Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ?



Έκλεισε εχθές η δυσκολότερη αγωνιστική εβδομάδα της χρονιάς, με την ομάδα μας να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με απόλυτη επιτυχία κάνοντας το 3 x 3 με ζέλα, Μπενφίκα και μπάοκ. Αυτή η τριάδα αγώνων έκανε τους παίκτες πλουσιότερους κατά 1 εκ ευρώ, ύστερα από το σχετικό πριμ του προέδρου, αλλά το σημαντικότερο για την ομάδα είναι ότι πλέον είναι ξεκάθαρο φαβορί για την υλοποίηση και των φετινών της στόχων. Μετά την νίκη επί της Μπενφίκας έγινε ο ρυθμιστής και το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου, που σημαίνει αυτόματα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του CL, ενώ με την νίκη επί του μπάοκ ουσιαστικά από Νοέμβριο μήνα είναι καβάλα στο άλογο και για την υπόθεση τίτλος στην Ελλάδα. Τα επιτεύματα της ομάδας φέτος είναι εντυπωσιακά και μάλλον μιλάμε για την καλύτερη στατιστικά χρονιά της ιστορίας μας, καταλαβαίνω ότι αυτό που λέω είναι ΄΄χοντρό΄΄ αλλά ας δούμε λίγο τους αριθμούς.
 
Πρωτάθλημα
Κατ΄αρχήν έχουν αγωνιστιστεί 25 παίκτες μέχρι στιγμής. Αν βγάλουμε έξω τους δύο παίκτες που δεν είναι μαζί μας πια, τον Φέτφα και τον Φέισα, τότε αυτόματα ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν γίνεται 23. Αυτό προσωπικά το θεωρώ και το κλειδί της επιτυχίας της ομάδας. Έχει εναλλακτικές λύσεις, αλλά και γίνεται μια διαχείρηση των παικτών με αριστουργηματικό τρόπο από τον προπονητή. Με αυτό τον τρόπο δεν σκάει κανείς, δεν φορτίζεται επικίνδυνα ο ποδοσφαιριστής, δεν βγάζει μυικούς τραυματισμούς. Αυτό είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που βλέπουμε φέτος. Η καλοκαιρινή προετοιμασία ήταν σαν διαβολοβδομάδα για όλους με πολύ δουλειά και τρέξιμο, συνεχίζει ο προπονητής να τους κάνει προπονήσεις ακόμα και ανήμερα των αγώνων, αλλά σημαντικούς και πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς δεν έχουμε φέτος. Αυτό ίσως δείχνει και την αλλαγή της νοοτροπίας των παικτών, ίσως δουλεύουν περισσότερο απ΄ ότι μιλάνε πια.
Οι επιδόσεις της ομάδας σε αυτό το πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος κρίνονται εντυπωσιακές. Η ομάδα έχει 34-3 γκολ με οκτώ παίκτες να έχουν χριστεί σκόρερ με πρώτο βιολί τον Μήτρογλου με 14 γκολ, 23 ασίστ με τον Κάμπελ να έχει κάνει 7 δώρα στους συμπαίκτες του με τον Ολυμπιακό να σκοράρει γκολ κάθε 5 τελικές και να δέχεται γκολ κάθε 18 τελικές. Το πιο σημαντικό στην εικόνα της ομάδας, είναι ότι έχει ξαναγίνει φόβος και τρόμος για τους αντιπάλους. Ξέρουν ότι αν δεν παίξουν ανοικτά θα φάνε 4 γκολ, αν παίξουν ανοικτά απλά θα φάνε περισσότερα. Εχθές για παράδειγμα ο μπάοκ που έπαιξε κανονικότατο ταμπούρι έφαγε 4 γκολ, η Βέροια που δεν έπαιξε φυσικά τόσο κλειστά όσο οι μπουγατσόβλαχοι έφαγε περισσότερα. Συνολικά έχουμε σε 11 αγώνες 10 νίκες και μια ισοπαλία, αυτή με τον παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
 
Ευρώπη
Μετά την νίκη επί της Μπενφίκα έχουμε πλέον στον όμιλο 7 πόντους, και πλέον πρακτικά μας αρκεί μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ την τελευταία αγωνιστική με την Άντερλεχτ μέσα στον ναό, για να πανυγηρίσουμε για ακόμα μια φορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του CL. Υπάρχουν κι άλλα άπειρα σενάρια πρόκρισης, αλλά αναφέρω το βασικό και αυτό που εξαρτάται μόνο από εμάς και από κανέναν άλλον. Χρονιά που από την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του CL και φυσικά μετά την μεγαλειώση νίκη εκτός έδρας με την Άντερλεχτ, να έχεις εξασφαλίσει κατά 99% την πρόκριση σου σε επόμενη φάση του Europa league δεν έχει ξαναγίνει. Χρονιά που από την μόλις τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του CL, έχεις προκριθεί πιθανότατα στην επόμενη φάση του CL δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει γενικότερα χρονιά που εμείς οι ίδιοι κρατάγαμε την μοίρα μας στα χέρια μας όσο αναφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του CL από την τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Ποτέ και ειδικά με την τωρινή μορφή του CL. Ποτέ στην Ευρώπη δεν είχαμε όλα τα παραπάνω αλλά και θετικό συντελεστή γκολ 6-5, παρότι μέσα σε αυτόν είναι η τεσσάρα από τυος Γάλλους της PSG, την πρώτη αγωνιστική στην έδρα μας. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αποτελεσμάτων είναι 2 νίκες, 1 ισοπαλία και μία ήττα.
 
Όποιος μπορεί να βρει καλύτερη χρονιά στην ιστορία μας, με συνδυασμό αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και Ελλάδα, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ΕΝΑ πράγμα. Στην ομάδα γίνεται δουλειά σοβαρή και μεθοδική. Για να έχεις 40 γκολ σε 15 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό δεν γίνεται μόνο με την κλάση των παικτών σου και τις προσωπικές τους ενέργειες. Θέλεις σύστημα, δουλειά και προπονητικό πλάνο. Για να έχεις 23 ασίστ στο πρωτάθλημα χρειάζεται εκτός από την ατομική ικανότητα και την άψογη συνεργασία του παίκτη που δίνει την ασίστ με αυτόν που τελειώνει την φάση. Αυτό θέλει σύστημα, δουλειά και προπονητικό πλάνο. Για να κάνει την κίνηση στο πίσω δοκάρι ο Μήτρογλου στην φάση του 1-0 θέλει σύστημα, δουλειά και προπονητικό πλάνο, δεν αρκεί μόνο η καταπληκτική πάσα του Κάμπελ. Για να έχουν βρει ρόλους οι παίκτες που βολεύονται και βολεύουν και την λειτουργία της ομάδας χρειάζεται σύστημα, δουλειά και προπονητικό πλάνο.
Αν θα συνεχιστούν όλες αυτές οι εντυπωσιακές φετινές επιδόσεις? Δύσκολο γιατί όπως λαλεί και ο Σάββας και συμφωνώ απόλυτα, δεν υπάρχει ομάδα στον πλανήτη που να μοιράζει 3-4 γκολ και μπαλάρα σε κάθε παιχνίδι από τον Αύγουστο έως τον Μάϊο.
Αν ο Μίτσελ είναι τελικά μυρωδιάς, τηλεσχολιαστής και άμπαλος προπονητικά? Πλέον δεν χρειάζεται απάντηση από εμένα, ας μιλήσουν όλοι αυτοί που βλέπουν στον Αναστασίου τον νέο μεγάλο προπονητή – γκουρού του 21ου αιώνα, ας μιλήσουν όλοι αυτοί που μιλούσαν για τον προπονηταρά Στέφενς πριν ακόμα αναλάβει, ας μιλήσουν τώρα όλοι αυτοί που έκαναν άμεσο ή έμμεσο πόλεμο στην ομάδα μέσω των κτυπημάτων στον προπονητή Μίτσελ. Ας μιλήσουν όλοι αυτοί που μέσα στην τύφλα τους έβλεπαν το μπαοκάκι ισάξιο με τον Θρύλο των γηπέδων. Ας μιλήσουν όμως γιατί η εκκωφαντική τους σιωπή τον τελευταίο καιρό είναι δείγμα εμπάθειας και αναξιοπρέπειας. ΈΝΑ συγγνώμη τουλάχιστον στον Μίτσελ το οφείλουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, όλοι αυτοί που έκραζαν τον προπονητή από τα φιλικά του Ιουλίου, όλοι αυτοί που το έπαιζαν προπονητές εκ του ασφαλούς, όλοι αυτοί που έκαναν την δουλειά του προπονητή μας ακόμα πιο δύσκολη όλο αυτόν τον καιρό με την στείρα κριτική και την πολεμική διάθεσή τους προς αυτόν. Όλοι αυτοί που αναγκάζονται σήμερα σε μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες, αντάξιες μιας Νάντια Κομανέτσι. Περαστικά και μην το κρατάτε μέσα σας κι αυτό, θα πάθετε τίποτα... Και για να μην μου είστε στεναχωρημένοι και να αισθάνεστε μελαγχολικά, το χθεσινό σύνθημα είναι αφιερωμένο.
 
ΕΕΕ ΟΟΟ Η ΠΟΥΤΣΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ
 
Το παραπάνω είναι αφιερωμένο σε όλους τους πολέμιους της ομάδας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ εντός και εκτός Ολυμπιακού.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Για κοιτάχτε λίγο το παληκάρι με το περτικαλί μπουφανάκι που μας έκανε χειρονομίες εχθές από την σουίτα του Γ. Καραϊσκάκης που φιλοξένησε την αποστολή του μπάοκ. Τραγουδήσαμε και σύνθημα για πάρτη του... Αλήθεια η αντίδραση του Ιβάν που είναι ακριβώς δίπλα του ποιά ήταν σε όλα αυτά? Αυτουνού ντε, του εξυγιαντή και του επένδυτη της δεκάρας. Την προσωποποίηση του fast track και του success story στην χώρα μας.
Περαστικά και καλή επιστροφή στην όμορφη συμπρωτεύουσα

Image preview

Σχόλια

Εικόνα red apple

Η καλύτερη χρονιά είναι αυτή που δεν έχει έρθει ακόμη! Αυτή που θα μας δώσει μια ευρωπαϊκή κούπα, να σκάσουν τα σκασμένα που κάνουν και... χειρονομιές

Εικόνα nikos michalopoylos

Ειδικα η αλλαγη νοοτροπιας φιλε dono ειναι αποροια της αυρας, και οχι μονο,που εχει φερει ενας πρωην παιχταρας που φορουσε το παεριβραχιονιο της ρεαλ και εβγαινε πρωτος στον αγωνιστικο χωρο μπροστα σε 100 χιλιαδες κοσμο!Οσο για το αν δουλευει αυτο φαινεται στο γηπεδο οπως ειπες.Αλλα επεδη ειναι ασχετοι και εμπαθεις ας παρακολουθησουν καμια συνεντευξη του να δουν ποιοτητα που εχει ο τυπος αλλα και αρχιδια που σερνονται στο πατωμα! ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΜΠΑΛΟΥΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ!