ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - PSG 4


Tags: -

Εχθές είχαμε την πρεμιέρα των αγώνων του CL για την φετινή σεζόν με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί μέσα στον ναό. Το τελικό σκορ, η ήττα με 4-1 αφήνει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα τσαντίλας και όχι στεναχώριας. Ας δούμε λίγο την εικόνα του παιχνιδιού.
Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1 με τον Ρομπέρτο στην άμυνα, τον Μπονγκ, τον Μετζανί, τον Σιόβα και τον Μανιάτη στην άμυνα. Η δυάδα των αμυντικών χαφ αποτελείτο από τους Σάμαρη και Μασάντο και μπροστά τους σε ρόλο πιο ελεύθερο ο Τσόρι. Στα άκρα αγωνίστηκαν οι Βάις και Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.
Η ομάδα μπήκε στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά σαν να μην υπήρχε αύριο. Η πίεση στα 2/3 του γηπέδου απέδωσε καρπούς και γενικότερα βγάλαμε μια απίστευτη, για Ελληνική ομάδα, ενέργεια. Στο κέντρο κυριαρχήσαμε πλήρως των αντιπάλων μας και σχεδόν όλες οι επιθέσεις των Γάλλων κόβονταν πριν ακόμα αρχίσουν, με χαρακτηριστική εικόνα να πέφτουν πάνω στην μπάλα και οι δύο αμυντικοί χαφ μας με τόση ένταση και λύσσα που όμοια της προσωπικά είχα να δω από την εποχή του Βαλβέρδε. Χαρακτηριστικό του τρελού ρυθμού στο ξεκίνημα και της σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας μας στο παιχνίδι ήταν τα δύο δοκάρια στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού με τον Βάις και τον Φουστέρ. Η Παρί ευτύχησε με την πρώτη της πραγματικά επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ μας να σκοράρει με τον Καβάνι στο 19΄ σε μια φάση που προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει ξεκάθαρο οφσάιντ την στιγμή που ο Μάξουελ τροφοδοτεί τον σκόρερ. Αυτό το γκολ ήταν εκτός κάθε λογικής και εικόνας στο μέχρι τότε παιχνίδι. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 25΄με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ του Βάις, μετά από τρομερή προσωπική ενέργεια και άριστο τελείωμα. Το Καραϊσκάκη ξαναπήρε φωτιά και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει, χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει ξανά σε αυτό το χρονικό σημείο του παιχνιδιού που είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να έχει πραγματικά σαρώσει τα στατιστικά έναντι του φημισμένου αντιπάλου του. Χαρακτηριστικές είναι οι τελικές των δύο ομάδων (10-1) εκ των οποίων δύο δοκάρια, μοιρασμένη κατοχή και περισσότερο τρέξιμο (περίπου 3 χλμ) από τον αντίπαλο. Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι ήταν από τα ποιοτικότερα ημίχρονα στην Ευρωπαϊκή μας ιστορία, ειδικά αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας ποιους είχαμε απέναντι.
Στο δεύτερο ημίχρονο περίμενες κάπου μια μεγάλη ομάδα να αντιδράσει αλλά και ο Ολυμπιακός να παίξει πιο έξυπνα όσο αναφορά την διαχείριση γενικότερα του παιχνιδιού. Να παίξει λίγο πιο πίσω, να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και γενικότερα να μην ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό και έγινε με μια διαφορά. Η Παρί στο ίδιο διάστημα άρχιζε να αποδίδει καλύτερα και να κερδίζει μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για να έχεις βλέψεις να χτυπήσεις στην κόντρα μια ποιοτική ομάδα όπως η Παρί, πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Στις αρχές του ημιχρόνου το κέντρο σου ήταν ακατάλληλο για να παίξεις αυτό το στυλ παιχνιδιού αφού κανένας παίκτης μας δεν είχε την ταχύτητα να βγάλει την ομάδα μπροστά κουβαλώντας την μπάλα ή φεύγοντας στον κενό χώρο. Λίγο ο Βάις αλλά και αυτός έδειξε σημάδια κούρασης. Αυτό το είδε προφανώς ο προπονητής μας και έβαλε στο 60΄ τον Κάμπελ στην θέση του Τσόρι με τον Φουστέρ να παίρνει την θέση του στον άξονα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό χάνουμε την καλύτερη ευκαιρία μας στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Φουστέρ με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Παρί. Στο 68΄η Παρί κάνει το 1-2 μετά από εκτέλεση κόρνερ και εντελώς λάθος αντίδραση του Σάμαρη αφού έχασε τον σκόρερ μέσα σχεδόν στην μικρή περιοχή. Στο 73΄η Παρί κάνει το 1-3 με τρόπο ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο με την φάση του 1-2. Ακριβώς ίδιο όμως. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Μότα και εκτελεστής του κόρνερ ο Λαβέτσι. Στο ίδιο λεπτό ο Σαβιόλα πήρε την θέση του Φουστέρ. Στο 81΄πάλι ο Σάμαρης υποπίπτει σε ακόμα ένα λάθος και ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Ιμπραίμοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε και το πέναλτι και είχαμε την φανταστική διπλή απόκρουση του Ρομπέρτο. Στο 84΄ο Γιαταμπαρέ αντικατέστησε τον εξουθενωμένο Βάις. Στο 86΄είχαμε και το κλείσιμο του σκορ από την Παρί πάλι με κόρνερ, πάλι με αδράνεια στο κέντρο της άμυνας, με σκόρερ αυτή την φορά τον Μαρκίνιος. Τρία γκολ από τρεις εκτελέσεις κόρνερ, με τρεις ΙΔΙΕΣ φάσεις.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Εχθές εμφανή ευθύνη για κάποιο από τα 4 γκολ δεν είδα να έχει. Σίγουρα όμως όταν η άμυνα σου τρώει 4 γκολ και ιδιαίτερα 3 ίδια γκολ από στημένη φάση, δεν μπορεί κι εσύ αν είσαι άμοιρος ευθυνών. Η διπλή αντίδρασή του στην εκτέλεση πέναλτι του Ίμπρα είναι υποδειγματική.
 
