ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 - 2014


Tags: -

Εχθές άρχισε και επίσημα ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος με την ομάδα μας να ρίχνει άλλη μια 4άρα σε ακόμα έναν αντίπαλο. Ας προσπαθήσω σε αυτό το χρονικό σημείο να κάνω έναν απολογισμό των πεπραγμένων της ομάδας μέχρι σήμερα, σε μια περίοδο που βολικά μπορεί να την αποκαλέσει κανείς το πρώτο μισό της φετινής περιόδου.
Ο διαχωρισμός για την δική μας διευκόλυνση θα γίνει στις ενότητες ποδοσφαιριστές, προπονητής, διοίκηση και οπαδοί.
 
Ποδοσφαιριστές
Στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας είχαμε ένα ρόστερ με πολλά νέα πρόσωπα, άλλα ήρθαν από κάποιο στάδιο της προετοιμασίας, άλλα ήρθαν αφού είχαν αρχίσει οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.  Άλλοι παίκτες έδειξαν  τα προσόντα και τις ικανότητές τους στο γήπεδο, άλλοι πάλι δεν δικαιολόγησαν την απόκτησή τους.
Εντελώς υποκειμενικά οι παίκτες που ξεχώρισαν είναι οι παρακάτω.
 
Μήτρογλου
Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της αλματώδους βελτίωσης του ποδοσφαιριστή, από την δήλωση του ίδιου του προπονητή του, αυτόν που τον πίστεψε και του έδωσε την δυνατότητα να συζητάει όλη η Ευρώπη για τα κατορθώματά του. Πριν ήταν ένας φορ που έβαζε γκολ. Τώρα είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός που κάνει τα πάντα. Μπαίνει στο γήπεδο, ανοίγει χώρους, ξεμακαρκαρίζεται, πασάρει και σκοράρει. Έχει εξαιρετική ποιότητα. Είναι σπάνιο να βλέπεις να παίκτη να παίζει τόσο καλά. Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω, παρά να παραθέσω τα στατιστικά του στο πρωτάθλημα (10 παιχνίδια, 14 γκολ, 2 ασίστ), το κοντέρ θα έγραφε πολλά ακόμα αν δεν τραυματίζονταν και έχανε σχεδόν όλους τους αγώνες του Δεκέμβριου. Εννοείται ότι στις καρδιές μας αυτό που θα μας μείνει είναι το γκολ στην λαγοφλώρο και όπως λέει και το σύνθημα ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΒΛΑ…
 
Σαμάρης
Ένας παίκτης που από την Ν. Σμύρνη βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε αγώνες επιπέδου CL. Προφανώς έχει πολλά να δείξει ακόμα, αλλά η παρουσία του μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι δουλεύει πολύ και ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του. Το πρώτο ημίχρονό του στον ναό με την Παρί, ίσως να είναι και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ημίχρονα από αμυντικό χαφ στην ιστορία μας. Εντάξει δεν έχει εμπειρία ακόμα, δεν μπορεί να διαχειριστεί καλά τις δυνάμεις του σε κάποια παιχνίδια, αυτό όμως λύνεται με την απόκτηση εμπειριών και την κατάλληλη νουθεσία από το προπονητή του, που την συγκεκριμένη θέση την ξέρει καλύτερα από τους περισσότερους εν ζωή ποδοσφαιράνθρωπους παγκοσμίως.
 
Κάμπελ
Μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καλλονή πολλοί γαύροι ήταν αυτοί που μιλούσαν για άμπαλο, τσουρεκά, μίζα του Βενγκέρ, παίκτη που δεν ντριμπλάρει ούτε στάση λεωφορείου, ο προπονητής όμως τον στήριξε γιατί προφανώς είδε τα προσόντα του πριν τον φέρει στον Πειραιά και ο παίκτης δεν άργησε να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Απολογισμός πρώτου μισού περιόδου στο πρωτάθλημα (17 παιχνίδια, 6 γκολ, 7 ασίστ), με καλύτερη εμφάνιση αυτή με τον μπάοκ στον ναό.
 
