ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ



Πολλά έχουν ακουστεί περί κακής εμφάνισης της ομάδας στην χθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Καλλονή, χώρια του ότι θεωρώ πως η εμφάνιση της ομάδας ήταν μέτρια και όχι κακή, ας δούμε λίγο και να θυμίσουμε στα ΑΡΔάκια, αλλά κυρίως στους ‘’σκεπτόμενους’’ γαύρους που διαβάζουν και διαμορφώνουν άποψη από τις αθλητικές εφημερίδες τις προηγούμενες πρεμιέρες της ομάδας, την εμφάνιση και τα σκορ. Επίσης να σας δώσω και μέσω λινκς την αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο. ΑΡΔάκια που μιλάνε προφανώς και με την διοίκηση αρχίζουν - συνεχίζουν τον λυσσαλέο πόλεμο κατά του προπονητή. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται με τον Μίτσελ, ο ίδιος το έχει καταλάβει (έδωσε σχετική απάντηση στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι) και εγώ αναρωτιέμαι γιατί ο προπονητής σήμερα να έχει κι αυτό σαν έννοια πάνω από το κεφάλι του.

http://www.katimagiko.gr/blog/61452/koouts-e-piese-auxanetai
Η πρώτη αγωνιστική πέρασε και ο Θρύλος δεν έδειξε το προσδοκώμενο πρόσωπο με τον Μίτσελ να ξέρει πως η πίεση μεγαλώνει.
Η αποδοκιμασία μερίδας του κόσμου του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΛ Καλλονής -με τις οποίες φυσικά και προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου- ήταν λογικό και επόμενο να μην ηχήσει ευχάριστα στα αυτιά κανενός στο Λιμάνι. Οι φίλαθλοι του Θρύλου είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους όταν πήγαιναν στο γήπεδο. Ήθελαν να δουν άλλη εικόνα.
Το πρώτο μέρος ειδικά έβγαλε έντονο προβληματισμό για τον Θρύλο. Ο άξονας και τα άκρα είχαν "ζητήματα", όπως και η σωστή τακτική και η ανάπτυξη. Το καλό όμως για μία τέτοια ομάδα, που έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, είναι πως ακόμα και σε μία μέρα που δεν πηγαίνει καλά βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει.
Και για τους Πειραιώτες έχει μεγάλη αξία και σημασία μία νίκη στην πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με την σκληροτράχηλη Καλλονή. Μία ομάδα που θα δυσκολέψει αρκετούς φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Το μεγάλο βάρος συνεχίζει να πέφτει στον Μίτσελ.
Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει καλά πως από την στιγμή που βρίσκεται από πέρυσι στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια αυτήν την στιγμή. Η βελτίωση σε όλους μα όλους τους τομείς θα πρέπει να είναι άμεση, η διαχείριση του υλικού η ανάλογη και οι επόμενες εμφανίσεις πολύ καλές.
Ο κόουτς εξάλλου γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό πια πως ο κόσμος του Θρύλου έχει διαρκώς πολλές και μεγάλες απαιτήσεις και ό,τι ειδικά στο Καραϊσκάκη δεν "χαρίζεται"... Οι άνθρωποι του Θρύλου πάντως από μέρους τους ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και το πως θα μπει η ομάδα στον αγωνιστικό δρόμο που της αρμόζει και της αξίζει.
Φυσικά και πολύ μεγάλα συν για τον Ολυμπιακό ήταν η παρουσία (ειδικά) των Τσόρι Ντομίνγκες και Γιάννη Φετφατζίδη. Ειδικά ο δεύτερος φανέρωσε την μεγάλη του ποδοσφαιρική ποιότητα. Παράλληλα οφείλει να σταθεί κανείς στο θετικό πρόσημο που ανέδειξε ο Κώστας Μήτρογλου και στην αξιοπιστία του Δημήτρη Σιόβα.

