ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



Η ομάδα της μπουγάτσας έβγαλε μια ανακοίνωση ακριβώς μετά την μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ και λίγο πριν την ρεβάνς του δικεφάλου της μπουγάτσας και το σίγουρο αποκλεισμό τους από την Μπενφίκα. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ξέχωρα από την σημασιολογία του χρόνου, ας δούμε λίγο αναλυτικά την ανακοίνωση.
Οι καταγγελίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις τελευταίες μέρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Κάτι, δυστυχώς απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να συμβεί, δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία αυτό έχει περιέλθει.
Ασφαλώς υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό το κατάντημα, όπως υπάρχουν και λύσεις για όλους εμάς που οραματιζόμαστε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό, ανταγωνιστικό, αντάξιο της ιστορίας μας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαρχής έχει κατατεθειμένες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, που στοχεύουν σ΄αυτό που θεωρούμε πυρήνα του προβλήματος κι αυτό που συνομολογούν –επίσημα ή ανεπίσημα – όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε αποφασίσει να μην ακολουθήσουμε το στείρο καταγγελτικό μοντέλο, που στοχεύει στην δημιουργία εντυπώσεων, σεβόμενοι το ρόλο που οφείλουμε να έχουμε ως ρυθμιστές των εξελίξεων. Έχουμε όμως την υποχρέωση στον δημόσιο διάλογο που αίφνης ξεκίνησε, να δώσουμε το στίγμα των προτάσεών μας, με την ελπίδα ότι θα διευκολύνουμε στην εξεύρεση των λύσεων.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης επανέλαβε την παγιωμένη θέση του Δικεφάλου για διαφάνεια και εξυγίανση και υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και αρκετούς μήνες, αφενός με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του στα αρμόδια όργανα, αφετέρου με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων – λύσεων ακόμη και προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Επιγραμματικά τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΠΑΟΚ στη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ κ. Ζήση Βρύζα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό από το τέλος του προηγούμενου έτους:
1. Για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία: Ριζική αλλαγή στο τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ, με στόχο την εκλογή αντιπροσωπευτικών και όχι συντεχνιακών διοικήσεων. Ψήφος για κάθε ένωση ανάλογα με το μέγεθός της και όχι ανεξάρτητα από αυτό, μια ψήφος για κάθε μέλος της Superleague, ενδεχομένως και για κάθε μέλος της Football League, δηλαδή όλων των επαγγελματικών ομάδων που είναι οι άμεσα θιγμένοι μιας κακοδιοικούμενης ΕΠΟ.
2. Για την λίγκα και τις διοργανώσεις: Εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού από την αρχή ως το τέλος των πρωταθλημάτων. Δεν γίνεται αυτοί να αλλάζουν κατά το δοκούν και κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων μεγαλώνοντας το αίσθημα της αναξιοπιστίας.
3. Για την αθλητική δικαιοσύνη: Επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, ένα μοντέλο που είχε αποτελέσματα στο παρελθόν και που εγκαταλείφθηκε χωρίς προφανείς λόγους.
4. Για το σύστημα αδειοδότησης: Συμμετοχή ανεξάρτητων προσώπων υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης στην ισχυροποίηση του ρόλου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με παράλληλο εκσυγχρονισμό της στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων.
5. Για τη διαιτησία: Επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της διαιτησίας με σχηματισμό ΚΕΔ κοινής αποδοχής, όπως στο παρελθόν έχει επιτευχθεί, όταν και σε μια νύκτα άλλαξαν τα 2/3 των πινάκων των διαιτητών.
6. Για τον οικονομικό έλεγχο και το οικονομικό fair play (FFP): Γενναίες και ρεαλιστικές ρυθμίσεις και παράλληλος ενδελεχής έλεγχος ώστε και τα έσοδα του κράτους να διασφαλίζονται, αλλά και η βιωσιμότητα των ομάδων.
Όπως συμβαίνει παντού στην ελληνική κοινωνία, έτσι και στο ποδόσφαιρο ως γνήσιο κομμάτι της, οποιαδήποτε γενναία αλλαγή και μεταρρύθμιση προσκρούει πάνω στα “τσιμεντωμένα” συμφέροντα των ευνοούμενων του κλειστού αυτού συστήματος.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε μια και καλή με το “παραποδόσφαιρο” των τυχάρπαστων, των δειλών μπροστά στον γνήσιο ανταγωνισμό, των συμπλεγματικών παραγόντων και όλων όσων συνοδευτικά καλύπτουν την εικόνα του…γυμνού βασιλιά τους!
Φυσικά δεν περιμένουμε απ/ αυτούς που έχουν συντηρήσει αυτή την κατάσταση να προχωρήσουν στις απαραίτητες τομές. Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν όμως, είναι ότι αυτές οι αλλαγές θα γίνουν. Το πότε θα γίνουν εξαρτάται από την ορμή και την συσπείρωση όλων όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για ένα υγιές και ανεξάρτητο ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα υπηρετεί αξίες και που θα προσελκύει, αντί να αποθαρρύνει, επιχειρηματίες και επενδύσεις μεγάλου βεληνεκούς.
«Τα κρούσματα αδιαφάνειας, αδικίας ακόμη και ασυδοσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αυξηθεί δραματικά. Ο ΠΑΟΚ εδώ και κάποιους μήνες και έπειτα από ανάλυση σε βάθος των παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων και του τρόπου εφαρμογής τους ακόμη και στον Υφυπουργό αθλητισμού, ωστόσο ούτε και σε αυτό το επίπεδο δεν φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων»

