ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Tags: -

Είδαμε από τον Σάββα σήμερα τις μαλακίες του κάθε πικραμένου τρελού gay – πράσινου λαγού και την αντιμετώπιση που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μας από τα αντίπαλα μέσα ενημέρωσης. Αυτό συμβαίνει παραδόξως με την ομάδα που είχε στο ρόστερ της γνήσια Ελληνόπουλα όπως ο Μπουμπλής, αυτός βρε από το Αιγάλεω...
Εδώ και πολλά χρόνια η Εθνική έχει πάψει να γοητεύει τους γνήσιους ποδοσφαιρικούς φιλάθλους της χώρας και έχει γίνει μια μόδα, ένα trendy θέμα, μια έξοδο με την γκόμενα στο γήπεδο. Σε αυτό βέβαια έχουν συντελέσει ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις της ΕΠΟ με την καταστροφική της μανία να προωθήσει παίκτες γνωστών μανατζαρέων, παίκτες με μικρή ποιότητα αλλά μεγάλες διασυνδέσεις με τα ΑΡΔάκια ή μέσω του μάνατζερ τους με τον Χερ Όττο κυρίως. Εννοείται ότι βασικό μερίδιο ευθύνης για την όλη κατάσταση έχει και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός με τις επιλογές του κάθε φορά να προκαλούν τον κόσμο. Χάθηκαν ή αν θέλετε δεν πρόσφεραν στην Εθνική παίκτες με βαρύτερο βιογραφικό και ικανότητες από αυτούς τους μέτριους που εξαργύρωσαν τις συνεχόμενες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα με μια καλή μεταγραφή ή ποδοσφαιρική αναγνώριση. Παραδείγματα έχω να δώσω πολλά. Στολτίδης, Ζήκος, Άντζας και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Όταν ένας μετριότατος παίκτης όπως ο Μπασινάς έκανε καριέρα στην Εθνική ομάδα αυτό είναι απλά τραγικό. Όταν ο Σώτος το αλάνι έκανε καριέρα στην Εθνική ομάδα, αλλά στο εξωτερικό ούτε που ακούμπησε, όταν τώρα ο Τζιώλης είναι βασικός και αναντικατάστατος σε αυτή την Εθνική, τότε όλοι καταλαβάινουμε ότι σοβαρά κριτήρια επιλογής δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν. Για να μην αδικήσω τον Σάντος, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη τον τελευταίο χρόνο, αλλά και πάλι η ανανέωση που επιχειρήθηκε, δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού πάλι τα 8-9/11 της ενδεκάδας της Εθνικής είναι τα ίδια.
Η Εθνική ομάδα έχει φτάσει σε σημείο να έχει τους ποδοσφαιριστές στο έλεος του Θεού ιατρικά, μιας και μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι μας έχει στερήσει στο παρελθόν δύο βασικά στελέγχη της ομάδας μας, τον Τορογίδη μετά το μουντιάλ και τον Αβραάμ με τά το τελευταίο Euro. Δεν θέλω να πιστέυω ότι στοχοποιούνται οι παίκτες του Θρύλου, αλλά αν πάρουμε τα γεγονότα μόνο έτσι μπορεί να το εκλάβει κάποιος. Όταν έχεις στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστή με ρήξη χιαστών για κανά 20λεπτο μετά τον τραυματισμό του, το ιατρικό επιτελείο δεν παίρνει χαμπάρι και ο σύλλογος χάνει τον παίκτη ουσιαστικά για έναν ολόκληρο χρόνο (αν δεχθούμε ότι ο Αβραάμ έχει επιστρέψει για τα καλά φέτος), τότε πως μπορώ εγώ να κατηγορήσω την σκέψη του κάθε πονηρού? Όταν ποδοσφαιριστής σου έχει σπάσιμο πλευρών και το τεχνικό – ιατρικό επιτελείο δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα και μετά το πέρας των αγώνων και ο σύλλογος χάνει τον παίκτη για κανά 3μηνο, τότε ποιός και τι φταίει?
