ΞΑΝΘΗ 0 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2



 Μετά το κακό αποτέλεσμα που είχαμε στο Ευρωπαϊκό μας ματς την Πέμπτη, η νίκη σήμερα στο ματς πρωταθλήματος στα  Πηγάδια με την Scoda Ξάνθη ήταν μονόδρομος, κυρίως για την ψυχολογία μας ενόψει και του επαναληπτικού με την Λεβάντε την προσεχή Πέμπτη στον Γ. Καραϊσκάκης.
Η νίκη με 0-2 σήμερα, δεν ήταν αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ΄΄επαγγελματική΄΄, αλλά ήρθε πολύ εύκολα και μετά από καλή εμφάνιση της ομάδας, απέναντι σε μια αντίπαλο, που ήταν σε σούπερ φόρμα στα τελευταία της παιχνίδια.
Ο Μίτσελ επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3 με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Παπάζογλου και τον Λυκογιάννη στα άκρα και τον Κοντρέρας με τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο οι τρεις κεντρικοί χαφ ήταν ο Μανιάτης, ο Φέισα και ο Μασάντο. Η επιθετική τριπλέτα απαρτίζονταν από τον Βλαχοδήμο και Αμπντούν στα άκρα και τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ σοβαρά το παιχνίδι και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του. Έχασε μια ευκαιρία με τον Βλαχοδήμο στο 12’ με σουτ εντός εντός περιοχής ψηλά άουτ και στο 14’ πολύ καλή διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό μας, όταν ο Φέισα έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Λοντίκιν έδιωξε σε πρώτο χρόνο, η μπάλα κατέληξε στον Τζεμπούρ, αλλά αυτός στην κίνηση δεν μπόρεσε σχεδόν από την μικρή περιοχή να ανοίξει το σκορ. Στο 29’ μετά από εξαιρετική απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Μασάντο έγινε το 0-1, με τον Λοντίκιν να αδυνατεί να διώξει την μπάλα από την γωνία του. Στο 36’ σουτ του Αμπντούν έφυγε  άουτ και κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, με το κέντρο του ανασταλτικά να έχει μπλοκάρει την ανάπτυξη της Ξάνθης. Επιθετικά οι δύο ακραίοι μπακ ανέβαιναν με κάθε ευκαιρία ψηλά και έτσι είχαμε μια εικόνα κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχουμε πολλές καλές φάσεις.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την ομάδα να αμύνεται καλά και να κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα. Η πρώτη μεγάλη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 61’, όταν σε εξαιρετικό ένα – δύο του Αμπντούν με τον Λυκογιάννη, ο τελευταίος κάνει πολύ ωραία το παράλληλο γύρισμα και ο επερχόμενος Βλαχοδήμος έκανε την προβολή και ο Λοντίκιν έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα. Από αυτό το σημείο και μετά η εμφάνιση της ομάδας είναι από τις πειστικότερες φετινές. Στο 62’ ο Γκρέκο παίρνει την θέση του Μασάντο, χωρίς να αλλάξει η διάταξη της ομάδας στο γήπεδο. Στο 62’ χάσαμε απίστευτη ευκαιρία, όταν μετά από εκπληκτική αντεπίθεση ο Αμπντούν τροφοδοτεί τον Βλαχοδήμο, που είναι φάτσα με τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του είναι αδύναμο και κακό και χάθηκε το βέβαιο γκολ. Στο 68΄ είχαμε το δεύτερο γκολ της ομάδας, όταν ο Βλαχοδήμος σουτάρει από αριστερά με τον Λοντίκιν να σώζει, στην συνέχεια της φάσης είχαμε δεύτερο σουτ από τον Μανιάτη από τα δεξιά, ο Λοντίκιν κάνει ασθενή απόκρουση, καιροφυλακτούσε ο Τζεμπούρ και από κοντά έκανε το 0-2. Τον σκόρερ τον καλύπτον εκτός του τερματοφύλακα και δύο αμυντικοί, αλλά οι κάφροι Ξανθιωζελέδες άρχισαν τα καφριλίκια με αιωρούμενα αντικείμενα προς τον επόπτη και το ματς διακόπηκε για λίγο. Στο 79΄ο Ιμπαγάσα παίρνει την θέση του Βλαχοδήμου, που χειροκροτήθηκε από τους Ξανθιώτες κατά την αλλαγή του. Στο 83΄ο Μήτρογλου παίρνει την θέση του Τζεμπούρ. Στο 86’ ο Μήτρογλου μετά από ασίστ του Ιμπαγάσα, βγαίνει μόνος του από αριστερά και χάνει ένα τετ α τετ, με τον Λοντίκιν να διώχνει την μπάλα. Στο 91’ ο Γκρέκο μετά από πάσα του Αμπντούν μπαίνει μέσα στην περιοχή από αριστερά, σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας σώζει και πάλι την εστία του. Η Ξάνθη δεν έκανε ΚΑΜΙΑ ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση στην εστία μας σε όλο το παιχνίδι. Κάπως έτσι ήταν η εικόνα του ματς.
Ατομική κριτική παικτών