 
Ας δούμε την ανακοίνωση λίγο αναλυτικά.
Έχουμε αποφασίσει να μην ακολουθήσουμε το στείρο καταγγελτικό μοντέλο, που στοχεύει στην δημιουργία εντυπώσεων, σεβόμενοι το ρόλο που οφείλουμε να έχουμε ως ρυθμιστές των εξελίξεων
Εδώ κάπου γελάμε με σπασμούς. Ο μπάοκ το μόνο που κάνει διαχρονικά είναι να σκούζει με κενά επιχειρήματα εναντίον ΜΟΝΟ του Ολυμπιακού. Εκεί πάνω στην λαλαδούπολη ξεχνάνε ποιός αντίπαλος τους έσφαξε και τους έστησε στην σέντρα με αποτέλεσμα ο Βουλινός να πάρει την ομάδα και να φύγει από το ΟΑΚΑ. Δεν ήταν πάντως ο Ολυμπιακός, ήταν μια παε που έχετε κολεγιές διαχρονικές και δυνατές και δεν άργησαν να βγάλουν και ανακοίνωση στήριξης των προτάσεων του μπάοκ (θέλει η ταναπου να μαμηθεί και η χαρά δεν την αφήνει, όπως λέει και ο πανσοφος λαός μας).

Είναι νωπά ακόμα τα εκ ευρώ που πήρατε από την μεταγραφή του Λάζαρου και του Μελίσση (!!!) συν την χορηγία εταιρίας ιδιοκτησίας μεγαλομετόχου του πολυμετοχικού ζέλα. Πριν γίνετε λοιπόν ρυθμιστές ή αρωγοί των εξελίξεων (μάλλον το τελευταίο πρέπει να είναι το ζητούμενο για μια μεγάλη παε όπως ο μπάοκ) ξεκαθαρίστε πρώτα με ποιούς θέλετε να κάνετε χωριό.
Πάμε τώρα στις προτάσεις που έχει δώσει ο μπάοκ στην Πολιτεία για το πως δηλαδή ευελπιστεί στην ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
1. Για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία: Ριζική αλλαγή στο τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ, με στόχο την εκλογή αντιπροσωπευτικών και όχι συντεχνιακών διοικήσεων. Ψήφος για κάθε ένωση ανάλογα με το μέγεθός της και όχι ανεξάρτητα από αυτό, μια ψήφος για κάθε μέλος της Superleague, ενδεχομένως και για κάθε μέλος της Football League, δηλαδή όλων των επαγγελματικών ομάδων που είναι οι άμεσα θιγμένοι μιας κακοδιοικούμενης ΕΠΟ.
Στην παραπάνω πρόταση έχω να πω ότι δεν είναι θέμα προσώπων. Τι θα αλλάξει αν αντί για τον Σαρρή εκλεγεί ένας άλλος? Αυτός που είναι καλύτερος θα συνεχίσει να παίρνει τα πρωταθλήματα, δηλαδή ο Θρύλος των γηπέδων, μιας και με οποιαδήποτε ηγεσία στην ΕΠΟ αυτό ήταν κάτι που δεν εμπόδισε την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός στην σύγχρονη ιστορία του έχει κατακτήσει τίτλους με τον Τριβέλλα, τον Β. Μητρόπουλο και τον ψηλό Σισέ aka Πιλάβιος που δεν τους λες και γαύρους... Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα ένα πράγμα. Πες ότι αλλάζει αύριο το πρωί όλη η ΕΠΟ. Τι θα γίνει ακόμα κι αν ο νέος πρόεδρός της είναι συνδεσμίτης της θύρας 4? Πως ακριβώς θα αλλάξει η δεδομένη αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού και το -20 για το μπάοκ θα γίνει του χρόνου σε θετική προς εσάς διαφορά? Καλή και άγια αυτή η πρόταση αλλά αν δεν επενδύσουν σοβαρά στην ομάδα τους προκοπή δεν θα δουν, τουλάχιστον όσο αναφορά τον τίτλο του πρωταθλητή. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός του ΜΑΡΙΝΑΚΗ θα χάσει το πρωτάθλημα όπως το έχασε εξάλλου και κάποιες χρονιές και η ομάδα του ΚΟΚΚΑΛΗ. Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα, αν δεν βελτιωθούν σοβαρά οι υπόλοιποι, αυτή η απώλεια του ενός τίτλου θα είναι απλά ένα διάλειμμα στην υπερκούπωση που έχουμε πάθει τα τελευταία 20 χρόνια.
2. Για την λίγκα και τις διοργανώσεις: Εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού από την αρχή ως το τέλος των πρωταθλημάτων. Δεν γίνεται αυτοί να αλλάζουν κατά το δοκούν και κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων μεγαλώνοντας το αίσθημα της αναξιοπιστίας.
Τώρα μιλάμε επί της ουσίας. Πολύ σωστά κάνει και το ζητάει αυτό ο μπάοκ, αλλά πρώτα πρέπει να δει τι γίνεται μέσα στο σπίτι του με τις ΄΄εσωτερικές΄΄ του υποθέσεις, όπως αυτή του Δώνη. Πρώτα νοικοκυρεύεις τον οίκο σου και μετά απαιτείς την νοικοκυροσύνη στους υπόλοιπους. Η συγκεκριμένη πρόταση και η ανάγκη να εφαρμόζονται οι κανονισμοί είναι πάγιο αίτημα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, άρα πρακτικά δεν υπάρχει καμία αντίρρηση επ’ αυτού. Το συγκεκριμένο όμως αίτημα θίγει το κολητάρι του Ιβάν, τον τουίτη, που αν εφαρμοστούν οι νόμοι δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν στο γήπεδό τους ΠΟΤΕ και φυσικά δεν πρόκειται να συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με τους υπόλοιπους. Η συγκεκριμένη πρόταση πάντως τοποθετεί ξεκάθαρα στο κάδρο και τον αρούλη.
3. Για την αθλητική δικαιοσύνη: Επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, ένα μοντέλο που είχε αποτελέσματα στο παρελθόν και που εγκαταλείφθηκε χωρίς προφανείς λόγους.
Μα αυτό δεν το θέλει (κακώς) καμία άλλη ομάδα, ούτε κι εσείς βαθιά μέσα σας. Ο εν΄ ενεργεία δικαστής δεν θα είναι τόσο ελαστικός, όσο ενδεχομένως ένας άλλος σαν κι αυτούς που υπάρχουν σήμερα στα πειθαρχικά όργανα. Οι ποινές για όλες τις ομάδες θα είναι προβλεπόμενες από τον νόμο και βαριές κι όχι με εκπτώσεις όπως γίνεται σήμερα. Αλήθεια όμως είστε σίγουροι ότι αυτό το θέλετε, κυρίως τώρα που έρχεται ο Θρύλος να παίξει στην τουμπίτσα σας? Αν οι μακεδονομάχοι της φακής – οπαδοί σας- κάνουν τα γνωστά αίσχη και τεθεί θέμα σοβαρής τιμωρίας σας, θα έχετε την ίδια άποψη περί ποινών και αξιοπιστίας των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ? Δεν θα εύχεστε τότε να αντιμετωπίζατε έναν υπάλληλο που δεν θέλει να τα έχει κακά μαζί σας και να σας αντιμετωπίσει πιο ευνοϊκά από έναν τακτικό και εν΄ ενεργεία δικαστή που θα σας σφυρίξει την καμπάνα στο κεφάλι? Προφανώς δεν συμφωνώ με το παρόν σύστημα, αλλά το να το καταγγέλλει και να ζητάει μια πρωτοκλασάτη ομάδα στο Ελληνικό πρωτάθλημα να αλλάξει αυτό, όταν και οι ίδια έχει συναινέσει στο παρελθόν για την δημιουργία του, τότε αυτό φτάνει στα όρια της γραφικότητας.
4. Για το σύστημα αδειοδότησης: Συμμετοχή ανεξάρτητων προσώπων υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης στην ισχυροποίηση του ρόλου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με παράλληλο εκσυγχρονισμό της στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων.
Εδώ γελάω γιατί πλέον εκτός των άλλων το ένα συνεταιράκι στρέφεται κατά του άλλου. Αυτή την πρόταση την έχεις συζητήσει άραγε Ιβάν με τον τουίτη? Αυτός είναι ενήμερος ότι προφανώς θέλεις την αποβολή του από το πρωτάθλημα? Το γράφω αυτό γιατί αν υπάρχει αξιοκρατία στην μελέτη των φακέλων, τότε σίγουρα ο ζέλας δεν θα πάρει την άδεια συμμετοχής. Για την ομάδα του Ιβάν κρατάω και μια πισινή...  Δεν καταλαβαίνω τώρα, για να μιλήσουμε σοβαρά, τι χρειάζεται η αλλαγή στην ΕΕΑ και στην επιτροπή αδειοδοτήσεων. Το να παραμείνουν στην κατηγορία οι ομάδες που ξεκάθαρα δεν το δικαιούνται είναι καθαρά πολιτικό και καθόλου αθλητικό θέμα. Πέρυσι ο φάκελος του ζέλα είχε απορριφθεί και έκανε έφεση. Σε αυτήν την έφεση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η προσθήκη οποιουδήποτε άλλου στοιχείου στον φάκελο και η λογική της είναι η παροχή τυχόν επεξηγήσεων επί των δεδομένων στοιχείων του φακέλου που υπήρχαν στην επίσημη κατάθεσή του φακέλου. Στην έφεση πήρε τελικά την άδεια συμμετοχής, προσθέτοντας στοιχεία που εντελώς παράνομα ενέκρινε η ΕΠΟ, η ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ του Σαρρή. Τα συμπεράσματα δικά σας... Το παραπάνω, για να προλάβω κάνα πικραμένο ζελάκο δεν το υποστηρίζω εγώ, το είπε ξεκάθαρα πριν την εκδίκαση της έφεσης ο ΑΡΔάκος Νικολογιάννης aka  Τασούλης στο ραδιόφωνο της Δαβάκη.
5. Για τη διαιτησία: Επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της διαιτησίας με σχηματισμό ΚΕΔ κοινής αποδοχής, όπως στο παρελθόν έχει επιτευχθεί, όταν και σε μια νύκτα άλλαξαν τα 2/3 των πινάκων των διαιτητών.
