ΑΘΩΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
Γράφτηκε απο dono στις 19:43 | 28-03-2014
Ελπίζω να θυμάστε όλοι τον περυσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτόν τον τελικό που για αρκετό καιρό μετά, έως και σήμερα το μεσημέρι σηματοδότησε μια άνευ προηγουμένου ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και όπως πάντα μια προσπάθεια σπίλωσης του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.
Μέσα σε όλο αυτό το γλέντι κραυγών και γκεμπελισμού, ήρθε και η ποινική δίωξη του προέδρου του Ολυμπιακού Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ και του Γερνικού αρχηγού της ομάδας Σ. Θεοδωρίδη περί παράβασης του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων. Μια κατηγορία τόσο αστεία όσο και οι εμπνευστές – δημιουργοί της. Το τι παπαριά ακούσαμε όλο αυτόν τον καιρό, απλά είναι για να γράψεις επιθεώρηση με τον Σεφερλή πρωταγωνιστή. Σημειώνω κάπου εδώ ότι το μόνο που είπε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και φυσικά ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και παραδέχθηκαν ΟΛΟΙ οι παρεβρισκόμενοι στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν η ακόλουθη φράση ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα
Σήμερα λοιπόν είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης και το οριστικό ΤΕΛΟΣ στις προπαγανδιστικές τάσεις των απέναντι, μιας και στο δικαστήριο είχαμε την απόφαση για απαλλαγή του Β. Μαρινάκη αλλά και του Σ. Θεοδωρίδη, κάτι εντελώς αναμενόμενο σε ανθρώπους με iq πάνω από αυτό του ραδικιού.. Διαβάστε καλύτερα την είδηση και μετά θα δούμε ποιό είναι το πραγματικό ζουμί της απόφασης. Αναλυτικά διαβάσαμε από τον ΑΡΔάκο Ασβεστά.
Μετά από μία διαδικασία η οποία κράτησε αρκετή ώρα και περιελάμβανε την εξέταση 9 μαρτύρων, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε αθωωτική απόφαση και για τους δύο κατηγορουμένους. Η δικαστής, μετά από ολιγόλεπτη σύσκεψη, έκρινε αμφοτέρους αθώους λόγω αμφιβολιών.
Καϋμενάκης: "Το 50%-50% δεν συνιστά επηρεασμό"
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε αρχικά ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του αδικήματος, ότι στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών έγινε ένας εθιμοτυπικός χαιρετισμός, ότι δεν υπήρξε καμία φράση προς τους διαιτητές με σκοπό να τους επηρεάσει και η φράση που ειπώθηκε ήταν "παίξτε 50-50, σφυρίξτε ό,τι βλέπετε και μη φοβάστε τίποτα".
Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής: "Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. ΜΕ ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος".
Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας:
Εισαγγελέας: "Εάν ήθελε να τους επηρεάσει, δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από τον αγώνα;"
Καϋμενάκης: "Δεν ξέρω. Υπάρχουν βέβαια και τα τηλέφωνα".
Εισαγγελέας: "Είναι γνωστά τα τηλέφωνα των διαιτητών;"
Καϋμενάκης: "Ναι, είναι γνωστά".
Εισαγγελέας: "Είναι γνωστά και τα μέρη που συχνάζουν οι διαιτητές;"
Καϋμενάκης: "Όχι, αυτό δεν το ξέρω".
Εισαγγελέας: "Ο κ. Μαρινάκης κι ο κ. Θεοδωρίδης δεν θα έπαιρναν μέτρα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί εάν ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές;"
Καϋμενάκης: "Δεν ξέρω, τι να σας πω;"
Εισαγγελέας: "Είναι συνηθισμένο να διαμαρτύρεται κάποιος στο όριο του ανεκτού;"
Καϋμενάκης: "Συνηθισμένο είναι".
Εισαγγελέας: "Θα μπορούσατε να είχατε αδικηθεί και χωρίς αυτήν την παρέμβαση;"
Καϋμενάκης: "Ναι, θα μπορούσαμε".
Εξάλλου, από την έδρα ο κ. Καϋμενάκης ρωτήθηκε: "Θεωρείτε ότι η φράση 'παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα' συνιστά έμμεσο επηρεασμό;". "Όχι, δεν συνιστά", απάντησε ο Καϋμενάκης.
Γιάχος: "Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει"
Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, δήλωσε αρχικά: "Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Θεοδωρίδης, μαζί με τον κ. Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κ. Μαρινάκης μας είπε 'ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα'. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο".
Εισαγγελέας: "Επηρεαστήκαμτε από τα λόγια του;"
Γιάχος: "Εμένα δεν με επηρεάζει τίποτα".
Εισαγγελέας: "Με αυτό που σας είπε, μήπως διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματά σας;"
Γιάχος: "Όχι, δεν μπορώ να το εκλάβω ως διαμαρτυρία".
