ΛΕΒΑΝΤΕ 3 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0



Εχθές το βράδυ όλη η Ελλάδα ήταν στημένη στους δείκτες της τηλεόρασής τους και περίμενε να δει τον Ολυμπιακό να παίζει το πρώτο σκέλος των αναμετρήσεών του με την Λεβάντε, για την φάση των 32 του Europa League. Οι μισοί υποστηρίζοντας το Ολυμπιακό και οι άλλοι μισοί υποστηρίζοντας την αντίπαλο του Ολυμπιακού.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μίτσελ να παίζει ένα σφικτό 4-3-3, που έμοιαζε πιο πολύ με 4-2-3-1 με τους Μέγιερι στο τέρμα, τον Μανιάτη και τον Χολέβα στα άκρα της άμυνας και τους Κοντρέρα και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Στον χώρο του κέντρου τα δύο καθαρά αμυντικά χαφ ήταν ο Μοδέστο και ο Φέισα με τον Μασάντο να κινείται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης ήταν ο Αμπντούν και ο Βλαχοδήμος, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Τζεμπούρ.

Σχολιάζοντας το παιχνίδι, θα πρέπει να το χωρίσουμε σε δύο αγωνιστικές περιόδους. Μία περίοδο έως το 29’ του παιχνιδιού στο σημείο δηλαδή που η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αμπντούν και σε μια δεύτερη αγωνιστική περίοδο αυτή που αφορά το υπόλοιπο ματς.
Στην πρώτη αγωνιστική περίοδο του παιχνιδιού, η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωθρά, χωρίς τσαμπουκά και διάθεση να επιβληθεί από την αρχή σε μια αντίπαλο, που σίγουρα είναι καλή ομάδα, με συγκεκριμένο τακτικά τρόπο παιχνιδιού. Έναν τρόπο παιχνιδιού που θυμίζει αυτόν της λογικής του Ζαρντίμ, δηλαδή σφικτά πίσω, και με καλές και γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο λόγος που αναφέρω τον Ζαρντίμ είναι γιατί ο τρόπος παιχνιδιού της Λεβάντε, είναι κάτι που το έχουμε δει και ζήσει στον Ολυμπιακό της προηγούμενης περιόδου, άρα η αναφορά γίνεται για να έχουμε μια εικόνα της τακτικής της αντιπάλου μας. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να κρατήσει στα πόδια του την μπάλα, να μην υπάρχει ούτε στοιχειώδης κυκλοφορία μπάλας , άρα να είναι ακίνδυνος επιθετικά, αλλά και επικίνδυνος αμυντικά αφού το κέντρο αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και γι’ αυτό πιεζόταν συνέχεια, με αποτέλεσμα η Λεβάντε να έχει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 10’ η Λεβάντε βγαίνει στην αντεπίθεση με μια κάθετη μπαλία στον Ρίος στην πλάτη του Χολέβα και αφού τον έκανε γιο γιο, χόρεψε τον Κοντρέρας και τον Μανωλά και έγραψε το 1-0 με ωραίο πλασέ (φώτο άρθρου). Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της πρώτης περιόδου που σχολιάζουμε στο ματς.

