ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ



Εχθές είχαμε την συνάντηση του πρόεδρου του Ολυμπιακού με τους οργανωμένους οπαδούς, μια συνάντηση που παραδοσιακά κάθε χρόνο βγάζει ειδήσεις για την ομάδα μας. Ας δούμε λοιπόν τι ειπώθηκε σε αυτή. Αναλυτικά.
Συνάντηση είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης με τους οργανωμένους οπαδούς του Θρύλου, στα πλαίσια των καθιερωμένων συναντήσεων των δύο πλευρών.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέφερε τα παρακάτω: "Σε σχέση με όσα είπα πριν από 4 χρόνια είμαι απολύτως συνεπής. Υποσχέθηκα έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αυτάρκη και αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε, με πλάνο, με όραμα, με θυσίες.
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η ομάδα έχει χάσει από τα έσοδα της σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από τέσσερα χρόνια.
Αυτά τα 15 εκατομμύρια είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τις χορηγίες, τα εισιτήρια. Όλα τα βασικά έσοδα μιας ομάδας. Έτσι το τεράστιο μπάτζετ που έχει ο Ολυμπιακός για τα ελληνικά δεδομένα, ένα μπάτζετ περίπου 55 εκατομμυρίων το χρόνο, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και λειτουργικά έξοδα, καλύπτεται από τα έσοδα από το Champions League αλλά και από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Και αυτό το μοντέλο είναι αναγκαστικό λόγω financial fair play και αν θέλουμε να βρισκόμαστε στην Ευρώπη.
Κυρίως όμως, αυτό είναι το μοντέλο για τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε εμείς. Έναν Ολυμπιακό που περνάει την οικονομική κρίση με ευρωστία και ρώμη οικονομική".
Η καταξίωση του Θρύλου
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνέχισε: "Ο Ολυμπιακός είναι στην 27η θέση στην κατάσταση της UEFA, είναι η υψηλότερη θέση που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και αυτό το ζούμε όσοι ταξιδεύουμε με την ομάδα στον κόσμο. Είναι διαφορετική η θέση του Ολυμπιακού πλέον στο διεθνές ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας βρίσκεται στην ελίτ! Αυτό το έδειξε και η συμμετοχή της στο καλοκαιρινό τουρνουά των γιγάντων στις ΗΠΑ, στο ICC στο οποίο μάλιστα πήγαμε και πάρα πολύ καλά! Συνεχίζουμε στην ίδια ευρωπαϊκή ρότα για να βρεθούμε στους 15-20 καλύτερους της Ευρώπης.
Πολλές φορές ακούω όσους ζητάνε Ροναλντίνιο και Ριβάλντο. Οι εποχές άλλαξαν και δεν το λέω για οικονομικούς λόγους. Το λέω για ποδοσφαιρικούς. Ο Σαβιόλα είχε συμβόλαιο κοντά στο 2 εκατομμύρια ευρώ. Με την εφορία πλησίαζε τα 4. Με ένα εκατομμύριο παραπάνω θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Ροναλντίνιο. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά ποδοσφαιρικό.
Οι προπονητές πλέον θέλουν νιάτα και ταχύτητα και γι’ αυτό βλέπετε ένα νέο παιδί σαν τον Μανωλά να κάνει μεταγραφή 15 εκατομμυρίων και κάποιον στα 30 του χρόνια να κάνει μια μεταγραφή 1-2 εκατομμύρια! Γιατί έτσι είναι η αγορά του ποδοσφαίρου στις μέρες μας!
Κι εγώ σαν οπαδός ήθελα να βλέπω Ριβάλντο, αλλά οι εποχές άλλαξαν".
Τα οικονομικά δεδομένα…
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στη νέα τάξη πραγμάτων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπου όλα γίνονται βάσει όσων επιτάσσει το financial fair play. Και όπως είπε: "Επίσης ο τρόπος που λειτουργεί το οικονομικό fair play απαγορεύει τη λογική να βάζει υπέρμετρα λεφτά από την τσέπη του ο Πρόεδρος, χρήματα που δεν «γεννάει» η ίδια η ομάδα είτε με έσοδα είτε με πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Και όπου υπάρχει ακόμα αυτό το φαινόμενο, μόνο Άραβες και Ρώσοι το κάνουν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Παρί ΣΖ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Ζενίτ, υπάρχουν και πολλά οικονομικά προβλήματα και τεράστια ανοίγματα για τις ομάδες, κάτι που η UEFA δεν το θέλει και βάζει τεράστια πρόστιμα.
Οι ομάδες -και πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους και οι Έλληνες οπαδοί- είναι πλούσιες και δυνατές όταν παράγουν χρήματα και όχι όταν βάζει χρήμα σε αυτές ο πρόεδρος τους. Εγώ από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα τόνισα ότι θα χτίσω έναν Ολυμπιακό που να μην έχει ανάγκη τον μεγαλομέτοχο του και το έχουμε κάνει σε πολύ μικρότερο χρόνο από ότι υπολογίζαμε γιγαντώνοντας ταυτόχρονα το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη!
Λένε για τα έσοδα εφέτος. Ποιά έσοδα; Είμαστε μείον εννέα εκατομμύρια! Δώσαμε είκοσι, πήραμε τριάντα από πωλήσεις άρα μας μένει ένα εκατομμύριο που έχει ήδη επενδυθεί αυτήν εδώ τη χρονιά, στο πολλαπλάσιο, στο Ρέντη, στην Ακαδημία μας, στο Καραϊσκάκη και τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει στο γήπεδο, στον Ερασιτέχνη.
Και τέλος πάντων είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί οι Πρόεδροι στην Ευρώπη που έχουν βάλει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ που έβαλα εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την προσωπική μου περιουσία".
Μεταγραφές, αποχωρήσεις και Έλληνες παίκτες
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και για τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας: "Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε νέα πλαίσια και με τους ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται σε ιδανικό περιβάλλον. Και αυτό το ξέρει η ποδοσφαιρική πιάτσα της Ευρώπης. Και ο Ολυμπιακός λειτουργεί πια σαν μοντέλο που και άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν.
Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι. Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε προτάσεις για τον Μανωλά ενώ ξέραμε ότι θα φύγει και ο Χολέβας που ήταν ξένο σώμα και δεν τον ήθελε ο προπονητής. Πήραμε τον Μποτία και τον Μαζουάκου, πιστοί στο δόγμα ότι θα υπάρχουν αντικαταστάσεις για όλους. Η πρόταση για τον Σάμαρη ήταν εκτός προγράμματος. Όμως ήταν μια εξαιρετική προσφορά για τον Σύλλογο και γι αυτό είπαμε ναι. Ο Αβραάμ ήταν ειδική περίπτωση. Ήθελε να φύγει αν και τον πιέσαμε για να μείνει και μάλιστα του προσφέραμε νέο συμβόλαιο για να κλείσει την καριέρα του εδώ.
Θυμάμαι φυσικά τι έλεγαν όλοι όταν πήραμε τον Μανωλά και τον Σάμαρη. Ακόμα και τον Χολέβας. Οι περισσότεροι έλεγαν «ποιοί είναι αυτοί που θα παίξουν στον Ολυμπιακό». Και τώρα...
Επειδή κάποιοι μιλούν για αφελληνισμό, να θυμίσω ότι η ομάδα έχει πάρει εφέτος μόνο, τον Φορτούνη, τον Μπουχαλάκη, γύρισε ο Διαμαντάκος και ο Μήτρογλου, πήραμε τον Γιαννούλη και τον Αυλωνίτη, υπάρχει φυσικά ο Σιόβας αλλά και οι μικροί τερματοφύλακες Χουτεσιώτης και Στρέζος. Φυσικά πήραμε και τον Κολοβό, που είναι δανεικός στον Πανιώνιο, τον μικρό τον Πλέγα από την Παναχαϊκή που θεωρείται τεράστιο ταλέντο, όπως και τον Καθάριο από τον Πανθρακικό αλλά και τον Καραμάνο από τον Ατρόμητο.Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλουμε Έλληνες! Αντίθετα ΣΑΡΩΝΟΥΜΕ όλη την ελληνική αγορά! Όποιος καλός Έλληνας ποδοσφαιριστής υπάρχει θα τον παίρνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Όσους αφήνουμε μόνο θα μπορούν να παίρνουν οι άλλοι! Γιατί εμείς είμαστε αξιόπιστοι και σοβαροί και το ξέρουν αυτό όλες οι ομάδες. Και οι παίκτες ξέρουν ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για έναν ποδοσφαιριστή".
Κάθε χρόνο πιο ψηλά
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε ακόμα για το πλάνο που έχει: "Ο μεγάλος στόχος είναι να ανεβάζουμε κάθε χρόνο το επίπεδο της ομάδας και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει και τους φιλάθλους μας. Και επειδή η νέα μόδα είναι να ασχολούνται οι φίλαθλοι με τα οικονομικά της ομάδας, λες και τα ξέρουν, να πω και το εξής: Τα οικονομικά της ομάδας είναι ΔΗΜΟΣΙΑ. Μπορεί όποιος θέλει να δει τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί και επενδυθεί για τον Ολυμπιακό και μπορεί κανείς επίσης να δει ότι δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Και δε θέλουμε κιόλας να πάρουμε ακόμα και αν μπορούσαμε!Και αν από τη λειτουργία της ΠΑΕ υπάρχει πλεόνασμα (κι αυτό εύκολα αποδεικνύεται, γυρίζει ξανά στην ομάδα, στα λειτουργικά, στον Ερασιτέχνη, στις υποδομές στην Ακαδημία, στις βελτιώσεις στο γήπεδο. Ακόμα και θέλω να σταθώ σε αυτό, υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο από τον Ολυμπιακό που βοηθάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας αλλά και διεθνώς".
Απόλυτη στήριξη στην ομάδα
Στην συνάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, και των οργανωμένων οπαδών, οι οπαδοί ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο ότι η ομάδα έχει την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη των οπαδών."Πρόεδρε τα έχουμε όλα και γκρινιάζουμε. Γεμίσαμε λογιστές του διαδικτύου και γκρινιάρηδες από το πουθενά. Εφέτος το μόνο που θα κάνουμε όλοι όσοι είμαστε στο γήπεδο θα είναι να στηρίζουμε. Βλέπουμε τι κάνει και ο Παναθηναϊκός και οι άλλοι οι ανύπαρκτοι στις μικρές κατηγορίες και οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη. Παίρνουν αντί για παίκτες και προπονητές τα σάιτ, τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους! Φτιάχνε εσύ ομαδάρα να προχωράμε στην Ευρώπη και άσε τους αυτούς να κάνουν μεταγραφές τα Facebook και τα twitter".

 
Είναι μια ομιλία πραγματικός ΠΟΤΑΜΟΣ με αλήθειες και στοιχεία που προφανώς μόνο αν είσαι κακοπροαίρετος τενεκές μπορείς να αμφισβητήσεις, μιας και αποδεικνύονται εύκολα και από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, αλλά και την πορεία της ομάδας τα τελευταία 4 χρόνια. Ας δούμε αναλυτικά λοιπόν τι είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εχθές.
Ο Ολυμπιακός είναι στην 27η θέση στην κατάσταση της UEFA, είναι η υψηλότερη θέση που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αλήθεια όσοι μιλάνε για μιζέρια και σταδιακή απαξίωση της ομάδας το γνωρίζουν αυτό; Γνωρίζουν δηλαδή ότι κατέχουμε φέτος την υψηλότερη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες στην ιστορία μας; Που είναι όλοι αυτοί που μιλάγανε όλο τον προηγούμενο καιρό για ξεφτίλες και υποβάθμιση της ομάδας επί εποχής Μαρινάκη;
Συνεχίζουμε στην ίδια ευρωπαϊκή ρότα για να βρεθούμε στους 15-20 καλύτερους της Ευρώπης.
Πολλοί έγραφαν ότι η ομάδα δεν έχει όραμα, το παραπάνω είναι ναι ή όχι σαφέστατος στόχος ή όραμα της Διοίκησης; Μπορεί κάποιος να έχει άλλους στόχους για την ομάδα, να φτάσει δηλαδή ρε παιδί μου στο Νο 1 της Ευρωπαϊκής κατάταξης, αλλά όλοι κρινόμαστε με αυτά που υποσχόμαστε και λέμε. Δεν μπορεί η Διοίκηση να κρίνεται με βάση τους δικούς μας στόχους.
Με ένα εκατομμύριο παραπάνω θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Ροναλντίνιο. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά ποδοσφαιρικό. Οι προπονητές πλέον θέλουν νιάτα και ταχύτητα και γι’ αυτό βλέπετε ένα νέο παιδί σαν τον Μανωλά να κάνει μεταγραφή 15 εκατομμυρίων και κάποιον στα 30 του χρόνια να κάνει μια μεταγραφή 1-2 εκατομμύρια! Γιατί έτσι είναι η αγορά του ποδοσφαίρου στις μέρες μας! Κι εγώ σαν οπαδός ήθελα να βλέπω Ριβάλντο, αλλά οι εποχές άλλαξαν".
Το είπε πρώτος ο Μίτσελ, το ξαναλέει ο Μαρινάκης, όποιος δεν βλέπει το αυτονόητο, όποιος δεν καταλαβαίνει την νέα εποχή όχι μόνο στην ομάδα μας, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος. Το να μην συμφωνεί κάποιος με την παραπάνω θέση της ομάδας και να ονειρεύεται καρπούζια και πεπόνια (μιλάω γενικά) είναι ένα πράγμα που επαφίεται στην ποδοσφαιρική οπτική του καθενός και είναι απολύτως σεβαστή, το να απαιτεί όμως από την ομάδα να χαράξει μια ρότα που αυτή έχει αποφασίσει να είναι αντίθετη φτάνει στα όρια της παράνοια και της εμπάθειας.
Επίσης ο τρόπος που λειτουργεί το οικονομικό fair play απαγορεύει τη λογική να βάζει υπέρμετρα λεφτά από την τσέπη του ο Πρόεδρος, χρήματα που δεν «γεννάει» η ίδια η ομάδα είτε με έσοδα είτε με πωλήσεις ποδοσφαιριστών.
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, τα έχουμε δει και από εδώ μέσα τα νέα δεδομένα για το ffp.
Οι ομάδες -και πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους και οι Έλληνες οπαδοί- είναι πλούσιες και δυνατές όταν παράγουν χρήματα και όχι όταν βάζει χρήμα σε αυτές ο πρόεδρος τους
Η οικονομική αυτάρκεια και επιβίωση είναι νομοτελειακά ζητήματα στις μέρες μας και κάτι που έλειπε απ’ όλες τις Ελληνικές ομάδες όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Για να σταθείς στα πόδια σου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα του ffp ΟΦΕΙΛΕΙΣ να έχεις έσοδα εκ των έσω της ομάδας κι αυτό γίνεται κατά 99% ΜΟΝΟ από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Όποιος έχει άλλο τρόπο αύξησης εσόδων στην σημερινή οικονομική, κοινωνική και γηπεδική πραγματικότητα που βιώνουμε, εδώ είμαστε και κάθε πρόταση δεκτή και συζητήσιμη.
Εγώ από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα τόνισα ότι θα χτίσω έναν Ολυμπιακό που να μην έχει ανάγκη τον μεγαλομέτοχο του και το έχουμε κάνει σε πολύ μικρότερο χρόνο από ότι υπολογίζαμε γιγαντώνοντας ταυτόχρονα το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη!
Όποιος έχει αμφιβολίες το τι ειπώθηκε στην πρώτη του συνέντευξη σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού, όποιος έχει αμφιβολίες σχετικά με το πλάνο της Διοίκησης που ακολουθείται από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Βαγγέλα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να κοιτάξει αυτό. Βρείτε σας παρακαλώ μια ανακολουθία σε ό,τι είχε πει, με όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Λένε για τα έσοδα εφέτος. Ποιά έσοδα; Είμαστε μείον εννέα εκατομμύρια! Δώσαμε είκοσι, πήραμε τριάντα από πωλήσεις άρα μας μένει ένα εκατομμύριο που έχει ήδη επενδυθεί αυτήν εδώ τη χρονιά, στο πολλαπλάσιο, στο Ρέντη, στην Ακαδημία μας, στο Καραϊσκάκη και τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει στο γήπεδο, στον Ερασιτέχνη.
Οι απανταχού λογιστές που να ναι τώρα? Να μας πουν ρε παιδί μου, όταν λένε ότι έχει πάνω από 120 εκ ευρώ κέρδη τα τελευταία χρόνια αν αυτή η θέση στηρίζεται σε στοιχεία ή σε όνειρο μετά από 3 πιάτα στιφάδο πριν τον βραδινό ύπνο, γιατί εμένα μάλλον το δεύτερο μου φαντάζει. Ακολουθεί συνέχεια... Όταν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός φέρνει επιτυχίες εντός και εκτός Ελλάδας, αυτό εκτός από την τεράστια συμβολή της Θύρας 7 δεν γίνεται να αποκλείει από το κάδρο της κριτικής την συμβολή της ΠΑΕ και του Βαγγέλα προσωπικά. Ο Ερασιτέχνης επιβίωσε και επιβιώνει ΚΑΙ με την στήριξη της ΠΑΕ σαν οντότητα και του Βαγγέλα σαν άτομο.
Και τέλος πάντων είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί οι Πρόεδροι στην Ευρώπη που έχουν βάλει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ που έβαλα εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την προσωπική μου περιουσία".
Μπααα λάθος κάνει. Μόνο στην Ελλάδα εξισώνεται ένας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που έχει βάλει με το καλημέρα 70 εκ ευρώ για να μπει στην ΠΑΕ και μετά άλλα 30 εκ ευρώ που έχουν προκύψει στην πορεία, με όλους τους υπόλοιπους που έχουν βάλει 100 εκ λίτρα αέρα κοπανιστού. Αυτή η εξίσωση ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μπορεί να υφίσταται και να υποστηρίζεται με σοβαροφάνεια και πάθος.
Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε νέα πλαίσια και με τους ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται σε ιδανικό περιβάλλον. Και αυτό το ξέρει η ποδοσφαιρική πιάτσα της Ευρώπης. Και ο Ολυμπιακός λειτουργεί πια σαν μοντέλο που και άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν.
Πέστε μου ένα αντεπιχείρημα γι αυτό, κάποιος σύγαυρος που υποστηρίζει ότι καταστρεφόμαστε θέλω να μου πει γιατί αυτό δεν αποτελεί σημάδι υγείας και προόδου;
Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι. Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε προτάσεις για τον Μανωλά ενώ ξέραμε ότι θα φύγει και ο Χολέβας που ήταν ξένο σώμα και δεν τον ήθελε ο προπονητής. Πήραμε τον Μποτία και τον Μαζουάκου, πιστοί στο δόγμα ότι θα υπάρχουν αντικαταστάσεις για όλους
Μάλιστα ερχόμαστε και στα καυτά θέματα των αποχωρήσεων. Οι δύο αυτές μεταγραφές είναι ενδεικτικές για το επίπεδο οργάνωσης του συλλόγου. Ξέραμε ότι οι δύο παίκτες αποχωρούν, πήραμε αντικαταστάτες που ήθελε ο προπονητής, σε χρόνο που η αφομοίωση τους με την ομάδα να μην αποτελεί πρόβλημα. Δεν πρέπει να σταθείτε εάν σας αρέσει για παράδειγμα ο Μποτία για να καλύψει το κενό του Μανωλά, γιατί αυτό είναι αποκλειστική δουλειά του Μίτσελ, αυτός τον ζήτησε, του τον πήρανε και τώρα ο παίκτης πρέπει να δείξει τα προσόντα που ώθησαν την ομάδας μας στην απόκτησή του.
Η πρόταση για τον Σάμαρη ήταν εκτός προγράμματος. Όμως ήταν μια εξαιρετική προσφορά για τον Σύλλογο και γι αυτό είπαμε ναι.
Έχω αρκετές απορίες, όταν αυτοί που έκραζαν τον Σάμαρη μετά το μουντιάλ για τις σχέσεις του με την Τζαβελίτα, πως είναι δυνατόν να είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για ξεπούλημα της ομάδας όταν ο παίκτης πουλήθηκε; Μια δεύτερη ερώτηση είναι ποιά ομάδα της Ευρώπης θα έλεγε όχι σε μια ενδεχόμενη μετακίνηση παίκτη της μόλις ένα χρόνο μετά την απόκτησή του με το 20πλάσιο ποσό από αυτό που δαπανήθηκε για να έρθει στην ομάδα; Τελικά αυτοί που έλεγαν στον παίκτη (πάντα με την ασφάλεια του πληκτρολογίου) να σηκωθεί να φύγει, ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος πια, κτλ κτλ κτλ, μήπως είχαν άλλο στόχο στην κριτική τους, τον εύκολο έναν και μοναδικό στόχο όλων, τον πρόεδρο της ομάδας και την ίδια την ομάδα στην τελική; Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι άλλο πράγμα να βρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον επιχειρηματία πράγμα που με αφήνει εντελώς αδιάφορο και εντελώς άλλο να βρίζεις τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εγώ στο δεύτερο αντιδρώ, το πρώτο δεν με αφορά.
Θυμάμαι φυσικά τι έλεγαν όλοι όταν πήραμε τον Μανωλά και τον Σάμαρη. Ακόμα και τον Χολέβας. Οι περισσότεροι έλεγαν «ποιοί είναι αυτοί που θα παίξουν στον Ολυμπιακό». Και τώρα...
Συμπληρωματικά με τις παραπάνω σκέψεις μου...
Ο Αβραάμ ήταν ειδική περίπτωση. Ήθελε να φύγει αν και τον πιέσαμε για να μείνει και μάλιστα του προσφέραμε νέο συμβόλαιο για να κλείσει την καριέρα του εδώ.
Τα έχουμε δει και εδώ σε ξεχωριστό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ τον Αβραάμ για όλα όσα μεγάλα έχει προσφέρει για τον σύλλογο, έναν σύλλογο που του πρόσφερε κι αυτός με την σειρά του τα πάντα, ειδικά στις δύσκολες στιγμές της ποδοσφαιρικής του ζωής και σεβάστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή τις επιθυμίες του ίδιου του παίκτη, ζημιώνοντας ενδεχομένως την ίδια την ομάδα. Η δε απαίτηση να παίξει βασικός αλλιώς να αποχωρήσει είναι δυστυχώς μια αρνητική στιγμή στην τεράστια καριέρα του στην ομάδα.
Αντίθετα ΣΑΡΩΝΟΥΜΕ όλη την ελληνική αγορά! Όποιος καλός Έλληνας ποδοσφαιριστής υπάρχει θα τον παίρνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Όσους αφήνουμε μόνο θα μπορούν να παίρνουν οι άλλοι! Γιατί εμείς είμαστε αξιόπιστοι και σοβαροί και το ξέρουν αυτό όλες οι ομάδες. Και οι παίκτες ξέρουν ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για έναν ποδοσφαιριστή".
Αυτό δεν είναι πλάνο και όραμα μιας ομάδας; Όταν έχεις βάλει εξ αρχής πλάνο ενίσχυσης του ρόστερ με ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά, το ακολουθείς πιστά, τότε γιατί αυτό βγαίνει από το κάδρο όταν βολεύει ή τροφοδοτεί μια εντελώς εκτός λογικής επίθεσης στον πρόεδρο της ομάδας;
Και επειδή η νέα μόδα είναι να ασχολούνται οι φίλαθλοι με τα οικονομικά της ομάδας, λες και τα ξέρουν, να πω και το εξής: Τα οικονομικά της ομάδας είναι ΔΗΜΟΣΙΑ. Μπορεί όποιος θέλει να δει τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί και επενδυθεί για τον Ολυμπιακό και μπορεί κανείς επίσης να δει ότι δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Και δε θέλουμε κιόλας να πάρουμε ακόμα και αν μπορούσαμε!
Καλά αυτό κι αν είναι ξεβράκωμα των απανταχού αλλόθρησκων που έχουν το ΄΄παντελόνιασμα΄΄ του Μαρινάκη σαν σημαία σε κάθε συζήτηση που κάνουν με γαύρους!!! Δεν μιλάω για τους δικούς μας οπαδούς, κάποια στιγμή θα δουν κι αυτοί την πραγματικότητα, με αυτούς έχω υπομονή γιατί εξάλλου έχουμε κοινή την τρέλα μας για τον Θρύλο. Την δέχεσαι δεν την δέχεσαι την δήλωση Μαρινάκη ένα πράγμα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όλοι να δεχθούμε, πράγμα γνωστό σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και μια ημέρα με Ανώνυμη Εταιρία. Οι ισολογισμοί ΔΕΝ είναι δυνατόν να κάνουν το άσπρο μαύρο, ΔΕΝ είναι δυνατόν να μαγειρευτούν, ΔΕΝ είμαστε στην εποχή των μπακάληδων με τα τεφτέρια και τα ανύπαρκτα βιβλία. Συμπληρωματικά θα ήθελα να ξαναγράψω ότι ακόμα και να θέλει μέτοχος ή ιδιοκτήτης ΠΑΕ να πάρει μέρισμα από τα όποια κέρδη της εταιρίας, αυτό ΔΕΝ είναι δυνατόν από τον νόμο περί ΠΑΕ, ό,τι πλεόνασμα βγαίνει θα μείνει στο ταμείο για μελλοντική χρήση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι παντελόνιασμα ακόμα κα να ήθελε ο Βαγγέλας ΔΕΝ μπορεί να κάνει αφού δεν μπορεί να βάλει χέρι στο ταμείο της εταιρίας. Όποιος το καταλάβει γρήγορα, άλλο τόσο γρήγορα θα απαλλαγεί από τις εμμονές του.
Για να κλείσουμε όπως πρέπει να δούμε λίγο και τις εντυπώσεις των οργανωμένων που ήταν μαζί με τον πρόεδρο.
Απόλυτη στήριξη στην ομάδα
Στην συνάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, και των οργανωμένων οπαδών, οι οπαδοί ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο ότι η ομάδα έχει την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη των οπαδών."Πρόεδρε τα έχουμε όλα και γκρινιάζουμε. Γεμίσαμε λογιστές του διαδικτύου και γκρινιάρηδες από το πουθενά. Εφέτος το μόνο που θα κάνουμε όλοι όσοι είμαστε στο γήπεδο θα είναι να στηρίζουμε. Βλέπουμε τι κάνει και ο Παναθηναϊκός και οι άλλοι οι ανύπαρκτοι στις μικρές κατηγορίες και οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη. Παίρνουν αντί για παίκτες και προπονητές τα σάιτ, τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους! Φτιάχνε εσύ ομαδάρα να προχωράμε στην Ευρώπη και άσε τους αυτούς να κάνουν μεταγραφές τα Facebook και τα twitter".

