ΚΛΗΡΩΣΗ ΦΑΣΗΣ 16 ΤΟΥ CL


Tags: -

Σήμερα έγινε η κλήρωση για τον αντίπαλό μας στην φάση των 16 του φετινού CL. Η κληρωτίδα μας έφερε αντίπαλο την ομάδα θρύλο της Αγγλίας, μια παλιά μας γνώριμη, την Manchester United.
Η κλήρωση από μόνη της δεν λέει τίποτα. Κανένας εξάλλου δεν προκρίνεται ή αποκλείεται από την ημερομηνία της κλήρωσης. Η φετινή ομάδα του Μίτσελ έχει ήδη κάνει την υπέρβαση, ή αν θέλετε την εκπλήρωση των Ευρωπαϊκών στόχων της με την παλικαρίσια και πέρα ως πέρα δίκαια πρόκριση της στην επόμενη φάση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού στην υφήλιο. Για την κλήρωση των ομίλων είχαμε αναφερθεί εδώ. Πέσαμε μέσα όσο αναφορά την δυναμική του ομίλου μας, μας δικαίωσε η ομάδα που με την δουλειά και την μαγκιά της κατάφερε να προκριθεί σε βάρος της Μπενφίκα, που κάθε άλλο παρά αμελητέο ευρωπαϊκό μέγεθος είναι.
Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν και τώρα έχουμε μπροστά μας την πρόκληση με την διπλή αναμέτρηση με τους Άγγλους της Man United. Μια από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα τα τελευταία χρόνια σε τίτλους, διάρκεια και απόδοση. Μιλάμε για την ομάδα που ανήκει σε ένα πολύ κλειστό κύκλο ομάδων που μπορούν να υπερηφανεύονται και να διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία. Μιλάμε για μια ομάδα με bgt 405 εκατομμυρίων ευρώ, μια ομάδα που την έχτισε ο Φέργκιουσον με υλικά που διάλεξε και έφτιαξε ο ίδιος και τώρα συνεχίζει την δουλειά από τον πάγκο ο καλύτερος ίσως νέος Άγγλος τεχνικός, ο Μόγιες ο πρώην προπονητής της Έβερτον. Στην αρχή της χρονιάς δεν έχει κάνει τρομερή αρχή στο πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα έχει δύο ήττες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος κάτι που την άφησε 10 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, αλλά στην Ευρώπη μοιράζει πόνο και γκολ. Προκρίθηκε αήττητη (4 νίκες – 2 ισοπαλίες) σαν πρώτη από πρώτο όμιλο με αντιπάλους την Leverkusen, Shakhtar Donetsk & Real Sociedad με ένα συντελεστή γκολ 12 υπέρ – 3 κατά. Το κακό για εμάς με αυτές τις ομάδες είναι ότι συνήθως παρουσιάζονται αγνώριστες μετά τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Εμείς από την μεριά μας δεν ψαρώνουμε από το τεράστιο όνομα του αντιπάλου, πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο από τις δύο αναμετρήσεις. Κανείς δεν απαιτεί σε αυτή την φάση πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας, αυτό που περιμένω εγώ είναι να εμφανίσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Να παίξουμε στα ίσα τα δύο παιχνίδια και αν μπορούμε να ΄΄απαιτήσουμε΄΄ κάτι περισσότερο αυτό να έρθει με την απόδοσή μας και την εικόνα μας στο γήπεδο.
Όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού περιμένουν το παραπάνω για να κάνουμε δύο πράγματα που γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα. Να κάνουμε ένα Καραϊσκάκη καμίνι πραγματικό και το Manchester να γίνει ένα προάστιο του Πειραιά με την παρουσία μας εκεί.
Ο προπονητής και πρωτομάστορας της ομάδας μας δήλωσε στο επίσημο κανάλι της uefa.
Míchel, Olympiacos coach: “It’s a celebration of football for us, even more so to visit a mythical football ground such as Old Trafford. Manchester United are a huge club, a powerful machine and we are in for two very tough matches. We respect Manchester United but our aim is to become like them one day. Call me crazy, but I fear no opponents."
Ξαναγράφω το ζουμί Call me crazy, but I fear no opponents. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία, με αυτή πρέπει να μπολιαστούν ΟΛΟΙ οι παίκτες της ομάδας μας, αν θέλουμε να αποκτήσουμε μια αγωνιστική νοοτροπία που θα μας επιτρέψει να κάνουμε βήματα μπροστά στην Ευρώπη.
 
