ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0


Tags: -

Στο χθεσινό παιχνίδι με τα Γιάννενα ο Ολυμπιακός μας έπρεπε απλά να σφραγίσει το εισιτήριο του στα ημιτελικά του θεσμού. Ο αντίπαλος του στα ημιτελικά της διοργάνωσης (Πανθρακικός) ήταν γνωστός πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, άρα το βασικό ζητούμενο από την ομάδα ήταν να πάρει μια άνετη πρόκριση, χωρίς χτυποκάρδια και αγωνία, πατώντας επάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στους Ζωσιμάδες. Την ίδια στιγμή προσωπικά περίμενα να δω κάποια πράγματα από την φιλοσοφία του νέου προπονητή, τα πρώτα ξεκάθαρα δείγματα γραφής σχετικά με το πώς θέλει να παίζει η ομάδα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι προσφερόταν για τέτοιου είδους συμπεράσματα λόγω του αποτελέσματος του πρώτου παιχνιδιού, άρα και μιας πιο άνετης αγωνιστικής αντιμετώπισης από μεριάς μας, αλλά και της δεδομένης αξίας του αντιπάλου. Τα Γιάννενα εκτός του ότι είναι στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, στο χθεσινό παιχνίδι κατέβηκε και με ελάχιστες αλλαγές στην βασική της ενδεκάδα.
Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Κάρολ κάθισε κάτω από τα δοκάρια. Τα άκρα της άμυνας έμειναν ίδια με τους Παπάζογλου και Χολέβα. Αντίθετα άλλαξε το αμυντικό δίδυμο με τους Κοντρέρας και Σιόβα να παίρνουν την συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι. Στο κέντρο είχαμε επανεμφάνιση μετά από πολύ καιρό του Μοδεστό και μπροστά του τους Μανιάτη και Μασάντο. Τα άκρα της επίθεσης έμειναν τα ίδια με τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο να διατηρούν την θέση τους στην ενδεκάδα και τέλος ο Μήτρογλου ξεκίνησε στην θέση του μοναδικού σέντερ φορ της ομάδας.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα να κινείται αναγνωριστικά. Όσο περνούσε ο καιρός η πίεση ανέβαινε πιο ψηλά και στο 10΄το σκηνικό του αγώνα έδειχνε τον Ολυμπιακό μας να έχει κλείσει τον αντίπαλο στην περιοχή του και να αρχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Ενδεικτικά καλές ευκαιρίες έχασε στο 9΄και στο 12΄ο Μασάντο, στο 15΄ο Μανιάτης (η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Μήτρογλου), στο 30΄ο Αμπντούν και στο 37΄ο Μήτρογλου. Στα δεκάλεπτα (10-20)΄και (30-40)΄η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία με σωστή και οργανωμένη πίεση, προσπάθεια ανάπτυξης και συνεργασίες κυρίως από τα πλάγια. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο. Αναγνωριστικό παιχνίδι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες έδειξαν σημάδια αδιαφορίας ή ότι αντιμετώπιζαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Στο 60΄ο Μίτσελ κλείδωσε το παιχνίδι περνώντας στον αγώνα τον Φουστέρ και τον Φετφατζίδη στην θέση των Μασάντο και Βλαχοδήμου. Στην αποχώρηση του Μασάντο ακούστηκε η γνωστή γιούχα, αλλά γι’ αυτό θα αναφερθούμε παρακάτω.

Η ομάδα με την παρουσία κυρίως του Φουστέρ έδεσε το κέντρο, έκλεψε μπάλες και έγινε άκρως επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία, γιατί με την παρουσία του χαλύβδινου γίγαντα Δαβίδ, υπήρχε μέσος που είτε πατούσε με αξιώσεις την περιοχή, είτε στεκούμενος στο ημικύκλιο της περιοχής, ήξερε τι να κάνει την μπάλα (πάσα ή σουτ). Η ομάδα κινήθηκε σε ένα 15΄φωτιά πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Μανιάτη (πολύ ωραία σε εκτέλεση κεφαλιά από πλάγια δεξιά) και χάνοντας ευκαιρίες στο 67΄και στο 68΄με τον Μήτρογλου, στο 69΄και 82΄με τον Φουστέρ και στο 90΄με τον Φετφατζίδη. Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα στο 76΄ο Ντιακιτέ πέρασε στην θέση του Παπάζογλου. Τέλος το σκορ έκλεισε στο 93΄ο Αμπντούν όταν εκμεταλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο την ασίστ του Φέτφα. Η όλη φάση όμως από την αρχή μέχρι να φτάσει η μπάλα στον Αμπντούν ήταν για σεμινάριο. Κάπως έτσι ήταν η εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού. Μια άνετη νίκη, μια άνετη πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα επικίνδυνη και δουλεμένη. Τα Γιάννενα με πολύ προσπάθεια και λίγο τύχη άνετα αφήνουν εκτός play offs τον πρέσβη.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Κάρολ
Δεν ακούμπησε την μπάλα κυριολεκτικά για 90+ λεπτά. Πώς να κριθεί? Είχε δύο βολέ άσχημα, το ένα εντελώς πλάγιο άουτ, δείγμα ότι μάλλον τον είχε ψιλοπάρει ο ύπνος από την μη αναγκαιότητά του στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα έχει δύο τερματοφύλακες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να στηριχθεί πάνω τους.
 
Χολέβας
Όπως πάντα ήταν παρών επιθετικά στα καλά διαστήματα της ομάδας. Στα μέτρια διαστήματα όμως ήταν απών. Εχθές σε γενικές γραμμές έκανε ένα άνετο παιχνίδι. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη πίεση ή απειλή του αντιπάλου από την μεριά του και ότι προέκυψε αμυντικά το καθάρισε εύκολα. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνει περισσότερο θολωμένος στο μυαλό σε κάποιες φάσεις, παρά κουρασμένος. Το ότι ο Μίτσελ είναι ο τέταρτος συνεχόμενος προπονητής που τον εμπιστεύεται τυφλά, δείχνει κάτι για την ποιότητα του παίκτη.
 
Σιόβας
Θα μπορούσε η κριτική του παίκτη να ήταν ίδια με αυτή του τερματοφύλακα. Ο Σιόβας όμως δεν είναι ότι δεν είχε φάσεις να εμπλακεί, αλλά όπου χρειάστηκε η φάση τελείωνε εύκολα, γρήγορα και απλά. Έχει ακούσει πολλά (δίκαια και άδικα), αλλά με τέτοιες εμφανίσεις αποδεικνύει ότι τουλάχιστον είναι μια καλή και πολύτιμη ρεζέρβα για του χρόνου. Παίκτης που φαίνεται ότι δουλεύει περισσότερο απ’ όσο μιλάει. Εχθές ήταν ο καλύτερος της άμυνας.
 
Κοντρέρας
Το παράξενο εχθές ήταν ότι σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος είχε μηδέν ευκαιρίες για γκολ και άρα μηδέν πίεση στην άμυνα σου, ο ένας κεντρικός αμυντικός σου να μην καταφέρνει να διακριθεί. Στις περισσότερες επεμβάσεις του έδιωχνε με την δεύτερη προσπάθεια, χώρια την μόνιμη αδυναμία του φέτος στην αντιμετώπιση κάθε ψηλής μπαλιάς και στην συνεισφορά του στην οργάνωση του παιχνιδιού βγαίνοντας από την άμυνα με την μπάλα στα πόδια. Του χρόνου για ρεζέρβα δεν είναι κακός, για βασικός ούτε λόγος.
 
Παπάζογλου
Το σύστημα του Μίτσελ προστάζει τα ακραία σου μπακ να ανεβαίνουν πολύ ψηλά όταν έχεις την μπάλα και να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα. Όταν Ο Τάσαρος το προσπάθησε εχθές αυτό, δεν του βγήκε ουσιαστικά, χωρίς να κάνει κακή εμφάνιση. Δεν το έχει το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και αυτό δεν αλλάζει. Αμυντικά είχε θέματα όταν φορτωνόταν η πλευρά του και με τον Ντε Βινσέντι, με δεδομένη την κακή αμυντική συμπεριφορά του Βλαχοδήμου. Ο Μίτσελ δείχνει να τον εμπιστεύεται, προφανώς γιατί βλέπει ότι παίζει παθιασμένα και σαν να μην υπάρχει αύριο, κάτι που σίγουρα είναι στα υπέρ του. Απλά η δική μου απορία είναι αν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτά που θέλει ο προπονητής πάνω από την σέντρα.
 
