ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - ΝΤΙΕΠΡ 2


Tags: -

Εχθές είχαμε ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ομάδα μας απέναντι στην Ουκρανική Ντνίπρο στον επαναληπτικό του 2-0 του πρώτου αγώνα στο Κίεβο.
Για την ιστορία η ενδεκάδα του Ολυμπιακού αποτελείτο από τους Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβα και Μαζουακού στην άμυνα, τον Λούκα με τον Κασάμι στο κέντρο με τον Τσόρι μπροστά τους να συμπληρώνει τον άξονα και η επιθετική 3άδα τους Αφελάι, Ντουρμάζ και Μήτρογλου. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, το τελικό 2-2, μας αφήνει εκτός συνέχειας φυσικά με το συνοθύλευμα που είδαμε και εχθές στον αγωνιστικό χώρο να μην δικαιούται τίποτα περισσότερο απ' ότι πήρε τελικά, δηλαδή τον αποκλεισμό. Να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους προσωπικά θεωρώ κομβικούς στο τελείωμα της φετινής Ευρωπαϊκής μας χρονιάς με τυχαία σειρά.
1. Παίκτες
Γενικότερα τους βλέπω αλλού γι αλλού, με πολλούς εξ αυτών να είναι εντελώς εκτός φόρμας, άλλους να μην μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά πλέον. Παίκτες κλειδιά για την απόδοση της ομάδας, όπως ο Τσόρι και ο Μαζουσκού, περνούν περίοδο έντονου ντεφορμαρίσματος, πράγμα που αντανακλά στην συνολική απόδοση της ομάδας μας. Το κέντρο της άμυνας άλλα ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα. Το συγκεκριμένο δίδυμο δεν κάνει αυτή την στιγμή για ομάδα επιπέδου Ά Εθνικής και προσοχή λίγο μιλάω για το δίδυμο κι όχι μόνο για το εύκολο θύμα Σαντάνα. Στην επίθεση τρικυμία εν κρανίω, με τον μεν Μήτρογλου να είναι απλά θεατής και τους πλάγιους να προσπαθούν αλλά μάταια. Δύο φορές βγήκε σωστή κάθετη από το κέντρο, το αποτέλεσμα 1 γκολ και μια κλασσική χαμένη ευκαιρία. Τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ από την μεριά μου ελπίζω η εικόνα αυτή να μην είναι εξ αιτίας αδιαφορίας μετά το CL, γιατί έχουμε δει από τους συγκεκριμένους παίκτες τι μπορούν να προσφέρουν στα 6 παιχνίδια των ομίλων του CL. Η χθεσινή εμφάνιση επισκιάζει και την απόδοση παικτών που πραγματικά διακρίθηκαν στην διάρκεια του παιχνιδιού, παίκτες όπως ο Ρομπέρτο, ο Ομάρ και ο Κασάμι. Εχθές οι παίκτες προσπάθησαν πάρα πολύ, απλά αυτή την περίοδο δεν τους βγαίνει τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν εξαργυρώνουν με την επιβράβευσή μας αυτή την προσπάθεια.
2. Προπονητής
Δεν μπορώ να κρίνω τον Περέιρα για την προσφορά του, το όραμά του ή για την προπονητική του αξία στον πάγκο της ομάδας μας, γιατί δεν κρίνεται έτσι ένας προπονητής που ήρθε πριν 1 μήνα μεσούσις της περιόδου. Μπορώ όμως να τον κρίνω άνετα μετά από 1 μήνα παραμονής στην άκρη του πάγκου μας για την προπονητική προσέγγιση στα παιχνίδια, πως στήνει δηλαδή την ομάδα. Τον βλέπουμε δογματικό σε ένα σύστημα που κατά την διάρκεια του αγώνα απλά μπορεί να αλλάξει ελάχιστα σε σχήμα, καθόλου σε φιλοσοφία. Όταν παίζεις με αντίπαλο τον Εργοτέλη στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις την ίδια αγωνιστική προσέγγιση με το παιχνίδι στην Ουκρανία, στην Τούμπα ή στην λαγοφλώρο. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Καλοί οι 2 εξτρέμς σε μια ομάδα (πράγμα που ''έφαγε'' και τον Μίτσελ), όταν όμως θέλεις να πιέσεις τον αντίπαλο αυτόματα η παρουσία του πάρταλου Αφελάι (εχθές συγκεκριμένα δεν ήταν κακός, απλά λίγο ανούσιος), ή του ανύπαρκτου αμυντικά Ντοσεβί, αυτόματα σου ακυρώνει κάθε αγωνιστικό πλάνο.Δεν μπορεί να παίζεις με 10 πάικτες και να ΜΗΝ κάνεις 3η αλλαγή. Αν για παράδειγμα ο χ παίκτης πάθαινε κανά μυικό τραυματισμό θα μιλάγαμε σήμερα για ατυχία? Δεν μπορεί να μην χρησιμοποιείται ούτε για πλάκα ο Μπενίτες, μάλλον δεν γνωρίζει ότι ο Μήτρογλου είναι δανεικός και το καλοκαίρι επιστρέφει πίσω στην Φούλαμ. Το πραγματικό κέρδος μέχρι το τέλος της σεζόν για την ομάδα, είναι να αξιολογήσει ο νέος προπονητής ΟΛΟ το υλικό της ομάδας και να δώσει την λίστα του (αποχωρήσεων και μεταγραφική) την επόμενη ημέρα που θα τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αρκεί βέβαια αυτή να υλοποιηθεί και στον σωστό χρόνο.
3. Διοίκηση
Όταν αλλάζεις προπονητή στην μέση της περιόδου, ακυρώνοντας από την μία το έργο του προηγούμενου, αλλά ταυτόχρονα αλλάζοντας αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, τότε η τωρινή εικόνα της ομάδας δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη, όπως δεν ήταν η αντίστοιχη εικόνα της ομάδας μας το πρώτο εξάμηνο της εποχής του Μίτσελ. Όταν δημιοργείται η τεράστια ανάγκη για ενίσχυση τον Δεκέμβριο, όχι με 10 νέους ποδοσφαιριστές, αλλά με μόλις 1-2 και μου φέρνεις τον Σαντάνα για να κάνεις την διαφορά στην άμυνα, τότε δεν πρέπει να μας εκπλήσει το γεγονός ότι τρως γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τον τελευταίο καιρό.Προσωπικά την Διοίκηση δεν την ψέγω για την μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού που έγιναν λάθη στις επιλογές των παικτών μεν, αλλά το ότι ήρθαν παίκτες με ένα κάρο λεφτά (στην διάθεσή σας για τον όποιο υπολογισμό) που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα αυτό δεν είναι λάθος του προέδρου που προσωποποιείται η Διοίκηση κάθε ομάδας. Είναι κρίμα πραγματικά να αποκλείεσαι από μια ομάδα δεχόμενος 4 γκολ εκ των οποίων τα 3 με παιδαριώδη αμυντικά λάθη. Προφανώς και σε αυτό δεν φταίει ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά, αλλά η εμμονή στο δίδυμο Ισά και Καρεμπέ είναι κάτι που ο ίδιος θα πρέπει να επανεκτιμήσει στο τέλος της περιόδου. Στην τελική ποιός είναι ο Ισά που διαχειρίζεται το μεταγραφικό bgt ης ομάδας? Ο Πρόεδρος έχει κάνει λάθη ΤΕΡΑΣΤΙΑ στην διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό θώκο του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού σωματείου της χώρας, αλλά τα καλά που έχει κάνει δεν τον βγάζουν εκτός κάδρου κριτικής, αλλά σίγουρα υπερισχύουν. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα αρχίσουν τον πόλεμο από τον καναπέ που είχαν σε καθημερινή βάση με τον Σωκράτη Κόκκαλη, αυτά να τα ξεχάσουν. Από εδώ στηρίζουμε απηνώς τον πρόεδρο όταν βλέπουμε να προστστεύει με κάθε τρόπο την ομάδα, είμαστε όμως απέναντι σε οτιδήποτε σύμφωνα με το δικό μας φτωχό κριτήριο κάνει ζημιά στην ομάδα. Η παρουσία του στην τελευταία συνεδρίαση της superleague εκφράζει ακριβώς αυτό που υποστηρίζω, μπορείτε να με πείτε υπάλληλο ή όπως αλλιώς θέλετε. Όταν από εδώ εμείς ασκήσαμε δριμύτατη κριτική στην Διοίκηση και στον πρόεδρο προσωπικά για την απομάκρυνση του Ζαρντίμ, οι περισσότεροι των φιλάθλων μας έλεγαν προσωπολάτρες και εμπαθείς...
4. Κόσμος
Επί 90 λεπτά έβριζαν παίκτη που φορούσε την ερυθρόλευκη και έπαιζε στο χθεσινό παιχνίδι, αυτό από μόνο του δείχνει πόσο έχουμε ξεφύγει σαν οπαδοί. Προσωπικά το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, προσωπικά το θεωρώ βαζέλικο. Στο τέλος δε, που οι οργανωμένοι φώναξαν ότι αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό, εκεί άρχισα τα γέλια από τα νεύρα. Αλήθεια εγώ προτείνω αντί του Ισά και Καρεμπέ να πάρουμε με κλήρο 2-3 οργανωμένους ή μη οπαδούς για να υποδείξουν στην Διοίκηση τους υποψήφιους παίκτες ή στην τελική να αναλάβουν το τμήμα scouting, μην σου πω και τα οικονομικά. Αυτό το σύνθημα έχει ξανακουστεί στο παρελθόν, το περίεργο είναι ότι στην ίδια χρονιά έχει ακουστεί και το αντίθετο σύνθημα, πράγμα μάλλον αντιφατικό στο κριτήριο των οπαδών, που ΔΕΝ είμαστε προπονητές και σίγουρα ΔΕΝ είμαστε επενδυτές της ομάδας. Το ότι όλοι χαίρονταν με την απομάκρυνση του Ζαρντίμ γιατί λέγανε ότι ''αλλοιώνει'' το dna  της ομάδας, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα δεδομένα τους, γιατί προσωπικά θεωρώ αλλοωμένο πλήρως και σε εγκληματικό βαθμό το dna των οπαδών... Κλείνοντας θα αναφέρω ένα περιστατικό από το χθεσινό παιχνίδι. Τον Σαντάνα το είχαν περάσει πριονοκορδέλα σε όλο το παιχνίδι, αλλά ΟΛΟ το γήπεδο σηκώθηκε και χειροκρότησε τον παίκτη όταν αυτός έκανε δύο ντρίπλες στην ίδια φάση, τα συμπεράσματα δικά σας...

