ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΤΣΕΛ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ



Διαβάσαμε την συνέντευξη του προπονητή μας Μίτσελ, στο συνδρομητικό κανάλι, πάρτε μια ιδέα για το περιεχόμενό της και μετά θα το σχολιάσουμε.
Τι σκέψεις κάνει ένας προπονητής που βλέπει την ομάδα του να δημιουργεί 19 τελικές προσπάθειες έναντι μίας του αντιπάλου της και τελικώς να επικρατεί με διαφορά ενός γκολ; Προφανώς και αναφέρομαι στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.
«Έτσι είναι το παιχνίδι, πολλές φορές συμβαίνει αυτό. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και παρ' όλα αυτά το σκορ ήταν μόνο 2-0, δεχτήκαμε ένα γκολ από μία μόνο φάση του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για μας, όμως πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό. Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας μου και είμαι λίγο κουρασμένος από το να μιλάω συνέχεια για το πώς γίνεται. Φαίνεται σαν να είσαι πολύ καλός όταν κερδίζεις με 4-0 ή 5-0 αλλά σαν να μην έχεις παίξει καθόλου καλά όταν δεν κερδίζεις 4-0 ή 5-0. Αυτό δείχνει τελικά η ανάλυση που κάνουμε. Σίγουρα θα κερδίσουμε πολλές φορές ακόμα και με τον τρόπο που παίξαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ και με τον τρόπο που παίξαμε απέναντι στον Άρη. Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα του ποδοσφαίρου που έχω για μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός».
Συμφωνείτε πως θα είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό να φθάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΟΚ και επικρατώντας στον τελικό του Παναθηναϊκού εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ;
«Έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Το αποκορύφωμα θα είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, το έχουμε κερδίσει με πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο. Επίσης έχουμε φτάσει στα ημιτελικά μίας διοργάνωσης όπως το Κύπελλο, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη διοργάνωση για μας. Έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μεγάλους αντιπάλους και επίσης έχουμε καταφέρει να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας θα λέγαμε, στην Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά φαίνεται πως δεν υπάρχει ικανοποίηση απ' όλα αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, παρ' όλο το γεγονός ότι έχει πετύχει πάρα πολλά ρεκόρ φέτος. Φαίνεται πως αυτό έχει να κάνει με τις προσδοκίες που έχουμε για την ομάδα μας. Για πρώτη και τελευταία φορά θα μιλήσω για τη δουλειά μου και για τον εαυτό μου, κάτι που δεν συνηθίζω, που το κάνω πάρα πολύ σπάνια και δεν πρόκειται να το ξανακάνω. Το πώς έχει εξελιχθεί η φετινή χρονιά μετά την περασμένη σεζόν, όπου επίσης ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και με μία πολύ καλή δουλειά από τον προηγούμενο προπονητή, πιστεύω πως σαν εικόνα μέσα στα παιχνίδια μας, σαν μέγεθος της ομάδας, σαν επιτυχίες που έχει η ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πουληθεί, τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί φέτος για την ομάδα, πιστεύω πως υπάρχει μία σαφής πρόοδος. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά. Αν υπάρχει κόσμος όμως ο οποίος είναι ανικανοποίητος απ’ αυτό, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος προπονητής που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα. Ας έρθει και ας τα κάνει. Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για τον εαυτό μου».
 Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον Σιόβα σε κάποιο από τα τελευταία ματς του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου;
«Ναι, ο Σιόβας θα ξαναπαίξει. Το μόνο που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να υπάρχει νευρικότητα γύρω από την υπόθεση του Σιόβα για το αν θα προλάβει το Μουντιάλ. Θα φτάσει στο Μουντιάλ, σίγουρα θα παίξει σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια, ίσως και με τα Γιάννινα. Αυτό είναι ένα μήνυμα για εκείνους που λένε ό,τι είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές αλλά τελικά δεν είναι και τόσο κοντά και γι' αυτούς που θέλουν να δείξουν ό,τι χειρίζονται την ομάδα. Την ομάδα την χειρίζομαι εγώ. Βρίσκομαι απ' ότι φαίνεται σε κακή  μέρα σήμερα, ε; Μάλλον έχω νεύρα σήμερα, είμαι θυμωμένος».
