ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ


Tags: -

Μέσα Αυγούστου είμαστε, παχιές είναι και οι μύγες, όποιο νέο απόκτημα των αντιπάλων μας συνδυάζεται και με την σιγουριά ότι θα κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι μόνο οι πάικτες που έρχονται στον νταμπλούχο Ελλάδας δεν κάνουν ΄΄μεγάλες΄΄ και φυσικά τσάμπα δηλώσεις περί κατάκτησης τίτλων. Από την μία μεριά αυτό μόλις μπαίνεις στην Ολυμπιακή οικογένεια θεωρείται  δεδομένο και δεύτερον επειδή όλοι είναι παίκτες ευγνωσμένης αξίας γνωρίζουν ότι πρώτα δουλεύει σκληρά όλος ο οργανισμός που λέγεται σύλλογος και μετά απολαμβάνουμε τις δάφνες.
Είμαστε ο μοναδικός σύλλογος που κατακαλόκαιρο δουλεύει με πείσμα και πρόγραμμα στην υλοποίηση των στόχων και της φετινής χρονιάς. Όλοι οι υπόλοιποι πάνε μέρα μέρα, εβδομάδα εβδομάδα. Δεν νομίζω πραγματικά να έχουμε καταλάβει πόσο καλό ρόστερ κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε. Δεν νομίζω ότι έχουμε καταλάβει ότι για πρώτη φορά (αν τελικά ολοκληρωθεί με το καλό η μεταγραφή του Κόστα και του Σεμπά) θα ψάχνουμε τις τελευταίες εβδομάδες της μεταγραφικής περιόδου για το κάτι παραπάνω (στην άμυνα κυρίως) κι όχι για παίκτη που θα συμπληρώσει ένα κενό στην ενδεκάδα. Το αν προσωπικά μου αρέσουν ή όχι οι προσθήκες προφανώς και περιέχει και το υποκειμενικό στοιχείο του καθενός μας, αλλά για ένα πράγμα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την ομάδα, ότι δεν ικανοποίησε τον μεταγραφικό σχεδιασμό του προπονητή. Νομοτελειακά λοιπόν είναι και στο δικό του χέρι να φτιάξει την ομάδα που επιθυμεί.
Το να κρίνουμε όμως σαν λαχεία κάποιους παίκτες που έρχονται μετά από εισήγηση του προπονητή μας, παίκτες που θέλει διακαώς και στηρίζει την πορεία της ομάδας επάνω τους, αυτό με ξεπερνά. Διαβάζω από το πρωί στο ίντερνετ κρίσεις περί των Κόστα και Σεμπά και αναρωτιέμαι εάν τελικά μιλάμε για πάικτες από τις ακαδημίες των ομάδων που έρχονται ή αν δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ σε Ά Εθνική πρωτάθλημα. Ένα απλό γκουγκάρισμα και θα βρούμε εύκολα στατιστικά, βίντεο και νέα σχετικά με τους παίκτες που έρχονται ή δεν έρχονται. Είναι δε τρομερό αυτή η μεγαλομανία που μας πιάνει ώρες ώρες, δείγμα σαφώς Ελληνικό, τύπου έλα μωρέ ποιά Μπράγκα τώρα? Έλα μωρέ ποιά Σεντ Ετιέν τώρα? Έλα μωρέ ποιά Βιγιαρεάλ τώρα? Έλα μωρέ ποιά Φούλαμ τώρα? Και ο κατάλογος είναι μακρύς...
Κάτι τελευταίο μα τρομερά σημαντικό, η όποια κρίση σε παίκτες πρέπει να γίνεται στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ήταν στην προηγούμενη ομάδα του. Για παράδειγμα, παρακολούθησα την Έβερτον το Σ/Κ και πραγματικά μου άρεσε πολύ ο Μπάρκλει. Ποιός αλήθεια πιστεύει ότι ο εν λόγω παίκτης θα έπαιρνε αυτή την δεδομένη στιγμή φανέλα βασικού στο σπίτι του σε οποιοδήποτε από τις 4-5 τοπ ομάδες στην  Ευρώπη? Εγώ όχι. Επιπλέον ποιός πιστεύει ότι αυτή την στιγμή ο παίκτης δεν θα ήταν μεταγραφή αεροδρομίου αν τον αποκτούσαμε εμείς?  Το ρεζουμέ της σκέψης μου είναι ότι όλοι κρίνονται μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε δύο βασικά πράγματα, την κρίση του προπονητή μας και δεύτερον την προηγούμενη θητεία του κάθε παίκτη ειδικά σε πρωταθλήματα με μεγαλύτερη βαρύτητα από την δική μας. Ένας παίκτης μπορεί να ΄΄πιάσει΄΄ , μπορεί και όχι, αυτό δεν τον κάνει αναγκαία και κακό παίκτη.
Κλασσικό παράδειγμα πρέπει να αποτελεί πάντα στο μυαλό όλων των γαύρων η πορεία του χαλύβδυνου Φουστέρ από την στιγμή που ήρθε έως την στιγμή που καθιερώθηκε στην συνείδησή μας. Προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους παίκτες που τίμησαν και τιμούν τον σύλλογο περισσότερο από αρκετούς άλλους ΄΄πρωτοκλασσάτους΄΄ ή πιο ποδοσφαιρικά γνωστούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν κατά καιρούς την φανέλλα μας, τα παραδείγματα πολλά.
Το φετινό καλοκαίρι μου επιφύλαξε και μία έκπληξη, αυτή της πολύ καλής εικόνας και αντιδράσεων των οπαδών μας. Παρ' όλο που βλέπουμε κάποιους να ξεφεύγουνε, ειδικά στο φου μπου, η πλειοψηφία δεν μασάει, δεν ακολουθεί σε μαλακία το όποιο κακομοίρη θέλει να λύσει τα προσωπικά του θέματα, μέσω της εκτόξευσης ειρωνίας και κακίας προς τον Θρύλο. Μόνο μπράβο χρειάζεται να πούμε γι΄αυτήν την αλλαγή στην νοοτροπία μας. Με αυτή οδηγό και οπλισμένοι με την απαραίτητη υπομονή θα δούμε τρελά πράγματα φέτος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Τελικά ο μαύρος μάγος Εσιέν πότε θα ξαναπαίξει ρε ξερολάκια ΑΡΔάκια του κώλου?
ΥΣΤ 2. Εεε ρε πλάκες η κουλίτσα, έρχεται φουριόζα, το παν όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είνια το πως φεύγεις...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το πιο σημαντικό είναι ότι πραγματοποιείται το θέλω του προπονητέως. Έτσι υπάρχει κατ' αρχήν στήριξη σε έναν προπονητή. Έτσι μπορούμε κι εμείς να κρίνουμε έναν προπονητή για τις επιλογές του. Και όχι να ψάχνουμε δύο σειρές στα ρεπορτάζ για να μαθαίνουμε ότι ο Αφελάι ήταν επιλογή του Ισά και όχι του Μίτσελ. Να ξέρουμε τι μας γίνεται, να υπάρχει στοχευμένη και καλοπροαίρετη κριτική.