Θα μπορούσα να αναφέρω και τον παράγοντα τύχη στα παραπάνω σημεία γιατί πραγματικά μας έλλειψε και στα δύο παιχνίδια, αλλά συνήθως την τύχη την προκαλείς μόνος σου. Εμείς δεν είμασταν όπως έπρεπε, εμείς ευθυνόμαστε περισσότερο για τον αποκλεισμό παρά ο αντίπαλος. Σημειωτέον οι Ουκρανοί δεν ήταν κακή ομάδα, εγώ είδα μια ποιοτική ομάδα που απλά δεν είναι για πολύ μεγάλα πράγματα, ήταν όμως μια καλή ομάδα που είχε και την τύχη προς το μέρος της.

Πάμε για του χρόνου τώρα, με την ομάδα να συμμετέχει ξανά στους ομίλους του CL. Το μόνο που ζητάω εγώ προσωπικά είναι να κρατήσουν τον βασικό κορμό και να γίνουν 3-4 ποιοτικές προσθήκες (όχι κατ΄ανάγκη ακριβές), αυτές που θέλει ο προπονητής. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε σύνολο αξιόλογο που θα κοιτάμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, δεδομένου και του γεγονότος ότι οι πάικτες που είδαμε φέτος για πρώτη φορά στην ομάδα του χρόνου με δεύτερη προετοιμασία όλοι μαζί, θα έχουν καλύτερο πρόσωπο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Ο Κος Βασίλης έγιανε? Ανυσηχώ για το χειλάκι του...
ΥΣΤ 2. Αν ο βαζελάκος κερδίσει την έφεση και το επιστραφούν οι 3 βαθμοί, οι μπουγατσόβλαχοι θα προσβάλλουν την απόφαση έχοντας έννομο συμφέρον? Τι ρωτάω βραδιάτικα...
 

Σχόλια

Εικόνα lemmy

Η αναφορά στους ξένους ονομαστικά και η όποια σύγκριση με ομάδες του παρελθόντος πήγαινε περισσότερο στο δέσιμο και στη σύνοχη και όχι τόσο στην ποιότητα.Πράγματα τα οποία όμως θέλουνε χρόνο και χτήσιμο και όχι σκούπισμα του ρόστερ κάθε 1 ή 2 χρόνια...Σίγουρα η αλλαγή του προπονητή παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία των παικτών και αποδείχθηκε λάθος,παρα τη βλακώδη εμμονή που επικρατεί στην ελλάδα περί "ηλεκτροσόκ" όπως είχε πει και ο σάββας αν θυμάμαι καλά σε ένα σχόλιό του.Σύμφωνοι και στο ότι το ρόστερ έχει ποιότητα και μπορεί να κάνει άνετα το νταμπλ,και με 5-6 προσθήκες του χρόνου ο περέϊρα (;)να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

Εικόνα Kaine

Είδα στο sport24 πως ο Κονοπλιάνκα (που ανέφερα σε άλλο σχόλιο πως κοστολογείται στα 16 εκατομμυριάκια) μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Έμπαινε Βαγγέλα! Φέρε τον άνθρωπο να τον δει λίγο ο ήλιος και στείλε τον Αφελάυ στην Τότεναμ για να τη βγάλουμε από τη διεκδίκηση.