Δηλαδή θα πρέπει οι παε να ελέγχουν την διαιτησία κατά τον μπάοκ? Ξανακοπιάρω ακριβώς την ανακοίνωση Επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της διαιτησίας, αυτό ζητάει ο μπάοκ. Δεν θα έπρεπε να ζητάει να υπάρχει μια διαιτησία άσχετη με κρατικούς ή αθλητικούς φορείς? Δεν μπορώ να πω κάτι, παρά να ρωτήσω αν πραγματικά ξέρουν που οφείλεται η διαφορά των 20 βαθμών από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αν ονειρεύονται ότι αυτό συμβαίνει λόγω της διαιτησίας, που φέτος έχουν σαφώς καλύτερες διαιτησίες από εμάς,  τότε εγώ εύχομαι να συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και να μην αλλάξουν καθόλου δίσκο στο πικάπ. Και με τέτοιες νοοτροπίες των αντιπάλων του ο Ολυμπιακός έφτασε τα 41 πρωταθλήματα στην ιστορία του. Οι αντίπαλοι του αντί να ψάχνουν λύσεις για την αγωνιστική τους ανάταση, κατέφευγαν πάντα στην εύκολη λύση, στην καραμελίτσα της διαιτησίας, που βέβαια αρχίζει να λιώνει κι αυτή ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς. Αυτή πάντως η πρακτική δεν είναι νέα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας νέος παίκτης στο παιχνίδι να θέλει να ελέγξει την διαιτησία, είναι μάλλον παλιομοδίτικο και σίγουρα δεν φέρνει κάποια καινοτομία στο ποδόσφαιρό μας.
6. Για τον οικονομικό έλεγχο και το οικονομικό fair play (FFP): Γενναίες και ρεαλιστικές ρυθμίσεις και παράλληλος ενδελεχής έλεγχος ώστε και τα έσοδα του κράτους να διασφαλίζονται, αλλά και η βιωσιμότητα των ομάδων.
Δηλαδή για να καταλάβω, θέλετε (σύμφωνα με την πρόταση Νο. 4) να γίνει η αδειοδότηση των ομάδων πιο τεχνοκρατική, άρα και πιο αδιάβλητη, αλλά την ίδια στιγμή προτείνετε – ζητάτε και τη κρατική παρέμβαση για να γίνει αυτή η αδειοδότηση πιο εύκολη, πιο προσιτή για τις ομάδες, κάτι που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητά τους. Σε αυτό έχω να πω πολλά πράγματα. Καταρχήν, σε περίπτωση που δεν το ξέρετε τα κριτήρια τα θέτει η uefa κι όχι η ΕΠΟ και η ελληνική ομοσπονδία εφαρμόζει αυτούς τους κανόνες. Οποιαδήποτε παρέμβαση της Πολιτείας στο κομμάτι αυτοδιοικούμενο Ελληνικό ποδόσφαιρο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανώτατη Ευρωπαϊκή αρχή του ποδοσφαίρου μας. Ότι και να κάνει η Πολιτεία, οι κανονισμοί της uefa θα ισχύσουν στο τέλος της ημέρας. Αν εννοείται τώρα την χρηματοδότηση των ομάδων σε όποια μορφή κι αν την εννοείτε, τότε αυτό παίζει στην κυριολεξία μπουνιές με την πρόταση Νο. 2 που κάνετε. Η πρόταση μιας επιχείρησης που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προοδεύσει είναι απλή και συγχρόνως εξαιρετικά δύσκολη για τις περισσότερες ομάδες της λίγκας. Να συμμετέχει στο πρωτάθλημα όχι όποιος μπορεί μετά από πιέσεις και παρανομίες αλλά όποιος το δικαιούται εξ αρχής. Είναι κρίμα να υποστηρίζετε ότι πρέπει να μετέχει με την βοήθεια της Πολιτείας ο αρούλης και ο ζέλας και την ίδια στιγμή, στο ίδιο πρωτάθλημα να μετέχουν ο Ολυμπιακός και ο μπάοκ που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Αν ο ζέλας σας αφήσει εκτός προκριματικών CL (άσχετα με το δεδομένο της μη αδειοδότησής του τελικά από την uefa) το βρίσκετε δίκαιο? Θα λέτε τα ίδια τον Μάιο αν συμβεί κάτι τέτοιο?
Όπως συμβαίνει παντού στην ελληνική κοινωνία, έτσι και στο ποδόσφαιρο ως γνήσιο κομμάτι της, οποιαδήποτε γενναία αλλαγή και μεταρρύθμιση προσκρούει πάνω στα “τσιμεντωμένα” συμφέροντα των ευνοούμενων του κλειστού αυτού συστήματος.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε μια και καλή με το “παραποδόσφαιρο” των τυχάρπαστων, των δειλών μπροστά στον γνήσιο ανταγωνισμό, των συμπλεγματικών παραγόντων και όλων όσων συνοδευτικά καλύπτουν την εικόνα του…γυμνού βασιλιά τους!