Έρχεται το 29’ και μαζί η δεύτερη ενότητα σχολιασμού του παιχνιδιού. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Γερμανός διαιτητής Γκέφρε ανακαλύπτει πέναλτυ σε βάρος μας, όταν ο Αμπντούν σε φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ, μαρκάρει με την αύρα (γιατί σωματική επαφή δεν υπήρχε) τον Λόπεθ και ο διαιτητής δίνει το ανύπαρκτο πέναλτυ, δίνοντας ταυτόχρονα και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλγερινό, άρα και την αποβολή του παίκτη. Πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι και η πρώτη κίτρινη κάρτα του Αμπντούν ήταν πάλι για να γελάνε τα σκυλιά και οι πέτρες… Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια θα παίξει με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα παιχνιδιού. Το πέναλτυ θα το εκτελέσει ο Μάρτινς και θα το χάσει. Το σόου όμως του Γερμανοτσολιά δεν σταμάτησε εκεί. Σε μία φάση, ακριβώς ίδια με τις δύο προηγούμενες της Λεβάντε, πάλι ο Λόπεθ θα βγει στην πλάτη του Χολέβα και αυτός θα τον μαρκάρει στα όρια της περιοχής, αλλά σαφώς έξω, και ο διαιτητής θα ξαναδείξει το σημείο του πέναλτυ, σε ακόμα μια ανύπαρκτη παράβαση. Και επειδή κάθε μέρα δεν είναι του Αη Γιανιού, ο Μπαρκέρο θα γράψει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ το 2-0 για την Λεβάντε. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γκρέκο παίρνει την θέση του Μοδέστο και ο Ολυμπιακός αποκτά μια κάποια καλύτερη εικόνα, ειδικά στο χώρο του κέντρου. Ο διαιτητής συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε στο πρώτο ημίχρονο, αρνείται επιδεικτικά να δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Ντιόπ, όταν αυτός μαρκάρει πολύ δυνατά, χωρίς πρόθεση για μπάλα, τον Φέισα στο χώρο του κέντρου. Στο 57’ ο Μάρτινς θα γράψει το 3-0 για την Λεβάντε, όταν μετά από λάθος του Φέισα στον χώρο του κέντρου, αλλά και ζεμπεκιά του Μανωλά στην συνέχεια της φάσης έξω από την μεγάλη περιοχή, βγήκε φάτσα με τον Μέγιερι και τον εκτέλεσε. Στο 58’ είχαμε την πρώτη αξιόλογη φάση για τον Ολυμπιακό όταν σε ωραίο σουτ του Φέισα ο Νάβας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης και στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Νάβας. Στο 59’ ο Μήτρογλου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του αόρατου Βλαχοδήμου και στο 75’ ο Φετφατζίδης στην θέση του ανύπαρκτου Μασάντο. Στο 88’ μετά από συνεργασία στα όρια της περιοχής Μήτρογλου – Τζεμπούρ, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Νάβας. Τέλος στις καθυστερήσεις στο 93’, ο Μανιάτης έκανε το σουτ με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και τον τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Αυτά για την κριτική του παιχνιδιού.

Τι είδαμε εχθές. Είδαμε έναν Ολυμπιακό κακό, τουλάχιστον στο κομμάτι του παιχνιδιού, έως το 29’, που μπορούμε να κάνουμε μια σοβαρή κριτική. Η ομάδα ήταν ασύνδετη, με κακές επιλογές, μηδενική κίνηση και χαρακτηριστική αδυναμία να κρατήσει την κατοχή της μπάλας. Μπορούμε να πούμε ότι κανένας παίκτης συνολικά στο ματς (φυσικά αγωνιζόμενη η ομάδα με 10 παίκτες από το 30') δεν κρίνεται διακριθείς. Ο προπονητής μάλλον το ίδιο, με ατυχής επιλογές πλάνου και κατάρτιση ενδεκάδας. Η Λεβάντε μια δεμένη ομάδα, φωτιά στις αντεπιθέσεις, εξαιρετικά γρήγορο tsansmision παιχνιδιού από άμυνα σε επίθεση μόλις επανακτούσε την κατοχή μπάλας και φυσικά γρήγορο σύνολο, χωρίς να ταλαιπωρεί την μπάλα και γενικότερα μια καλή, μεσαία Ισπανική ομάδα, χωρίς φυσικά να μιλάμε για μικρή Μπαρτσελόνα, ή Ρεάλ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι όμως δεν το στιγμάτισε η εικόνα του Ολυμπιακού. Κυρίως η έκταση του σκορ είναι αποκλειστικά ευθύνη του απόγονου των ναζί. Εγώ δεν έχω μαντικές ικανότητες να ξέρω τι θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν αυτά τα διαιτητικά παρατράγουδα. Ακόμα και ο ''αρτιμελής'' Ολυμπιακός εχθές θα μπορούσε να φάει 2-3-4 γκολ, αλλά θα μπορούσε και να κάνει άνετα ανατροπή στο σκορ. Εδώ έκανε ανατροπές σκορ σε παιχνίδια του CL φέτος... Φέτος, ουτε καν πέρυσι... Αν κάποιος πάντως μπορεί να μαντέψει την κατάληξη του παιχνιδιού με 11 εναντίων 11, τότε το μόνο που του ζητάω είναι 5+1 αριθμούς για να παίξω τζόκερ.