Μπονγκ
Ήταν καλός και μάλλον ο καλύτερος της άμυνας. Εκτέθηκε ελάχιστα αμυντικά, έκανε τον Λούκας απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Δεν έλειψαν τα λαθάκια στο δεύτερο ημίχρονο αλλά μάλλον είναι από τους λίγους που διασώθηκαν σε αυτό το διάστημα.
 
Μεντζανί
Εχθές ήταν επιπόλαιος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδρασή του στις δύο φάσεις που ήρθαν τα δύο κόρνερ και γκολ της Παρί. Θα μπορούσε με πιο ψύχραιμη αντίδραση και διώξιμο να μην είχαμε καν την μπάλα στους αντίπαλους. Είχε συμμετοχή, αλλά μάλλον όχι ευθύνη και στο πρώτο γκολ της Παρί.
 
Σιόβας
Όταν χρειάστηκε καθαρό μυαλό η άμυνα δεν μπόρεσε να το δώσει. Δεν μπόρεσε να ηρεμήσει και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Θα τον αδικήσω αν πω ότι ήταν κακός γιατί κατά την γνώμη μου δεν ήταν. Εχθές όμως είδα έναν παίκτη που κάποια στιγμή δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν είχε τις απαιτούμενες ανάσες, δεν καθάριζε εύκολα και απλά τις φάσεις, όπως έκανε με επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο.
 
Μανιάτης
Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, πιθανότατα ήταν από τα πιο ποιοτικά που έχω δει από τον ποδοσφαιριστή με την φανέλα της ομάδας. Έσβησε κυριολεκτικά τον Καβάνι και ανέβηκε προσεκτικά αλλά με μυαλό όποτε του δόθηκε η ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο μόλις χάθηκε η ψυχραιμία και οι ανάσες είδαμε πάλι τον παίκτη να κάνει άναρχα ανεβάσματα και να αφήνει πίσω του ελεύθερο χώρο στους αντιπάλους που με την ποιότητα και την τακτική τους το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.
 
Σάμαρης
Στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά ήταν ότι ποιοτικότερο έχω δει σε αμυντικό χαφ τα τελευταία χρόνια. Ήταν παντού, έπεφτε πάνω στους αντιπάλους και κέρδιζε την μπάλα με την ψυχή και το μυαλό του. Έκανε όμως μια κακή διαχείριση δυνάμεων κι αυτό φάνηκε καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο όταν ήταν όχι απλά αρνητικός αλλά και καθοριστικός για την ήττα. Είναι μέσα σε δύο φάσεις γκολ και υπέπεσε και στο πέναλτι, άσχετο αν η Παρί το έχασε. Το πρώτο ημίχρονο σε κάνει να χαμογελάς, αλλά το δεύτερο πρέπει να προβληματίσει. Έχει φοβερό μέλλον μπροστά του κι αν θέλουμε να βγάλουμε έναν μεγάλο παίκτη, εμφανίσεις σαν και την χθεσινή του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να τις περιμένουμε στην αρχή της καριέρας του.
 