Μοδέστο
Μετά από πολύ καιρό πήρε ευκαιρία να παίξει και αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά. Ποτέ δεν ήταν ο τεχνίτης αμυντικός χαφ, πάντα όμως ήταν αυτός που άπλωνε την μπουγάδα για τους συμπαίκτες του, κάνοντας όλη την βρώμικη δουλειά στον χώρο του κέντρου. Αυτό ακριβώς έκανε και εχθές. Καθάρισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ότι μπαλιά πήγε στον χώρο ευθύνης του. Προς το τέλος δεν φάνηκε η κούρασή του, γιατί το παιχνίδι μετά το 60΄παιζόταν σχεδόν έξω από την περιοχή του αντιπάλου, άρα δεν πιέστηκε καθόλου. Σε σύγκριση με τον Φέισα, μάλλον είναι πιο κλασσικός και πιο λειτουργικός αμυντικός χαφ, χωρίς να έχει την κλάση του Σέρβου. Ανεξάρτητα ποια είναι η απόφαση του Μίτσελ για το μέλλον του στην ομάδα (μάλλον αποχωρεί το καλοκαίρι), στα ντέρμπι που έρχονται είναι καλύτερη επιλογή από τον Σέρβο.
 
Μασάντο
Άλλη μια κλασσική μέτρια εμφάνιση του Πορτογάλου. Δεν ήταν κακός, δεν ήταν όμως και καλός. Βοήθησε στο συμμάζεμα του κέντρου, αφού ο Μανιάτης έπαιζε περισσότερο μπροστά από αυτόν, δεν μπόρεσε όμως να βοηθήσει καθόλου οργανωτικά, όσο κι αν προσπάθησε. Προσπάθησε να πατήσει περιοχή για να δώσει βοήθειες στον Μήτρογλου, αλλά δείχνει να μην έχει εύκολο το γκολ, με αποτέλεσμα όταν συνυπάρχουν με τον Μανιάτη (που έχει την ίδια δυσκολία) να υπάρχει γενικότερη δυσκολία στο σκοράρισμα για την ομάδα. Όταν τον αντικατέστησε ο Φουστέρ, φάνηκε η παραπάνω διαφορά. Οι αποδοκιμασίες κατά την αλλαγή του δεν έχουν καμιά λογική, γιατί ο παίκτης μόνο αδιάφορος δεν είναι στην διάρκεια του παιχνιδιού. Προσπαθεί αλλά τουλάχιστον σε αυτή την χρονική περίοδο δεν του βγαίνει και τίποτα.
 
Μανιάτης
Ήταν μάλλον ο καλύτερος παίκτης της ομάδας εχθές. Το πρόβλημά του σύμφωνα με τα τελευταία εργομετρικά δεν είναι οι δυνάμεις, αλλά προφανώς πως τις κατανείμει κατά την διάρκεια του ματς. Εχθές είχε λιγότερα χαζά τρεξίματα και ήταν σαφώς πιο ουσιαστικός στην οργάνωση του παιχνιδιού. Πάτησε πολλές φορές περιοχή, επιστέγασμα αυτού ήταν το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε και σε κάθε περίπτωση μας είχε λείψει πολύ αυτός ο Μανιάτης. Δείχνει το σύστημα του Μίτσελ, να είναι για αυτόν πιο απαιτητικό σε θέματα πίεσης, τρεξιμάτων και γενικότερα αυξημένων ρόλων στην διάρκεια του ματς, αλλά όπως φαίνεται του αρέσει και τον βολεύει καλύτερα. Αν κόψει και τα βραδινά μαθήματα ωδείου αναμένω έναν άλλον παίκτη του χρόνου, αυτόν που θαυμάσαμε όλοι πέρυσι.
 
Αμπντούν
Ο Αμπντούναρος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Χωρίς αυτόν, πείτε με υπερβολικό, αλλά θα είχαμε προβλήματα στον δρόμο για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος. Εχθές δεν αποτέλεσε έκπληξη η διάθεσή του, η αυταπάρνηση και προσφορά του στο σύνολο. Έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει και στο σύστημα του Μίτσελ, και το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι αυτό του μη σταθερού σκόρερ. Για τον αριθμό των φορών που πατάει περιοχή δεν πολυσκοράρει. Αν όμως το είχε κι αυτό τότε, συγγνώμη, δεν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό. Συνεργάζεται άψογα με τον Χολέβα και από την μεριά του βγαίνουν οι πιο δομημένες και σχεδιασμένες επιθέσεις της ομάδας.
 
