TRAIN THEY WILL KILL YOU part 2



Είχαμε δει όσα φαιδρά και ακατανόητα είχαν ειπωθεί στην Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών Διαφορών στην εκδίκαση της υπόθεσης του Δώνη εναντίων του Ιβάν του τρομερού. Εχθές μάθαμε και τα επακόλουθα της εκδίκασης της έφεσης που υπέβαλε η παε μπάοκ ενάντια στην καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση της επιτροπής. Διαβάζουμε αναλυτικά από το ΑΡΔάκι Ασβεστά.
 
Εκδικάστηκε την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ, η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της απόφασης της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, που επιδίκαζε στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του ένα ποσό της τάξεως των 800 χιλ. ευρώ συνολικά.
Το contra.gr ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης και σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες.
Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν στο δικαστήριο πάνοπλες και έτοιμες να δώσουν μάχη για να πείσουν για τις θέσεις τους: Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τρεις δικηγόρους, επιστρατεύοντας ακόμη και τον επιφανή νομικό και πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζήσης Βρύζας. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως, το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ, ενώ εκπροσωπούνταν και από τρεις δικηγόρους.
Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων ήταν ηλέκτρισμένη από την αρχή. Κυρίως η πλευρά Δώνη εξέφραζε συνεχώς τη δυσαρέσκειά της για όσα λέγονταν από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ και αυτή εκφραζόταν είτε με ειρωνικά χαμόγελα είτε με παρεμβάσεις.
Ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η στήριξη που είχε από εμάς ο Δώνης, δεν υπάρχει πουθενά... Δεν υπάρχει προηγούμενο να επικοινωνεί προπονητής με εξώδικα, όπου να αναφέρονται και αμφισβητούμενα γεγονότα, όπως επιθέσεις από φιλάθλους, συνδέοντας μάλιστα τις επιθέσεις αυτές με την ΠΑΕ. Η σύνταξη εξωδίκου είναι ο "σπουδαίος λόγος" καταγγελίας της σύμβασης".
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σημείωσε: "Υπάρχει δυσφήμηση της ΠΑΕ μέσω των εξωδίκων Δώνη. Προβλέπεται από την τροποποιημένη σύμβαση να γίνει δεκτή η καταγγελία μας και για "μη σπουδαίο λόγο".
Το λόγο πήρε ο δικηγόρος, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, που με τα όσα υποστήριξε προκάλεσε την οργή του Γιώργου Δώνη και υπήρξε έντονος διάλογος.
Μαυρομμάτης: "Αισθανόμαστε αδικημένοι από την πρωτόδικη απόφαση. Αν τον απείλησαν στο σπίτι του, δεν μπορεί να έχει σχέση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αν είχε συμβεί όντως αυτό, θα είχε καλέσει την αστυνομία"
Δώνης: "Ρε Αχιλλέα, έλεος! Πες την αλήθεια επιτέλους! Υπάρχουν και κάποια όρια!".
Μαυρομμάτης: "Κύριε πρόεδρε, στον πρώτο βαθμό έγινε και προσπάθεια να δοθεί λύση με συμβιβασμό, αλλά δεν προχώρησε".
Δώνης: "Εμείς συμφωνήσαμε να γίνει συμβιβασμός κύριε πρόεδρε. Και όταν πήγαμε να το πούμε στον δικαστή, οι προϊστάμενοι τους τους ξεφτίλισαν και είπαν "δεν του δίνουμε μία".
Ο δικηγόρος του Γιώργου Δώνη, Μηνάς Λυσάνδρου, παρενέβη: "Ο Βρύζας πρότεινε τον συμβιβασμό και με ένα τηλεφώνημα, άλλαξε".
Δικαστής: "Σας δίνω περιθώριο για νέο συμβιβασμό".
Δώνης: "Με αυτά που έχουμε υποστεί 5 μήνες, δεν δέχομαι κανένα συμβιβασμό".
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η έτερη δικηγόρος της πλευράς Δώνη, Λίνα Σουλούκου: "Ο Τσιστιακόφ, που έχει υπερεξουσίες στον ΠΑΟΚ, είπε στον Δώνη ότι είναι εντολή του ιδιοκτήτη να παραιτηθεί, αλλιώς θα έρχονται συνεχώς οι οπαδοί στις προπονήσεις και στο σπίτι του. Ο Δώνης αρνήθηκε και ζήτησε προστασία. Ο Τσιστιακόφ τον κατέβασε από το αυτοκίνητο να πάρει ταξί. Λίγη ώρα αργότερα, στις 4 τα ξημερώματα, εισέβαλαν οπαδοί στο σπίτι του".
