ΑΔΕΙΔΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ



Άκουγα σήμερα τους Καρπετοπανούτσους στην Δαβάκη (με πιάνει που και που λίγο μαζοχιστική διάθεση) και είχαν καλεσμένο τον Δ/ντη του τμήματος επικοινωνίας της ΕΠΟ για την αδειοδότηση των ομάδων της supeleague. Ας δούμε λοιπόν τι ανέβηκε μετά από λίγο στο σιτε της Δαβάκη.
Κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι για αρκετές ομάδες η εξασφάλιση αδειοδότησης, αφού τα προαπαιτούμενα είναι αρκετά, οι προθεσμίες σαφείς και τα περιθώρια για «ελιγμούς» από τις ΠΑΕ μηδαμινά, όπως φάνηκε από όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο διευθυντής τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.
«Η αδειοδότηση είναι πλέον προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στα play offs. Η ρύθμιση των χρεών πρέπει να γίνει μέχρι την 31η Μαρτίου κι αυτό δεν έχει αλλάξει. Η ημερομηνία αυτή είναι απολύτως δεσμευτική. Πρέπει μια ομάδα να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τις οφειλές της μέχρι τότε. Αυτές οι οφειλές εφόσον διακανονιστούν θα πρέπει να πληρωθούν και εξετάζουμε μετά το θέμα της βιωσιμότητας, δηλαδή αν έχει μία ομάδα τη δυνατότητα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οι ομάδες καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους για την περίοδο που αιτούνται την άδεια. Από τη στιγμή που θα εκδοθεί μία άδεια, η ομάδα συμμετέχει κανονικά στην Ευρώπη. Αν όμως μετακυλήσει κάποιες υποχρεώσεις και δεν τις πληρώσει, υπάρχει η περίπτωση να αποκλειστεί. Φέτος η εκδίκαση θα γίνει μέσα στον Απρίλιο», τόνισε.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν πρέπει να συγχέονται οι διαδικασίες του ελέγχου για τις αδειοδοτήσεις με αυτή του financial fair play. «Η αδειοδότηση είναι μία, ξεκινά το Σεπτέμβριο και τελειώνει το Μάιο. Το financial fair play καλύπτει ένα άλλο στάδιο. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες, καλοκαιρινές ή άλλες αδειοδοτήσεις. Η αδειοδότηση είναι μία. Το financial fair play είναι η διαδικασία που επέλεξε η UEFA για να καλυφθεί το διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι την έναρξη των διοργανώσεών της, προκειμένου να υπάρχει ένας έλεγχος σε αυτούς τους οκτώ μήνες που μεσολαβούν».
Αναφορικά με τον έλεγχο της UEFA επί της διαδικασίας, είπε: «Την απόλυτη δικαιοδοσία για τις διοργανώσεις την έχει η UEFA. Υπάρχει απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου με συγκεκριμένα ευρήματα. Οι αιτιάσεις για την απόρριψη του φακέλου κοινοποιούνται στην UEFA. Είναι όμως στην απόλυτη ευχέρειά της η δυνατότητα να κάνει έλεγχο, όπως και έκανε πέρσι. Μπορεί να ελέγξει αν νομότυπα δόθηκαν οι άδειες, αλλά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κι όχι στο μεσοδιάστημα».