Όταν ο διαιτητής σου καταλογίζει δύο ανύπαρκτα πέναλτυς εις βάρος σου, αποβάλλει με ανύπαρκτη παράβαση ποδοσφαιριστή σου και την ίδια ώρα αρνείται την διακαιότητατη αποβολή αντιπάλου σου, τότε φυσικά οι ευθύνες για το αποτέλεσμα βαραίνουν κυρίως τον κόρακα του αγώνα.

Πάμε λίγο παρακάτω, ρωτώντας πότε ήταν η τελευταία φορά που στο φετινό Europa league είχαμε τέτοια σφαγή διαιτητική. Πότε??? Μα φυσικά σε παιχνίδι του βάζελου στο ΟΑΚΑ, που φυσικά υπάρχει σχετική αρθρογραφία εδώ μέσα http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121204/pao-marimpor-oi-diatisies-poy-goystarei-o-alafoyzos Σε αυτό το παιχνίδι εμείς οι γαύροι δεχόμαστε ότι η Μάριμπορ σφάχτηκε και ο κόρακας διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ναι ή όχι? Αν ναι, τότε γιατί στην ίδια μας την ομάδα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση? Αυτό που έγινε εχθές δεν έχει προηγούμενο διατητικό για αυτή την φάση της διοργάνωσης και προκαλώ να μου πει κάποιος ΕΝΑ παιχνίδι στην Ευρωπαϊκή ιστορία μας που να έχει συμβεί κάτι ανάλογο!!!

Να δεχθώ ότι εχθές μπορεί να χάναμε. Παίζαμε με μια μεσαία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, που σίγουρα δεν είναι ισάξια με καμμία ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος, τουλάχιστον σε βαθμολογία κάτω από τον Ολυμπιακό. Και το ερώτημα είναι το εξής. Για τον λόγο ότι τώρα τελευταία οι γαύροι έχουμε και νιώθουμε πολλές ντροπές για την ομάδα, μπορείτε να μου επιχειρηματολογήσετε γιατί μια ήττα από την Λεβάντε είναι η καταστροφή του κόσμου? Μια ήττα όμως αν αυτή έρχοταν με μια λογική και μετά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι 90 λεπτών. Γιατί εχθές μόνο αυτό δεν παίχτηκε... 
Για την ιστορία, για το χθεσινό παιχνίδι δεν θα δώσω ατομική κριτική παικτών και προπονητή. Δεν έχει νόημα.

Φυσικά όπως καταλάβατε, το χθεσινό άρθρο του Σάββα κινείται απόλυτα στην ποδοσφαιρική λογική μου http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130215/misel-platini
Η ρεβάνς είναι πολύ δύσκολη, αλλά δύο είναι τα δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι οι μεγάλες ομάδες γιγαντώνονται γύρω από μεγάλες ανατροπές αποτελεσμάτων και το δεύτερο είναι, αν η εικόνα και το σκορ του Ολυμπιακού στην ρεβάνς είναι κοντά στην πρόκριση, πάλι θα μιλάμε για κακή εμφάνιση εχθές στην Ισπανία?