Η μία αφορμή αυτού του άρθρου είναι η αντιμετώπιση που έχει ο εκάστοτε προπονητής της Εθνικής ομάδας από τα μέσα, σε αντίθεση φυσικά με τον προπονητή του Ολυμπιακού, που βρίσκεται μονίμως στο απόσπασμα με όλους απέναντί του έτοιμους να τον φάνε. Ο Μίτσελ και οποιοσδήποτε άλλος προπονητής του κόσμου αν είχε τα τραγικά αποτελέσματα του Σάντος, αλλά κυρίως του Όττο θα είχε πάει σπίτι του με ελαφρά πηδηματάκια. Να θυμίσω ότι ο Ζαρντίμ έφυγε γιατί λέει η ομάδα δεν πρόσφερε το θέαμα που ήθελε ο αγνός γκοσμάκης και ο πρόεδρος της ομάδας. Αλήθεια ο Σάντος πόσες ημέρες θα έβγαζε στον πάγκο της ομάδας μας, για τον Όττο ούτε καν ρωτάω? Φαντάζεστε να υπήρχε όμιλος του CL που να παίζαμε με την δευτεραθλήτρια Ελβετίας, την πρωταθλήτρια Αλβανίας και Σκοπίων και να ερχόμασταν δεύτεροι? Γιατί, για όσουν αναρωτηθούν για την επιλογή των παραπάνω ομάδων, ο όμιλος της Εθνικής μας είχε σαφώς πιο εύκολους αντιπάλους από τους παραπάνω τυχαία αναφερόμενους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχε φύγει νύχτα από τον πάγκο του Θρύλου ή τα ΑΡΔάκια θα έκαναν κοκοκο, όπως κάνουν τώρα με τον δήθεν προπονητή του ζέλα? Η χελάκειος φάμπρικα όμως να είναι καλά και όποιος προπονητής της Εθνικής έρχεται θα στηρίζεται τρελά, κάνοντας εμένα τον κακεντρεχή να πιστεύει ότι συμμετέχουν κιόλας στην επιλογή του προπονητή. Αρκεί βέβαια να τα έχει καλά με συγκεκριμένα ΑΡΔάκια που λυμαίνονται τόσα χρόνια την Εθνική ομάδα και φυσικά να μην έχει Ολυμπιακό παρελθόν, γιατί τότε το πράγμα μπερδεύεται λιγουλάκι. Οι νίκες του Σάντος βαπτίζονται με ευκολία επαγγελματικές και τέτοιες που δείχνουν τον χαλύβδινο χαρακτήρα της Εθνικής ομάδας (σύμφωνα με τα έγκριτα ΑΡΔάκια), ενώ στον αντίποδα οι δύσκολες νίκες του Ολυμπιακού βαπτίζονται σαν τραγικές και γεμάτες τύχη. Όλοι αυτοί οι κύριοι επηρεάζουν τον αντιολυμπιακό κόσμο, μα κυρίως μερίδα των δικών μας οπαδών. Μια μερίδα που και η ίδια θέλει να παραπλανηθεί.
Η άλλη αφορμή για το άρθρο είναι η προσέλευση του κόσμου στα παιχνίδια της Εθνικής και αυτή στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Δεν παραγνωρίζω την όποια Εθνική περηφάνεια μπορεί να νιώθει ή να προκρίνει κάποιος πηγαίνοντας και ενισχύοντας την Εθνική του ομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη ενίσχυσή του στους αγώνες του συλλόγου του, αλλά εγώ θα ρωτήσω κάτι απλό. Τελικά δεν έρχεστε στο Καραϊσκάκη γιατί είναι ακριβά τα εισιτήρια όπως λένε όλοι οι νεόγαυροι? Δεν έρχεστε γιατί δεν γουστάρετε να έρθετε? Τι ακριβώς συμβαίνει? Δε μπορεί ένας άνθρωπος να πηγαίνει σε αγώνες της Εθνικής Ελλάδας με εισιτήριο ακριβότερο από το αντίστοιχο του γαύρου και να φέρνει σαν δικαιολογία την κρίση και το παντελόνιασμα του χοντρού. Δεν γίνεται αυτό. Κανείς δεν κάνει ή προσπαθεί να κάνει κουμάντο στην τσέπη του άλλου, αλλά η δικαιολογία μιας πράξης πρέπει να έχει μια λογική, άσχετα αν εγώ συμφωνώ ή όχι με αυτήν. Επίσης κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα σε έναν άνθρωπο που γουστάρει να δει την ομάδα και δεν μπορεί λόγω ειδικών περιστάσεων (μεγάλη απόσταση, θέματα υγείας, κτλ). Οι υπόλοιποι αν δεν γουστάρετε να έρθετε στον ναό, απλά να λέτε την αλήθεια και φυσικά δεν είναι κατακριτέο. Για το κλίμα μέσα στο γήπεδο σας διαβεβαιώνω ότι είναι καλύτερα για όλους η ΄΄συνειδητή΄΄ αποχή σας. Αυτό εξάλλου φαίνεται χαρακτηριστικά φέτος που ενώ λείπετε γηπεδικά, η ομάδα πηγαίνει χωρίς γκρίνιες και μανούρες τραίνο προς την εκπλήρωση των στόχων της. Μείνετε πάνω στα πληκτρολόγια σας και συνεχίστε να βγάζετε χολή.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω πριν την κρίσιμη ρεβάνς της Εθνικής ομάδας με την Ρουμανία για να μην βρεθεί κάποιος να μιλήσει για κριτική εκ του ασφαλούς. Είμαι δε σίγουρος ότι τα γνωστά ΑΡΔάκια μετά την πρόκριση μας στο μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν θα μπουν καν στον κόπο να κοιτάξουν πίσω τους και στον καθρέπτη για να κάνουν κριτική στον Σάντος και στην ομάδα του για την εικόνα μας σε όλη την προκριματική φάση. Αλλά είπαμε η καραμελίτσα είναι γνωστή, αν δεν ήταν ο Ρομπέρτο με την Μπενφίκα θα είχαμε γνωρίσει συντριβή με τον τηλεσχολιαστή που έχουμε στον πάγκο...
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα vagio