Εισαγγελέας: "Στο φύλλο αγώνα γιατί δεν το γράψατε;"
Γιάχος: "Γράφουμε στο φύλλο αγώνα ό,τι είναι σημαντικό. Αυτό ήταν συνηθισμένο".
Εισαγγελέας: "Στο 2ο ημίχρονο, η διαιτησία σας πως ήταν;"
Γιάχος: "Θεωρώ ότι έκανα ένα λάθος. Εννοείται ανθρώπινο. Και τιμωρήθηκα γι' αυτό για 4 μήνες".
Εισαγγελέας: "Πώς μπήκαν μέσα οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης;"
Γιάχος: "Ο αστυνομικός απ' έξω μας ρώτησε εάν επιτρέπουμε να μπει μέσα ο κ. Μαρινάκης και εμείς το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει".
"Ο διαιτητής δεν μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικό"
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής ασφάλειας αγώνα και κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων, είπε: "Ο κ. Μαρινάκης, επειδή δεν πήγε στους διαιτητές στην έναρξη του αγώνα ως είθισται, πήγε στο ημίχρονο. Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε 'σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα'".
"Γιατί να μην φοβούνται τίποτα; Τους απειλούσε κανείς με κανένα πιστόλι ή κανένα μαχαίρι; Δεν σφύριζε ό,τι έβλεπε ο διαιτητής; Γιατί το είπε αυτό ο κ. Μαρινάκης;", ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
"Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν προκάλεσε κανέναν φόβο στους διαιτητές η παρουσία του κ. Μαρινάκη. Πρόκειται άλλωστε για διεθνείς διαιτητές που έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε 60.000 κόσμο. Ο διαιτητής του αγώνα τιμωρήθηκε για 4-5 μήνες. Δεν θεωρώ ότι ένας διαιτητής μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικός κυπέλλου. Ο τελικός είναι μία γιορτή. Το χέρι που δεν έδωσαν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Σε έναν τελικό, ο διαιτητής θα παίξει 50-50, θέλει δεν θέλει. Ό,τι λάθος κάνει, είναι ανθρώπινο".
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Γεωργόπουλος, τον ρώτησε για συγκεκριμένα διαιτητικά λάθη, όπως την μπουνιά του Ινσαουράλδε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και το γκολ οφσάιντ με το οποίο νίκησε ο Αστέρας Τρίπολης τον Ολυμπιακό. Ο κ. Μπουτζιώλης επιβεβαίωσε ότι έγιναν αυτά τα λάθη, λέγοντας ότι και αυτά τα θεωρεί ανθρώπινα λάθη.
Η πλευρά Μαρινάκη - Θεοδωρίδης, που εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Γεωργόπουλο και Δημακόπουλο, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της ΕΠΟ ότι ο Θανάσης Μπουτζιώλης είχε οριστεί υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα, προσκόμισε διαπίστευση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οποία είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους του γηπέδου, ενώ κατέθεσαν πλήθος δημοσιευμάτων από περιστατικά όπου παράγοντες διαμαρτύρονταν έντονα έως και υβριστικά προς τους διαιτητές πχ. Ζαβραδινός και Κωνσταντίνου που επισκέπτηκαν τον Μάνταλο στο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς, διαμαρτυρίες του Χρήστου Πανόπουλου, του Κώστα Πηλαδάκη, του Ζήση Βρύζα, φράσεις που ειπώθηκαν στο Άρης - ΟΦΗ και ενός αγώνα του ΠΑΟΚ.
Τριτσώνης: "Είμαστε ήρωες"
Ο Σταύρος Μάνταλος, επιπρόσθετος βοηθός του τελικού, υποστήριξε: "Ο κ. Μαρινάκης κι ο κ. Θεοδωρίδης μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Μας είπαν να παίξουμε 50-50 και φύγανε. Είναι κάτι που συνηθίζεται. Όλοι οι πρόεδροι το ίδιο κάνουν. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ προσωπικά το πήρα ως ευχή. Δεν το θεώρησα μεμπτό. Γι' αυτό και δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Το 1ο ημίχρονο είχε μία απολύτως φυσιολογική ροή. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο για να ερχόταν κάποιος να διαμαρτυρηθεί".
Εν συνεχεία, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον έτερο επιπρόσθετο βοηθό, Σταύρο Τριτσώνη: "Γιατί σας είπε μην φοβάστε τίποτα; Φοβόσασταν κάτι; Εγώ, όταν θα σας έβλεπα στον δρόμο και θα σας χαιρετούσα, θα σας έλεγα μην φοβάστε;"
"Είναι μία συνηθισμένη έκφραση. Δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Στο ματς έγινε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο από τη θέση που ήμουν εγώ δεν μπορούσα να το δω. Έτσι όπως λειτουργεί όλο το πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τον πόλεμο που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ θεωρώ ότι είμαστε ήρωες".
