ΣΒΗΣΙΜΟ ΧΡΕΩΝ ΜΠΑΟΚ



Κατά την διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού μου στην Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, άκουσα στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ τον Μπούζο να αναφέρει τα εξής. Ο Ιβάν των μπουγατσίων θα έχει συνάντηση με την κυβέρνηση για να ρυθμίσει τα χρέη του μπάοκ και μάλιστα θα δώσει και ένα περιθώριο στους συνομιλούντες του έως το τέλος του χρόνου για να το πετύχει, αλλιώς θα αποχωρήσει ένδοξα. Αναρωτήθηκα εάν στην εποχή της τρόϊκας που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες αυτά τα πράγματα είναι εφικτά. Η επόμενη σκέψη μου ήταν ότι τα παραπάνω λεγόμενα ήταν απλά ευσεβής πόθοι του δημοσιογράφου, ίσως μια μεταφορά των ευσεβών πόθων της διοίκησης και του ιδιοκτήτη του μπάοκ. Λίγες ώρες όμως μετά μου λύθηκαν όλες οι απορίες μου αφού διαβάζω στην Δαβάκη.
Ίσως τη σημαντικότερη συμφωνία του από τη μέρα, που ανέλαβε τα διοικητικά του ΠΑΟΚ έκλεισε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ισχυρός άνδρας του «δικέφαλου του Βορρά» φέρεται να συμφώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών στην πρόταση διακανονισμού των χρεών της ΠΑΕ. 
Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει το τελικό ραντεβού ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Ιβάν Σαββίδη, που θα οριστικοποιήσει και γραπτώς, πλέον, το σημαντικό «deal» για τον ΠΑΟΚ. 
Όσον αφορά την πρόταση από πλευράς Σαββίδη, προβλέπει άμεση καταβολή 10-11εκατ. ευρώ μετρητοίς, που θα αποβάλει οριστικά από την ΠΑΕ τον «βραχνά» των 30εκατ. ευρώ που φέρει ως χρέη η εταιρία.

 
Κατά τα άλλα όλοι ζούμε μέσα στον παραμυθένιο κόσμο της Ελληνικής πραγματικότητας που σε ολόκληρο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μια ομάδα που δεν χρωστάει σε κανέναν και κάνει επενδύσεις, ο Ολυμπιακός, και όλοι οι υπόλοιποι που τον ανταγωνίζονται χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά, αλλά πρώτον δεν ανοίγει μύτη από κανέναν υπεύθυνο και δεύτερον ως δια μαγείας τα χρέη τους μειώνονται ή εξαφανίζονται.
Ότι κόβονται από χρέη στο δημόσιο το επιμεριζόμαστε ΟΛΟΙ μας. Δεν είναι μεμονωμένα μόνο τα χρέη του μπαόκ, μόνο της κούλας, μόνο του ζέλα ή του οποιουδήποτε άλλο λομογιοσύλλογου που συνειδητά πρώτα φεσώνει το κράτος και μετά το παίζει Κινέζος.
Με την ίδια λογική ο πρόεδρος μπορεί να αφήσει συνειδητά χρέος στην εφορία από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, μιλάμε για ένα ποσοστό 40% επί του συμβολαίου, και αφού δεν θα τα αποπληρώσει ποτέ, να μεγαλώσει αυτόματα και 40% το μεταγραφικό bgt. Στο τέλος να του χαριστούν τα χρέη και όλοι να είμαστε ευτυχισμένοι από τους παικταράδες που θα φέρει ο πάρεδρας. Αθάνατη Ελληνική πραγματικότητα. Νομίζετε ότι το παραπάνω είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας? Γιατί εγώ ξέρω τουλάχιστον 2-3 ομάδες που κατά καιρούς μας κόντραραν για το πρωτάθλημα και έκαναν στην τελική, ακριβώς αυτό.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.