Εικόνα dono

Τα Αγγλάκια δεν τα έχω για τόσο μαλάκες πάντως...

Εικόνα Kaine

Ρε συ, εδώ δώσαμε Φέισα και Σάμαρη στη Μπενφίκα, τον δεύτερο με 10 μύρια πάνω κάτω (αν θυμάμαι καλά). :D

Εικόνα dono

Ναι στους Πορτογάλους κι όχι σε Άγγλους...

Εικόνα Romain

Παρατηρήσεις:

1. Η Ντιμπρο δεν ειναι άσχημη ομαδα. Ειναι ποιοτική και γρήγορη. Ιδίως στην επίθεση.

2. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Καραϊσκάκη μου άρεσε. Εκτός απο τα λάθη στην αμυνα.

3. Η διαιτησία ηταν τραγική και στα δυο ματς εναντίον του Θρύλου. Στο πρώτο παιχνίδι δεν έδωσε δυο πεναλτι και ακύρωσε κανονικό γκολ του Μητρογλου. Η Ντιμπρο είχε τέσσερις παίκτες στο όριο και δεν πήρε κανένας κάρτα. Αντίθετα πήρε ο Μανιατης για διαμαρτυρία και έλειψε στον επαναληπτικό. Η κόκκινη στον παίκτη μας μπορούσε να ηταν κίτρινη. Δυο με τρεις φορές παίκτες της Ντιμπτο δεν πήραν 2η κίτρινη. Στο 2ο γκολ ο επιθετικός ηταν οφσάιντ που δεν το έδωσε ο Ολλανδός διαιτητής.

Συμπέρασμα: Η ομαδα δεν ειναι του πεταματού. Χρειάζεται προσθήκες ιδίως στα σεντερμπακ και στην επίθεση.

Δεν θα κρίνω την ψυχολογία του όχλου απλά γιατί ειναι ψυχολογία του όχλου.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Υ. Γ. Αν και είμαι τόσο θρήσκος όσο και ο ψεκασμένος αριστερός Τσιπρας, θα κάνω μια δέηση να παραμείνει ο Αλαφούζος στον Πουθεναικος χωρις τον πάρουν χαμπάρι τα βαζελακια και να συνεχίζει μα τους πουλάει τρελλα.

Εικόνα dono

1. Συμφωνώ και το γράφω και στο κέιμενο.
2. Μέχρι την ισοφάριση ήταν εξαιρετική η ομάδα, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την αποβολή η ομάδα στάθηκε πολύ καλά. Δυστηχώς όμως στην Ευρώπη δύο κακά 5λεπτα όπως αυτό της Ουκρανίας που έφερε το 2-0, όσο και αυτό του Καραϊσκάκη πληρώνονται
3. Ήταν τραγική η διαιτησία κυρίως στο πρώτο παιχνίδι. Η μικρή παιδεραστού Ολλανδέζα την Πέμπτη ήταν τουλάχιστον υποφερτή με την έννοια ότι δεν χρειάστηκε να χειριστεί δύσκολη φάση που δίνει ή κλέβει πρόκριση.
Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Η ομάδα με 2-3 προσθήκες ενδεκάδας και max 5-6 στο ρόστερ θα είναι μια χαρά του χρόνου.
Δεν την κρίνω εκτός κι αν η επανάληψη κάποιων πραγμάτων κουράζει...
Κι εγώ έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο.

Εικόνα lemmy

Πέρα από τα αγωνιστικά και τα όποια λάθη έχουν γίνει, η ψυχολογία και το δέσιμο της ομάδας είναι τραγικά χαμηλά επίπεδα.Μέτα το 1-1 δεν ξέρω αν υπήρχε κάποιος που να πίστευε ότι το ματς και η πρόκριση μπορεί να γυρίσουν,όχι τόσο αγωνιστικά απέναντι σε μια ομάδα που προφανώς την "είχαμε",αλλά ψυχολογικά.Όταν τρως στα καπάκια άλλες δυο φάσεις καρμπόν από στημένα που οι ουκρανοί άνετα θα μπορούσαν να κάνουν 2ο γκολ όχι μόνο ψυχολογιά ομάδας που θα κάνει ανατροπή δεν δίχνει,αλλά ότι έχεις πιεί θάλασσα..Ακόμα και στο τέλος μετά το γκολ του τσόρι,που καταπίνοντας την πίκρα κάνεις "την ανάγκη φιλότιμο" και χειροκροτάς για την προσπάθεια που κάνανε,έρχεται άλλο ένα βλακώδες γκολ και έγω τουλάχιστον προτιμάω να φύγω κατευθείαν απ το γήπεδο για να μην αρχίσω τα μπινελίκια και τις γιούχες..
Δεν περιμένω από κανεναν μαζουακού,αφελάυ,μιλιβόγιεβιτς,σαντάνα να καταλάβει μετα από μερικούς μήνες που είναι στην ομάδα τι πάει να πει παίζω 8 φλεβάρη στην τούμπα,παίζω στη λαγοφλώρο ή παίζω με τους εξαφανισμέμους "ερχόμαστε".Ή να κάτσω να μπω σε συγκρίσεις με το τι έβλεπα από παλιότερες ομάδες του ολυμπιακού.
Και όση πίκρα,τσαντίλα και στεναχώρια βγαίνει για αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό,ξερώ ότι βγαίνει κάτι που αγαπάμε και αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε..΄Έναν Ολυμπιακό να καυλώνουμε μαζί του και στα καλά και στα στραβά.Όπωα κάναμε παντα

Εικόνα dono

Συμφωνώ για την ψυχολογία, αλλά όταν βλέπουν για παράδειγμα ότι φεύγει προπονητής στα μέσα της περιόδου, παίκτες που δημιοτργούν πρόβλημα δεν τιμωρούνται κτλ, νομίζω ότι είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα.
Τι έβλεπες παλιότερα για παράδειγμα από τον Μιραλάς? Ποιούς ξένους έχεις στο μυαλό σου?
Συμφωνούμε στο τελευταίο αλλά όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω κάτω τους, η διαφορά με όλους τους αλλόθρησκους είναι ότι εμείς έχεουμε την ποιότητα σε μια μετριότατη σεζόν, τον Μάϊό να παθαίνουμε υπερκούπωση.

Εικόνα Kaine

Δεν έδινα στην ομάδα καμία πιθανότητα να περάσει στην επόμενη φάση (ένα 0.1% λόγω οπαδικών συναισθημάτων και μόνο) και απλά ήθελα να δω προσπάθεια και κάτι που να θυμίζει Ολυμπιακό. Κάτι είδα, αλλά αμυδρό. Είδα επίσης τον Μήτρογλου να προλαβαίνει κάθετη πάσα και τον Αφελάυ να ντριμπλάρει παίκτη, και έκπληκτος έτρεξα να βάλω κολλύριο. Αυτά για το παιχνίδι.

