυτό το άρθρο για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί είμαι σίγουρος ότι τελικά θα πάρουμε καλούς και χρήσιμους (για τον προπονητή) παίκτες και δεύτερον γιατί έχω την σιγουριά σύμφωνα και με τα ονόματα που ακούγονται ότι αυτοί που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι από αυτούς που θα αντικαταστήσουν στο ρόστερ της ομάδας. Επέλεξα λοιπόν αυτή την συγκεκριμένη στιγμή όχι φυσικά για να εντείνω την περιρρέουσα γκρίνια γύρω από την ομάδα, αλλά γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον και ξεπερνά κάθε λογική το χρονικό που φτάσαμε μέχρι εδώ.
 
Την ημέρα αναχώρησης της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας η ομάδα αλλάζει ξαφνικά προπονητή. Ο λόγος σε εμένα άγνωστος, το μόνο που έχει βγει προς τα έξω στα ΜΜΕ είναι ότι ο Σίλβα είχε ανακοινώσει την απόφασή του στην Διοίκηση πριν την ημέρα που λύθηκε το συμβόλαιό του. Αυτό δείχνει να έχει μια δόση ρεαλισμού, από το γεγονός ότι την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε και ο νέος προπονητής της ομάδας, ένας παλιός γνώριμος στον Ρέντη, ο βοηθός του Μίτσελ και παλιός παίκτης του βάζελου, ο Βίκτορ Σάντσεζ. Η Διοίκηση δηλαδή ήξερε για την απομάκρυνση του Σίλβα και είχε κλείσει ήδη τον αντικαταστάτη του. Ο Ισπανός είχε βασικά ένα και μόνο στόχο με το που ανέλαβε, να προκριθεί η ομάδα στα play offs του Ch. L. Το ρόστερ που δούλεψε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, ήταν το ίδιο και καλύτερο από αυτό που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα, το ίδιο ρόστερ με μόνες διαφορές τα δύο ακραία μπακ που κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ καλύτερα από τα περυσινά. Άρα και ομοιογένεια είχε και το ποδοσφαιρικό επίπεδο να προκριθεί από τους βεδουίνους του Ισραήλ. Το αποτέλεσμα γνωστό, αποκλεισμός με κάκιστη εικόνα και αδιανόητες προπονητές επιλογές στο δεύτερο παιχνίδι, είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή και του δεύτερου προπονητή μέσα σε ένα μήνα και την πρόσληψη του τρίτου εκλεκτού, του Μπέντο. Ο Πορτογάλος είχε μια άμεση αποστολή, να περάσουμε στους ομίλους του europa league ξεπερνώντας το εμπόδιο της Πορτογαλικής Αρούκα, κάτι που έγινε έστω και αγχωτικά. Μέχρι εδώ καλά (λέμε τώρα) και εάν τελείωνε εδώ το έργο θα είχαμε απλά να λέμε και να ψιλογκρινιάζουμε.
 
Μετά την σφαλιάρα από την Μπερ Σεβά είχαμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που πήρε απόφαση για ΑΜΚ αλλά και αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον προπονητή, μέχρι παίκτες και τεχνικό διευθυντή. Από αυτό το σημείο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να φτάσουμε στο σήμερα.
 
Είχαμε αποχώρηση παικτών, με τον Μαζουακού και Ντουρμάζ να αποτελούν παρελθόν με τρόπο που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της Διοίκησης να τους ξεφορτωθεί. Είχαμε την αποχώρηση του Βρέντζου από την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΠΑΕ (αλήθεια ένα ευχαριστώ θα ακουστεί ποτέ για αυτόν τον άνθρωπο που πρόσφερε στον σύλλογο σε μια εποχή που η ομάδα βάλλεται από παντού?), την αποχώρηση  του υπεύθυνου scouting Λορένθο και τέλος την πρόσληψη του Μοδεστό σαν Αθλητικού Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος και του Αριέλ Ιμπαγάσα πρόσφατα σαν βοηθό προπονητή. Οι αλλαγές δηλαδή στο ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν σαρωτικές.
 
Επειδή κάθε προπονητής θέλει παίκτες που ταιριάζουν με το αγωνιστικό πλάνο και φιλοσοφία του, οι αφίξεις ποδοσφαιριστών μέχρι στιγμής επί Μπέντο είναι ο Γερμανός Μάριν και ο Νορβηγός Ελιουνούσι, και οι δύο ακραίοι με ειδικά τον Μάριν την δυνατότητα να παίζει και στον άξονα. Εάν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι από πέρυσι στα φτερά της επίθεσης με την προσθήκη των δύο παραπάνω ποδοσφαιριστών, μόνο το χορτάρι μελλοντικά θα το δείξει, προσωπικά το θεωρώ δύσκολο να μην είμαστε.
 
Κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα.
 
Εάν θέλεις να κάνεις σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ σου, γιατί χωρίς πλάκα μέχρι στιγμής έχεις φέρει 4 ενδεκαδάτους (2 ακραίους μπακ + 2 ακραία χαφ) και αναμένουμε άλλους 4-6 ποδοσφαιριστές, σύμφωνα πάντα με τους ΑΡΔ. Ποιά η χρησιμότητα να διώξεις το υπεύθυνο scouting ακριβώς την στιγμή που θέλεις να πάρεις 6-8 ποδοσφαιριστές? Ποιος θα βρει και θα προτείνει τους ποδοσφαιριστές που θέλει ο προπονητής σου? Ποιο εν τέλει το συνολικό έργο του Λορένθο μέχρι σήμερα, ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες που έχει προτείνει και έχουμε αποκτήσει ή απορρίψει κατά την διάρκεια της θητείας του? Γιατί εάν μέχρι στιγμής στην θητεία του σαν υπεύθυνος scouting δεν έχει προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, τότε συγγνώμη έπρεπε να είχε φύγει πολύ πριν το φετινό καλοκαίρι και ο αντικαταστάτης του να έχει προλάβει να κάνει τις εισηγήσεις του στην διοίκηση και στο προπονητικό τιμ. Εισηγήσεις που θα ήταν έγκαιρες και δεν θα χτυπούσαμε ότι κινείται και μας κάνει τελευταία ημέρα των μεταγραφών.
 