Μασάντο
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καλός, εχθές ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Πίεσε πολύ, βοήθησε πολύ τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στα κρατήματα της μπάλας με λογική και ψυχραιμία. Ακόμα και στα τελειώματα του παιχνιδιού προσπάθησε πολύ, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Στην Ευρώπη φέτος μιας και έχει βρει τον ρόλο του θα βοηθήσει πολύ.
 
Τσόρι
Κράτησε μπάλα, βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά όταν κουράστηκε ήταν μαύρη τρύπα στο κέντρο. Η αντικατάστασή του ήταν επιβεβλημένη και σωστή. Προέρχεται από τραυματισμό, θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ στα επόμενα παιχνίδια, αλλά παιχνίδια όπως το χθεσινό που θέλεις και κάποιον να μαρκάρει στο κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο, μάλλον δεν του ταιριάζουν.
 
Βάις
Έβαλε ένα γκολ για όσκαρ, ένα γκολ μοναδικής κλάσης, ένα γκολ σίγουρα που θα συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα οι αντίπαλοι είχαν θέμα. Δεν ήταν αδιάφορος αμυντικά αλλά αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού δεν τον έχει. Μόλις δε κουράστηκε, το βάρος έπεφτε στα μπακ πίσω του κι αυτό φαινόταν από μακριά. Στο καλό του πρώτο ημίχρονο η απόδοσή του ήταν σε υψηλότατα στάνταρτ. Αν είχε κάνει γκολ και την φάση που η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι, τότε θα μιλούσαμε ίσως για ένα τέλειο επιθετικά ημίχρονο.
 
Φουστέρ
Ο χαλύβδινος γίγαντας της ομάδας προσπάθησε πολύ, μάρκαρε λυσσασμένα και ήταν από τους λίγους που συνέχισαν να το κάνουν αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο μέχρις ότου ξεμείνει τελείως από δυνάμεις. Θα μπορούσε να σκοράρει σε 2-3 περιπτώσεις αλλά λίγο η ατυχία, λίγο η κακή τοποθέτηση του σώματός του δεν το επέτρεψαν αυτό.
 
Μήτρογλου
Εχθές δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα των Γάλλων. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να μοιράσει στους πλαϊνούς την μπάλα, με επιτυχία τις περισσότερες φορές, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε απολύτως τίποτα. Φυσικά και ο προσωπικός του αντίπαλος ήταν απίστευτης κλάσης και σχεδόν όλη η άμυνα συνέκλινε πάνω του, αλλά κι ο ίδιος δεν έδειχνε σε σούπερ ημέρα. Μας έχει καλομάθει ο Κωστάκης και προσμένουμε από αυτόν πάντα το κάτι παραπάνω.
 
Κάμπελ
Δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο πλην 1-2 καλών αλλά ημιτελών προσπαθειών. Για πρώτη φορά από την ώρα που ήρθε δεν βοήθησε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, αντίθετα από την μεριά του σε συνδυασμό με την επίσης κακή εμφάνιση του Μανιάτη στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργήθηκαν και τα περισσότερα προβλήματα.
 
Σαβιόλα
Πέρασε και δεν ακούμπησε. Όταν το σκορ είναι 1-3 και μπαίνει ο Σαβιόλα, αλήθεια με την κατάσταση των περισσοτέρων παικτών της ομάδας εκείνη την χρονική στιγμή τι να περιμένεις? Υποδέχτηκε καλά την μπάλα σε 1-2 φάσες, δεν κρύφτηκε, αλλά πέραν αυτού τίποτα. Σαφώς και περιμένω περισσότερα πράγματα από το αστέρι της ομάδας, δείχνει όμως ακόμα πολύ πίσω σε φυσικά κατάσταση, πολύ πίσω σε αγωνιστική ετοιμότητα και σοφή η επιλογή Μίτσελ να μην ξεκινήσει το χθεσινό παιχνίδι.
 
Γιαταμπαρέ
Έχω λίγο μπερδευτεί με τον παίκτη. Τι θέση παίζει? Νόμιζα ότι παίζει 8άρι. Στις δύο εμφανίσεις του με την ομάδα τον έχουμε δει σαν ακραίο μέσο. Αυτή είναι η θέση του ή έπαιξε εκεί λόγω ανάγκης? Εχθές έπαιξε λίγο για να κριθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πειστεί για τα προσόντα του, κυρίως στον τομέα της ταχύτητας. Στο μέλλον θα κριθεί αφού τον δούμε να παίρνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα επόμενα παιχνίδια.
 
Προπονητής
Εγώ να πω την αλήθεια μόλις άκουγα ότι θα ξεκινούσε το χθεσινό παιχνίδι με δύο καθαρούς επιθετικούς ανησύχησα. Η επιλογή του όμως της αρχικής ενδεκάδας ήταν μια χαρά, η ομάδα ήταν καλά στημένη, οι παίκτες έβγαλαν πάθος, ένταση, ενέργεια και θέληση, πράγμα που εγώ πάντα το χρεώνω και στον προπονητή. Το ότι κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο προφανώς και είναι στα υπέρ του. Οι αλλαγές του στην διάρκεια του παιχνιδιού μου φάνηκαν λογικές. Δεν είναι μια καθοριστική ήττα σε έναν όμιλο σαν κι αυτόν που είμαστε, αλλά από εδώ και πέρα οφείλουμε να μην χαρίσουμε ούτε έναν βαθμό από αυτούς που πρέπει να πάρουμε, αρχής γενομένης την επόμενη αγωνιστική στο Βέλγιο.
Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να του κάνω και κριτική για κάποιες αστοχίες του ή αν θέλετε για κάποια στοιχεία στο χθεσινό παιχνίδι μας που πρέπει να μας γίνουν μάθημα για να μην μας ξαναγίνουν πάθημα. Το πρώτο είναι η έκταση του σκορ. Οποιοσδήποτε προπονητής τρώει τέσσερα, έστω και σε αυτό το επίπεδο, δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για να γίνω κατανοητός δεν λέω να φύγει ο μυρωδιάς, γιατί μας έχει δείξει ότι μόνο τέτοιος δεν είναι. Η διαχείριση όμως του παιχνιδιού σε επίπεδο δυνάμεων των παικτών οπωσδήποτε φέρει την υπογραφή του όχι γιατί θα έπρεπε να μπει μέσα και να παίξει ο ίδιος, αλλά θα μπορούσε η ένταση των ποδοσφαιριστών στο πρώτο ημίχρονο να είναι τέτοια που να τους επιτρέψει άλλο ένα καλό τέταρτο τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος. Το δεύτερο είναι η αλλαγή πλάνων με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ θέλει να παίξει κόντρα, δηλαδή να αλλάξει (και πολύ λογικά) τον πρώτο ανάπτυξης της ομάδας, προσπαθεί αν το κάνει αυτό με μη κατάλληλους παίκτες. Εκτός του Βάις δεν είχες κανέναν άλλον να παίξει αυτό τον τύπο παιχνιδιού. Κανέναν παίκτη γρήγορο να παίξει καλά με αντεπιθέσεις. Του χρεώνω φυσικά θετικά ότι το είδε στην πορεία και το άλλαξε με την είσοδο του Κάμπελ στο 60΄, αλλά δεν του βγήκε η αρχική πρόθεση και πλάνο. Η βασική προτεραιότητα παίζοντας με κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα, είναι να μην χάσεις, δεν είναι πως θα την διασύρεις (που δεν μπορείς εξάλλου). Είναι να στηθείς έτσι στον αγωνιστικό χώρο ώστε αν χάσεις να χάσεις με αξιοπρέπεια. Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ ότι σώνει και καλά με όλες τις ομάδες πρέπει να παίζεις κλειστά και έξυπνα πίσω. Με ομάδες όμως σαν την Παρί πρέπει να το κάνεις αυτό, με ομάδες σαν την Άντερλεχτ όχι.
Το εξαιρετικό χθεσινό πρόσωπο της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο είναι σαφώς έργο Μίτσελ, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πολύ περισσότερο σε αυτό το επίπεδο ποδοσφαίρου. Η Παρί εχθές έχει τέτοια ποιότητα, που πιστεύω και 2-1 ή 3-1 να έληγε το πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Είναι χαοτικές οι διαφορές που προκύπτουν στις δύο ομάδες και σίγουρα όποιος Γάλλος ή γνώστης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έβλεπε τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή των διαφόρων σιτε θα γελούσε και τις νύχτες. Αντιμετώπισαν την Παρί σαν καμιά ομάδα που την είχαμε του χεριού μας εχθές. Σαν μια ομάδα που εμείς οι Ελληναράδες οι Τουρκοφάγοι θα τους κατατροπώσουμε με την μαγκιά μας και με τσαμπουκά. Δεν υπάρχουν αυτά σε αυτό το επίπεδο ποδοσφαίρου. Για να πάρεις αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις ομάδες ελίτ της διοργάνωσης θα πρέπει να την βρεις σε κακή ημέρα και εσύ να κάνεις εκπληκτικό παιχνίδι. Ότι έγινε δηλαδή στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο που είτε ζορίστηκαν με την εικόνα της ομάδας μας, είτε τέλος πάντων λειτούργησαν με το ένστικτο ή με προπονητικό πλάνο, ανέβασαν 1-2 ταχύτητες και εξαφανίστηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχαν στιγμές που δεν προλαβαίναμε να ακουμπήσουμε την μπάλα. Όσο κόστισε ο Καβάνι, κοστίζει ολόκληρος ο Ολυμπιακός, επίσημα βάση του ισολογισμού μας. Ο αναπληρωματικός σέντερ μπακ που πήραν από την Ρόμα κόστισε 30 εκ ευρώ για να παίρνει ανάσες ο… Άλεξ. Την τελευταία 2ετία έχουν χαλάσει πάνω από 900εκ ευρώ κι αυτό από μόνο του προκαλεί δέος. Σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, πλην φυσικά του γνώστη τενεκέ μέσου Έλληνα φιλάθλου. Ρωτάνε πολύ γιατί άλλαξε η εικόνα του Ολυμπαικού στο δεύτερο ημίχρονο και ότι η καθίζηση οφείλεται σε έλλειψη φυσικής κατάστασης. Διαφωνώ κάθετα. Όσο καλή φυσική κατάσταση κι αν έχεις τον Σεπτ, δεν μπορείς να παίξεις σε φουλ ρυθμούς (για τα δικά σου δεδομένα) για 90΄παιχνιδιού. Η ένταση του πρώτου ημιχρόνου για τουλάχιστον 30-35 λεπτά φταίει για την κατάρευση του δευτέρου ημιχρόνου κι όχι η φυσική κατάσταση.
Η ομάδα θέλει δουλειά σε αρκετούς τομείς, μιας και στην διάρκεια της προετοιμασίας δεν γίνεται να φτιάξεις όλα τα πράγματα. Θέλει εμφανέστατη δουλειά στα στημένα, πρέπει να μπουν όλοι οι νέοι παίκτες στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας, θέλει δέσιμο μεταξύ των παικτών, θέλει χημεία με λίγα λόγια. Αυτό θα πάρει χρόνο πολύ, αλλά θα δούμε άλλη ομάδα, άλλο θέαμα, άλλη προοπτική. Εχθές για την ιστορία, η Παρί ξεκίνησε με 10/11 ενδεκάδας παίκτες που έπαιζαν και πέρυσι μαζί, ενώ η ομάδα μας με μόνο 5/11 της ενδεκάδας. Δεν μπορείς ακόμα να έχεις την επιθυμητή χημεία. Ο Μίτσελ φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ και καλή δουλειά και απομένει να το αφήσουμε να την συνεχίσει, να την ολοκληρώσει. Το σημαντικότερο δείχνει να έχει βρει ρόλους στους παίκτες, δείχνει να εμπιστεύεται παίκτες που δουλεύουν στην προπόνηση, δείχνει να είναι λογικός στις προσεγγίσεις του παιχνιδιού. Το δήλωσε εξάλλου και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου. Επειδή μ' αρέσει να κερδίζω δεν είμαι ικανοποιημένος από την ήττα, όμως θέλω να συνεχίσω να δουλεύω γιατί δεν είναι μια καθοριστική ήττα . Κρατάμε το πρώτο ημίχρονο και την προσπάθεια των παικτών και συνεχίζουμε. Οι αγώνες του ομίλου του CL είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ.
 
Ο κόσμος εχθές ήταν καταπληκτικός σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αναγνώρισε την προσπάθεια της ομάδας με το χειροκρότημά του μετά την λήξη του αγώνα. Μπράβο σε όλους και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί γιατί μόνο καλό κάνει στην ομάδα. Κάτι τελευταίο για το κόσμο χωρίς σχόλιο. Είχα μιλήσει με τον Μέλμπεργκ και μου είχε πει ότι η ατμόσφαιρα είναι σπουδαία, αλλά ποτέ δεν το είχα δει ζωντανά. Τώρα το έζησα και κατάλαβα τι είναι. Είναι εκπληκτικός ο κόσμος, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα legend

Συμφωνω για την φυσικη κατασταση 100% .Αλλωστε καναμε περισσοτερα χλμ απο την Παρι(2χλμ παραπνω στο 1ο ιδια στο 2ο ημ) οπως και στο οτι πρεπει να συνηθισουμε σε κακκες εμφανισεις και γκαφες αν θελουμε να βγαλουμε νεαρους δικους μας παικτες.Υπομονη θελει και ειμαι σιγουρος οτι 45 λεπτα θα γινουν 60 και 70 συντομα και τοτε θα κανουμε παπαδες σαν ομαδα

Εικόνα dono

Το θέμα με τα συνολικά χλμ που έκανε η ομάδα στο παιχνίδι, το είδα και το έθιξα κι εγώ στο άρθρο, αλλά από ένα σημείο και μετά με την εικόνα που έβγαλες στο δεύτερο ημίχρονο αυτό το στατιστικό δεν μας τιμά. Σημαίνει ότι τρέξαμε περισσότερο μεν, άσκοπα δε.
Αυτό κατά την γνώμη μου διορθώνεται με καλύτερες κινήσεις από τον πάγκο στην διάρκεια του αγώνα, αλλά κυρίως από τους ίδιους του παίκτες όταν κάνουν οι ίδιοι οικονομία - διαχείριση δυνάμεων όταν μπορούν την ώρα του αγώνα. Με τους ρυθμούς του προχθεσινού Ά ημιχρόνου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ίδιο θα συμβεί και στο επόμενο παιχνίδι, αν δεν συμβούν τα δύο παραπάνω.

Εικόνα mike the red

Ειμαι πολυ αισιοδοξος για την ομαδα που φτιαχνει ο Μιτσελ.Δεν τον πιστευα καθολου οταν ηρθε αλλα με εχει κερδισει με τις 3 τελευταιες εμφανισεις.Μολις δεσουν οι Ενντινγκα και Γιαταμπαρε θα δουμε πολυ ωραια πραγματα.Το βασικο μου αγχος ειναι να επιστρεψει ο Αβρααμ στο προ τραυματισμου επιπεδο του,η κλαση και η εμπειρια του ειναι αναγκαιες οταν παιζεις στο Τσαμπιονς Λιγκ.

Εικόνα dono

Να τα δούμε πρώτα τα 2 Γαλάκια. Ο Αβραάμ λείπει στην Ελλάδα, στο CL δεν θα έλειπε; Έχεις δίκιο.
Πρώτα δείγματα θετικά για τον Μίτσελ, αλλά για να κριθεί έχουμε καιρό ακόμα και πολλά και πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας

Εικόνα red apple

Βρε άιντε απο δω πουθενάδες, ρεντίκολα της Ευρώπης που θα μου πείτε τώρα για τον υπέροχο κόσμο και για το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Οι εφτάρες έρχονται!
Να περάσει, ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ!

αχααααααααααααααα

Ρε συ συγπρόσφυξ, η ομάδα θέλει ΜΟΝΟ στήριξη και υπομονή. Το μάθημα από την Παρί πρέπει να το μάθουμε καλά. Και μην ξεχνάς πως δεν είναι μόνο το οτι παίζαμε με τα 5/11, αλλά το ότι τα 6/11 δεν έχουν καμία εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, συμπερολαμβανομένου του Μίτσελ.

Επομένως, υπομονή, ψυχραιμία για να μην διαλύσουμε τα πάντα ως ελληναράδες. Η ομάδα και το πλάνο της είναι ενθαρρυντικά, αν δουλέψει πολύ

Εικόνα dono

Κατ' αρχήν το επίπεδο το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο θέλει πολύ υπομονή στην διάρκεια του κάθε παιχνιδιού. Αυτό το ξέρουμε καλά εμείς, γιατί όλοι οι αλλόθρησκοι έχουν να πάνε σε ομίλους του ΤΣ Λ κάτι χρόνια.
Γενικότερα αν έχουμε υπομονή και πίστη στην ομάδα θα δούμε μεγάλα πράγματα