PRE GAME ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ


Tags: -

Διαβάζουμε στην ειδησιογραφία της ημέρας, ότι η Παρί ουσιαστικά δεν ΄΄χτυπάει΄΄ το παιχνίδι της με την Μπενφίκα.
Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι από το χέρι του περνάει η πρόκριση στην επόμενη φάση και να νικήσει την Άντερλεχτ θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει και το μυαλό του στο ματς της Λισαβόνας. Η Μπενφίκα υποδέχεται την Παρί και αν χάσει τότε οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για να προκριθούν.
Οι Γάλλοι ταξίδεψαν στην Πορτογαλία χωρίς τους Μάρκο Βεράτι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα και Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ.

 
Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ περίεργο. Ουσιαστικά θέλουμε σήμερα τον ίδιο αποτέλεσμα με την Μπενφίκα. Αν το καταφέρουμε αυτό είμαστε στην επόμενη φάση του CL. Για να μην περιμένουμε καθόλου αυτό τον συνδυασμό, πρέπει να καθαρίσουμε εμείς το παιχνίδι με τους Βέλγους. Αν νικήσουμε τους Βέλγους, προκρινόμαστε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην Πορτογαλία. Η Παρί έχει μεγαλύτερη ποιότητα απ’ όλες τις ομάδες του ομίλου, και γι αυτό οι απουσίες από μόνες τους δεν λένε απολύτως τίποτα, αλλά μάλλον όπως φαίνεται θα παρουσιαστεί χωρίς κίνητρο και φυσικά αδιάφορη, μιας και έχει ήδη προκριθεί σαν πρώτη από τον όμιλο. Το ρόστερ της Παρί είναι υπερπλήρες, αλλά η ξεκούραση αρκετών βασικών δείχνει την συνολικά προσέγγισή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το σημερινό παιχνίδι θα κριθεί και από την κερκίδα. Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε το προσωπικό μας άγχος (όλοι θα έχουμε) στους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα έχουμε σοβαρές απουσίες, ουσιαστικά λείπει ο μισός άξονας της ομάδας (Μήτρογλου και Μανιάτης) και πρέπει ο Μίτσελ να βρει τρόπους που αυτές οι απουσίες δεν θα φαίνονται. Το παιχνίδι έχει πολύ δρόμο και δεν θα είναι σε κανένα επίπεδο και σημείο του ευκολάκι όπως θέλουν να το βλέπουν αρκετοί. Ας θυμηθούμε λίγο την εικόνα του παιχνιδιού στο Βέλγιο και θα καταλάβουμε τι ακριβώς εννοώ. Ας θυμηθούν το εφιαλτικό 20λεπτο της αναμέτρησης του πρώτου παιχνιδιού στο Βέλγιο πριν μιλήσουν για τεράστια διαφορά κλάσης των ομάδων. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν αυτές οι διαφορές τουλάχιστον μεταξύ ομάδων μεσαίου Ευρωπαϊκού ονόματος.
Η επιπλέον δυσκολία του παιχνιδιού είναι ότι ο αντίπαλος δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα, μιας και βαθμολογικά δεν έχει ελπίδες για την συνέχεια, ΑΛΛΑ το πριμ της νίκης για κάθε αγώνα του CL είναι μεγάλο κίνητρο για όλους τους μικρομεσαίους στην Ευρώπη. Οι παίκτες της Άντερλεχτ θα παίξουν σήμερα ελεύθερα, χωρίς άγχος πρωτίστως για τα συμβόλαιά τους και για την προσωπική τους καθιέρωση. Αυτό ποτέ και καμία ομάδα δεν πρέπει να το αγνοεί σαν την κινητήριο δύναμη που δίνει φτερά στα πόδια ενός αθλητή.
Ένα επιπλέον κίνητρο για τον σύλλογό μας στο αποψινό παιχνίδι είναι η δίψα για εκδίκηση για όλα αυτά που είχαν γίνει στην Πάτρα με τον Παλοτάι. Ήταν παιχνίδι σταθμός στην ιστορία μας, ελπίζω αυτό να μην το ξεχάσουν στην Διοίκηση (Κυρ Σάββας) και να ενημερώσουν τους παίκτες μας.
Καλή τύχη και καλό αποτέλεσμα σήμερα και ελπίζω στο τέλος του αγώνα να πανηγυρίζουμε άλλη μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πρόκριση της ομάδας μας.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Παρέλαση θα κάνει σήμερα στο Καραισκάκη ο Θρύλος. Ποια Άντερλεχτ ρε, δεν υπάρχει Άντερλεχτ. Η Σαρλερουά και η Κλαμπ Μπριζ την κερδάνε για πλάκα. Τουλάχιστον 3 μπαλάκια θα ρίξουμε και μετά θα συντονιστούμε στα ραδιόφωνα, για να απολαύσουμε τον πόνο των ''αντικειμενικών'' ΑΡΔ και των αντιολυμπιακών οπαδών, που θα παίρνουν τηλέφωνο για να κλαφτούν για την ''κωλοφαρδία του γαύρου''. Και όλοι μαζί μετά θα αρχίσουν τις προσευχές ''ας κληρωθούν Θεέ μου με την Μπάγερν στους 16, να τους ρίξει 8 γκολ να γουστάρουμε και να δικαιωθούμε επιτέλους που λέγαμε τόσο καιρό πως ο γαύρος είναι παραμύθι''. Αποχωρητήριο Δαβάκη, φαφούτης Γεωργίου και αντιολυμπιακοί όλης της Ελλάδος. Το καλύτερο τσίρκο. ''Το τσίρκο Ακουάτικα τώρα και στα Μανιάτικα''...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η Παρί και η Άντερλεχτ είναι βαθμολογικά αδιάφορες, ωστόσο οι Αντερλεχτιανοί έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για νίκη. Όχι λόγω των χρημάτων, άλλωστε αυτό είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση της ομάδας τους, αλλά λόγω εγωισμού και ρεβανσισμού. Το λένε και οι ίδιοι όπου βρεθούν κι' όπου σταθούν. Είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο ενός αθλητή. Γι' αυτό το σημερινό ματς είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αν πάμε πανηγυρτζίδικα θα είναι σκούρα τα πράματα. Πρέπει να πάμε με το μαχαίρι στα δόντια. Έτσι κερδίζονται αυτά τα παιχνίδια.

Σωστή επισήμανση για τον Παλοτάι. Δεν ξέρω τι αξία μπορεί να έχει αυτή η πληροφορία για τον Σαβιόλα π.χ., αλλά όλο και κάπως θα βοηθήσει στη συσπείρωση της ομάδας. Ας κάνει αυτό που πρέπει ο Σάββας κυρίως.

Θα συμφωνήσω μαζί σου και στα αγωνιστικά, αφού αφενός όλες οι ομάδες σ' αυτό το επίπεδο είναι πολύ κοντά -πάνε κάποιες εποχές που οι διαφορές ήταν ορισμένες φορές τεράστιες-, αφετέρου η Άντερλεχτ έχει αποδείξει ήδη ότι είναι ικανή να μας κάνει ζημιά. Γι' αυτό προσοχή και με τσαμπουκά!

Υ.Γ. Κι αν δε γίνει αυτό...

Εικόνα dono

Στον Σαβιόλα δεν θα πει τίποτα απολύτως. Αντίθετα όμως στον Μανωλά, τον Σιόβα, τον Σάμαρη ΄΄ισως τους δώσει και ένα επιπλέον κίνητρο (αν αυτό χρειάζεται φυσικά).
Με το μαχαίρι στα δόντια οι πάικτες, εμείς φωνή για 90΄ή όσο διαρκέσει το παιχνιδάκι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ας αφήσουμε τα κορεό για τους λούληδες και αυτή την φορά ας ξελαρυγγιαστούμε σε όλο το παιχνίδι.
Υ.Γ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