Ωραιο θεμα επιασες αδερφε, και συμφωνω οπως ολοι μαζι σου.
Και πως να αγαπησεις ειδικα ως γαυρος αυτη την εθνικη ΤΟΥΣ?
Μια εθνικη που με το σιγονταρισμα των δημοσιογραφων πηγε να οικειοποιηθει ο βαζελος γιατι λεει δικα του παιδια πηραν το ευρωπαικο. Ενω τωρα που παιζουν πιο πολλοι δικοι μας, μουγκα..

Μια εθνικη που εχει γινει πορνειο προωθησης δημοσιοσχεσιτων και μετριων ποδοσφαιριστων.. Μας γινανε παικτες με...ευρωπαικη καριερα ο φυσσας (Χαρτς ρε μαλακα, ποιον δουλευουν..), ο καραγκουνης (επαιξε λεει Ιντερ και μπενφικα..Οσο επαιξε κι ο Ελε στη μιλαν και στη ρομα), Μπασινας(...), ακομα και κατι Πλιατσικες και Χαριστεες.

Μια εθνικη στο ονομα τη οποιας βλεπουμε αγκαλιτσες και φιλακια στα ματς με τη βαζελα. Καλα που ειναι κανας ξενος και γινεται κανας τσαμπουκας. Θελω πισω τα παλια ντερμπι, με τσαμπουκαδες και αλητειες για 90 λεπτα ρε μαλακες, θελω ανατολακη, μητροπουλο να σβερκωνουν βαζελακια στη λεωφορο. Με το Γκεο να τους βουλωνει το στομα.
Αληθεια, μηπως ο Αντζας δεν επαιξε εθνικη γιατι καβαλησε το μοντελο??

Τελος, μια εθνικη που παιζει τοσο μα τοσο αντιαισθητικο ποδοσφαιρο.. Προσωπικα εχω να παρακολουθησω εθνικη με ενδιαφερον απο τοτε που ειχαμε Αναστο, Σαραβακο, Μανωλα, Κωφιδη, Μητρο, Σαργκανη, και, και, και..Οσο και αν σιχανομαι καποιους απο αυτους. Τοτε ειχαμε παικταρες, και πιο παλια ακομα περισσοτερους. Τοτε δεν βρεθηκε κανενας μαλακας να παρει ενα σοβαρο προπονητη να τους κανει ομαδα. Αλκετας, παπαποστολου, αντωνης γεωργιαδης και ξανα μανα..
Τωρα ολοκληρο αγωνα εθνικης ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να δω. Βλεπω σκαρτα 20λεπτα. Και ειλικρινα δεν μου ανυψωνεται κανενα εθνικο φρονημα απο αυτη την εθνικη.

Εικόνα dono

Συμφωνώ αδελφέ, η εικόνα και το ποδόσφαιρο της Εθνικής του Όττο ήταν αποκρουστικό για τον οποιονδήποτε έχει δει έστω Γ Εθνική ποδόσφαιρο. Η καραμέλα ότι πως θέλεις ρε μεγάλε να παίζει η Εθνικάρα στο euro? Επιθετικά? Με αντιπάλους την Ισπανία, όχι δεν θέλω να παίζει επιθετικά, αλλά με αντίπαλο την Ουγκάντα δεν μπορέι να παίζει το ίδιο αναχρονιστικό αμυντικογενέστατο ποδόσφαιρο που είδαμε χωρίς καμία εξαίρεση από την Εθνική του Όττο. Με τον Σάντος είναι ένα κλικ καλύτερη η κατάσταση.
Τώρα τι να συζητάμε αλήθεια? Για ποιά Εθνική? Την Εθνική της μικτής ζέλα, ή αυτή των λεγεωνάριων μετριότατων παικτών που έχουμε δει στο παρελθόν?
Δεν μπορώ να σου γράψω, γάμα την Εθνική γιατί δεν το πολυπιστεύω αυτό. Απλά μας έχουν ξενερώσει τόσο πολύ που κι εγώ δεν ασχολούμαι πλέον.

Εικόνα xristoforas

Αν στη Λεωφορο δεν ειχε πασαρει ο ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ στον ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ...για να προκριθει η ΕΘΝΙΚΗ...τοτε πολυ απλα δε θα ειχε σηκωσει το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ!

Εικόνα dono

Αυτή είναι μια σωστή Ολυμπιακή προσέγγιση

Εικόνα dono

Ο Χάρι είναι πολυτέλεια για το ρόστερ του φετινού μπάοκ. Άσε που θα θέλει και λεφτα για να έρθει στην μπαοκάρα. Σάββα ακόμα και σε αυτό το ρόστερ έχω ενστάσεις για την επιλογή των παικτών της 11άδας. Π.χ μανωλά αντί σιόβα, σάμαρη αντί τζιώλη και ο κανένας αντί του τόρο. Εντάξει είμαι λίγο εμπαθής...

Εικόνα savvas gridlock

Mανωλάς με Παπασταθόπουλο δεν κολλάνε. Στοπερίζουν και οι δύο, βγαίνουνε πρώτοι στην μπάλα. Χρειάζεσαι βάθος. Για Σάμαρη συμφωνώ, αλλά το κουπί τόσο καιρό ο Τζιόλης το τράβηξε στην Εθνική. Κακώς? ΟΚ, αλλά δεν είχες άλλον. Απ'εδώ και πέρα πιστεύω θα παίζει και ο Σάμαρης. Τώρα ήρθε στον Θρύλο, δεν τρέχει κάτι αν περιμένει λίγο. Πριν 5 μήνες έπαιζε συμπαίκτης με τον Αραβίδη και τον Αυλωνίτη και τώρα παίζει κόντρα στο Ματουιντί, βασικός στο Τσου Λου. Θα μπει και στην Εθνική. Για το Μαικόν από τον Πετεινό Ξάνθης, τι να σου πω? Να πω ότι έχεις άδικο? Ποδοσφαιρικά άδικο έχουμε και οι δύο, είναι μακράν ο κορυφαίος δεξιός μπακ που έχουμε, αλλά εγώ δεν αντέχω να τονε βλέπω ρε φίλε. Ειλικρινά σου μιλάω, αν ήμανε εγώ στην Εθνική, θα καλούσα Κίτσιου-Μαρινάκη εκεί. Τόσο σίχαμα...