Εικόνα john

Υπάρχει σαφώς στήριξη στον προπονητή αλλα εμένα κατι δεν μου καθεται καλα οταν αυτός ζητάει για βασικό εξτρεμ έναν παίκτη απο μια μικρομεσαία ομάδα της Πορτογαλιας. Ούτε μου κάθεται καλα οταν βλεπω πως σε μια θέση που πονάμε πολύ,αποκτάται ενας παίκτης που εχει καριέρα σε μέτριες ομάδες πολλών διαφορετικών πρωταθλημάτων. Στη θέση του αμυντικού έχουμε χοντρό θέμα και το βασικότερο ειναι οτι με τους στόπερ που είχε ο Ολυμπιακος τα τελευταία 5 χρονια (Μέλμπεργκ,Αβρααμ στα καλα του,Μανωλάς) εχουν αυξηθεί πολύ οι προσδοκίες μου για το κέντρο της άμυνας μας σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην ειμαι ικανοποιημένος με τον ντα κόστα. Θα μπορούσαμε εναλλακτικά να αποκτήσουμε έναν παίκτη με πολλά προσόντα αλλα σε μικρή ηλικία η να παμε σε μια πρωτοκλασάτη έτοιμη λύση. Και για εμένα ο να κόστα δεν ειναι τιποτα απο τα δυο. Στα λόγια βέβαια ολα αυτα. Μακάρι να βγει Μπαρεζι.Απλα εξετάζουμε τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τωρα.

Απο εκει και πέρα το ρόστερ γεμίζει. Αλλα εξακολουθώ να βλεπω κενά. Για παράδειγμα στη θέση του φορ έχουμε 3 λύσεις απο τις οποίες οι 2 δεν δείχνουν να μπορούν να ανταποκριθούν στα δεδομένα του Θρύλου('μιλάω για χαρα,πουλιδο προφανώς). Κρατάω βέβαια μια πισινή γιατι ο Μεξικανός δεν νομιζω να ειναι παίκτης της πλάκας. Αλλα μέχρι τωρα του εχει κάτσει πολύ στραβά η προετοιμασία.

Στο ζουμί.Ο πρόεδρος αποδεικνύει για αλλη μια φορα πως πονάει την ομάδα και ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της. Ειναι τρομερό αυτο που εχει κανει να φέρνει καθε χρόνο πλην του 2012 έναν παίκτη-κράχτη ( ανεξάρτητα απο το αν πιάνει η οχι ο καθένας ο αφελαι δεν έπιασε αλλα ο ριερα έπιασε ). Το λάθος για εμένα ειναι πως υπέρ φορτώνουμε το ρόστερ με μετριότητες, Πρεπει να βρούμε ποιοτικές και οχι ποσοτικές λύσεις. Οι παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακο ξεπερνάνε τους 40. Αν ειναι δυνατόν .

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΙΟ ΓΑΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013-2014 ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΩΣΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ(Κάμπελ,Ρόμπερτο,Σαβιολα,Βαις,Τσορι). Συμφωνείς dono?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απλώς να σου θυμίσω ότι, όταν αποκτήθηκαν οι Ρομπέρτο, Κάμπελ, Βάις, ακόμα και ο Τσόρι, κανείς δε θριαμβολογούσε. Ασχέτως που κατόπιν εορτής όλοι μας κάναμε τους καμπόσους. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η πολιτική της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τις μεταγραφές, είναι ότι ψωνίζουμε παίχτες νέους (20-25), οι οποίοι θεωρούνται καλοί ή ελπιδοφόροι και ανεβάζουμε την αξία της ομάδας, αλλά και των παιχτών, ώστε να τους μοσχοπουλήσουμε και να πάρουμε άλλα λαβράκια. Μπορώ να σου αραδιάσω πολλά τέτοια ονόματα, ακόμα και από φέτος. Και προς το παρόν πάει καλά. Και όσο μοσχοπουλάμε, τόσο θα δίνουμε περισσότερα λεφτά για τους νέους παίχτες, που συνεπάγεται μικρότερο ρίσκο επένδυσης. Ανεβαίνουμε επίπεδο συνεχώς δηλαδή. Και μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, παίρνουμε και έναν-δύο παίχτες "ονόματα", που βοηθούν λόγω εμπειρίας και πρεστίζ. Ακουγόμαστε στην Ευρώπη περισσότερο. Και το γεγονός ότι συμμετέχουμε ενεργά και σε καμία περίπτωση "παθητικά" στο μεταγραφικό παζάρι, μας γιγαντώνει. Και όλο αυτό οφείλεται στον Μαρινάκη. Μου δημιουργεί τέτοια ασφάλεια, πλέον, η μεταγραφική περίοδος που ξέρω ότι αν πουληθεί ο Μαζουακού, σε έναν χρόνο θα συζητάμε για το αν η τιμή πώλησης του νεαρού αντικαταστάτη του Μαζουακού θα είναι τα 10 ή τα 12 εκ. ευρώ.

Εικόνα savvas gridlock

Το ροστερ θα γεμίσει κι άλλο.

Εικόνα thita

Παιδιά γεια σας, ολυμπιακός είμαι και εγώ, δεν ξέρω τι λέτε, αλλά ανησυχώ πολύ, όπως διάβασα σε sdna, gazzetta και αποδυτηριάκια, οι αντίπαλοί μας έχουν ενισχυθεί πολύ

Ο παο πήρε εσιέν, σάντσεθ, βρέμερ, λουντ και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ κράτησε ταυλαρίδη και τριανταφυλλόπουλο, που τους ήθελε η μισή ευρώπη, σίγουρα πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα (αν το χάσει, θα φταίει όπως πάντα η διαιτησία)

Η αεκ πήρε βασιλαντωνόπουλο, βάργκας, τζιμπούρ και τον καληνύχτα και κράτησε και πλατέλα, κρισάντους, τι να λέμε τώρα, αν ανανεώσει και με γεωργέα, δεν το συζητάω, πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα (αν το χάσει, θα φταίει σίγουρα η διαιτησία)

Ο παοκ πήρα τσιμουχοφ, τσιμπομπομ ή κάπως έτσι τέλος πάντων, και κράτησε και σαλπιγγίδη-κλάους, με τόσες προτάσεις από αγγλία, γερμανία, κλπ., οπωσδήποτε πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα (αν το χάσει, δεν μπορεί να μην φταίει η διαιτησία)

Αδέρφια, φοβάμαι πως αν ο ατρόμητος και ο αστέρας παρουσιαστούν λίγο καλοί φέτος, εμείς δεν θα μπούμε καν play-offs. Ο πρόεδρος μας κοροϊδεύει νομίζω και γράφει ψεύτικα νούμερα στα συμβόλαια των παικτών που παίρνουμε. Είναι δυνατό να κάνει 2.000.000 plus taxes τον χρόνο ο καμπιάσο, όταν ολόκληρος καληνύχτας στην αεκ παίρνει 800.000 για δύο χρόνια?!?! Ψέματα λέει ο πρόεδρος και τα ρίχνει στη ναυτιλία τα λεφτά.

Ξαναλέω, ανησυχώ πολύ και ελπίζω να κάνω λάθος αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, σκέφτομαι να δώσω πίσω το διαρκείας που είχα πάρει μια φορά το 2004. Και ο κόσμος του ολυμπιακού που έχει πάρει +17.000 διαρκείας μέχρι τώρα και συνεχίζει, δεν πρέπει να το κάνει αυτό, γιατί έτσι δεν αλλάζει μυαλά ο πρόεδρος και εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει.

Σας αφήνω τώρα, έχω δουλειά, κάτι βαψίματα σε κάτι κάγκελα, προς αμπελόκηπους-γκύζη (δεν είναι ελαιοχρωματιστής το επάγγελμά μου, κομμωτής είμαι, αλλά προσφέρω εθελοντική εργασία σε κάτι άπορους της περιοχής).

Ότι είμαι ολυμπιακός σας το είπα?

Σούλης7πέραμα

Υ.Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕ ΧΑΠΙΑ ΑΒΕΡΤΑ ΛΕΜΕΕΕ….

Εικόνα Ψηλός

Έχησ δικηο φιλε ετσι ειναι οπως τα λες ο μαρινακις ο πρεζεμπορας που ντροπιαζει ολους εμας τους αληθινους ντομπρους αγνους και ανεκπληρωτους γαυρους κουβαλαει τωρα το γερο καμπιασο καμια σχεση με εσιεν στα νιατα του, μπορει να χτυπησε αλλα θα επανελθει και τοτε ποιος μας σωνει τα ιδια με ριερα βλεπω και τρεχουνε τα ζωα στα γραφεια μας στο μικρολιμανο και χαιρονται τσεπωνει ο χοντρος αντι να κανουμε μια ιλεικρινης προσπαθεια οπως πχ ο παο τυχαια λεμε που ξεκιναει απο χαμηλα κιοτι καταφερει τουλαχιστον αυτους δεν τους δουλευει ο αλαφουζος... που τα παλια τα χρονια τα δικα μας... και για 17000 διαρκειας μη χαιρεστε ουτε 10000 δε θαχει μεσα καλα τα λεγε ο τζαβελας, ο καλυτερος αριστερο μπακ αλλα ο μαρινακις εφερε μασουακου για να πουλησει τελοσπαντων εγω και κατομυργια αλλοι εχουνε σιχαθει μαρινακι πουλα η πηγαινε φυλακη μη ντροπιαζεις αλλο μας εχει ξεφτιλισει ο παναθας και να φανταστεις ολα τα σαιτ κι η εφημεριδες δικες μας και τοσα παραρτηματα ξυπνατε προβατα γαυροι- εννοω συγαυροι ο παο μας ξεπερναει και σε κοσμο οπου και να πας ολα τα τοιχη παο13 γραφει που ειναι η θυρα7 γυρισε ο τροχος μας πηρε η κατω βολτα τελος
7hiddencam7tsolo7plateiaeleftherias

Εικόνα apostolos gaganis

Άλλο έξοχο σχόλιο! Νίκος Τσιφόρος Νο 2...

Εικόνα apostolos gaganis

Έξοχο! Ο Δημήτρης Ψαθάς ξαναζεί! Χαχαχαχαχαχ!!!!!!

Εικόνα Romain

Και γω Ολυμπιακός είμαι φίλε και έχω τις ίδιες ακριβώς ανησυχίες. Ο πρόεδρος μας δουλεύει. Και είμαστε πολλοί που έχουμε τις ίδιες σκέψεις.

Πολύ σωστο το παράδειγμα με τον καληνύχτα. 800 χιλιάρικα για δύο χρόνια τον πήρανε και έρχονται.

Αλλά οι άλλοι πήρανε ολόκληρο Εσιεν με τα λεφτά της Puma και όπου ναναι θα είναι έτοιμος να μπει και στο χορτάρι. Και έχουν και καβαντζο τον Αμπεντ που τον παζαρευουν εδώ και ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει προγραμματισμος. Γιαυτό και ο Δεσυλας με τον Τασουλη έδωσαν τα εύσημα στο δίδυμο Βόκολου-Φυσσα-Ρουφα για την έγκαιρη ενίσχυση. Τον δε Αμπεντ μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα θα τον περάσουν και από τα ιατρικά για να προλάβει τον Εσιεν, που μέχρι τότε θα τον έχει έτοιμο ο Αναστασίου, για να κάνουν ένα ακτυπητο δίδυμο.

Τώρα γιατί τόσος κόσμος στηρίζει με τα διαρκειας, είναι και αυτό ένα ψέμα από τη διοίκηση.

Εμάς όλο παραμύθια και δικαιολογίες μας πουλάει ο Μαρινάκης.

Εικόνα apostolos gaganis

Πού ήσουνα αδερφέ; Σ΄είχα χάσει... Χρώμα έκανες; Ήρθες όμως, βλέπω, πάλι στο ΄΄θρανίο΄΄... ΗΓΓΙΚΕ ΓΑΡ Η ΩΡΑ...

Εικόνα thita

σε θυμάμαι φίλε, μου είχες κάνει like μαζί με τη τζενάρα την μπαλατσινού κάτω από ένα ποστ μου στο sdna

Εικόνα dono

Τα είπες ΟΛΑ αδελφέ. Τρέμω μόλις αρχίσουν τα ξεβρακώματα στο πρωτάθλημα

Εικόνα RED HELL

Το θεμα με τις μεταγραφες ειναι οτι ΚΑΙ φετος παμε σε στοιχηματα.Εγω ειμαι αισιοδοξος αλλα οταν 3 μηνες μας πρηζουν τα αρχιδια για "στοπερ-ηγετη"οπως και να το κανουμε αυτος δεν ειναι ο Ντα Κοστα.Δεν λεω μπορει να μας βγει και να βρουμε αμυντικο για χρονια.Αλλα σιγουρα οταν ακους ονοματα οπως Ζαμπρανο και μετα παιρνεις Κοστα ειναι καπως.Αυτο που πρεπει να γινει ειναι φετος να χτιστει κορμος γιατι απο του χρονου αν χρειαστουν προκριματικα η ομαδα πρεπει να ειναι ετοιμη εξαρχης.
Περα απο αυτα ειναι απλα τραγελαφικο να βγαινουν τα προβατα των δικεφαλων κοτοπουλων και να μιλανε για τις μεταγραφες μας.Ενταξει δεν εχουμε παρει θηρια οπως Σκαμπο-Μανταμ Ζαιρα-Μακολει Κρισαντους-Τζιμπουρ αλλα κατι θα κανουμε.

Εικόνα dono

Τι εννοείς στοιχήματα? Πήραμε πάικτες που τους θέλει ο προπονητής, τους ξέρει και τους θέλει στην ομάδα. Για τον προπονητή κανένα στοίχημα δεν υπάρχει. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω Πορτογαλικό ή Τουρκικό πρωτάθλημα και άποψη δεν έχω για τους πάικτες, αλλά δεν έχει σημασία αν τους εγκρίνω εγώ ή εσύ, σημασία έχει να τους εγκρίνει ο προπονητής και σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές έχουν την πλήρη στήριξή του.
Από την στιγμή που δεν έχουμε καμία σοβαρή αποχώρηση από τον βασικό κορμό της ομάδας, ο κορμός έχει διατηρηθεί. Όποιος ήρθε είναι καλύτερος αυτού που δεν θα προορίζεται για βασικός (π.χ. Πάρντο στην θέση του Ντοσεβί), αλλά ο πάικτης που έπαιζε στην θέση πε΄ρυσι υπάρχει στο ρόστερ. Άρα προσωπικά δεν βλέπω φέτος διατάραξη του κορμού της ομάδας, πλην αν έχουμε αποχώρηση τελευταίας στιγμής.
Για του χρόνου συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει οι κινήσεις να είναι εξαιρετικά στοχευμένες και ΛΙΓΕΣ, έτσι ώστε στα προκριματικά να είναι όλοι έτοιμοι.

Εικόνα Romain

Εγώ βλέπω ότι η διοίκηση κάνει μια τεράστια προσπάθεια να φέρει ότι καλύτερο μπορεί σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που κανεις άλλος δεν επενδύει, τα έσοδα είναι κατά πολύ μειωμένα και το μέλλον αβεβαιο.

Αν δούμε τις άλλες ομάδες, μόνο ο μπαοκ έχει πληρώσει για να πάρει παίκτες και η πιο ακριβή του μεταγραφή είναι 1.3 εκ ευρώ.

Βέβαια η καλύτερη μεταγραφή για μένα είναι ο προπονητής. Είναι φως φανάρι ότι ο Σιλβα θα βγει λίρα εκατό. Αν και είναι αρχή είμαι πολύ αισιόδοξος. Τόσο για τον Μαρκο όσο και για τις επιλογές τις μεταγραφικες. Και ακόμη δεν έχουμε τελειώσει.

Βλέπω ένα αδύνατο παναθηναικουλη, μια Αεκουλα το ίδιο και ένα μπαοκ με μικρούς καινούργιους αλλά ποιοτικά λίγους ποδοσφαιριστες. Το πρόβλημα δεν θα είναι το πρωτάθλημα αλλά το πλασάρισμα στους ομίλους του Champion's League τον επόμενο χρόνο.

Αν πουληθεί ο Μαζουακου δεν θα με πειράξει, όμως ο Ρομπέρτο θα είναι απώλεια.

Εικόνα dono

Έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές φέτος η ομάδα, μένει το θεωρητικό να αποδειχθεί και μέσα στο γήπεδο

Εικόνα el trick

Ο Ρομπέρτο θα μείνει.
Δεν το λέω από κάποια πληροφορία που αποκόμισα μυστηριωδώς αλλά από διαίσθηση και από τις εντυπώσεις που αποκόμισα διαβάζοντας ΟΛΑ τα θέματα που γράφτηκαν γιαυτόν από τότε που ήρθε στον ΘΡΥΛΟ.
Ο Ρομπέρτο θέλει να παίζει ΒΑΣΙΚΟΣ.
Ο Ρομπέρτο έχει καρδιά και ξέρει να εκτιμάει πρόσωπα και καταστάσεις που τον βοηθούν ή τον βοήθησαν.
Άρα για να φύγει θα πρέπει να βρεθεί ομάδα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ (από τις λεγόμενες ΜΟΝΙΜΕΣ), η οποία κατά τον κοινό νου θα είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΗΣ δυναμικότητας από τον ΘΡΥΛΟ και θα του προσφέρει και θέση ΒΑΣΙΚΟΥ.
Τέτοιες ομάδες είναι ΛΙΓΕΣ αριθμητικά και ΟΛΕΣ έχουν τον βασικό τους τερματοφύλακα (οπότε δεν έχουν και λόγο να ρισκάρουν να τον αλλάξουν - γιατί η αλλαγή του τερματοφύλακα είναι ΠΑΝΤΑ ρίσκο).

Εικόνα Romain

Σωστά και λογικά όσα λες.
Υπάρχει όμως και το συμβόλαιο του που θα πρέπει να ανανεωθεί. Διαφορετικά θα μείνει ελεύθερος συντομα. Αν δεν κάνω λάθος μένουν δύο ακόμη χρόνια.
Και είναι λογικό να θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του. Έχει και παιδιά, σχολείο, όλα παίζουν ρόλο.

Εικόνα dono

Δεν ξέρω αν θα φύγει τελικά ή θα μείνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δείχνει να έχει φιλοδοξίες για κάτι πολύ μεγαλύτερο και δεν θα φύγει π.χ. για την Φούλαμ ή την Έβερτον. Από την άλλη τα λεφτά που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή δεν τα δίνει εύκολα σχεδόν κανείς κι αυτοί που θα μπορούσαν νομίζω είναι πλήρης από τέρμα

Εικόνα thita

Λίγο τύχη θέλει,ας μπει μέσα η μπάλα 1-2 φορές,και θα σου πω εγώ τι έχει να γίνει μετά,όσο ανέτοιμοι εμείς,τόσο και οι άλλοι,εντάξει,νέα ομάδα είμαστε,σωστα το επισημαίνεις,αλλά τα δυο πρώτα ματς δεν τα λες και δύσκολα ε...

Υπομονή ναι,και στήριξη,ΠΑΝΤΟΥ

ΡΕ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ

Εικόνα dono

Σίγουρα δεν είναι παιχνίδια με θεωρητικά δύσκολο αντίπαλο, αλλά εγώ αυτά τα παιχνίδια φοβάμαι

Εικόνα thita

έτσι είναι ρε παιδιά, λίγο υπομονή, δεν μπορεί να βρίζεις πριν δεις την ομάδα, έλεος

ο προπονητής φαίνεται καταρχάς καλός, άρα λίγο εμπιστοσύνη στις επιλογές

και εγώ ήθελα, συναισθηματικα, π.χ. μιραλάς, αλλά τι να κάνουμε τώρα δηλαδή, να μην πάω γήπεδο ή να τα χώσω στον βαγγέλα, που τους πάει όλους τους απέναντι γαμιώντας

btw παίζει βλέπω καύλα από τον κόσμο φέτος, λίγο καλά να πάνε τα πράγματα στην αρχή (2-3 καλές νίκες, με θέαμα, κλπ.) και ο λαός του θρύλου θα τα γαμήσει όλα

εκεί να δείτε πόσο trendy θα είναι να δηλώνεις γαύρος, θα νομίζετε πως ζείτε σε έναν άλλο πλανήτη social media

Εικόνα dono

Συμφωνώ στα περισσότερα. Η μόνη διαφωνάι είναι ότι δεν μπορώ να περιμένω από νέα ομάδα - νέο κόουτς καλό θέαμα και ευρείες νίκες στις πρώτες αγωνιστικές. Αν έρθουν καλώς να τις δεχτούμε φυσικά, προσωπικά δεν το βλέπω πιθανό.
Θυμάσαι τι έλεγαν για τον Μιραλάς μόλις ήρθε? Πάλι δανεικά σαπάκια μας έφερε ο Σωκράτης κτλ κτλ κτλ.
Η μαγική λέξη είναι ΥΠΟΜΟΝΗ. Αν την έχουμε όλα θα πάνε καλά.

Εικόνα john

Ξερεις ποιο ειναι το θέμα ομως? Οτι με την εμμονή της διοίκησης να αλλάζουμε σχεδόν καθε χρόνο προπονητή ποτε δεν μπορούμε να απαιτούμε καλη μπάλα. Σκεψου ξεχωριστά όλες τις περιπτώσεις. Ηταν σωστό να απαιτούμε καλη μπάλα την πρωτη χρονια του βαλβερδε,την χρονια του ζαρντιμ,την πρωτη χρονια του Μίτσελ,και την περίοδο που προπονούσε ο Περειρα?Σαφως και οχι για εμένα. Οι μόνες φορες που επρεπε να απαιτήσουμε καλη μπάλα με ταυτόχρονα νικηφόρα αποτελέσματα ηταν την δεύτερη χρονια του Ερνέστο και την χρονια του Μίτσελ. ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ. Τι μας διδάσκει αυτο? Οτι όσο δεν αφήνουμε έναν προπονητή να δουλέψει σε βάθος χρόνου ,καλο ποδόσφαιρο με ταυτόχρονα αποτελέσματα ειναι σχεδόν αδύνατο να δεις.

Να σου πω την προσωπική μου κρίση. Βλεπω τον Ολυμπιακο 15 χρονια. Απο όλες αυτές οι χρονιές οι καλύτερες κατα τη γνώμη μου ηταν το 2011-2012,το 2013-2014 και το 1998-1999(εχω παρακολουθήσει διεξοδικά τη σεζον μεσα απο βιντεάκια),Ποιο ειναι το κοινό σημείο όλων αυτών των χρόνων? Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.Κατι λεει αυτο...