Ποιός λέει ότι στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών αγοράζεις φθηνά? Μέχρι την αυλαία της μεταγραφικής περιόδου ότι θα αποκτήσουμε θα το κάνουμε ακριβότερα απ ότι να το κλείναμε 10-15 ημέρες νωρίτερα. Αυτή την στιγμή χορεύουμε στον ρυθμό του κάθε μανατζαραίου, ή της κάθε ομάδας που θέλει είτε να πουλήσει όσο ακριβότερα μπορεί το περιουσιακό της στοιχείο, είτε να ξεφορτωθεί παίκτη που δεν θέλει βγάζοντας το υψηλότερο δυνατό τίμημα. Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες που έχουν αντιρρήσεις για την έλευση στην χώρα μας με το δεδομένο ποδοσφαιρικό επίπεδο, πείθονται πιο εύκολα όσο πλησιάζει το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά αυτό αποτελεί ελαφρυντικό εάν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών πας να κάνεις ένα μεταγραφικό μπαμ, εάν παλεύεις για την απόκτηση ενός παίκτη κι όχι 4-6 παικτών που παλεύουμε σήμερα.
Από που αρχίζει και ως που φτάνει η ευθύνη των ΑΡΔακίων και των ΜΜΕ στην γκρίνια που υπάρχει? Ποιός από την διοίκηση μίλησε για κλεισμένο Νιλμάρ και δεν το κατάλαβα? Ποιός μίλησε για επιστροφή Τοροσίδη? Ποιός μίλησε για απόκτηση Σνάιντερ? Αντίθετα έμπαινες στο φου μπου που ούτε λίγο ούτε πολύ σου έκλειναν ραντεβού στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του χ παίκτη. Ποιός μιλούσε για ακόμα μια μεταγραφική περίοδο για καρπούζια, πεπόνια και κάθε είδους άλλα φρούτα? Μια ευθύνη που τα παντελόνια τους ορίζουν ότι θα έπρεπε να βγουν δημόσια και να ζητήσουν συγγνώμη την Πέμπτη το πρωί από όλους καταρχήν του ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια συγγνώμη που για ακόμα μια φορά στην ανάγκη τους για πώληση φύλλων ή αύξηση των ιντερνετικών κλικς, συμπορεύτηκαν πρακτικά με όλους τους ιντερνετικούς μαϊντανούς και κυρίως αλλόθρησκους και έκαναν τον Θρύλο βορά στο στόμα του κάθε παπάρα που έχει ψυχολογικά με τον Ολυμπιακό.
 
Το κεφάλαιο οπαδός – μεταγραφική ενίσχυση είναι ατέρμονο και χιλιοειπωμένο. Έχω μόνο μια απορία, τι σημαίνει αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό? Ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό του Ζιοβάνι, γιατί αν ναι θα θυμίσω ότι δίπλα στον Ζιοβάνι εκτός των άλλων έπαιζε και ο Μάριτς (μια ακόμα επιτυχημένη επιλογή του βάτραχου), ο Ζίζι Ρόμπερτς, ο Οκκάς, ο Οφορίκουε, ο Ντακόλ κτλ κτλ κτλ και μια σειρά από μετριότατους Έλληνες. Δεν πάει σίγουρα έτσι, δεν μπορείς να συγκρίνεις ρόστερ χωρίς να βάζεις στην ίδια ζυγαριά και το τι κατάφερε η ομάδα με τα δεδομένα ρόστερ, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Δεν μπορείς να ζητάς συνεχώς μεταγραφές και να κρίνεις έναν παίκτη με μόλις μία χρονιά στην ομάδα, τα παραδείγματα που σε εκθέτουν πολλά με πιο πρόσφατο αυτό τον Αμπντούν. Δεν μπορείς να λες ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση με παιχταράδες σε όλες τις γραμμές και την ίδια στιγμή να ζητάς Ελληνοποίηση του ρόστερ. Δεν μπορείς να ζητάς μεταγραφές από το πάνω ράφι γιατί έχεις χάσει το μέτρο, πάνω ράφι είναι οι μεταγραφές που κάνουν 10 σύλλογοι παγκοσμίως, όπως η Σίτι, η Γιουνάϊτεντ, η Ρεάλ, η Μπάγερν κτλ, οι υπόλοιποι ψάχνουν για έξυπνες επιλογές χαμηλού κόστους με σχετικό ρίσκο αλλά με πιθανή μεγάλη απόδοση. Δεν μπορείς να συνεχίζεις να πιπιλάς την καραμέλα ότι εάν πληρώσεις έρχεται ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, γιατί αυτό δεν ίσχυε ποτέ και συνεχίζει να μην ισχύει πολλαπλάσια σήμερα με την πλήρη εφαρμογή του uefa ffp.
 