Εικόνα dono

Συμφωνούμε για το δίδυμο Παπ - Μανωλά, αλλά παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος. Με τα χωριά που πάιξαμε στην προημιτελική φάση, ποιός θα ασχολούνταν με αυτά?
Ο Τζιώλης έχει πεθαίνει ποδοσφαιρικά και δεν το έχει καταλάβει. Ο Σάμαρης σε ηλικία 8 χρονών ήταν καλύτερος ποδοσφαιρικά από τον τίμιο εργάτη Τζιώλη.
Για τον Μαϊκόν που λες (τα έχουμε συζητήσει 100 φορές) είναι το χειρότεορ είδος αθλητή που έχω δει με την ερυθρόλευκη. Μπορούσε για 8, αλλά έπαιζε μόνιμα για 6 και ξαφνικά μόλις του σηκώνονταν τον έβλεπες 1-2 αγώνες την σεζόν να παίζει για 8. Αυτά για τον Ολυμπιακό, γιατί με την Εθνική έπαιζε σχεδον μόνιμα για 8 και τραυματίας...

Εικόνα red apple

Eύγε! Και συνεχίζω...

Όταν στα σημερινά πρωτοσέλιδα προβάλλεται η σεπτή φιγούρα του Καραβούτα, δηλαδή, ο πατήρ Προκρίσιος, όταν ζητούνται, κατά κόρον, δηλώσεις ΜΟΝΟ από βάζελους, πρώην βάζελους και νυν και αεί βάζελους - δεν αναφέρω και μπαοκτζήδες επειδή αυτοί ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία...- όταν στα πάνελ των αθλητικών εκπομπών καλούνται ΜΟΝΟ πουθενάδες, Χαλκιάδες, και άλλα ιερά Τέρατα -κυριολεξία! - όταν στην εθνική καλούνταν κάτι απίθανοι Νάνοι, επειδή έπαιζαν ένα ματσάκι καλό, με τον Βάζελο ή την Κούλα, όταν ξεκινούν βασικοί κάτι απίστευτοι τύποι, όπως Λάζαρος - πάντα με το μικρό επειδή είναι ..."δικοί" μας - Κονέ, Ταχτσίδης, πώς να τους αγαπήσεις;

Αλλά τον παιχταρά τον Γεωργάτο τον καθάρισαν, τάχα οτι αντιμίλησε στον Έμπερορ Ότο, για να παίζουν οι ΦυσσοΜπασινάδες...

Και για να ολοκληρώσω, δες το ποιοί στελεχώνουν το προπονητικό team...

Mόνο ex Βάζελοι και άλλαι δημοκρατικαί δυνάμεις...

ΥΓ: Το δε ανέκδοτο με την ανακήρυξη του πολυτιμώτερου παίχτη, του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής συνεχίζεται... Την προηγούμενη αγωνιστική καλύτερος παίχτης ήταν κάποιο σεντερ μπακ του Παναιτωλικού, αντί του Κάμπελ...
Θα μου πεις, αυτό σε ενοχλάει; ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Επειδή είναι η ουρά ενός αθεράπευτα προκλητικού , όσο και γελοίου, συστήματος που τάχα εφαρμόζει το "δίκαιο" που τους έχει κλέψει ο Θρύλος!

ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Ποιος μαλάκας πσηφάει για να βγει ο Εμβιπής κάθε αγωνιστική ρε Αδάμη? Ξέρεις εσύ κάναν που πσηφάει να πάμε να τονε γιαουρτώσουμε? Σύρμα πέφτει σε όλα τα σούργελα να βγάλουν τη χολή τους απέναντι στον Θρύλο. Έκρινε λέει το ματς ο στόπερ του Αγρινίου με δύο γκολ. Ε, ο Κάμπελ έκρινε το ντέρμπυ που το είχατε βαφτίσει και ντέρμπυ τίτλου ρε κορόιδα. Γιατί δεν τον πσηφάτε? Αλλά τι περιμένεις από άτομα που έχουν να καθίσουν σε καρέκλα 18 χρόνια...