Βλαχοδήμος
Εχθές δεν ήταν κακός. Ήταν όμως ακίνδυνος. Έπαιξε παράλληλα με τον ασβέστη περνώντας σαν σταματημένο τον προσωπικό του αντίπαλο 2-3 φορές, αλλά τα γεμίσματά του στην περιοχή δεν ήταν καλά. Δεν φαίνεται ακόμα να μπορεί να πατήσει περιοχή με αξιώσεις, παρ’ ότι έχει τα προσόντα να το κάνει (τεχνική, ταχύτητα, δυνατό σουτ). Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από το αγγούρι που βλέπαμε στις αρχές της χρονιάς, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα. Παραμελεί συνήθως τα αμυντικά του καθήκοντα και γι’ αυτό ο Παπάζογλου έχει πολύ δουλειά αμυντικά, όταν συνυπάρχουν. Μόνο κέρδος για τον ίδιο και την ομάδα θα είναι αν συνεχίσει να δουλεύει ακατάπαυστα. Έχει δείξει ήδη ότι μπορεί ο προπονητής να στηριχθεί πάνω στα προσόντα του, μένει να δείξει αν ο ίδιος είναι ικανός και έχει ότι χρειάζεται για να χτιστεί η ομάδα επιθετικά γύρω του.
 
Μήτρογλου
Έχει προσόντα σπάνια για σέντερ φορ, που δεν τα συναντάς εύκολα σε μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το κατέβασμα της μπάλας και η προστασίας της με το σώμα είναι εκπληκτικά. Σε αυτό είναι καλύτερος του Τζεμπούρ. Γενικότερα όμως στην σεζόν αλλά και στο χθεσινό παιχνίδι φάνηκε γιατί ο Μίτσελ είναι ο 4ος προπονητής που προτιμά τον Αλγερινό σαν βασική επιλογή. Με μηδενική κίνηση και με αδυναμία να παίξεις φάτσα με την αντίπαλη εστία χωρίς την μπάλα, δεν ταιριάζει πολύ με το Ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου, που κάτι τέτοιο είναι προαπαιτούμενο. Ο Μήτρογλου εχθές δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, προσπάθησε όμως να μοιράσει στα άκρα το παιχνίδι όταν είχε την μπάλα στα πόδια, αλλά γενικώς όταν για τουλάχιστον 70΄η μπάλα παίζεται έξω από την αντίπαλη περιοχή και δεν απειλεί ουσιαστικά ο σέντερ φορ σου τότε έχει ένα ζήτημα. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε την μεγάλη βελτίωση που έχει δείξει στην χρονιά, κυρίως πνευματική και να περιμένουμε από αυτόν μεγαλύτερη προσπάθεια στην συνέχεια.
 
Φουστέρ
Γι’ αυτόν τον παίκτη δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Κανένας παίκτης του ρόστερ δεν κάνει τόσο χαμαλοδουλειά όσο αυτός και απλά μόλις μπήκε στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά κι αυτό της Κυριακής άλλαξε όλες τις ισορροπίες. Η ομάδα με αυτόν στην ενδεκάδα ανεβάζει ξαφνικά ταχύτητα και αυξάνει την πίεση, γίνεται σαφώς πιο επικίνδυνη, αλλά και πιο ουσιαστική. Πόσο μας έλειψες ρε παικταρά στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια!!!
 
Φετφατζίδης
Στο χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν κακός ο Γιαννάκης. Αν έκοβε και την βραδυπορία του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, τότε θα μιλάγαμε για πολύ καλή εμφάνιση. Η κίνηση που κάνει στον κενό χώρο στην φάση του δεύτερου γκολ, είναι αυτή που μπορεί να του δώσει πιο σταθερό αριθμό συμμετοχών στην ενδεκάδα. Έχω βαρεθεί αν γράφω ότι προσόντα έχει, την σωστή αγωνιστική ποδοσφαιρική κίνηση και λογική στερείται. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί του χρόνου θα είναι απίστευτα πιο δύσκολα για αυτόν να πάρει ευκαιρίες.
 
Ντιακιτέ
Έπαιξε λίγο και όσο έπαιξε οι αντίπαλοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Κάνει πολύ σωστή ενέργεια στην φάση του δεύτερου γκολ. Γενικά δεν θεωρώ ότι έχει σε αυτήν την φάση μεγάλες διαφορές σαν δεξί μπακ από τον Παπάζογλου. Θα ήταν βέβαια ενδιαφέρον να τον δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και στην φυσική του θέση του αμυντικού χαφ για να τον κρίνουμε δίκαια.
 