Επειδή ο Σαντάνα είναι ο τράγος των ημερών, να πω πως με βάση τις φετινές εμφανίσεις θεωρώ όλους ανεξαιρέτως τους κεντρικούς αμυντικούς λίγους για θέση βασικού στην ομάδα. Ο Σιόβας που υποτίθεται ξέρει και μπάλα, αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται. Το αν δύο από όσους έχουμε μπορούν ενδεχομένως να συνθέσουν ένα δίδυμο της προκοπής δεν το γνωρίζω.

Ο Μασουακού ζήτημα να έχει κάνει 5 καλά παιχνίδια ως τώρα απή την αρχή της χρονιάς. Στα υπόλοιπα είναι είτε ωσεί παρόν, είτε αρνητικός.

Στη δεξιά μας πτέρυγα, μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορούν το εξτρέμ και το μπακ να βάλουν τον αμυντικό στη μέση και να τον κάνουν να χορεύει ζεϊμπέκικο, από τη στιγμή που υπάρχει ο Ελαμπντελαουί που είναι ταχύς και ντριμπλαδόρικος, και που στρίβει εύκολα σε μικρό χώρο.

Στο κέντρο νομίζω πως τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα. Ναι μεν ο Τσόρι είναι παιχταράς, αλλά δεν είναι γρήγορος και βοηθάει μόνο επιθετικά. Ναι μεν ο Κασάμι μπορεί να παίζει καλά συνολικά, αλλά ούτε κι αυτός είναι γρήγορος και ούτε απειλεί πολύ στην επίθεση. Ο τρίτος που συμπληρώνει την τριάδα είναι επίσης παίκτης "ναι μεν αλλά", όποιος κι αν είναι. Οπότε συνήθως κοιτάνε να πάρουν τη μπάλα και να τη δώσουν πλάγια. Άποψή μου είναι πως το τρίο αυτό θα έπρεπε συνδυαστικά να κάνει περισσότερα πράγματα. Για να το πω απλόυστερα, δεν βλέπω το σύνολο να είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μελών του.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Περέιρα καίγεται. Μόλις αλλάξαμε προπονητή και αν περιδιαβεί κανείς άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο, καταλαβαίνει πως ήδη υπάρχει θέμα. Πιθανό να φύγει και να μεγαλουργήσει σε τίποτα Γαλλίες ή Πορτογαλίες. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

Σαν πάλαι ποτέ άκρως επιτυχημένος σκάουτερ/μάνατζερ/προπονητής και τα πάντα όλα (φουτμπολμανατζερικός αλλά και του καναπέως), έχω να δώσω μια συμβουλή στη διοίκηση, την εξής απλή: ξεκινήστε τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και τα μεταγραφικά σήμερα. Έστω, αύριο, πρώτη του μηνός.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Εικόνα dono

Έχουμε απόλυτη συμφωνία σε αυτά που λες ή προειδοποιείς (περί Περέϊρα).
Την τελευταία παράγραφο την προσυπογράφω κιόλας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Διαφωνώ σ' αυτό που λες περί του συνθήματος "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό". Είναι ένα σύνθημα που αφορά αποκλειστικά -νομίζω- τις σκέψεις και τη θέληση του καθενός για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και τις επιτυχίες της. Ο κόσμος θεώρησε ότι ο αποκλεισμός από τη Ντνιέπρ, που έρχεται σε συνέχεια των κακών εμφανίσεων στην Ελλάδα (Ολυμπιακός-Π.Α.Ο.Κ 1-2, Π.Α.Ο.Κ-Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ 1-1 και Π.Α.Ο-Ολυμπιακός 2-1) είναι δυσανάλογα του συλλόγου και της διαφοράς που υποτίθεται ότι έχουμε από τους εν Ελλάδι αντιπάλους. Άρα ο κόσμος έκανε αγωνιστική κριτική, όταν ο αγώνας είχε τελειώσει. Το κρατάμε κι αυτό γιατί είναι σημαντικό.

Θα συμφωνήσω απόλυτα για τον Σαντάνα. Χθες δε μου έφταιξε κανένας Σαντάνα. Την εποπτεία του σκόρερ στο πρώτο γκολ την έχει ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ στο δεύτερο γκολ φταίει ο Μαζουακού που κάλυπτε τον παίχτη. Και είναι κάτι που το κάνει συχνά. Πέρα από αυτές τις φάσεις, ο Σαντάνα ήταν καλός. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τον κράζουν την ώρα του αγώνα. Στην Ουκρανία το παλικάρι δεν έφταιξε σε τίποτα. Ούτε στη Λεωφόρο. Μία φορά εκτέθηκε και ήταν πάλι από τον Μιλιβόγεβιτς που πήρε μια κεφαλιά της πούτσας. Η μόνη φορά που εκτέθηκε ήταν με την Α.Ε.Κ. Αλλά εκεί μέχρι και ο Σιόβας έκανε περισσότερα λάθη από αυτόν. Πάντως, και λαβράκι να μην είναι, και λάθη να έχει κάνει μέχρι τώρα, είναι ντροπή να αντιμετωπίζεται έτσι από τα πουστράκια τους ΑΡΔ και να συνηγορούν και γαύροι σ' αυτή την αηδία. Πρέπει να τον προστατέψουμε, γιατί είναι και περιουσιακό στοιχείο πλέον της ομάδας.

Υ.Γ Προκαταβολικά λέω πως, σε περίπτωση απάντησης, θα αργήσω να ανταπαντήσω λόγω υποχρεώσεων.

Εικόνα dono

Ωραία θα μας πει λοιπόν η θύρα 7 ή όποιος άλλος οργανωμένος ή μη οπαδός πως ονειρεύεται τον Ολυμπιακό? Γιατί αυτό που κάνουν είναι κριτική εκ του αποτελέσματος, δεν είναι πρόταση ή πλάνο οργάνωσης ενεργειών της Διοίκησης. Σε ρωτάω γιατί αν καθήσουμε 5 άνθρωποι να συζητήσουμε πως ονειρευόμαστε την ομάδα θα καταλήξουμε με 5 διαφορετικές προτάσεις. Τι σημαίνει αλλιώς ονειρευόμαστε την ομάδα, τι κόστος έχει όπως την ονειρευόμαστε, αν αυτό είναι συμβατό με τα σημερινά Ευρωπαϊκά δεδομένα (ffp) και γενικότερα η γνώμη είναι πάντα σεβαστή ΑΛΛΑ τσάμπα. Αν υποθέσουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει υπενθύμιση από τυος οργανωμένους για το πως ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό, τότε έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα αδελφέ
Για τον Σαντάνα συμφωνούμε

Εικόνα markonis

Καλησπέρα κι από μένα,

Βλέποντας την ομάδα του «αποτυχημένου» Ζαρντίμ να αλώνει το Emirates καθηλώνοντας την Άρσεναλ σε ρόλο κομπάρσου,μια μελαγχολία με πιάνει.Ειδικά όταν στην αντίπερα όχθη βλέπω μια ομάδα άρρωστη.Ένα συνονθύλευμα μέτριων παικτών που φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και περιφέρονται σαν χαμένοι στο γήπεδο.Καμία τακτική,μηδενική κίνηση,χάλι μαύρο.

