ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ


Tags: ΑΡΔ

Μετά τον χθεσινό θρίαμβο της ομάδας μας με τους μπουγατσόβλαχους του Βορρά, κάποιοι επιμένουν να είναι αμετανόητοι και να προπαγανδίζουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρακάτω άρθρο.
Είσαι δημοσιογράφος και σου έχει ανατεθεί ο ρόλος του σχολιαστή-αρθρογράφου. Έχεις δυο επιλογές. Η μια να περιμένεις και να κρίνεις εκ των υστέρων (εκ του αποτελέσματος) τα πάντα. Ασφαλής μέθοδος, δεν εκτίθεσαι και (κυρίως) γίνεσαι αρεστός, χαϊδεύοντας άπαντες. Η δεύτερη επιλογή είναι να αποτυπώνεις στην οθόνη του υπολογιστή σου ακριβώς αυτό που βλέπεις, έστω κι αν το αποτέλεσμα σε διαψεύσει. Είναι μεγάλο ψέμα ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Από αργά χθες το βράδυ ακούω διάφορους (Ολυμπιακούς ή μη) να χλευάζουν όσους επέκριναν τον Μίτσελ για τις επιλογές του από την προετοιμασία κιόλας. Ξαφνικά ,λοιπόν, ο προπονητής του Ολυμπιακού έγινε Θεός και ο απόλυτος κυρίαρχος του πάγκου, γιατί πήρε τρία μεγάλα ματς. Ποια μεγάλα ματς δηλαδή; Με τον Παναθηναϊκό που είχε όλο το γήπεδο δικό του και δεν έβαζε γκολ. Με την Μπενφίκα, η οποία βρήκε σε επτά κλασικές ευκαιρίες τα κατεβασμένα ρολά του Ρομπέρτο, την ώρα που οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα. Και τέλος με τον ΠΑΟΚ που για 70 λεπτά είχε ΜΗΔΕΝ τελικές κι έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές να τον διασύρουν. Και στα τρία αυτά παιχνίδια ο Μίτσελ έκανε λάθος επιλογές. Οι ερυθρόλευκοι είχαν χτυπητές αδυναμίες και ... τρύπες. Στα δυο από τα τρία παιχνίδια μάλιστα (τα οποία νίκησαν υπερηφάνως) η απόδοση της ομάδας ήταν κάτω του μετρίου.
Επειδή στο ποδόσφαιρο (και στον αθλητισμό γενικότερα) θαύματα δεν υπάρχουν, δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση στα περί άστρου, συνομιλιών του προπονητή με τον Θεό και λοιπές παραδοξολογίες. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Μίτσελ διεσώθη από το υλικό του. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι τόσο βαθύ, τόσο ποιοτικό, τόσο ανώτερο των αντιπάλων του, που ακόμα και σβηστός, ακόμα και με λάθη στο στήσιμο ή τις αλλαγές τα κρίσιμα ματς θα τα καθαρίσει, το πρωτάθλημα (πιθανότατα και το κύπελλο) θα το πάρει, και στην Ευρώπη θα προχωρήσει υπερήφανος κι ωραίος. Μια ο αφιονισμένος Μήτρογλου, την άλλη ο άγιος Ρομπέρτο, την τρίτη ο Κάμπελ με τις τρομερές διεισδύσεις του που έκανε θρίψαλα την άμυνα (ποια;;;) του ΠΑΟΚ. Όλο και κάποιος θα βρίσκεται να κάνει τη διαφορά και μαζί με μια τρομερή αμυντική γραμμή να δίνουν τα μεγάλα αποτελέσματα. Θέλω να πω πως στα δικά μου μάτια ό,τι λάθος κι αν κάνει ο προπονητής στις επιλογές και το στήσιμο απλούστατα δεν θα φανεί.
Άρα ο Μίτσελ δεν έγινε ξαφνικά προπονητάρα. Έχει απλώς το ιδανικό ρόστερ και επιλογές που θα ζήλευε οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο (τηρουμένων των αναλογιών σε στόχους φυσικά. Δεν πάει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ). Αν απομονώσουμε τακτικά όσα έκανε, θα έπρεπε να έχει χάσει 2 από τα 3 ματς που ξαφνικά τον... αγιοποιούν.
Προφανέστατα δεν είναι «μυρωδιάς», όχι όμως να περάσουμε και στο άλλο άκρο. Τη συνολική του εικόνα διασώζει (κατά την ταπεινή μου άποψη) το γεγονός ότι είναι πολύ καλός μάνατζερ. Διαχειρίζεται άψογα όλες τις προσωπικότητες και κυρίως τα αποδυτήρια της ομάδας του. Διαφυλάσσει το κλίμα κι είναι μετρ στις δηλώσεις. Λόγου χάριν ατάκες τύπου ''να πει ο Ρομπέρτο στον πρόεδρο να μείνω εγώ'', κερδίζουν αυτομάτως τον παίκτη. Σ' αυτό το κομμάτι του βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι.
Όταν αυτή η χρονιά θα έχει τελειώσει (θριαμβευτικά είμαι βέβαιος) ο Μίτσελ θα έχει ήδη μάθει από τα λάθη του κατά τη διάρκειά της. Είναι πανέξυπνος άνθρωπος, είναι γνώστης της μπαλίτσας και τελικώς του χρόνου θα είναι ένας άλλος προπονητής. Του χρόνου όμως. Και κυρίως, διορθώνει τα λάθη του από αγώνα σε αγώνα, δείχνει να μην έχει εμμονές και αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα καταστάσεις.
Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι όσοι τον επέκριναν έκαναν λάθος. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει ένα ρόστερ που υπερβαίνει και υπερκαλύπτει τις αδυναμίες του προπονητή. Όσοι άσκησαν κριτική έχουν απόλυτο δίκιο, μόνο που η κριτική τους δεν θα αποτυπωθεί ποτέ στο αποτέλεσμα.
Ακριβώς όπως την είχα ''πατήσει'' κι εγώ πέρυσι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης είχε να διαχειριστεί ένα έτοιμο, δεμένο, εκπληκτικό ρόστερ. Έκανε πολλά λάθη. Είχε την ευφυία να τα διορθώνει συν τω χρόνω. Μπόρεσε όμως να διαχειριστεί τις ευαίσθητες ισορροπίες της ομάδας. Και πάτησε εμφατικά τα μεγαθήρια της Ευρώπης. Όταν όμως κληθηκε να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχη κατάσταση με αυτή της δικής του ομάδας που είχε έναν πιο ταλαντούχο προπονητή, εσκουπίσθη με συνοπτικές διαδικασίες.
Και φέτος είναι ένας εντελώς διαφορετικός προπονητής. Έμπειρος πια και με αυτοπεποίθηση παρουσιάζει μια παντελώς διαφορετική εικόνα. Μαζί του κι η ίδια η ομάδα. Η κριτική που του ασκήσαμε (άσκησα) δεν ήταν εν αδίκω, έστω κι αν το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απολύτως και τον έκανε πρώτο μάγκα.
Δεν κρίνονται τα πάντα εκ του αποτελέσματος...
Υ.Γ: Παρεμπιπτόντως, ο Μπαρτζώκας ήταν χθες στις εξέδρες του Καραισκάκη. Ίσως ,αν κατέβαινε στα αποδυτήρια, είχε πολλά να συζητήσει με τον Μίτσελ, περί κριτικής, δημοσιογράφων και... αποτελέσματος. Βίοι παράλληλοι; Θα δείξει. Μεγάλο πράγμα πάντως το μεγάλο ρόστερ δι' αμφοτέρους!

 
Δεν ξέρω μετά από την ανάγνωση του άρθρου από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Από αργά χθες το βράδυ ακούω διάφορους (Ολυμπιακούς ή μη) να χλευάζουν όσους επέκριναν τον Μίτσελ για τις επιλογές του από την προετοιμασία κιόλας. Ξαφνικά ,λοιπόν, ο προπονητής του Ολυμπιακού έγινε Θεός και ο απόλυτος κυρίαρχος του πάγκου, γιατί πήρε τρία μεγάλα ματς.
Δηλαδή είναι φυσιολογικό να κρίνεις έναν προπονητή χωρίς να έχεις δει καν την δουλειά που θέλει να βγάλει στο γήπεδο? Μάλιστα. Με αυτή την λογική δηλαδή ο Αναστασίου και ο κάθε προπονητάκος της σειράς έπρεπε να έχει φύγει από τον Ιούνη? Ποιός ο λόγος να κρίνεις τον προπονητή το καλοκαίρι? Ποιός ο λόγος να προσπαθείς να επηρεάσεις ανθρώπους Ολυμπιακούς και μη (όπως αναφέρει το άρθρο) για ένα πράγμα που δεν υπάρχει αλλά φαντάζεσαι ή νομίζεις ότι θα γίνει? Αυτό δεν είναι γκεμπελισμός και προπαγάνδα? Μεγάλα γράμματα προφανώς αυτά για όλα τα άξια τέκνα της δημοσιογραφίας.
Ποια μεγάλα ματς δηλαδή; Με τον Παναθηναϊκό που είχε όλο το γήπεδο δικό του και δεν έβαζε γκολ. Με την Μπενφίκα, η οποία βρήκε σε επτά κλασικές ευκαιρίες τα κατεβασμένα ρολά του Ρομπέρτο, την ώρα που οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα. Και τέλος με τον ΠΑΟΚ που για 70 λεπτά είχε ΜΗΔΕΝ τελικές κι έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές να τον διασύρουν.
Αν αυτό δεν είναι γκεμπελισμός, νομίζω τα λόγια χάνουν την έννοια και την ουσία τους. Καλά όλα τα άλλα, εσείς και οι γύρω σας ΄΄αντικειμενικοί΄΄ δεν μας είχατε σκοτίσει τον έρωτα ότι ο μπαοκ πάει για πρωτάθλημα και ότι στο χθεσινό παιχνίδι θα τα βρίσκαμε μπαστούνια, έχουν αλλάξει τα κόζα και η ισορροπίες στο πρωτάθλημα με την αρμάδα του Ιβάν? Εσείς δεν αβαντάρετε τον Ιβάν σε ΚΑΘΕ του βήμα, τόσο πολύ που σε λίγο θα σας πάρει για παραδουλεύτρες?
Και στα τρία αυτά παιχνίδια ο Μίτσελ έκανε λάθος επιλογές. Οι ερυθρόλευκοι είχαν χτυπητές αδυναμίες και ... τρύπες. Στα δυο από τα τρία παιχνίδια μάλιστα (τα οποία νίκησαν υπερηφάνως) η απόδοση της ομάδας ήταν κάτω του μετρίου.
Όλα τα είπες ρε ξερολάκι, το μόνο που δεν μας είπες είναι ποιά είναι αυτά τα λάθη, οι αδυναμίες και οι τρύπες, εκτός κι αν το άρθρο κινείται στα όρια της έκθεσης ιδεών, αλλά μάλλον στα όρια του κιτρινισμού τελικά κινείται.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Μίτσελ διεσώθη από το υλικό του. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι τόσο βαθύ, τόσο ποιοτικό, τόσο ανώτερο των αντιπάλων του, που ακόμα και σβηστός, ακόμα και με λάθη στο στήσιμο ή τις αλλαγές τα κρίσιμα ματς θα τα καθαρίσει, το πρωτάθλημα (πιθανότατα και το κύπελλο) θα το πάρει, και στην Ευρώπη θα προχωρήσει υπερήφανος κι ωραίος.
Δηλαδή το συγκεκριμένο ΑΡΔάκι υποστηρίζει ότι το ρόστερ της ομάδας που είναι μια τρίχα από το αντίστοιχο ρόστερ της Μπενφίκα και της Παρί (σε ονόματα και όχι σε σύνολο), θα καταφέρει να τις υποσκελίσει περήφανα και ωραία. Αυτό εκτός από παπαριά καμαρωτή είναι και μια άνευ προηγουμένου αντίφαση. Δεν σε θυμάμαι προβοκάτορα να έχεις την ίδια άποψη όταν ο βάζελος έπαιρνε αποτελέσματα και προχωρούσε στην Ευρώπη με τον γιούρκα, τον καραβούτα και τα άλλα παιδιά. Γιατί άραγε?
Μια ο αφιονισμένος Μήτρογλου, την άλλη ο άγιος Ρομπέρτο, την τρίτη ο Κάμπελ
Αυτό δεν συμβαίνει σε ΚΑΜΙΑ ομάδα παγκοσμίως. ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν στηρίζεται σε μεμονωμένες ενέργειες 2-3 παικτών που κάνουν την διαφορά για να φέρει συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα κυρίως στην Ευρώπη. ΚΑΜΙΑ. Όποιος διαφωνεί ας μου εξηγήσει γιατί επί Αλεξανδρή, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Ριβάλντο, Γιαννακόπουλο, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ κτλ δεν είχες αυτά τα αποτέλέσματα στην Ευρώπη. Μήπως κι αυτό είναι λίγο γκεμπελισμός για τα πρόβατα τους αντιολυμπιακούς που περιμένουν στην γωνία για να δικαιολογήσουν εναγωνίως το τρένο που λέγεται Θρύλος?
Αν απομονώσουμε τακτικά όσα έκανε, θα έπρεπε να έχει χάσει 2 από τα 3 ματς που ξαφνικά τον... αγιοποιούν.
Κανένας δεν αγιοποιεί κανέναν στον Πειραιά. Μάθε το και μην λες λαλακίες. Αυτό το έργο έχει σταματήσει χρόνια τώρα. Αν παρακολουθούσες την ομάδα θα ήξερες ότι πλέον η 7 φωνάζει για την ομάδα και σχεδόν ποτέ για μεμονωμένους παίκτες. Αγιοποιήσεις αυτή την εποχή γίνονται στην Φιλαδέλφεια (Αγιασοφιά – μια λέξη) και φυσικά στο Απήλιον (Αναστασίου the god).
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει ένα ρόστερ που υπερβαίνει και υπερκαλύπτει τις αδυναμίες του προπονητή. Όσοι άσκησαν κριτική έχουν απόλυτο δίκιο, μόνο που η κριτική τους δεν θα αποτυπωθεί ποτέ στο αποτέλεσμα.
ΧΑΧΑΧΑ Άρα πως έχουν δίκιο ρε μεγάλε? Αφού δεν αποδεικνύεται στο χορτάρι και στα αποτελέσματα, εσύ πως το υποστηρίζεις? Τι λογική είναι αυτή? Από που την δανείστηκες, μήπως από τον τουίτη που με την λογική του κατηγορεί με ανακοίνωση τον συνδεσμίτη του από την Κέρκυρα? Αν είναι με αυτή την λογική τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Ακριβώς όπως την είχα ''πατήσει'' κι εγώ πέρυσι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα
Κωλοτούμπα υποψιάζομαι, κωλοτούμπα δεν διαβάζω. Έκανα λάθος με τον Μπαρτζώκα αλλά και εκεί όταν τα έλεγα ήμουν σωστός. Ωραία δημοσιογραφία, να τον χαίρεστε όλοι σας.
 
Το συγκεκριμένο άρθρο δεν στοχοποιεί κανέναν. Όταν ένας δημοσιογράφος ανεβάζει ένα άρθρο, πολύ περισσότερο όταν αυτό είναι η γνώμη του και η οπτική του για ένα θέμα, είναι σεβαστό αλλά κρίνεται από όλους που τον διαβάζουν. Όταν ιδιαίτερα κάνει κακό στον Ολυμπιακό το θεωρώ καθήκον μου να τον ΄΄βάλω΄΄ στην θέση του. Κανείς δεν παίζει παιχνιδάκια στις πλάτες της ομάδας. ΚΑΝΕΙΣ.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα vagio

Μαλλον εχω προβλημα αντιληψης, η αναγνωσης.

οταν, λεει, αντιμετωπισε εναν πιο ταλαντουχο προπονητη... Ρε παιδια, αναφερεται στον πεδουλακη τωρα???
Ο πεδουλακης ΚΑΙ προπονητης ΚΑΙ ταλαντουχος ΚΑΙ πιο ταλαντουχος απο τον Μπαρτζωκα??

Εικόνα savvas gridlock

Kαι πιο Αργύρης ο Πεδουλάκης από τον Μπαρτζώκα.

Εικόνα savvas gridlock

Δημοσιογράφοι δεν κάνουν λάθος ποτέ και δεν φταίνε ποτέ σε αυτήν τη χώρα. Κάτι σαν τον Μπάγεβιτς και τους πιστούς του ένα πράγμα.

Εικόνα nikos michalopoylos

Αχ ποσος πονος!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Εντυπωσιακή συρροή ΑΡΔανοησιών, για να μην πω άλλη λέξη! Μπράβοσου πάντως, σύγγαυρε, για την υπομονή σου. Ειλικρινώς το λέω. να είσαι καλά.

Εικόνα kg

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΔΕΡΦΗ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΚΟΣ!!!!!!

Εικόνα red apple

Γι αυτό σου λέω... Δεν υπάρχει γιατρειά... Βρε 10-0 να τελειώνουν όλα τα παιχνίδια με τους ΠΟΑ, ΜΠΟΑΚ και τα άλλα αδελφά σωματεμπορεία, αυτοί, εκεί το βιολάκι τους... Ξεπάτωσέ τους