ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ 0 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1



Το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη ήταν σίγουρα ένα σημαντικό παιχνίδι, για πολλούς λόγους για τον Ολυμπιακό. Κατ’ αρχήν ήταν το πρώτο επίσημο της Μίτσελ εποχής. Επιπλέον έπαιζες με τον δεύτερο έως εχθές στην βαθμολογία εκτός έδρας, παίρνοντας μια νίκη πολύ δύσκολη, αλλά συνάμα και δικαιότατη.
Ο Μίτσελ στο ντεμπούτο του άρχισε με ένα σύστημα κάτι σαν 4-3-3 με τον Μέγιερι στην άμυνα, τον Χολέβα και τον Παπάζογλου ακραία μπακ και τον Κοντρέρας και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα του κέντρου αποτελούντο από τον Φέισα σαν αμυντικό χαφ και μπροστά του τον Μανιάτη δεξιά και τον Μασάντο αριστερά σε πιο ελεύθερο ρόλο. Η τριάδα της επίθεσης ήταν ο Αμπντούν και ο Φετφατζίδης στα άκρα με τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Αυτά στην θεωρία γιατί με την ύπαρξη του Φετφατζίδη στην επίθεση και πιο συγκεκριμένα στα άκρα αυτής, δεν μπορώ να πω ότι είδα κανένα 4-3-3, γιατί ο εν λόγω ποδοσφαιριστής κινήθηκε μάλλον περισσότερο σαν μέσος, παρά σαν ακραίος επιθετικός.
Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ένα ποδόσφαιρο κατοχής από τον Ολυμπιακό, που όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα το τέρμα των Αρκάδων και γενικά κατάφερε να γίνει απειλητικός σε κάποιες λίγες περιπτώσεις όπως στο 8’ με την κεφαλιά του Κοντρέρας, στο 15’ με σουτ εκτός περιοχής ο Αμπντούν, στο 43’ ύστερα από πολύ ωραία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στο Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή και αυτός σούταρε αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα. Ο Αστέρας στο ίδιο διάστημα δεν έχει να επιδείξει απολύτως καμία φάση προς την εστία του Μέγιερι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ξεκίνησε με μια ευκαιρία για τον Αστέρα όταν μετά από σέντρα από αριστερά ο Μπαρτολίνι έπιασε αδύναμα  την κεφαλιά από τα 4 μέτρα και ο Μέγιερι μπλόκαρε εύκολα. Από εκεί και πέρα ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Στο 52’ ο Μασάντο με ωραίο σουτ εκτός περιοχής απείλησε την εστία του Αστέρα, στο 55’ μετά από σέντρα του Παπάζογλου από τα δεξιά ο Τζεμπούρ πιάνει άσχημα την κεφαλιά από τα πλάγια και φεύγει άουτ, Στο 56’αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σανκαρέ, όταν ο Αμπντούν φεύγει στην αντεπίθεση με τον αμυντικό του Αστέρα να τον κυνηγά και πριν μπει στην περιοχή ο Σανκαρέ τον τραβάει από το λαιμό και τον ρίχνει κάτω, ο ορισμός της δεύτερης κίτρινης. Στο 60’ λεπτό ο Μήτρογλου παίρνει την θέση του Παπάζογλου και γυρνάει ο Μανιάτης δεξί μπακ. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ανεβάζει την πίεση του και στο 61’ χάνει μοναδική διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά τα σουτ των Αμπντούν και Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή να μην στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 64’ ο Βλαχοδήμος παίρνει την θέση του Φετφατζίδη. Στο 65’ μετά από λάθος εκτίμηση του Μέγιερι σε σέντρα από δεξιά έδωσε την δυνατότητα στον Κάφα να γίνει απειλητικός, αλλά από την θέση που ήταν μάλλον ήταν δύσκολο να σκοράρει. Στο 72’ απίστευτη διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, μετά από φοβερή αντεπίθεση, και στην συνέχεια της φάσης ο Τζεμπούρ με σουτ βρήκε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστέρα. Στο 73’ χάθηκε η μπάλα με τον Μήτρογλου και Χολέβα να την κρύβουν κυριολεκτικά και τον Κωστάκη να ξαναχάνει τετ α τετ. Στο 81’ ο Ιμπαγάσα παίρνει την θέση του Τζεμπούρ. Στο 87’ υπάρχει καθαρό πέναλτυ που δεν δίνεται υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Μήτρογλου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ουσέρο. Στο 90’ξανά ο Μήτρογλου ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Αμπντούν από αριστερά, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα προ κενής εστίας. Και ερχόμαστε στο 92’ που ο Βλαχοδήμος, Μανωλάς και Μήτρογλου συνεργάζονται με τον τελευταίο να γυρίζει αστραπιαία το κορμί του και να σουτάρει και να ανοίγει το σκορ υπέρ της ομάδας μας. Μια εκπληκτική εκτέλεση του σκόρερ, που την συναντάς μόνο σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα.  Η αντίδραση του Αστέρα ήρθε στο 94’ όταν πάλι ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μέγιερι με ωραία εκτίναξη κράτησε την νίκη για την ομάδα μας.
 