Ρομπέρτο
Ο παίκτης ήρθε στον Πειραιά, έδεσε με την ομάδα αμέσως και άρχισε την απόσβεση των χρημάτων που απαιτήθηκαν για τον δανεισμό του από το πρώτο παιχνίδι της περιόδου. Ειδικά στο CL ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ και καθοριστικός για την μετέπειτα πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση του θεσμού. Η εμφάνισή του στο Βέλγιο και με την Μπενφίκα στον ναό, ήταν από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές στιγμές τερματοφύλακα στην ιστορία μας. Στην Ελλάδα αντίθετα πολύ πίεση δεν έχει, όπως κι όλη η άμυνα εξάλλου, αλλά όποτε χρειάστηκε έδωσε το παρόν και την σιγουριά που εμπνέει η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια.
 
Υπάρχουν πολλοί ακόμα παίκτες όπως ο Σαλίνο (για εμένα αποκάλυψη παρ’ ότι δεν άρχισε καθόλου καλά την σεζόν και γι αυτό δεν αναφέρεται ξεχωριστά παραπάνω), ο Μανωλάς (εκπληκτική σεζόν έως τώρα), Σιόβας (αμφισβητήθηκε όσο κανένας άλλος, αλλά τελικά φρόντισε να μας κλείσει τα στόματα με την απόδοσή του) και γενικότερα υπήρχαν πολλοί παίκτες με εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μισό της χρονιάς. Υπάρχουν παίκτες που σαφέστατα κάνουν καλύτερη χρονιά από την περυσινή, όπως ο Μανιάτης και ο Χολέβας και όλοι οι παραπάνω μαζί συντελούν στην μεταμόρφωση της εικόνας του φετινού Ολυμπιακού
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ αμφισβητήθηκε απ’ όλους τους ΄΄ειδικούς΄΄ και θεωρητικούς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, σε βαθμό εμπάθειας, σε βαθμό κακοήθειας.  Αυτός αντί να τα παρατήσει με την μπανανία που έμπλεξε, δούλεψε πολύ, κέρδισε τους πάντες στον Ρέντη και στην πλ. Αλεξάνδρας και τώρα έχει επιτέλους τον χρόνο να αφοσιωθεί στην δουλειά του απερίσπαστα και χωρίς να παίζει την θέση του σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Η ομάδα έχει σαφέστατα έναν επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι της, έργο Μίτσελ. Η ομάδα πλέον κυνηγά την νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα τον αντίπαλο, ανεξάρτητα της διοργάνωσης. Κι αυτό είναι έργο Μίτσελ. Είναι σίγουρα ο πιο δίκαιος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού στην διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των παικτών της ομάδας. Ο πίνακας με τα στατιστικά των παικτών στις 18 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι απολύτως ενδεικτικός, ακόμα και σε παίκτες που εμφανέστατα δεν υπολογίζει για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα προκρίθηκε παλικαρίσια στην επόμενη φάση του CL κι αυτό είναι μεγάλο παράσημο για τον προπονητή. Οι κινήσεις από τον πάγκο στην διάρκεια του παιχνιδιού είναι σεμιναριακού επιπέδου και πραγματικά στα μάτια μου πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ομάδας μας (εντάξει όταν τον συγκρίνεις με τον βάτραχο του Νερέτβα είναι να κλαις από τα γέλια, ένας είναι ο Ντούσαν εξάλλου). Περιμένω από την δουλειά του η ομάδα να βγάλει μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή της απόδοση μέσα στους αγώνες και να έχει μια καλή παρουσία στις αναμετρήσεις με την united.
 
