ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΖΕΜΠΟΥΡ


Tags: -

Τα ψέματα τελείωσαν και τώρα κάθε γκεμπελίσκος, νεόγαυρος, πονηρίδης, ΑΡΔάκι  ή ότι άλλο τυπάκι που θέλει το κακό του Ολυμπιακού μας πρέπει να κρύβεται βαθιά στο λαγούμι του μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας  με τις λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου του Τζεμπούρ που κατέθεσε επίσημα ο Ολυμπιακός σε ΕΠΟ και superleague.
Κατ’ αρχήν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μόλις έγινε γνωστό ότι ο παίκτης είχε άδεια στην αρχή της προετοιμασίας για να βρει ομάδα, αυτόματα άρχισαν σαν μύγες οι διάφοροι μαϊντανοί στα ραδιόφωνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κοροϊδεύουν, να λοιδορούν και να συκοφαντούν τον πρόεδρο και γενικότερα τον σύλλογο γιατί τάχα λέει ο παίκτης δεν δεσμεύεται από συμβόλαιο και αυτό το χρεωνόταν προσωπικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος κορόιδευε του πάντες και ο παίκτης θα έφευγε σαν ελεύθερος σε ομάδα της αρεσκείας του. Ήταν τότε που και κύκλοι του μπάοκ έβγαιναν με την φήμη της δήθεν πρότασης για τον παίκτη, παρακάμπτοντας τον Ολυμπιακό, αφού πίστευαν ότι είναι ελεύθερος. Βέβαια η κατάληξη για τους μακεδονομάχους του κώλου ήταν οι ίδια με αυτήν της υπόθεσης Ροναλντίνιο ή όποιον άλλον ενδιαφέρθηκε στα λόγια ο Ιβάν των Ρωσσιών.
Ερωτηματικά έως τώρα για την υπόθεση του συμβολαίου του Τζεμπούρ υπήρχαν απ’ όλους μας, κυρίως για τις λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου, για την ρήτρα αποδέσμευσης του, κτλ. Ας δούμε λοιπόν τη πραγματικότητα μέσω της αποκάλυψης της Ελευθεροτυπίας και τυο ΑΡΔάκου Χριστοφιδέλη.

Οι «σκιές» εξαφανίστηκαν πλέον, καθώς η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» κατέθεσε στην ΕΠΟ και στη Super League το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αλγερινό επιθετικό, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2016.
Η «Ε» αποκαλύπτει σήμερα λεπτομέρειες όσων συμφώνησαν και υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από λίγους μήνες και αναφέρονται στα έγγραφα που κατατέθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ενώ αντίγραφα φυσικά έχουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και λογικά ο Ράφικ Τζιμπούρ και ο ατζέντης του.
*** Πρώτον, ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με τους «ερυθρόλευκους» έως τις 30 Ιουνίου 2016.
** Δεύτερον, οι ετήσιες αποδοχές του Τζιμπούρ είναι 700.000 ευρώ το χρόνο καθαρά, που μαζί με τα μπόνους (για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αν αγωνιστεί σε 25 αγώνες) φτάνουν τα 1.000.000 ευρώ. Στόχοι, αν μη τι άλλο, εφικτοί. Βάσει του προηγούμενου συμβολαίου του, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής εισέπραττε 600.000 ευρώ το χρόνο και άλλες 300.000 ως μπόνους (συνολικά 900.000 ευρώ). Παράλληλα, υπήρχε όρος ότι σε περίπτωση πώλησής του, ο παίκτης θα καρπωνόταν το 15%.
*** Τρίτον, δεν έχει οριστεί ρήτρα αποδέσμευσης - χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη στο πρόσωπο του έμπειρου επιθετικού. Στο προηγούμενο συμβόλαιο είχε προβλεφθεί το ποσό των 6.000.000 ευρώ.
*** Τέταρτον, δεν υπάρχει όρος που να τον δεσμεύει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο ελληνικό σύλλογο. Από εκεί και πέρα, όλα εξαρτώνται από το αν θα κατατεθεί επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό, κι αν αυτή θα ικανοποιεί τη διοίκηση, έτσι ώστε να τον παραχωρήσει, και
**Πέμπτον, δεν υπάρχει πλαφόν (δηλαδή, να δοθεί από ξένο σύλλογο στον Ολυμπιακό ένα μίνιμουμ ποσό) προκειμένου οι Πειραιώτες να πουν «ναι» στην πώλησή του. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» είχε στείλει -από την πρώτη στιγμή, από τον περασμένο Ιανουάριο- μήνυμα στον Τζιμπούρ πως αν έχει καλή πρόταση από το εξωτερικό, δεν θα σταθεί εμπόδιο σε ενδεχόμενη μετεγγραφή του.

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Υπάρχει συμβόλαιο έως το 2016, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν χωρίς σοβαρό κόπο το 1 εκ ετησίως καθαρά στην τσέπη του παίκτη με μια αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιό του. Η Διοίκηση σαν δείγμα εμπιστοσύνης και ικανοποίησης προς τον παίκτη δεν έβαλε κανένα όρο – εμπόδιο για κάθε μελλοντική μετακίνηση του παίκτη σε σύλλογο της αρεσκείας του, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί ο Ολυμπιακός.
Δεν έχει νόημα να τονίσω την απίστευτη μεταχείριση που έτυχε ο παίκτης από την διοίκηση, ούτε για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του τώρα, έχοντας υπογράψει ένα συμβόλαιο που μόνο θετικά απορρέουν για τον ίδιο εκτός των χρηματικών απολαβών του.
Με όλα τα παραπάνω μπορεί να μου πει κάποιος που στην ευχή έκανε λάθος η Διοίκηση στην περίπτωση του παίκτη και τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά? Ο παίκτης δεν πρόκειται να μείνει στην ομάδα, τα λεφτά που θα πάρουμε δυστυχώς θα είναι λιγότερα απ’ όσα θα ήταν υπό άλλες συνθήκες, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τις καθ’ όλα σωστές και ρεαλιστικές αντιδράσεις της Διοίκησης.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Η διοικηση του Ολυμπιακού έπραξε σωστά. Ο Τζεμπούρ αποδεικνύεται "ολίγος". Κρίμα.

Εικόνα dono

Για τα προσόντα του ούτε λόγος.Τον θεωρώ έναν από τους πιο ποιοτικούς φορ που είχαμε ποτε, ειδικά στο σύστημα του ερνέστο κολούσε τέλεια και ήταν ταμάμ. Άντε να δούμε πια πως θα τον ξεφορτωθούμε και να βγάλουμε και κανά φράγκο.

Εικόνα μαουνιέρης

Αυτό είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο.

Εικόνα red apple

Εγώ λέω πως όλους αυτούς τους περίεργους να τους στέλνουμε σε καμιά Λέρο. Θα μου πείτε...ΜΑ ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΛΕΡΟΣ ΈΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.
Ε, να την ξανανοίξουμε. Τόσοι εύποροι συμπολίτες μας έχουν αποκτήσει τόσα πολλά ψυχολογικά προβλήματα από την καλοπέραση

Εικόνα dono

Πόσοι να χωρέσουν στο έρημο το Δαφνί πια;