ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ


Tags: -

Σήμερα παίζουμε ένα από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν στο CL, ένα παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει την συνέχεια της παρουσίας μας στην Ευρώπη μετά τον Δεκέμβριο. Αν νικήσουμε κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση ακόμα και στην συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια μας στο Europa League. Αν έρθουμε ισοπαλία δεν χανόμαστε αλλά μάλλον μένουμε πίσω στην διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στην συνέχεια του Europa, ενώ αντίθετα αν χάσουμε μετά τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά με την σημερινή μας αντίπαλο να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για πρόκριση έναντι της ομάδας μας.
Η αντίπαλος μας η Άντερλεχτ, η πρωταθλήτρια Βελγίου, μια ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει σε φιλικό προετοιμασίας, στο μοναδικό εντός έδρας παιχνίδι μας αυτό το καλοκαίρι. Την σημερινή μας αντίπαλο προφανώς την ξέρουμε και δεν θεωρώ ότι είναι σε καμία περίπτωσή, ανώτερη ομάδα από εμάς. Υπάρχει όμως αυτό το φιλικό του Αυγούστου που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ και πολλά λάθος συμπεράσματα.
Κατ’ αρχήν τότε η Άντερλεχτ ήταν πιο έτοιμη από εμάς, αφού το πρωτάθλημά της είχε αρχίσει 2-3 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του φιλικού. Εμείς από την άλλη θέλαμε να δείξουμε κάποια καλά πράγματα στο μοναδικό εντός έδρας παιχνίδι μας κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και οπωσδήποτε είχαμε πιο μεγάλο κίνητρο και πάθος για την νίκη απ΄ ότι οι Βέλγοι, πράγμα που αποδείχθηκε καθοριστικό για το αποτέλεσμα και φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο εκείνο το βράδυ. Όποιος μείνει σε αυτό το φιλικό και πάει σήμερα στο Βέλγιο με την νοοτροπία, έλα μωρέ του χεριού μας είναι – εδώ τους νικήσαμε τον Αύγουστο δεν θα τους νικήσουμε σήμερα που είμαστε και 2-3 βήματα μπροστά, θα έχουμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στο βραδινό παιχνίδι. Οι παίκτες και ο προπονητής μας πρέπει να μπούνε με την λογική ότι δεν υπάρχει άλλο σημαντικό παιχνίδι φέτος στην Ευρώπη πλην αυτού. Να έχουν μια θέληση και μια αγωνιστικότητα που να δείξει στους σημερινούς αντιπάλους τους ότι σήμερα εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές και οι νικητές του παιχνιδιού για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θέλουμε την νίκη περισσότερο και δεύτερον γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα και το δείχνουμε. Στο CL δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Υπάρχουν παιχνίδια, όπως το σημερινό, που μπορείς να τα κερδίσεις αν είσαι πολύ καλός και παιχνίδια, που ακόμα και να είσαι σούπερ, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις τελικά ένα θετικό αποτέλεσμα.
Τι περιμένω να δω απόψε? Κατ’ αρχήν αφιονισμένους από το πάθος ποδοσφαιριστές, μια λογική καθοδήγηση από τον πάγκο και μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας. Η Άντερλεχτ δεν είναι σε καμία περίπτωση Παρί. Αν όμως μας βρει μπόσικους όπως η Παρί στο τελευταίο μισάωρο του προηγούμενου παιχνιδιού, τότε θα κάνει πάρτι γιατί μην τα ξαναλέμε, η Άντερλεχτ είναι καλή ομάδα, που αν βρεθούμε σήμερα σε μέτρια ημέρα θα χάσουμε. Το παιχνίδι θέλει πολύ υπομονή, όπως φυσικά και τα περισσότερα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Ας είμαστε εμείς καλά και να εμφανιστούμε όπως πρέπει και μετά οκ ας αφήσουμε τους αστάθμητους παράγοντες αν παίξουν τον ρόλο τους, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα. Πραταρχικός στόχος για σήμερα είναι να εμφανίσουμε εμείς ένα καλό πρόσωπο.
Καλή επιτυχία στην ομάδα μας και τα ξαναλέμε αύριο με την κριτική του νικηφόρου (ελπίζουμε) σημερινού παιχνιδιού.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Με τη νίκη, σύγγαυροι!