Διοίκηση
Στην αρχή της χρονιάς ο πρόεδρος ήταν λίγο μετέωρος όσο αναφορά την στήριξη του προπονητή. Ας πούμε ότι άκουγε πολλές φωνές που συντελούσαν στην απομάκρυνση του προπονητή, αλλά τελικά επικράτησαν οι φωνές της λογικής και ψυχραιμίας, κάτι που αποδεδειγμένα μόνο καλό έκανε στην ομάδα. Μόλις δε, ήρθαν και τα καλά αποτελέσματα μαζί με το καλό θέαμα, τότε έγινε και η μεταστροφή στο κλίμα παραμονής του προπονητή. Ο πρόεδρος φέτος επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της υπομονής και της στήριξης και προφανώς από τα αποτελέσματα αυτού του δρόμου, δικαιώθηκε πανηγυρικά. Πριν από την παραπάνω ιστορία, η Διοίκηση ενίσχυσε την ομάδα εκεί που πονούσε, με μεταγραφές ουσίας, σε θέσεις κλειδιά. Με την σύμφωνη γνώμη προφανώς και του προπονητή αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές αξίας που συνθέτουν ένα ρόστερ αξιώσεων, ένα ρόστερ έτη φωτός μπροστά από τον επόμενο στην Ελλάδα. Για το οικονομικό σκέλος της Διοίκησης του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα τώρα. Με τον ισολογισμό της προηγούμενης χρήσης θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, τα μηνύματα πάντως σήμερα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για το μέλλον και την βιωσιμότητα του συλλόγου. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ – ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΑ!!!
 
Οπαδοί
Ύστερα από τα περυσινά παρατράγουδα των νεόγαυρων του καναπέ και του ίντερνετ και την ταυτόχρονη δράση απέναντι σε αυτά της ΘΥΡΑΣ 7,  φέτος δεν έχουμε παρατράγουδα, γκρίνια και αλληλοσπαραγμό. Δεν έχουν εκκλείψει οι παραπάνω κρυφοβάζελοι, αλλά τουλάχιστον τώρα περιορίζονται επί του… καναπέους τους. Η κερκίδα είναι στα περισσότερα παιχνίδια όπως πρέπει με την πλειοψηφία των οπαδών να ενισχύουν την ομάδα με τον τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε. Ένα παράπονο μόνο έχω. Δεν γίνεται σε παιχνίδια με κόστος εισιτηρίου 5€ να μην γεμίζουν οι αντίστοιχες θύρες του γηπέδου. Η οικονομική κρίση είναι κατανοητή, την βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, αλλά όταν κάποιος θέλει να δει τον Θρύλο προσωπικά πιστεύω ότι σε ΕΝΑ παιχνίδι μπορεί να διαθέσει το παραπάνω ποσό για να δει την αγαπημένη του ομάδα.
Στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια θρυλική χρονιά, ένα θρυλικό πρωτάθλημα, ιδιαίτερα αν σπάσουμε και τα ρεκόρ της ομαδάρας του Μπούκοβι. Σε κάθε περίπτωση η πορεία της φετινής ομάδας κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική έως σήμερα, με ταυτόχρονη γέννηση προσδοκιών για την απογείωσή μας.
Προφανώς και όλες οι παραπάνω κρίσεις – απόψεις είναι υποκειμενικές, περιμένω τα σχόλιά σας για να μου τονίσετε – υπενθυμίσετε ποδοσφαιριστές ή στοιχεία που έχω ξεχάσει στην αναφορά μου.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Από τις πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού ξεχώρισαν οι μισοί -περίπου- ως τώρα. Ο Ρομπέρτος είναι με διαφορά ο πιο πετυχημένος και ακολουθούν Κάμπελ, Σαβιόλας, Σαλίνος και Σάμαρης. Στην κατηγορία μπορεί άνετα να μπει και Τσόρης, αλλά συνειδητά δεν τον βάζω ακόμη. Είχε πολλά κενά παιχνίδια ως τώρα και θα τον κρίνω ασφαλέστερα στο τέλος της σεζόν. Στην αρχή έδειχνε βαρύς, αλλά ο Μίτσελ τον "έφτιαξε" κι' αυτόν. Το μόνο το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι ο παίχτης έχει κλάση τεραστία. Είναι και σε διαρκή άνοδο, που πιστεύω θα συνεχιστεί. Παρόλο, λοιπόν, που ο μεταγραφικός σχεδιασμός αποδείχτηκε πως δεν ήταν και ιδεατός -δεδομένου και του ποσού που δαπανήθηκε από τον πρόεδρα- η ομάδα σπάει και θα συνεχίσει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο κόσμος είναι επιτέλους ευχαριστημένος και βλέπουμε ψηλά. Αυτό για μένα πιστώνεται πρώτα στον Μίτσελ για το σύνολο της δουλειάς του και κατά δεύτερο λόγο στον Βαγγέλα μας που επέδειξε την πρέπουσα υπομονή στο θέμα Μίτσελ (όταν βάλλονταν από παντού) και για τα λεφτά που έβαλε το καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε τα μύρια του Σαβιόλα που πρόσφεραν 11 γκολ σε πρωτάθλημα και γκολ-πρόκριση στο τσου-λου. Η σειρά που έβαλα για Μίτσελ και Βαγγέλα δεν είναι απαραίτητα σωστή. Δεν με πολυαπασχολεί κιόλας, μου φτάνει που έχω για προπονητή τον Πειραιώτη Μίτσελ και για πρόεδρο τον γαύρο Βαγγέλα.