Η ομάδα εχθές μας έδειξε κάποια ξεκάθαρα σημάδια του πως θέλει να παίζει ο προπονητής. Ας δούμε κάποια από αυτά που τα πρόσεξα στο γήπεδο.
1. Τα ακραία μπακ είναι πολύ ψηλά. Αυτό διευκολύνει την πίεση στον αντίπαλο όταν δεν έχεις την μπάλα, αφού υπάρχει επιπλέον παίκτης ψηλά, αλλά σου δημιουργεί αμυντικά προβλήματα όταν ο αμυντικός σου χάσει για οποιοδήποτε λόγο την μπάλα. Από πίσω του, βρισκόμενος αυτός ψηλά, δημιουργείται διάδρομος ίσος με το Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό και εχθές το παρατηρούσες πιο πολύ στην δεξιά μεριά, αφού η αριστερή με Χολέβα και Αμπντούν δεν έχανε εύκολα την μπάλα, σε αντίθεση με το δίδυμο Παπάζογλου – Βλαχοδήμου. Αυτό αν δουλευτεί σωστά φαίνεται ότι καλύπτεται μερικώς με την καλή τοποθέτηση του αμυντικού χαφ στον χώρο, είδαμε τουλάχιστον 2 φορές τον Μοδέστο να ανοίγεται στα άκρα και να κόβει πίσω από τον Παπάζογλου.
2. Είδαμε πολλές συνεργασίες των πτερύγων με τον εσωτερικό χαφ στην μεριά τους. Κυρίως από αριστερά είδαμε πολλά τριγωνάκια να γίνονται με ένα βασικό χαρακτηριστικό. Την ταχύτητα. Η μπάλα έτρεχε πιο γρήγορα από τον παίκτη και αυτός έκανε κίνηση χωρίς την μπάλα στον κενό χώρο. Σε αυτό τον τρόπο ανάπτυξης είναι καλός ο Μασάντο. Εχθές ήταν καλός σε αυτό και ο Μανιάτης. Όσο περνάει ο καιρός και δουλεύεται το συγκεκριμένο σύστημα στις προπονήσεις θα το βλέπουμε και πιο συχνά, αλλά κυρίως πιο καλά. Εχθές επιχειρήθηκε αρκετές φορές, όχι όλες με επιτυχία, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση της ομάδας να παίξει με αυτόν τον τρόπο.
3. Ο Μίτσελ στηρίζεται κυρίως στην ανάπτυξη από τα άκρα και θέλει μεγάλη ομοιογένεια μεταξύ τους, τρανή απόδειξη είναι ότι οι ακραίοι του στην άμυνα και επίθεση δεν βγαίνουν με τίποτα από την ενδεκάδα, παρ’ ότι έχει κάνει πολλές δοκιμές σε όλες τις άλλες θέσεις.
4. Ο Μίτσελ θέλει αμυντικό χαφ που να ξέρει μπάλα, γι’ αυτό ίσως και έχει κολλήσει τώρα με τον Φέισα. Θεωρεί ότι η πρώτη γραμμή επίθεσης είναι η άμυνα γι’ αυτό και ζητάει από τον αμυντικό χαφ γρήγορη και με ακρίβεια πρώτη μπαλιά. Με την είσοδο του Μπόατεγκ αυτό θα το δούμε στην πράξη, αφού ο Σέρβος μάλλον δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την θέση του αμυντικού χαφ. Επίσης θέλει σέντερ φορ με κίνηση κυρίως χωρίς την μπάλα, γι’ αυτό και προτιμάει τον Τζεμπούρ από τον Μήτρογλου. Εχθές, με τον Μήτρογλου να παίζει συνεχώς πλάτη εκτός περιοχής, μέσα στην περιοχή πολλές φορές δεν ήταν κανείς αν δεν προλάβαινε να ανέβει κάποιος μέσος. Στο δεύτερο ημίχρονο που παίξαμε και λίγο από το κέντρο, αφήνοντας τις πτέρυγες, το συγκεκριμένο μειονέκτημα φάνηκε ξεκάθαρα. Γύριζε ωραία την μπάλα, αλλά δεν έκανε την κάθετη κίνηση μπαίνοντας στην περιοχή για να την ξαναπάρει φάτσα με το τέρμα.
 