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα jimakos

Εμείς είμαστε ο Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ και δεν φοβόμαστε κανέναν

Εικόνα dono

Στο ποδόσφαιρο και στο αθλητισμό ασφαλώς και δεν πρέπει να φοβάσαι κανέναν, πρέπει όμως - οφείλεις καλύτερα, να σέβεσαι όλους τους αντιπάλους σου. Αυτά που ακούγονται από ΑΡΔάκια και διάφορους πρώιμους Ολυμπιακάρες, περί εύκολης κλήρωσης είναι για να γελούν και τα σκυλιά.

Εικόνα μαουνιέρης

ΠΑΜΕ, ΘΡΥΛΕ! ΦΟΡΤΣΑ, ΘΡΥΛΕ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πόσο χαίρομαι που έχουμε τον Μίτσελ για προπονητή! Αφάνταστα!

Όσον αφορά την κλήρωση, έχουμε δυο μήνες μπροστά να τα πούμε. Αντίπαλος με όνομα που δε χωρά αμφισβήτησης περί της αξίας του και επανάπαυσης από τους παίχτες.

Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από την αγωνία...

Εικόνα dono

Επί του πιεστηρίου...
Ημερομηνίες αγώνων με United
25.02.2013 Γ. Καραϊσκάκης
19.03.2013 Manchester

Εικόνα V0R4D0R

Τελικά το Χάος παίζει ρόλο στη ζωή μας, μάγκες. Σκεφτείτε τώρα να είχε ξυπνήσει ο πρόεδρον με τίποτε ξινίλες εκεί γύρω στον Δεκαπενταύγουστο και να τον είχε στείλει αδιάβαστο (τον Μίτσελ), όπως απαιτούσε τότε μεγάλο μέρος του διαδικτύου και του τύπου. Στο τσακ πρεπει να την είχε γλυτώσει. Βέβαια η ομάδα έχει δρόμο για να σταθεί απέναντι στη Γιουνάιτεντ, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς έχουμε γιορτή: Πάμε μπροστά, την ώρα που άλλοι έχουν βυθιστεί.

Εικόνα V0R4D0R

A! επειδή ξέχασα: Έλεγα αυτές τις μέρες "λες να πέσει ο ΜΠΑΟΚ με καμιά Μπενφίκα? Θα ΄χουμε γλέντια". Μάλλον έχω το χάρισμα.

Εικόνα dono

Έχεις δίκιο και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι κολημένος. Ο Μίτσελ με την δουλειά και την εικόνα της ομάδας του άλλαξε γνώμη και τώρα (μάλλον) απολαμβάνει και μια αποδοσχή και αναγκαία ηρεμία.
Εμείς έχουμε γιορτή γιατί εκπληρώσαμε τον φετινό Ευρωπαϊκό μας στόχο. Να περάσουμε στην επόμενη φάση του ΤΣ Λ. Τώρα ότι και να γίνει είναι για το καλό μας. Απόκτηση εμπειριών και μπόλιασμα των παικτών μας με την νοοτροπία του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού επιπέδου παγκοσμίως.

Εικόνα savvas gridlock

Πάλι καλά που υπάρχει και ο Μίτσελ σε αυτήν την ομάδα.

Εικόνα dono

Η δήλωσή του είναι χαρακτηριστική και έχεις δίκιο να το λες. Από την άλλη τι να του λένε τώρα αυτά τα γατάκια? Σαν αρχηγός ενός εκ των μεγαλυτέρων Ρεάλ της ιστορίας έχει φάει τέτοια παιχνίδια με το κουτάλι και αμάσητα. Αν μπορέσει να μεταφέρει λίγο από αυτή την νοοτροπία στους παίκτες, τότε χτίζουμε κάτι τεράστιο.

Εικόνα red apple

Dont wake me up! Im still dreaming!!!