Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΩΣΤΑΣ



Ο Κωστάκης μεγάλωσε, καλύτερα να πούμε ότι ο Κωστάκης ψήλωσε. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η uefa ανακηρύσσοντας τον MVP της 2ης αγωνιστικής του CL, με βάση το απίθανο χατ τρικ που πέτυχε στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Διαβάζουμε σαν λεζάντα πάνω από την ιδανική ενδεκάδα της αγωνιστικής.
Ten clubs are represented in the matchday two Player Rater Team of the Week, an XI brimming with creativity and boasting Olympiacos FC’s hat-trick hero Kostas Mitroglou.
 
Ο παίκτης Μήτρογλου δεν έχει αλλάξει τρομερά από πέρυσι όταν μας ανάγκασε να γράψουμε τα κακώς κείμενα που βλέπαμε και αφορούσαν την συμπεριφορά, τον χαρακτήρα και την προσέγγισή του στο παιχνίδι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ο τύπος του σέντερ φορ που δεν ταιριάζει απόλυτα με τις απαιτήσεις των νέων συστημάτων ποδοσφαίρου, συστημάτων που παίζουν σχεδόν όλοι οι προπονητές του κόσμου και προϋποθέτουν κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι των φουνταριστών επιθετικών, που δείχνει ο παίκτης να μην βολεύεται. Στοιχεία όπως η πίεση στους αντιπάλους όταν αυτοί κατεβάζουν την μπάλα, κίνηση κυρίως χωρίς την μπάλα και με φάτσα στην αντίπαλη εστία. Δεν έχει το σούπερ κοντρόλ, δεν μπορεί να σπάσει την μπάλα στα άκρα με φοβερή επιτυχία. Όλα αυτά τα έχουμε γράψει αρκετές φορές. Τι έχει αλλάξει λοιπόν στον Μήτρογλου φέτος και εμφανίζεται μεταμορφωμένος προς το καλύτερο?
Φέτος βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη σε επίπεδο ψυχολογίας, σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και κυρίως στην σχέση του με τον προπονητή.  Αυτό ήταν πάντα και το μεγάλο πρόβλημα του παίκτη. Μόλις αισθανόταν ότι δεν υπολογίζεται σαν βασική επιλογή, μόλις ένιωθε ότι θα χάσει την θέση του στην ενδεκάδα, αμέσως βγαίνανε τα πρώτα προβλήματα στην συμπεριφορά του απέναντι στον προπονητή και στους συμπαίκτες του. Φέτος ο Μίτσελ άφησε να φύγει ο Τζεμπούρ, δεν απέκτησε η ομάδα άλλον φουνταριστό επιθετικό μετά από την σύμφωνη γνώμη του (ο Σαβιόλα δεν παίζει στην ίδια θέση) και έτσι βλέπουμε τον Μήτρογλου στην δαιμονισμένη φόρμα που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό. Μέχρι τώρα έχει 6 γκολ με 2 χατ τρικς στο Ελληνικό πρωτάθλημα και 3 γκολ σε 2 παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτά είναι στατιστικά μεγάλου Ευρωπαίου σκόρερ, κάτι δηλαδή που σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί ο παίκτης αν συνεχίσει να δουλεύει και να τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Στον Μίτσελ πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του, γιατί σαφέστατα και ξεκάθαρα όχι μόνο του σώζει την καριέρα, αλλά τον προετοιμάζει για το βήμα παραπάνω με μια πολύ καλή μεταγραφή το καλοκαίρι.
Η επόμενη ερώτηση είναι και το καλοκαίρι τι? Εχθές είχα πιάσει κουβέντα με έναν σύγαυρο κάτω από το άρθρο μου με την κριτική του αγώνα στο Βέλγιο και μου έλεγε ότι μακάρι με τα λεφτά που θα πάρουμε (αν και όταν πουληθεί ο παίκτης) να αποκτήσουμε τα δικαιώματα του Ρομπέρτο. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν ο Μήτρογλου συνεχίσει να σκοράρει με αυτούς τους ρυθμούς, κυρίως στην Ευρώπη, τότε θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε τον Ρομπέρτο, τον Εντιγκά και θα μας μείνουν και κάτι ψηλά για ακόμα μια προσθήκη. Ο παίκτης Μήτρογλου την Τετάρτη το βράδυ ήταν επιθετικός των 10+ εκ. Είναι ένας επιθετικός που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη σχεδόν καμία ομάδα στην Ευρώπη. Αν δε, τσιμπήσει και κανένας Ρωσικός ή καλός Αγγλικός σύλλογος, τότε μάλλον τον κοστολογώ χαμηλά.
Το σημαντικό είναι να δούμε τον παίκτη μέσω της δουλειάς του να ανεβαίνει επίπεδο και να σταθεροποιεί τα στάνταρντ της απόδοσής του ψηλότερα απ’ ότι σήμερα και το κυριότερο να πατάει στην Γη. Αυτό θα μας δείξει πρόοδο και συνεχή δουλειά από την μεριά του παίκτη. Αν θα πουληθεί ή όχι, αυτό είναι καθαρά αφενός στα πόδια του, αφετέρου στην διάθεση της Διοίκησης. Η άποψή μου είναι ότι όλοι οι παίκτες πωλούνται αν το οικονομικό τίμημα της πώλησης είναι καλό για τον σύλλογο, αρκεί να αντικαθιστούνται με καλύτερους. Θα δούμε τι θα γίνει…
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Κε Σγουρέ έχω ένα στεγαστικό δάνειο και κάτι οφειλές σε πιστωτική κάρτα ψηλές σαν τα Ιμαλάϊα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι από τα τεράστια αποθέματα λεφτών που έχετε? Εδώ βοηθάτε άλλους και άλλους, έχετε κάνει την Περιφέρεια άντρο ψηφοθηρίας, σας παρακαλώ μην με λησμονήσετε όταν θα έρθει η ώρα των πράξεων και των σκανδαλωδών επιχορηγήσεων.

Σχόλια

Εικόνα vagio

Λοιπον Dono και λοιποι συγγαβροι, θα ηθελα να θιξω και να θιξουμε 3 θεματακια εντελως ασχετα. Απο καιρο τα σκεφτομαι αλλα αφορμη δεν βρηκα.
Το πρωτο εχει να κανει με ενα αρθρο του Βερβελε στο οποιο αναφερει κατι για το δημαρχο Πειραια ο οποιος μεταξυ αλλων φερεται να ειπε το αμιμητο «Ο Πειραιάς δεν ταυτίζεται με τον Ολυμπιακό».. η κατι τετοιο. ΙΣΧΥΕΙ?
Κι αν ισχυει, ποτε εχουμε εκλογες?

Δευτερον αν καποιος απο εσας μπορει να μας πει ποσες νικες και σε ποσα ευρωπαικα παιχνιδια ΣΥΝΟΛΙΚΑ, εχει ο Θρυλος και ποσες ο αστειος.

Τριτον, μπορει καποιος που ζει στο εξωτερικο να προμηθευτει την καρτα φιλαθλου και πως?

Εικόνα savvas gridlock

α) Δεν το'πε ο Μιχαλολιάκος, αλλά ο υπεύθυνος καλλιτεχνικών του Δήμου. Τώρα καλλιτεχνικά και Ολυμπιακός, καταλαβαίνεις... Ο Μιχαλολιάκος φυσικά και το πιστεύει, αλλά αποκλείεται να το έλεγε δημόσια. Στις εκλογές του χρόνου για το Δήμο θα γελάσουμε πολύ.

β) Δες εδώ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84...

γ) Αν θέλεις μπορούμε να ρωτήσουμε και να σου πούμε, αλλά έχουμε συνδέσμους σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό. Εκεί θα βρεις στάνταρ άκρη. Προς το παρόν δεν ξέρω τι συμβαίνει με εσάς έξω και την κάρτα.

Εικόνα vagio

Αν εχεις την καλοσυνη και το χρονο, ρωτα! Ενδιαφερομαι, και στη Σουηδια δε νομιζω να εχουμε συνδεσμο δυστυχως..

Εικόνα savvas gridlock

Η κάρτα έχει τα στοιχεία σου επάνω και χρειάζεται ταυτότητα για να βγει. Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει από απόσταση, αλλά θα ρωτήσω, να'σαι σίγουρος.