Ο Αντώνης Καρατζίκας, βοηθός διαιτητή του τελικού, σημείωσε: "Όταν ήρθαν, εγώ ήμουν τουαλέτα. Δεν τους είδα να μπαίνουν. Τους είδα μόνο να βγαίνουν. Αυτό που είπαν, πάντως, είναι κάτι κοινό".
Στη συνέχεια ρωτήθηκε "για ποιον λόγο ήρθε στο ημίχρονο (σ.σ. ο Βαγγέλης Μαρινάκης)" και απάντησε: "Υποθέτω ότι ο κ. Μαρινάκης ήρθε στο ημίχρονο γιατί δεν είχε έρθει να μας ευχηθεί πριν από το αγώνα".
Οι τοποθετήσεις των αστυνομικών
Ο αστυνομικός Σπυρίδων Νάκος, ο οποίος ήταν παρών στα αποδυτήρια, είπε τα εξής: "Ήμουν στα αποδυτήρια. Στο ημίχρονο, αρχικά ήρθε ο κ. Θεοδωρίδης και στη συνέχεια ήρθε ο κ. Μαρινάκης και μπήκαν στους διαιτητές. Εγώ είχα μόνο οπτική επαφή. Δεν άκουσα κανέναν διάλογο. Εκείνη την ώρα ήρθε ο επικεφαλής και μας τράβηξε πιο πέρα. Ο κ. Θεοδωρίδης που πήγε πρώτος, ζήτησε την άδεια από τον σεκιούριτι για να περάσει μέσα και του δόθηκε. Και ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης δεν κάθισαν μέσα ούτε ένα λεπτό".
Ο Ιωάννης Τσέλιος, επίσης αστυνομικός, υποστήριξε: "Ο κ. Θεοδωρίδης ρώτησε τον σεκιούριτι για να περάσει μέσα κι ο σεκιούριτι τον άφησε. Βγήκε και μετά από 5 λεπτά ήρθε και ο κ. Μαρινάκης. Εμάς ο επικεφαλής μας φώναξε να φύγουμε από το σημείο".
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε και τους δύο αστυνομικούς εάν είθισται να κατεβαίνουν οι πρόεδροι στα αποδυτήρια των διαιτητών. Αμφότεροι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν, διότι, όπως υποστήριξαν, ήταν η πρώτη φορά τους που είχαν το συγκεκριμένο πόστο, δηλαδή εσωτερικά του γηπέδου, και από τότε δεν τους έχει ξανατύχει.
Ο Γιώργος Βούλγαρης, παρατηρητής της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας), στάθηκε στην απαγόρευση της ΕΠΟ να παρευρεθεί στα αποδυτήρια.
"Η ΕΠΟ μας απαγόρεψε να μπούμε στα αποδυτήρια. Κανονικά, εμείς το έχουμε αυτό το δικαίωμα. Η ΕΠΟ μας επέτρεψε να είμαστε σε όλους τους άλλους χώρους, εκτός από τα αποδυτήρια. Αν δεν είναι καλοπροαίρετη η επίσκεψη των παραγόντων, ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να το γράψει στο φύλλο αγώνα. Ίσως να θεώρησαν οι διαιτητές ότι δεν ήταν επιλήψιμο αυτό που τους είπε ο κ. Μαρινάκης και γι' αυτό δεν το έγραψαν. Αν με άφηναν να είμαι στα αποδυτήρια, εγώ όφειλα να το γράψω, εάν έβλεπα κάτι", τόνισε.
Ο Καϋμενάκης, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Κούγια είναι διεθνές λαμόγιο, και έχουμε δει και από εδώ μέσα τα πεπραγμένα του, δεν ήταν λαλίστατος μετά τον χαμένο για την ομάδα του περυσινό τελικό κυπέλλου? Αυτός που υποτίθεται κραύγαζε για επηρεασμό των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού? Σήμερα το γύρισε, όπως αναμενόταν ,στο καλαματιανό μιας και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν στέκουν κραυγές και ανούσιες φανφάρες, αλλά μετράνε ΜΟΝΟ οι αποδείξεις του καθενός. Τι είπε σήμερα ο μεγαλοπαράγοντας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θαυμάστε κωλοτούμπα!
Εξάλλου, από την έδρα ο κ. Καϋμενάκης ρωτήθηκε: "Θεωρείτε ότι η φράση 'παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα' συνιστά έμμεσο επηρεασμό;". "Όχι, δεν συνιστά", απάντησε ο Καϋμενάκης.