ΜΟΝΟ έτσι μονοδρομιακά θα πάμε μπροστά και θα μεγαλουργήσουμε ΚΑΙ την φετινή σεζόν. Οι οπαδοί του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας οφείλουν να είναι, έξω από την όποια αντιπαράθεσή τους, ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Ενωμένοι θα προστατεύσουμε την ομάδα, ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς που έχουν κάνει χόμπι του και καθημερινή ενασχόληση τον ανήθικο πόλεμο ενάντια του προέδρου του Ολυμπιακού, με προφανή όμως στόχο τον ίδιο τον σύλλογο. Άποψη μπορεί και οφείλει να έχει ο οποιοσδήποτε οπαδός, αρκεί αυτή η άποψη να μην κάνει κακό στην ομάδα κυρίως μέσα στο γήπεδο. Η μεταγραφική περίοδος πέρασε, οι γκρίνιες δεν χωράνε, έχουμε μπροστά μας πολλά και σημαντικά παιχνίδια που η ομάδα θέλει τον πύρινο λαό της και 11ατο παίκτη δίπλα της χωρίς αλλά, αν, όρους και προυποθέσεις.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Βουλωσε πολλα στοματα ο Μαρινακης με αυτα που ειπε.
το ιδιο και η Θυρα 7.

Τις τελευεταιες μερες βλεπω οτι το ΦΩΣ εχει αλλαξει σταση προς τον Ολυμπιακο και εχει πεσει σκληρη κριτικη απο τον Μανωλη τον Γαβαθιωτη.

Κατι αλλο σχετικα με την λιστα του τσαμπιον λιγκ γιατι ο Μητρογλου και ο Διαμαντακος δεν μπηκαν στην Β΄ λιστα?
Γιατι ο Μητρογλου αν δεν κανω λαθος ειναι απο τα 18 στον Ολυμπιακο και ο Διαμαντακος εχει βγει απο τις ακαδημιες.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Μήτρογλου είναι από τα 19 του, όχι από τα 18 του στον Ολυμπιακό. Δεν έχει κλείσει 3 χρονιές στον Ολυμπιακό μεταξύ 15-21 ετών, άρα δεν θεωρείται club trained player στη λίστα Α. Ο Μήτρογλου επίσης δεν θεωρείται ούτε association trained player, ''γηγενής'' που λέμε, όπως είναι π.χ. ο Σιόβας και ο Γιαννούλης, αφού από τα 15 του ως τα 21 του βρισκόταν για 4 χρονιές στη Γερμανία και 2 στην Ελλάδα. Το ίδιο ίσχυε και για το Χολέμπας. Στη λίστα Α μπαίνουν 4 παίκτες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ οι οποίοι από τα 15 τους ως τα 21 τους ήταν για 3 χρονιές τουλάχιστον στον Ολυμπιακό. Δηλαδή μπορεί να μπει εκεί ακόμη και ένας 30άχρονος, που όμως έπαιζε μπάλα παλιότερα στις Ακαδημίες μας. Στη λίστα Β μπαίνουν παίκτες που βρίσκονται για 3 χρονιές τουλάχιστον στον Ολυμπιακό από τα 15 ως τα 21 τους, αλλά ηλικιακά είναι κάτω των 21 οι ίδιοι αυτήν την στιγμή. Γι'αυτό μπήκανε εκεί Βέργος-Χουτεσιώτης. Ο Διαμαντάκος έχει κλείσει τα 21 το Μάρτιο αν δεν κάνω λάθος και γύρισε στα 22.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Γιατι το κανει αυτο το ΦΩΣ?

Εικόνα savvas gridlock

Δεν ξέρω. Σήμερα πάντως εγώ είδα υπερασπιστική γραμμή προς τον Ολυμπιακό, όχι έμμεσες βολές, κριτική και μπηχτές. Αυτά που λέει ο Κούγιας υπέρ μας είναι, όχι εναντίον μας. Όλα τα επιχειρήματα των βάζελων αποδομούνται με τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Tελαυταια ομως φιλοξενεί δηλωσεις που στοχοποιουν την ομαδα ειδικα εκεινες οι δηλωσεις του Αγαθωνα

Εικόνα apostolos gaganis

Ηθελα να΄ναι φρεσκο, να μυριζει θαλασσα κι οχι μπαγιατιλα, το ΄΄ψαρεψα΄΄ σημερα το πρωϊ και το σερβιρω εδω, μη μου φυγει...

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΄΄ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ΄΄...

΄΄Μεγαλωσε΄΄γενιες Ολυμπιακων. Σ΄αυτες και μενα. Το παρατηρω ομως τελευταια και κουναω το κεφαλι μου αποδοκιμαστικα...Θλιβομαι γιατι αυτη η ιστορικη αθλητικη εφημεριδα, το ΦΩΣ, το ΄΄Ευαγγελιο΄΄ μας, εχει αρχισει εδω και καποιον καιρο να...λοξοδρομει, αγνωστο γιατι, σε δρομους κατηφορικους, ξενους προς την παγια επι 10ετιες ακραιφνως ΓΑΥΡΙΚΗ, ΘΡΥΛΙΚΗ και ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ταυτοτητα του...

Ετσι, με την ανατολη, διαβαζοντας τα αθλητικα πρωτοσελιδα, κολλησα το βλεμμα μου πανω του. Και τί ειδα; Βασικος τιτλος πρωτοσελιδου: ΒΟΜΒΕΣ ΚΟΥΓΙΑ. Απο κατω: ΄΄Βεβαιο οτι θα ακολουθησει ποινικη διωξη απο τους εισαγγελεις Λακαφωση και Κορεα΄΄. Δεξια ΑΚΡΙΒΩΣ απ΄αυτη την αναγγελια, η φωτογραφια του ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Τυχαιο; Οχι βεβαια. Ο συνειρμος της ποινικης διωξης ( κι εγω λεω ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ στο υποσυνειδητο του αναγνωστη ) με τον προεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, περισσοτερο απο εμφανης και αναμενομενος. Δεν τρωμε κουτοχορτο. Κατι χειροτερο, μαλιστα: ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ. Τοσο απο τον υπογραφοντα, καποιον Σινανογλου, την συνεντευξη του...γνωστου ποινικολογου οσο φυσικα και την εφημεριδα, ως ΄΄γραμμη΄΄ της. Ελα ομως που η φωτο του Μαρινακη, επισης δεξια της, συνοδευεται απο...αθωωτικου χαρακτηρα δηλωσεις της εν λογω...γκριζοματας γατας; Καλααα λογια για τον προεδρο, με το πολυφορεμενο απο τον...εγκριτο λειτουργο της Δικαιοσυνης πατερναλιστικο του υφακι και με επισημανσεις του τυπου ΄΄να προσεχε΄΄ τους γυρω του που τον εκμεταλευονται, η παρουσια του Μαρινακη εχει ωφελησει και Ολυμπιακο και Εθνικη και το Ελληνικο ποδοσφαιρο γενικοτερα κ.ο.κ. ΑΥΤΟ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ...ΞΟΡΚΙΣΜΕΝΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ - ΟΜΩΣ - ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ. ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: ΟΥΤΕ...ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ! ΠΟΥΤΑΝΙΕΕΕΕΣ...

Πιο΄κει και λιγο κατω η εφημεριδα ΄΄διευκρινιζει΄΄ για τον Κουγια...με νοημα: ΄΄Ειμαι ΒΑΣΙΚΟΣ μαρτυρας ( Σ.Σ. στην υποθεση περι εγκληματικης οργανωσης στο ποδοσφαιρο ). Ετσι για να ξερουμε καλα ολοι οτι αυτα τα...φιδισια ματια αποτελουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ παραγοντα της ολης νομικης διαδικασιας. Προς τί; Προς απονομην μεταδικαστικων...ευσήμων; Απο ποιον και για ποιον λογο; Και τελειωνοντας την αναγνωση, τον διαβαζω να δηλωνει: ΄΄Ορισμενα προσωπα ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΟ, κινδυνευουν ιδιαιτερα΄΄. Ααααχχχ...για να ησυχασουμε ρε παιδι μου κι ολοι εμεις οι γαυροι, ειπα στον εαυτο μου, αφηνοντας εναν αναστεναγμο ανακουφισης...

ΦΩΣ, φως...Εχεις αρχισει να χανεσαι...Στη θεση σου, πεφτει σκοταδι...ΚΡΙΜΑ, κριμα. Εγω αυτο το αποκαλω ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Οχι βεβαια για την συνεντευξη καθαυτη, αλλα για το ΄΄ΠΑΙΧΝΙΔΙ΄΄ με τις θεσεις των κειμενων και της φωτογραφιας του προεδρου του Ολυμπιακου...

Υ.Γ.1.΄΄Τυχαια΄΄ γεγονοτα τελευταια, φιλοι μου, αρκετα. Ο Τουϊτης για παραδειγμα ερχεται κατα την εφημεριδα ΓΑΤΑ...εις δειπνου κοινωνιαν μετα του Βαρδινογιαννη, ενω ο Κουγιας εχει αρχισει απο βραχεος να ΄΄αλληθωριζει΄΄ με ερυθρολευκον(;) στραβισμόν...Τοσο τραγικα δηλαδη ειναι τα πραματα εκει, στην πρασινη...αρμαδα; Αυτην ντε, που κατα την εφ. Live sport ΄΄Οι καλοκαιρινες...μεταβολες - δικα μου τα αποσιωπητικα - στο ροστερ της ηταν οι...λιγοτερες στην προσφατη ιστορια του Παναθηναϊκου και στη φετινη Σουπερ Λιγκα΄΄. Ω ρε, τί λιτη περιγραφη της ΑΦΡΑΓΚΙΑΣ! Για...Πούλιτζερ εισαστε ρε αχρηστοι...

Υ.Γ.2. Εκθεση του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας: Καθε 40 δευτερολεπτα ενας ανθρωπος αυτοκτονει στη γη. Η πραξη παρατηρειται ιδιως σε ευάλωτους πληθυσμους που υποφερουν απο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ και τις ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Κι εγω ο...κακος, σκεφτομαι: ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ απο τιτλους και ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, να τους ΄΄βλεπεις΄΄ δηλ. σαν δευτεραντζες, σαν λαμογια, σαν τρωκτικα...ΠΑΟ για ενα τσιπουρακι τωρα...Ειναι ο,τι χρειαζεται, εδω στο Πηλιο, πριν απ΄το μεσημεριανο...

Εικόνα savvas gridlock

Ποινική δίωξη έχει ήδη ασκηθεί εναντίον τωρινών και παλαιών παραγόντων της ΕΠΟ, για την κάρτα υγείας.

http://www.tsantiri.gr/athlitika/sarris_gkagkatsis_pilabios_stous_27_pou...

Με βάση το βούλευμα Κορέα και τις ''νέες'' κασέτες, που σύμφωνα με το σαγόνια Θωμαϊδη ''εμπεριέχουν φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις'', όχι ποινική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί, αλλά στη χειρότερη περίπτωση θα αποδωθούν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, της πλάκας ιστορία δηλαδή. Τώρα θα μου πεις ''άσε ποιο είναι το σωστό να γίνει κατά την κρίση σου, γιατί πολλές φορές σε αυτήν τη χώρα δεν γίνεται το νομικά ορθό, αλλά αυτό που έχουν προαποφασίσει άλλοι, υψηλά ιστάμενοι'' και θα έχεις δίκιο. Αν οι καθοδηγητές του Κορέα και του Λακαφώση έχουν άκρες με την τωρινή ή την επόμενη κυβέρνηση, πολύ πιθανόν να φάει και τέταρτη ποινική δίωξη σε 4 χρόνια ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλαρος. Κάθε χρόνο κι από μία. Βέβαια, το ''ασκείται ποινική δίωξη εις βάρος μου'' με το ''είμαι ένοχος'' απέχει όσο η πούτσα με τη βούρτσα, αλλά στην Ελλάδα αυτό αρκεί για να σε σπιλώνουν μετά για μία ολόκληρη ζωή. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει οδηγηθεί σε περισσότερες από 200 δίκες, τις έχει κερδίσει ΟΛΕΣ, αλλά ακούει συνεχώς το ''εθνικός προμηθευτής'' και πράκτορας της Στάζι''. Ο Κούγιας πάντως ξεκάθαρα αθωώνει σήμερα με τη συνέντευξή του το Μαρινάκη και κατηγορεί άλλους παράγοντες της ΕΠΟ, οι οποίοι οχυρώνονται δίπλα στο Μαρινάκη για να γλυτώσουν. Αυτό είναι το ρεζουμέ και αυτό κάθε άλλο παρά επιβαρυντικό είναι για τον Ολυμπιακό. Νομίζω δηλαδή ότι η συνέντευξη που του πήρε ο Θέμης, εξυπηρετεί απόλυτα τις ολυμπιακές θέσεις και δεν τις αποδομεί. Κατά τα άλλα, οι εχθροί είναι απέναντι. Κοίταξε άρθρο του σκατο-site του Ζήση και του ξεφτίλα του Φαήλου.

http://www.antinews.gr/KOINONIA/ena-limanisio-kouiz-me-polu-megalo-oikon...

Θα τα πούμε σε λίγες μέρες αναλυτικά με τους κυρίους από εδώ μέσα...

Εικόνα apostolos gaganis

Ολη η απαραδεκτη για ΦΩΣ βρωμοδουλεια, βρισκεται στη ΘΕΣΗ της φωτογραφιας του Μαρινακη σε σχεση με τον ΚΥΡΙΟ τιτλο της εφημεριδας και των οσων γραφει με μικροτερα μεν, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΑΥΤΟΝ. Οπως εχει ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ δηλαδη να πηγαινει καθε φορα ΑΥΤΟΜΑΤΑ η ΜΑΤΙΑ του αναγνωστη. Τα ξερουν οι λεγαμενοι κατι τετοια ( κι εμεις φυσικα ).. Οχι το αρθρο καθαυτο, που ειναι αλλο πραγμα. Δεξια απ΄τη φωτο του προεδρου, αντισταθμιζεται βεβαια ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ( με πεζα γραμματακια ) η πρωτη εντυπωση, αλλα ΗΔΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ...Πουστικα δηλαδη και εντελως αταιριαστα τυπογραφικα καμωματα απο μια εφημεριδα, οπως το ΦΩΣ. Δυστυχως...

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Του πήρες το σκαλπ.

Εικόνα REDNYC

"Φυσικά και τέθηκαν ερωτήσεις, αλλά αν ψάχνεις κάτι πέρα από αυτά που ανακοινώθηκαν, κακώς το ψάχνεις. Να ξέρεις πάντως πως θα γελάσουμε καλά με τον Αλαφούζο, το Θωμαϊδη, το Μελισσανίδη και τους κολαούζους που σέρνουν πίσω τους όλοι αυτοί σε λίγο καιρό..."

AUTO MOU ARESE POIO POLY AP' OLA! ETSI MPRAVO, MOU ARESE KAI H ANAKOINWSH THS 7 POU KARFWSE TON LATHREMPORA!

Εικόνα apostolos gaganis

΄΄...Εβαλα πανω απο 100 εκατομμυρια ευρω τα τελευταια 4 χρονια απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου περιουσια΄΄.

Απλα πραματα. Θελω να μαθω:

1. Αν ειναι αληθεια ή οχι αυτα τα λογια του Μαρινακη.
2. Πού πηγαν αυτα τα λεφτα.
3. Αν επρεπε να πανε εκει που πηγαν, κι αν οχι, πού θα' πρεπε να πανε.
4. Τί λεφτα εχουν βαλει απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ τους περιουσια μεχρι τωρα για τις ομαδες τους ο Τουϊτης κι ο Ιβαν και πού πηγαν αυτα.

Μετα τιμης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Εικόνα savvas gridlock

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έβαλε 50 εκ. ευρώ από την τσέπη του.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130326/xronia-polla-baggeli-...

Άλλα 20 εκ. ευρώ περίπου έβαλε στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ και στην ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, τις εταιρείες που διαχειρίζονται το γήπεδο και τις εμπορικές χρήσεις του Ολυμπιακού. Το σύνολο 70 εκ. ευρώ. Αυτά τα 50 εκ. ευρώ που μπήκανε στην ΠΑΕ, καλύψανε ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 29 εκ. ευρώ, ΧΡΕΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ, αλλά κάναμε και μεταγραφές το καλοκαίρι του 2010. Έκτοτε η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξοδεύει κάθε χρόνο όσα χρήματα φτάνουν στα ταμεία της ως έσοδα από εισιτήρια-χορηγίες-τηλεοπτικά-Τσου Λου-πωλήσεις παικτών, δεν βάζει δηλαδή το χέρι στην τσέπη, στην προσωπική του περιουσία, ο Βαγγέλαρος. Ο Αλαφούζος έβαλε ως τώρα στην ΠΑΕ ΠΑΟ 5 εκ. ευρώ, με ένα ομολογιακό δάνειο από κυπριακή offshore δικών του συμφερόντων προς την ΠΑΕ ΠΑΟ, το οποίο μετετράπη πέρυσι σε μετοχές και μπήκανε άλλα 1,8+1,3=3,1 εκ. ευρώ σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ επί των ημερών του, λεφτά όμως που προέρχονται από την Παναθηναϊκή Συμμαχία, άρα και από τον κόσμο του ΠΑΟ (θυμίζω ότι για κάποιον που δεν είναι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αν αυτός θελήσει να αγοράσει εισιτήριο για να δει στη Λεωφόρο ματς του ΠΑΟ, το μισό αντίτιμο του εισιτηρίου του θα πάει κατ'ευθείαν στα ταμεία της ''Παναθηναϊκής Συμμαχίας''. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πέρυσι. Φέτος νομίζω αυτό γίνεται με 5 έξτρα ευρώ, δεν είμαι σίγουρος). Ο Σαββίδης έχει βάλει ως τώρα 30 εκ. ευρώ από την τσέπη του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και το μεγαλύτερο τμήμα αυτών πήγανε στα χρέη του ΠΑΟΚ.

Εικόνα apostolos gaganis

Απ΄τα 70 που γραφεις μεχρι τα 100 εκατομμυρια ευρω που ειπε στη Θ7 οτι ξοδεψε απ΄την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ο Μαρινακης για τον Ολυμπιακο, μενουν ακομα 30 εκατομμυρια. Απο την ΤΣΕΠΗ του βγαλμενα, κατα τα λεγομενα του. Πού βρισκονται αυτα; Πού πηγαν; Για να βουλωνουμε στοματα ή να ραβουμε το δικο μας...

Εικόνα savvas gridlock

Και τα 70 παντως μονο λιγα δεν ειναι. Τωρα το γιατι ειπε 100 ο Βαγγελαρος, δεν ειναι λογος να κολλησουμε εκει. Αν χρειαστει θα βαλει πολλα περισσοτερα και το εχει αποδειξει. Μας εχει ταξει ομως ανεξαρτησια της ΠΑΕ απο τη δικη του τσεπη, κατι που ευχομαστε ολοι να διατηρηθει εις τους αιωνας των αιωνων. Ετσι λειτουργουν ολα τα μεγαλα ευρωπαικα κλαμπ. Μακαρι λοιπον να μην ξαναβαλει το χερι στην τσεπη.