Εικόνα red apple

Διάβασες ένα ωραίο του Νικολακό, για αυτό το θέμα; Έτσι ακριβώς όπως το λες... ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ και ΑΠΕΛΑΣΗ

Εικόνα savvas gridlock

Για τις τιμές των εισιτηρίων που γράφεις, οι μισοί και παραπάνω χθες στο ματς της Εθνικής με τη Ρουμανία, τζάμπα μπήκανε στο Καραισκάκη. Η χαρά του τζαμπατζή είναι η Εθνική με τις προσκλήσεις Ενώσεων και Σωματείων. Από εκεί και πέρα, κι εγώ πάνω στην τσαντίλα μου πολλές φορές λέω ''γαμώ την Εθνική Ελλάδος'' σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν το εννοώ. Ή μάλλον το εννοώ αλλά μπροστά στον Ολυμπιακό, όχι γενικά. Είμεθα ΈΛ-ληνοι, απόγονοι του αρχηγού των ΕΛ Διός (όχι του δικού μας εδώ στο site, του άλλου), με 40.000 χρόνια πολιτιζμού οπίσω μας. Η ελληνική μας γλώττα είναι η κορυφαία παγκοζμίως, με 100 τρισεκατομμύρια λήμματα και ξεχωριστούς λεκτικούς τύπους, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη πως μας ήρθε από το διάστημα. Αυτά δεν μπορούμε να τα ξεχνάμε επειδή το θέλουνε κάποιοι ανθ-ΕΛ-ληνοι θολοκουκτουριαραίοι. Την Παρασκευή κι εγώ πήγα στο Καραισκάκη. Ήμανε δίπλα στο ΣΕΦ να δω το ματς με τους Πολωνούς και μετά πετάχτηκα Καραισκάκη. Χαιρόμεθα αν πάει καλά η Εθνική. Μπράβο και στο Σάντος, γιατί κάνει πραγματικά πολύ καλή διαχείριση στο υλικό που έχει στα χέρια του. ΟΚ, δεν έβαλε το Σάμαρη κόφτη κι έβαλε τον Τζιόλη, αλλά γενικά δεν είναι να πεις ότι έχει εκεί τον Κεντίρα να πάρει και δεν τονε βάζει. Κι εγώ διαολίζομαι όποταν βλέπω αυτήνανε την κομμώτρια, το Σαμαρά μέσα, αλλά άλλον ακραίο να κρατήσει μπάλα, να γράψει λίγα μέτρα και να κερδίσουν ανάσες οι αμυντικοί, δεν έχουμε. Ο Σαλπιγγίδης είναι τσουρουκάς κι αν τρέξει 10 μέτρα, θέλει ορό μετά. Κι εμένα με διαολίζει ο Καραγκούνης, αλλά κεντρικό χαφ να προστατεύσει μπάλα, έστω για κάνα τέταρτο, δεν έχουμε. Ποιον να βάλεις, το Νίνη? Το πουστριλίκι με το τσίρκο της Εθνικής ξεκινάει στα γύρω γύρω. ΟΚ, άλλους καλύτερους δεν έχουμε σε γενικές γραμμές, ας παίζουν αυτοί. Πώς γίνεται όμως αυτοί να έχουν τέτοιες αβάντες από τον Τύπο? Πώς γίνεται να βρίσκουν συμβόλαια σε συγκεκριμένες ομάδες? Ρε Σαββίδη, καλύτερους δεν βρίσκεις? Αλωνίζει ο Βρύζας με τα λεφτά του Ιβάν. Πάρτυ στήνει ο Κουτσολιάκος. Θα πάρει και το Φορτούνη λέει το Γενάρη ο ΠΑΟΚ. Ο Χαριστέας πιστεύεις θα έδινε λύσεις στην Παοκάρα ή επειδής είναι σκουλήκι Αρειανό, δεν θα τον θέλουν στην Τούμπα?