Βέβαια την επόμενη μέρα διαβάζω για κατάθεση ψυχής,για παίκτες που τα έδωσαν όλα στο 2ο ημίχρονο και αναρωτιέμαι ποιον αγώνα είδα εγώ και σε ποιον αγώνα αναφέρονται οι «μεροκαματιάρηδες» Ολυμπιακάρες.

Ακόμα και μια τυπική νίκη με 2-1 θα μπορούσε να χρυσώσει το χάπι του αποκλεισμού,να διατηρήσει το σερί νικών και να δώσει μια μικρή ψευδαίσθηση χαράς στους οπαδούς.Μια νίκη ρε παιδιά μέσα στο Καραϊσκάκη απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα.Όχι όμως!Ούτε αυτή τη νίκη παρηγοριάς δεν κατάφεραν να προσφέρουν στον κόσμο οι ανίκανοι (παίκτες και προπονητής).

Στα υποδέλοιπα ο κος Περέϊρα υπεραμύνθηκε των επιλογών του,υποστήριξε πως για τον αποκλεισμό ευθύνεται η εμφάνιση του πρώτου αγώνα - στον οποίο προφανώς συμμετείχαν εξωγήϊνοι - μαζί με την σφαγιαστική διαιτησία,που είναι υπεύθυνη για τις ΜΗΔΕΝ τελικές της ομάδας.Για τη χθεσινή γκέλα ευθύνονται η τραβηγμένη κόκκινη στον Σέρβο,η διαιτησία,η βροχή,ο ανάδρομος Ερμής και ένα σωρό κούφιες δικαιολογίες με σκοπό να καλύψει την ανεπάρκεια του.

Οι παίκτες μας δεν έχουν απολύτως καμία δικαιολογία.Αν και ζουν σε μια χώρα πτωχευμένη,έχουν βασιλικά συμβόλαια που πληρώνονται στην ώρα τους.Έχουν υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και συνθήκες δουλειάς που οι υπόλοιπες ομάδες δεν τις βλέπουν ούτε στα όνειρα τους.Δεν δέχομαι λοιπόν με τίποτα να μην κερδίζουν την κούλα των σοϊλέδη - πλατέλλα ,το μπουγάτσα του τζανδάρη - κάτσε και φυσικά το βάζελο του λαγού και του τριάντα.

Φτάσαμε σε σημείο να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως για την κακή εμφάνιση και ισοπαλία με την κούλα στο ναό φταίει το ροτέϊσον,από την τούμπα φύγαμε ευχαριστημένοι με το 0-0 κι ας έχει γλεντήσει τον μπουγάτσα ο κάθε πικραμένος και φυσικά μετά την ήττα στη λαγοφλώρο πανηγυρίζουμε το γκολ στο 96' που μας δίνει προβάδισμα στην ισοβαθμία.Ε Λ Ε Ο Σ !

Για να μην μακρηγορώ και κουράζω.Αν η έφεση του δώσει πίσω τους 3 βαθμούς στο βάζελο - φυσικά σκάνδαλο αλλά δεν θα με παραξενέψει - και με δεδομένη την άθλια εικόνα της ομάδας μας,το πρωτάθλημα τίθεται σε σοβαρότατη αμφισβήτηση.Το κύπελλο το έχω ξεγραμμένο γι αυτό και δεν κάνω αναφορά.Αυτά τα πτώματα θα τα καταπιούν για μπρέκφαστ οι διψασμένοι πιτσιρικάδες της κούλας κι ας είναι ποιοτικά δυο επίπεδα κάτω.

Η προσέγγιση μου είναι ρεαλιστική με βάση όσα βλέπω το τελευταίο δίμηνο,δεν έχει να κάνει με ποτήρια μισογεμάτα και μισοάδεια και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί έστω και ένας μαζί μου.

ΥΓ. Μη χάσετε την εκπομπή της Νικολούλη στην οποία αναζητείται η χαμένη τρίτη αλλαγή του Περέϊρα.

Εικόνα dono

Πάιζαμε με 10 αδελφέ, μην ξεχνιόμαστε και αυτό πως μπορεί να είναι κούφια δικαιολογία δεν το καταλαβαίνω.
Μηδέν τελικές πότε είχες ακριβώς στα παιχνίδια με τους Ουκρανούς? Η διαιτησία δηλαδή δεν διαμόρφωσε το σκορ (όχι την ήττα) στον πρώτο αγώνα?
Με άλλα ρόστερ και με μικρότερο ροτέισον έχεις κάνει γκέλες με την Δόξα Δράμας και επίσης έχεις μέινει την ίδια χρονιά 7 βαθ,ούς πίσω από τον ζέλα Ιαν μήνα. Αυτά τα θυμ.άσαι? Εσύ πιστέυεις δηλαδή ότι δεν βαριέσαι αλλάζουμε 7-8 πάικτες στην ενδεκάδα και η ομάδα θα είναι μια χαρά? Αν ναι, σε παρακαλώ μου λες μια ομάδα που το κάνει αυτό με επιτυχία? Δεν είμαι τυφλός και κουφός σύγαυρε για να μην βλέπω την επιεική μετριότητα της ομάδας, αλλά κι εσύ μάλλον είσαι λίγο ισοπεδωτικός και μηδενιστής. Άποψη σου ασφαλώς και σεβαστή, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ

Εικόνα markonis

Φίλε μου dono,την εποχή που κάναμε τις γκέλες με τη Δόξα Δράμας και όχι μόνο μπορεί να βρισκόμασταν πίσω από το βάζελο,ξέραμε όμως πως η τότε ομάδα με τον τότε προπονητή κάποια στιγμή θα πάρει μπρος και θα παίξει μπαλάρα,όπως ακριβώς και έγινε.Σωστά;

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση εγώ θα αντικαθιστούσα τις δυο λέξεις που έγραψες «ισοπεδωτικός» και «μηδενιστής» με μια και μόνη «ρεαλιστής». Δυστυχώς διακρίνω μια προκλητική αδιαφορία,η οποία ξεκίνησε ( για να μιλήσω με ονόματα ) από το Μήτρογλου,συνεχίστηκε με τον υπερτιμημένο Αφελάϊ και εξαπλώθηκε στους υπόλοιπους παίκτες.

Τα δυο ακραία μπακ έβγαζαν μάτια και τώρα σέρνονται,ειδικά ο Μαζουακού που δεν ξέρω αν φυλάει τα πόδια του εν'όψη πιθανής μεταγραφής και δεν με ενδιαφέρει κιόλας.Επίσης ο Μιλιβόγιεβιτς που η σύγκριση με τον Σάμαρη μας έκανε να γελάμε στην αρχή και τώρα τελευταία είναι ο αδύναμος κρίκος στην ομάδα.Χρειάζεται να κάνω αναφορά στον αγνώριστο Σιόβα;

Και βρίσκω λογική αυτή την αδιαφορία.Δεν μπορεί ο άλλος να τρέχει και βάζει τα πόδια του στη φωτιά έχοντας από τη μια το Μήτρογλου ατσαλάκωτο να κινείται σε περίμετρο ενός τετραγωνικού και τον Αφελάϊ να πηδάει πάνω από τη μπάλα μόλις τον πλησιάζει αντίπαλος.

Έχεις και τους «μεροκαματιάρηδες» να σου λένε ο Κώστας πήρε τ' όπλο του και άλλες παρόμοιες μπαρούφες.

Μήπως είναι τυχαίο που ο Βαλβέρδε πρώτα έστελνε το Μήτρογλου δανεικό και μετά ερχόταν στον Πειραιά;

Εν ολίγοις όπως γράφω και παραπάνω,τα παιδιά είναι χαΊδεμένα,με υψηλά συμβόλαια και δεν έχουν μέσα τους τη φλόγα του οπαδού,με εξαίρεση το Μανιάτη,ο οποίος όσο ξέρει τόσο παίζει ο άνθρωπος.

Ένα πρόστιμο για τον πρώτο ημιτελικό με την κούλα και ακόμα ένα για την πρώτη εμφάνιση στην Ουκρανία έπρεπε να πέσει.

Και τώρα που το σκέφτομαι : Ποιος ο λόγος να δώσουμε τον Ολαϊτάν στον Εργοτέλη και τον Σέποβιτς από δω κι από κει και να πάμε να αγοράσουμε τον Χάρα;Αν κάποιος έχει απάντηση σε αυτό ας μου πει κι εμένα....

Καλή συνέχεια

Εικόνα dono

Για την τοποθέτησή σου πάνω στο ροτέισον του Βαλβέρδε δεν συμφωνώ, γιατί το θέμα είναι ότι με ροτέισον έρχονται και γκέλες ακόμα και σε σούπερ χρονιές κι όχι αν θα μπορούσαμε ή όχι να καλύψουμε την διαφορά.
Για τα λοιπά συμφωνώ και συντάσομαι ειδικά στο τελευταίο περί Χάρα, χωρίς να έχω καθαρή εικόνα του παίκτη. Όταν όμως θέλεις έτοιμο παίκτη και φέρνεις τον Δεκ τον Χάρα, τότε houston we have a problem!!!!

Εικόνα dono

έρχονται κακές εμφανίσεις εννοούσα

Εικόνα el trick

Αρχίζω από τον Σαντάνα
Ο άνθρωπος αυτός έφαγε πολύ και σκληρή κριτική τις τελευταίες μέρες. Εγώ όμως θα πώ ότι βλέπω σε αυτόν ακριβώς ένα αμυντικό που θα προσφέρει πολλά στο μέλλον στον ΘΡΥΛΟ μας. Αρκεί να του δωθεί ο χρόνος να προσαρμοστεί. Ακόμη δεν έκλεισε μήνα στην ομάδα. Νομίζω ότι γνωρίζοντας τους συμπαίκτες του και κάνοντας προπονήσεις μαζί τους ΠΟΛΛΕΣ θα ενστερνηστεί και αυτός και οι υπόλοιποι τα θέλω του προπονητή τους και τότε θα βελτιωθεί η απόδοση όλων και μαζί με αυτό θα αναδειχθούν και τα προσόντα του σήμερα κατακριτέου ΣΑΝΤΑΝΑ.
Στη διοίκηση και στο Βαγγέλη Μαρινάκη καταλογίζω το σφάλμα της ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑΣ κάτι που μας χαρακτηρίζει γενικότερα και ως λαό και ακόμη ποιο ειδικότερα ως οπαδούς του ΘΡΥΛΟΥ. Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα. όμως κάποτε πρέπει να μάθουμε να δίνουμε ΧΡΟΝΟ και στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές. Σφάλμα που διώξαμε τον ΜΙΤΣΕΛ, όπως ήταν σφάλμα που διώξαμε και τον Ζαρντιμ (Ο μέρμυγκας Βαλβέρδε απλά δεν ήθελε να μείνει) Τα λάθη αυτά τα πληρώσαμε με δύο φτηνούς αποκλεισμούς από το ΟΥΕΦΑ.
Ελπίζω να σταματήσουμε να διώχνουμε τους προπονητές και να δώσουμε χρόνο και στους ποδοσφαιριστές.
Ακόμα δεν ξεχνάω τι σούρναμε στον ΖΕΤΕΜΠΕΡΚ για περίπου δύο χρόνια και με πόσα δάκρυα τον αποχαιρετήσαμε μετά.
Αυτά τα πιστεύω και τα υπογράφω ως El trick ή αλλοιώς η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΙΑ, αλλά πάντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα markonis

Συμφωνώ απόλυτα για τον Σαντάνα με την επισήμανση ότι δεν μπαίνει μέσα στην 11αδα μόνος του,αλλά κάποιος τον βάζει.Επομένως οι ευθύνες είναι μοιρασμένες τουλάχιστον 50-50 ανάμεσα στον παίκτη και τον προπονητή.Για παράδειγμα με την κούλα θα μπορούσε μια χαρά να παίξει ο Αυλωνίτης ή έστω να γίνει 3η αλλαγή προχθές που παίζαμε με 10 παίκτες,μια αλλαγή που δεν έγινε ποτέ και κανένας δεν κατάλαβε το λόγο.

Κατά τα άλλα έχει στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι ανάμεσα σε μανατζαραίους,δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες,αυτός όμως που έφερε με μεταγραφή το Χάρα στον Ολυμπιακό είναι για πολύ κράξιμο.

Εικόνα dono

Συμφωνούμε αδελφέ

Εικόνα Chief Bromden

Θα συμφωνήσω για τον Σαντάνα el trick...
Ο μόνος παίχτης που δεν πρέπει να κρίνεται την συγκεκριμένη περίοδο.
Όχι μόνο είναι μόλις ένα μήνα εδώ αλλά ήρθε και χωρίς παιχνίδια στα πόδια του. Μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και μάλιστα σε μια αλλοπρόσαλλη περίοδο για την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά με νεοφερμένο προπονητή διαφορετικής φιλισοφίας...
Το δίδυμο Σαντάνα –Σιόβα εκτίθεται συνεχώς γιατί αφενός δεν έχουν μάθει ακόμα ο ένας τον άλλον και αφετέρου δεν υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Τα χαρακτηριστικά τους είναι κοινά και δεν συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον μέσα στο παιχνίδι. Ο Σαντάνα είναι αρκετά γρήγορος αναλογικά με το ύψος του και η τεχνική του καλύτερη από τα υπόλοιπα κεντρικά μας μπακ. Με έναν παρτενέρ πιο ταχύ και ευέλικτο δίπλα του (και αφού παίξουν φυσικά αρκετά παιχνίδια μαζί) πιστεύω που θα δούμε ένα διαφορετικό Σαντάνα...