Τέλος αλλά όχι τελευταία πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούν εκεί στην Πλ. Αλεξάνδρας τι στο καλό γίνεται κάθε χρόνο και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Τι γίνεται και κάθε χρόνο η ομάδα χρειάζεται 3-4 προσθήκες ενδεκάδας, ειδικά σε χρονιές που δεν έχουμε ουσιαστικές αποχωρήσεις, αποχωρήσεις που είναι τέτοιο το τίμημα που δεν μπορείς να αρνηθείς ή αποχωρήσεις που σου χαλάνε τον κορμό. Καταλαβαίνω ότι το μοντέλο λειτουργίας της ΠΑΕ είναι επιτυχημένο και δεν αναρωτιέμαι γιατί δεν αλλάζει, δεν θα το ήθελα άλλωστε. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν όλοι στην ΠΑΕ ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πλέον αυτό που μετράει κάθε καλοκαίρι είναι η αγωνιστική σου ετοιμότητα και όχι τόσο η αγωνιστική σου πληρότητα, μιας και αρχίζεις νωρίτερα προετοιμασία ελέω των αγωνιστικών σου υποχρεώσεων μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό έχει αποτέλεσμα να χρειάζεσαι τις προσθήκες σου νωρίτερα (τουλάχιστον αυτών του βασικού κορμού), τόσο νωρίτερα όσο ο προπονητής χρειάζεται να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να δουλέψει με αυτές τις προσθήκες και να τις ενσωματώσει σε ένα εφικτό βαθμό με το σύνολο. Αυτό γίνεται με σταθερό προπονητή στην άκρη του πάγκου για πολλά χρόνια και με πλάνο μεταγραφικής ενίσχυσης που δεν θα τρέξει από την πρώτη ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, αλλά πολλούς μήνες νωρίτερα. Είναι έγκλημα να χαθούν τα φυντάνια από τις ακαδημίες που σήμερα παίζουν στην πρώτη ομάδα, κάτι που θεωρώ δεδομένο εάν έχουμε και τέταρτο διαφορετικό προπονητή στην διάρκεια της σεζόν.
 
Για τα σήριαλ του φετινού καλοκαιριού αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι της ΠΑΕ που αυτοί διαχειρίζονται την ομάδα, δηλαδή κατά μεγάλο μέρος του ίδιου του προέδρου. Βάζοντας τον Μαρινάκη στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν κερδίζεις κάτι, αντίθετα χάνεις και στρουθοκαμηλίζεις κρύβοντας τις ευθύνες όλων των υπολοίπων (παικτών, προπονητή, οπαδών). Ο Μαρινάκης και η Διοίκηση συνολικά έκανε λάθη στον προγραμματισμό των μεταγραφών αυτό το καλοκαίρι και το χειρότερο κατ’ εμέ είναι ότι δείχνει να μην μαθαίνει από αυτά των προηγούμενων καλοκαιριών γιατί αυτά επαναλαμβάνονται. Σε καμία περίπτωση όμως η ισοπέδωση της προσφοράς του δεν είναι τίμια στάση. Όταν βέβαια έβριζες τον Κόκκαλη συντασσόμενος με τα πρωτοσέλιδα του Χελάκη, η ισοπέδωση του Μαρινάκη είναι απλό πταίσμα... Η ομάδα (κι όχι ο Μαρινάκης) θέλει ηρεμία από όλους, προσήλωση και δουλειά από το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά κυρίως πίστη από όλους εμάς, εξάλλου ο οπαδός γαλουχείται στα δύσκολα και όχι στα εύκολα και στις νίκες. Το έχω ξαναγράψει παλιότερα, το να διαχωρίζεις τον πρόεδρο μιας ομάδας από τον σύλλογο όταν σε συμφέρει για να έχεις ένα πρόχειρο θύμα και να τον πετροβολάς από καθαρή εμπάθεια είναι ανόητο και εύκολο, να τον αφήνεις όμως και στο απυρόβλητο όταν κάνει λάθη είναι εξίσου έγκλημα. Εμείς νομίζω ακόμα δεν έχουμε βρει την ισορροπία, την σωστή δόση για τα δύο αυτά αντίθετα πράγματα και αυτό μας κάνει ακραίους, τόσο στην αγάπη όσο και στον θυμό.
 
Εν κατακλείδι δεν ξέρω εάν πάρει ή δεν πάρει παίκτες, πόσους θα πάρει ακόμα ποδοσφαιριστές και σε ποιές θέσεις. Αυτό που ξέρω είναι η επόμενη ημέρα οφείλει να μας βρει ενωμένους στο πλάι της ομάδας ΟΛΟΥΣ μαζί με τις όποιες διαφορές που έχουμε σαν οπαδοί και σαν άνθρωποι. Κρίσεις και απόψεις επί των μεταγραφικών αποκτημάτων κάνουμε μόλις κλείσει η μεταγραφική περίοδος, τελική σούμα θα κάνουμε όμως στο τέλος της χρονιάς. Κρίσεις και απόψεις, κυρίως αντίθετες με την διοίκηση της ομάδας, πρέπει πάντα να ακούγονται αλλά στον σωστό χρόνο και προπαντός με στόχο την βελτίωση της ομάδας, οι κραυγές και οι τσαμπουκάδες του πληκτρολογίου δεν προσφέρουν τίποτα, τουναντίον ζημιώνουν την ομάδα. Για αυτό τον λόγο ανεβαίνει αυτό το άρθρο σήμερα και δεν περιμένω εκ του ασφαλούς την έκβαση των ανοικτών μεταγραφικών υποθέσεων.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Τελικά άλλαξαν τα πράγματα στην ΕΠΟ και στην διοργανώτρια όπως μας πρήξατε πέρυσι τα ούμπαλα? Αν ναι, γιατί θέλετε να αποχωρήσετε από το πρωτάθλημα?
ΥΣΤ 2. Δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει θέμα με τα στόπερ του, ενώ οι άλλοι είναι ασυναγώνιστοι...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ωραίες, σταράτες κουβέντες.