Η επιστροφή του Ολαϊτάν αναμένεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο; Τι ενημέρωση έχετε;
 «Δεν θέλουμε να πιέσουμε την κατάσταση σε μία τόσο λεπτή υπόθεση της υγείας του. Όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μας λείπει πραγματικά πάρα πολύ, ένας ποδοσφαιριστής που ήταν από τους αρχηγούς μέσα στα αποδυτήρια, λόγω της καλοσύνης του αλλά και λόγω του ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Ένας άνθρωπος που πάντα μέσα στα αποδυτήρια έχει έναν ηγετικό ρόλο. Το πόσο καλός παίκτης είναι αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων όταν έφυγε ο Μήτρογλου και αυτό γιατί είναι καταπληκτικό παιδί και καταπληκτικός ποδοσφαιριστής».
Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας;
«Είναι μία ομάδα που χρειάζεται οπωσδήποτε έναν βαθμό στα δύο επόμενα παιχνίδια για να μην βρεθεί σε κίνδυνο. Είναι μία ομάδα η οποία πάντα παίζει πολύ καλά όταν είναι μέσα στο γήπεδό της, μία ομάδα η οποία παίζει πάρα πολύ καλά στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλεύεται πολύ τα παιχνίδια που έχει στην έδρα της και τις αντεπιθέσεις κυρίως με τον Ίλιτς. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες στο κέντρο του γηπέδου και είναι μία ομάδα απέναντι στην οποία σίγουρα θα έχουμε προβλήματα και θα δυσκολευτούμε αν δεν παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο».
 Δύο ερωτήσεις οι οποίες αφορούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει να είστε χαρούμενος που η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα που έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης στον ημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τους πρώτους προημιτελικούς.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η δεύτερη ομάδα μου έχει καταφέρει αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Όσο πλησιάζουν οι τελικοί σε αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις τα παιχνίδια γίνονται πάρα πολύ σκληρά, πολύ απαιτητικά, το επίπεδο ανεβαίνει πάρα πολύ, οι παίκτες δυσκολεύονται πολύ περισσότερο. Το να πετύχεις ένα τόσο μεγάλο σκορ σε αυτό το στάδιο, μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης είναι πραγματικά μία μεγάλη επιτυχία. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος γι' αυτό που συμβαίνει στη Ρεάλ».
Παράλληλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατέρρευσε, όπως περίμεναν πολλοί στον αγώνα με την Μπάγερν. Αισθανθήκατε πως στις συναντήσεις του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές Αγγλίας χάθηκε η αίσθηση του μέτρου, στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα αναφορικά με τη δυναμική της ομάδας του Μόγιες;
 «Πιστεύω πως το παιχνίδι ανάμεσά τους έμοιαζε λίγο με το δικό μας παιχνίδι, με την έννοια ότι η Μπάγερν στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και επίσης είχε τις ευκαιρίες της. Ξεχνάμε όμως μία μικρή λεπτομέρεια, πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη Μπάγερν και σε εμάς. Ίσως είναι ο προϋπολογισμός των ομάδων, ίσως είναι το γεγονός ότι η Μπάγερν έχει τις βλέψεις να φτάσει στον τελικό. Η Μάντσεστερ όμως παρ' όλα αυτά είναι ένας αξιοπρεπής αντίπαλος και δυσκόλεψε τη Μπάγερν, όπως έκανε και με εμάς».
Και κάτι τελευταίο: τα έσοδα από τα εισιτήρια του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της UNICEF. Θα ήθελα το δικό σας μήνυμα επί του θέματος.