Εικόνα Νίκος Γόδας

θολοκουκτουριαραίοι! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Τι σημαίνει αυτό ρε γίγαντα Σάββα;

Συμφωνώ με την αγωνιστική προσέγγιση που έκανες. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα είχα ουδέτερα ή και θετικά αισθήματα για κάποιον που πέρασε από Α.Ε.Κ., Π.Ο.Α., Π.Α.Ο.Κ., θα τον έλεγα τρελό. Κι' όμως ο Σάντος μου είναι συμπαθής. Άρχισα να τον συμπαθώ μετά τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. στο "Καραϊσκάκης" για τα πλέι οφ, τότε που χάσαμε 0-1. Μπορεί να ήταν το τέλος μιας αποτυχημένους χρονιάς, όσον αφορά πρωτάθλημα και κύπελλο και τα νεύρα μας να ήταν στην τσίτα, αλλά τότε τον συμπάθησα. Με το που τέλειωσε εκείνος ο επεισοδιακός αγώνας, ο Σάντος δεν πανηγύρισε, ούτε χαμογέλασε καν. Το μόνο που έκανε ήταν να ανάψει ένα τσιγάρο και να φύγει με το γνωστό κλαψομούνικο ύφος. Ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε, στο τέλος της σεζόν, να είναι ομάδα του πάνω από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά μόνο τσιγάρο άναψε. Και δεν ήταν σε κάποια τυχαία ομάδα. Στον Π.Α.Ο.Κ. ήταν και ήξερε τι σήμαινε αυτή η νίκη για τους μπουγατσοκιμάδες, όπως επίσης ήξερε ότι μπορούσε με δυο λογάκια πανηγυρτζίδικα ή με δυο χειρονομίες τύπου Γκαρσία θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές των απανταχού μακεδονομάχων του κώλου. Δεν το έκανε γιατί είναι μάγκας. Και στην εθνική, για μένα, αντιστέκεται πιο πολύ απ' όλους τους προκατόχους του στις επιταγές των ΑΡΔ. Από αποτελέσματα δεν θα τον κρίνω συλλογικά, γιατί είχε δύσκολο έργο απέναντι στον αιώνιο δυνάστη των υπόλοιπων ελληνικών συλλόγων, αλλά στην εθνική τα πάει καλά για μένα, δεδομένου και του υλικού.

Δηλαδή, τα σημερινά πρωτοσέλιδα του Καραγκούνη δεν δείχνει τις απαιτήσεις των ΑΡΔ για να τον βάλουν; Δεν υποδεικνύουν τη δουλειά στον Σάντος; Πόσο μα πόσο απροκάλυπτα και αδιάντροπα δρουν. Καλά για την μολόχα και το θέμα που έθεσε σήμερα τα είπατε καλά εσείς δεν θα πω κάτι άλλο.

Εικόνα red apple

A γεια σου βρε Θωμά! Πες τα κι εσύ!

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις ακραίες τοποθετήσεις πως "δεν βλέπω εθνική επειδή οι ζέλες και τα τσιράκια τους, οι συνάδελφοί μου οι αρδίτες, παίζουν τα πουθενάδικα παιχνιδάκια τους. Τον Ότο δεν τον πήγαινα με την καμία, εξαιτίας αυτού του κλίματος, αλλά η αλήθεια να λέγεται... Κατάφερε το 8ο θαύμα, με το Γιούρο και κυρίως, εμφύσησε... νικοπάθεια -το αντίθετο της ηττοπάθειας!!!- στα παπιά που έπαιζαν, έπαιζαν, έπαιζαν και φως δεν έβλεπαν ποτέ. Ο Σάντος είναι απείρως πιο συμπαθής, παρά τα κολλήματά του και παρά το ότι η εθνική δεν βλέπεται, συνήθως. Αλλά δεν παύει να είναι ομάδα μας και κάθε της πρόκριση μας κάνει καλό.

Εικόνα dono

Αδάμ θα μας έκανε καλό ΑΝ εξαργυρώναμε την κατάκτηση του eurο με ένα πιο ποιοτικότερο ποδόσφαιρο εντός των τοιχών. Αυτό δεν το είδαμε, άρα για εμένα η κατάκτηση αποδύχθηκε άνευ ουσίας.