Αφού λοιπόν σύμφωνα με όλους τους παρεβρισκόμενους δεν ειπώθηκε κάτι άλλο, πως ακριβώς επγρεάστηκαν οι διαιτητές από την παρουσία των παραγόντων του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του αγώνα? Όταν αλήθεια είδε μόνος του (χωρίς την παρουσία κάποιου ερυθρόλευκου παράγοντα) τους διαιτητές πριν την έναρξη του παιχνιδιού, δεν θα μπορούσαμε με την ίδια γκεμπελίστικη μέθοδο που ακολούθησε έως και σήμερα ο Καυμενάκης, να του καταλογίσουμε κι εμείς επηρεασμό του διαιτητικού τρίου? Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα και σήμερα τον σκοπό και την βάση στην οποία κατηγορήθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπικαού, δεν είναι δυνατόν να ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος ενός ανθρώπου επειδή και μόνο το θέλει το βαζελοσκάι ή η μολόχα. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει αυτή η υπόθεση στο τελικό στάδιο και να εκδικάζεται, με αυτές τις δεδομένες και αδιαμφισβήττητες τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση ανθρώπων. Ακούσατε εσείς έστω ΕΝΑΝ από τους 9 συνολικά εμπλεκόμενους στην συγκεκριμένη δίκη να μιλάει για επηρεασμό των διαιτητών? Καταλάβατε εσείς ότι έστω κι ένας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της αντίπαλης ομάδας να κατηγορεί για κάτι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού? Αυτά που βλέπουμε με την προπαγάνδα των απέναντι δεν έχει τελειωμό και η ξεφτίλα τους δεν έχει πάτο, κάτι σαν και την σούφρα τους δηλαδή.
Οι συνήγοροι των ανθρώπων του Ολυμπιακού κατέθεσαν επίσης κι αυτό
ενώ κατέθεσαν πλήθος δημοσιευμάτων από περιστατικά όπου παράγοντες διαμαρτύρονταν έντονα έως και υβριστικά προς τους διαιτητές πχ. Ζαβραδινός και Κωνσταντίνου που επισκέπτηκαν τον Μάνταλο στο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς, διαμαρτυρίες του Χρήστου Πανόπουλου, του Κώστα Πηλαδάκη, του Ζήση Βρύζα, φράσεις που ειπώθηκαν στο Άρης - ΟΦΗ και ενός αγώνα του ΠΑΟΚ.
Μήπως άνοιξε καμία μύτη και δεν το πήρα χαμπάρι? Μήπως ο εισαγγελές έδειξε την ευθιξία και την ίδια ευαισθησία και με αυτές τις περιπτώσεις, την ίδια ακριβώς που έδειξε στην περίπτωση του Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ? Μήπως είδατε καμία δίκη του σαγόνια να ασχολείται και με αυτά τα γεγονότα? Γιατί άραγε? Όταν πριν από λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι της ντροπής στο Χαριλάου μεταξύ των δύο ρουφιανομάδων της λαλαδούπολης, αλήθεια που ήταν ο εισαγγελέας και ο νομικός κόσμος της χώρας για να καταδικάσει πρώτον, αλλά κυρίως να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του?
Αλήθεια η υπόθεση λαθρεμπορίας του ιδιοκτήτη του σκαι και διαχειριστή της παε ζέλας, έχει τελεσιδικήσει? Υπάρχει απαλλακτική απόφαση ή βούλευμα? Όταν λοιπόν όλοι μιλούσαν με σιγουριά για ενοχή στην σημερινή υπόθεση του Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ, μήπως θα έπρεπε κι εγώ να κολλάω την λέξη ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ όταν αναφέρομαι στον τουίτη? Τότε θα ήμουν λασπολόγος και συκοφάντης?
Η συγκεκριμένη υπόθεση τελείωσε και τώρα πάμε σε άλλα, αγωνιστικά και σημαντικά που έρχονται. Την επόμενη Τετάρτη μακάρι να δούμε πράγματα που θα τελειώσουν αγωνιστικά και τις μπουγάτσες. Γιατί αν αποκλειστούν στο κύπελλο ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!! Κι αυτό είναι που με φοβίζει...
ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ!!!!!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μέσα σε όλο αυτό το γλέντι κραυγών και γκεμπελισμού, ήρθε και η ποινική δίωξη του προέδρου του Ολυμπιακού Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ και του Γερνικού αρχηγού της ομάδας Σ. Θεοδωρίδη περί παράβασης του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων. Μια κατηγορία τόσο αστεία όσο και οι εμπνευστές – δημιουργοί της. Το τι παπαριά ακούσαμε όλο αυτόν τον καιρό, απλά είναι για να γράψεις επιθεώρηση με τον Σεφερλή πρωταγωνιστή. Σημειώνω κάπου εδώ ότι το μόνο που είπε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και φυσικά ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και παραδέχθηκαν ΟΛΟΙ οι παρεβρισκόμενοι στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν η ακόλουθη φράση ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα
Σήμερα λοιπόν είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης και το οριστικό ΤΕΛΟΣ στις προπαγανδιστικές τάσεις των απέναντι, μιας και στο δικαστήριο είχαμε την απόφαση για απαλλαγή του Β. Μαρινάκη αλλά και του Σ. Θεοδωρίδη, κάτι εντελώς αναμενόμενο σε ανθρώπους με iq πάνω από αυτό του ραδικιού.. Διαβάστε καλύτερα την είδηση και μετά θα δούμε ποιό είναι το πραγματικό ζουμί της απόφασης. Αναλυτικά διαβάσαμε από τον ΑΡΔάκο Ασβεστά.