Φυσικά συμφωνώ και με την δεύτερη παράγραφο σου...

Εικόνα Romain

DONO

Welcome back!

Εικόνα dono

Καλώς σας βρήκα πάλι

Εικόνα john

Χαρά στο κουράγιο σου φίλε που βρίσκεις την όρεξη να κανεις ανάλυση για το χτεσινό παιχνιδι. Εγω ειμαι ξενερωμενος και κουρασμένος.Εχω βαρεθεί να βλεπω την διοίκηση να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με τις αλλαγές των προπονητών, εχω βαρεθεί να βλεπω την διοίκηση να απαξιώνει απροκάλυπτα το Europa league λες και θα μας κακόπεφτε μια διάκριση εκεί,εχω βαρεθεί να βλεπω το ίδιο κακόγουστο έργο σε επανάληψη. Με τον Μαρινάκη παμε σαν τον κάβουρα. Ενα βήμα μπροστά δυο πίσω. Μια σωστή κίνηση ακολουθείται παντα απο μια λανθασμένη.Ας πάρουμε τουλάχιστον το πρωτάθλημα να σώσουμε αυτήν την άθλια ξενερωτη χρονια

Εικόνα dono

Το θέμα της διάκρισης στο Europa League δεν είναι μόνο θέμα της διοίκησης, είναι ταυτόχρονα και πολλά άλλα που αφορύν την ομάδα όπως, καλό αγωνιστικό φεγγάρι, προπονητής που να ξέρει την ομάδα, οπαδοί που να δίνουν κουράγιο στα κακά και όχι στις επιτυχίες.
Η αγωνιστική υπέρβαση της ομάδας τα τελευταία χρόνια φαίνεται και από άλλα πράγματα όπως οι βαθμοί που συγκεντρώνεις κάθε χρόνο στο ΤΣ ΛΟΥ, αποτελέσματα καθιέρωσης με τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια (έχουν γονατίσει οι πρωταθλήτριες ΟΛΩΝ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην έδρα σου) και γενικότερα η εικόνα σου στην Ευρώπη. Δεν είναι λοιπόν κατά την γνώμη μου πάντα μόνο η πορεία σου στο ΤΣ ΛΟυ. Ως αντιπαράδειγμα θα μπορούσα να σου θυμίσω την χρονιά που αποκλειστήκαμε από την Μέταλιστ, τότε είχε ευρωπαϊκό όνειρο και πέρυσι και φέτος δεν έχει?
Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι συμφωνούμε ότι τουλάχιστον μετά τον Δεκ δεν βλέπουμε κάτι το αξιόλογο αγωνιστικά, αλλά δεν μπορώ με βάση τα παραπάνω να το γενικεύσω γενικά και αόριστα για την 5ετία Μαρινάκη.

Εικόνα john

Ανοίγεις μεγαλη κουβέντα, Θα σου απαντήσω με σεντόνι την Κυριακή γιατι αυριο μπαίνω στην μονάδα. Ανέμενε μεγαλη απάντηση την Κυριακή οκ?

Εικόνα dono

ΧΑΧΑΧΑ αναμένω

Εικόνα RED HELL

Γιατι θεωρεις οτι το απαξιωνει?Αυτες που βλεπουμε τοσο καιρο ειναι οι δυνατοτητες του χαους που ειδαμε ΚΑΙ χθες.Αλλα ξεχασα.Θα δειξουν ποιοι ειναι με αεκ.

Εικόνα dono

Δηλαδή η ομάδα που νίκησε την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ιταλίας και Σουηδίας ήταν χάος. Γενικεύεις και ακριβώς αυτό είναι που διαφωνώ

Εικόνα RED HELL

Ωραια δηλαδη απο ολη την χρονια που για μενα ειναι απογοητευτικη απομονωνουμε 3 ματς?Τεραστιες νικες ηταν και δεν διαφωνω αλλα παιζουν πολλα ρολο.Ο κοσμος η υπερπροσπαθεια η κατασταση καθε ομαδας και και και.Παμε ομως μεσα στην ατλετικο και ευχαριστουμε το Θεο που δεν φυγαμε με 8.Παμε στη γιουβε οπου το παλεψαμε αλλα αν ηταν πιο ευστοχοι θα λεγαμε αλλα.Εγω πιστευω οτι εχοντας παιξει τοσα παιχνιδια δεν μπορουμε να παιρνουμε τα 3 καλυτερα ματς για να κρινουμε.Αμα ειναι ετσι μπορει καποιος να παρει τα 3 χειροτερα και να πει εχουμε συνονθυλευμα.Και αφου η ομαδα εχει μεγαλες δυνατοτητες γιατι τις εχει δειξει μονο σε 3 παιχνιδια?Αν ειναι να παιζουν οποτε γουσταρουν το ιδιο μου κανει με το αν ειναι αχρηστοι.Ο Ολυμπιακος δεν παρακαλαει κανεναν.

Εικόνα dono

Φυσικά και δεν κρατάω τα 3 παιχνίδια απ' όλη την φετινή χρονιά για να δικαιολογήσω τα δικαιολόγητα, ΑΛΛΑ λέω κάτι άλλο σχετικά με τους πάικτες και το σύνολο. Αν μπορούν να ανταπεξέλθουν, επιβιώσουν (όπως θέλεις πές το) απέναντι σε αυτές τις ομάδες και είναι τραγικοί απέναντι σε σαφώς υποδεέστερες των στην Ελλάδα, τότε προσωπικά δεν θεωρώ ότι φταίει τόσο πολύ η ποιότητα των παικτών και του συνόλου. Καλά για το παιχνίδι στο Τορίνο διαφωνώ κάθετα, πλάγια και οριζόντια αλλά μικρή σημασία έχει. Συμφωνούμε ότι η αδιαφορία και η ανικανότητα στην διάσταση που την συζητάμε δεν έχουν καμία διαφορά

Εικόνα RED HELL

Επειδη δε θελω να (σε)κουραζω και να υπεραναλυω η αποψη μου ειναι οτι απεναντι σε αυτες τις ομαδες οι δικοι μας εφτασαν στο οριο των δυνατοτητων τους.Δε γινεται να παιζουν συνεχεια στο οριο ομως.Πχ παρε παραδειγμα μικρες ομαδες ενος οποιουδηποτε πρωταθληματος οι οποιες στην εδρα τους δυσκολευουν 3 μεγαλες.Το αν εχουν νικησει και τις 3 δεν το ξερω αλλα σιγουρα συμβαινει.Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο αλλιως δεν θα ειχε νοημα.Αυτο που με ποναει πιο πολυ ειναι το οτι ενω καθε χρονο εχουμε τεραστιες προοπτικες βγαζουμε μονοι μας τα ματια μας.Αυτο πιστωνω πιο πολυ απο ολα στη διοικηση.

Εικόνα dono

Κατ' αρχήν δεν με κουράζεις καθόλου, συζήτηση που διαφωνούμε μερικώς αλλά με το ύφος και τα γραφόμενά σου είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Ναι όντως για να πάρεις αποτελέσματα από τα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κάνεις την υπέρβαση σε προσπάθεια και να πιάσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου. Σε αυτό συμφωνούμε, στην Ελλάδα όμως αν πάιξεις (με βάση τα τοπ στάνταρντ σου) στο 60-70% δεν κάνεις πλάκα στον οποιονδήποτε? Εγώ λέω ναι, άντε να δυσκολευτείς σε 1-2 παιχνίδια, οτιδήποτε άλο είναι έκπληξη.
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτή την κριτική στην Διοίκηση, αλλά σε αυτό που διαφωνώ είναι ο αποδέκτης της κριτικής (δεν αναφέορμαι στο σχόλιό σου). Αν ο Μίτσελ ζήτησε και πήρε παίκτη (Κάμπελ) που οι μισοί τον έβριζαν για 2 μήνες και είχε λιδωρηθεί μέχρι και το ντέρμπι με τον μπάοκ, δεν φταίει η Διοίκηση που τα άκουγε όλο αυτό το διάστημα. Μετά κωλοτούμπα φυσικά από όλους τους ''γνώστες'', αλλά σε αυτό το 2μηνο έκαναν ή όχι κακό?

Εικόνα apostolos gaganis

1. Tα χείλη έχουν πλούσια αιμάτωση, γιαυτό και η επούλωση των πληγών φυσιολογικά είναι πολύ γρήγορη. Τώρα με τον Κωνσταντίνου ειδικά, τί να σου πω, αφού ο συγκεκριμένος δεν είναι τοις πάσιν αποδεκτό ότι ανήκει στο ανθρώπινο είδος...Συγκεκριμένα υπάρχουν εν προκειμένω σοβαροί ερευνητές που διατείνονται ότι ο ανωτέρω έλκει την καταγωγήν απ΄τα κατώτερα πιθηκοειδή και διαθέτουν προς τούτο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία...

2. Δεν πιστεύω ότι θα επαναληφθεί στο ποδόσφαιρο, το ανοσιούργημα του μπάσκετ. Λογικά.

Υ.Γ. Καιρό έχω να σε διαβάσω. Άντε, σιδεροκέφαλος και καλή επανέναρξη...

Εικόνα dono

Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω

Εικόνα RED HELL

Φωναζαμε πολλοι απο το καλοκαιρι για την καταστροφη του κορμου καθε χρονου.Αλλα οσο και να φωναζουμε γραμμενους μας εχουν.Και φετος παλι τα ιδια θα γινουν.Και εκτος του οτι εχουμε πολλους που απλα δεν κανουν παμε και διωχνουμε τον Μιτσελ επειδη καποια κωλοπαιδα δεν επαιζαν.Ο ερασιτεχνισμος και η μαλακυνση στο μεγαλειο τους.Πραγματικα η ομαδα μας εχει πικρανει φετος αφου μονο με ατλετικο και γιουβε μας εδωσε μεγαλη χαρα.Η αμυνα ειναι τραγικη και θυμιζει αλλα χρονια.Τα ιδια με αεκ τα ιδια με βαζελο τα ιδια με ντνιπρο και στα 2 ματς.Εκει που μπηκαμε πολυ δυνατα χθες παμε και τρωμε ενα ΓΕΛΟΙΟ γκολ γαμω τις στημενες φασεις.Εγω θυμαμαι το βαζελο στα καλα του με μια αμυνα να κοβει καθε ψηλη μπαλα.Η ομαδα μετα κατερευσε και ετσι ειδαμε αυτο το συνονθυλευμα.Κριμα αλλα οχι αδικο.Και πολυ φοβαμαι οτι η κατρακυλα θα συνεχιστει με αεκ.

Εικόνα dono

1. Δεν αναφέρθηκα σε αδικία και δεν συμφωνώ ούτε στο κρίμα. 5 λεπτά καφενειακής άμυνας και μένεις έξω από διπλό ευρωπαϊκό αγώνα, νομοτελειακό αυτό
2. Από την στιγμή που κάποια κωλόπαιδα δεν έπαιζαν επί Μίτσελ, το εναλλακτικό σενάριο για να μείνεις και στους 3 στόχους που διεκδικούσες την δεδομένη στιγμή ποιός ήταν κατά την γνώμη σου? Δεν σε κρίνω, σε ρωτάω για να καταλάβω την οπτική σου που ενδεχομένως να συμφωνούμς κιόλας
3. Δεν συμφωνώ μαζί σου για τον κορμό, γιατί φέτος είναι από τις λίγες χρονιές που εμείς (απουσία πολλών δανεικών) ορίζουμε εν πολλοίς την τύχη του υπάρχοντος ρόστερ

Εικόνα RED HELL

1)Δεν αναφερομουν σε σενα για την αδικια.Προσωπικη αποψη ηταν.Κριμα για ολους εμας αφου ετσι και αλλιως πολλοι παιχτες δεν λογαριαζουν τον κοσμο.Το ειδαμε και χθες που απο το 20 ειπαν να τα παρατησουν αν και απο το 80 και μετα προσπαθουσαν.
2)Σιγουρα δεν διωχνεις τον προπονητη.Ειτε συνετιζεις τα κωλοπαιδα που το παιζουν μαγκες με τις πλατες των μανατζερ ειτε τους στελνεις στο διαολο.Λες και βλεπουμε καμια διαφορα.Αν και για μενα το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι ο Αφελαι.
3)Στην 11αδα σχετικα με περυσι υπαρχουν 6 καινουριοι.Του χρονου να δουμε ποσοι θα ειναι οι καινουριοι.Η θα φτιαξουμε μια σταθερη ομαδα η να μας το πουν οτι καθε χρονο θα ερχονται αλλοι τοσοι να μη νευριαζουμε τσαμπα.

Εικόνα dono

1. Εντάξει μετά το 1-1 λογικά γαμήθηκε η ψυχολογία τους, εγώ πάντως από εχθές δεν έχω κανένα παράπονο σε επίπεδο προσπάθειας. Προσωπικά δεν είδα σημάδια σταρχιδισμού ρε παιδί μου και αδιαφορίας που σαφώς έχω δει σε αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος.
2. Συμφωνούμε για τον προπονητή. Ποιόν εννοείς σαν μεγαλύτερο πρόβλημα?
3. Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά για εμένα δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 5-6 αλλαγές σε ολόκληρο το ρόστερ, γιατί κορμό δεν φτιάχνεις μόνο και αποκλειστικά από την αρχική ενδεκάδα, θέλεις και παίκτες που να χρησιμοποιούνται σε ένα ροτέισον και να είναι χρόνια στην ομάδα, βλ Φουστέρ για παράδειγμα

Εικόνα apostolos gaganis

Σταρχιδισμός! Δυνατός όρος, μ΄αρέσει και τον εντάσσω άμεσα στο γλωσσικό μου armamentarium... Θενκς Ντόνο!