Εικόνα savvas gridlock

Έλα ρε μαλάκα τώρα, εντάξει να πούμε. Παίζεις μέσα στο Λιχτενστάιν με 3 αμυντικά χαφ και μόνο το Μήτρογλου να πατάει περιοχή. Παλαβά πράγματα να πούμε...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κάνει κάτι τέτοιες μαλακίες ο Σάντος και λες "δεν μπορεί ρε πούστη μου να είναι τόσο στραβός". Φουλ άμυνα, όσο δεν πάει. Κάτσε ρε συ, εντάξει θέλουμε να πάμε μουντιάλ, όλα στο βωμό της πρόκρισης κλπ., αλλά όταν παίζεις με ομάδες τύπου Λιχνενστάιν, Μάλτα κ.α. ο κόσμος που πληρώνει εισιτήριο έρχεται να δει θέαμα και γκολ. Οι νίκες είναι αυτονόητες απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Δεν είναι υποτιμητικό αυτό για τις άλλες ομάδες, εγώ σέβομαι τον ιδρώτα όλων των αθλητών, αλλά αυτή είναι η πραγματικότης. Προπονητικά, λοιπόν, ο Σάντος δεν έχει σχέση με τον Ρεχακλή. Θα έλεγα ότι είναι ένα κακέκτυπο όσον αφορά το στυλ. Έχει σίγουρα άλλη επιθετική φιλοσοφία, όμως μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να αλλάξει τη νοοτροπία του "όλοι πίσω", που βρήκε. Σαν προσωπικότητα είναι σίγουρα πιο συμπαθής από τον Ρεχάγκελ του Τοπαλίδη και σία. Και δεν πρόκειται να του προσάψω τις μανατζαριές, στον βαθμό τουλάχιστον, που δρούσε ο Ρεχάγκελ του ΤΟΠΑΛΙΔΗ.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ρεχάγκελ γενικά ως προπονητής καθόλου αμυντικογενής δεν ήταν. Έστησε την σούπερ επιθετικογενή Βέρντερ, για παράδειγμα. Στην Ελλάδα των Γκουμο-μπασινάδων, δεν γινόταν να κατεβαίνει αλλιώς. Ο Σάντος πάλι, όπου κι αν πήγε, με τον ίδιο τρόπο έστηνε τις ομάδες του. Ταμπούρι κι άγιος ο θεός, άντε να κάνουμε μισή φάση από κάνα στημένο μπροστά να πάρουμε το ματς να τελειώνουμε...

Εικόνα dono

Μα η ένσταση μου είναι ότι δεν μπορέις να κατεβαίνεις με την ίδια φιλοσοφία όταν έχεις αντίπαλο την Ισπανία και το Λουξεμβούργο.
Πάντως ένα πράγμα έχουν απολύτως κοινό οι δύο τενικοί. Την κωλοφαρδία που όμοιά της δεν είχε ούτε ο βάζελος. Τέτοιες κληρώσεις στους ομίλους των προκριματικών αν είχε ο γαύρος, χαλαρά έφτανε τελικό CL.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι δίκιο έχεις. Διευκρινίζω, ο Ρεχάγκελ της εθνικής με τον Σάντος της εθνικής. Αλλά μήπως κι' ο Σάντος με τους Γκουμομπασινάδες δεν έπαιζε μια ζωή στην Ελλάδα;

Εικόνα savvas gridlock

Kαι στην Πορτογαλία τα ίδια έκανε ο Σάντος. Γι'αυτό τον σουτάρανε από Πόρτο-Μπενφίκα. Δεμπανάχει 8 επιθετικούς στο ρόστερ? 4-3-3 θα παίζει, με δύο καθαρούς κόφτες κι έναν ψευτο-οργανωτή. Τα ακραία μπακ ποτέ δεν θα ανεβαίνουν ταυτόχρονα, οι εξτρέμ, αν δεν γυρίζουν να τους καλύπτουν, όποτε τολμήσουν να περάσουν τη σέντρα οι μπακ πίσω τους, θα τρώνε πάγκο, τα κεντρικά χαφ όταν πάρουν την μπάλα δεν θα γυρίζουν μέτωπο στο αντίπαλο τέρμα, αλλά θα ψάχνουν να δώσουν μπαλιές πίσω, για να παγώσει ο ρυθμός κτλπ.. Η γνωστή ταμπουρο-κροκέτα του Σάντος. Κι άντε να παίζεις στην Ευρώπη έτσι, ΟΚ. Να παίζεις έτσι στην Τούμπα απέναντι στον Πανθρακικό, ή στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη, δεν γίνεται.