Μετά από μία διαδικασία η οποία κράτησε αρκετή ώρα και περιελάμβανε την εξέταση 9 μαρτύρων, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε αθωωτική απόφαση και για τους δύο κατηγορουμένους. Η δικαστής, μετά από ολιγόλεπτη σύσκεψη, έκρινε αμφοτέρους αθώους λόγω αμφιβολιών.
Καϋμενάκης: "Το 50%-50% δεν συνιστά επηρεασμό"
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε αρχικά ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του αδικήματος, ότι στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών έγινε ένας εθιμοτυπικός χαιρετισμός, ότι δεν υπήρξε καμία φράση προς τους διαιτητές με σκοπό να τους επηρεάσει και η φράση που ειπώθηκε ήταν "παίξτε 50-50, σφυρίξτε ό,τι βλέπετε και μη φοβάστε τίποτα".
Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής: "Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. ΜΕ ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος".
Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας:
Εισαγγελέας: "Εάν ήθελε να τους επηρεάσει, δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από τον αγώνα;"
Καϋμενάκης: "Δεν ξέρω. Υπάρχουν βέβαια και τα τηλέφωνα".
Εισαγγελέας: "Είναι γνωστά τα τηλέφωνα των διαιτητών;"
Καϋμενάκης: "Ναι, είναι γνωστά".
Εισαγγελέας: "Είναι γνωστά και τα μέρη που συχνάζουν οι διαιτητές;"
Καϋμενάκης: "Όχι, αυτό δεν το ξέρω".
Εισαγγελέας: "Ο κ. Μαρινάκης κι ο κ. Θεοδωρίδης δεν θα έπαιρναν μέτρα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί εάν ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές;"
Καϋμενάκης: "Δεν ξέρω, τι να σας πω;"
Εισαγγελέας: "Είναι συνηθισμένο να διαμαρτύρεται κάποιος στο όριο του ανεκτού;"
Καϋμενάκης: "Συνηθισμένο είναι".
Εισαγγελέας: "Θα μπορούσατε να είχατε αδικηθεί και χωρίς αυτήν την παρέμβαση;"
Καϋμενάκης: "Ναι, θα μπορούσαμε".
Εξάλλου, από την έδρα ο κ. Καϋμενάκης ρωτήθηκε: "Θεωρείτε ότι η φράση 'παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα' συνιστά έμμεσο επηρεασμό;". "Όχι, δεν συνιστά", απάντησε ο Καϋμενάκης.
Γιάχος: "Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει"
Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, δήλωσε αρχικά: "Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Θεοδωρίδης, μαζί με τον κ. Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κ. Μαρινάκης μας είπε 'ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα'. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο".
Εισαγγελέας: "Επηρεαστήκαμτε από τα λόγια του;"
Γιάχος: "Εμένα δεν με επηρεάζει τίποτα".
Εισαγγελέας: "Με αυτό που σας είπε, μήπως διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματά σας;"
Γιάχος: "Όχι, δεν μπορώ να το εκλάβω ως διαμαρτυρία".
Εισαγγελέας: "Στο φύλλο αγώνα γιατί δεν το γράψατε;"
Γιάχος: "Γράφουμε στο φύλλο αγώνα ό,τι είναι σημαντικό. Αυτό ήταν συνηθισμένο".
Εισαγγελέας: "Στο 2ο ημίχρονο, η διαιτησία σας πως ήταν;"
Γιάχος: "Θεωρώ ότι έκανα ένα λάθος. Εννοείται ανθρώπινο. Και τιμωρήθηκα γι' αυτό για 4 μήνες".
Εισαγγελέας: "Πώς μπήκαν μέσα οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης;"
Γιάχος: "Ο αστυνομικός απ' έξω μας ρώτησε εάν επιτρέπουμε να μπει μέσα ο κ. Μαρινάκης και εμείς το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει".
"Ο διαιτητής δεν μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικό"
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής ασφάλειας αγώνα και κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων, είπε: "Ο κ. Μαρινάκης, επειδή δεν πήγε στους διαιτητές στην έναρξη του αγώνα ως είθισται, πήγε στο ημίχρονο. Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε 'σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα'".
