ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΑΕΙ, ΧΑΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ PRIMERA PART 2



΄΄Ο εγκληματίας πρόεδρος του Ολυμπιακού ελέγχει την διαιτησία και το παρασκήνιο στην Ελλάδα.΄΄ Αυτό δεν λένε όλοι οι αντιολυμπιακοί αυτής της πλάσης?
΄΄Αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνουν πουθενά σε τέτοιο βαθμό και το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό είναι πολύ πιο καθαρό από το δικό μας, με κύρια ευθύνη του προέδρου του Ολυμπιακού΄΄. Αυτή δεν είναι η καραμελίτσα στα στόματα όλων των καφενιακών και όχι μόνο, φιλάθλων στην Ελλάδα?
Εεε λοιπόν ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε σαν RATM όλη την αλήθεια για τον ύποπτο ρόλο του προέδρου του Ολυμπιακού ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Ο πρόεδρος δεν ελέγχει μόνο τα πράγματα εντός των τειχών, αλλά έχει δημιουργήσει μια παράγκα τεραστίων διαστάσεων και στο εξωτερικό. Είδαμε στο παρελθόν την πρώτη του προσπάθεια να ελέγξει την διαιτησία στην Ισπανία, στην primera division. Τότε υπήρχαν απλά υπόνοιες, αλλά το μυαλό όλων μας πήγαινε στον πρόεδρο. Μετά την τελευταία αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος πλέον βεβαιωθήκαμε. Ελέγχει πλήρως και την διαιτησία στο εξωτερικό. Κοιτάξτε λίγο τι έγινε – έκανε στο παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Σεβίλη. Σας θυμίζει κάτι μήπως? Στο ίδιο παιχνίδι η διαιτησία ΔΕΝ υπήρχε στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα.
Να θυμίσουμε κάπου εδώ ότι η μπουνιά του μακεδονομάχου της μπουγάτσας, νυν πανοπουλάδας, είχε μείνει επίσης ατιμώρητη από τον εκλεκτό διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης. Δεν τον τιμώρησε ένας διαιτητής που όπως μας λέτε 2 δεκαετίες τώρα ελέγχεται από τον Ολυμπιακό.
Αλήθεια πόσοι από τους φιλάθλους που μιλούν για στημένα, διαιτητές του γαύρου κτλ έχουν δει ΕΝΑΝ ολόκληρο αγώνα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων? Ποιός και πόσοι από τους ακροατές του Γεωργίου και του κάθε δημοσιογράφου ξέρει φατσικά τους ποδοσφαιριστές που διαβάζει στην εφημερίδα? Κάθε αγωνιστική σε όλη την Ευρώπη γίνονται εγκλήματα διαιτητικά, αλλά προφανώς στο εξωτερικό κάπου μακριά στο βάθος του μυαλού τους υπάρχει και το άδολο ανθρώπινο λάθος. Τώρα θα με ρωτήσετε, μα καλά όλα είναι αγγελικά πλασμένα στον χώρο της Ελληνικής διαιτησίας? Φυσικά και όχι αλλά υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές διαφορές με την γενίκευση του ότι όλοι τα παίρνουν, όλοι εξυπηρετούν συμφέροντα.
