ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



Και τι δεν έχει το μενού της εβδομάδας που διανύουμε.
Λαγοί στην Παιανία να κτυπούν με μπάλες τα αφεντικά τους, να την πέφτουν ομαδικά στον Β. Κωνσταντίνου, σε αυτόν τον αγνό εργάτη της Παναθηναϊκής οικογένειας, πάντα μακρυά από τα θέλω της εκάστοτε Διοίκησης του ποα. Είδαμε από την άλλη, την απόφαση του Β. Τοροσίδη να φύγει από αυτή την Μπανανία και να αναζητήσει άλλη ποδοσφαιρική στέγη, που θα έιναι τόσο μεγάλη και ψηλή ώστε να χωρέσει πρώτιστα το παρταλίκι του.
Αααα είχαμε και αγωνιστικά ευτράπελα να σχολιάσουμε.
Δύο πέναλτυ μαρς που ο κόρακας έκανε γαργάρα υπέρ του βάζελου στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, αν ήταν στην θέση του ο Ολυμπιακός θα σήμαινε κανονικά και την έναρξη της επανάστασης των ΑΡΔκίων και της Δίκης στο βαζελοσκάι. Είδατε να ανοίγει μύτη? Είδατε να ασχολείται κανένας παραπάνω από μια αναφορά στο σχολιασμό του αγώνα? Είδατε μήπως να στήνονται τηλεοπτικές κρεμάλες ή κάθε λογής καφενειακά δικαστήρια? Είδατε με πόση δυσκολία ακόμα και ο Βαζελάκης το παραδέχτηκε? Τα ερωτήματα είναι δεδομένα και αυτονόητα στην περίπτωση που θα μιλάγαμε για τον Ολυμπαικό στην θέση του βάζελου. Εγώ πάντως δεν είδα τίποτα από όλα αυτά. Μπορεί να μου διέφυγαν ρε παιδί μου, να μην πρόσεξα. Παρεπιπτόντως η Δίκη εχθές ασχολήθηκε και με το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, που ως γνωστόν ζει και βασιλεύει ο γιατρός του μπασκετικού παο. Και αυτό όμως είναι προφανώς σύμπτωση...
Τα όργια της αγωνιστικής έγιναν στο γήπεδο Χαριλάου στην αναμέτρηση σκώληκες - προσφυγοπούλα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κορυφαίος Έλληνας διατιητής για ΟΛΟΥΣ τους αντικειμενικούς βάζελους Τ. Κάκος, ή για τους κύκλους τους ο αδελφός μας πράσινος συνδεσμίτης από την Κέρκυρα. Ο αρχικόρακας απέβαλε 4 παίκτες με στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού, με σωστή αποβολή μόνο την μία από τις τέσσερις (!!!), κάτι που συνιστά φυσικά άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ και πρωτιά για τον Τασούλη. Η ταπεινή προσφυγοπούλα ισοφάρισε με ένα γκολ οφ σάιντ στο 96' (αλήθεια πόσες καθυστερήσεις είχε δέιξει αρχικά?), μια φάση που ο σκόρερ Πετρόπουλος ήταν εκτεθημένος από εδώ έως τα Γιάννενα. Λοιπόν έχουμε να θυμόμαστε. Τρεις ανύπαρκτες αποβολές οι δύο σε παίκτη του σκώληκα και μια ισοφάριση που δεν υπήρξε ποτέ. Λέτε να σμπρώχνουν το αεκάκι προς την παραμονή? Μπα κακός γίνομαι πάλι. Εξάλου όπως έχουμε δει μέσα από αυτό το site, είναι μια ομάδα ηθικότατη που δεν κάνει καν ενστάσεις... Δεν πειράζει, την θέλουμε ντούρα έως το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.
Φαντάζεστε σύγαυροι τι θα γινόνταν αν στην θέση της αεκ είμασταν εμείς? Το λιγότερο που μπορώ να σκεφτώ έιναι ότι θα είχε κλείσει το αεροδρόμιο Μακεδονία για καμιά 3-4 ημέρες. Η πόλη θα έκλεινε την πρόσβαση σε καφετέριες στην παραλιακή σε ένδειξη πένθους για το ποδόσφαιρο που κατέστρεψε ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός.
Τώρα θα μου ρωτήσετε πονηρά και κλείνοντας το μάτι. Μόνο αυτά τα ευτράπελα είχε ρε μεγάλε η εβδομάδα? Όλα καλά με την ομάδα σου? Η επικαιρότητα επιβάλει να ασχοληθούμε με δύο αποφάσεις της Διοίκησης της ομάδας. Μία ήταν η απομάκρυνση του προπονητή Λ. Ζαρντίμ και η άλλη η προσωρινή (???) αντικατάστασή του με τον τέως βοηθό του, τέως τερματοφύλακα της ομάδας μας Αντώνη Νικοπολίδη. Συνειδητά δεν έγραψα κάτι ξεχωριστά για το θέμα, γιατί ήθελα να ηρεμήσω και να δω τα πράγματα με πιο ''αντικειμενική'' οπαδική ματιά.
Το θέμα του Ζαρντίμ δεν είναι πολύ απλό. Υπάρχουν οπαδοί που κρίνουν την δουλειά του προπονητή μέσω και κυρίως από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και άλλοι που κρίνουν τον προπονητή μέσω ΚΑΙ άλλων παραγόντων όπως τα αποτελέσματά του, το αγωνιστικό πλάνο που προσπαθεί να εφαρμόσει στην ομάδα και η προστιθέμενη αξία που θα της δώσει στο τέλος της χρονιάς. Μια προστιθέμενη αξία που στην περίπτωση του πρωταθλητή Ελλάδας, θα βγει μόνο μέσα από την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και μέσω της κατάκτησης των εγχώριων τίτλων, γιατί αυτή είναι η βιτρίνα μας στο εξωτερικό. Κατανοώ και τις δύο απόψεις, σύγαυροι είμαστε όλοι άλλωστε, προσωπικά είμουν και ανήκω ακόμα στην δεύτερη κατηγορία. Δεν πολυκαταλαβαίνω τον χαρακτήρα του επείγοντος που είχε η κίνηση απόλυσης του προπονητή, αν δεν έχεις ήδη βρει τον αντικαταστάτη του. Δεν την πολυκαταλαβαίνω δε περισσότερο, γιατί η συγκεκριμένη επιλογή του προπονητή το καλοκαίρι ήταν αποκλειστικά της Διοίκησης (με την πρόταση λογικά και του τεχνικού Διευθυντή). Στην ουσία o πάρεδρας με την συγκεκριμένη κίνηση μας είπε mea culpa. Όλα τα παραπάνω και χιλιάδες άλλα επιχειρήματα υπέρ ή κατά της απόφασης τα δέχομαι, απλά τονίζω το ακόλουθο. Δεν ξέρω αν ήταν σωστή η κίνηση ή όχι απόλυσης του Ζαρντίμ σε βάθος χρόνου, θεωρώ όμως ότι ήταν πολύ λάθος η απόλυσή του ΤΩΡΑ. Το χρονικό στοιχείο της υπόθεσης δεν έχει καμία λογική. Τι θα έχανες ρε πρόεδρε αν τον κρατούσες έως το τέλος της σεζόν (αφού τότε ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα τον σούταρες)? Το πρωτάθλημα και το κύπελο από τους ανύπαρκτους? Εγώ απλά θα ξαναγράψω αυτό που έγραφα και πριν την απόλυσή του ότι θα στηρίζω πάντα τον προπονητή της ομάδας όπως κάνω άλλωστε τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Αυτά και κλείνω το θέμα Ζαρντίμ και πάμε παραπέρα που έγραψε και ο Σάββας.
Η δεύτερη απόφαση της Διοίκησης που σχολιάζεται τις τελευταίες ημέρες είναι αυτή της αντικατάστασης του Ζαρντίμ με τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας μας Αντ. Νικοπολίδη. Η Διοίκηση στην ανακοίνωση απόλυσης του Ζαρντίμ, ανέφερε ότι ο Αντωνάκης θα είναι στον πάγκο στο ματς με τα Γιάννενα και τίποτα άλλο. Η κατάσταση φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί λίγο σε σχέση με τον χρόνο παραμονής του προπονητή Νικοπολίδη, καθώς όλο και περισσότερα παπαγαλάκια του προέδρου και μη, συγκλίνουν στην άποψη ότι πάμε με τον Αντώνη έως το καλοκαίρι και βλέπουμε. Μέχρι και δηλώσεις του Σωκράτη βγάλανε στην φόρα που εγκωμιάζει τον Αντώνη... Λοιπόν αν θέλουμε να έχουμε μια σοβαρότητα και μια συνέπεια στο τι λέμε εδώ μέσα και να μας αντιμετωπίζετε και εσείς ανάλογα, προπόνητης Νικοπολίδης ΔΕΝ υπάρχει. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, σήμερα ΔΕΝ υπάρχει. Είναι λάθος οι δηλώσεις του μετά το ματς με τα Γιάννενα, περί ετοιμότητας να αναλάβει το πόστο και τέτοια χαριτωμένα, γιατί στερούνται πρωτίστως λογικής και σοβαρότητας. Όσο αφορά την πάρτη μου μέσα στο γήπεδο θα τον στηρίξω για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να διακρίνω τα καλά του και θα τα γράφω με κάθε ευκαιρία που θα μου δίνεται. Η κριτική μου θα είναι επιεικέστατη, αφού μιλάμε για έναν πρώην τερματοφύλακα και όχι για προπονητή. Παιδιά θα θυμίσω σε όλους ότι εμείς οι γαύροι στηρίζαμε από την κερκίδα μέσα στο γήπεδο, προπονητικά φυντάνια παλιότερα όπως ο Κόμορα (πεθερός του Ντέταρι) και ο Γούναρης. Τουλάχιστον για το ήθος και τον σεβασμό που έχει δείξει ο Αντώνης στην φανέλα, η στήριξη από την μεριά μας επιβάλεται.
Μακάρι να βρει έναν προπονητή, που να τον γουστάρει και να τον κρατήσει τουλάχιστον για 2-3 χρόνια, δίνοντας του όμως, όπως και στον Ερνέστο, τα εφόδια για να μας δείξει τι αξίζει. Όταν λέω εφόδια εννοώ κυρίως την στήριξη της Διοίκησης στο πρόσωπό του, αλλά φυσικά και τους παίκτες που χρειάζεται για να εφαρμόσει το αγωνιστικό του πλάνο. Όποιο και αν είναι αυτό, θα κριθεί μόνο όταν συντρέξουν ΚΑΙ οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις, γιατί αλλιώς κάνουμε εικασίες.
Εξάλλου εδώ είμαστε να τους κρίνουμε όλους, αλλά και να μας κρίνεται και εσείς για αυτά που γράφουμε, αλλά κυρίως για την συνέπεια των λόγων μας.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Βασιλάκη εκεί που θα σε στείλουν μόλις σε αποκτήσουν δώσε χαιρετίσματα στον Σωτηράκι...
ΥΣΤ 2. Αλήθεια ο νέος μας τεχνικός διευθυντής, ο Λορένθο, που είναι? Θα έχει λόγο για την επιλογή του νέου προπονητή?
ΥΣΤ 3. Ο Ντάρκο ακόμα εδώ?
ΥΣΤ 4. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΑΡΗ για τον πρόωρα χαμένο πιτσιρικά Άγγελου Τσιπούρα. Τέτοια περιστατικά πρέπει να τυγχάνουν τον σεβασμό μας για να απαιτούμε και τον σεβασμό των υπόλοιπων οπαδών στους δικούς μας νεκρούς.