Εικόνα koropi48

Αδέλφια, χωρίς γκρίνιες και τα τοιαύτα: έχει κάποιος καλό αρχείο, να μας γράψει τους παίχτες που πήρε η ομάδα την εξαετία; Γιατί χρειάζεται καλό αρχείο για να τους βρεις. Αμέτρητοι. Δεκάδες και πολλοί απ αυτούς δεν πέρασαν ούτε δέκα λεπτά από το Ρέντη! Μου είναι αδιανόητο, η ομάδα να έχει τζιράρει τα τελευταία 6 χρόνια περί τα 300 εκατ. σε αγορές- πωλήσεις- αποζημιώσεις αποδεσμεύσεων, αλλά σήμερα- πλην τσόρι- δεν υπάρχει κάποιος παίχτης αναφοράς, ούτε μπορεί κάποιος να πει "ρε παιδί μου το δεκέμβρη του 2014 ας πούμε χόρτασα μπάλα". Απίστευτο! Κάποιοι έβγαλαν πολλές προμήθειες από τις απίστευτες μεταγραφικές κινήσεις. Πελέ, Ντομί, Μπογκ, Γιαταμπαρέ, Εντιγκά, γκριμπτς, Ντε βισέντι, Χάρα, 3 του μπάουκ που δεν θυμάμαι, ένας του παναιτωλικού που δεν θυμάμαι, Αφελάι, Χαλκιαδάκης, Γιαννιώτας, ο μισός πανιώνιος του 2013, Μπενίτες, Νάνι, ένας αρμένης που μου διαφεύγει, δυό τρεις τερματοφύλακες που επίσης ξεχνάω, Ολαιτάν κι άλλος ένας από βέροια....... Ας συμπληρώσει κάποιος τους υπόλοιπους. Ατέλειωτοι. Κι όμως δεν υπάρχει αξιόπιστος στόπερ ούτε κόφτης.

Εικόνα holland74

Επειδή ακούγεται συνεχώς αυτό το σύνθημα: Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό, να ορίσω και εγώ τι εννοώ όταν ακούω αυτό το σύνθημα: Εννοώ κάτι σαν την ομάδα Που έριξε 5 στην Μπενφίκα και 4 στη Χέρτα το 2008..
Θυμίζω τη σύνθεση κόντρα στους Βερολινέζους:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Πάντος), Τζόρτζεβιτς (60' Λέτο), Μπελούτσι (84' Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.

Κόντρα στην Μπενφίκα:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (59' Λέτο), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι (76' Όσκαρ), Ντιόγκο (69' Κοβάτσεβιτς).

Δεν θέλω λοιπόν απαραίτητα Ζιοβάνι και Ρίμπο, ούτε είναι εύκολο να ξαναβρείς Τζόλε...
Αλλά αν έχεις ξένους ας είναι επιπέδου Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι, Κοβάσεβιτς..Ακόμα και ο Ντιόγκο την πρώτη χρονιά ήταν παικτούρα πριν μπλέξει με τη νυχτερινή ζωή των Αθηνών...Και ο Ζεβλάκοβ μπροστά σε κάτι σαπάκια που μαζεύουμε τα τελευταία χρόνια ήταν Μπαρέζι....

ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ....

Και να σκεφτεί κανείς πως εκείνη η ομάδα είχε αποκλειστεί από την Ανόρθωση στα προκριματικά του ΤΣΟΥΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!
Έτσι ανγκάστηκε ο Σώκρατες και έφερε Ντιόγκο..

Τώρα δεν ξέρω αν τα σαπάκια που μαζεύονται είναι γιατί μαζί με κάποιους καλούς οι μάματζερς πρέπει να πουλάνε και τα σαπάκια τους, αλλά η γνώμη μου είναι 4-5 καλοί ξένοι και οι πιτσιρικάδες συν κάποιους καλούς Έλληνες...Ακούγεται ο Κονέ...Έλληνας και σε καλή ηλικία...

Τέλος πάντων εγώ θεωρώ πως η συγκεκριμένη σύνθεση πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης, παρόλο που ας πούμε εκείνη η ομάδα δεν είχε έναν Μέλμπεργκ, αλλά είχε ρε παιδί μου παικταράδες, μπαλαδόρους, γρήγορους, εκρηκτικούς, απ΄όλα είχε ο μπαξές..

Ρόστερ:

Νούμερο Όνομα Θέση Ηλικία Προηγούμενη ομάδα
1 Λεωνίδας Παναγόπουλος Τερματοφύλακας 03/01/87 Ερασιτέχνες Ολυμπιακού
50 Πάβελ Κόβατς Τερματοφύλακας 12/08/74 Απόλλωνας Καλαμαριάς
71 Αντώνης Νικοπολίδης Τερματοφύλακας 14/10/71 Παναθηναϊκός
3 Ντιντιέ Ντομί Αμυντικός 02/05/78 Εσπανιόλ
4 Ντε Ζίσους Ζεράλντο Λεονάρντο Αμυντικός 04/08/85 Πορτουγκέσα
5 Γιώργος Γκαλίτσιος Αμυντικός 06/07/86 Λάρισα
14 Μίχαλ Ζεβλάκοβ Αμυντικός 22/04/76 Άντερλεχτ
15 Ραούλ Σανφελίξ Μπράβο Αμυντικός 14/04/81 Ρεάλ Μαδρίτης
18 Παρασκευάς Άντζας Αμυντικός 17/08/76 Skoda Ξάνθη
21 Αβραάμ Παπαδόπουλος Αμυντικός 03/12/84 Άρης
30 Τάσος Πάντος Αμυντικός 04/05/76 Προοδευτική
35 Βασίλης Τοροσίδης Αμυντικός 10/06/85 Skoda Ξάνθη
92 Κυριάκος Παπαδόπουλος Αμυντικός 23/02/92 Σβορώνος Κατερίνης
2 Χρήστος Πατσατζόγλου Μέσος 19/03/79 Skoda Ξάνθη

33 Γιάννης Παπαδόπουλος Μέσος 09/03/89 Ηρακλής
6 Ιεροκλής Στολτίδης Μέσος 02/02/75 Ηρακλής
7 Λουτσιάνο Μαρτίν Γκαλέτι Μέσος 09/04/80 Ατλέτικο Μαδρίτης
11 Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς Μέσος 04/08/72 Πανηλειακός
19 Κωνσταντίνος Μενδρινός Μέσος 28/05/85 Ερασιτέχνες Ολυμπιακού
20 Αλεσάντρο Σίλβα Ντε Σόουζα Ντουντού Σεαρένσε Μέσος 15/04/83 ΤΣΣΚΑ Μόσχας
23 Σεμπαστιάν Εντουάρντο Λέτο Μέσος 30/08/86 Λίβερπουλ
25 Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι Μέσος 10/09/83 Ρίβερ Πλέιτ
24 Γιώργος Κατσικογιάννης Μέσος 05/09/88 Ερασιτέχνες Ολυμπιακού
77 Μίρνες Σίσιτς Μέσος 08/08/81 Λεβαδειακός
8 Όσκαρ Γκονθάλεθ Επιθετικός 12/11/82 Σαραγόσα
9 Ντάρκο Κοβάτσεβιτς Επιθετικός 18/11/73 Σοσιεδάδ
22 Κωνσταντίνος Μήτρογλου Επιθετικός 12/03/88 Γκλάντμπαχ
10 Ντιόγκο Λουΐς Σάντο Επιθετικός 26/05/87 Πορτουγκέσα