«Είναι ακόμα μία απόδειξη για το ό,τι ο Ολυμπιακός είναι πάντα κοντά στην κοινωνία, πάντα κοντά στους ανθρώπους που τον χρειάζονται.  Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα για τον σκοπό αυτό. Θέλουμε λοιπόν τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας, όχι μόνο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και να βοηθήσουν τη UNICEF, αλλά και γιατί θα είναι η ημέρα που θα γιορτάσουμε τον τίτλο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο όπως είχα ξαναπεί πριν 3-4 εβδομάδες, ίσως στο μέλλον να μην γίνεται τόσο εύκολα. Έχουμε κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια και πραγματικά θα πρέπει να τα γιορτάζουμε γιατί στο μέλλον θα καταλάβουμε ότι δεν είναι εύκολο να κερδίζεις το πρωτάθλημα. Επίσης να τονίσουμε ότι ο Ολυμπιακός βοηθάει τη UNICEF και αυτό είναι καταπληκτικό. Υπόσχομαι να μην ξαναφανώ τόσο θυμωμένος σε μία συνέντευξη. Θέλω να δείχνω πόσο καλλιεργημένος και αξιαγάπητος είμαι, σήμερα όμως άλλαξα πρόσωπο. Τώρα λοιπόν κάποιοι από τους συνδρομητές της Nova ήδη ξέρουν πώς συμπεριφέρομαι μερικές φορές στους παίκτες μου».

 
Για το περιεχόμενο της συνέντευξης απλά επιβεβαιώσαμε δύο πράγματα για τον Μίτσελ, που ασφαλώς και τα είχαμε τονίσει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του και τα ξαναείδαμε σήμερα. Ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος, εφυέστατος και ταυτόχρονα ποδοσφαιράνθρωπος τεράστιου επιπέδου.
Οι απαντήσεις που δίνει για παράδειγμα για το τελευταίο παιχνίδι με τους μπουγατσόβλαχους, είναι πολύ απλές στο να τις πιστεύεις, αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες για τον μέσο οπαδό. Τον μέσο οπαδό που θέλει σε κάθε παιχνίδι 4-5-6-7άρες, με μηδέν παθητικό και εκπληκτικό ποδόσφαιρο για όλη την διάρκεια της περιόδου Φαίνεται σαν να είσαι πολύ καλός όταν κερδίζεις με 4-0 ή 5-0 αλλά σαν να μην έχεις παίξει καθόλου καλά όταν δεν κερδίζεις 4-0 ή 5-0. Αυτό δείχνει τελικά η ανάλυση που κάνουμε. Σίγουρα θα κερδίσουμε πολλές φορές ακόμα και με τον τρόπο που παίξαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ και με τον τρόπο που παίξαμε απέναντι στον Άρη. Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα του ποδοσφαίρου που έχω για μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Σε έναν μαραθώνιο θα έρθουν νίκες με πολλά γκολ με μέτριες εμφανίσεις, θα έρθουν νίκες με λίγα γκολ αλλά με εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά και νίκες ΄΄επαγγελματικές΄΄΄γιατί σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός υπάρχουν προτεραιότητες, αγωνιστικό πρόγραμμα γολγοθάς μέχρι και τον Μάρτιο σχεδόν κάθε χρόνο.
Έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, το έχουμε κερδίσει με πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο. Επίσης έχουμε φτάσει στα ημιτελικά μίας διοργάνωσης όπως το Κύπελλο, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη διοργάνωση για μας. Έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μεγάλους αντιπάλους και επίσης έχουμε καταφέρει να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας θα λέγαμε, στην Ευρώπη Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με τα λεγόμενα του προπονητή σήμερα, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και αποτελέσματα, για αυτόν τον πρώιμο απολογισμό της χρονιάς?