Εικόνα dono

Ίσως εννοεί μαζί με τον ερασιτέχνη

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ρε, καμία σχέση. 6,5 εκ. ευρώ χρέη είχε ο Ερασιτέχνης το 2011 που ανέλαβε η 7. Φυσικά βοήθησε ο Βαγγέλαρος και βοηθάει και τώρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάλυψε ολόκληρο το ποσό των χρεών. Σίγουρα καλύπτει αρκετά συμβόλαια αθλητών, δίνει δανεικά (που βεβαίως δεν ζητάει ποτέ πίσω) για να μπαλωθούν τρύπες που προκύπτουν, αλλά μέχρι εκεί.

Εικόνα Κωστας

Ειναι τοσο μεγαλη μια αγωνιστικη χρονια που πολλες φορες ξεχναμε πραγματα και θυμομαστε μονο το τελος της. Ο Σαβιολα πριν τραυματιστει ειχε ανοιξει ολες τις αμυνες του πρωταθληματος για τον Μητρογλου. Στο ραδιοφωνο οταν ανεφεραν τα γκολ του Σαβιολα οι βλακες οι δημοσιογραφοι λεγανε.. σοβαρα εχει κανει τοσα γκολ? Αυτοι οι βλακες περνανε αποψη στον κοσμο και ο κοσμος την παιρνει σαν θεσφατη. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι ο κοσμος δεν βλεπει μπαλα, δεν παρακολουθει, βλεπει μονο το βραδυ της Κυριακης οτι του δειξουνε. Θυμαστε τι βρισιδι ριξαμε στον Μανωλα οταν εκανε τσαφ και μας ισοφαρισαν οι μπουγατσες για το Πρωταθλημα μεσα στην Τουμπα? Καλος χρυσος και αγιος αλλα οχι και να βγαζουμε συμπερασματα απο αυτον για τον σχεδιασμο της ομαδας. Εγω θα το πω τωρα γιατι το πιστευω. Τον Σιοβα πιστευω καποια στιγμη θα τον πουλησουμε πιο ακριβα απο τον Μανωλα, τον εκτιμαω πολυ, ΟΜΩΣ αυτη τη στιγμη και ασχετως με τον τραυματισμο του ο Αμπινταλ ειναι μια κλαση ανωτερος του σε ΟΛΑ. Πιο γρηγορος, πιο εμπειρος, πιο τεχνιτης, διαβαχει αριστα το παιχνιδι και βγαζει μπροστα την ομαδα οπως κανεις αλλος. Ο Μποτια απο την αλλη δεν εχει την ταχυτητα του Μανωλα, ΑΛΛΑ... Ειναι θηριο..μπορει και πιο δυνατος απο τον Μανωλα, ανικητος ψηλα, δυνατος και στην αντιπαλη περιοχη, βγαινει πρωτος στην μπαλα, παιζει με πολυ περισσοτερο μυαλο απο τον Μανωλα, και μια φορα που πηγε να του φυγει ο παικτης του τον καθαρισε,πηρε καρτα τελος η φαση. Το γκολ με την Νικη το φαγαμε ενω ο Μποτια ειχε βγει, το γκολ στο Αγρινιο απο στημενη, προβλεπω δυσκολα να τρωμε γκολ στην Ελλαδα με τον Αμπινταλ και τον Μποτια στην αμυνα. Πραγματικα απορω με την τοση αμφισβητηση, βεβαια καθε χρονο τα ιδια εχουμε.
Ολοι τους και μονοι μας αδερφιακαι ξεμπροστιασμα παντου....

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι, Κώστα. Όταν εμείς ο λαός του Ολυμπιακού είμαστε ενωμένοι, ποιος να φτουρήσει μπροστά μας. Εδώ παλιά βάζαμε από κάτω ολόκληρο Βαρδινογιάννη, στους δύο λαθρέμπορες θα κωλώσουμε, Αλαφούζο-Μελισσανίδη; Tα αγωνιστικά θα τα δούμε κι αν κάπου έγινε λάθος και φανεί στο χορτάρι, εδώ είμαστε να το επισημάνουμε. Τώρα προέχουν τα άλλα, τα δικά μας. Τα οπαδικά.

Εικόνα vagio

Το μεγαλυτερο προβλημα με τους λογιστες του ιντερνετ, ειναι πως δεν καταλαβαινουν οτι στο μπατζετ της ομαδας συμπεριλαμβανονται τα συμβολαια που τρεχουν ΚΑΙ τα διαφορα αλλα λειτουργικα εξοδα. Στο μυαλο του μεσου μαλακα ο προεδρος πρεπει να δωσει για μεταγραφες ακριβως οσα κερδιζει η ομαδα καθε χρονο απο αγοραπωλησιες, τσου λου κτλ. Τα υπολοιπα πανε παντελονι. Συνεπως αμφιβαλω αν μπορουν να κατανοησουν το τι ακριβως συμβαινει.

ΣΑΒΒΑ, θα σταθω στο παρακατω που ειπες: 'Να ξέρεις πάντως πως θα γελάσουμε καλά με τον Αλαφούζο, το Θωμαϊδη, το Μελισσανίδη και τους κολαούζους που σέρνουν πίσω τους όλοι αυτοί σε λίγο καιρό..'

Αναμενω με αγωνια..

Εικόνα clark gheibol

ο μέσος γαύρος μπορεί να νομίζει ότι τις μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία της ομάδας τα πληρώνουν οι παίχτες και το τιμ απ' την τσέπη τους και στα εκτός και στην προετοιμασία, ότι οι ακαδημίες συντηρούνται από τους παίδες και τους εφήβους, ότι δεν εργάζεται κανένας άλλος για την ΠΑΕ εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή κοκ
κατά τ' άλλα του φταίει η κάρτα φιλάθλου που παντελονιάζει ο Χοντρός...

Εικόνα dion

Ρε τί λέει ο υπάλληλος o Μαρινάκης?

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ Η ΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΠΕΡΣΙ!!!!!!!!!!! ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΒΙΟΛΑ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΣΟΡΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΠΕΡΣΙ!!!!!!!!!ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!!!!!!!!!! ΑΠΟ ΤΗΛΕΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!!!!!! ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ!!!!!!!!! Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΑΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ ΧΘΕΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!!!!!!!!!!! ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ!!!!!!!!!! ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Ή ΣΚΑΟΥΤΕΡ Ή ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΧΥΡΟ, ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ!!!!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!! ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΒΟΙΔΟΠΟΥΤΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα olympiakaraga7te

Οριστε αδερφια ποια θα ειναι η βαθμολογια της ΟΥΕΦΑ απο τη νεα σεζον με την ομαδα μας στην 20η θεση χωρις να εχει αρχισει η φετινη χρονια για την ομαδα μας στας Ευρωπας! Βλεπετε ποσο σημαντικο ειναι φετος να εχουμε αλλη μια καλη πορεια στας Ευρωπας!

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2016.html

Αρα ειναι ακρως εφικτο να συμβει αυτο που ειπε ο μεγαλος προεδρος μας <<Συνεχίζουμε στην ίδια ευρωπαϊκή ρότα για να βρεθούμε στους 15-20 καλύτερους της Ευρώπης.>>

Εικόνα john

Πρέπει ομως κάποια στιγμή να γίνει και η υπέρβαση.Ημασταν πολύ κοντά στο να γίνει ο Ολυμπιακος διεκδικητης ευρωπαϊκού τίτλου εκεί στο 2012 και η διοίκηση εκανε πισωγύρισμα και λάθη.(πρόσληψη ζαρντιμ,πώληση μακουν-ορμπαιθ,μη αντικατασταση μιραλας,αποχώρηση βαλβρρδε) .Γινονται καθε χρόνο σωστά βήματα αλλα κάποια στιγμή πρεπει να έρθει και η έκρηξη.20 χρονια παιζουμε Ευρώπη,έχουμε κάνει 1 μεγαλη πορεία το 1999 και αρκετές αξιοπρεπείς(2004,2008,2014,2012).Ειναι λίγα ρε φίλε.

Εικόνα savvas gridlock

Τη σήμερον ημέρα, το να προκριθείς στους ''16'' του Τσου Λου ισοδυναμεί με πρόκριση στους ''4'' ευρωπαϊκού Κυπέλλου τη δεκαετία του '70. Πλέον όλες οι μεγάλες ομάδες των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών της Ευρώπης, κάθε χρόνο βρίσκονται στη διοργάνωση. Ο βάζελος το 1971 έφτασε στους ''4'' με 6 ματς, μέσα-έξω με Ζενές Ες, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Έβερτον. Από όλη την Αγγλία βρήκε μπροστά του μόνο την Έβερτον. Εμείς τη σήμερον ημέρα δίνουμε 6 ματς για να πάμε στους ''16'' και έχουμε στην ίδια διοργάνωση τις 4 καλύτερες αγγλικές-ισπανικές-γερμανικές ομάδες. Δεν είναι το ίδιο. Να συγκρίνουμε μήλα με μήλα. Το να επιζητούμε μία πορεία στους ''4'' π.χ. του Τσου Λου, είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να είμαστε μεν σε καλή κατάσταση κι εμείς ως ομάδα, αλλά να έχουμε και τύχη στις κληρώσεις. Εκτός αν ντύσουμε στα κόκκινα τώρα στα γεράματα το sir Manos Mavrokoukoulakis και φέρει το Τσου Λου στον Πειραιά, μέσα σε αποθέωση...

Εικόνα john

Σαφώς και δεν κρίνω την ευρωπαϊκή πορεία μας σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν το 70 εφ όσον τότε δεν εχω ιδέα τι γινότανε καθώς ήμουνα σε υγρή κατάσταση.... Αν κρίνουμε την συμμετοχή μας στο champions league απο το 2000 και μετα θα δουμε περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες(αν και τεράστιο ρόλο παίζουν οι σφαγές και οι ατυχείς συγκυρίες.)Δεν εχει νόημα να πάρουμε τις χρονιές μια μια θα ξημερωθουμε.Εγω θελω ο Ολυμπιακος να φτάσει σε σημείο να παιζει με τη Μαλμε,την Άντερλεχτ και την Σαλκε και η εκτος έδρας νικη να θεωρείται αυτονόητη παραδοχή και οχι υπέρβαση.Αυτο το τελευταίο σιγα σιγα επιτυγχάνεται.Το επόμενο βήμα ειναι η αυτονόητη πρόκριση στους 16 η να το πω αλλιώς το μάζεμα 9 βαθμών minimum καθε χρόνο και μετα οτι θέλει ας γίνει.Τα στοιχεία ειναι ενθαρρυντικά.Η φετινή χρονια ειναι κομβική.Δεν αντέχεται δεύτερο πισωγύρισμα σε διάστημα 5 χρόνων.
Ολα τα παραπάνω εννοείται πως ισχύουν με την προϋπόθεση πως ο προπονητής ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ούτε θα παιζει το κεφάλι του καθε αγωνιστική.Εαν δεν ξεπεράσουμε αυτο το άρρωστο καρκίνωμα,την υποβάθμιση δηλαδή του θεσμού του προπονητή(που άρχισε λόγω του Κόκκαλη που πίστευε πως προπονητής στον Θρύλο ειναι αυτός -ενα απο τα λιγοστά λάθη του εώς πρόεδρος-) προκοπή δε θα βρούμε

Εικόνα dion

Ας μη φορτώνουμε στους τωρινούς πράγματα που συνέβησαν όσο δεν ήταν στο τιμόνι. Όσο έχουμε Βαγγέλα, σε τρεις χρονιες έχουμε μαζέψει 9, 9, και 10 πόντους αντίστοιχα στο Ch L. Τέτοια σταθερότητα επιδεκνύουν μονο ομάδες από το top επίπεδο.

Η πρόσληψη Zardim ΔΕΝ ήταν λάθος (για μένα λάθος ήταν η πρόωρη απόλυση του, ακούγοντας τους προπονητές της κερκίδας, αλλα ας μην το συζητήσουμε αυτό γιατί είναι άλλη κουβέντα). Δεν μπορείς να λες λάθος την πρόσληψη Zardim κι αυτό το αποδεικνύει τόσο η πριν, όσο και η μετέπειτα πορεία του. Ίσως να μην κόλλησε για τους χ, ψ λόγους, αλλα τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για λάθος πρόσληψη. Μπορεί να φέρουμε το Ρονάλντο αύριο και να μην παίξει μπάλα επειδή τον παράτησε η Irina κι έχει κατάθλιψη, θα λέμε ότι ήταν λάθος κίνηση?

Ο Βαλβέρδε έφυγε μετά από δικη του επιμονη κι ενώ εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια να μείνει, οποτε δεν καταλαβαίνω πως μπορούμε το χρεώσουμε αυτό σε κάποιον.

Τον Urbaiz δεν τον ήθελε ο προπονητής, άρα καλώς έφυγε, ενώ και για το Μακουν δεν είδα να σκίζεται κανένας.

Τέλος, Μιραλας δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κάθε μέρα, κάποιοι θα βγούν και κάποιοι άλλοι όχι.

Για να γίνει η έκρηξη που λες, πρέπει να το πάμε βήμα-βήμα και να "καλιασουν" κι οι συγκυρίες. Άμα αρχίσουμε να κάνουμε βιαστικές κινήσεις ψάχνοντας την έκρηξη, θα τη βρούμε, μονο που θα μας πάει στον πάτο: θα'ναι η έκρηξη απ'τo κανόνι που θα βαρέσουμε.

Εικόνα john

Αν και θα οδηγηθούμε σε αλλα πράγματα που ειναι άσχετα με το παρόν κείμενο αρχίζω με μερικές παρατηρήσεις
1)Διαφωνώ σε κάποιο βαθμό για την Ευρώπη.Προφανως και επιτυχημένες οι χρονιές 11-12 και 13-14 αλλα και ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ η χρονια 12-13.Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον Ολυμπιακό τα τελευταια χρονια,η Τρίτη θέση σε όμιλο με Σαλκε Άρσεναλ Μονπελιε δεν ειναι επιτυχία και δεν πρεπει να λογίζεται ως τέτοια.Μια σημαντική παρατήρηση.Εκεινη τη χρονια ο Ολυμπιακος ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ για την επόμενη φάση μάζεψε 6 βαθμούς.Η νικη με την Άρσεναλ την τελευταια αγωνιστική σε αδιαφορο ματς δε μου λέει τίποτα(όπως δε μου έλεγε τίποτα και η νικη επι της αδιάφορης Ρεαλ το 20006 που είχε κατέβει με τον μπαλμποα) .Αν συνυπολογίσουμε και την ξεφτίλα με την Λεβάντε καταλαβαίνεις γιατι θεωρώ εκείνη την χρονια πισωγύρισμα σε σχέση με την ΟΜΑΔΑΡΑ του 2012
2)Στην περίπτωση ζαρντιμ έχουν γίνει ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ απο διοίκηση,ΜΜΕ και οπαδούς που πλέον η περίπτωση του θα πρεπε να λογιζεται ως παράδειγμα προς αποφυγήν σχετικά με την πρόσληψη κάποιου προπονητή και το τι ζητάει η ομάδα απο αυτόν.Ο ζαρντιμ δεν έπρεπε να έρθει ποτε at the first place γιατι ηταν ενας προπονητής που η φιλοσοφία του και το ποδόσφαιρο το οποίο υποστήριζε δεν ταιριάζει με τον Ολυμπιακο.Παρ ολα αυτα η επίθεση που δέχτηκε ο έν λόγω κύριος απο Κόκκινα ΜΜΕ,Οπαδούς,και διοίκηση ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΙΚΗ.Εφ όσον κύριε Μαρινάκη τον προσλαμβανεις στήριξε τον μέχρι τέλους,ας τον να δουλέψει με την ησυχία του και μη του δημιουργείς επιπλέον άγχος με αποτέλεσμα ο κουτς να παιζει το κεφάλι του καθε αγωνιστική όντας αήττητος.Αυτα που έγιναν εκείνη τη χρονια ηταν ΠΑΛΑΒΑ με όλη τη σημασία της λέξης.Ετσι ηρθε και η ξεφτίλα με την Λεβαντε,ο Ζαρντιμ δε θα αποκλείονταν απο αυτη την ομάδα ποτε .
3) Αν ο Βαλβερδε έφυγε έξω αιτίας του οικογενειακού προβλήματος οκ εννοείται πάω πάσο.
4)Σαφώς πρεπει να γίνονται σταδιακά βήματα καθε χρονια.Εμενα τα πισωγύρισματα και η στασιμότητα δεν μου αρέσουν.Αναμενουμε την φετινή χρονια και κρίνουμε αναλόγως.Εως τωρα μπαίνουν 2 θετικά πρόσημα το 11-12 και το 13-14 και ενα αρνητικό στο ενδιάμεσο.
5) Αμιγώς ποδοσφαιρικά ο ορμπαιθ και ιδιαίτερα ο μακουν μου άρεσαν πολύ και δεν καταλαβαίνω γιατι δεν έμεινε ο δεύτερος ειδικά αν θυμηθώ οτι στη θέση του ηρθε εκείνος ο γελοίος ο Γκρέκο

Εικόνα dion

1-2) Μιλάς για τη Σάλκε λες κι είναι καμιά ομάδα της σειράς, ενώ είχε πολλαπλάσιο μπάτζετ από μας (νομίζω τρεις φορές πάνω τη χρονιά που μιλάμε) με παιχταράδες (Χούντελαρ, Φαρφάν, Τζόουνς) που δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να δούμε στην Ελλάδα. Τη χρονιά που μιλάμε μάλιστα είχε βλέψεις μέχρι και για πρωτάθλημα στη Γερμανία (κανονικές βλέψεις, όχι σαν αυτές του βάζελου). Επίσης, η Μονπελιέ ήταν πρωταθλήτρια Γαλλίας! Μην το ξεχνάμε αυτό... Σ'έναν τέτοιο όμιλο λοιπόν, για μένα είναι αν μη τί άλλο αξιοπρεπέστατη η 3η θέση, ειδικά για μια - αναγκαστικά λόγω φυγής Βαλβέρδε - νέα ομάδα. Ακόμα και 4οι να ερχόμασταν, με καλή παρουσία στα παιχνίδια προσωπικά δε θα μιλούσα γι'αποτυχία. Άρα δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι ήταν μια "ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ" χρονιά όπως λες. Μπορώ να συμφωνήσω ότι έγιναν λάθη, αλλά αλάνθαστοι είναι μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα κι όχι μια νέα (χρονικά κι ηλικιακά) διοίκηση. Ερώτηση: μήπως τον αποκλεισμό από Λεβάντε πρέπει να τον βάλουμε στο ζύγι για την επόμενη επιτυχημένη χρονιά, δεδομένου ότι θυσιάστηκε η πορεία στο Γιουρόπα ώστε να είμαστε έτοιμοι την επόμενη χρονιά? (θυμίζω τις τραγικές προηγούμενες πρεμιέρες μας με Μασσαλία και Σάλκε στο ναό για το Τσάμπιονς Λιγκ, με Παρί ήμασταν σαφώς πιο έτοιμοι, αλλά ατυχήσαμε στον αντίπαλο...)

4) Όπως κατάλαβες κι απ'αυτά που γράφω πιο πάνω, συμφωνώ μαζί σου στα πρόσημα, αλλά θέλω να δούμε και τη γενική εικόνα. Για μένα η ομάδα έχει εκτοξευθεί τα τελευταία 4 χρόνια: από κει που ήμασταν ένα βήμα πριν τη διάλυση, έχουμε κατακτήσει ένα στάτους ευρωπαϊκο που δεν είχαμε ΠΟΤΕ ΜΑΣ. Παρεπιπτόντως, νομίζω ότι όταν κάνεις τη σούμα είναι λάθος ν'αφήνεις έξω την πρώτη χρονιά, που ήταν κι η πιο δύσκολη για το σύλλογο κι όποιον θ'αναλάμβανε.

5) Αμιγώς ποδοσφαιρικά μπορούμε να κουβεντιάζουμε με τις ώρες άμα θες, αλλά όταν μιλάμε για ομάδα και διαχείριση, για μένα όταν μιλάει ο προπονητής σταματάει κάθε κουβέντα. Τα λες και μόνος σου άλλωστε από πάνω στο Σάββα, μάλλον συμφωνούμε εδώ...

Εικόνα john

Η Σαλκε δεν ειναι ομάδα της πλάκας αλλα ο Ολυμπιακος μου εχει δείξει οτι τέτοιες ομάδες ειναι του χεριού του.Δεν τσαντιστηκα στην τεσσάρα από Παρι αλλα όταν χάσαμε 2 1 απο αυτήν την Σαλκε,αποτέλεσμα που μας στοίχισε την πρόκριση σαλταρα.Ακριβως γιατι με τον τροπο που έπαιζε την "είχαμε"( φάνηκε και στο δεύτερο ματς στη Γερμανία που μπορούσαμε την νικη) και χάσαμε απο γκολ που προήλθαν απο παιδικά λάθη.Η μονπελιε ηταν μεν πρωταθλήτρια Γαλλίας αλλα την χρονια που έπαιζε με εμάς βολοδερνε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ενδιαφέρον αυτη η άποψη για το ματς με τη Λεβαντε.Μπορει να ισχύει.Μπορει να ισχύει και το ανάποδο ομως δηλαδή να την περναγαμε με τον Ζαρντιμ και να φτάναμε ψηλά στο Europa.Εκεινη η ομάδα του Ολυμπιακού,αν και δεν ταίριαζε με την ψυχοσύνθεση του μέσου οπαδού που θέλει μια πιο επιθετική ομάδα,ηταν δυσκολοκαταβλητη,σκληρη και δεν μπορούσε να διασυρθεί σε αγώνα με βαριά ήττα.Τελως πάντων εκείνη την σεζον η ίδια η διοίκηση δεν πίστεψε την ευρωπαϊκή διάκριση άρα οτι και να λέμε τωρα δεν εχει σημασία.
Αφήνω έξω το 10-11 γιατι τότε δεν παίζαμε Ευρώπη και η συζήτηση εγινε υπό το ευρωπαϊκό πρισμα του Θρύλου τα τελευταια χρονια,Εννοείται οτι η εξυγίανση του Συλλόγου το 2010 απο την Λαίλαπα Λίνεν,Κετσπάγια,Ζίκο( δε θα γράψω την λαίλαπα Κόκκαλη γιατι θα γίνω κακός και δεν αξίζει αυτη η λέξη στον Σωκράτη) ειναι η προϋπόθεση για να επιτευχθούν ολα αυτα για τα οποία συζητάμε τωρα. Ευχαριστούμε τον ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ γι αυτο αιώνια.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συγκριθεί σε κανένα επίπεδο με τη Σάλκε, οικονομικά ή αγωνιστικά. Δεν είναι βεβαίως απλησίαστοι οι Γερμανοί, όπως π.χ. η Ρεάλ, αλλά είναι πολύ μπροστά από εμάς. Από εκεί και πέρα, ο Γκρέκο έκανε ορισμένα μεγάλα ματς και δη στο Τσου Λου. Καθάρισε μόνος του σχεδόν τη Μονπελιέ, ενώ έκανε όργια στο Έμιρεϊτς. Για τον Ορμπάιθ και την παρουσία του στην Ευρώπη, δεν μπορώ να πω το ίδιο. Τα καλά μας ευρωπαϊκά ματς εκείνη την χρονιά, 2011-12, τα κάναμε με το Μοντέστο στο ''6'', το Μανιάτη στο ''8'' και το Φουστέρ στο ''10''. Εξαίρεση το ματς με την Ντόρτμουντ εδώ μέσα, όπου όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε χάσει το κέντρο.