Όσον αφορά τους παίχτες ξεχωριστά, θα σας κουράσω λίγο. Πρώτα απ' όλα, η τρομακτική βελτίωση του Μήτρογλου ξεγυμνώνει έναν από τους καλύτερους προπονητές του Θρύλου διαχρονικά, τον Βαλβέρδε. Ανεξήγητη εμπάθεια εκ μέρους του. Μακάρι να συνεχίσει ο Μήτρογλας να φοράει τη φανέλα του πολυαγαπημένου του Ολυμπιακού και να μπει κι' αυτός στο πάνθεον της ιστορίας μας. Για τον Σάμαρη τα είπαμε και χθες. Έχω την απαίτηση να δουλέψει όσο δεν πάει ώστε να φτάσει το ταβάνι που έχει. Και είναι πολύ υψηλό το ταβάνι, πάρα πολύ υψηλό... Ο Σαλίνος μας ικανοποίησε όλους, αλλά έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ μας ικανοποίησε λόγω χαμηλών προσδοκιών που είχαμε. Προς Θεού, δε θέλω να υποτιμήσω καθόλου την αγωνιστική βοήθεια που έδωσε στον Ολυμπιακό, απλώς λέω ότι για κάποιο λόγο δεν πιστέψαμε στον παίχτη εξαρχής. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τον ήθελε παίχτη χωρίς καλή αμυντική λειτουργία, χωρίς πάθος και νεύρο, χωρίς αλληλοκαλύψεις κ.α.. Ίσως και το παρουσιαστικό του να παρέπεμπε εκεί. Το θέμα είναι ότι εξέθεσε όλους όσοι δεν τον πίστεψαν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Για τον Κάμπελ έχω να πω μόνο καλά πράματα. Δε με νοιάζει αν κάνει τρίπλα ή όχι. Εμένα με γεμίζει η αυταπάρνηση που δείχνει. Δε θυμάμαι με ποιον παίζαμε, αγώνας ελληνικού πρωταθλήματος ήταν, που έπαιζε με μισό πόδι και έτρεχε σαν το σκυλί για να βοηθήσει στην άμυνα. Τα προσόντα του είναι τεράστια. Αν γίνει κάνα θαύμα και τον αγοράσουμε θα είμαι ευτυχισμένος. Ο Τσόρης είναι παίχτης μεγάλης κλάσεως. Είχε θέμα με τη φυσική κατάσταση και τα κιλά του στην αρχή της σεζόν, αλλά φάνηκε και εδώ η δουλειά του Μίτσελ. Πλέον, παίζει πιο απελευθερωμένος και δείχνει την ποιότητά του. Θα ανέβει κι' άλλο. Ο Βάις είχε κάποιες εκλάμψεις που σε γεμίζουν με ελπίδα. Είχε και κάτι κατραπακιές που χύνουν την καρδάρα με το γάλα. Παίχτης που προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα "πιάσει" στο Θρύλο. Μακάρι να διαψευστώ για άλλη μια φορά. Για να τα λέμε και όλα, μου άρεσε ότι μετά από κάποια κατσαδιάσματα του Μίτσελ γύριζε στην άμυνα να βοηθήσει, έτρεχε, έδινε πάσες και γενικώς έγινε πιο πολύ παίχτης συνόλου. Ο Σαβιόλας έκανε ήδη την απόσβεσή του. Έχει βάλει ήδη κοντά στα 15 γκολ και δεν έχει ξεδιπλώσει στο χορτάρι όσα ξέρει. Αν ανέβει κι' άλλο και σε συνδυασμό με την επιστροφή Μήτρογλου θα μιλάμε για ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της Ευρώπης. (Μ' έφαγε η αντικειμενικότης...).