Παρ' όλα αυτά φαίνεται πως δεν υπάρχει ικανοποίηση απ' όλα αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, παρ' όλο το γεγονός ότι έχει πετύχει πάρα πολλά ρεκόρ φέτος. Φαίνεται πως αυτό έχει να κάνει με τις προσδοκίες που έχουμε για την ομάδα μας. Προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει σε μια χώρα που ο κάθε Μπαλτάκος μπαίνει, δέρνει και βγαίνει ανενόχλητος από την βουλή των Ελλήνων, δεν έχει ξαναδεί ο προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας (εστεμένη ουσιαστικά από τον Ιανουάριο) να αμφισβητείται το έργο του και το ίδιο το δημιούργημά του από τον κάθε ΑΡΔάκο, αλλόθρησκο αλλά και νεόγαυρο. Επειδή όμως δυστυχώς στο Ελλάντα η ΑΡΔοστάνη βγάζει αυτό το γάλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Γιατί αλήθεια ΄΄κατηγορείται΄΄ ο Μίτσελ από σύγαυρους, αλλά κυρίως από τα ΑΡΔάκια?
Α. Αμυντική λειτουργία
Στο πρώτο μισό της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών του CL το κεντρικό μας δίδυμο ήταν ο Μανωλάς και ο Σιόβας. Στην αρχή γελάγανε και οι πέτρες των θεμελίων του Γ. Καραϊσκάκης, αλλά τα δύο αυτά παιδιά με τη δουλειά τους, την στήριξη του προπονητή τους, αλλά και το πείσμα τους, ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΙΑΣΟΥΜΕ! Όποιος γαύρος πει ότι  περίμενε από το συγκεκριμένο δίδυμο μετά το πρώτο παιχνίδι με την Παρί, να υπάρχει τόσο ξεκάθαρη και απίστευτα θεαματική βελτίωση, μάλλον λέει ψέματα. Μετά ήρθε ο τραυματισμός του Σιόβα και ξαφνικά χάλασε αυτή η χημεία. Ο προπονητής βρέθηκε μπροστά σε ένα πρακτικά αδιέξοδο και άρχισε να πειραματίζεται, γιατί  ο πρώτος αντικαταστάτης του (Αβραάμ), ακόμα και σήμερα δεν είναι σε επίπεδο να κρατήσει την άμυνα στο προηγούμενο υψηλό επίπεδο (μιλάω για τον φετινό Αβραάμ κι όχι φυσικά γενικότερα) και ο Μαρκάνο ήρθε τελευταία στιγμή και προσωπικά τον θεωρώ μια εξαιρετική λύση, αλλά σαν πασπαρτού κι όχι σαν βασική επιλογή. Ποιός απέμεινε στον προπονητή? Μα φυσικά ο Παπάζογλου που μετά τον τραυματισμό του Σιόβα, μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, αφού για όποιον θυμάται έπαιζε από πέρυσι στην Μίτσελ εποχή σχεδόν πάντα στο δεξί άκρο της άμυνας. Άρα με δεύτερο στόπερ που μπαίνει στην ομάδα τον Ιανουάριο, πως είναι δυνατόν να έχεις καλύτερη εικόνα στην άμυνά σου? Γιατί αλήθεια κριτικάρουμε την τωρινή εικόνα της άμυνας της ομάδας μας γενικεύοντας για όλη την χρονιά κι όχι αυτής προ του τραυματισμού του Σιόβα? Γιατί όλα τα ΑΡΔάκια μιλούν γι’ αυτό λες και υπάρχει κανένα άλυτο πρόβλημα στα μετόπισθεν και αλήθεια δεν έχω διαβάσει ακόμα ποιός είναι ο λόγος κατά την γνώμη τους γι’ αυτό το περιβόητο πρόβλημα. Είναι θέμα παικτών, είναι θέμα διάθεσης, είναι θέμα φόρμας, είναι όλα αυτά μαζί? Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά ποιός ο λόγος να ψειρίζουμε την μαϊμού, παρά μόνο αν θέλουμε να κάνουμε κακό και να δημιουργήσουμε ανύπαρκτα προβλήματα και επιπλέον φορτίο στον προπονητή. Άλλο πράγμα η κριτική, αν πω για παράδειγμα ότι δεν μου αρέσει Χολέβας, εντελώς άλλο να χρεώνω στον Μίτσελ την κακή του φόρμα. Είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι ο αντίπαλος σκοράρει με την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ μας, είναι άλλο πράγμα να βγάζουμε άχρηστο και μυρωδιά τον Μανωλά.
Β. Κακή αγωνιστική κατάσταση
Δεν το δέχομαι με τίποτα. Η ομάδα έκανε προγραμματισμένη κοιλιά τον Ιανουάριο, όπως κάθε ομάδα με Ισπανό προπονητή, αλλά και γενικότερα κάθε ομάδα που έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετά τον Δεκέμβριο. Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποίησει το ημερολόγιο δείχνει αρχές Απριλίου και προφανέστατα και συνάμα λογικά, δεν μπορεί να αποδίδει το ποδόσφαιρο που είδαμε τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι κανόνας και προκαλώ κάποιον να μου δώσει ένα παράδειγμα ομάδας με τις υποχρεώσεις της δικής μας ομάδας που να παίζει στον ίδιο ρυθμό με αυτόν που έκλεισε το προηγούμενο έτος χωρίς να έχει για παράδειγμα συμβεί κάτι που αλλάζει αυτόματα όλη την φυσιογνωμία της (βλ. Μπαρτσελόνα με τον τραυματισμό του Μέσι). ΜΙΑ ομάδα και θα κωλοτουμπιάσω, θα του ζητήσω και συγγνώμη για τις μαλακίες που γράφω. Είναι απολύτως φυσιολογικό το ΄΄άδειασμα΄΄ της ενέργειας της ομάδας, κάτι που θα φαίνεται πιο πολύ όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς. Ο προπονητής μας από την μεριά του έχει κάνει σεμιναριακού επιπέδου διαχείριση παικτών όλη την χρονιά με ακριβώς αυτό τον στόχο, την όσο το δυνατόν καλύτερη ενεργειακή διαχείριση της ομάδας. Σε αυτό το σημείο θα θυμίσω σε όλους τους Βαλβερδολάγνους, ότι η δική του διαχείριση της ομάδας μας οδήγησε σε πρωτοφανή κατάρευση και Ευρωπαϊκό αποκλεισμό σε μια χρονιά που προσωπικά θεωρώ ότι είχαμε ότι χρειαζόταν για να κάνουμε το πολύ παραπάνω στην Ευρώπη (ομάδα, άστρο, δυναμική). Ώρα είναι να αρχίσουμε και με τον Ερνέστο τα γνωστά Ελληνικά (άσχετος, άμπαλος, κτλ). Στον μέσο Έλληνα οπαδό και ΑΡΔάκο που συχνωτίζεται με τον Αλέφαντο, είναι τεράστια πολυτέλεια και αηδιαστική γκλαμουριά η ύπαρξη του Μίτσελ ή του Βαλβέρδε παλιότερα στον πάγκο της ομάδας μας.