Ο κόσμος εχθές δεν ήταν πολύς στο Γ. Καραϊσκάκης, εντούτοις πρόλαβαν και αποδοκίμασαν παίκτη της ομάδας στην αλλαγή του. Παρ’ ότι με τον Καραπαπά έχουμε αβυσσαλέα διαφορά νοοτροπίας στο πως πρέπει να ενεργεί το γραφείο τύπου της ΠΑΕ, εχθές η δήλωσή του με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Το σημερινό άρθρο του Gavronta εκφράζει και τις δικές μου απορίες – ανησυχίες http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130314/re-eisaste-me-ta-kala-sas
Γενικά η στάση της πλειοψηφίας του κόσμου εχθές ήταν άψογη. Και υπομονή είχαν και χειροκρότησαν με την πρώτη ευκαιρία την ομάδα. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι το να μην χειροκροτείς και να μην σου αρέσει κάτι που βλέπεις, δεν είναι το ίδιο με το να αποδοκιμάζεις. Καλώς ή κακώς γίνεται μια νέα προσπάθεια και η ΟΜΑΔΑ μας χρειάζεται. Όχι ο πρόεδρος, ούτε ο προπονητής, ούτε ο Μασάντο…
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Αυτή η μισορεξιά Ντε Βινσέντι (εντύπωση της πρώτης ματιάς), κοίτα να δεις που μας χρειάζεται στο ρόστερ. Η κάθετη του είναι εξαιρετική, η τεχνική του κατάρτιση εφάμιλλη της καταγωγής του και όταν έχει την μπάλα στα πόδια δεν του την παίρνεις ποτέ. Δεν έχουμε τέτοιον παίκτη. Για τον λόγο ότι τον έχω δει σε 4-5 συνεχόμενα παιχνίδια του ΠΑΣ ομολογώ ότι έχω αλλάξει γνώμη προς το καλύτερο για την αξία και την χρησιμότητά του στην ομάδα μας. Εννοείται δεν μιλάω για καθιέρωση (εξαρτάται και από άλλους παράγοντες), μιλάω για χρησιμότητα.
ΥΣΤ 2. ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ!!!!!!!!

Σχόλια

Εικόνα indian

Φίλε dono, το ματς δεν κατάφερα να το δω, δεν μπορώ να έχω γνώμη για απόδοση ομάδας και παικτών...θα σταθώ στις σημειώσεις σου λοιπόν...
1 & 2 & 3 & 4 μαζί!...το 4-3-3 που θέλει να παίξει ο Μίτσελ, δεν είναι το κλασικό με το αμυντικό χαφ σκούπα να γίνεται τρίτος κεντρικός αμυντικός και τα 2 σέντερ μπακ να ανοίγουν και στα άκρα όταν τα ακραία μπακ είναι ψηλά, που στο συγκεκριμένο σύστημα σχεδόν πάντα θα είναι ψηλά...στο σύστημα του Μίτσελ, το οποίο βλέπαμε και στη Χετάφε(Μπόατενγκ) αλλά και στη Σεβίλλη(Ράκιτιτς), το αμυντικό χαφ είναι στην ουσία και ο βασικός οργανωτής της ανάπτυξης της ομάδας...γι αυτό κι επιμένει στο Φέισα και θέλει και Μπόατεγκ και όχι Μοντέστο ή Ντιακιτέ...στην τελική τη δουλειά τους μπορεί να την κάνει άριστα και ο Σιόβας...εδώ παίκτες κλειδια για την ορθή αμυντική λειτουργία είναι τα εσωτερικά κεντρικά χαφ...βλέπε Μανιάτης, Γκρεκο, Μασάντο και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος...αυτοί είναι που κατά βάση πρέπει να καλύπτουν τις προωθήσεις των ακραίων μπακ, όχι πηγαίνοντας πολύ πίσω αλλά δημιουργώντας τον παίκτη παραπάνω στα άκρα...και μπροστά και πίσω...αυτοί είναι οι παίκτες κλειδιά στο σύστημα του Μίτσελ με δεδομένο ότι εννοείται ότι θέλει τα ακραία μπακ ψηλά και το αμυντικό χαφ οργανωτή...ίδωμεν

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ράκιτιτς δεν είναι 6άρι, πιο μπροστά έπαιζε και επί Μίτσελ. Στη Χετάφε έπαιζε με δύο δυναμικούς μέσους ο Μίτσελ, 4-2-3-1 ας το πούμε έτσι και μπροστά οργανωτή. Δεν νομίζω πως είναι τόσο δογματικός σε μία συγκεκριμένη παραλλαγή του 4-3-3, απλώς δεν μπορώ να δω πώς κολλάει ο Μασάντο, ό,τι κι αν διαλέξει. Ο Γκρέκο μια χαρά κολλάει.