Προφανώς δεν εννοείτε τον Ολυμπιακό, έτσι? Ο Ολυμπιακός, για τον λόγο ότι έχει ξεφύγει πολλά έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους στο Ελληνικό πρωτάθλημα, θέλει με κάθε τρόπο να ανέβει ο εγχώριος ανταγωνισμός του στο Ελληνικό πρωτάθλημα για να είναι σαφώς σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας στις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αντίθετα ο ζελάκος θέλει να κρατάει το επίπεδο χαμηλά, για τον απλό λόγο ότι δεν μπορεί και να θέλει, να μεγαλώσει σαν ομάδα, αφού μια βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι ΚΑΙ η ύπαρξη των ανάλογων οικονομικών πόρων. Άρα καλά κάνετε και τους κράζετε, αλλά επαναλαμβάνω, ο τουίτης γνωρίζει τις απόψεις του ιδιοκτήτη του μπάοκ? Γνωρίζει ότι έχει αρχίσει έναν ΄΄πόλεμο΄΄, όπως είδαμε παραπάνω ενάντια στις ομάδες που συνειδητά παρανομούν, άρα και για τον ζελάκο μας? Η συμμαχία σας είναι ακόμα ισχυρή?
Αλήθεια την Κυριακή ποιόν θα υποστηρίζετε μπαοκάκια? Τον βαζελάκο που σας πλησιάζει ή τον Θρύλο για να αυξηθεί η βαθμολογική διαφορά σας με την παε τουίτη, κάτι που θα σας χρειαστεί στα play offs?
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Δεν μπορώ λέμε, μετράω τις ώρες για την Κυριακή...