Γ. Έλλειψη επιθετικού
Ότι και καλά δηλαδή ξεπουλήσαμε τον Μήτρογλου και ξεμείναμε από γκολ, χωρίς να μου εξηγήσει κάποιος που οφείλεται ο προπονητής γι’ αυτό. Το πιστεύει αλήθεια κανείς αυτό? Όταν ακούγονται τέτοια πράγματα γιατί δεν περιγράφουμε όμως κι όλη την υπόλοιπη εικόνα. Δεν έφυγε μόνο ο Μήτρογλου, ουσιαστικά είναι εκτός ΚΑΙ όλοι οι υπόλοιποι που είχες στο ρόστερ, ο Σαβιόλα με τον Ολαϊτάν. Ο αντικαταστάτης του Μήτρογλου, Βαλντέζ, κι αυτός είχε δύο μυϊκούς τραυματισμούς σε διάστημα 2 εβδομάδων. Όταν λοιπόν έχεις ξεμείνει από όλους τους επιθετικούς σου σε κάποια παιχνίδια, πως είναι δυνατόν να μιλάμε για την φυγή ενός? Σημειωτέον ότι ο παίκτης είναι ακόμα τραυματίας στην Αγγλία και δεν θα έπαιζε προφανέστατα ούτε με την ομάδα μας ακόμα και σήμερα. Ανεξάρτητα από το παραπάνω  στα κρίσιμα παιχνίδια που ακριβώς φάνηκε η απουσία του Μήτρογλου? Στο δυσκολότερο παιχνίδι στον ναό με τους Άγγλους δεν βάλαμε 2 γκολ και εμφανίσαμε μια εξαιρετική επιθετική λειτουργία? Με τον Μήτρογλου πόσα θα βάζαμε αλήθεια, καμιά 8άρα τέρματα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας? Υπάρχει πραγματικά φίλαθλος που να πιστεύει ότι ένας παίκτης μπορεί να αλλάξει ριζικά και απόλυτα την εικόνα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας το 2014? Καμιά ομάδα στην υφήλιο ΠΟΤΕ δε μοίραζε συνεχόμενες 5άρες και άνω στους αντιπάλους της, καμιά ομάδα στην υφήλιο δεν βάζει εύκολα 5άρες σε ντέρμπι, άσχετα με τα θέλω τα δικά μας των οπαδών.
Ας μην λησμονούμε εύκολα, ειδικά όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο προπονητή, ποιός προπονητής εμπιστεύτηκε τον Μήτρογλου και τον ανέβασε πολλά αγωνιστικά επίπεδα και τελικά καρπώθηκε η ομάδα 15 ολόκληρα μύρια, πολύ παραπάνω από την πραγματική αξία του παίκτη? Ποιός προπονητής έκανε τον Φέισα να πουληθεί 4 μύρια? Ποιός προπονητής έκανε τον Φέτφα να πουληθεί 4 μύρια? Εδώ ακούσαμε και το τρελό, ότι ξεπουλήσαμε και το μεγάλο περουσιακό στοιχείο του συλλόγου, τον Φέτφα και τι θα κάναμε Σεπτέμβρη μήνα...
Όποιος θεωρεί ότι τον προπονητή δεν τον αγγίζει η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα, κάνει λάθος και αρκεί να προσέξει ότι για πρώτη φορά ο προπονητής μς αναγκάζεται να υπερασπιστεί το έργο του, τα παιδιά και την προσπάθειά τους. Μην γελιέστε σύγαυροι αυτός ο πόλεμος δεν έχει αποδέκτη τον ίδιο τον προπονητή. Ο στόχος του κοινού αντιολυμπιακού μετώπου έχει ονοματεπώνυμο και είναι απολύτως συγκεκριμένος, ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.  Αν κάποιος δεν το πιστεύει, θα μπορέσει άραγε να μου εξηγήσει πως γίνεται να ασκείται ασφυκτική πίεση με γκεμπελίστικους και καφενειακούς όρους σε έναν προπονητή που έχει αναδείξει πρωταθλήτρια την ομάδα του σχεδόν από την Πρωτοχρονιά, έχει αλλάξει Ευρωπαϊκό προφίλ με την πρόκριση – τρένο στους 16 του CL απέναντι σε τεράστιες ομάδες (Μπενφίκα και Παρί) και την ίδια ακριβώς στιγμή ο Αναστασίου να απολαμβάνει μια άνευ όρων και ορίων  ηρεμία και άφεση