Εικόνα indian

Για το κράξιμο και τη γιούχα, με καλύπτει ο Γαύροντας 101%...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Καλησπέρα, τα εσωτερικά χαφ με τα μέχρι στιγμής πράγματα που έχουμε δει στο παιχνίδι του Μίτσελ πως να καλύψουν τον ακραίο αμυντικό που παίζει ψηλά όταν παίζουν πιο ψηλά από αυτόν; Ο μόνοσ που καλύπτει από αυτούσ είναι ο Μασάντο κι αυτόσ με αυτά που μπορει, ομανιάτησ παίζει σχεδόν έξω από την περιοχή. Μπορεί αυτό που βλέπω να θέλει διόρθωση και δουλειά (το θεωρώ βέβαιο), αλλά ειδικά στο προχθεσινό παιχνίδι όλο το βάρος της κάλυψης έπεφτε στον Μοδεστό. Πιστεύω στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε σαφώς ενα καλύτερο και πληρέστερο δείγμα γραφής για το τρόπο παιχνιδιού και για τους παίκτες που θέλει σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Εικόνα canio

Όταν οι παλικαράδες μας δυσανασχετούν με τα γιουχαϊσματα.να σκεφτονατι τι εχουν κανει πριν στον αγωνιστικο χωρο.Χθες,μονο κοροϊδευαν και επαιζαν σα να ηταν ενα διπλο στην προπονηση της ομαδας.Βασικα,καλυτερα θα επαιζαν εκει!
Εξηγουμαι.Στην πρωτη καλη φαση,ο Μασαντο αφου εχει μπει στην μεγαλη περιοχη,λεει να το παιξει Τσάβι και να σουτάρει και οχι να πασάρει στον ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΟ με ΚΕΝΟ ΤΕΡΜΑ,Μήτρογλου!
Την... σκυτάλη,πήρε ο Κωστής.Αφού βγαίνει η κάθετη πάσα(μπαλιές,πήρε άραγε),κάνει το μοναδικό και συνάμα απίστευτο,να βάλει πλάτη στον τερματοφύλακα,λές και κάνει σκριν στο μπάσκετ!
Ίδια σχεδόν φάση με του Παλτάδο,είχε στο πρώτο μέρος και ο Βλαχοδήμος που αντί να σπάσει στην μικρή περιοχή,προτίμησε να σουτάρει.
Στο δεύτερο μέρος,πάλι ο Πορτογάλος(προστατευόμενο είδος είναι?),κάνει το απίστευτο να γεμίσει(όντας στην μικρή περιοχή)ΣΤΟ ΚΕΝΟ,νομίζοντας πως ο Μήτρογλας είναι ο Τιραμόλας και θα προφτάσει την μπαλιά του!
Σε άλλη προσπάθεια,ο Χολέβας αφού παίζει το ένα-δύο με τον Αμπντούν(αν θυμάμαι καλά),αυτός αποφασίζει να σουτάρει,αντί να γυρίσει στο πεάνλντι.
Τέλος,ο Έλληνας Μέσι,αφού κάνει πάσα στον αντίπαλο-και ενώ είναι μέσα στην μεγάλη περιοχή-σουτάρει αντί να δώσει στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ παίκτη ,τον Μήτρογλου!
Είναι να μην κράξεις μετά?Όλα,έχουν και ένα όριο!Δεν είπαμε να δούμε την μπάλα που παίζει η Μπάρτσα,αλλά ρε γμτ,να κάνουν τα βασικά και όχι να κοροϊδεύουν λές και παίζουν στην αλάνα της περιοχής τους!

