TRAIN THEY WILL KILL YOU PART 4



Την ιστορία με την δικαστική διαμάχη του μπάοκ με τον Δώνη την έχουμε δει σε όλα της τα επεισόδια (123). Είχαμε δει τις πρακτικές που χρησιμοποιεί πλέον η επίσημη διοίκηση του μπάοκ, πρακτικές που στην πατρίδα του ιδιοκτήτη του μπάοκ φαντάζομαι ότι είναι ο κανόνας, αλλά για τα δικά μας δεδομένα θεωρούνται ακραίες (μην πω τίποτα άλλο πιο βαρύ και αρχίσω με τα σιτσιλιάνικα). Κι όμως έχουμε νέο επεισόδιο στο σήριαλ.
Μετά το Διαιτητικό Δικαστήριο που ο Γιώργος Δώνης δικαιώθηκε στην απαίτησή του, ύψους 540.000 ευρώ από την ΠΑΕ, ο Έλληνας τεχνικός οδηγεί την υπόθεση και στο Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο λόγος; Η παρέλευση 60 ημερών από τη μέρα (20 Νοέμβρη) που απορρίφθηκε η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τελεσιδίκησε η υπόθεση.
Το πρωί, μέσω της δικηγόρου του Λίνας Σουλούκου, κατέθεσε σχετικό αίτημα και περιμένει να ενημερωθεί για την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.  
Πέρα από την καταβολή του επιδικασθέντος ποσού, η πλευρά Δώνη ζητά και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ειδικότερα, ζητά αφαίρεση βαθμών, απαγόρευση μεταγραφών και κατακύρωση των αγώνων υπέρ των αντιπάλων ομάδων. Όλα αυτά μέχρι να εισπράξει όλο το οφειλόμενο ποσό, οπότε και εξαλείφεται ο κίνδυνος τιμωρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κίνηση θα προβούν και οι συνεργάτες του μόλις παρέλθει το 60ήμερο και στις δικές τους υποθέσεις.

 
Λοιπόν να ανακεφαλαιώσουμε λίγο. Στις 20 Νοέμβρη απορρίφθηκε η έφεση του μπάοκ, η υπόθεση αποζημίωσης του πρώην προπονητή του μπάοκ έχει τελεσιδικήσει και κανονικά θα έπρεπε οι μπουγατσόβλαχοι να πληρώσουν την επιδικασμένη οφειλή τους, ύψους 540.000€. Για τον λόγο ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο μετά το πέρας των 60 ημερών που προβλέπει ο νόμος, η πλευρά Δώνη προσφεύγει στο τακτικό δικαστήριο της ομοσπονδίας για να υποχρεώσει τον μπάοκ να πληρώσει το ποσό που χρωστάει. Παράλληλα, όπως είναι λογικό, ζητά να αφαιρεθούν βαθμοί από την μπουγάτσα και να απαγορευτούν οι μεταγραφές της μέχρι την στιγμή που θα πληρώσει τον Δώνη. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα που χρωστάει να κάνει μεταγραφές, δεν είναι δυνατόν μια ομάδα, που υποτίθεται είναι οικονομικά δυνατή, να παίζει το κρυφτούλι με όσους χρωστάει και στο ίδιο διάστημα να δίνει λεφτά (από αυτά που δεν έχει για να πληρώσει τον Δώνη) για να αποκτήσει παίκτες. Αυτό που κάνει ο Δώνης είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – άρα απολύτως νόμιμο, αυτό που κάνει ο μπάοκ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιωθεί πλήρως μαθαίνοντας την αντίδραση της ΠΑΕ μπάοκ.
Ο ΠΑΟΚ έχει κινηθεί νομικά, στα πολιτικά δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν ήταν σωστά δομημένη η σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου που έβγαλε την απόφαση.
Πάντως, η προσφυγή του “δικεφάλου του Βορρά” σε πολιτικό δικαστήριο κρύβει κινδύνους καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τις σχετικές διατάξεις (υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου)
Τέλος, ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν στις 20 Φεβρουαρίου, ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση υπέρ του Δώνη, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής από τα πολιτικά δικαστήρια.

 
Όπως διαπιστώνεται εύκολα ο μπάοκ αναγνωρίζει την οφειλή του στον Δώνη, δεν αναγνωρίζει όμως την σύνθεση της διαιτησίας που έβγαλε την απόφαση!!!!! Παλαβά πράγματα, νέα ήθη και έθιμα στο δύσμοιρο, εξαιτίας τέτοιων κινήσεων, Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρωστάς? Δεν αναγνωρίζεις το δικαστήριο. Χάνεις το πρωτάθλημα? Δεν αναγνωρίζεις τον πρωταθλητή. Χάνεις ένα ντέρμπι? Δεν αναγνωρίζεις την διαιτησία. Αυτά δεν ζούμε και ακούμε όλοι εμείς οι αιώνιοι επιβήτορες τους τόσα χρόνια?
Βέβαια μετά τις ομορφιές που έγιναν με τον Στοχ, ίσως δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν πραγματικά με κάτι τόσο ασήμαντο και μικρό, όπως η αποζημίωση του Δώνη και των συνεργατών του,
Η ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ βέβαια θα βρει έναν τρόπο για να βολέψει την μπουγατσομάδα της κλάψας, της ΔΕΚΟ του Βορρά. Τον δρόμο τον ξέρει από την περίπτωση του παναθηναϊκούλη και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κανονισμού στην περίπτωσή συμμετοχής του στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί σε θέματα βολέματος του τουίτη, του συνοικιακού καφενέ ποα, αλλά και των δορυφόρων του η ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ είναι αποτελεσματικότατη και ευφυέστατη. Θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

1ον) "Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα που χρωστάει να κάνει μεταγραφές, δεν είναι δυνατόν μια ομάδα, που υποτίθεται είναι οικονομικά δυνατή, να παίζει το κρυφτούλι με όσους χρωστάει και στο ίδιο διάστημα να δίνει λεφτά (...) για να αποκτήσει παίκτες."
Μπαρδόν? Δε σας εννοάω κύριε. Πού τα βλέπετε αυτά τα πράγματα? Εδώ είμαστε πολιτισμένη χώρα, κάνουμε ό,τι γουστάρουμε.
2ον) Πήρε το αυτί σου κάτι για ίδρυση Ολυμπιακού Β? Στο ΦΩΣ λέει σήμερα ότι ο Λάζιτς θα παίζει στη δεύτερη ομάδα. Εννοεί τους Νέους?

Εικόνα ΔΙΑΣ

ετσι εξηγουνται τα νευρακια του ΑΡΔακου Stavros Kolkas....

Εικόνα kg

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ................ΑΡΔΑΚΟΥ

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΝΟΕΙΣ............ΑΡΧΙΔΑΚΟΥ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΚΟΛΚΑ......ΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!