Πάμε και στα αρνητικά. Ο Μπονγκ είναι καλός για μπακ-απ του Χολέβα, αλλά υποτίθεται πως αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του... φευγάτου για Τουρκία μεριά Χολέβα. Για βασικός αποκτήθηκε. Τώρα που έμεινε ο Χολέβας μπορούμε να πούμε "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Μένει όμως ο προβληματισμός για τους εισηγητές. Αν συνυπολογίσουμε και τους Εντινγκά, Γιαταμπαρέ η πλάστιγγα γέρνει επικίνδυνα αρνητικά. Κι αν για τον Γιαταμπαρέ δεν έχουμε σαφή δείγματα ιδίοις όμμασι, έχουμε τον Μίτσελ -που είναι ακριβοδίκαιος- να τον στέλνει δανεικό. Εμένα αυτό μου αρκεί, σε συνάρτηση με τα "λίγα που είδα, για να τον θέσω ως αποτυχημένη μεταγραφή. Ο Εντινγκάς κάνει καλά αυτό για το οποίο ήρθε, αλλά εμένα δεν μου αρκεί. Ακόμα κι' ο Μανιάτης τρέχει, κόβει, σκυλιάζει στο κέντρο. Εκεί θέλω έναν παίχτη με στοιχεία πιο "ποδοσφαιρικά". Τύπου Πελέ ας πούμε. Δε θέλω να τον βαφτίσω καλή μεταγραφή αυτόν καθ' εαυτόν, αλλά καλή μεταγραφή όσον αφορά τη λογική με την οποία ήρθε. Διαγνώστηκε, δηλαδή, αμηχανία από το υπάρχον υλικό στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού και έγινε προσπάθεια να καλυφθεί με λογική και μεθοδικότητα. Εμένα μου άρεσε αυτό. Κι' ας μην πιάσει ο Πελέ. Σέποβιτς. Ταγάρι μου φαίνεται. Σταματάω εδώ και περιμένω να τον δω δανεικό.

Πέρα απ' τις μεταγραφές και τον Μήτρογλα, οι Σιόβας, Μανωλάς, Φουστέρ γαμάνε και δέρνουν!

Για τον Μίτσελ θα πω μόνο αυτό: συνέχισε το έργο σου, είσαι ένας από μας.

Βαγγέλα ΓΑΜΗΣΕ τους όλους.

Υ.Γ. Ας ευχηθούμε όλοι να είναι ο Αβραάμ η καλύτερή μας μεταγραφή.

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για την μακρηγορία μου.

Εικόνα savvas gridlock

Πρώτα και κύρια ξεκινάμε απ'τα στραβά μας εδώ μέσα, άρα να πω ένα μπράβο στους Κάμπελ-Σιόβα που με ξεβράκωσαν. Τον Κάμπελ τον έβλεπα πέρυσι στην Μπέτις και πίστευα ότι δεν ντριμπλάρει ούτε κώνο στην προπόνηση, ενώ ο Σιόβας με την καμπούρα μου προκαλούσε γέλιο. Έκανα χοντρό λάθος, είναι πολύ καλοί παίκτες. Ειδικά ο Σιόβαρος έχει βελτιωθεί με τα σερί ματς και σε αρκετά διαστήματα καθαρίζει μόνος του όλες τις μπάλες. Μιλάμε για παίκτη που έχει όλες τις προδιαγραφές σε λίγα χρόνια να θεωρείται ογκόλιθος. Από εκεί και πέρα, όποιος νιώθει πως πρέπει να απολογηθεί για τις μαλακίες που έγραφε για το Μίτσελ το καλοκαίρι, ας το κάνει. Εγώ θα σταθώ στο τελευταίο που λες, γιατί τα βαζελάκια που είχαν αρχίσει να μαζεύονται στο πέταλό μας, μετά το ματς με το βάζελο το Μάρτιο καλούσαν τον κόσμο σε αντίσταση και ''να διώξουμε τους υπαλλήλους'' και ''θύρα 7 όπως παλιά''. Αφού γέμισαν 2 ταξί με όσους ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριό τους, φάγανε κάτι ψιλοσούτια και τώρα κάνουν αντίσταση από το Internet και το facebook, διδάσκοντας οπαδισμό. Το Καραϊσκάκη μόνο από φωτογραφία πια. Ελπίζω μόνο κάποιοι αποδεδειγμένα γαύροι ανάμεσά τους, που επέλεξαν να βάλουν το κεφάλι τους στον τάκο για καμιά 20αριά ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ, να έχουν καταλάβει, έστω και αργά, το πόσο κορόιδα πιάστηκαν. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι ευπρόσδεκτοι μια ζωή, αφού είναι αδέρφια μας. Οι υπόλοιποι, τα σιχαμένα ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ, αν εμφανιστούν ξανά στο γήπεδο, βλέπω να γεμίζει ο κώλος τους ζουμί.

Εικόνα xristoforas

ΣΑΒΒΑ ΤΗ ΧΡ0ΝΙΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ 102 ΓΚΟΛ ΕΙΧΑΜΕ 16 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ!!!!
(ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ 17 ΑΛΛΑ ΣΚΟΡΕΡ ΕΔΩ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΧΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΟΜΑΔΟΣ)

ΥΒ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ:23
ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ:19
ΓΙΟΥΤΣΟΣ:11
ΛΟΣΑΝΤΑ:10
ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ:9
ΣΙΩΚΟΣ:7
ΠΕΡΣΙΔΗΣ:5
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:4
ΒΙΕΡΑ:3
ΠΑΜΠΟΥΛΗΣ:3
ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ:2
ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ:1
ΑΓΓΕΛΗΣ:1
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:1
ΓΑΛΑΚΟΣ:1
ΚΥΡΑΣΤΑΣ:1
ΑΥΤΟΓΚΟΛ:1

ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 16 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ 13 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ
ΑΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΙΟΒΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 16 ΔΙΑΦΟΡΕΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 102 ΤΟΤΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ!!! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ!!!!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΝ ''ΑΙΩΝΙΟ'' ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΝΑ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ GALANIS DATA ΠΟΥ ΑΝΕΡΤΗΣΕΣ ΣΕ ΛΙΝΚ!!

MΗΤΡΟΓΛΟΥ 14
ΣΑΒΙΟΛΑ 11
ΚΑΜΠΕΛ 6
ΒΑΙΣ 4
NTOMIΓKEZ 4
MANIATΗΣ 3
MANΩΛΑΣ 3
ΦΟΥΣΤΕΡ 3
MAΣΑΝΤΟ 2
ΣΑΜΑΡΗΣ 2
ΟΛΑΙΤΑΝ 2
ΧΟΛΕΒΑΣ 1
ΓΙΑΤΑΜΠΑΡΕ 1

Εικόνα xristoforas

εχουμε και φετος σκοραρει με αυτογκολ αντιπαλου!
στο 1-4 με πλατανια,την 8η αγωνιστικη !

Εικόνα Mhtsaras

Ναι κύριε κύριε !Εγώ σήκωσα χέρι !Να είπω ;Φχαρισταω...
Εγώ λεπόν ρε συ Ντόνε θα κάμω το δικεόρο του δγιαόλου και θα είπω και κάπγοια πραματάκια κινδυνέβοντας να χαραχτηριστω ως νιόγαμβρος αλλά στο πέος μου...
Καταρχάς με βρίσκεις σέμφωνο με το Μήτρογλα, το Ροβέρτο, το Σάμαρο και το Μίτσελο αν και για το τελεφταίο έχω τις ενστάσεις μου...οι οποίες βέβαια εκσοβελίζονται και στο τι έχεις για να παίκσεις, οπότες και δε πταίει σε μέτριες και χάλια εμφανέπσεις...
Πάμε λεπόν...
Εγώ θωρράω ένα παλλουκαράκιον, το Σάμαρο, που από τη μπλατεία πόπαιζε ήρθε στο Γάβρουλα και ζέφτηκε σχεδόν ούλο το Τσαμπγιόνι...δελαδίς τι σχεδόν...του βγάναμε τα σκώτγια του παίχτουρα φιλε...γιατί άλλο να παίζεις εντεκαδάτος με το Μπάνθρακα και να ντο παλέβεις για να σωθείς κι άλλο να πάιζεις στο Τσαμπγιόνι και να αγωνίζεσαι για να μη σου φάει τα πλεμόνια ο Ντιάγος !Και τι ειχε σε βοήθεια δάφτο το παιδάκι ;Τον...Εντιγκά ρε !Ήμαρτο δελαδής...
Έχω ματαείπει την άποπσίς μου για το σεγκεκριμένο...Λίγος, πανάκρεβος και δε γκζέρω πραγματεκά γιατί πάρθηκε όντα δε μποράει να δώκει μνια μπαλιά στα σωστή στα πέντε μέτρα !Ωραία !Κάμαμε τη γκάβλα μας και τόνειρό μας πραγματεκότης και φέραμε μαβράκο ομπρός από τα μπάκια που να τρώει άθρωπες και να οργώνει το γέπεδο !Έτσα μας λαλούσανε στην αρχή....εσείς είδατε κάτιτις τέτγοιο ρε μαγκίτες ;