Κριτική παικτών

Μέγιερι
Αν δεν υπήρχε η επέμβαση στο 94’ θα μιλάγαμε πάλι για πολύ μέτρια εμφάνιση, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Το ότι κράτησε την εστία του ανέπαφη στιες καθυστερήσεις είναι σίγουρα στα θετικά του, αλλά θεωρώ ότι με ανάλογες εμφανίσεις δεν μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα, όσο αναφορά την καθιέρωσή του στο Ολυμπιακό. Λέγαμε νωρίτερα στην σεζόν ότι δεν είχε παιχνίδια, τώρα παίζει κοντά ένα μήνα σερί και είναι μέτριος έως κακός.
 
Παπάζογλου
Είναι δυνατός παίκτης, εχθές δεν ήταν κακός, αλλά ανύπαρκτος επιθετικά. Αμυντικά ήταν καλός, αλλά με ακραίο αμυντικό που δεν περνάει την σέντρα, υπάρχει θέμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ήταν και ο Φετφατζίδης στην μεριά του, ήρθε και έδεσε το γλυκό. Σίγουρα όμως για λύση ανάγκης είναι μια χαρά.
 
Χολέβας
Εχθές ειδικά στο ‘β μέρος, ανέβαινε συχνά, συνεργάστηκε και δημιούργησε 2-3 εξαιρετικές ευκαιρίες, γενικά του λείπει η διάρκεια στο παιχνίδι προφανώς λόγω έλλειψης δυνάμεων, έπαιξε και με την Εθνική ομάδα 60’ τρεις ημέρες πριν. Τα διαστήματα που ανεβαίνει η απόδοση του Χολέβα στην διάρκεια των παιχνιδιών, είναι σχεδόν πάντα και τα καλά διαστήματα του Ολυμπιακού. Τον αναμένουμε ξανά του χρόνου.
 
Μανωλάς
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο χθεσινό ματς, δεν πιέστηκε και καθόλου είναι η αλήθεια. Βέβαια όταν οι δύο ευκαιρίες του αντιπάλου έρχονται από το κέντρο της άμυνας σου, τότε μοιραία σε παίρνει και εσένα η μπάλα.
 
Κοντρέρας
Τα ίδια με τον Μανωλά.
 
Φέισα
Βρε βρε καλώς τον. Εχθές ήταν καλός. Είχε τις γνωστές του αδυναμίες, αλλά έκανε και με το παραπάνω την δουλειά του, σαν αμυντικός χαφ. Ήταν πειθαρχημένος στον ρόλο του μέσα στο γήπεδο, δεν παράτησε την θέση του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και για τουλάχιστον 70-75’, όσο άντεξε από δυνάμεις, ήταν καλός. Σε ματς που ο αντίπαλος δεν έχει κεντρώους που παίζουν ξύλο ή είναι γρήγοροι, ο Φέισα παίζει με κλειστά μάτια. Η χθεσινή του απόδοση έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί ένα καλό εργαλείο, αναπληρωματικός στους υπάρχοντες ή στους επόμενους που θα έρθουν.
 
Μανιάτης
Προσπάθησε πολύ, αλλά όταν τον βλέπεις να κάνει σπριντ στο πρώτο ημίχρονο για να πρεσάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και μετά να εξαφανίζεται από το κέντρο, φτάνεις στο ίδιο συμπέρασμα με όλα τα προηγούμενα ματς φέτος. Σαν δεξί μπακ ήταν πολύ καλός και ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα σχετικά με τις θέσεις των παικτών, ειδικά τώρα με τον νέο προπονητή.
 
Μασάντο
Δεν είναι ηγέτης, δεν έχει κάποιο ποδοσφαιρικό προσόν σε αφθονία για να πιαστείς από αυτό και να το μνημονεύσεις. Είναι πολύ φιλότιμος και κοντρολαρισμένος αθλητής, αλλά γενικά η φετινή του εικόνα έως τώρα μαρτυρά ότι πρόκειται για μέτριο ποδοσφαιριστή, σίγουρα χρήσιμο αλλά σε καμία περίπτωση ηγέτη ή αναντικατάστατο. Μάλλον θα έπρεπε αυτός να ήταν η αλλαγή του Ιμπαγάσα ίσως και νωρίτερα χρονικά στο παιχνίδι. Η εικόνα του, ειδικά τώρα που ο ίδιος λέει ότι παίζει στην θέση που του αρέσει, δεν φτάνει για να καθιερωθεί και γενικά δεν πείθει. Αν δεν έπαιζε εχθές ο Φετφατζίδης, θα ήταν ο χειρότερος παίκτης της ομάδας.
 