Εικόνα dono

Κορόιδευαν το εκλαμβάνω σαν να μην είχαν ένταση στις προσπάθειές τους ή να περπατούσαν με τα χέρια στην μέση όταν όλοι οι άλλοι έτρεχαν.
Το είδες από κανέναν αυτό;
Το ότι είχαν κάκιστες τελικες επιλογές δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά πρέπει γι αυτο να τους κράζουμε; Πρόσεξε μιλάω για κράξιμο και για γιούχα, δεν μιλάω για την ορθότητα των επιλογών τους, που εννοείται ήταν λανθασμένες.
Είμαι εντελώς κατά οποιουδήποτε κραξίματος τουλάχιστον στην διάρκεια του ματς
Σε οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο

Εικόνα canio

Ας του συμαζέψει ο Μίτσελ,πριν έχουμε θεματάκια!Όχι επειδή πήραν το πρωτάθλημα,να τα φορτώσουν στον κόκορα!
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ενώ φτάνουν στην πηγή(γκολ),χύνουν την καρδάρα με το γάλα!Μια-δυο φορές,το δικαιολογώ,το θεωρούσα τυχαίο.Εδώ όμως,έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο που συνεχίζει να συμβαίνει!
20 τελικές είχαμε χθες και βάλαμε μόνο 2 γκολ,υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και δεν είναι θέμα μεταγραφών.Είναι θέμα νοοτροποίας!Ας το κοιτάξει αυτό και ο κυρ-Σάββας και να μην τους πιπιλίζει το αυτάκι ότι είναι παικταράδες!Ας ξεκβαλήσουν από το καλάμι,γιατί όπως το πανε,θα ΄χουμε καμια δυνατή σφαλιάρα από κανα καφενείο και θα τρέχουμε!

Εικόνα dono

Το ότι είναι θέμα να μην τελειώνεις τις τελικές σου είναι γεγονός. Από την άλλη το ότι κάνεις πολλές τελικές επίσης είναι θέμα, θετικό αυτή την φορά
Δεν νομίζω ότι έχουν παρταλιάσει και γι αυτο χάνουν τις ευκαιρίες. Απλά αν εξαιρέσεις τα δύο σεντερ φορ που έχεις κανένας άλλος δεν είναι γκολτζής, το γράφω και στο άρθρο. Αν έχουν παρταλιάσει πιστεύω απόλυτα ότι η προσωπικότητα του Μίτσελ θα τους προσγειώσει άμεσα

Εικόνα savvas gridlock

α) Όταν λες ''ο Μοντέστο δεν έχει την κλάση του Φέισα'', μπορείς να διευκρινίσεις ποια ακριβώς κλάση έχει ο Φέισας? Την κλάση που τον καλέσανε στον στρατό ή την κλάση στο να κωλοκάθεται όποταν πάει να γυρίσει απότομα το σώμα του?

β) Απαντώ στο άρθρο του Γαύροντα στα περί Μασάντου. Μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα.

γ) Ο Ντεβινσέντης, όπως και ο Ολαιτάς της Βέροιας, είναι πολύ χρήσιμοι παίκται. Ειδικά την προσπάθεια που έκανε στο πρώτο μέρος ο Ντεβινσέντης, που κουβάλησε την μπάλα καμιά 20 μέτρα, την προστάτεψε και την κατάλληλη πέταξε κάθετη βγάζοντας τετ α τετ τον Βίλα, που υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάη, αμφιβάλλω πια αν μπορεί κι αυτός ο Ιμπαγάσας να την κάνει.

Εικόνα dono

Αν και θεωρώ το σχόλιο προβολατόρικο (όπως και το δικό μου εξάλλου) κλάση σε αυτή την περίπτωση σε σύγκριση με τον κορσικανό είναι το κοντρόλ με την μία και όχι δεύτερη τρίτη. Έχει καλύτερη και πιο εύστοχη πρώτη πάσα σίγουρα, αλλά δεν βλέπω πάνω του τπτ άλλο για να καθιερωθεί σαν αμυντικός χαφ
Θα κοιτάξω το σχόλιό σου στον γαύροντα και θα επανέλθω

Εικόνα dono

Οκ ρε Σάββα όπως είδες εχθές ούτε εγώ δεν γιούχαρα. Η ερώτηση μου είναι γιατί γιουχάρουν; Να τον ανεβάσουν ψυχολογικά για το επόμενο ματς; Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η γιούχα; Πρώτος εγώ εχθές σου είπα για την μετριότητά του πάλι στο χθεσινό ματς. Άλλο αυτό άλλο η γιούχα. Τα περί Σάββα Θ Δεν έχω να πω κάτι. Στο συγκεκριμένο κομμάτι των δηλώσεων του διαφωνώ αλλά συμφωνώ όμωσ στα υπόλοιπα