Και ξέρω κάποιοι θα πουν και για Ερνέστο...Εγώ απλά όμως δίνω τον δικό μου ορισμό στο πως θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό...Δεν αντιλέγω τεράστιες οι νίκες που έχουμε κάνει στα ματς του ΤΣΟΥΛΟΥ τα τελευταία χρόνια, όμως την μπάλα που είδαμε κόντρα σε Χέρτα και Μπενφίκα τότε, δεν την ξαναείδαμε και αυτό επειδή δεν έχουμε Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι, Ντουντού....

Εικόνα RED HELL

Αυτο που γινεται φετος δεν εχει προηγουμενο.Πρωτη φορα θυμαμαι τετοιον αχταρμα.Εχουμε αφησει 4-5(ισως και παραπανω)προσθηκες για τις 2 τελευταιες μερες.Μεχρι να δεσει ολη η ομαδα και με 2 αλλαγες προπονητων θα φτασουμε Δεκεμβρη.Το ολο θεμα φετος γαμηθηκε με αυτα που εγιναν με το Σιλβα(ακομα να μαθουμε τι ακριβως εγινε)και με τη λαθος επιλογη Βικτορ(αν και για μενα δεν φταιει μονο αυτος καθως η ομαδα δεν ηταν ιδια με περυσι υπολογιζοντας εκτος τους Ρομπερτο-Κασαμι-Ντουρμαζ και τον τραγικο Φορτουνη).Τελος παντων ας ερθουν οι παιχτες και βλεπουμε.
Απο κει και περα και αφηνοντας στην ακρη τους καθυστερημενους που κραζουν τον Ολυμπιακο με καθε ευκαιρια μπας και παρουν κανα λαικ το "αλλιως ονειρευομαστε τον Ολυμπιακο"για μενα ηταν πιο σωστο απο ποτε.Δηλαδη τι θα πρεπε να κανει ο κοσμος??Να επικροτει αυτη την αηδια που ειδαμε σε 4 ματς με Μπερ Σεβα και Αρουκα??Μονο η ερυθρολευκη θυμιζε Θρυλο.Δεν εχει σημασια το πως τον ονειρευεται ο καθενας.Σημασια εχει οτι δεν τον ονειρευομαστε ετσι.Και αν καποιος ελεγε το συνθημα αυτο μετα απο το 3-0 απο τη μαρκετινγκ θα ειχες χιλια δικια.Αλλα οταν βλεπεις κατι σαν ποδοσφαιρο δεν γινεται παρα να βγαλεις την πικρια σου με αυτον τον τροπο.Παντως εμενα δεν με πειραζουν τοσο οι ηττες αλλα οι ερασιτεχνισμοι της διοικησης στα μεταγραφικα απο τη φυγη Βαλβερδε και μετα.Καθε χρονο μαζευουμε 6-7 παιχτες και διωχνουμε αλλους τοσους αλλα το χειροτερο ειναι οτι αλλαζουμε προπονητες σαν τα πουκαμισα.Και αυτη την ελλειψη κορμου την πληρωνουμε φυσικα.
Τελος οσον αφορα το οραμα οπως λεει και ο fast eddie τεραστιες οι νικες που κανουμε στο Champions League αλλα χωρις πορειες εμενα δεν μου λενε και πολλα.Και οντως εκει πλεον ειναι ισως αδυνατον να προχωρησεις περα απο τους 16.Αλλα ειναι αδιανοητο στο Γιουροπα να ερχεται η καθε ομαδα και να σου κλεινει το σπιτι.

Εικόνα REDHERAKLIO

Fasteddie, πως εξηγείς ότι η ομαδα ΚΑΠΗ που καταρρέει μετά το 60,γύρισε το ματς στην παράταση;

Εικόνα fasteddie

Το οτι καταρρευσαμε μετα το 60 ειναι αυταποδεικτο,οταν στο τελος παιζαμε μαζικη αμυνα απεναντι στο...μεγαθηριο Αρουκα.Η ομαδα οχι απλα εσκασε,αλλα ηθελαν οξυγονο μερικοι...Τα χαφ ειχαν σταματησει να μαρκαρουν (δε μπορει ο 36χρονος Καμπιασο να σου βγαζει 90λεπτα στα κοκκινα,φυσικο ειναι),το γηπεδο ειχε κατηφορισει και οποτε η μπαλα πηγαινε περιοχη καναμε το σταυρο μας.Το ματς γυρισε καθαρα οταν μπηκε ο ξεκουραστος και (για 30 λεπτα) ο 2 κλασεις ποιοτικοτερος παιχτης μας.Ηταν μια εμπνευση ενος μεγαλου ποδοσφαιριστη,οχι αποτελεσμα πιεσης η ομαδικης δουλειας της ομαδας.Οπως και την ενεργεια στο 2ο γκολ την εκανε ο ετερος ξεκουραστος Μαρτινς,σε μια φαση που ολη η Αρουκα ηταν μπροστα,ηταν μονος στο...ξεφωτο που λεμε.
Δεν ειπα βεβαια οτι εχουμε ομαδα ΚΑΠΗ,ειπα οτι μοιαζουνε με ΚΑΠΗ και αν αυτο π.χ. για τον Καμπιασο η για τον Τσορι ειναι φυσιολογικο μετα το 60-70,για τους αλλους δεν ειναι.Ο μοναδικος που ειχε πνευμονια μεχρι τελους ηταν ο Ρετσος.