Μέγιερι
Ήταν καλός, σταθερός όταν χρειάστηκε, αν και σήμερα δεν πιέστηκε καθόλου.
 
Παπάζογλου
Ήταν πολύ καλός αμυντικά, αλλά παραδόξως ανέβαινε ψηλά και βοηθούσε και επιθετικά. Δεν είναι ένας σούπερ παίκτης, αλλά σίγουρα τέτοια παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους, ο Τάσαρος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αμυντικά.
 
Λυκογιάννης
Η αποκάλυψη του παιχνιδιού. Πολύ καλός αμυντικά, αλλά πάρα πολύ καλός και επιθετικά. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε δίδυμο Λυκογιάννη και Χολέβα για το ματς της Πέμπτης? Εγώ δεν είδα πάντως να του λείπει κάτι για να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, στην συγκεκριμένη θέση του αριστερού μπακ. Ξεψαρωμένος, άνετος, έχει ότι χρειάζεται τεχνικά και ψυχικά.
 
Σιόβας
Εξαιρετικός, μπορεί και να μην έχασε μονομαχία σήμερα. Σίγουρα το κέντρο της άμυνας δεν πιέστηκε ιδιαίτερα σήμερα, αλλά ότι πέρναγε από το κέντρο, το έκοβε και το αντιμετώπισε με ευκολία.
 
Κοντρέρας
Σε αντίθεση με τον Σιόβα, είχε κάποια θεματάκια σήμερα, τα οποία αντιμετώπισε με την εμπειρία του και προφανώς δεν στοίχισαν στην ομάδα. Στο τέλος του παιχνιδιού πούλησε την μπάλα στον χώρο του κέντρου σε μια δυο φάσεις, αλλά τώρα ψάχνουμε τις λεπτομέρειες.
 
Μανιάτης
Μετά από πολύ καιρό ήταν καλός. Με διάθεση, αλλά και τρεξίματα με λογική και όχι άσκοπα. Βοήθησε την ομάδα ανασταλτικά και οργανωτικά.
 
Φέισα
Η καλύτερη του εμφάνιση φέτος με διαφορά. Φλερτάρει με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του σημερινού αγώνα. Ήταν ουσιαστικός, απλός και χωρίς να φαίνεται έκανε όλη την βρώμικη δουλειά στο κέντρο. Τέτοια παιχνίδια, που ο αντίπαλος δεν παίζει σκληρά και δεν έχει γρήγορο κέντρο, ο Σέρβος μπορεί να ανταπεξέλθει πανεύκολα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί θα αποτελέσει εξαιρετική εναλλακτική λύση για την συνέχεια, αλλά και του χρόνου.
 
Μασάντο
Ξεκλείδωσε το ματς με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 29΄. Αυτό από μόνο του δεν τον κάνει κακό. Δυστυχώς όμως στο υπόλοιπο ματς δεν ξεπέρασε την μετριότητα σε ένα απόγευμα που η ομάδα το έκανε. Βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, αν και η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο αναπτύσσονταν κυρίως  από την δεξιά πλευρά και όχι από την δική του. Δεν ήταν κακός, δεν έδειξε κάτι παραπάνω από τα γνωστά που έχουμε δει έως σήμερα.
 