Στο σημείο εκείνο υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του Ζήση Βρύζα και του Γιώργου Δώνη, για το αν συναντιόντουσαν μαζί μετά τις μεγάλες κρίσεις στην ομάδα. "Ποτέ δεν βρισκόμασταν μετά από κρίσεις. Μόνο τον Τσιστιακόφ έβλεπα", είπε ο Γιώργος Δώνης. "Σταμάτα να λες ψέμματα! Δεν συναντιόμασταν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο;", του απάντησε ο Βρύζας.
Η Λίνα Σουλούκου συνέχισε: "Ο Τσιστιακόφ είπε στο Δώνη "έτσι είναι η ζωή. Αν μείνεις έτσι, θα σε σκοτώσουν". Υπήρξε κι άλλο περιστατικό με τον γαμπρό του Γιώργου Δώνη. Κάποιοι του έβαλαν μαχαίρι στο λαιμό και του είπαν "αν δεν πεις στον δικό σου να την κάνει, θα σε κάψουμε ζωντανό", και του έκαψαν επί τόπου τη γραβάτα.
Δεν υπάρχει τίποτα δυσφημιστικό στο εξώδικο. Ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον Δώνη και όχι απλά δεν του κατέβαλε αποζημίωση, όχι απλά δεν του πρόσφερε αποζημίωση, αλλά του ζητεί κιόλας αποζημίωση! Επίσης, ο ΠΑΟΚ δεν κάλεσε ποτέ τον Δώνη σε απολογία, ούτε του ζήτησε να ανακαλέσει το εξώδικο".
Ο Μηνάς Λυσάνδρου, από την πλευρά του, διάβασε κάποιες δηλώσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μετά από περσινό ματς του ΠΑΟΚ, όπου ο Έλληνας άσος δήλωνε: "Στον ΠΑΟΚ ζούμε μια πραγματική ζούγκλα. Δεν γίνεται να παίζεις και να φοβάσαι μη σε σκοτώσουν".
Ο Γιώργος Δώνης παρενέβη: "Απλά, τον Σαλπιγγίδη δεν ήθελαν να τον διώξουν, ενώ εμένα ήθελαν".
Στην κατάθεσή του, εξάλλου, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: "Μετά την ιστορία με τον Γκαρσία, κυκλοφορούσα με ασφάλεια. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα παίζει. Ο Σαββίδης ζήτησε από τον Βρύζα και τον Τσιστιακόφ να με απολύσουν, αλλά χωρίς να πάρω αποζημίωση.
Ο Τσιστιακόφ μου είπε ότι "είναι εντολή Σαββίδη να παραιτηθείς. Αν δεν το κάνεις, οι οπαδοί δεν θα έρχονται μόνο στην προπόνηση, αλλά και στο σπίτι σου"! Εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι αυτοί που ήρθαν σπίτι μου τους έστειλε ο ΠΑΟΚ. Το αντίθετο έχω πει. Από τη στιγμή που ήταν να με απολύσουν, μου απέσυραν την ασφάλεια".
Ο Ζήσης Βρύζας από την από την πλευρά του, κατέθεσε: "Ο Τσιστιακόφ έχει όντως εξουσίες, αλλά κι εγώ δεν είμαι γλάστρα. Από μένα περνάνε όλα. Ήμασταν πάντα μαζί με τον Δώνη, σε όλα αυτά που τράβαγε. Για μένα είναι ξεκάθαρο: είχε αποφασίσει να φύγει και είχε επιλέξει τη δικαστική οδό. Είναι αλήθεια ότι κάναμε συζήτηση συμβιβασμού. Όντως έκανα κάποια τηλέφωνα για να πάρω το οκέι, αλλά δεν το πήρα".
Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως τις 20/9, με τους συνεργάτες του Δώνη να φωνάζουν προς τον πρόεδρο "βγάλτε γρήγορα την απόφαση, έχουμε παιδιά".