Εικόνα john

Για το οικονομικό σκέλος συμφωνώ εφ όσον η Σαλκε παιζει μπάλα σε αλλα οικονομικά μεγέθη.Για το αγωνιστικό επιφυλάσσομαι.Δε θυμάμαι τους παίκτες της έναν,έναν ώστε να συγκρίνω τολμώ να πω ομως πως ο Ολυμπιακος του Μίτσελ η του Βαλβερδε θα ηταν περισσότερο ανταγωνιστικός και δεν θα εκανε 2 ήττες σε 2 ματς.Ο ολυμπιακος κόντραρε την Σαλκε με μπροσταρη τον Αμπντουν παίκτη που δε χώραγε Κάν στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς.
Ο Γκρέκο είχε μια πολύ καλη τεχνική αλλα ηταν θεοαργος,υστερούσε ανασταλτικά ,και εκανε λάθη στις μεταβιβάσεις.Δε θα μου λείψει.Χιλιες φορες ο Μακουν.
Ο ορμπαιθ ηταν επίσης θεοαργος αλλα κάλυπτε αυτήν την αδυναμία του με το εγκεφαλικό παιχνιδι πράγμα που δεν είχε με τίποτα ο Γκρεκος η ο Μοντεστο.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Πολύ σωστά. Την ίδια παρατήρηση έκανα.Με μια παρόμοια χρονιά με πέρυσι θα βάλουμε απο κάτω ομάδες όπως η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ(δεν παίζει ευρώπη) και η ΜΙΛΑΝ(δεν παίζει ευρώπη). Βέβαια απο κάτω μας και σε κοντινή απόσταση είναι η ΝΑΠΟΛΙ και η Τότεναμ,ομάδες που μπορούν άνετα να σηκώσουν το ΟΥΕΦΑ και να εκτοξεύσουν την βαθμολογία τους.Όμως η Τότεναμ δεν θα βγει τετράδα στην Αγγλία,άρα δεν μας ενδιαφέρει. Επίσης η ΣΑΛΚΕ που είναι απο πάνω μας,του χρόνου ΔΕΝ θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα πράγματα κυλήσουν φυσιολογικά του χρόνου είμαστε 2ο γκρουπ δυναμικότητας !

ΔΕΝ ΥΠΑΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ,ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.

Εικόνα clark gheibol

παλιότερα ήταν ακριβώς έτσι, γι' αυτό και η ζέλα διατηρούνταν ψηλά
εδώ και λίγο καιρό τουλάχιστον υπάρχει για το τσου λου μπόνους συμμετοχής στους ομίλους, καθώς και πρόκρισης στους 16

Εικόνα Σάββας Γαύρος

1. Η εφορία στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι στο 45 % ?
2. Στα 55 εκατομμύρια μπάτζετ είναι μέσα και τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ ?
3. Αν μετά από την εισροή 30 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΠΑΕ απο τις πωλήσεις -που επιβεβαίωσε άλλωστε και ο Πρόεδρος - ,είμαστε -9 εκατομμύρια μέσα του χρόνου που κατά 90 % δεν θα κάνουμε παρόμοιες,τι θα γίνει ? Θα τιναχθούμε στον αέρα ?
4. Ερωτήσεις από την ΘΥΡΑ 7 τέθηκαν ή όχι ? Και αν ναι,ποιες ήταν αυτές ?
5. Αν κάποιος από αυτούς που σχολιάζουν εδώ μέσα ήταν στην συνάντηση να μας δώσει το κλίμα.

Εικόνα savvas gridlock

1. Ναι. Μάλιστα αυτό άλλαξε το 2010. Μέχρι τότε ήταν στο 20%. Έτσι πάνε περίπατο και τα παραμύθια ''γιατί επί Κόκκαλη έρχονταν τόσοι παικταράδες;''. Πρακτικά, αν έχεις ένα συμβόλαιο 1 εκ. ευρώ καθαρά στην τσέπη ενός παίκτη, πριν το 2010 σου στοίχιζε συνολικά ως ΠΑΕ 1,25 εκ. ευρώ. Πλέον σου στοιχίζει 1,8 εκ. ευρώ. Εμείς σήμερα στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό έχουμε 5 συμβόλαια που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ.

2. Ναι. Αυτό φαίνεται και σε όλους τους ισολογισμούς εξ άλλου. Το ετήσιο κόστος των συμβολαίων που καλύπτουμε ξεπερνάει τα 20 εκ. ευρώ, άρα με την Εφορία αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ. Καταλαβαίνεις ότι με τα λειτουργικά έξοδα, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, τους προμηθευτές και όλα όσα πληρώνει μια ΠΑΕ, δεν είναι παράλογο να προκύψει το νούμερο των 55 εκ. ευρώ.

3. Δεν είπε αυτό ο πρόεδρος. Είπε ότι ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ, εξετάζοντας τα λοιπά έσοδα-έξοδα του μαγαζιού, προκύπτει τρύπα στα ταμεία μας ύψους 9 εκ. ευρώ. Με τις αγοραπωλησίες που δημιούργησαν πλεόνασμα 10 εκ. ευρώ (30 εκ. ευρώ πωλήσεις, 20 εκ. ευρώ αγορές), καλύψαμε την τρύπα. Αν δεν βγούμε στους ομίλους του Champions League για μία χρονιά ή δεν πουλήσουμε παίκτες, θα πρέπει να ρίξουμε κατακόρυφα το μπάτζετ μας. Αλλιώς πρέπει να καλύψει από την τσέπη του τη διαφορά ο Μαρινάκης, κάτι όμως που δεν θέλει πλέον η UEFA και βάζει υψηλά πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Για να το πούμε πιο απλά, αυτά τα έξοδα που έχουμε τώρα, με τις μεταγραφές που κάνουμε και τα συμβόλαια που καλύπτουμε και τα οποία φαίνονται ''λίγα'' σε κάποιους Ολυμπιακούς, θα πέσουν στο 1/3, ίσως και πιο κάτω, δίχως πωλήσεις και Τσου Λου. Αν δεν θες να εξαρτάσαι κάθε χρόνο από το Τσου Λου, θα πρέπει να ρίξεις το μπάτζετ=κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ από τα 55 εκ. ευρώ στα 30 εκ. ευρώ, το οποίο σημαίνει πρακτικά να γίνεις σαν το βάζελο, με συμβόλαια 300.000 ευρώ ετησίως το πολύ. Διαλέγεις και παίρνεις.

4-5. Φυσικά και τέθηκαν ερωτήσεις, αλλά αν ψάχνεις κάτι πέρα από αυτά που ανακοινώθηκαν, κακώς το ψάχνεις. Να ξέρεις πάντως πως θα γελάσουμε καλά με τον Αλαφούζο, το Θωμαϊδη, το Μελισσανίδη και τους κολαούζους που σέρνουν πίσω τους όλοι αυτοί σε λίγο καιρό...

Εικόνα john

Είχα μιλήσει με τα παιδιά του site πριν κανά μήνα και εξέφρασα την άποψη πως προκειμενου να γίνει ο ολυμπιακος μια ομάδα στο στυλ της Ντορτμουντ η της Ατλετικο(οχι στον ίδιο βαθμό βέβαια) πρεπει να εχει σταθερό κορμό και οχι καθε χρόνο να αλλάζει 11 παίκτες.Τωρα ο Μίτσελ καλείται να μοντάρει μια καινούργια ομάδα,καλείται να κάνει εκεί νέου προετοιμασία καθώς οι περισσότεροι παίκτες του ζεεφελντ έχουν φύγει,και ολα αυτα καλείται να τα κάνει σε ελάχιστο χρόνο με τρομερό άγχος διότι και ενα στραβό αποτέλεσμα να φέρουμε η γκρίνια των νεογαυρων θα γίνει έκρηξη.
Απο τη περυσινη ενδεκάδα των ματς με τη Γιουναιτεντ έχουν φύγει οι μισοί παίκτες.Οι μισοί παίκτες της ενδεκαδας στο ματς με την Γιουναιτεντ δεν υπήρχαν στο ρόστερ του 2013.Ετσι μάγκες δύσκολα θα γίνει δουλειά.Εχουμε την ευκαιρία να εκτοξευθουμε και παραμένουμε κολλημένοι στο έδαφος.
Εννοείται πως μερικές πωλήσεις ηταν σωστές.Αλλο αυτο και άλλο η παραπάνω άποψη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ?ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΑΒΙΟΛΑ?

Εικόνα Chief Bromden

Επανέρχομαι john σχετικά με το σχόλιο σου για τον σταθερό κορμό. Αρχικά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, το Α και το Ω η ομοιογένεια. Όσον αφορά την Ατλέτικο πέρυσι πήρε πρωτάθλημα και έφτασε τελικό Τσου λού και φέτος το καλοκαίρι πούλησε αρκετούς από τους βασικούς συντελεστές της περσινής πορείας, ανάμεσα τους και το πρώτο της σκόρερ Κόστα.
Δεν ξεπούλησε. Αν ήταν η Ρεάλ δικαιολογημένα να το λέγαμε. Είναι στρατηγική και δεν γίνεται διαφορετικά, είναι άλλο μέγεθος και σίγουρα μεγαλύτερο από τον Ολυμπιακό από οικονομικής άποψης.
Παρόλα αυτά ξεκίνησε πολύ καλά φέτος και κατέκτησε ήδη το σούπερ καπ. Επομένως η μαγιά βρίσκεται κάπου στην μέση, και πωλήσεις αλλά και μελετημένο χτίσιμο. Για τον Ολυμπιακό είναι αρκετά δύσκολο να διατηρήσει τον ίδιο κορμό αναλλοίωτο στο 100 % για μεγάλο διάστημα ειδικά όταν θα ξεπετάγονται παίχτες με προοπτική όμως ο Μανωλάς ή ο Μιραλάς παλαιότερα. Το ιδανικό μοντέλο που ταιριάζει στον Ολυμπιακό θα περιλαμβάνει πωλήσεις και αγορές για την κάλυψη των κενών που θα αφήνουν αυτές με την προϋπόθεση πάντα να μην αλλάζει το ρόστερ από τα θεμέλια κάθε χρόνο όπως σωστά γράφεις. Είναι νέο το μοντέλο και το ενθαρρυντικό είναι πως υπάρχει πλάνο (θα παρουσιαστούν και αναποδιές) και όπως κάθε καινούργια προσπάθεια χρειάζεται χρόνος για να μπει στον σωστό βηματισμό.

Εικόνα dion

Ο Σαβιόλα ήταν ΤΡΥΠΑ στην άμυνα! Στην Ευρώπη δεν έχουμε την πολυτέλεια να'χουμε έναν ΔΕΥΤΕΡΟ επιθετικό (γιατί ο Σαβιόλα δεν μπορεί να σταθεί σα μοναδικός φορ) που σχεδόν δε μαρκάρει (ή έστω υστερεί όσο ο Σαβιόλα σ'αυτόν τον τομέα). Θυμηθείτε το παιχνίδι στο Βέλγιο που ήμασταν όσα πάνε κι όσα έρθουν, για μένα το παίξαμε κορώνα γράμματα κι απλά μας έκατσε. Ε, απ'τη στιμγή που δεν μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά στην Ευρώπη, δε δικαιολογείται με τίποτα το συμβόλαιό του, ήταν μεγάλο αγκάθι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίνουμε τόσα λεφτά σ'έναν παίκτη που είναι κατά βάση στον πάγκο στην Ευρώπη.