Εικόνα clark gheibol

Τώρα πρέπει να σχολιάσει ο Κανιάρας να σε κονιορτοποιήσει

Εικόνα savvas gridlock

Θα μπουκάρει ο κανιάρας και ωσάν καταπέλτης θα πολτοποιήσει τη σαθρή ρητορική του κωλοτούμπα αρθρογράφου.

Εικόνα clark gheibol

δεν το θυμάσαι που είχε γίνει της μουρλής εδώ μέσα γιατί ο άλλος έγραψε για το Μήτρογλα στο ντίτλο τη λέξη "Κωστάκη";
Τώρα δικαιώνεται ο Κανιάρας ρε, τον ρούφηξε ο αρδάκοζ μας

Εικόνα dono

Η κωλοτούμπα που υπάρχει δεν καταλαβαίνω. Σας έχει λείψει ο κανιάρας απ´ ότι καταλαβαίνω...

Εικόνα clark gheibol

Αυτά που εσύ λες και πέντε ο Κανιάρας τα είχε πει παρά πέντε

Εικόνα savvas gridlock

Tα'παμε, μην τα ξαναλέμε. Για να αγοράσεις το καλοκαίρι από την Ατλέτικο το Ρομπέρτο, πρέπει να σκάσεις τουλάχιστον 8 χαρτιά. 6 έδωσε για να τον αγοράσει φέτος, λες να πέσει η τιμή του με αυτά που κάνει στο Τσου Λου? Ο Μήτρογλου στην καλύτερη να μας φέρει τα λεφτά του Μιραλά. Παίκτης μιας θέσης είναι, λίγων τετραγωνικών, που με ποιοτικά στόπερ στα μεγάλα πρωταθλήματα εξαφανίζεται. Τώρα θα μου πεις ''ρε φίλε, πήρες 4,5 χαρτιά για την όρθια κουράδα το Φέισα κι άλλα 4 για την πορδή το Φετφατζίδη, δεν θα πάρεις 15 για το Μήτρογλου?''. Ο πρόεδρος μπορεί να πουλήσει και το Σιόβα ακόμη με 2-3 μύρια. Δύσκολο, αλλά αν το βάλει στόχο, θα το πετύχει.

Εικόνα dono

Ναι ρε αγόρι μου αλλά ΑΝ πάρεις 12 εκ για τον ΚΜ11 (χαχαχαχα) τότε θα μπορείς, θεωρητικά και μόνο, να αγοράσεις τον Ρομπέρτο με 8, τον Ν΄ Ντιγκά με 4 (θα πέσουν κάτω από την ρήτρα του λογικά). ΑΝ πάρεις 10+, μιλάμε έτσι που κι εγώ αμφιβάλλω γιατί οι σοβαροί σύλλογοι εκεί έξω ψάχνουν και τον χαρακτήρα του ανδρός πριν προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή.
Το CL και η Εθνική από την άλλη είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον παίκτη. Όταν έγραψα για παίκτη 10+ εκ αναφερόμουν για ακριβώς μετά την λήξη του προχθεσινού παιχνιδιού και όχι γενικά. Είδωμεν...

Εικόνα V0R4D0R

Λοιπόν μάγκαι, βρήκα τα εξής δύο έγγραφα:
1) Η ανακοίνωση της αγοράς του Ρομπέρτο το '10 από Μπενφίκα με 8.5 εκατομμύρια γιούρια και ρήτρα 20 εκατομμύρια (ναι, καλά διαβάζετε) http://web3.cmvm.pt/sdi2004/emitentes/docs/FR29149.pdf.
2) Η ανακοίνωση της πώλησης του Ρομπέρτο το '13 από Μπενφίκα σε Ατλέτικο αντί 6 εκατομμυρίων. Ρήτρα δεν αναφέρεται βέβαια, αφού είναι θέμα της Ατλέτικο και όχι της Μπενφίκα, αναφέρονται όμως δύο ζουμερές λεπτομέρειες (από όσο καταλαβαίνω τουλάχιστον):
α) επιβεβαιώνεται ότι το ιδιωτικό επενδυτικό fund (BE Plan) που αγόρασε τον παίκτη για τη Σαραγόσα, αθέτησε τις υποχρεώσεις του και γι αυτό τα δικαιώματα του επέστρεψαν στη Μπενφίκα, η οποία:
β) τα πούλησε στην Ατλέτικο άμεσα (direitos económicos com efeitos imediatos), όμως ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί από 1/7/14 (dos direitos federativos de forma diferida para 1 de Julho de 2014), εξ ου μάλλον και ο δανεισμός. http://web3.cmvm.pt/sdi2004/emitentes/docs/FR46214.pdf

Συμπέρασμα: είναι πολλά τα λεφτά Dono. Κρίμα που θα χάσουμε και τη Ρομπέρταινα.

Εικόνα dono

Το τελευταίο για την συμβία είναι το σημαντικότερο...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστά όσα λες πλην ενός. Δεν μας τον δώκανε επειδής δεν μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν. Μας τον δώκανε για να παίξει. Πήρανε τον Κουρτουά, την τερματοφυλακάρα που τους τον έδωκε δανεικό η Τσέλσι για να μην σκουριάζει στον πάγκο πίσω απ'τον Τσεχ. Αν ψηθεί ο Ζοζές κι αγοράσει τον Μπέγκοβη απ'την Στόουκ, άλλο τεφαρίκι αυτό, ίσως κρατήσει η Ατλέτικο τον Κουρτουά και μείνει στον αέρα ο Ρομπέρτος. Είπαμε, όμως. Και να μείνει στον αέρα, δεν είναι για τα κυβικά μας. Για να τα λέμε κι όλα, εμείς στη θέση του θα κοιτάζαμε να μείνουμε στον Ολυμπιακό?

Εικόνα clark gheibol

Εγώ στη θέση του θα έπαιζα και τζάμπα για τον Ολυμπιακό

Εικόνα savvas gridlock

Γι'αυτό δεν θα γίνεις ποτές ένας πετυχημένος πιχειρηματίος. Μείνε στη βιοπάλη και στο μόχθο.

Εικόνα dion

Γι'αυτό δε θα γίνεις ποτέ ένας μεγάλος τερματοφύλακας, θα'λεγα γω με κάθε ασφάλεια.

Εικόνα V0R4D0R

Εγώ θα πλέρωνα κιόλας.

Εικόνα vagio

Χαχαχα.. Πες τα ρε μεγαλε!
Ο Ρομπερτο, και ο καθε Ρομπερτο, θα επρεπε να παρακαλαει για να παιξει στο Θρυλο!

Εικόνα Mhtsaras

Τι να σας είπω ρε μαγκίτες ;
Εγώ προσωπικά σα Μητσάρας νομίζω ότι θάπαιζα καλύτερα από τον Εντιγκά και με λιγότερα απόσα παίρνει δάφτος !
Σε ούλο το ματσάκιον προπσές έδωκε κανιά δεκαργιά πάσες στα πέντε μέτρα, έπαιζε γύρω γύρω όλοι στη μέση ο καργιόλης ομπρός από το μισόκεκλο της μικρής μας περιοχιάς κι ό,τι δε μπρολάβαινε να κόπσει με τα πόδγια δόκσα το Γιαραμπή τόκοβε με τα χέργια τραβώντας τους Βελγόπουλους !Κι αναρωτγιόμανε....Κοστέβει ρε πούστη εφτούνος ο τηγανομούρης 4 χαρτόνια ;Και παίρνει κ το έτος ένα χαρτόνι ;
Α ρε πούστη...τι πράμα σούναι δάφτοι οι μανατζαργιώτες !!!!
Οπότες με δάφτηνα τη λογικιά γιατί να μεν πωληθεί ο καγκουρόπουλας πάνω από 10 χαρτόνια και να μεν μποράει να αγοραστεί ο Ροβέρτος κανα ταλλιράκι ;Λέω γω τώρα....

Εικόνα savvas gridlock

Μεγάλη πάστα κόφτου ο Εντινγκάς. Δεν τοποθετείται ποτές λάθος. Πάντα είναι εκεί που πρέπει. Αν τονε δεις να παρατάει τη θέση του, τότες να βγεις να τονε κράξεις.

Εικόνα clark gheibol

ίδιος ο Ρεντότος είναι