Πάμε παρακάτου...Γιαταμπαρές !Δεν έπαικσε ποτές στη θέσις του...για μένανε όσο αγωνίστηκε ήντονε πολύ καλός !Θεμάμαι ένα ματσάκιον του μόνο που δεν έκαμε τίποτες !Μήμπως ήντονε κακός όντα παίκσαμε με τους Μπεμφικιώτες εκειδά μέσα ;Δε νομίζω Τάκη...εγώ τονε θωρρεπσα πολύ καλό !Επίσης ήρθε τελεφταία στεγμή και άργεπσε πολύ να δέσει με την υπόλοιπη ομάς...αλλά κακό και άμπαλα δε ντονε λαλείς όμως...
Σκέποβης...Τιναφταρέ ;Ήμαρτο δελαδής...Το παιδί θέλει τολάιστο άλλα δγυο έτη καλής και γιομάτης, σε χρόνο ,μπάλας για να είπεις ότι κάτι θα βγάνει στο μέλλοντο !Τραγεκός ρε σεις...Ο Αδαμαντάκος είναι τολάιστο μνια κλάσις απάνου !
Πάμε παρακάτου...Μπόγκης...Ήρθε σαν ''η φοβέρα'' του Χολέβα και είπαμε ούλοι κι εγώ προσωπεκά....ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ !!!Μετά ;Πάπαλα....Κακός πσες...κι αν όχι κακος μετριάτζα !Ρε φίλε...άμα δε μποράεις με δάφτους τους αντεπάλους, ονόματι καλλονούς, να σταθεις στο ματσάκιον τι ήρθες να κάμεις σε μας που παμε να φάμε τα σπλάχνα μας με τη Γιουνάιτε ;
Σενεχέβω...
Δεκσιά ο Σαλίνος έχει θέματα !Έκαμε ματσάκια πάντως απροζδόκετα καλά !Όμως για μένανε δεν είναι το μπακ που θέλει ο Γάβρατσος...Και θα σεμφωνέπσω με το Σάββα !Ο Γκάλο του Αιτωλικου είναι πολύ καλός σε δάφτηνα τη θέσις !
Επίσης...Το Μπαπάζογλα ρε σεις γιατί τονε κρατάμε και δε φέρνωμε και το Γκάλο για πλάτη του ;Ο Μετζανής τι σκατά έγινε ;Πήε Φραντσέζα ;Ήταν πετυχεμένη κίνησις δελαδής ;
Νομίζω ότι όλα όσα έγραπσα καταλάβατε πού παγαίνουν έτσα ;
Ισάς και Καρεμπούς είναι πετυχεμένοι στο Θρύλο σαν υπέφθυνοι μεταγραφώνε ;Γιατί νομίζω ότι εκσεφορτώθημεν το λαμόγιο Κοβάσεβη που μας είχε φορτώσει ούλη τη μπλέμπα από τη Σερβία και τονε διώκσαμε ως αποτυχεμένο...Δελαδής εφτούνοι πήγανε καλά ;
Θα μου πείτε βέβαια...''κάτσε ρε Μήτσο...άμα τους λαλεί ο Αφρατάκης...μάγκες τοσα υπάρχουνε..κανονέφτε να σας φτάσωνε για μεταγράφες, τι πταίνε και δάφτοι ;''Μάιστα...δελαδής στη Φραντσέζα με ενα χαρτόνι χρονιάτεκο δε μποράγαμε νάβρωμε καλύτερο δανεκό του Εντιγκά έτσα ;Και με τέτγοια κρίσις...Είναι να τρελαίνεσαι τελικά...Τελικά μάλλον ο γλυκός Χονδρουλης πάρεδρας μας πταίει πάλε έτσα ;
Και στο τέλος άμα δε τραβάνε οι παίχτουρες πγοιος πτάιει ;Ο ΠΡΟΠΟΝΕΦΤΗΣ !
Και θάβρωμεν πάλε το εφκολάκι θύμα για να σώσουμε τη γκατάστασις !
Και μνια τελεφταία αρώτηκσις...Η ομάς όπως τηνε θωρράτε ρε...Της έλειπε ο....Πελές ;
Γιατί εγώ άλλα θωρράω να λείπουνε...

Εικόνα savvas gridlock

Όταν θες να παίξεις ποδόσφαιρο Πριμέρας, θες αμυντικό χαφ που κάνει πολλά πράγματα. Πρέπει να ξέρει μπαλίτσα, να μπορεί να την κουβαλήσει κάθετα, να πατάει περιοχή ακόμη ακόμη, να απειλεί με σουτ. Δεν θες ταχυδύναμο παραλληλοκόφτη. Δεν θες αθλητικό 6άρι με λίγα λόγια, Σιμάο φάση. Ο Εντινγκάς θα ήταν πολύ χρήσιμος με το Ζαρντίμ, αφού είναι κλασικό 6άρι. Θα γίνει τρίτο στόπερ όταν αμυνόμαστε, δεν θα παρατήσει τη θέση του, δεν θα στηρίξει τους πλαϊνούς στα ανεβάσματά τους αλλά θα μείνει πίσω να τους καλύψει κτλπ.. Ανάλογα με τον προπονητή, παίρνεις και τους παίκτες. Ο Πελές, θεωρητικά, θα είναι πιο χρήσιμος με Μίτσελ προπονητή απ'τον Εντινγκά.

Εικόνα nikos michalopoylos

Πιστευω φιλε Σαββα οτι ειναι ψιλοδυσκολο να βρεις τετοιου τυπου αμυντικο χαφ οχι μονο γιατι ειναι σπανιοι αλλα δεν υπαρχουν και διαθεσιμοι αφου τους καλους τους παιρνουν οι μεγαλες ομαδες. Γι αυτο προσπαθει ο μιτσελ να το φτιαξει εκ των εσω αφου ο σαμαρης δεν ειναι 6αρι αλλα καθαρο 8αρι.