Αμπντούν
Ήταν καλός, μια μόνιμη πηγή αναστάτωσης για την άμυνα της Ξάνθης, μοίρασε την μπάλα και στο δεύτερο ημίχρονο δικαιούται και ένα γκολ, βάση της απόδοσης του, αλλά και της ΄΄φιλανθρωπίας΄΄ του, αφού έδωσε τουλάχιστον 2-3 ασίστς για γκολ στους συμπαίκτες του, άσχετο αν αυτοί τα έχασαν.
 
Βλαχοδήμος
Ήταν καλός, χωρίς να κάνει κάτι το εξαιρετικό και εξεζητημένο. Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, παρ’ ότι βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δείχνει προσόντα, θέλει πολύ δουλειά ακόμα στην τακτική, αλλά από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι προσπαθεί πολύ να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά. Εκτιμώ ότι θα είναι καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι και κυρίως πιο ξεψαρωμένος.
 
Τζεμπούρ
Τι να πεις για τον φετινό Ραφίκ. Στο ρελαντί έχει βάλει 17 γκολ σε 18 εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Μακάρι την Πέμπτη να κάνει και Ευρωπαϊκό σεφτέ, γιατί τον χρειαζόμαστε πολύ. Σήμερα δεν ήταν σούπερ, την δουλειά του σαν κεντρικός επιθετικός όμως την έκανε, με το γκολ που σημείωσε.
 
Γκρέκο
Είναι πολύ περίεργη πάστα ποδοσφαιριστή. Είναι φοβερά χρήσιμος στο κέντρο και ρίχνει και καμιά κλωτσιά όταν η περίσταση το απαιτεί. Κλασσικός Ιταλός μέσος. Σήμερα ήταν καλός και εργαλείο για την μεσαία γραμμή.
 
Ιμπαγάσα
Μετά από πολύ καιρό, είδαμε τον Αριέλ να μπαίνει ως αλλαγή και να έχει όρεξη να προσφέρει. Με τέτοιον Αριέλ, δεν έχει καμία τύχη ο αντίπαλος, όχι σήμερα, αλλά οποιαδήποτε αγωνιστική του Ελληνικού πρωταθλήματος.
 
Μήτρογλου
Έπαιξε λίγο, αλλά πρόλαβε να χάσει γκολ και να είναι μέσα σε φάσεις. Πολύ ορεξάτος και εννοείται σπουδαία λύση για την ομάδα.
 
Ο προπονητής κατέβασε την ομάδα με το αγαπημένο του σύστημα 4-3-3. Όταν στην Ελλάδα παίζεις αυτό το σύστημα και δουλέψει το κέντρο σου, ο αντίπαλος δεν έχει καμία τύχη. Σπουδαία κίνηση να αποκλείσει από την αποστολή τον Χολέβα και τον Φετφατζίδη. Ακόμα πιο καρυδάτη κίνηση να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Λυκογιάννη, κάτι που τον δικαίωσε σίγουρα. Η ανεβασμένη ψυχολογία που δείχνουν κάποιοι παίκτες, επίσης πρέπει να χρεωθεί στα θετικά του.Ακόμα προφανώς μαθαίνει την ομάδα, τους παίκτες περισσότερο, στο υπόλοιπο της σεζόν καλό θα είναι να κοιτάξει να αξιολογήσει μέσα από τα παιχνίδια το υπάρχον ρόστερ. Πάντως σαφώς και θα κριθεί για το ματς της Πέμπτης. Όχι τόσο από το αποτέλεσμα, αλλά από την ψυχολογία που θα μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές και την αναγκαία  πίστη για την ανατροπή του αποτελέσματος. Πρέπει την Πέμπτη να δούμε 11+3 Ταλιμπάνς που θα πατήσουν την Λεβάντε. Με αυτό το δεδομένο δεν είναι απαραίτητο ότι θα προκριθείς, αλλά είναι προαπαιτούμενο για να πάρεις την πρόκριση.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Θρύλε γερά με τσαμπουκά την Πέμπτη. Εμείς θα φροντίσουμε να κάνουμε καμίνι το γήπεδο για να πάθουν κοκομπλόκο.
ΥΣΤ 2. Με 50-50 διαιτησία και με πολύ καλό Ολυμπιακό ΟΛΑ γίνονται…

Σχόλια

Εικόνα indian

Είδα το ματς, συμφωνώ σχεδόν σε όλα με αυτά που γράφεις...μόνη μαύρη τρύπα του παιχνιδιού ο Κοντρέρας...άντε να είναι έτοιμος ο Αβραάμ να αλλάξει και πίσω το πράγμα,ακόμα και Μοντέστο,Παπάζογλου θα ήταν προτιμότεροι στο κέντρο της άμυνας από αυτόν τον Κοντρέρας...γουστάρω Γκρέκο με χίλια...Παπάζογλου,Λυκογιάννης πολύ καλοί,φέισα ιδανικός για τέτοια παιχνίδια...

