ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ SUPPORTERS Α.Ε



Λέγαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι τα δεν προλαβαίνουμε τις παρανομίες και τις λαμογιές των ζέλων, είναι πλέον καθημερινή πραγματικότητα και συνήθεια. Μας έχει προκύψει όμως τον τελευταίο καιρό και η κούλα που διαγωνίζεται ισάξιο τον βάζελο για τον τίτλο βρωμιάς και της απάτης της χρονιάς. Ας δούμε λοιπόν τα σημερινά τεκταινόμενα. Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία.
Τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια, οι Supporters της ΑΕΚ μάζευαν τα χρήματα των φιλάθλων που πίστεψαν στο εγχείρημα, το οποίο ανακοινώθηκε πομπωδώς σε συνέντευξη Τύπου (Μάιος 2011), αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια πατέντα που φτιάχτηκε στο πόδι και βοήθησε προς την κατεύθυνση να απεμπλακεί ο μεγαλομέτοχος Πέτρος Παππάς.
Ηταν μάλιστα τόσο πρόχειρα φτιαγμένη όλη η ιστορία, που δέχονταν στον τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεις από τον κόσμο, πριν καν ακόμα περάσει η Supporters Α.Ε. από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Το εγχείρημα, που ξεκίνησε τότε με μπροστάρηδες τους επιχειρηματίες Μάκη Κασνακίδη, Γιώργο Γρυσμπολάκη, Ηλία Μπρουσιανό και Ηλία Μπόβαλη και τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Αδαμίδη, τελείωσε επί της ουσίας μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 7 Αυγούστου 2013 σε έκτακτη γενική συνέλευση πάρθηκε απόφαση για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας με διορισμό εκκαθαριστή.
Πριν από τη λύση της εταιρείας τους, οι Supporters συνέταξαν (με την υπογραφή των Κασνακίδη, Γρυσμπολάκη και του... Βαλασόπουλου) και δημοσίευσαν ισολογισμό, από τον οποίο ανακύπτουν απορίες και ερωτηματικά για τη διαχείριση των οικονομικών και των χρημάτων που συγκέντρωσαν από τον κόσμο. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
**Οι μέτοχοι της Supporters Α.Ε. έβαλαν 140.000 ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο (δηλαδή ο Πέτρος Παππάς έδωσε 1.750.000 μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ που αποτιμήθηκαν σε 0,08 ευρώ η μία -ήτοι συνολικά 140.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τη σ. 24 του ενημερωτικού σημειώματος των Supporters).
***Επίσης συγκέντρωσαν άλλες 697 χιλιάδες ευρώ (τα οποία εμφανίζονται ως ποσά προορισμένα για αύξηση κεφαλαίου -προφανώς γιατί δεν είχαν... προλάβει να πιστοποιήσουν τις αυξήσεις).
**Από την πρόσθεση προκύπτουν στο σύνολο περίπου 840 χιλιάδες. Από αυτά 220 χιλιάδες είναι ακόμη στο ταμείο, 30 ήταν τα έξοδα και το μείζον ερώτημα είναι τι έγιναν τα υπόλοιπα 590 χιλιάρικα.
**Βάσει του ισολογισμού, τα υπόλοιπα 590 χιλιάρικα είναι «αρνητικές υποχρεώσεις», δηλαδή απαιτήσεις των Supporters. Με απλά λόγια, κάπου έδωσαν αυτά τα χρήματα οι Supporters και τους οφείλονται.
**Αν δούμε το ενημερωτικό σημείωμα των Supporters με ημερομηνία Μαρτίου 2012 (άρα προγενέστερη του ισολογισμού), η εταιρεία Supporters, μετά και τη συμμετοχή της στις κατά καιρούς αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ με 489.013 ευρώ, είχε 2.956.790 μετοχές της ΑΕΚ, ήτοι ποσοστό 35,99%.
Ερωτήματα
Εν κατακλείδι, προκύπτουν 4 ερωτήματα:
**Πρώτον: κατέβαλε η Supporters Α.Ε. αυτά τα χρήματα στις αυξήσεις της ΠΑΕ και πήρε τις μετοχές που έλεγε ότι πήρε το ενημερωτικό δελτίο;
**Δεύτερον: γιατί δεν εμφανίζονται οι μετοχές της ΠΑΕ στον ισολογισμό των Supporters;
**Τρίτον: πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα αν δεν πήγαν για συμμετοχή στις αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ;
**Τέταρτον: οι αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν πάντως πιστοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2012 (ΦΕΚ ΑΕΚ-ΕΠΕ 11600, 17/8/2012), οπότε γιατί δεν υπάρχουν στον ισολογισμό των Supporters οι αντίστοιχες μετοχές;