Σχόλια

Εικόνα yiage

Γεια σου ρε Dono με τις ταπες σου.

Kαποτε τους εφταιγε το Θασοκ,μετα ο Σημιτης,μετα ο Γκαγκατσης,μετα ο Θωμας,μετα η Βικτορια Μητροπουλος,μετα ο Κοκκαλης,μετα ο Καραμανλης,μετα ο ψηλος σισυ,μετα παλι Θασοκ,μετα ο Μπεος,μετα ο Σαρρης και η τροικα και εχουμε δρομο ακομα ας ειναι καλα ο Βαγγελας.Μα δεν λενε να βαλουν μυαλο.

Εικόνα dono

Μέχρι να καταλάβουν ότι για όλα τα δεινά που περνάνε φταίει ο πριαπισμένος έφηβος έχουμε δρόμο ακόμα

Εικόνα savvas gridlock

Εφαρμογή των νόμων θες μωρή πουτάνα Σαββίδου; Πέσε στη Β' Εθνική επειδή προσέφυγες στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν κουνιόσουνα τότε κι έλεγες ''αν τολμάτε ρίξτε μας'' μαζί με τον τενεκέ τον Τουίτη; Πώς τώρα βγαίνεις ρε κωλοτούμπα και ζητάς εφαρμογή των νόμων; Τι προβλέπεται για όποια ομάδα προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια; Δεν υποβιβάζεται; Ποιος να τα πει όμως αυτά. Δεν είναι ο γαύρος μέσα, δεν πουλάνε αυτά. Βρίσε το γαύρο και όλοι θα ασχοληθούν μαζί σου, μέχρι και οι Ολυμπιακοί.

Εικόνα V0R4D0R

Και βεβαίως το σημαντικότερο το έβαλε έσχατο ο λογογράφος του Ουζμπέκου επενδυτή: "ΓΕΝΝΑΙΕΣ ρυθμίσεις (χρεών εννοεί) και ρεαλιστικές". Μην είναι δηλαδή τίποτε δειλές και κληθεί να πληρώσει ο ΜΠΑΟΚ μας. Αναμενόμενη η άμεση συνδρομή από τον Τουήτυ. Περιμένουμε και την αντίδραση του Κούγια για να κλείσει η τριολέτα των μεγαλοεπεδυτών, η οποία μπορεί να γίνει κουαρτέτο ή κουιντέτο με Βελλή-Κουροπαλάτη (ο τελευταίος πρόλαβε και τα έσβησε πάντως, οπότε μόνο ηθικά θα συμπαρασταθεί εκ του μακρόθεν).

Εικόνα dono

Μα πιο ξεκάθαρη δήλωση του Ιβάν δεν μπορέι να γίνει και την έχει κάνει καιρό τώρα. Αν δεν σβηστούν τα χρέη (τουλάχιστον ότι εννοείς αυτός) δεν θα συνεχίσει στα κοινά του μπάοκ.
Η αναβάθμιση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έλθει μόνο μέσα από διευρυμένες συνεργασίες και δράσεις που θα στοχεύουν στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού». Ο τουίτη νομίζει ότι η ανακοίνωση μιάλει για κοινές δράσεις του σκαι για δενδροφύτευση, παροχή φαρμάκων κτλ
Ο Κούγιας δεν ευκαιρεί τώρα, τον κυνηγά η μισή Πάτρα και ψάχνει τρόπο για να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, χώρια που υπερασπίζεται τον Μπούκουρα της χα, άρα έχει φόρτο εργασίας.
Ο Βελλής μετά από ήρεμη και σιωνική σκέψη μάλλον θα μας κάνει την τιμή να συνεχίσει η ομάδα του στην λίγκα.
Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι ο κουροπαλάτης πήρε την κούλα απαλλαγμένη από χρέη. Αυτό του έχουν υποσχεθεί και είναι βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει να ασχολείται, αλλά μέχρι τώρα έχεις διαβάσει τίποτα επίσημο για τα χρέη τηε κουλίτσας? Εγώ ξέρω ότι πήραν απόφαση στην αεκ να πτωχεύσουν. Ωραία και???? Αυτό τι σημαίνει?

Εικόνα V0R4D0R

Σιωνιστής ο Βελλής? Μήπως το Βελλής βγαίνει από τον δαίμονα Belial, ηγέτη των γιων του Σκότους? Πάντως τον Κουροπαλάτη δεν βλέπω να τον κυνηγάει και κανένας (από το Δημόσιο τουλάχιστον). Οψόμεθα.

Εικόνα dono

XAXAXA
Μα φυσικά δεν κυνηγά κανείς τον τιγρούλη, αυτή την εποχή είναι από τους αγαπημένους του Μέγαρου Μαξίμου. Για φαντάσου όμως να σκάσει καμιά βόμβα σαν αυτή του Σπανού? Το θεωρείς απίθανο?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν παίζει αυτό. Οι ρουφιάνοι προστατεύονται. Θυμήσου τον Πατέρα σε ρόλο Φράνκο Πεντάντζελι στο δεύτερο μέρος της τριλογίας του "νονού"... Κάτι αντίστοιχο γίνεται και τώρα με τον Κατακουζηνό Κουροπαλάτη.

Εικόνα dono

Το ότι θα σκάσει η βόμβα τιγρούλη δεν έχει να κάνει με το αν τιμωρηθεί ή όχι. Θα γελάσουμε πάντως εγγυημένα στο μέλλον

Εικόνα V0R4D0R

Α! Μια και τώρα το πρόσεξα: ζητάνε πλειοψηφικό σύστημα στις εκλογές της ΕΠΟ. Δηλαδή εντάσσονται πλήρως στη λογική των "βλαχοπροέδρων", λες και οι Ψωμιάδηδες είναι καλύτεροι. Ρε για δες κάτι δημοκράτες!

Εικόνα dono

Λένε αυτό ακριβώς που τους σφύριξαν από Απήλιον μεριά. Είναι χρόνια θέση του αντιολυμπικαού μετώπου αυτό. Τώρα αν με ρωτήσεις που αποσκοπούν, τι να σου πω με δαύτους έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά...

Εικόνα red apple

поздравления к власти

χαιρετίσματα στην εξουσία πες του, στα ρώσσικα!

Εικόνα dono

RATM russian version