Την Πέμπτη μπορούμε...υπομονή θέλει από όλους...και με την διαιτησία έτσι όπως ήταν στο πρώτο ματς, το ένα κωλοδόκαρο να ήταν μέσα, τώρα θα μιλούσαμε με εντελώς άλλα δεδομένα...το θέμα είναι ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα, μέσα στο χόρτο και έξω απ'αυτό,Ολυμπιακά!

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Γνώμη μου είναι ότι ο Χιλιανός με την επιστροφή του Αβραάμ είναι μια χαρά ρεζέρβα.
Συμφωνώ σαφώς για την εικόνα που δίνεις για το πρώτο ματς.
Δεν ξέρω αν θα προκριθούμε τελικά, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να παίξουμε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Μετά θα δούμε τις πιθανότητες πρόκρισης που μας αναλογούν. Σε τέτοια παιχνίδια είναι εξαιρετικά σημαντική η συμπεριφορά του κόσμου. Ας είμαστε στις κερκίδες όπως πρέπει και ξέρουμε και μετά να δούμε τι θα κάνουν οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι θέλει ΠΟΛΥ υπομονή.

Εικόνα Hank

Αδερφέ, δε λέω οτι θα περάσουμε σίγουρα, αλλά εγω ειμαι αισιόδοξος για μεθαύριο.
Οπως λέει κι dono, προαπαιτούμενο είναι να λυσσάξουν οι παίχτες. Κι εχουν πολλους λόγους. Ενας είναι ότι ο πούστης ο γερμανος τους έσφαξε στο γόνατο.
Αλλωστε, αμα τα βαλεις κάτω, αυτό είναι το ματς της χρονιάς.

Παντως, πιο προαπαιτούμενο απο ολα, ειναι να είναι το γήπεδο "Καραϊσκάκη".

Να νιώσουν όλοι τι σημάινει "Καραϊσκάκη". Και οι Ισπανοί, αλλά κυρίως οι δικοι μας

Εικόνα indian

Έτσι ακριβώς είναι...στην τελική δε με νοιάζει αν θα περάσουμε ή όχι,αυτό που θέλω είναι να το παλέψουμε,να τα δώσουμε όλα ΟΛΟΙ...το να σε αδικούν είναι κομμάτι του παιχνιδιού και της ζωής άλλωστε, το να αδικούμε όμως εμείς οι ίδιοι,ομάδα και οπαδοί τον εαυτό μας, είναι ανεπίτρεπτο...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα ΔΙΑΣ

τη πεμπτη θα εχουμε θριλερ.....ετσι πιστευω

Εικόνα dono

Μακάρι αλλά για να ανατρέψεις τέτοια σκορ πρέπει το σύμπαν να συνομοτήσει υπέρ σου και σε εμάς δεν το συνηθίζει...

Εικόνα Hank

Εγω το ματς δεν το δα.
Αλλά κρατάω τη θετική εικόνα που μεταφέρεις. Γιατί ουτε στρογγυλοποιεις, ουτε ενθουσιάζεσαι με το τίποτα.
Οπότε, ειμαι αισιόδοξος.

Ακόμα καλύτερα, αμα λές οτι κατι καλο ειδες στο Λυκογιάννη, και το λέτε όλοι οι συνδαιτυμόνες οτι κατι καλο ειδατε στο Λυκογιάννη, τότε σιγουρα κάτι καλό εχει ο Λυκογιάννης.