"Γιατί να μην φοβούνται τίποτα; Τους απειλούσε κανείς με κανένα πιστόλι ή κανένα μαχαίρι; Δεν σφύριζε ό,τι έβλεπε ο διαιτητής; Γιατί το είπε αυτό ο κ. Μαρινάκης;", ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
"Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν προκάλεσε κανέναν φόβο στους διαιτητές η παρουσία του κ. Μαρινάκη. Πρόκειται άλλωστε για διεθνείς διαιτητές που έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε 60.000 κόσμο. Ο διαιτητής του αγώνα τιμωρήθηκε για 4-5 μήνες. Δεν θεωρώ ότι ένας διαιτητής μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικός κυπέλλου. Ο τελικός είναι μία γιορτή. Το χέρι που δεν έδωσαν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Σε έναν τελικό, ο διαιτητής θα παίξει 50-50, θέλει δεν θέλει. Ό,τι λάθος κάνει, είναι ανθρώπινο".
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Γεωργόπουλος, τον ρώτησε για συγκεκριμένα διαιτητικά λάθη, όπως την μπουνιά του Ινσαουράλδε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και το γκολ οφσάιντ με το οποίο νίκησε ο Αστέρας Τρίπολης τον Ολυμπιακό. Ο κ. Μπουτζιώλης επιβεβαίωσε ότι έγιναν αυτά τα λάθη, λέγοντας ότι και αυτά τα θεωρεί ανθρώπινα λάθη.
Η πλευρά Μαρινάκη - Θεοδωρίδης, που εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Γεωργόπουλο και Δημακόπουλο, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της ΕΠΟ ότι ο Θανάσης Μπουτζιώλης είχε οριστεί υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα, προσκόμισε διαπίστευση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οποία είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους του γηπέδου, ενώ κατέθεσαν πλήθος δημοσιευμάτων από περιστατικά όπου παράγοντες διαμαρτύρονταν έντονα έως και υβριστικά προς τους διαιτητές πχ. Ζαβραδινός και Κωνσταντίνου που επισκέπτηκαν τον Μάνταλο στο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς, διαμαρτυρίες του Χρήστου Πανόπουλου, του Κώστα Πηλαδάκη, του Ζήση Βρύζα, φράσεις που ειπώθηκαν στο Άρης - ΟΦΗ και ενός αγώνα του ΠΑΟΚ.
Τριτσώνης: "Είμαστε ήρωες"
Ο Σταύρος Μάνταλος, επιπρόσθετος βοηθός του τελικού, υποστήριξε: "Ο κ. Μαρινάκης κι ο κ. Θεοδωρίδης μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Μας είπαν να παίξουμε 50-50 και φύγανε. Είναι κάτι που συνηθίζεται. Όλοι οι πρόεδροι το ίδιο κάνουν. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ προσωπικά το πήρα ως ευχή. Δεν το θεώρησα μεμπτό. Γι' αυτό και δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Το 1ο ημίχρονο είχε μία απολύτως φυσιολογική ροή. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο για να ερχόταν κάποιος να διαμαρτυρηθεί".
Εν συνεχεία, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον έτερο επιπρόσθετο βοηθό, Σταύρο Τριτσώνη: "Γιατί σας είπε μην φοβάστε τίποτα; Φοβόσασταν κάτι; Εγώ, όταν θα σας έβλεπα στον δρόμο και θα σας χαιρετούσα, θα σας έλεγα μην φοβάστε;"
"Είναι μία συνηθισμένη έκφραση. Δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Στο ματς έγινε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο από τη θέση που ήμουν εγώ δεν μπορούσα να το δω. Έτσι όπως λειτουργεί όλο το πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τον πόλεμο που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ θεωρώ ότι είμαστε ήρωες".
Ο Αντώνης Καρατζίκας, βοηθός διαιτητή του τελικού, σημείωσε: "Όταν ήρθαν, εγώ ήμουν τουαλέτα. Δεν τους είδα να μπαίνουν. Τους είδα μόνο να βγαίνουν. Αυτό που είπαν, πάντως, είναι κάτι κοινό".
Στη συνέχεια ρωτήθηκε "για ποιον λόγο ήρθε στο ημίχρονο (σ.σ. ο Βαγγέλης Μαρινάκης)" και απάντησε: "Υποθέτω ότι ο κ. Μαρινάκης ήρθε στο ημίχρονο γιατί δεν είχε έρθει να μας ευχηθεί πριν από το αγώνα".
Οι τοποθετήσεις των αστυνομικών
Ο αστυνομικός Σπυρίδων Νάκος, ο οποίος ήταν παρών στα αποδυτήρια, είπε τα εξής: "Ήμουν στα αποδυτήρια. Στο ημίχρονο, αρχικά ήρθε ο κ. Θεοδωρίδης και στη συνέχεια ήρθε ο κ. Μαρινάκης και μπήκαν στους διαιτητές. Εγώ είχα μόνο οπτική επαφή. Δεν άκουσα κανέναν διάλογο. Εκείνη την ώρα ήρθε ο επικεφαλής και μας τράβηξε πιο πέρα. Ο κ. Θεοδωρίδης που πήγε πρώτος, ζήτησε την άδεια από τον σεκιούριτι για να περάσει μέσα και του δόθηκε. Και ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης δεν κάθισαν μέσα ούτε ένα λεπτό".
Ο Ιωάννης Τσέλιος, επίσης αστυνομικός, υποστήριξε: "Ο κ. Θεοδωρίδης ρώτησε τον σεκιούριτι για να περάσει μέσα κι ο σεκιούριτι τον άφησε. Βγήκε και μετά από 5 λεπτά ήρθε και ο κ. Μαρινάκης. Εμάς ο επικεφαλής μας φώναξε να φύγουμε από το σημείο".
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε και τους δύο αστυνομικούς εάν είθισται να κατεβαίνουν οι πρόεδροι στα αποδυτήρια των διαιτητών. Αμφότεροι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν, διότι, όπως υποστήριξαν, ήταν η πρώτη φορά τους που είχαν το συγκεκριμένο πόστο, δηλαδή εσωτερικά του γηπέδου, και από τότε δεν τους έχει ξανατύχει.
Ο Γιώργος Βούλγαρης, παρατηρητής της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας), στάθηκε στην απαγόρευση της ΕΠΟ να παρευρεθεί στα αποδυτήρια.
"Η ΕΠΟ μας απαγόρεψε να μπούμε στα αποδυτήρια. Κανονικά, εμείς το έχουμε αυτό το δικαίωμα. Η ΕΠΟ μας επέτρεψε να είμαστε σε όλους τους άλλους χώρους, εκτός από τα αποδυτήρια. Αν δεν είναι καλοπροαίρετη η επίσκεψη των παραγόντων, ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να το γράψει στο φύλλο αγώνα. Ίσως να θεώρησαν οι διαιτητές ότι δεν ήταν επιλήψιμο αυτό που τους είπε ο κ. Μαρινάκης και γι' αυτό δεν το έγραψαν. Αν με άφηναν να είμαι στα αποδυτήρια, εγώ όφειλα να το γράψω, εάν έβλεπα κάτι", τόνισε.
Ο Καϋμενάκης, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Κούγια είναι διεθνές λαμόγιο, και έχουμε δει και από εδώ μέσα τα πεπραγμένα του, δεν ήταν λαλίστατος μετά τον χαμένο για την ομάδα του περυσινό τελικό κυπέλλου? Αυτός που υποτίθεται κραύγαζε για επηρεασμό των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού? Σήμερα το γύρισε, όπως αναμενόταν ,στο καλαματιανό μιας και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν στέκουν κραυγές και ανούσιες φανφάρες, αλλά μετράνε ΜΟΝΟ οι αποδείξεις του καθενός. Τι είπε σήμερα ο μεγαλοπαράγοντας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θαυμάστε κωλοτούμπα!
Εξάλλου, από την έδρα ο κ. Καϋμενάκης ρωτήθηκε: "Θεωρείτε ότι η φράση 'παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα' συνιστά έμμεσο επηρεασμό;". "Όχι, δεν συνιστά", απάντησε ο Καϋμενάκης.
Αφού λοιπόν σύμφωνα με όλους τους παρεβρισκόμενους δεν ειπώθηκε κάτι άλλο, πως ακριβώς επγρεάστηκαν οι διαιτητές από την παρουσία των παραγόντων του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του αγώνα? Όταν αλήθεια είδε μόνος του (χωρίς την παρουσία κάποιου ερυθρόλευκου παράγοντα) τους διαιτητές πριν την έναρξη του παιχνιδιού, δεν θα μπορούσαμε με την ίδια γκεμπελίστικη μέθοδο που ακολούθησε έως και σήμερα ο Καυμενάκης, να του καταλογίσουμε κι εμείς επηρεασμό του διαιτητικού τρίου? Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα και σήμερα τον σκοπό και την βάση στην οποία κατηγορήθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπικαού, δεν είναι δυνατόν να ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος ενός ανθρώπου επειδή και μόνο το θέλει το βαζελοσκάι ή η μολόχα. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει αυτή η υπόθεση στο τελικό στάδιο και να εκδικάζεται, με αυτές τις δεδομένες και αδιαμφισβήττητες τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση ανθρώπων. Ακούσατε εσείς έστω ΕΝΑΝ από τους 9 συνολικά εμπλεκόμενους στην συγκεκριμένη δίκη να μιλάει για επηρεασμό των διαιτητών? Καταλάβατε εσείς ότι έστω κι ένας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της αντίπαλης ομάδας να κατηγορεί για κάτι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού? Αυτά που βλέπουμε με την προπαγάνδα των απέναντι δεν έχει τελειωμό και η ξεφτίλα τους δεν έχει πάτο, κάτι σαν και την σούφρα τους δηλαδή.