Εικόνα Chief Bromden

Φίλε john και εγώ με την σειρά μου θεωρώ σωστή την αποδέσμευση Σαβιόλα. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο με την Μπενφίκα που ήταν μηχανάκι (με εξέπληξε ο Μίτσελ που τον αντικατέστησε) στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν αναιμικός. Σίγουρα έβαλε κάποια γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά δεν είναι αρκετό. Στα μεγάλα παιχνίδια που έκαιγαν ήταν εξαφανισμένος. Με την Άντερλεχτ κρίσιμα τα γκολ μεν αλλά στον συγκεκριμένο αγώνα το παιχνίδι ήταν ανοιχτό όσο δεν πάει και με την Άντερλεχτ αδιάφορη...
Γενικά είναι μια ταχύτητα κάτω συγκριτικά με τα θέλω του Μίτσελ για τον τρόπο παιξίματος της ομάδας.

Εικόνα john

O σαβιολα βοήθησε αρκετά στην Ελλάδα(πλάκα πλακα εβαλε 14 γκολ σβηστος ενώ ηταν έξω με θλάση 2 μήνες) ενώ στην Ευρώπη για μένα ο μοναδικός αγωνας που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ηταν μ την Πάρι στο Παρίσι.Για να μην μακρηγορω,θα σας δείξω τι εννοώ.Ο περυσινος Σαβιολα ειναι πολυτέλεια για τον Ολυμπιακο.Οταν έχουμε ενα παίκτη τέτοιας κλάσης στο πάγκο καταλαβαίνουμε για τι ρόστερ μιλάμε.Τωρα παει χάθηκε και για μένα δεν υπάρχει ουσιαστικό back up του Τσορι.Γιατι κακά τα ψέματα ο Σαβιολα το εχει δηλώσει και δημόσια οτι του αρέσει να παιζει πίσω απο τον επιθετικό δηλαδή στη θέση του Τσορι.
Ο περυσινος Σαβιολα έπρεπε να μείνει παση θυσία.Θα μοιραζόταν τη θέση με τον Τσορι,θα τον ξεκουραζε στα εύκολα ματς και θα βοηθούσε στα κρίσιμα σαν μια λύση απο τον πάγκο.Το ερώτημα και ο προβληματισμός μου έγκειται σε σχέση με τις φετινές εμφανίσεις του.Ο άνθρωπος περπατούσε.Δεν μπορούσε καλα καλα να τρέξει.Πιστευα οτι του έκατσε βαριά η προετοιμασία και σιγα σιγα θα ανέβαζε στροφές.Ο περυσινος Σαβιολα θα βοηθούσε πολύ στο φετινό rotation.Αντιθετα ο φετινός εάν συνέχιζε να παιζει ετσι θα τον πλήρωναμε τζάμπα(και ειναι πολλά τα λεφτα ) και θα έφραζε και το δρόμο του Φορτουνη.Ομως θα εξακολουθούσε να έπαιζε τόσο χάλια εάν έμενε στο ρόστερ η θα βελτιώνουαν στη πορεία αποτελώντας ενα έξτρα επιθετικό όπλο?Μσλλον δε θα μάθουμε ποτε την απάντηση

Εικόνα dono

Συγγνώμη Γιάννη αλλά ο Αφελάι παίζει ΑΝΕΤΑ πίσω από το φορ, άρα έχεις μπακ απ του Τσόρι αν το χρειαστείς. Ο Ολλανδός δεν είναι ότι μπορεί να πάιξει κι εκεί, γνωστός έγινε σαν περιφερειακός επιθετικός (πλάγια ή άξονα). Τον Σαβιόλα είναι αδιανόητο να τον έχεις στο ρόστερ για να βοηθάει στο ροτέισον.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνω απολυτως. Αλλα περιμενα απ΄αυτον και αλλα ειδα. Πολλα τα λεφτα για την προσφορα του στην ομαδα. Παρα πολλα.

Εικόνα savvas gridlock

Nαι, εγώ συμφωνώ. Για λύπηση ήταν στα περισσότερα ματς και έπαιρνε και καθαρά 2 εκ. ευρώ τον χρόνο, ήτοι στοίχιζε στην ΠΑΕ περισσότερα από 3,5 εκ. ευρώ με την Εφορία.

Εικόνα john

Διαφωνούμε εδώ και ειναι θεμιτό.Εγω για τον Αργεντίνο δηλώνω τα εξής.
Μεγαλη βοήθεια πέρυσι στην απελευθέρωση του Μητρογλου,σημαντικά γκολ στο πρωτο μισό της περυσινης σεζον,εκανε τη διάφορα στο champions league,κυρίως με Άντερλεχτ αλλα και Μπενφικα(αν θυμάμαι καλα είχε τρομακτικά μεγάλο αριθμό ευστοχών πασών στο πρωτο ημίχρονο όπου κατέβαινε και εκανε παιχνιδι απο το κέντρο,γενικά μέχρι να τραυματιστεί με θλάση ηταν απο τους πρωταγωνιστες της σεζον.Εβγαζε κλάση και ποιότητα με τον τροπο που αγωνίζονταν αν και σαφέστατα εχει χάσει την έκρηξη του.

Ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω.Δεχομαι οτι στα φιλικά σερνόταν αλλα διάολε δε μπορεί να γέρασε απότομα σε έναν χρόνο.Πιστευω πως στη πορεία θα μπορούσε να λυθεί.Παντως το να πουλάς τον Σαβιολα τελευταια μέρα των μεταγραφών σε κάποια Βερονα χωρίς να προλαβαίνεις να τον αντικαταστήσεις ειναι μια κίνηση που δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Απο την άλλη πρεπει να σκεφτούμε το οτι ο Μίτσελ τον άφησε εκτος λίστας champions league και ετσι πήρε την απόφασηνα την κάνει για Ιταλία.Θα κριθεί στην πορεία ο senior για αυτη του την επιλογή

Εικόνα savvas gridlock

Τη μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα του Μήτρογλου την προσέφερε ο Νταβίνταρος, ο γίγαντας Φουστέρ, που του έδωσε 6 ασίστ. Και ο Σαβιόλα βοήθησε σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν νομίζω να περιμένεις μόνον αυτό από έναν παίκτη που του δίνεις 2 εκ. ευρώ καθαρά τον χρόνο. Και φυσικά ο Σαβιόλα αντικαταστάθηκε. Αυτήν την στιγμή έχεις τρεις επιθετικούς στο ρόστερ, Μήτρογλου-Μπενίτες-Διαμαντάκο και περιμένεις τον Πουλίδο.

Εικόνα nea7liosia

΄΄και περιμένεις τον Πουλίδο΄΄.σάββα νομίζω ότι αναφερόμαστε στη σεζόν 2014-2015 και όχι εκείνη του 2015-2016...και καλύτερα να μην ξανααναφερθούμε σε αυτό το θέμα γιατί πραγματικά έχει κουράσει όσο δεν πάει!!!άσε να έρθει το παιδί πρώτα με το καλό ΟΠΟΤΕ και ΑΝ έρθει και τότε ας το ξανασυζητήσουμε....πάντως και αύριο το πρωί να έρθει πριν το Γενάρη- Φλεβάρη σίγουρα δεν θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί με την ομάδα!!

Εικόνα clark gheibol

Ο Σαβιόλα ήταν ένας ποιητής του ποδοσφαίρου. Δεν το άντεχε η καρδιά του, δεν το άντεχε το σκαρί του, σούτερνε έξω απ' τη μπεριοχή κι άναβες τσιγάρο μέχρι να φτάσει το τόπι στον τερματοφύλακα, αλλά έκανε καμιά ποδιά στο σεληνόφως και χύνανε στην εξέδρα μέχρι το άλλο πρωί
Τώρα θα πάρει τη μελαγχολική του κιθάρα να παίξει απάνου στον ορμητικό Αδίγη καντάδες στη μαραμένη ομορφιά της Ιουλιέτας

Εικόνα apostolos gaganis

Χυνανε, χυνανε...αλλα μονον οσοι ειχαν αζωοσπερμία ή τερατοσπερμία...Οι αλλοι, με το φυσιολογικο σπερμα, προτιμουσαν να ριχνουνε καμια μαλακια απ΄το να βλεπουν στο γηπεδο μια απ΄τις μεγαλυτερες μεταγραφικες αποτυχιες στην ιστορια μας...Για τα λεφτα που μας κοστιζε παντα και σε σχεση με οσα περιμεναμε απ΄αυτον...Εκτος πια αν εχουμε γινει τοσο...ολιγαρκεις για τα διασημα ονοματα και τοσο απαιτητικοι για τον...Γκαζαριαν.

Και κατι αλλο, που θελω να το πω: Βλεποντας, οπως οι περισσοτεροι, το παγκοσμιο ποδοσφαιρο, παρατηρω οτι αρκετα απο τα μεγαλα ΟΝΟΜΑΤΑ που κυκλοφορουν στη διεθνη πιατσα και πουλιουνται, ανταλλασσονται κ.λ.π., ειναι υπερβολικα ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ. Τα 20, 50, 60, 80 και 100 και πανω εκατομμυρια ευρω που πεφτουνε για την αγορα τους, καθολου δεν δικαιολογουνται με βαση την ποδοσφαιρικη τους αξια. Διαφερουν ελαχιστα ή σε τιποτα οι περισσοτεροι απο καλους, αλλα αγνωστους στο ευρυ κοινο παιχτες, λιγοτερο διασημων ή και σχετικα ασημων ομαδων, ειδικα απο δευτεροκλασατα ή αγνωστα εντελως στο Δυτικο κοσμο και τη Ν. Αμερικη πρωταθληματα. Τα φωτα της δημοσιοτητας ομως, το ποδοσφαιρικο μαρκετινγκ, το επιπεδο ενος πρωταθληματος και η ομαδα απο την οποια προερχεται, διαμορφωνουν σε σημαντικο βαθμο την ΄΄αξια΄΄ ενος παιχτη, σημαντικοτερο πολλες φορες και απο την ατομικη, καθαυτο ποδοσφαιρικη του ποιοτητα. Το παραπανω, καλο ειναι να μην το ξεχναμε εμεις εδω, οι απιστευτα παρορμητικοι και - οι περισσοτεροι - αδαεις οπαδοι, ολων των ομαδων κι οχι μονο του Ολυμπιακου. Να μην το ξεχναμε, οταν κυριως ( και συχνα ) αποφαινομαστε για το αν καποια μεταγραφη ειναι ΄΄παλτο΄΄, πριν καλα - καλα την δουμε, επειδη ο παιχτης απλα και μονο δεν εχει ΄΄ονομα΄΄ ή η ομαδα του. Υπομονη λιγο ρε συγγαυροι...

Εικόνα dion

Ακριβώς αυτό που λες Απόστολε είναι κι η αιτία που πλέον πουλάμε τόσο ακριβά: η ομάδα έχει ανέβει στη συνείδηση όλων των Ευρωπαίων, πλέον μας θεωρούν ένα πολύ σοβαρό κλαμπ, άρα πρέπει να μας τα στάξουν για να πάρουν τα ταλέντα μας. Ας αναλογιστεί κανείς πόσο θα πουλιόταν οι παίκτες που πουλήσαμε φέτος πριν - ας πούμε - τέσσερα χρόνια. Αστεία λεφτά θα παίρναμε, ας μη γελιόμαστε, όπως αστεία λεφτά παίρναμε πάντα. Τα ξεπλυμένα του Καστίγιο είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και φυσικά δεν πουλάμε απλά ακριβά, αλλά και σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Μπενφίκα, η Ρόμα κλπ. Για μένα αυτά τα δύο είναι το απόλυτο κριτήριο ότι έχουμε εκτοξευτεί στην Ευρώπη επί Μαρινάκη.