Εικόνα dono

Κοίτα, πέρασες αέρα από μια δύσκολη έδρα, που παραδοσιακά δυσκολεύεσαι, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και εμπιδίζοντας τον αντίπαλο να κάνει ΜΙΑ φάση. Ήταν πολύ θετική η εικόνα της ομάδας. Αυτό και τπτ παραπάνω. Προχωράμε και προετοιμαζόμαστε για τον ´πόλεμό´ της Πέμπτης.
Ο Λυκογιάννης στο συγκεκριμένο ματς θύμισε καλό Χολέβα προηγούμενων ετών. Σε αυτό το ματς... Αυτή είναι και η διαφορά με άλλους παίκτες στυλ φετφα. Δεν είναι μόνο ότι έχει τα προσόντα, τώρα που τον χρησιμοποιεί, παίζει και ανάλογα αυτών. Στην πρώτη του εμφάνιση στην βασική ενδεκάδα, έδωσε το δικαίωμα στον προπονητή να πιστέψει ότι μπορεί μα στηριχθεί πάνω του, έστω σαν αναπληρωματικός σε αυτή την φάση.

Εικόνα Mhtsaras

Δε μπρόλαβα να ιδώ και πολλά...Αλλά εκειό που είδα ήτονε μνια ομάς πόκσερε τι ζέταε στο γέπεδο, πρέσινγκ πσελά και στο κεντράκιον αλλά όχι καθάργιο μνυαλό στα τελέματα...
Εμένα μάρεσε ο Γάβρατσος σήμερις πάντως...Φάτσα και στόφα μεγάλης ομάς !Κσέρεις τείναι να χάνεις μεσοβδόμαδα με 3-0 από τους Λεβαντγιώτες και να παγαίνεις στη Γκζανθγιά και να της παίρνεις τη νταφτότετα ; α ;
Όσο για τα παράπονα των Κσανθγιωτώνε για τους κοράκους ένα πράμα έχω να είπω...ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ !!!
Ακόμα και ο Π

Εικόνα dono

Σωστός
Με αυτό το κέντρο εξαφάνισες την Ξάνθη. Διάθεση χρείαζεται και όχι τόσο υπερπροσπάθεια.
Μητσάρα παίζει η περίπτωση να μην υπάρχει ούτε ΜΙΑ φάση που να διαμαρτύρονται δίκαια. Τι να πεις..

Εικόνα Mhtsaras

Δε μπρόλαβα να ιδώ και πολλά...Αλλά εκειό που είδα ήτονε μνια ομάς πόκσερε τι ζέταε στο γέπεδο, πρέσινγκ πσελά και στο κεντράκιον αλλά όχι καθάργιο μνυαλό στα τελέματα...
Εμένα μάρεσε ο Γάβρατσος σήμερις πάντως...Φάτσα και στόφα μεγάλης ομάς !Κσέρεις τείναι να χάνεις μεσοβδόμαδα με 3-0 από τους Λεβαντγιώτες και να παγαίνεις στη Γκζανθγιά και να της παίρνεις τη νταφτότετα ; α ;
Όσο για τα παράπονα των Κσανθγιωτώνε για τους κοράκους ένα πράμα έχω να είπω...ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ !!!
Ακόμα και ο Π

Εικόνα savvas gridlock

Κρατάμε τα πολύτιμα τρεξίματα του Μανιάτη στο κέντρο, όπως και την πολύ καλή παρουσία του Λυκογιάννη. Κακώς έσκαγε τζάμπα με τα σερί ματς ο Χολέμπας, ο Μπάμπης είναι μια χαρά παίκτης τουλάχιστον για τέτοια ματς. Από εκεί και πέρα, την κλοτσιά του Γκρέκο την πανηγύρισα πιο πολύ από τα γκολ μας, όπως με είδες. ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ, γαμώ την Ξάνθη σας. Αυτό θέλω από τα χαφ μας. Να μην μασάνε και να κοπανάνε τις πατσαβούρες του αντιπάλου. Αυτό το στράκι ο Φλίσκας, πόσες έριξε σήμερα? Για την Πέμπτη, θα τα πούμε μεσοβδόμαδα.

Εικόνα dono

Κάτι ακόμα που θεωρώ πολύ σημαντικό. Μετά απο καιρό είδαμε την ομάδα να κάνει φάουλ πέφτοντας δυνατά σε ΚΑΘΕ πεοσωπική αναμέτρηση στο χώρο του κέντρου. Πρέπει να κάναμε σήμερα γύρω στα 17 φάουλ, δείγμα της διάθεσης και της αγωνιστικότητάς μας. Θυμίζω ότι στο ημίχρονο των αγώνων με ποα και πανθρακικό είχαμε ΜΟΝΟ 2!!!