 
Ανακεφαλαιώνουμε. Με την διάλυση της κούλας (ο θεούλης να την κάνει γιατί μέχρι στιγμής λειτουργεί στις απαιτήσεις της κανονικά σαν ΠΑΕ), η εταιρία supporters Α.Ε μπαίνει σε άρθρο εκκαθάρισης. Πριν γίνει αυτό η εταιρία δημοσίευσε ισολογισμό και προέκυψαν εξαιρετικά σοβαρά στοιχεία και ερωτηματικά εις βάρος της. Επαναλαμβάνω όπως ακριβώς το γράφει και το ΑΡΔάκι στην Ελευθεροτυπία.
Εν κατακλείδι, προκύπτουν 4 ερωτήματα:
**Πρώτον: κατέβαλε η Supporters Α.Ε. αυτά τα χρήματα στις αυξήσεις της ΠΑΕ και πήρε τις μετοχές που έλεγε ότι πήρε το ενημερωτικό δελτίο;
**Δεύτερον: γιατί δεν εμφανίζονται οι μετοχές της ΠΑΕ στον ισολογισμό των Supporters;
**Τρίτον: πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα αν δεν πήγαν για συμμετοχή στις αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ;
**Τέταρτον: οι αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν πάντως πιστοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2012 (ΦΕΚ ΑΕΚ-ΕΠΕ 11600, 17/8/2012), οπότε γιατί δεν υπάρχουν στον ισολογισμό των Supporters οι αντίστοιχες μετοχές;

Εγώ έχω να ρωτήσω δύο πράγματα.
Πρώτον ο Κος Παππάς κατέβαλε τον αναλογούντα φόρο για αυτή την υποτιθέμενη δωρεά των μετοχών? Ρωτ'αω γιατί διαχρονικά οι διοικούντες στην κουλίτσα έχουν τσακωθεί με την νομιμότητα.
Δεύτερον, μήπως ο μέγας επενδυτής Μελισσανίδης καρπώθηκε τα λεφτά που λείπουν, προς όφελος της... κούλας φυσικά μην πάει συνέχεια στο πονηρό ο νους σας? Τελικά αυτός ο επενδυτής λίγο με την οικονομική αβάντα του περιφερειάρχη, λίγο με την οικονομική αβάντα της ΝΟΒΑ, λίγο με την οικονομική αβάντα του ΟΠΑΠ και τέλος λίγο με την φημολογούμενη εξαφάνιση των χρημάτων των supporters κάνει επένδυση με μηδέν προσωπικό κεφάλαιο. Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρωτιά στα επιχειρηματικά χρονικά.
 
Για τον λόγο όμως ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα θίγει πρωτίστως την τσέπη των αεκτζήδων, ψάξαμε λίγο την αντίδρασή τους στα φιλικά προσκείμενά τους σιτε και βρήκαμε το παρακάτω.
Σε χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η εφημερίδα έθετε κάποια ερωτήματα για τα οικονομικά στοιχεία των Supporters από τον τελευταίο ισολογισμό τους και την σχέση τους με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται πλέον υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα ανάφερε 4 ερωτήματα τα οποία ήταν τα εξής:
Κατέβαλε η Supporters Α.Ε. αυτά τα χρήματα στις αυξήσεις της ΠΑΕ και πήρε τις μετοχές που έλεγε ότι πήρε το ενημερωτικό δελτίο;
Γιατί δεν εμφανίζονται οι μετοχές της ΠΑΕ στον ισολογισμό των Supporters;
Πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα αν δεν πήγαν για συμμετοχή στις αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ;
Οι αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν πάντως πιστοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2012 (ΦΕΚ ΑΕΚ-ΕΠΕ 11600, 17/8/2012), οπότε γιατί δεν υπάρχουν στον ισολογισμό των Supporters οι αντίστοιχες μετοχές;
Λίγη ώρα αργότερα, ο Παναγιώτης Βαλασσόπουλος πήρε θέση για το δημοσίευμα, καθώς όταν συνέταξε τον ισολογισμό ήταν ο οικονομικός διευθυντής των "Υποστηρικτών". Ο κ. Βαλασσόπουλος τόνισε σε αθλητική ιστοσελίδα: "Τα στοιχεία που παραθέτονται δεν έχουν σχέση με την εικόνα του τελικού ισολογισμού της Supporters A.E.. Πρόκειται για στοιχεία που παρουσιάζουν τα δεδομένα της εταιρείας σε προηγούμενη περίοδο, μήνες πριν. Για παράδειγμα τα 590.000 ευρώ που αναφέρονται ως «αρνητικές υποχρεώσεις», αναφέρονταν έτσι εκείνη τη στιγμή επειδή επρόκειτο για χρήματα που είχαν μπει σε αυξήσεις της ΠΑΕ, αλλά δεν υπήρχαν τα παραστατικά, καθώς η ΠΑΕ δεν εξέδωσε μετοχές. Λογιστικό είναι το ζήτημα. Επίσης, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόθεμα 220.000 ευρώ. Και αυτά τα χρήματα μπήκαν στη συνέχεια σε αυξήσεις ΜΚ, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί από την ΠΑΕ όλες μαζί το τελευταίο διάστημα. Η εικόνα του τελικού ισολογισμού δεν έχει καμία σχέση. Σε αυτόν φαίνεται η συμμετοχή των Supporters σε όλες τις αυξήσεις ΜΚ και τα χρήματα που έχουν μπει συνολικά στην ΠΑΕ αναφέρονται ως «συμμετοχή σε άλλες εταιρείες".Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ έψαξε λίγο περισσότερο το ζήτημα και σας παρουσιάζει τον τελευταίο ισολογισμό των Supporters με τις υπογραφές Κασνακίδη, Γρυσμπολάκη, Βαλασσόπουλου, αλλά και την λύση εκκαθάρισης της εταιρίας στις 7 Αυγούστου.