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Μάζεψε παιδάκι μου την μανούλα σου από την Φυλής. Κάνει κρύο και θα πουντιάσει ρε Μισέλ...
ΥΣΤ 2. Όσο δύσκολη θεωρώ την ανατροπή, για φαντάσου στον επαναληπτικό στο Γ. Καραϊσκάκης από το 29' η Λεβάντε να παίζει με 10 παίκτες, να έχεις κερδίσει πέναλτυ και να είσαι ήδη μπροστά στο σκορ με 1-0 από το 10'...

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Τη μάνα του Μισέλ γαμάει ο Βανζέλ !!!
Το σεγκεκρίμένο ποίμα μούρθε τώρα που σας γράφω εφτούνες τις δγυο τρεις πτωχές αράδες...
Είμαι πολύ στεναχωρεμένος ο πούστης...
Κάθε βολά οι ίδγιες και οι ίδγιες ιστορίες...Πέρσι πάλε έστησε η χώνα ο Μισέλος το Ντόρτμου Μαρσέγη...
Καλά δε ντο σεζετάμε..΄.Πάντα με γαλλικές ομάδες αδικούμαστε...ΜΠΡΑΒΟ ΜΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜΗ ΠΟΥ ΓΑΜΕΠΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΜΠΕΛΙΟΥΣ ρε !!!
Επίσης ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Αδάμη που μας κσελάσπεπσε !Κάτι πσελοαρπάκσαμε ρε φίλε...Μπράβο Αδάμη παιχταρά !!!

Εικόνα canio

Μην ξεχνάς και την Μονακό με το γκολ του Οκκά,που μόνο ο κόραξ δεν το 'δε!

Εικόνα dono

Ο ΒΑΝΖΕΛ!!!!!!;;;;;;
Ρε μλκ δεν σου έχω πει να μην ποστάρεις μετά τις 12;;; Με πονεί η κοιλιά απο τον γέλωτα ρεεεε!!!!

Εικόνα canio

Στου κουφού την πόρτα,όσο θέλεις βρόντα!
Κάπως έτσι είναι η κατάσταση εδώ μέσα.Ούτε ένας δεν ασχολήθηκε και δεν φιλοτηιμήθηκε να γράψει για το αγωνιστικό σκέλος!
Μπράβο σου πάντως,που κάτι ανέφερες εσύ.

Εικόνα dono

Κάτι; Τι άλλο να γράψω ρε κανιάρα; Εγώ γράφω την κριτική του αγώνα, τα άλλα παιδιά έγραψαν για τις άλλες πτυχές του ματς.
Αν διαφωνείς με την κριτική μου στην ομάδα, προπονητή, διαιτητή ή τον αντιπαλο, εδώ είμαστε να τα δούμε όλα. Τι θα μπορούσα ρε αγόρι μου να γράψω περισσότερο;

Εικόνα canio

Καλά,δε σε είπα και καμπούρη!χαχαχα
Συμφωνώ σε όσα είπες!

Εικόνα dono

Ρε μαλάκα αφού συμφωνούμε σε πολλά θέματα, που σκατά βρίσκεις κάθε φορά αφορμές και μου ανεβάζεις την πίεση; Χαχαχα

Εικόνα red apple

Dono μας, νάσαι καλά για τα πολύ εύστοχα, εύλογα και συναισθηματικά που έβγαλες στο άρθρο σου

Εικόνα dono

Thnx Αδάμ
Αναμένω τις επόμενες προβλέψεις σου...

Εικόνα savvas gridlock

Τα υστερόγραφά σου είναι όλα τα λεφτά. Για να γίνει όμως το δύο, πρέπει απαραιτήτως να προηγηθεί το ένα. Γι'αυτό ας ξαμοληθούμε όλοι να βρούμε τη μάνα του Πλατινί για να περιορίσουμε την δράση της. Έχει ξεφύγει η πατσαβούρα...

Εικόνα indian

Τα είπες όλα ρε μάγκα...
όσο για το ερώτημα σου περί ντροπής, θα νιώσω μόνο αν στη ρεβάνς το γήπεδο δεν είναι γεμάτο και καμίνι...και δε θα είναι ντροπή για την ομάδα αλλά για το ξεβράκωμα των δήθεν νεόγαυρων που μου φωτογραφίζονται με τη γκόμενα στο γήπεδο και ποστάρουν τη φώτο το επόμενο δευτερόλεπτο

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Indian κατ´ αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα.
Έχει χαθεί η πάσα έννοια λογικής στον τόπο γενικότερα, αλλά και αναμεταξύ μας

Εικόνα indian

Dono να 'σαι καλά και καλώς σας βρήκα.
Για πια λογική μιλάς, τι να πιάσεις και τι ν' αφήσεις φίλε, σε λίγο θα με πείσουν ότι χθες δεν έβλεπα ποδόσφαιρο αλλά κρίκετ...τώρα πάντως μπάσκετ βλέπω ρεεε...οκ αυτό το έχω συνηθίσει βέβαια, όλοι οι δήθεν αντικειμενικοί και μη, μπορούν να αποδείξουν ότι η γη είναι επίπεδη άνετα...όσο για το αναμεταξύ μας,να σου πω την αλήθεια γουστάρω την αρρώστια μας να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας,ΑΡΚΕΙ στο γήπεδο να είμαστε όλοι για το γαύρο και μόνο,δυνατά περήφανα και ολυμπιακά...

από το δεύτερο μεγάλο λιμάνι της χώρας σας γράφω, Ηράκλειο Κρήτης...20 και πλέον χρόνια κάνω πολλά χιλιόμετρα με πολλά έξοδα για το ΘΡΥΛΟ μου,εντός και εκτός...δυστυχώς η καταστάσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αραιώσει σε 2-3 φορές τη σεζόν τις μετακινήσεις μου και συνειδητά έχω επιλέξει να ανεβαίνω σε "αντιεμπορικά" ματς,-βλέπε γιάννενα,πανιώνιος,λεβαδειακός,ατρόμητος κτλ-και ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί θεωρώ ότι τότε μπορώ να "βοηθήσω" περισσότερο την ομάδα αφού το γήπεδο δε θα είναι γεμάτο μιας και το ματς δεν"πουλάει"...καταλαβαίνω όλο τον κόσμο σήμερα με τόσα έξοδα,με ανεργία,με χαμένη πάσα έννοια λογικής στον τόπο όπως λες, να μην μπορεί να πηγαίνει σε όλα τα ματς σε τόσα τμήματα κιόλας...απαιτώ όμως όσοι πηγαίνουν να τραγουδάνε σαν να είναι γεμάτο το γήπεδο και να στηρίζουν

αυτά, σας κούρασα...η ομάδα που μόλις έχασε στο μπάσκετ(γιατί όταν κερδίζει ο ΘΡΥΛΟΣ, δεν είναι μεγαλειώδη νίκη και μαγκιά αλλά ήττα του αντιπάλου κατά τους αντικειμενικους)είχε να χάσει 3 χρόνια στην έδρα της στην Ευρώπη...ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ έτσι ή αλλιώς

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Τι να πω...
Μακάρι να μπαίνουν άνθρωποι σαν και εσένα μπας και μιλάμε και λίγο για τα ουσιαστικά θέματα που προκύπτουν. Βέβαια το καλό με την κατάσταση στο συγκεκριμένο σιτε είναι ότι τελικά πολλοί είναι σαν και εσένα, ξέρεις εκτός γραμμής Δαβάκη και σια

Εικόνα indian

Άσχετο, η εισαγωγή am i evil στην αρχή της σελίδας τα σπάει!είχα 10 και πλέον χρόνια να το ακούσω..
ναι ελπίζω να τα λέμε καθαρά σταράτα ολυμπιακά..μόνη γραμμή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα Hank

Ειναι ειδική έκδοση της κομματάρας των ΤΙΤΑΝΩΝ αποκλειστικά για τουτο δω το γαύρικο site.

Το βιντεο της εισαγωγής, το χουμε και στο κανάλι μας στο Tube

Εικόνα dono

Εννοείται...