Φετφατζίδης
Σε ρόλο ακραίου επιθετικού ήταν σίγουρα ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι. Το ότι δεν μπορεί να παίξει γραμμή, δεν μπορεί πια να ντριπλάρει κανένα αντίπαλό για να πάρει το πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός, το ότι δεν παίζει σχεδόν ποτέ στον χώρο χωρίς την μπάλα, όλα αυτά τα ξέραμε, εχθές μας έδειξε πάλι και παιδικές ασθένειες τριών χρόνων πίσω. Τα τελειώματα του ήταν επιπέδου σχολικού πρωταθλήματος. Για την χθεσινή του εμφάνιση, το γεγονός ότι μόλις αντικαταστάθηκε με τον Βλαχοδήμο και αμέσως η ομάδα έγινε απειλητική και έπαιξε το 4-3-3 με επιτυχία, δείχνει όλη την εικόνα του Φετφατζίδη στο χθεσινό ματς, αλλά και στα τελευταία 2 χρόνια. Οι υποστηρικτές του μάλλον έχουν αρχίσει να μειώνονται και πρέπει να καταλάβει ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά για να επανέλθει, μην είναι πολύ αργά μόνο φοβάμαι… Αυτή την στιγμή ΔΕΝ είναι για την πρώτη ομάδα.
 
Αμπντούν
Προσπάθησε πολύ, από την μεριά του έγιναν σχεδόν όλες οι φάσεις της ομάδας μέχρι την είσοδο του Βλαχοδήμου. Δεν ήταν σούπερ, αλλά δεν τον λες και μέτριο. Ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις για να σκοράρει και γενικά δεν άφησε σπιθαμή από τον χώρο ευθύνης του που δεν κάλυψε. Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο σύστημα του Μίτσελ θα δούμε πολύ καλύτερο Αλγερινό στο μέλλον, γιατί έχει τα προσόντα να υποστηρίξει την θέση.
 
Τζεμπούρ
Εχθές ήταν λίγο άχαρος ο ρόλος του στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, γιατί δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά  και καλά. Η μπάλα έφτανε σε αυτόν ψηλά, που την καθάριζε με ευκολία ο Σανκαρέ κυρίως. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, όσο έπαιξε δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες και γενικότερα ήταν μέσα στο παιχνίδι. Την αντικατάστασή του δεν την πολυκατάλαβα στο χρονικό σημείο που έγινε, αλλά και με το σκορ ισόπαλο.
 
Μήτρογλου
Δεν είναι το γκολ που έβαλε και έκρινε το παιχνίδι, ούτε η κορυφαίου επιπέδου εκτέλεση στην συγκεκριμένη φάση, δεν είναι η διάθεση που έβγαλε, για μένα η εικόνα του Μήτρογλου στο χθεσινό ματς ήταν η φάση που έχασε την ευκαιρία μετά την συνεργασία του με τον Χολέβα στο 73'. Στην συγκεκριμένη φάση έδειξε δείγματα μεγάλου επιθετικού, όταν αρχίζει αυτός την φάση από το κέντρο και κάνει την κίνηση μέσα στην  περιοχή. Μόνο και μόνο για τον γκολ θα μπορούσε να ήταν στους απόλυτα διακριθέντες στο χθεσινό ματς. Για την όλη του παρουσία όμως, μάλλον ήταν ο καλύτερος. Έχει αλλάξει πολύ φέτος τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα και αυτό μόνο καλό θα του κάνει του ίδιου αλλά και στην ομάδα.
 
Βλαχοδήμος
Ήταν πολύ καλός. Ήταν ουσιαστικός και ελπίζω να αρχίζει να ξεχωρίζει στο κεφάλι του ότι δεν είναι ο Έλληνας CR7. Αν το συνειδητοποιήσει θεωρώ ότι θα δούμε πολλά και καλά πράγματα από αυτόν. Έδειξε διάθεση, προσπάθεια και ποδοσφαιρική λογική στις ενέργειές του. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι γιατί δείχνει ότι έχει τα προσόντα να καθιερωθεί στην ομάδα. Τα πάντα εξαρτιούνται από αυτόν και μόνο.
 