 
http://www.redplanet.gr/podosfairo/kampanaki-gia-ton-mitsel.2376950.html
Η δικαιολογία του Ισπανού τεχνικού, σχετικά με την ύπαρξη πολλών νέων προσώπων στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν ήχησε ευχάριστα στα αυτιά των διοικούντων του συλλόγου αφού ο Μίτσελ ήταν από πέρυσι στον Πειραιά, ήξερε τις ανάγκες της ομάδας, του πήραν όσους παίκτες ήθελε και με το παραπάνω, αλλά το ...αποτύπωμα του στην πρεμιέρα ήταν μάλλον απογοητευτικό. Ο Ολυμπιακός φάνηκε αδούλευτος, χωρίς πλάνο και τακτική, με ανόρεκτους παίκτες, να βαδίζει στα τυφλά...Σίγουρα υπάρχει το ελαφρυντικό της πρεμιέρας και η απόδοση των υπόλοιπων ομάδων που κέρδισαν χωρίς να γοητεύσουν, ωστόσο ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός, αφού το ρόστερ είναι πλούσιο και βέβαια δεν συγκρίνεται με το περσινό. 
Είναι σίγουρα το καλύτερο από τότε που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Και παρόλα αυτά γίνονται ανορθόδοξες κινήσεις, με τη συμμετοχή του ανέτοιμου Σαβιόλα στην ενδεκάδα, αντί του Μήτρογλου, που προερχόταν από σπουδαία εμφάνιση με την Εθνική, ενώ παράλληλα υπάρχει ο παροπλισμός του ταχύτατου και ταλαντούχου Μανωλά.
Κι επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν χωράνε αναβολές και καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να περιμένει εσαεί, όπως έκανε πέρυσι με τον Ζαρντίμ και χάθηκε μια ολόκληρη χρονιά. 
Εφόσον δεν παρατηρηθεί σύντομα βελτίωση της κατάστασης, ενδέχεται να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις με όλα τα σενάρια πλέον πιθανά. Γιατί ο Μίτσελ δεν ανάλαβε το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό, αλλά στις 4 Φεβρουαρίου 2013. Κοντεύουν επτά μήνες...

 
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/olympiacos/den-yparxei-thema-mitsel.2377501.html
Είναι δεδομένος ο προβληματισμός από την εικόνα με την Καλλονή, δεδομένο, όμως, είναι και το γεγονός πως δεν υπάρχει θέμα Μίτσελ, όπως σπεύδουν να τονίσουν από τον Ολυμπιακό. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο Ισπανός προπονητής θα... κοιμάται ήσυχος.

Μετά από τα παραπάνω πολύ θα νομίσουν ότι οι πρεμιέρες των προηγούμενων πρωταθλημάτων, που σημειωτέον έγιναν πολύ αργότερα ημερολογιακά από την χθεσινή άρα ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας ήταν σαφώς μεγαλύτερος, θα πρόσφεραν στον κόσμο θέαμα και υποσχέσεις για το μέλλον.
Πάμε να δούμε λοιπόν τις αντίστοιχες προηγούμενες πρεμιέρες.
 