Το πρώτο είναι το αγωνιστικό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών και κυρίως των Ελλήνων βοηθών διαιτητή. Πολλοί Έλληνες διαιτητές είναι άσχετοι και επικίνδυνοι για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι διαιτητές μας είναι κακοί σαν γενικό επίπεδο και αυτό φαίνεται κιόλας από το γεγονός ότι οι εκάστοτε εκλεκτοί διαιτητές του συστήματος (βλ. Κύρος Γρανάζ εεε Βασσάρας ήθελα πω – τον Τάσο από την Κέρκυρα) ποτέ δεν έκαναν διεθνή σταδιοδρομία. Υπάρχουν και καλοί διαιτητές στην Ελλάδα, που όμως δια μαγείας δεν προωθούνται. Γιατί? Μα φυσικά γιατί δεν συμφέρει αυτή την στιγμή ομάδες σαν τον βαζελάκο, που με 50/50 διαιτησία αμφιβάλλω αν θα κερδίσει τον τελευταίο της βαθμολογίας Άρη. Λέτε η δεδομένη ομάδα του Θρύλου να χρειάζεται την διαιτησία να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ελλάδα?
Το δεύτερο στοιχείο είναι η ανάμιξη του ονόματος του Ολυμπιακού κάθε φορά που δεν μας βολεύει ένα αποτέλεσμα. Χάνει βαθμό ο βάζελος από υποδεέστερη ή οποιαδήποτε ομάδα? Φταίει ο διαιτητής και ο γαύρος. Όταν όμως η ίδια ομάδα του ζέλα ή οποιουδήποτε άλλου σκανδαλωδώς ευνοείται, τότε κανείς δεν μιλά, κανείς δεν σχολιάζει τίποτα. Η κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι θέλουμε να γίνουμε μεγάλοι και τρανοί και μόλις συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα μας φταίει η Μαρίκα που δεν μας πέτυχε τον καφέ το πρωί... Ο σοφός λαός εξάλλου λέει ότι το ψηλό δένδρο ζηλεύουν όλοι. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε και ορισμένες πρωτιές. Οι ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας βγαίνουν πλέον από το 20λεπτο των αγώνων, την ώρα του αγώνα. Στις αθλητικές εκπομπές (βλ. ΣΚΑΙ) κάνουν το άσπρο - μαύρο όσο αναφορά την τηλεκριτική για την διαιτησία, από παράγοντες - παλαίμαχους διαιτητές που είναι γνωστής οπαδικής απόχρωσης. Αυτά τα πράγματα είναι γραφικά και παραπέμπουν σε άλλες εποχές ανυποληψίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που καλό θα είναι να μην τις ξαναζήσουμε ποτέ.
Γιατί ακριβώς αυτό είναι και το ζουμί του άρθρου. Αν δεν σταματήσει η ακατάπαυστη γκρίνια για θέματα που όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ναι μεν τα τονίζουν, αλλά ποτέ δεν υπερθεματίζουν, τότε το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας θα παραμείνει φτωχό. Ποιός δεν ωφελείται από αυτή την κατάσταση? Μα φυσικά ο πρώτος κι αυτός που κάνει επενδύσεις με ζεστά και ζωντανά λεφτά. Δεν ωφελείται ο Ολυμπιακός γιατί με ανύπαρκτο ανταγωνισμό εντός των τειχών δεν γίνεται να βρίσκεται η ομάδα στην κατάσταση που επιθυμεί ο εκάστοτε προπονητής, την ώρα που το επιθυμεί. Ποιός ωφελείται? Οι ομαδούλες που πρέπει να κερδίσουν χρόνο μπας και μπορέσουν κάποτε να ξεφύγουν από το τέλμα που έχουν έρθει, ή θέλουν χρόνο για να φτιάξουν μια ομάδα που να θεωρηθεί αξιόμαχη και διεκδικήτρια του τίτλου.. Οι ομάδες σαν την κουλίτσα, γιατί όταν και αν ανέβουν στην superleague, πλην του Ολυμπιακού, η ψαλίδα με τις υπόλοιπες ομάδες δεν θα είναι μεγάλη. Σκεφτείτε το λίγο...
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Λογική νεοέλληνα: "όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους", "όλοι το ίδιο είναι", "όλοι τα ίδια σκατά", "όλοι είναι λαμόγια", "όλοι κλέβουν", "και οι 300 το ίδιο είναι", "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή"... Γεια σου χρυσή αυγή, καληνύχτα Ελλάδα.

Όσο για τους διαιτητές, το κυριότερο είναι αυτό που είπες περί επιπέδου. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση επίπεδο. Ακόμα και στα ερασιτεχνικά που παίζουμε υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν να μιλάνε... Και έρχονται υποτίθεται να προστατέψουν το άθλημα, όταν δεν μπορούν να προστατέψουν το πιο απλό, την υγεία των αθλητών. Τιμωρούν τη ζήτηση της κίτρινης και δεν τιμωρούν δολοφονικά τάκλιν.

Για το τελευταίο, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και το κατά πόσο επηρεάζει την απόδοση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αμφιταλαντεύομαι. Δεν ξέρω αν με ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα υπήρχε η άνεση να πάει η ομάδα καλά στην Ευρώπη. Ίσως αν έμενε για χρόνια ο Μίτσελ και δούλευε στη φυσική κατάσταση υπήρχε η δυνατότητα. Με προπονητές άλλων χρόνων, όμως, σε καμία περίπτωση. Άσε που μου έρχεται στο μυαλό το παράδειγμα του μπάσκετ. Ούτε η Μακάμπι (στα καλά της χρόνια) έχει ανταγωνιστικότητα στο Ισραήλ, ούτε η ΤΣΚΚΑ στη Ρωσία, ούτε οι ελληνικές ομάδες εδώ. Παρόλα αυτά, παίρνουν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα τις ευρωκούπες. Βέβαια και τη δεκαετία του '90 που πήγαινες να παίξεις στο Ηράκλειο και δεν ήξερες αν κερδίσεις ή όχι, πάλι πρωταγωνιστούσαμε στην Ευρώπη. Για μένα, ίσως, δεν είναι και πρωτευούσης σημασίας η ανταγωνιστικότητα εντός των τειχών. Παίζει δευτερεύοντα ρόλο.

Εικόνα dono

Για εμένα το μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα. Είναι εντελώς πιο επίπονο με περισσότερους αγώνες την σεζόν. Δεν υπάρχει σύγκριση. Στην μπαλίτσα όλο το θέμα είναι ο ρυθμός. Στην Ελλάδα, σήμερα, με ένα καλό 15 καθαρίζεις οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία έπαιζες μόνο ένα καλό 15λεπτο και στο υπόλοιπο παιχνίδι πέταγες αετό, τότε θα ήταν κι άλλη η εικόνα. Αυτό είναι ακριβώς για εμένα το θέμα μας. Ότι ο καλός και συνεχόμενος ρυθμός έρχεται μόνο μέσα από πολλά παιχνίδια ανταγωνιστικού επιπέδου. Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν μπορείς να ρίξεις 4-5 άρες σε όλους τους αντιπάλους σου στην Ελλάδα κι έτσι όπως είσαι σήμερα. Λέω ότι αν είχες 2-3 πιο δυνατούς αντιπάλους από τους κατεστραμένους που αντιμετωπίζεις σήμερα, τότε θα ΄΄αναγκαζόσουνα΄΄ να φορτσάρεις πιο πολύ σε διάρκεια και απόδοση.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η ανταγωνιστικότητα θα βοηθούσε, κατ' αρχάς, σε μεγαλύτερο άνοιγμα στη μεταγραφική περίοδο, σε πιο προσεκτικές επιλογές. Θα βοηθούσε σίγουρα και στη διατήρηση του αγωνιστικού κινήτρου καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αλλιώς θα έπαιζε, δηλαδή, μέσα στον Ατρόμητο αν ο βάζελος λόγου χάρη ήταν 2 βαθμούς πίσω. Θα βοηθούσε και στο ρυθμό, που λες κι' εσύ.

Και στο μπάσκετ στην Ελλάδα παίρνεις παιχνίδια με ένα καλό δεκάλεπτο και με συντήρηση μετά. Στην Ευρώπη δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο και αν γίνει θα είναι μόνο στην πρώτη φάση. Στο ΤΟΡ 16 με τίποτα. Η διαφορά με το μπάσκετ είναι ότι τα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά, κάτι που δεν επιτρέπει στις ομάδες να εφησυχάσουν ή να βγουν εκτός ρυθμού από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Στο ποδόσφαιρο προκριθήκαμε Δεκέμβριο και παίζουμε ξανά τέλη Φλεβάρη. Μεγάλο διάστημα, στο οποίο έκανε κοιλιά η ομάδα.

Τελικά συγκλίνω προς αυτό που είπες κι' εσύ. 2-3 ομάδες να ήταν πιο δυνατές θα ανεβαίναμε επίπεδο.

Εικόνα savvas gridlock

Γιατί, στην Αγγλία τι γίνεται με τη βαζελοπουτάνα του Νησιού; Γιατί δεν μας λένε οι δημοσιογραφάρες τι συμβαίνει με τη ''μεγάλη'' Λίβερπουλ; Ακόμη στάζει το αίμα της Στόουκ και της Βίλα στα τελευταία παιχνίδια. Τώρα διαβάζουμε για ''αμφισβητούμενες φάσεις'' σε ελληνικά ΜΜΕ, που αν τις βλέπαμε εδώ σε ματς του Ολυμπιακού, θα γέμιζε το youtube βιντεάκια κατά του γαύρου από ''αγανακτισμένους'' αντιολυμπιακούς και θα μας ζάλιζε με τις εκπομπές του ο σαγόνιας στον ΣΚΑΙ. Βαζελάκια και Λιβερπουλάκια, πακέτο πάνε αυτά τα δύο, από την σχολή Σωτηρακόπουλου. Για τα δύο μεγαλομπουρδέλα της Ισπανίας περιττή κάθε αναφορά. Εκεί μιλάμε για κανονικό παρακράτος, όχι μαλακίες. Πρόπερσυ στο Μπιλμπάο, για να φύγει ο διαιτητής που ήρθε ως ταλιμπάν-12ος παίκτης της puta Barca από το γήπεδο, μόνο αντιαρματικά που δεν μπήκανε στο Σαν Μαμές, αλλά άντε πες τα αυτά σε κάναν ΕΛ-ληνο ''γνώστη'', του ''αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη''. Ούτε τα ματς της Superleague βλέπουν καλά καλά και με 1-2 παιχνίδια την εβδομάδα, Ολυμπιακού και ΠΑΟ αποκλειστικά, βγάζουν και πορίσματα για το τι τρέχει σε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτου, όπως κάνει ο κύριος Γεωργίου με λίγα λόγια, που τον ανέφερες. Όποτε ζορίζεται σε κάνα ματς η ''αδικημένη'' Μπαρτσελόνα, αρχίζουν τις καταδύσεις ο κύριος Μέσι και η παρέα του και τρέχουν στην άσπρη βούλα οι ''κατάσκοποι της Ρεάλ του Φράνκο''. Από την άλλη, όποιος είδε φέτος το Έλτσε-Ρεάλ, ακόμη γελάει με το αποχωρητήριο της Μαδρίτης. Πρόπερσυ για να σηκώσει κούπα ο κύριος Μουρίνιο με την ψευτο-βασίλισσα, μεγάλωσε η περιοχή σε 5-6 ματς, μπας και βαφτιστούν οι καταδύσεις των ψευτο-γκαλάκτικος πέναλτυ. Και δεν πιάνω καν Γερμανία-Ιταλία, έτσι; Είπαμε όμως, άμα ''ξέρεις'' και είσαι ''γνώστης'', ΚΣέρεις...

Εικόνα apostolos gaganis

Dear Savvas,

Δεν χρειαζεται να ανεβαζωμεν την αδρεναλινην μας.... < Οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια >... Ο απολυτος ορισμος της ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗΣ....

Εικόνα dono

Αμ το άλλο? Σε συνέχεια των δανεισμών ποδοσφαιριστών σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας, κάτι που ξεκάθαρα δηλώνει κατά τους γνώστες ύπαρξη παραρτήματος, προχθές έβλεπα την Μίλαν και ξαφνικά ως δια μαγείας λέει ο τηλεσχολιαστής. Μπάινει αλλαγή ο Σιλβέστρ, που είναι δανεικός από την Ίντερ!!!!!!!!! Παράρτημα δηλαδή και η Μίλαν, σύμφωνα πάντα με τους ΄΄γνώστες΄΄ και ΄΄ειδικούς΄΄

Εικόνα red apple

Mπα...μην ελπίζεις σε κάτι, Χρήστο

Αυτοί είναι σαν τα νιογέννητα τα γατάκια που έχουν τα μάτια κλειστά...
Θένε καμιά σαρανταριά χρόνια για να ανοίξουν τα γκαβά τους.

Έως τότε, θα ονειρεύονται ό,τι θένε κι ο,τι συμφέρει