υ.γ. Δεν ειναι τυχαιο οτι και με τους εβραιους και με την Αρουκα τα γκολ τα φαγαμε στο τελος (79 και 80).
υ.γ.2 Για να ειμαι και 100% δικαιος βεβαια,η κοπωση οφειλεται και στην ελλειψη ρυθμου.Οταν ολα τα πρωταθληματα εχουν ηδη ξεκινησει κι εμεις παιζουμε φιλικα με τον Λεβαδειακο ελεω Κοντονη,τι ρυθμο να εχεις...

Εικόνα fasteddie

Μεχρι τη μεση περιπου το πηγαινες καλα,μετα το εχασες,σορι!Εξηγουμαι...
Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις φιλε μου απο την εκφραση ''αλλιως ονειρευομαστε τον Ολυμπιακο''??Ειναι ξεκαθαρη πιστευω ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΖΙΟΒΑΝΙ.Ονειρευομαστε λοιπον εναν Ολυμπιακο να παιζει τουλαχιστον ΥΠΟΦΕΡΤΑ καλο ποδοσφαιρο και να σταματησουμε να βλεπουμε αυτο το ποδοσφαιρικο εκτρωμα.Να βλεπουμε μια ομαδα με ποιοτικους παιχτες (στο μετρο του δυνατου βεβαια) που να μπορουν τουλαχιστον να κανουν κοντρολ τη μπαλα με το πελμα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.Να βλεπουμε μια ομαδα με διακριτους ρολους να μπορει να αλλαζει 3-4 πασες χωρις να της προκαλειται πανικος οταν ο αντιπαλος προσπαθει να πρεσαρει στοιχειωδως.Να βλεπουμε μια ομαδα που να μπορει τουλαχιστον να βγαλει με αξιοπρεπεια ενα 90λεπτο και οχι ''επαγγελματιες'' που μετα το 60 ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΠΗ.
Το ερωτημα λοιπον ειναι,βλεπουμε αυτα τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για επαγγελματικη ομαδα??ΖΗΤΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ??Η απαντηση φυσικα ειναι ΟΧΙ.Αρα,....
ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Παμε παρακατω...
Γραφεις '' Κρίσεις και απόψεις επί των μεταγραφικών αποκτημάτων κάνουμε μόλις κλείσει η μεταγραφική περίοδος, τελική σούμα θα κάνουμε όμως στο τέλος της χρονιάς. Κρίσεις και απόψεις, κυρίως αντίθετες με την διοίκηση της ομάδας, πρέπει πάντα να ακούγονται αλλά στον σωστό χρόνο και προπαντός με στόχο την βελτίωση της ομάδας, οι κραυγές και οι τσαμπουκάδες του πληκτρολογίου δεν προσφέρουν τίποτα, τουναντίον ζημιώνουν την ομάδα.''Πολυ ωραια.Μαζι σου.Απαντησε μου κι εσυ λοιπον στο εξης ερωτημα:
-Ποτε (κατα τη γνωμη σου) πρεπει να αντιδρασουμε και πως??Οταν (ξανα) χασουμε το κυπελλο απο πρωην ομαδα β εθνικης?Οταν αποκλειστουμε απο την επομενη Μπερ Σεβα??Οταν αποκλειστουμε απο την επομενη Λεβαντε,Αντρελεχτ,Ντνιπρ,Μεταλιστ,Μακαμπι??Οταν χασουμε προκριση στους 8 του τσαμπιονς λιγκ απο 2-0 σκορ?
ΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ,ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΕΧΕΙ (ΞΑΝΑ) ΠΕΤΑΞΕΙ??ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗ ΣΟΥΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ.ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΑΙΧΤΩΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Δεν ειναι κανεις αχαριστος.Ολοι ξερουμε τι εχει προσφερει ο Μαρινακης στον Ολυμπιακο,ειμαστε ευγνωμονες και το κραξιμο δεν γινεται για να φυγει ο προεδρος αλλα για να αλλαξει αυτη η νοοτροπια η οποια ναι μεν ειναι σωστη και επικερδης σε οικονομικο επιπεδο ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟ.Ασε που αν το δεις το θεμα καθαρα οικονομικα,η ομαδα θα ειχε πολυ μεγαλυτερα οφελη αν εκανε μεγαλες ευρωπαικες πορειες...
Δεν θα σταματησουμε φυσικα να κραζουμε και στο γηπεδο και απο το πληκτρολογιο αν συνεχιζονται τα ιδια λαθη,γιατι 2,5 χρονια τωρα φιλε μου ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ οταν βλεπουμε τον Ολυμπιακο και αυτο ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.Ο Ολυμπιακος ειναι η πιο απαιτητικη ομαδα...παγκοσμιως με τα καλα και τα ασχημα που συνεπαγεται αυτο και οποιος δεν αντεχει ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.Κανενας δεν ζητησε τις μεταγραφες της ρεαλ,δεν πεταμε στα συννεφα.Παιχτες επιπεδου Ολυμπιακου θελουμε και εναν στοιχειωδη προγραμματισμο για να μην παει χαμενη ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Στα υπολοιπα σημεια του αρθρου σου (ειδικα για τα μεταγραφικα) συμφωνουμε απολυτα.

υ.γ. Αυτη τη στιγμη (χωρις να γνωριζουμε τις μεταγραφες) παντως ο Ολυμπιακος εχει το χειροτερο διδυμο στοπερ απο τους 4 μεγαλους...
υ.γ.2 Οσον αφορα το κραξιμο στους παιχτες,ειναι σχετικο.Οταν βλεπω εναν παιχτη που γνωριζω οτι μπορει να προσφερει παραπανω να κοροιδευει,θα τον κραξω για να συνελθει.Το να κραξω ομως π.χ. τον Ντα Κωτσο και να περιμενω να μεταμορφωθει σε Μανωλα,ειναι λιγο λαλακια πως θα γινει...
υ.γ.3 Οι τεραστιες χαμενες ευκαιριες για μια μεγαλη ευρωπαικη διακριση οπως διαμορφωνεται το ευρωπαικο ποδοσφαιρο μαλλον ηταν και οι τελευταιες για τις ελληνικες ομαδες.Κοινως,απο εδω κ περα αντιο ζωη...

Εικόνα dono

Καλησπέρα φίλε, συνοπτικά τα σχόλια μου για να μην σε κουράσω
Εσύ δεν θεωρείς ότι το αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό είναι σύνθημα που ΔΕΝ παραπέμπει στην εποχή του Ζιοβάνι ή άλλων παικτών αξίας που έχουν έρθει στο λιμάνι. Η μισή θύρα 20 που το φώναξε την Πέμπτη έχει άλλη άποψη. Σε κάθε περίπτωση εγώ αναφέρομαι σε αυτή την κατηγορία και όχι με το δικό σου σκεπτικό. Πάνω στο δικό σου σκεπτικό εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό Αύγουστο μήνα με τον τρίτο προπονητή στην σεζόν χωρίς να έχουν αρχίσει καν οι επίσημες διοργανώσεις. Το ότι σέρνονται μετά το 60' μήπως φταίει το αντίθετο από αυτό που γράφεις, μήπως δλδ φταίει η επίπονη προετοιμασία (λάθος κατ' εμέ αλλά άλλη κουβέντα αυτή)?
Το ότι αποκλείστηκες από την Man United έχοντας 2-0 σκορ στο πρώτο παιχνίδι, είναι αιτία για να κράξεις? Εσύ έκραξες μέσα στο γήπεδο στο επόμενο παιχνίδι? Η απώλεια πέρυσι του κυπέλου οφείλεται κατά την γνώμη σου στην ποιότητα της ομάδας, δεν έπαιξε κανένας εξωγενής παράγοντας? Μου παραθέτεις ομάδες που έχω αποκλειστεί, γιατί δεν αναφέρεις ομάδες που έχω κερδίσει? Γιατί δεν κράζεις όταν νικάς την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας? Γιατί δεν κράζεις τότε την ομάδα για όλα αυτά που μου λες, σε ρωτάω γιατί μιλάμε ότι η ίδια ομάδα που κέρδισε τις παραπάνω αποκλείστηκε από όλες τις λοιπές που μου αράδιασες.
Μπορείς να μου πεις που βοηθάει έναν παίκτη στην διάρκεια του αγώνα το κράξιμο και που βοηθάει την ομάδα? Όταν κράζεις παίκτη μπορείς να μου πεις τι κερδίζει η ομάδα?
Όταν λες σοβαρή Ευρωπαϊκή δύναμη τι εννοείς? Πως το ορίζεις? Εγώ λέω ότι η 21η θέση που φτάσαμε δείχνει ακριβώς αυτό, εσύ τι λες?
ΥΣΤ 1. Προφανώς τρολάρεις δεν μπορεί να μου συγκρίνεις τον Ιβάνοβ με τον Μποτία. Αν είναι έτσι όπως τα λες γιατί και ο ποα και η κούλα πήραν στόπερ λίγες ημέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου?
ΥΣΤ 2. Και τον Μανωλά κράξαμε, μην τα λησμονούμε αυτά. Αφού λοιπόν ο ΝταΚόστα δεν θα γίνει Μανωλάς όπως λες το κράξιμο τον βοηθάει πως και που? Όταν κράζεις λοιπόν τον ΝταΚόστα τι περιμένεις, να γίνει Μπεκενμπάουερ?
ΥΣΤ 3. Δεν συμφωνώ απόλυτα, ακάτσε να δούμε στην πράξη ως είναι το νέο σύστημα από 2018.

Εικόνα fasteddie

Εδω ακριβως διαφωνουμε φιλε.Φυσικα και ΔΕΝ ειναι μικρο πραγμα το να κερδιζεις ολες αυτες τις ομαδαρες που κερδισαμε,γραψαμε ιστορια.Φυσικα και ειναι κατορθωμα για μια ελληνικη ομαδα η 21η θεση.ΑΑΑΑΑΑΛΛΑ...
Η ουσια ειναι οτι :
1) Σε καμια περιπτωση δεν εξαργυρωνεται η θεση που εχουμε ουσιαστικα καθως δεν μας προσφερει καποιο πλεονεκτημα στις κληρωσεις του τσου λου (μια ζωη στο τριτο γκρουπ ειμαστε).
2) Παρα τις πολλες και μεγαλες νικες,ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.Τι να το κανω να κερδιζω την Αρσεναλ στο Λονδινο και εδω ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ.Τι να τα κανω τα μπατζετ και τα ροστερ οταν σε κανει γιογιο στη εδρα σου μια μετριοτατη ομαδα οπως η Αντερλεχτ?Μιλας για ''επιπονη προετοιμασια''.Περυσι Φλεβαρη μηνα με τους Βελγους απο προετοιμασια ημαστε και σερνομασταν?Φετος ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΑΤΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ??Η μοναδικη φορα τα τελευταια χρονια που κερδισαμε αγωνα ζωης και θανατου ηταν με τη Μπενφικα εδω μεσα ΠΟΥ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΜΕ 5.Σε οποιοδηποτε αλλο σημαντικο παιχνιδι αποτυχαμε φιλε.Και ο απολογισμος μετα απο τοοοοοσες πολλες νικες και τη φοβερη αυτη θεση που εχουμε ξερεις τι εγραψε??Οτι ουτε στους 8 του Γιουροπα δεν εχουμε περασει...Για εμενα αυτο ειναι το πραγματικα σημαντικο και ξερεις κι εσυ οτι η ομαδα στα δυσκολα παρουσιαζεται κατωτερη των προσδοκιων,επειδη ακριβως δεν υπαρχει πραγματικα η θεληση να δημιουργηθει μια ομαδα που καποια στιγμη να κανει την υπερβαση.Κανουμε καποιες μεγαλες μεν-σποραδικες και συνηθως ανουσιες δε νικες και μεχρι εκει...Αυτη ειναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πραγματικοτητα,οσο και να θελουμε να ωραιοποιουμε καταστασεις.Ε εγω προσωπικα δεν ειμαι ευχαριστημενος με αυτο,τι να κανω τωρα.
Οταν λεω σοβαρη ευρωπαικη δυναμη εννοω να μπορεις να περνας μια καποια Λεβαντε και να μην σε αποκλειει καποια Μπερ Σεβα χωρις να εχεις κανει ευκαιρια.Αλλα ακομα και να εχεις αποκλειστει,να το εχεις παλεψει,να εχεις παιξει μπαλα,να φτυσει αιμα ο αντιπαλος ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ,θα σε χειροκροτησω.Και δυστυχως φιλε μου απο τον Ολυμπιακο ΔΕΝ βλεπουμε μπαλα τα τελευταια χρονια,ειναι λυπηρο.Δεν εθελοτυφλω,αλλα δεν θελω να μας περνανε και για προβατα,σορι.
Για τους παιχτες μαλλον δεν με καταλαβες.Αυτο λεω,οτι ειναι λαθος να κραζεις τον Ντα Κοστα γιατι τοσο μπορει τοσο παιζει,δεν φταιει αυτος.