Αγωνιστική περίοδος 2012 – 2013
ΒΕΡΟΙΑ 1- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
Προπονητής = Λ. Ζαρντίμ
Η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική, αλλά για ακόμα μια φορά ο προπονητής ο άμπαλος φταίει, αυτός ο σιχαμένος μπεκρής από τον Πορτογαλία που δεν μπόρεσε να δέσει την ομάδα. Όλοι οι γαύροι που δεν μασούν κουτόχορτο αποθέωναν τον Μασάντο, μαζί και τα έγκριτα ΑΡΔάκια, άσχετο αν μετά από 2-3 μήνες τον έβγαζαν μυρωδιά, ξυλοκόπο και τον αποδοκίμαζαν. Η νίκη ήρθε πολύ δύσκολα με την Βέροια να υπάρχουν στιγμές που πατούσε καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει σύγκριση με την χθεσινή εμφάνιση της ομάδας και δεν το βλέπω?
Αγωνιστική περίοδος 2011 – 2012
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 – ΞΑΝΘΗ 1
Προπονητής = ΕΡΝ. ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Όποιος ανοίξει το λινκ θα διαπιστώσει πόσο δύσκολη ήταν η επικράτηση της ομάδας μας εκείνο το βραδάκι στον Φάληρο. Φτύσαμε αίμα στην κυριολεξία και νικήσαμε με γκολ λύτρωση στο 86΄και στο 94΄. Τότε ο Ερνέστο άκουσα τα απίστευτα μέχρι το 60΄. Τι μυρωδιά τον είπανε, τι μιζαδόρο, τι παλτά κάτι παικτάκια της σειράς (!!!) όπως ο Ορμπάιθ, ο Μακούν, ο Χολέβας και λοιποί που μας είχε φορτώσει ο άνεργος από το Μπιλμπάο. Βέβαια μετά γύρω στον Δεκέμβριο, όλοι γλύφανε και έκαναν κωλοτούμπες με την ομαδάρα του Ερνέστο αλλά αυτά είναι ανοησίες και συμπτώσεις για τους ‘’γνώστες’’ του αθλήματος. Εδώ είναι αναγκαίο να υπενθυμίσω ότι αυτή η πρεμιέρα ήταν η δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο Βάσκος, με τον βασικό κορμό να παραμένει σταθερός. Αλλά κι αυτά μάλλον λεπτομέρειες. Υπάρχει σύγκριση με την χθεσινή άνετη επικράτηση της ομάδας μας?
 
Αγωνιστική περίοδος 2010 – 2011
ΗΡΑΚΛΗΣ 2 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
Προπονητής = ΕΡΝ. ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Στην επανεμφάνιση του Ερνέστο στον πάγκο του Ολυμπιακού μας γνωρίσαμε ήττα σοκ από τον Ηρακλή, έχοντας προηγηθεί στο σκορ και δεχόμενοι 2 γκολ σε 7 λεπτά στο τέλος του αγώνα. Κανονικά αν τα ΑΡΔάκια και οι ‘’γνώστες’’ γάυροι φορούσαν παντελόνια έπρεπε να του κάνουν την κηδεία εκείνο το βράδυ, αλλά βλέπεις  του έδωσαν πίστωση χρόνου γιατί δεν είναι σωστό να απολύεται προπονητής στις αρχές Σεπτ, ενώ αντίθετα στην περίπτωση του Μίτσελ, αυτό είναι επιβεβλημένο… Παράλογο????? Ασφαλώς και δεν υπάρχει σύγκριση με την χθεσινή νίκη μας.
 
Αγωνιστική περίοδος 2009 - 2010
ΛΑΡΙΣΑ 0  – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
Προπονητής = Τ. ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ
Ήταν η πρώτη και μοναδική νίκη του Τιμούρ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η επόμενη αγωνιστική έφερε την εντός ισοπαλία με την Καβάλα στην χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση της ομάδας που θυμάμαι εγώ τουλάχιστον στα τελευταία 20-25 χρόνια, μια ισοπαλία που σήμανε και το τέλος του καταστροφέα των παικτών από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Τότε όμως, ακόμα και σήμερα υπάρχει η καραμέλα στα χείλη πολλών σύγαυρων ότι και καλά μας εξασφάλισε την είσοδο στους ομίλους του CL. Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με την συγκεκριμένη πρεμιέρα γιατί είχαμε στον πάγκο τον Τιμούρ, τι άλλο αρνητικό να βρω? Αν εξαιρέσεις την γκολάρα του Μαρέσκα δεν σου μένει τίποτα άλλο από το ματς.
 
Είναι ξεφτίλα αυτά που γίνονται με τον Μίτσελ. Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α!!!!!
Από εδώ μέσα θα υπάρχει ΜΟΝΟ στήριξη στον προπονητή όπως και να λέγεται αυτός, από όπου κι αν κατάγεται, αν βλέπουμε ότι στην ομάδα γίνεται έργο και δουλειά. Κι αυτά τα δύο γίνονται σε μεγάλο βαθμό, αρχής γενομένης με την φετινή προετοιμασία της ομάδας.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Προφανώς δεν υπάρχει στοχοποίηση κανενός δημοσιογράφου από τα άρθρα που σηκώνω παραπάνω. Όταν όμως λέγεται κάτι πονηρό για τον Ολυμπιακό μας, οι εμπνευστές και οι συντάκτες του θα δέχονται και την όποια κριτική.
ΥΣΤ 2. Δεν μου άρεσε επίσης και η αρχική τοποθέτηση του Μ. Γαβαθιώτη (μόνιμη και μοναδική αιτία ανάγνωσης του ΦΩΤΟΣ όσο εργαζόταν εκεί), αλλά το άρθρο του δεν βγάζει εμπάθεια άρα είναι σεβαστό, αν κι όχι αποδεκτό.

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Εγώ λεπόν θέλω να στοχοποιέπσω ούλα εκείνα τα χτήνη που σεμβάλλωνε με τα γραφτά τους φίλε Ντόνε στο να απολεθεί ο Μίτσελος !
Ακόμα δεν είδαμε ή δε γκαταλάβαμε τα καζάντγια μας με την απόλεπσις του Ζαρντίμη !Μας θωρράει ούλη η Αβρώπη και γελάει ρε !Πγοιος σοβαρός προπονεφτής θάρθει να δουλέπσει πγια στο Γάβρο και στην ομάς άμα μας θωρράνε και δγιώχνουμε άθρωπες πετυχεμένους ή προπονεφτες πόρθανε και κάτσανε να δουλέπσωνε σοβαρά και τους εκπαραθερώνουμε από τη μπροετοιμασία ;
Γαμώ τους ΑΡΔίτες ούλου του κοζμάκη λεπόν !Και ειδικά τους δικούς μας, τις κουφάλες που κοπανάνε άπαντες από πίσω από τη μπλάτη !Πάνε και γλύφουνε το Μίτσελο και του κάνωνε πίπες για να ντους δώκει μνια συνέντεφκσις τύπου και μετά τονε περοβολάνε πισώπλατα τα αρχίδγια !

Εικόνα dono

Σωστό Μητσάρα αν και οι εξελίξεις φαίνεται να μας ξεπερνάνε. Οι αποφάσεις φαίνεται να είναι ήδη παρμένες για την απομάκρυνση του Μίτσελ και έχω μόνο ένα ερώτημα. Εκτός από τους νεόγαυρους ακούνε κανέναν άλλο στην λήψη αποφάσεων; Περισσότερα προσεχώς...

Εικόνα vagio

Μαλιστα..Μια απο τα ιδια λοιπον, και χειροτερα. Πανω που πιστευα πως η φετινη χρονια θα ειναι διαφορετικη..
Και καλα ο κοσμος μας που εχει γινει ο πιο βλαχος της ελλαδας και σε λιγο θα περασουμε και τους παοκτζηδες. Αντε και ο Τυπος που ειναι τσογλαναραδες ΟΛΟΙ και το ξεραμε χρονια. Αυτο το προς το παρον δεν υπαρχει θεμα Μιτσελ ομως, με ξενερωσε μεχρι αηδιας. Σαν να λεμε τον στηριζουμε μεχρι το επομενο ματς..
Κριμα, γιατι στο κομματι της διοικησης/διαχειρισης νομιζα πως ο Μαρινακης ηταν διαφορετικος..

Εικόνα dono

Όχι σύγαυρε σαν να λέμε τον στηρίζουμε έως το επόμενο ματς, αλλά περιμένουμε με λαγνεία κ ανυπομονησία την πρώτη στραβή για να του κάνουμε την κηδεία.
Θα συνεχίζω να το λέω... ΞΕΦΤΙΛΑ

Εικόνα savvas gridlock

Αν όμως φύγει ο Μίτσελ και τα ''πόσο το έπαιξες χοντρέ?'' πολλαπλασιαστούν, ας μην τσαντιστεί ο πρόεδρος. Όταν διοικείς ακούγοντας τον κάθε μαλάκα ανυπόμονο καφενόβιο, αργά ή γρήγορα ετοιμάσου να πάρεις εσύ τη θέση του Μίτσελ, που τώρα τα ακούει από δαύτονε.

Εικόνα dono

Για τα αυτονόητα μιλάμε τώρα;