Λοιπόν που γίναμε σοφότεροι  μετά την συνέντευξη του Κου Δημητρίου.
Μάθαμε πως πέρυσι ο ζέλας και τα λοιπά λαμόγια που μετέχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την πλήρη στήριξη και ανομία της ΄΄κόκκινης΄΄ ΕΠΟ, ότι τυχαία πιάστηκαν από την uefa όσο αναφορά τις καραμπινάτες λαμογιές στον φάκελο συμμετοχής.
Μάθαμε επίσης ότι από φέτος η αδειοδότηση θα δοθεί πριν τα play offs για να μην γελάνε πάλι και τα σκυλιά , μιας και φέτος λίγο ακόμα και τα play offs θα γίνονταν Αύγουστο μήνα, μέχρι ο παναθηναϊκούλης να εξαντλήσει κάθε μέσο προς την εξασφάλιση της αδειοδότησής  του.  Αυτό πάντως που εξαγγείλανε είναι ένα θετικό βήμα.
Η αδειοδότηση και το financial fair play είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν μας είπατε όμως Κε Δημητρίου πως είναι δυνατόν μια ομάδα που παίρνει την άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ να απορρίπτεται ο φάκελος της πανηγυρικά στας Ευρώπας? Είναι λογικό αυτό? Αν όχι τι έγινε αλήθεια πέρυσι με τον φέκελο του ζελάκου μας?
Επίσης ο βόθρος της Δαβάκη δεν γράφει και άλλο ένα πολύ σημαντικό πράγμα που είπε ο Κος Δημητρίου, για το ποιές είναι οι οδοί που μπορείς να δικαιολογήσεις – καλύψεις το όποιο οικονομικό σου άνοιγμα. Τέσσερις είναι αυτές και είναι φυσικά γνωστές σε όλους μας. Επιβεβαιωμένες και τελειωμένες πωλήσεις ποδοσφαιριστών (μέχρι 31-03-2014) κι όχι στα λόγια, όχι στο τι θα πουλήσεις το επόμενο διάστημα. Δανεισμό από τράπεζα, τελειωμένο και κατατεθειμένο το αντίστοιχο ποσό στον τραπεζικό σου λογαριασμό και όχι τι θέλει η κάθε Διοίκηση να ευελπιστεί ότι θα συμβεί στο μέλλον. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήδη τελειωμένη και τα λεφτά στο ταμείο κι όχι σύμφωνα με την Αλαφούζια παραμυθένια μέθοδο και τέλος εγγυητική τραπέζης. Ξέρετε αυτή που ακόμα αγνοείται από τον ΄΄πλήρη΄΄  φάκελο του ζέλα… Επίσης μετά από επίμονη ερώτηση του Τασούλη - οπαδού του ζέλα, είπε πως δεν μετράει καθόλου στην έγκριση του φακέλου της κάθε ομάδας αν υπάρχουν μελλοντικά έσοδα από διαφαινόμενες συμφωνίες για χηρηγό ή διαφήμιση. Μετράνε μόνο ότι υπάρχουν σαν δεδομένα στις 31-03-2014.
Εσείς μετά από τα παραπάνω, θεωρείται ότι υπάρχει έστω μία περίπτωση ο ζελάκος μας να πάρει την άδεια αδειοδότησης φέτος? Για τον λόγο όμως ότι ζούμε στην Ελλάδα και στην χώρα των πράσινων λαμογιών, φυσικά πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Αν δεν πάρουν βέβαια άδεια συμμετοχής, είναι γνωστό ότι θα τους φταίει ο Κόκκαλης, ο Μαρινάκης, η Θύρα 7 και η κακιά ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ…
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
ΥΣΤ 1. Θα επανέλθω αργότερα με το θέμα Μήτρογλου…

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Καλησπέρες.
1ον) Όταν είδα το απόγευμα τη λεζάντα από το άρθρο του σπορτ-φμ -όπου παραπέμπεις και εσύ- περί αυτηρότητας των κριτηρίων, μου έφυγε το σκατό από το γέλιο.
2ον) Άδικο να μη μετράει ο διαφημιστικός χρόνος του τουήτυ στα κριτήρια απόκτησης της άδειας. Και τούτο διότι η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω ετοιμάζει κολοσσιαία διαφημιστική καμπάνια για το νερό του Καματερού. Πολύ χρήμα. Θα το δεις, θα το δεις/ ο καιρός γαρ εγγύς.
3ον) Λες γι αυτό να παίρνουν παίκτες τώρα τα βαζέλια? Προετοιμάζοντα για περίοδο ξηρασίας? Θα ιδούμε.

Εικόνα dono

Καλησπέρα
Δεν υπάρχει αυστηρότητα των κριτηρίων φέτοςή κάτι ανάλογο. Το μόνο ουσιαστικό που αλλάζει φέτος είναι η καταληκτική ημερομηνία εξέτασης των φακέλων των ομάδων. Τίποτα άλλο πρακτικά δεν άλλαξε
είναι πράγματι κρίμα έχεις δίκιο. Σκεφτόμουν να προτείνω να χορηγία μαμούθ 100 εκ (στο μιλητό φυσικά που είναι τζάμπα) στον πρόεδρο για να αγοράσουμε τον Μέσι το καλοκαίρι...
Ποιούς παίκτες πήραν πλην του Πέτριτς? Εδω παρακαλάγανε για κανά μήνα τον λαγό. Τον Λαγό αν έχεις τον Θεό σου!!!

Εικόνα savvas gridlock

Tον αδικείς το Δημητρίου. Ήταν ο μόνος που είχε εισηγηθεί να κοπούν ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα και πέσανε να τον φάνε. Το βαζελέττα έγραφε ''εκτέθηκε ο Δημητρίου'' όταν δώσανε με ντου των λαγο-οπαδών άδεια στον ΠΑΟ. Είναι μεν γιος της γυναίκας του sir Manos Mavrokoukoulakis, αλλά είναι σοβαρός άνθρωπος.

Εικόνα dono

Μα δεν τον χαρακτηρίζω, ίσα ίσα που παίρνω στα σοβαρά ότι δήλωσε. Η υπόθεση έχει πολύ ζουμί και θα έχουμε πολλά επεισόδια έως το τέλος Μάρτη