Αυτό που προκύπτει είναι το ερώτημα αν ο Βαλασσόπουλος λέει αλήθεια ή όχι γιατί το δημοσίευμα δικαιώνει τον δημοσιογράφο, Γιάννη Ξενάκη, εκτός κι αν υπάρχει άλλη συμπληρωματική έκθεση. Επίσης, για ακόμη μία φορά δεν θα μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ πόσα, που και πως μπήκαν και αν μπήκαν τα χρήματα στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Φυσικά, διότι η κιτρινόμαυρη εταιρία είναι υπό εκκαθάριση και οι μετοχές δεν εμφανίζονται σε κανέναν ισολογισμό της Supporters Α.Ε.

 
Καταρχήν για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Πουθενά δεν υπάρχει ανώνυμη εταιρία που να κάνει λογιστικές κινήσεις - εκροές χρημάτων χωρίς παραστατικό. Η δικαιολογία του Βαλασόπουλου ότι τα δώσαμε για την ΑΜΚ της παε αλλά δεν μας έδωσαν παραστατικό γιατί δεν η παε εξέδωσε μετοχές είναι δικαιολογίες του κώλου και από μόνο του φορολογικό ατόπημα. Δεν υπάρχει, επαναλαμβάνω, καμία λογιστική εγγραφή που να μην έχει υποχρεωτικά το αντίστοιχο παραστατικό.
Εντάξει καλόπιστα να δεχτούμε ότι δεν έχουν περάσει οι μετοχές στην ιδιοκτησία της εταιρίας, λόγω καθαρά τυπικών λεπτομερειών. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της παε κούλας (αφού η supporters απέκτησαν μετοχές μέσω της ΑΜΚ) όμως που ακριβώς αναφέρεται στα κιτάπια της παε κούλας? Και εκεί κάτι ξέχασαν, κάτι περιμένουν από τους supporters?
Αν θέλουμε να πιστέψουμε την άποψη και την θέση του Βαλασόπουλου τότε η υπόθεση έχει πολλά κενά και φυσικά βρωμάει από παντού. Στην υπόθεση κάποιος μας κοροϊδεύει. Ή η παε κούλα, ή οι supporters. Πιο απλά να το περιγράψουμε δεν γίνεται. Δεν μπορέι και τα δύο μέρη να λένε αλήθεια. Ο εισαγγελέας τελείωσε με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών να ασχοληθεί και με τίποτα σοβαρό? Μιλάμε όμως για εταιρία που θίγεται ο μεγαλοεπενδυτής Μελισσανίδης, οπότε μπααα δεν το νομίζω. Πήραν τα λεφτά από τα χανουμάκια \για να χρηματοδοτηθεί ο μεγαλοεπενδυτής της πρώην σχολής οδηγών, αλήθεια οι οργανωμένοι είναι επιδοτούμενοι και άστους στην άκρη, ο απλός λαός της κούλας που έδωσε λεφτά από το υστέρημά του στην supporters A.E τι έχει να πει άραγε για αυτή την ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ?
Φανταστείτε απλά η Καραϊσκάκης Α.Ε ή η Θρύλος Α.Ε να εμπλακεί με τίποτα παρανομίες και οικονομικές ατασθαλίες και να βγουν στην φόρα μέσω των ισολογισμών τους. Φανταστείτε τι θα γράφουνε όλοι οι αντικειμενικοί, τι θα λένε όλοι οι απέναντι. Αυτά και αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης με ενδιαφέρον.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Μην πιάνεσαι κορόιδο. Καμιά 40αριά μύρια χρωστάει ο ''τίγρης'' στο Δημόσιο, νάσου και οι χαριστικές ρυθμίσεις

http://www.avgi.gr/article/729819/nea-dieukolunsi-stin-aigaion-oil-tou-m...

κάπου θα χωθούνε και οι Supporters. Στο γκοζμάκη όμως τα χαράτσα χράτσα χρούτσα τόνα μετά τάλλο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΕΕΣ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;