ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ


Tags: -

Γενικότερα για εμάς τους Ολυμπιακούς το καλοκαίρι που διανύουμε είναι τρομερά ενδιαφέρον από την άποψη των ανακατατάξεων του ρόστερ. Δεν είναι ώρα να κάνουμε απολογισμό, γιατί το ρόστερ μας είναι ακόμα ΄΄ανοικτό΄΄, αναμένουμε ακόμα κάποιες προσθήκες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τότε θα δούμε συνολικά την εικόνα και θα κρίνουμε, αν και τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι άκρως ενθαρυντικά, άσχετα με την μεταγραφή του Καμπιάσο. Ο λόγος του άρθρου είναι να βάλουμε λίγο τις σκέψεις και τα θέλω μας σε μια βάση λογικής και πραγματικότητας. Αυτή η πραγματικότητα ακούει στο όνομα ΄΄λίστα του ΤΣΟΥ ΛΟΥ΄΄, δηλαδή τους παίκτες που θα δηλωθούν για την Ευρώπη και θα αποτελέσουν και το κορμό της φετινής ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι στην λίστα μπορείς να δηλώσεις 21 ποδοσφαιριστές και 4 παίκτες από τις ακαδημίες (λίστα Β) εκ των οποίων  min 6 Έλληνες, max 6 ξένοι και οι λοιποί κοινοτικοί.

Τέρμα
Ρομπέρτο, Καπίνο, Χουετσιώτης (λίστα B) με την τριάδα να είναι κλειδωμένη όσο αναφορά τον αριθμό και την μίξη Ελλήνων - ξένων.

Κεντρικοί Αμυντικοί
Μεταγραφή, Σιόβας, Μποτία, Αυλωνίτης

Ακραίοι αμυντικοί
Σαλίνο, Μαζουακού, Ομάρ

Μέσοι
Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, Φουστέρ, Φορτούνης, Τσόρι, Μπουχαλάκης

Ακραίοι επιθετικοί
Ντοσεβί, Πάρντο, Μεταγραφή, Χάρα, Ντουρμάζ

Κεντρικοί επιθετικοί
Φινμπόγκασον, Πουλίδο

Από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές πρέπει να κοπούν 2 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές για να φτάσουμε τον μαγικό αριθμό 21, άντε να δεχτώ ότι ο Φουστέρ ή ο Μπουαχαλάκης να είναι πιθανό να μην δηλωθεί στην λίστα  αλλά και πάλι μου λείπει άλλος ένας να κοπεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι καλό και άγιο να οραματιζόμαστε άλλες 15 μεταγραφές, αλλά αυτές θα πρέπει να βγάλουν έξω κάποιους από τους 19 παίκτες της λίστας (βγάζω έξω την διάδα των τερματοφυλάκων).
Επίσης δεν βάζω καθόλου μέσα στην υποψήφια λίστα παίκτες όπως ο Γιαννιώτας, ο Κασάμι (μεταγραφή 5 εκ ευρώ πέρυσι), Τσαλδάρη, Ζντιέλναρ, Κολοβό, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα έχουμε πονοκέφαλο σε λίγο.
Θεωρώ ότι θα έχουμε και εκπλήξεις στην λίστα με τον προπονητή να έχει στο μυαλό του πράγματα που αφορούν την χρησιμοποίηση και ρόλο παικτών που εμείς ακόμα δεν έχουμε δει. Το γεγονός είναι ότι το ρόστερ σήμερα μαζί με αυτούς που θα έρθουν του δίνει την δυνατότητα ευελιξίας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Ναι με το παρόν άρθρο πικάρω τα ΄΄λιοντάρια΄΄ του κόουτς Αναστασίου, που παρόλο που έχουν σαφώς και εμφανώς μικρότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο από το μεγαθήριο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Μπριζ, πάλεψαν σκληρά για την πρόκριση. Τελικά λίγο η ατυχία, λίγο η πουτάνα η μπάλα τους άφησαν εκτός συνέχειας.
ΥΣΤ 2. Σωτηρακόπουλε πατώνεις ή ακόμα? Τέτοια μετάδοση είχα να ακούσω από τον Χατζητέτοιο σε μετάδοση μπάσκετ ποα
ΥΣΤ 3. Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αναμεταξύ μας εάν ο Βαγγέλας είχε φέρει παίκτη κουτσό και έτοιμο για εγχείριση όπως ο Εσιέν? Επιπλεόν του έδινε και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα και δεν μπορούσε να βοηθήσει στα παιχνίδια του ΤΣΟΥ ΛΟΥ? Κατά τα άλλα εμείς στον γαύρο δεν έχουμε προγραμματισμό και μαλακίες τούμπανο λέω εγώ. Είναι άλλο πράγμα ο κακός προγραμματισμός και εντελώς άλλο πράγμα αν σου βγει ή όχι μια μεταγραφή.

 

Σχόλια

Εικόνα KYTHNOS 7

Με αφορμή τη δήλωση του Κουικ για του λαθρεμπορες καυσίμων, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΙΚ...

Εικόνα dono

Εννοείται...

Εικόνα MIKE.A

Καλα ο Σωτηρακοπουλος προς το τελος του αγωνα ειπε οτι ισως η προκριση να κριθηκε στο πρωτο παιχνιδι αφου τοτε ο ποα εχασε αρκετες ευκαιριες για γκολ! Και καθησα επειτα και σκεφτηκα τις φασεις! Στο Α ειχανε την αυστηρη αποφαση του πεναλτυ στην βουτια του Καρελη, το γκολ του Μπεργκ, και ενα σουτ του Νινη στην εξωτερικη μερια των διχτυων! Ενταξει το πεναλτυ χαθηκε αλλα επειτα σκοραραρανε! Αρα! Μην ξεχναμε αν εμπαινε το πεναλτυ αλλαζουν επειτα οι φασεις και το μομεντουν του αγωνα και οποσδηπωτε δεν θα ειχαμε το γκολ του Μπεργκ! Στο Β οι ανθρωποι δεν κανανε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛ εκτος την βλακεια πεναλτυ του Βελγου! Αυτες ηταν ολες κι ολες οι φασεις του ποα! Με τους Βελγους εκτος του γκολ να εχουνε χασει 4-5 ακομα ευκαιριες! Μιλαμε για σανο με τα τσουβαλια απο τον Σωτηρακοπουλο!

Εικόνα savvas gridlock

Κανω κι εγω μια εκτιμηση του ροστερ μας, οπως θα ειναι 1 μηνα μετα, στη λιστα του Τσου Λου.

Ρομπερτο-Καπινο
Ομαρ-Σαλινο
Μαζουακου-μεταγραφη
Σιοβας-Μποτια-μεταγραφη
Μιλιβογεβιτς-μεταγραφη
Καμπιασο-Μανιατης
Παρντο-Ντοσεβι
Μεταγραφη-Φορτουνης
Τσορι-Φουστερ
Φινμπογκασον-Χαρα

Οποιος απο τους Ρομπερτο-Ομαρ-Μαζουακου-Μποτια-Μιλιβογεβιτς φερει ικανοποιητικη προταση, θα πουληθει και θα ερθει αλλος στη θεση του, στη λιστα του Τσου Λου. Κασαμι και Ντουρμαζ επισης ειναι ενα θεμα το αν και ποτε θα πουληθουν, ενω προταση μπορει να φερουν και οι Ντοσεβι-Χαρα, οποτε κι αυτοι θα αντικατασταθουν. Κυριως ο Ντοσεβι, που δεν καιγεται για παρτη του ο Σιλβα. Πουλιδο-Τζανδαρης-Γιαννιωτας δεν υπολογιζονται, Μπουχαλακης μενει για Ελλαδα. Με λιγα λογια, πολλα μετωπα ειναι ανοικτα και πρεπει να περιμενουμε 1 μηνα, να δηλωθει επισημως η λιστα, ωστε μετα να κρινουμε το υλικο. Τωρα εχει μεγαλο ρισκο καθε εκτιμηση.

Εικόνα dono

Ακριβώς για τον λόγο ότι όποια απόκτηση παίκτη έρθει από εδώ και πέρα αυτόματα σημαίνει ντόμινο εξελίξεων (αλλαγή στην κατάρτιση της λίστας, αποδέσμευση πάικτη, κτλ) θα πρέπει να είμαστε λογικοί και σκεπτόμενοι σε αυτά που θέλουμε και ζητάμε από την Διοίκηση.
Σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε το υλικό σε αυτή την χρονική στιγμή.

Εικόνα KYTHNOS 7

Εγώ θα σταθώ στο δεύτερο υστερόγραφο και θα κάνω το εξής σχόλιο :

"Παναγία μου τι περιγραφές θα ακούσουμε φέτος στο CL??? Από τώρα με έχουν πιάσει τα νεύρα μου..."

Εικόνα dono

Στο ΤΣ ΛΟΥ ελπίζω να είναι μαζεμένες όλες οι πουτάνες με τα μικρόφωνα, τους ακούνε και άλλοι άνθρωποι όχι μόνο γαύροι. Θα είναι τεράστιο πάντως το θέμα, παρόμοιο με αυτό που έχουε με την ΝΟΒΑ τα τελευταία χρόνια που στην περιγραφή και στο σχόλιο των αγώνων μας είναι αντιολυμπιακοί.

Εικόνα el trick

Όπως την έθεσες την λίστα εγώ θα έκοβα Φουστερ και Ντοσεβί (Καλά είμαι προπονητάρα έ;;;;;)

Εικόνα dono

Ναι μαζί σου είμαι, εννοείται ότι είμαι καλύτερος προπονητής από τον Σίλβα... ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ προσεγμένη ανάρτηση. Λιτή, αλλά περιεκτική, με σωστό ερώτημα ( όπως και...ηθικό δίδαγμα ) στο φινάλε, από άνθρωπο που δείχνει - ΣΕΜΝΑ και χωρίς να το ΄΄παίζει΄΄ authority - ότι το ξέρει το τόπι.

Συμφωνώ μαζί σου dono. Eγώ πάντως ( εγώ... ΄΄Σχολιαστική αδεία΄΄ που λένε ) θα επέλεγα για τους δύο που χρειάζεται να εξαιρεθούν, από μια δεξαμενή η οποία θα περιείχε - μεταξύ όσων γράφεις - τους Αυλωνίτη, Φουστέρ, Χάρα και Πουλίδο, ΑΝ ο Ντουρμάζ συνεχίσει όπως τώρα... Τον Πουλίδο, απ΄ότι δείχνει ως σήμερα, σαν βελτιωμένη(;) έκδοση του Βλαχοδήμου τον ΄΄κόβω΄΄... Θα δούμε.

Η Μπριζ δεν είναι μεγαθήριο, αλλά σαφέστατα και δεν είναι ΄΄μια κάποια Μπριζ΄΄, όπως γράψανε κάτι γνωστοί μαλάκες. Τα ίδια λέγανε πέρσι και για την Ντνίπρο... Είναι και οι δύο, ΕΙΔΙΚΑ σε σχέση με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία - κι όχι αυτήν που προβάλλουν οι ΑΡΔες και πιστεύουν συνακόλουθα τα πρόβατα - των δικών μας ΕΝ ΓΕΝΕΙ ομάδων, ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ομάδες. Αλλά και σε ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο. Τί να πεις; Χαρακτηριστικές...ταξινομήσεις των αφθονούντων εγχώριων οπαδών του Αυνάν... Εμείς π.χ. αν πέφταμε με την Μπριζ, πιστεύω ότι ΔΥΣΚΟΛΑ θα την αποκλείαμε. Ενδεχομένως το πιο πιθανό, αλλά δύσκολα. Και ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΕΡΑ στις ταξινομήσεις, εμείς οι...Ελληνάρες, έχουμ΄ όσο να΄ναι το πρόβλημά μας, χαρακτηριστικό βέβαια - κι αυτό - του επιπέδου μας...

Να επισημάνω, για άλλη μια φορά, την τελευταία πρόταση του άρθρου σου.

Συμπερασματικά: ΓΚΟΥΝΤ ΤΖΑΜΠ ΝΤΑΝΟ, έλεγε συχνά-πυκνά ο Στηβ Μακγκάρετ στον συνεργάτη του στην ( παλιά ) τηλεοπτική σειρά ΄΄Χαβάϊ 5 - 0΄΄ με τον Τζακ Λορντ... Το μόνο που θ΄αλλαζα του λόγου μου, θα΄ταν το Α. Θα το΄κανα Ο...

Εικόνα dono

Απόστολε υπομονή με τους νέους, θέλουν οπωσδήποτε χρόνο και αυτό θσχύει τόσο γι αυτούς που έκαναν την βασική προετοιμασία (Πουλίδο κτλ), όσο φυσικά και αυτούς που ήρθαν τώρα ή θα έρθουν στο άμεσο μέλλον. Το παράδειγμα του Ντουρμάζ είναι απολύτως χαρακτηριστικό, κάθε χρονιά που περνάει ο παίκτης δένεται και δείχνει καλύτερα τα όποια προσόντα του.
Η Μπριζ ήταν μια κλασσική Βέλγικη ομάδα, κακή όχι, ούτε όμως κάτι το ιδιαίτερο να αναφέρουμε. Ότι ο ποα αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 2-4 δεν το αναφέρει κανείς. Η σύγκριση όλων των ΄΄σχετικών΄΄ με το άθλημα με Ντρπνο γέλωτα μόνο επιφέρει γιατί μιλάμε για την φιναλίστ του περυσινού κυπέλλου ουέφα.

Εικόνα apostolos gaganis

Τον Πουλίδο τον έχω σταμπάρει λόγω του ιστορικού της μεταγραφής του, που μας έβγαλε το λάδι. Και για την ώρα, δεεεεν.... Δεν είμαι πάντως απόλυτος, γιαυτό είπα ΄΄θα δούμε΄΄. Στον Ολυμπιακό όμως, το ξέρεις, υπάρχει ΠΙΕΣΗ. ΜΕΓΑΛΗ... Και δυστυχώς, ο χρόνος δεν επαρκεί. Πρέπει να δείξεις ό,τι καλύτερο μπορείς, ΣΥΝΤΟΜΑ. Έτσι, αναπόφευκτα, μπορεί να προκύψει αδικία στις αξιολογήσεις. Λύση; Ο δανεισμός και το ξαναβλέπουμε. Έτσι θα παραμείνουν τα πράματα...

Εικόνα dono

Απόστολε ο Πουλίδο δεν πρόκειται να φύγει, το πολύ να μην δηλωθεί στην λίστα της ουέφα. Αυτό πυο κρατάω εγώ από τον Πουλίδο, είναι ότι ήθελε πραγματικά να έρθει στην ομάδα και το κυνήγησε διακυνδυνεύοντας να κόψει το ποδόμπαλο ουσιαστικά. Αυτό για εμένα είναι απολύτως θετικό. Τώρα για την αξία, δσεν τον έχω δει καθόλου παρά μόνο στο περυσινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Εγώ παίκτη με τα προσόντα του δεν έβρισκα στο ρόστερ πέρυσι. Θα δούμε...

Εικόνα john

Σκευωρία!!! Που πήγε το υπέργαματο σχόλιο μου ?

Εικόνα dono

Που είναι το σχόλιο? Οεο
ΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Εχουμε και λεμε
Μποτια,Ντοσεβι,Μαζουακου out
Β λιστα θα ειναι μαλλον
Μπουχαλακης,Χουτεσιωτης και μαλλον Βουρος
Ο Ζντιελαρ επισης νομιζω πιανεται β λιστα

Αρα απομενουν 4 θεσεις
οι 2 θα ειναι των αριστερων μπακ
και η 1 του στοπερ
και μια ακομα που περισσευει
λογικα του επιθετικου

οι 6 ελληνες ειναι
Αυλωνιτης,Σιοβας,Φορτουνης,Καπινο,Μπουχαλακης,Χουτεσιωτης

Εικόνα dono

Δηλαδή ο Μανιάτης έξω?
Ο Μπουχαλάκης γιατί να είναι λίστα Β? Καλά ο Ζιέλνταρ αποκλείεται να είναι λίστα Β γιατί δεν ηταν καν Ελλάδα μέχρι τα 18, ούτε από τα σλπάχνα του συλλόγου έρχεται.
Αν δεν δηλωθεί ο Πουλίδο, πας ΤΣΟΥ ΛΟΥ με έναν φορ, γιατί ο Ζόνας δεν είναι ακριβώς φορ.
Κατά τα λοιπά θα μπορούσε σίγουρα να είναι η λίστα όπως την λες, άλλωστε ο σκοπός του άρθρου είναι να δείξω πόσο δύσκολο είναι να υπολογίσεις και να προγραμματίσεις τις μεταγραφές σου, όταν μαθηματικά κάποιες τελικά θα μείνουν εκτός Ευρώπης. Δύσκολο για τον προπονητή, για τον Τεχνικό Δ/ντή, για την Διοίκηση αλλά και για εμάς τους οπαδούς που ενδεχομένως να μείνουν εκτός Ευρώπης κάποιοι παίκτες που μας κάνουν κλικ