Οι συνήγοροι των ανθρώπων του Ολυμπιακού κατέθεσαν επίσης κι αυτό
ενώ κατέθεσαν πλήθος δημοσιευμάτων από περιστατικά όπου παράγοντες διαμαρτύρονταν έντονα έως και υβριστικά προς τους διαιτητές πχ. Ζαβραδινός και Κωνσταντίνου που επισκέπτηκαν τον Μάνταλο στο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς, διαμαρτυρίες του Χρήστου Πανόπουλου, του Κώστα Πηλαδάκη, του Ζήση Βρύζα, φράσεις που ειπώθηκαν στο Άρης - ΟΦΗ και ενός αγώνα του ΠΑΟΚ.
Μήπως άνοιξε καμία μύτη και δεν το πήρα χαμπάρι? Μήπως ο εισαγγελές έδειξε την ευθιξία και την ίδια ευαισθησία και με αυτές τις περιπτώσεις, την ίδια ακριβώς που έδειξε στην περίπτωση του Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ? Μήπως είδατε καμία δίκη του σαγόνια να ασχολείται και με αυτά τα γεγονότα? Γιατί άραγε? Όταν πριν από λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι της ντροπής στο Χαριλάου μεταξύ των δύο ρουφιανομάδων της λαλαδούπολης, αλήθεια που ήταν ο εισαγγελέας και ο νομικός κόσμος της χώρας για να καταδικάσει πρώτον, αλλά κυρίως να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του?
Αλήθεια η υπόθεση λαθρεμπορίας του ιδιοκτήτη του σκαι και διαχειριστή της παε ζέλας, έχει τελεσιδικήσει? Υπάρχει απαλλακτική απόφαση ή βούλευμα? Όταν λοιπόν όλοι μιλούσαν με σιγουριά για ενοχή στην σημερινή υπόθεση του Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ, μήπως θα έπρεπε κι εγώ να κολλάω την λέξη ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ όταν αναφέρομαι στον τουίτη? Τότε θα ήμουν λασπολόγος και συκοφάντης?
Η συγκεκριμένη υπόθεση τελείωσε και τώρα πάμε σε άλλα, αγωνιστικά και σημαντικά που έρχονται. Την επόμενη Τετάρτη μακάρι να δούμε πράγματα που θα τελειώσουν αγωνιστικά και τις μπουγάτσες. Γιατί αν αποκλειστούν στο κύπελλο ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!! Κι αυτό είναι που με φοβίζει...
ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ!!!!!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
ΑΘΩΟΙ
ΟΜΟΦΩΝΑ
Όλο το δικαστήριο (εισαγγελέας, πρόεδρος, μέλη) ψηφισαν ΑΘΩΟΙ. Κανείς δεν μειοψήφισε. Που βρίσκεται η αμφιβολία;;;;; Μήπως στο ΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΡΔ;;;;;;
Δεν ήταν αθωωτική κατά πλειοψήφία απόφαση ώστε να στέκει η λέξη αμφιβολία. ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΩΤΙΚΗ.
Προσωπικά θεωρώ άλλο το περίεργο. Η ιστορία αυτή έγινε αυταπάγγελτα από κάποιον εισαγγελέα. Μετά την αθωωτική απόφαση, αυτός ο εισαγγελέας είναι ακόμα στην θέση του? Όταν το δικαστήριο δεν έκρινε ότι υπήρχαν αποδείξεις γι αυτά που ένας εισαγγελέας έστειλε την υπόθεση στο δικαστήριο, αυτός θα την περάσει άβρεχτος?
Πολυ σοβαρο αυτο που λες Dono.
Η Δημόσια(;) τηλεόραση πριν από λίγο χρησιμοποίησε τον ίδιο ακριβώς όρο : Αθώωση λόγω αμφιβολιών!!!
και ξανά προς τη δόξα τραβά...
Για μας Πρόεδρε είσαι ένοχος χωρίς καμία αμφιβολία και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για κατ΄ εξακολούθηση παρά φύσιν βιασμούς σε όλη την επικράτεια!! ασάλιωτους κιόλας...
Μην περιμένεις να ακούσεις τώρα τίποτα. Αν όμωε είχε καταδικαστεί θα είχαμε βρει αμνό για το Πάσχα που έρχεται...
Ασε να δουμε πως θα παρουσιασουν την αποφαση και οι υπολοιποι (η ΔΤ ειναι γνωστη ηδη) αυριο και μετα με μια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΡΑ να βαλει οοολα τα ΑΡΔακια και τα μπουρδελοκαναλα τους στη θεση τους.
yiage σύγαυρε σε αυτή την περίπτωση ΚΑΜΙΑ ανακοίνωση, η σιωπή τους είναι απολαυστική