Το σοβαρότερο επεισόδιο, ωστόσο, παίχτηκε στο τέλος, κατά την αποχώρηση όλων από την ΕΠΟ. Έξαλλος ο Γιώργος Δώνης, ξέσπασε προς τον Λάμπρο Μπίρδα και τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη και φώναζε όσα δεν μπορούσε να πει μέσα στην αίθουσα: "Δεν φοράτε παντελόνια. Πρέπει να ντρέπεστε. Λέτε ψέμματα όλη την ώρα. Άλλα λέτε μπροστά, άλλα από πίσω. Αλλά θα τα βρείτε μπροστά σας. Γιατί λέτε τόσα ψέμματα ρε;".
Ο Έλληνας τεχνικός είχε... πάρει φόρα και χρειάστηκε να τον κρατάνε οι συνεργάτες του και οι δικηγόροι του ώστε να μην έρθει σε... στενή επαφή με τους δύο δικηγόρους του ΠΑΟΚ. "Εγώ έχω τρία παιδιά σαν το μπόι σου", του είπε εκτός κτιρίου ο Λαμπρος Μπίρδας. "Δεν σέβεστε ούτε τον εαυτό σας", απάντησε ο Γιώργος Δώνης, ενώ απομακρυνόταν...

 
Νέα ήθη, νέα έθιμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που σύμφωνα με όσα διαβάζουμε είναι με στυλ μαφίας. Ο νεομεγαλοεπενδυτής της Ελλάδας φαίνεται πλέον με τον πιο εμφατικό τρόπο πως ευαγγελίζεται την ανάπτυξη της χώρας και κυρίως με ποιες μεθόδους.
 "Ο Τσιστιακόφ είπε στο Δώνη "έτσι είναι η ζωή. Αν μείνεις έτσι, θα σε σκοτώσουν".
Ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον Δώνη και όχι απλά δεν του κατέβαλε αποζημίωση, όχι απλά δεν του πρόσφερε αποζημίωση, αλλά του ζητεί κιόλας αποζημίωση!
Ο Σαββίδης ζήτησε από τον Βρύζα και τον Τσιστιακόφ να με απολύσουν, αλλά χωρίς να πάρω αποζημίωση.
Ο Τσιστιακόφ μου είπε ότι "είναι εντολή Σαββίδη να παραιτηθείς. Αν δεν το κάνεις, οι οπαδοί δεν θα έρχονται μόνο στην προπόνηση, αλλά και στο σπίτι σου"!

 
Να τον χαίρεστε Κύριε Σαμαρά γαύρε του γλυκού νερού, να τον χαίρεστε όλοι όσοι τον γλύφετε τώρα. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Οι απαντήσεις μας θα δοθούν στο μέρος που όλοι μας τρέμετε και μας φοβάστε. Μέσα στο γήπεδο εντός και εκτός έδρας. Ελάτε μπουγατσοβλαχάκια μου έχει μπανάνα και φέτος στον ναό αλλά και μέσα στην τουμπίτσα σας. Βάζελοι του βορρά, τσάτσοι και δουλικά του κάθε Ιβάν διαχρονικά. Αν όμως φύγει κι αυτός όπως και όλοι οι προηγούμενοι απατεώνες θα σας φταίει το κράτος της Αθήνας και του γαύρου…
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Μην νομίζετε ότι δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τις υπόγειες δουλίτσες σας για την εξαφάνιση του τεράστιου χρέους σας. Απλά αναμένουμε τις επαφές σας με τον πρωθυπουργό της χώρας και φυσικά την κατάληξή τους και μετά έχουμε να σχολιάσουμε πολλά.
ΥΣΤ 2. Μούγκα στην στρούγκα σε ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης (φίμωσης καλύτερα) για τα παραπάνω πλην του παραπάνω άρθρο του Ασβεστά στο contra. Και ρωτώ τώρα εγώ ο καχύποπτος. Ο Aσβεστάς δεν δουλεύει και στην Δαβάκη? Εκεί γιατί δεν έγραψαν τίποτα? Μήπως μετά από εντολή του ιδιοκτήτη τουίτη και Χελάκη? Μήπως ΟΛΟΙ αβαντάρουν τον Σαββίδη και το μπαοκάκι? Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν στην θέση του μπάοκ ήταν ο γαύρος και ο Βαγγέλας?