υ.γ. Αστο αυτο με τα μπακ μην το συνεχιζεις.Ο Γουτας που δεν μας εκανε ειναι πολυ καλυτερος του Μποτια.Μποτια-Ντα Κοστα ειναι σεντερ μπακ επιπεδου β εθνικης.Βασικοι στο βαζελο θα παιζουν Σαμπα-Μολεδο εξαλλου.Για να μην παρεξηγηθω,στα @@ μου οι υπολοιποι,απλα μια συγκριση εκανα.
υ.γ.2 Ολες οι ομαδες εχουν τα πανω και τα κατω.Ολοκληρη Μιλαν ειναι μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.Το προβλημα με εμας ειναι οτι δεν εχουμε κανει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ αυτο το γαμημενο το μπαμ,μια ευρωπαικη πορεια να εχουμε να τη θυμομαστε...
υ.γ.3 οσον αφορα τη φετινη χρονια,εχω ελπιδες οτι θα γινει κατι καλο αποκλειστικα λογω Μπεντο,δεν ξερω μου βγαζει ενα συναισθημα οτι ξερει τι κανει.Ισως η πιο σωστη κινηση της διοικησης για φετος.

Εικόνα dono

1. αν εξαιρέσουμε ότι ήμασταν και στο δέυτερο γκρουπ ένα φεγγάρι, αλήθεια τι σημαίνει αυτό εκτός του γεγονότος ότι υπάρχουν περίπου 18 ομάδες με καλύτερη βαθμολογία στο ΤΣ Λ? Δηλαδή εσύ τι περιμένεις από την ομάδα, να ΄χει καλύτερη συγκομιδή - βαθμολογία από την Γιουβέντους? Το ότι ήμασταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο europa γιατί δεν το αναφέρεις? Πραγματικότητα που εμείς το έχουμε κερδίσει με την δική μας συγκομιδή βαθμών.
2. Είναι ένα θέμα που συμφωνούμε, αυτό της αντιμτώπισης των διπλών αγώνων, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια έχεις και πρόκριση μην ξεχνιόμαστε. Το παράδειγμα με την Άρσεναλ και η απορία γιατί δεν την πατήσαμε δύο ματς στον όμιλο, είναι προφανώς άστοχο. Μια κάποια Λεβάντε που λες ήταν 5 στην Ισπανία, σε κορυφαίο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Μια κάποια Μπενφίκα που έπρεπε να φάμε 5 έχει ευρωπαϊκούς τίτλους. Αλήθεια αφού τα θυμάσαι όλα, για πες μας στα ίσα χωρίς τον Ρομπέρτο πόσο έπρεπε να λήξει το πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία? Εάν δεν υπήρχε το όραμα που λες γιατί τερματίζεις με 9 βαθμούς τον όμιλο του ΤΣ Λ?
Κατάλαβα τι λες για τον ΝταΚόστα, αλλά το κράξιμο που έφαγε στην διάρκεια του αγώνα παραμένει. Αν αρχίζουμε να κράζουμε γιατί να μην κράξουμε τον οποιονδήποτε, υπάρχει λογική όταν κράζεις μέσα στο γήπεδο?
υγ Για πες μου εάν υπάρχουν καλύτερα δίδυμα στόπερ στην Ελλάδα γιατί και ο ποα ΚΑΙ η κούλα πήραν στόπερ τώρα στα χασομέρια? Εάν υπερείχαν στην συγκεκριμένη θέση γιατί απόκτησαν παίκτη? Ο Σάμπα τώρα ήρθε και κάτσε να τον δούμε
υγ2 Για να κάνεις το μπαμ επιβάλλεται να υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές προϋποθέσεις. Αν ήταν εύκολο θα είχαν πάει άπειρες ομάδες στα ημιτελικά και στον τελικό, πράγμα που δεν ισχύει. Μία από αυτές τις προϋποθέσεις είναι να μπούμε στην ψυχολογία του europa που έχουμε σημαντικές ελπίδες διάκρισης, σε αντίθεση με το ΤΣ Λ που συνήθως τα παιχνίδια του europa μας βρίσκουν ξενερωμένους
υγ3 Δεν ξέρω τι είναι ο Μπέντο, αυτό που ξέρω είναι ότι μιλάμε για έναν κανονικό προπονητή που έστω κι αργά θα έχει στην διάθεσή του υλικό που σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος επέλεξε. Τι θα κάνει με αυτό το υλικό? Γρίφος και αναμένουμε