Ιμπαγάσα
Απαράδεκτος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Αν πούμε ότι δεν έκανε καμία θετική ενέργεια στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν θα ήταν υπερβολή. Δείχνει να παίζει σαν ξενερωμένος, ειδικά μόλις αγωνίζεται σαν αλλαγή. Η ομάδα όμως τον χρειάζεται και θα τον χρειαστεί και στο εγγύς μέλλον. Ελπίζω μόνο το καλοκαίρι να μην έχουμε κανένα σήριαλ ανανέωσης εκ νέου του συμβολαίου του, γιατί θεωρώ ότι μετά την τρέχουσα σεζόν ήρθε η ώρα να αποχωρίσει από την ομάδα.
 
Προπονητής
Ο νέος προπονητής μας επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με το αγαπημένο του σύστημα 4-3-3. Στην πορεία βέβαια λογικά διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα με τον Φετφατζίδη δεν υπάρχει στην πράξη, στο χορτάρι. Οι πληροφορίες από την Ισπανία λένε ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν το αλλάζει με τίποτα. Ελπίζω να μην αληθεύει αυτό γιατί η Λεβάντε είναι πολύ διαφορετική και πιο επικίνδυνη ομάδα από τον Αστέρα. Το ότι η ομάδα είχε υψηλότερο ηθικό και ψυχολογία στο χθεσινό ματς (τρανό παράδειγμα ο Βλαχοδήμος), φυσικά πιστώνεται στο προπονητή. Ότι ο κόουτς είχε διαβάσει πολύ καλά τον Αστέρα, πάλι είναι στα θετικά του. Το ότι από το πρώτο του ματς στην ομάδα είδε την αντίπαλη ομάδα να πέφτει κάτω για καθυστερήσεις από το 55’, εεε αυτό μάλλον του προξένησε απορία, μην πω εκνευρισμό. Την αλλαγή του Τζεμπούρ δεν την κατάλαβα, αλλά ίσως τον κρατάει φρέσκο για την Λεβάντε.  Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα, σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Μίτσελ, αλλά πολύ περισσότερο για τον βαθμό ικανότητας προσαρμογής της ομάδας σε αυτό. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, τα πρώτα δείγματα του προπονητή φαντάζουν θετικά.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Για το οφ σάιντ γκολ χθες στην τούμπα όλοι αβαβα…
ΥΣΤ 2. Όταν υπάρχει φάση καραμπινάτου πέναλτυ στο 0-0 και 1-2 άλλες αμφισβητούμενες φάσεις πέναλτυ, κάποιες άλλες φάσεις που έπρεπε να αποβληθούν παίκτες από το πρώτο ημίχρονο ακόμα, όλες υπέρ του Αστέρα, μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να μου πει που ακριβώς αδικήθηκε η περήφανη ομάδα της τριπολιτσάς?
ΥΣΤ 3. Καλή επιτυχία στο μπάσκετ σήμερα. Τελικός με 1000 άτομα…

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

με 9 απο το πρωτο ημιχρονο. αλλα οι ΑΡΔ κλαινε μονο για το βαζελο που θα μεινει εκτος ευρωπης.
Οποιος θεριζει ερυθρολευκο πρεπει να μενει μεχρι μεχρι το 90. τις μολοχες τις προστατευει ο Κάκος...
τι εκανε παλι χτες το καραφλο αγορι....

Εικόνα dono

Ποιός ο Τασούλης; Η επιτομή του κάθε πράσινου οπαδού από την corfu;
Στην ξάνθη έπνιξε καθαρότατο πέναλτυ και οι ζέλες είναι έξαλοι για κάτι κάρτες λέει που τους έδειξε στο α ημίχρονο
Πόσο απέχουν είπαμε από τον υποβιβασμό;;;;

Εικόνα canio

Καλύτερη η ομάδα από προηγούμενα παιχνίδια,με περισσότερη όρεξη.
Ο παλτάδο,για ποιό λόγο αφωνίζεται ακόμα?Τον είδαμε και στη θέση του... σαπάκι σκέτο είναι!
Ας ελπίσουμε τώρα που θα γυρίσει ο Φουστέρ,να φάει πάγκο που του αξίζει!
Υ.Γ:Οι ντροπιασμένοι γαύροι,πάλι βγήκαν να κράξουν!Προφανώς αγνοούν ότι ο Αστέρας έπρεπε να παίζει με 9!

Εικόνα dono

Σαφώς είχαν περισσότερο όρεξη και πιθανότατα καλύτερη ψυχολογία
Αυτή την στιγμή δεν έχεις άλλον, πολύ περισσότερο με αυτόν τον ιμπαγάσα
Αυτές τις ντροπές δεν τις κατάλαβα ποτέ. Τέσπα ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή η μαλακία στον άνθρωπο έχει ένα τέλος, γιατί αλλιώς έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα