ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 0 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3


Tags: -

Εχθές έγινε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας μας. Η μεγάλη, σε έκταση, χθεσινή μας νίκη έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τα ρεκόρ του αιώνιου έφηβου. Πρώτη νίκη στην έδρα της Άντερλεχτ, πρώτη εκτός έδρας νίκη στο CL με 3 γκολ διαφορά. Όπως είχα γράψει εχθές δεν θεωρούσα για πολλούς λόγους το χθεσινό παιχνίδι εύκολο και την Άντερλεχτ ομάδα της πλάκας. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης δεν μπορείς να βρεις ομάδες του χεριού σου ή τέλος πάντων ομάδες της πλάκας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλήξουμε κάπου στο τέλος.
Ο Μίτσελ εχθές εμφάνισε μια ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, το Μπονγκ, τον Σιόβα, τον Μανωλά και τον Μανιάτη στην άμυνα. Στο κέντρο ο Ν΄Ντιγκά και ο Σάμαρης, μπροστά τους ο Βάις, ο Σαβιόλα και ο Κάμπελ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν μόνος του ο Μήτρογλου.
Το παιχνίδι άρχισε αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό μας να μην απειλεί αλλά και να μην απειλείται. Αυτό μέχρι το 11΄ που χάθηκε μονομιάς η όποια αυτοσυγκέντρωση είχε η ομάδα μέχρι τότε και εμφάνισε σημάδια πλήρους αμυντικής αποσύνθεσης. Στο 17΄ είχαμε το πρώτο πυροβολισμό στο Κόνσταντ Βάντεν Στοκ. Μετά από καταπληκτική ασίστ του Σαβιόλα ο Μήτρογλου βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τον πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ. Μετά το γκολ νόμιζε κανείς ότι η ομάδα θα έβρισκε την ηρεμία της και θα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δεν υπήρχε καμία ψυχραιμία, καμία κυκλοφορία και κράτημα μπάλας και στο χρονικό διάστημα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί γιατί ο αντίπαλός μας δημιούργησε αρκετές φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει, με κορυφαία όλων την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Μίτροβιτς στο 25΄. Οι κεντρικοί μας μέσοι αδυνατούσαν να βγάλουν την μπάλα μπροστά, οι ακραίοι μας μέσοι αδυνατούσαν να δώσουν βοήθειες στα πλάγια μπακ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ειδικά τα ακραία μας μπακ να περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Οι επιθετικοί μας ήταν εντελώς ξεκομμένοι από τους υπόλοιπους με φανερή την αδυναμία τροφοδότησής τους.
Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε κάπως καλύτερα από το πρώτο αλλά και πάλι το κέντρο είχε θέματα πολλά. Στο πρώτο 8λεπτο πάλι η Άντερλεχτ πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό αλλά στο 55΄ ψιλοτελείωσε και το παιχνίδι. Ο Μήτρογλου μετά από λάθος της άμυνας των Βέλγων έγραψε το 0-2 και κάπου εκεί ήρθε και η ηρεμία στην ομάδα. Στο 57΄ο Φουστέρ πήρε την θέση του Ολαϊτάν και στο 65΄ ο Τσόρι την θέση του Σαβιόλα. Στο 72΄ο Μήτρογλου έκανε χατ τρικ σημειώνοντας ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 77΄ είχαμε την αναγκαστική αλλαγή του Τσόρι με τον Χολέβα λόγω ενοχλήσεων του Αργεντινού στους προσαγωγούς. Το παιχνίδι είχε τελειώσει μετά το δεύτερο γκολ του Μήτρογλου είχε τελειώσει και ο Ολυμπιακός στάθηκε καλύτερα από τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο. Έκλεισε τους χώρους στο κέντρο, έδεσε τις γραμμές, βγήκε με αξιώσεις στην κόντρα.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Δεν υπάρχουν λόγια. Χάνει άδικα τον τίτλο του MVP γιατί αν δεν ήταν αυτός τα γκολ του πιστολέρο δεν θα έφταναν στην ομάδα εχθές. Για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένας τερματοφύλακας που όμοιός του δεν έχει ξαναπεράσει τα σύνορα.
 
Μπονγκ
Δεν ήταν κακός, ήταν όμως απελπιστικά μόνος του απέναντι στον Μπρούνο και στον παίκτη που τον ντούμπλαρε. Δεν πήρε καμία βοήθεια από τον Βάις κυρίως, αλλά και τον αμυντικό χαφ στην πλευρά του. Γενικότερα όμως έφαγε και 2-3 φάσεις κάτω από τα πόδια από τον Μπρούνο που δεν μας έχει συνηθίσει. Είναι εντελώς άπειρος ακόμα από το CL και πιστεύω ότι παιχνίδι μα το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος.
 
Σιόβας
Εχθές ήταν ελάχιστες οι φάσεις των Βέλγων στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχε ανάμιξη, είτε άμεση χάνοντας την φάση, είτε έμμεση χάνοντας τον παίκτη στην αρχή της φάσης. Προσπάθησε να κρατήσει λίγο την μπάλα, να ηρεμήσει λίγο την ομάδα, αλλά σε παιχνίδια σαν τον χθεσινό, με δύο και τρεις παίκτες των αντιπάλων να πέφτουν επάνω του δεν το έχει για να το κάνει. Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο στο δεύτερο μέρος που ανέβηκε όλη η ομάδα, δεν ήταν κακός και μάλιστα ήταν σωτήριος σε 2-3 φάσεις για την άμυνα.
 
Μανωλάς
Στο πρώτο τρικυμία, αλλά μάλλον με την ταχύτητά του και μόνο πιο χρήσιμος από τον παρτενέρ του. Στο δεύτερο σαφώς καλύτερη εικόνα. Δεν του πάει να έχει τον Σιόβα δίπλα του, δεν μπορεί να καλύψει τις 1-2 λαλακίες του στον αγώνα όπως το κάνει ο καλός Αβραάμ.
 
Μανιάτης
Στο πρώτο ημίχρονο η κριτική είναι παρόμοια με τον Μπονγκ, μόνο που ο αρχηγός σε 1-2 περιπτώσεις προωθήθηκε, έχασε την μπάλα και ο αντίπαλος έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλός. Τρεξίματα πολλά, κοψίματα αντιπάλων στην περιοχή και γενικότερα μια παρουσία που μόνο απαρατήρητη δεν την λες. Προσωπικά τον θεωρώ πιο απαραίτητο στο κέντρο, γιατί εκεί λείπουν τα τρεξίματά του, ένα στοιχείο που δεν το έχει ο Σάμαρης, αλλά αυτά είναι γούστα και προπονητικές αποφάσεις.
 
Ν΄ Ντιγκά
Εχθές ήταν η πρώτη ουσιαστικά φορά που τον παρακολούθησα αγωνιζόμενο με την ομάδα. Μου άρεσε σαν 6άρι, κράτησε την θέση του, έκοψε αντιπάλους, έχει καλό άλμα και είναι αγωνιστής, φάνηκε να έχει πνευμόνια που χρειάζονται για την θέση και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ χρήσιμος. Στα κακά τώρα, δεν είδα ένα μοντέρνο 6άρι που να μπορεί να πασάρει γρήγορα και σωστά μπροστά, δεν είδα ένα γενικότερα γρήγορο παίκτη, δεν είδα έναν παίκτη που να αξίζει τα 4 εκ που τον κοστολογεί η Μονακό. Όλα τα παραπάνω αφορούν το χθεσινό παιχνίδι, πράγμα που κάνει την κριτική μου στον παίκτη εξαιρετικά πρώιμη.
 
Σάμαρης
Εχθές ήταν κακός. Δεν είναι τα τρία σερί πέναλτι που κάνει στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι ότι έπαιξε με την φωτιά μετά την κίτρινη κάρτα στην φάση του πέναλτι, δεν είναι οι μόνιμα κακές τοποθετήσεις του στα στημένα. Είναι η γενικότερη παρουσία του στο κέντρο που ούτε έκοψε, ούτε κράτησε μπάλα, ούτε μοίρασε το παιχνίδι. Έτρεξε αρκετά αλλά άσκοπα τις περισσότερες φορές. Η εικόνα του βελτιώθηκε όταν ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο όλη η ομάδα, αλλά και πάλι ήταν μακριά από το δικό του επίπεδο, που μας έχει δείξει τον τελευταίο μήνα.
 
Βάις
Επιθετικά δεν ήταν κακός, ήταν όμως ανύπαρκτος αμυντικά και μέσα στην φάση γκέλα του αιώνα στο δεύτερο ημίχρονο έξω από την περιοχή μας, που έδωσε το τετ α τετ στους Βέλγους. Τακτικά δεν είναι σε σούπερ επίπεδο ο παίκτης, αλλά αν η ομάδα τον βοηθήσει να βγάλει το τεράστιο επιθετικό του ταλέντο, τότε θα τρέμουν όλες οι άμυνες και αμυντικοί στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να βοηθήσει κι αυτός την ομάδα με την αμυντική του συνεισφορά. Αυτό δεν το είδαμε εχθές.
 
Ολαϊτάν
Είναι σούπερ ταλέντο ο μικρός, αλλά κι αυτός θέλει πολύ δουλειά στην τακτική αλλά και στην αμυντική του δουλειά. Έχει προσόντα φοβερά, είναι γρήγορος, έχει τεράστιο διασκελισμό κι ένα επίπεδο τεχνικής κατάρτισης ιδιαίτερα υψηλό. Το ότι τον εμπιστεύεται ο Μίτσελ σίγουρα μόνο καλό θα κάνει στον σύλλογο.
 
Σαβιόλα
Στο χθεσινό παιχνίδι αν δεν ήταν η ασίστ του στο πρώτο και καθοριστικό γκολ της ομάδας, τότε μπορεί να έμενε και σαν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Δεν έκανε κάτι άλλο από τα απολύτως απαραίτητα με την μπάλα στα πόδια και ήταν εντελώς εκτός αγώνα χωρίς την μπάλα στα πόδια. Σίγουρα ο παίκτης είναι κλάση και φαίνεται σε κάθε του ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε τέτοια παιχνίδια που χρειάζεται ρυθμός, ένταση και πίεση στον αντίπαλο, ίσως γιατί του λείπουν ανάσες και φυσική κατάσταση.
 
Μήτρογλου
MVP!. Δεν είναι ότι πλην των γκολ έκανε κάτι συγκλονιστικό που θα μείνει στην μνήμη μας, αν και μετά το 0-3 ήταν πολύ καλός. Για εμένα δεν είναι η εμφάνισή του που τον κάνει MVP, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση πολυτιμότερος του αγώνα είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ρομπέρτο. Όταν παίκτης σου βάζει 3 γκολ σε παιχνίδι που λήγει 0-3, γίνεται ο πρώτος Έλληνας παίκτης που το κάνει αυτό και γενικότερα κάνει και με το παραπάνω αυτό για το οποίο πληρώνεται, τότε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τίτλος του αξίζει. Ο Μίτσελ του δείχνει εμπιστοσύνη, αυτός έχει καταλάβει ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται και παίζει ελεύθερα, χωρίς άγχος. Το διαχρονικό πρόβλημα του Κωστάκη είναι το μυαλό του. Αν είναι αλήθεια αυτό που δείχνει, ότι έχει βάλει μέσα του τα πράγματα σε μια τάξη, τότε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τον παίκτη φέτος.
 
Φουστέρ
Ο χαλύβδινος μπήκε αλλαγή και από εκείνο το σημείο το κέντρο άρχισε να λειτουργεί καλά. Η δυναμική που δίνει ο παίκτης στην ομάδα μόλις αγωνίζεται είναι πραγματικά φαινόμενο. Είναι σίγουρα από τους διακριθέντες του χθεσινού παιχνιδιού και βασικό γρανάζι στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Μίτσελ.
 
Τσόρι
Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί, πρόλαβε όμως να βγάλει μια εκπληκτική αντεπίθεση που ήρθε το 0-3 από τον Μήτρογλου. Πολύ άτυχος ο παίκτης.
 
Χολέβας
Βοήθησε αρκετά, δίνοντας βοήθειες στον Μπονγκ, αλλά και τρεξίματα μπροστά. Εντάξει μπήκε αργά όταν όλα είχαν κριθεί και γι αυτό δεν μπορεί να κριθεί ουσιαστικά, αλλά η παρουσία του στο λίγο που αγωνίστηκε δεν ήταν αδιάφορη.
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ εχθές κατέβασε την ομάδα με ένα ρίσκο. Προτίμησε το δίδυμο των κυνηγών, από τον επιπλέον μέσο και τα δύο καθαρόαιμα εξτρέμ αντί ενός εξτρέμ και ενός παίκτη πιο ανασταλτικού. Αυτό εκ του αποτελέσματος του βγήκε κατά το ήμισυ. Του βγήκε στην επιθετική αποτελεσματικότητα, δεν του βγήκε στην αμυντική συνοχή και λειτουργία. Η ομάδα είχε κακή απόδοση κυρίως στην άμυνα μέχρι τουλάχιστον το 55΄. Μια κακή απόδοση που δεν πλήρωσε για δύο σημαντικούς λόγους. Την ύπαρξη άστρου εχθές, αλλά και ενός τεράστιου τερματοφύλακα. Τι δίνει η χθεσινή νίκη? Αν αληθεύουν τα σενάρια περί κρίσης του Μίτσελ αγώνα – αγώνα, το χθεσινό αποτέλεσμα του δίνει πίστωση χρόνου 2-3 εβδομάδες να παρουσιάσει κάτι καλύτερο στο επόμενο παιχνίδι του CL. Σε κάθε περίπτωση πλέον είναι πιο ήρεμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, γιατί η εκτός έδρας νίκη ήρθε και μάλιστα νωρίς φέτος, άρα πλέον η ομάδα καλείται να κάνει τα αυτονόητα. Άλλους 4 τουλάχιστον βαθμούς ακόμα στην έδρα της στην Ευρώπη για να προκριθεί σίγουρα σε επόμενη φάση διοργάνωσης (CL ή Europa) και να συνεχίσει τραίνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Εχθές ο Μίτσελ προφανώς από την δική μου την οπτική, του φίλαθλου και όχι του προπονητή έκανε λάθη. Λάθη στο αρχικό του πλάνο συγκρότησης της ενδεκάδας και γενικότερα στο αρχικό πλάνο αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Δεν μπορώ όμως να μην του χρεώσω και στα θετικά ότι η διαχείριση του παιχνιδιού από τον πάγκο ήταν καλή. Είναι δεδομένο ότι κριτική στον Μίτσελ θα γίνεται και θα αφορά τις επιλογές του, τις δηλώσεις του  και τις κινήσεις του. Κριτική για να βελτιωνόμαστε όμως και όχι για να φύγει από την ομάδα.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα. Άκουγα εχθές στο ραδιόφωνο κάποιους σύγαυρους που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Εγώ έχω να τους πω ότι κατ΄ αρχήν θέλει υπομονή, αν και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Η ομάδα έχει 90 τελικές σε 6 παιχνίδια, 6 δοκάρια και γενικά άνετα σκορ, πλην του παιχνιδιού στο Αγρίνιο. Υπομονή θέλει. Το να ζητάμε από τον Μίτσελ να πάει να ξεφτιλίσει την Άντερλεχτ μέσα στο Βέλγιο, με μεγαλύτερο σκορ προφανώς από το 0-3, είναι εντελώς ουτοπικό. Αν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μου ας μου πει μια επικράτηση πιο άνετη σε σκορ από την χθεσινή στην Ευρώπη, γιατί στο τέλος της ημέρας στην Ευρώπη τα σκορ μένουν και όχι τόσο οι εμφανίσεις. Είναι εντελώς άδικο για τον οποιονδήποτε στο ποδοσφαιρικό τμήμα να υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις στα παιχνίδια της Ευρώπης με αυτά του Ελληνικού πρωταθλήματος.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Τι έγινε ρε παιδιά? Στην δουλειά μου, σας βλέπω να πιάνετε όλα τα λαγουδάκια την μέση σας. Ο καναπές του CL φταίει μιας και εσείς το πολύ μέχρι την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα φτάσετε, ή σκύβατε πάλι?

Σχόλια

Εικόνα vagio

Χαιρετω τα συντροφια!
Μερικες επισημανσεις κι απο εμενα.

1) Αν δουμε τα αρνητικα, νομιζω οτοι εχουμε προβλημα ανασταλτικα στην πλευρα του Βαις. Καλος, σουπερ ταλαντουχος, αλλα δεν καλουπωνεται. Αυτο μπορει να καλυφθει πιστευω με αλχημειες του στυλ Φουστερ απεναντι που γυριζει στα χαφ σε φαση αμυνας κι ετσι μπορει η γραμμη των μεσων να μετατοπιστει προς την πλευρα του Βαις. Αλλιως 3 χαφ στον αξονα και ενα φουνταριστο.

2) Γενικα νομιζω εχουμε ενα θεμα στις συνεργασιες των ακριαων. Μπακ και 'εξτρεμ'.
Σαν να ειμαστε αδουλευτοι σ αυτο. Εκτος κι αν ειναι θεμα συνοχης.

3) Στα συν του Μιτσελ παντως πως προσπαθει να παιξει παιψ=χνιδι πρωτοβουλιας, κι αυτο φαινεται απο το οτι η ομαδα προσπαθει να πειξει ψηλα. Δεν ειναι δηλαδη οτι παιζω τανμπουρι με τρεις σφαιρες μπροστα οπως θα γραψουν πολλοι "δικοι μας", βλεπε Κουκουλας.
Γενικα, θα τον στηριζω προσωπικα, ειδικα οσο βλεπω τα καθικια να θελουν να τον φανε. Ετσι, απο αντιδραση!

4) Προσοχη στο Σαμαρη, ειναι μεγαλο ταλεντο. Ντινγκα, μαντροσκυλο μπροστα απο την αμυνα. Οχι τρελλη ποιοτητα, αλλα χρησιμος στην ευρωπη κυριως.

5) Προτεινω με τα λεφτα που θα παρουμε απο το Μητργλου το καλοκαιρι, να αγορασουμε το Ρομπερτο.

Εικόνα dono

1. Συμφωνώ και το γράφω κιόλας
2. Ανάλογα σε ποιά παιχνίδια αναφγέρεσαι. Αν δεις το Ά ημίχρονο με την Παρί, μια χαρά συενργασίες βγάλανε. Αν το δεις στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο όντως φαίνεται να υπάρχει θέμα. Η γνώμη μου είανι ότι το θέμα δεν είναι πολύ εύκολο στην ανάλυση πρώτον γιατί παίζει ρόλο ο αντίπαλος και το στήσιμο της ομάδας και δεύτερον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο οι οδηγίες προς τα μπακ για να υπάρξουν οι συνεργασίες που λες. Αν τα μπακ δεν ξεκολούν από το ύψος της περιοχής ((είτε από οδηγία είτε από τον ρυθμό και την εξέλιξη του παιχνιδιού), τότε τι συνεργασίες να προκύψουν?
3. Σύμφωνοι αλλά είναι άλλο πράγμα παίζω επιθετικά, άλλο πράγμα για να το κα΄νω γμίζω με επιθετικούς την ενδεκάδα. Εχθές είδαμε το δεύτερο. Το σωστό, πάντα κατά την γνώμη μου, είναι το πρώτο. Για τον προπονητή τα έχω γράψει 1000 φορές ξέρεις ότι συμφωνώ 100%.
4. Στον Σάμαρη βλέπω ένα μοντέρνο χαφ που δεν είχαμε ποτέ Έλληνα παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά. Πρέπει όμως να προφυλαχθεί και να έχει καθαρό μυαλό, ίσως παίρνοντας ανάσες στο επόμενο παιχνίδι στην Ελλάδα. Για τον Ν΄ Ντιγκά συμφωνώ, βλέπω έναν χρησιμότατο παίκτη, αλλά όχι έναν ποδοσφαιριστή των 4 εκ.
5. Αν ο τρελομήτρογλου συνεχίσει έτσι εγώ βλέπω ότι θα πάρουμε τα λεφτά για 2 Ρομπέρτο.

Εικόνα vagio

Σωστος στο 3.
Πρεπει ομως να δεχτουμε πως ο Μιτσελ θα μαθει στου κασιδη το κεφαλι, δεν πηραμε δα και κανα καταξιωμενο προπονητη επιπεδου πχ εστω Βαλβερδε (λεω ενα ονομα τωρα).
Δειχνει καλος, δειχνει ευστροφος μεσα στο παιχνιδι και γενικα εξυπνος ανθρωπος ακομα κι απο το ποσο παγερα χειριζεται το θεμα της συνεχους αμφισβητησης στο προσωπο του.
Μ΄αρεσει ας πουμε που ενιοτε αναφερεται ονομαστικα σε παικτες με σκοπο να τους ανεβασει η να δειξει στους αλλους τι ακριβως θελει απο αυτους.
Στα θετικα του πως πιστεψε πιτσιρικια οπως Ολαιταν, Φετφα, Σαμαρη κτλ.
Αν αποδειχτει ανοιχτομυαλος με θεληση να μαθει και κυριως οχι εμμονικος, τοτε εχουμε μια καλη περιπτωση στον παγκο μας.

Εικόνα savvas gridlock

Για το Ρομπέρτο δεν δέχθηκε η Ατλέτικο να βάλουμε οψιόν αγοράς στο δανεισμό του. Τον πιστεύουν πολύ. Αν γίνει το παλαβό σενάριο που έγραψαν οι Άγγλοι να πάει στην Τσέλσι ο Μπέγκοβιτς της Στόουκ και της Εθνικής Βοσνίας, ώστε να μείνει ο Κουρτουά στην Ατλέτικο, που τώρα παίζει δανεικός από την Τσέλσι, ίσως έχουμε μία ευκαιρία, αλλά και πάλι εφόσον δεν υπάρχει οψιόν αγοράς για εμάς, ώστε να έχουμε προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις, ο καθένας που τον βλέπει στο Champions League να πιάνει το ένα πέναλτυ μετά το άλλο, μπορεί να πάει να σκάσει κάποια εκατομμύρια στη διοίκηση της Ατλέτικο και να τον αγοράσει. Τα πορτοφόλια Ισπανών και Άγγλων δεν μπορούμε να τα ανταγωνιστούμε. Μόνο με θαύμα θα μας μείνει.

Εικόνα vagio

Δεν εχεις αδικο. Παντως ειναι φρονιμο να σκασεις 4 μυρια πχ και να λυσεις το προβλημα σου για καμια δεκαετια. Κι αν τα σκασεις, ολα γινονται.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν φτάνουν 4 μύρια.

http://www.transfermarkt.de/de/roberto-jimenez/transfers/spieler_37403.html

Η Ατλέτικο έσκασε 6 πέρυσι να τον αγοράσει, ενώ η Σαραγόσα πριν δυο χρόνια έσκασε 8,5 για πάρτη του. Πολύ δύσκολο να ζητήσει λιγότερα, με όσα κάνει ως τώρα τουλάχιστον ο Ρομπέρτο. Έπειτα, μιλάμε για τερματοφύλακα 27-28 ετών, που θα ωριμάσει κι άλλο. Από εδώ και πέρα θα ανεβαίνει η τιμή του.

Εικόνα red apple

Μπα... Η αλλαγή του καιρού φταίει κυρ συγπροσφυγάκο μου! Γι αυτό τους πιάστηκε η μεσούλα!!!

Εικόνα dono

Μα καλά όλοι τους Αδάμ μου? αυτοί θα κάνουν να σηκωθούν από το κρεβάτι κανά 3μηνο.

Εικόνα red apple

E, τότενες να τους ευχηθώμεν περαστικούλια τους (δυτικοπελοποννησιακή διάλεκτος)

Εικόνα savvas gridlock

Χθες ελπίζω να κατάλαβαν οι παίκτες μας ότι έξω τρέχουν. Ακόμη και η ''αποδυναμωμένη φετινή Άντερλεχτ από το Βέλγιο, έλα μωρέ τώρα'', που την υποτιμούσαν, από εμάς τρέχει πολύ περισσότερο. Επομένως οι ίδιοι πρέπει να προπονούνται σκληρά, καθημερινά και να μην γκρινιάζουν για το Μίτσελ, που πάει να τους βάλει σε αυτό το καλούπι. Το τρέξιμο δεν είναι θέμα ποιότητας, αλλά εκγύμνασης. Ελπίζω να κατάλαβαν και οι οπαδοί μας πως αν θες να παίξεις ανοιχτά στην Ευρώπη, ακόμη και η Άντερλεχτ που την υποτιμούσαν θα σε βάλει στα δίχτυα για αρκετή ώρα. Ελπίζω να κατάλαβε και η διοίκησή μας πως παιχνίδι με παιχνίδι, η ομάδα θα ωριμάζει και θα γίνεται καλύτερη, πιο αποτελεσματική, προσπαθώντας να παίξει διαφορετικά από ότι πέρυσι επί Ζαρντίμ, με 7 νέους παίκτες μέσα στην 11άδα χθες σε σχέση με πέρυσι. Δεν γυρνάς ένα διακόπτη, ''αμολάς τους παικταράδες μέσα'' και μοιράζεις 4-5άρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκεί που πέρυσι κέρδαγες με το στανιό ακόμη και στην Ελλάδα. Θέλει χρόνο η δουλειά και επιμονή στο ίδιο πλάνο, στην ίδια φιλοσοφία. Χθες ήμασταν τυχεροί και το έργο μπορεί να καθόταν ανάποδα, όπως και θα'πρεπε να γίνει, αφού η Άντερλεχτ ήταν πολύ καλύτερη. Τι θα είχαμε τότες, απόλυση του Μίτσελ, όπως λέγανε/γράφανε όλοι σχεδόν? Έτσι δεν πάμε πουθενά.

Εικόνα dono

Να συμπληρώσω κάτι εδώ. Το τρέξιμο εκτός από εκγύμναση θέλει και τακτική. Είναι άλλο θέμα να τρέχεις περισσότερο από τον αντίπαλο, τρέχοντας όμως άσκοπα και άλλο θέμα τα χλμ που καταπίνεις να είναι ουσιαστικά και να ανεβάζουν την ποιότητά σου σαν ομάδα. Όταν έχεις ουσιαστικά τρεξίματα κατ' αρχήν κουράζεσαι λιγότερο γιατί κάνεις προβλεπόμενα πράγματα. Κλασσικό παράδειγμα αυτών που λέω είναι τα τρεξίματα του Μανιάτη πέρυσι. Εντελώς άσκοπα και επιβάρυναν τον παίκτη χωρίς να υπάρχει λόγος.
Για την δημιουργία μιας νέας ομάδας συνόλου, αλλά και ενός νέου στυλ παιχνιδιού έχεις δίκιο, γι΄αυτό και ανέβασα το χθεσινό άρθρο πριν το παιχνίδι, γιατί άρχισε να ακούω υπερβολές στα ραδιόφωνα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνώ με τον Dono περί άσκοπου τρεξίματος. Θα προσθέσω και το εξής παράδοξο. Όντως, όπως λέει και ο Σάββας, φάνηκε να έχουν περισσότερα τρεξίματα οι της Άντερλεχτ. Στην πραγματικότητα, όμως, οι δικοί μας τρέξανε 4 χιλιόμετρα παραπάνω. Τεράστια διαφορά! Και έχει και λογική γιατί είχανε 55% κατοχή οι Βέλγοι. Κάνανε ουσιαστικά τρεξίματα οι Αντερλεχτιανοί, ενώ εμείς κυνηγούσαμε όλοι την ώρα φαντάσματα. Πρέπει να διορθωθεί, γιατί είναι τσάμπα κούραση και επιβάρυνση. Χθες κερδίσαμε λόγω τύχης, Ρομπέρτο και Μήτρογλου. Καθαρά.

Εικόνα savvas gridlock

Mε αυτό που είπα για το τρέξιμο, δεν εννοούσα τα συνολικά χιλιόμετρα, αλλά το σωστό ομαδικό τρέξιμο. Ας πούμε το πώς θα βάλεις το κορμί σου στις διεκδικήσεις, το αν θα φέρεις την μπάλα στις υποδοχές μπροστά, το αν θα καμπουριάζεις και θα βάζεις το κεφάλι χάμω κουβαλώντας την μπάλα, είναι θέμα διαχείρισης ανάσας. Όταν θολώνει το μυαλό, κάνεις άκυρα πράγματα. Είναι φυσική κατάσταση καθαρά όλο το σκηνικό. Εγώ χθες έβλεπα τους παίκτες της Άντερλεχτ να γυρίζουν συνεχώς μέτωπο προς την εστία μας, όπου κι αν ήταν στο γήπεδο, ενώ οι δικοί μας πήγαιναν παράλληλα, προς τα πίσω, ζάλιζαν την μπάλα. Αυτό σίγουρα έχει και τακτική μέσα του, αλλά πρώτα και κύρια είναι εκγύμναση. Με μία, άντε δύο σοβαρές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, δουλειά δεν γίνεται.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φαινόταν ότι είχανε καλύτερη αντοχή οι παίχτες της Άντερλεχτ και όντως είχαν. Το ότι έτρεξαν οι δικοί μας παραπάνω δεν σημαίνει ότι έχουν καλύτερη αντοχή. Ή, για να το πούμε καλύτερα, αντοχή στη δύναμη. Έτρεξαν γιατί αναγκάστηκαν λόγω μικρότερης κατοχής, που σημαίνει τρέχω να πιάσω τον αντίπαλο και λόγω ασκόπων ενεργειών, που οφείλονται στην πρόωρη κούραση. Γι' αυτό και έκανα λόγο για παραδοξότητα της όλης υπόθεσης.
Βέβαια, από την άλλη, η Άντερλεχτ είναι μια άκρως νεανική ομάδα και δικαιολογείται η αυτή υπεροχή της. Όμως. Όμως. Όμως, πράγματι φαίνεται μία αδικαιολόγητη για την εποχή αγυμνασιά. Προφανέστατα και οφείλεται στην προπόνηση και είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Ελπίζω μόνο να έχει προβλεφθεί να ανέβει η αντοχή της ομάδας με το πέρασμα του χρόνου.

Εικόνα clark gheibol

δεν είναι παράδοξο. Η συνολική απόσταση που καλύπτει μια ομάδα δε λέει τίποτα για τη φυσική της κατάσταση. Η απόσταση σε συνάρτηση με τη νταχύτητα είναι που θα μας δώσουν το έργο που παράχτηκε. Με 10χλμαω τρέχεις 15 χλμ στο ενενηντάλεπτο, επίδοση μεγάλη. Χωρίς όμως σπριντ. Είσαι καλός αθλητής; Μάλλον όχι, κι ας έτρεξες παραπάνω από τους άλλους. Κάπως έτσι έπιανε νούμερα ο Φέισα

Εικόνα dono

Ρε γάτε μην τον γρουσουζεύεις και τραυματιστεί τώρα που θα παίξουμε αντίπαλοι