αμαρτιών, να επαινείται η όποια δουλειά του και να του δίνεται χρόνος, το πολυτιμότερο και ανεκτίμητο αγαθό για έναν προπονητή, για το μοντάρισμα μιας ομάδας. Πως είναι δυνατόν να μας μιλούν το καλοκαίρι για το δημιούργημα του Στέφενς και λίγους μήνες μετά να τον σουτάρουν και να τον λοιδωρούν τα ίδια ΑΡΔάκια που τον αποθέωναν και την ίδια στιγμή να δημιουργούν κλίμα υπέρ της απομάκρυνσης του Μίτσελ ακριβώς μετά το φιλικό με την Λίβερπουλ. Πως είναι δυνατόν να βγάζουν μια προσωπικότητα σαν τον Μίτσελ άσχετο και μυρωδιά και την ίδια στιγμή να αποθεώνουν τον κάθε Τσιώλη που δεν μπόρεσε να στεριώσει ούτε στα Γιάννενα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Θα ήθελα να θυμίσω λίγο το σκορ του πρώτου ημιτελικού με τις μπουγάτσες. ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΜΕ 2-1 και το αναφέρω γιατί από σχόλια στα ΜΜΕ  νόμιζα ότι ήρθαν και μας νίκησαν την Τετάρτη, όταν διάβαζα για ηθικές νίκες, για πτώση της κόκκινης χούντας, κτλ...
ΥΣΤ 2, Το μεγαλείο και το μέγεθος της ομάδας μας όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο προπονητής είναι το ακόλουθο
Παράλληλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατέρρευσε, όπως περίμεναν πολλοί στον αγώνα με την Μπάγερν. Αισθανθήκατε πως στις συναντήσεις του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές Αγγλίας χάθηκε η αίσθηση του μέτρου, στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα αναφορικά με τη δυναμική της ομάδας του Μόγιες;
 «Πιστεύω πως το παιχνίδι ανάμεσά τους έμοιαζε λίγο με το δικό μας παιχνίδι, με την έννοια ότι η Μπάγερν στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και επίσης είχε τις ευκαιρίες της. Ξεχνάμε όμως μία μικρή λεπτομέρεια, πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη Μπάγερν και σε εμάς. Ίσως είναι ο προϋπολογισμός των ομάδων, ίσως είναι το γεγονός ότι η Μπάγερν έχει τις βλέψεις να φτάσει στον τελικό. Η Μάντσεστερ όμως παρ' όλα αυτά είναι ένας αξιοπρεπής αντίπαλος και δυσκόλεψε τη Μπάγερν, όπως έκανε και με εμάς».

Η Μάντσεστερ μας δυσκόλεψε είπε κι όχι το ανάποδο. Φαίνεται ξεκάθαρα η πίκρα από τον αποκλεισμό κι αυτό δείχνει φιλοδοξία, που όπως φαίνεται το μεταφέρει και στους παίκτες. Οφείλουμε όλοι εμείς που στηρίζουμε και αγαπάμε την ομάδα να έχουμε υπομονή.

Σχόλια

Εικόνα jimakos

Είπα να μη γράψω τίποτα.Μια ότι πέρασαν κανα δυο μέρες, μια ότι τα περισσότερα τα είπαν τα άλλα παιδιά, μια από την καύλα μας με τα κορίτσια του πολο, σκέφτηκα ¨ποιος ασχολείται με τους μαλάκες;¨. Αλλά κάτι τέτοια άρθρα δεν σ' αφήνουν ν' αγιάσεις.
http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/yparxei_thema_mitsel.2725008.html
Δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή ο Καίσαρης θέλει να δημιουργήσει θέμα από το μηδέν ,ή κάποιοι μέσα στον Ολυμπιακο άρχισαν τα καλοκαιρινά.Αν η γκρίνια για τον Μίτσελ είναι από τους ΑΡΔ στα αρχίδια μας. Αν είναι από μερικούς οπαδούς ok τι να κάνουμε έτσι είναι ο οπαδός σ' όλο τον κόσμο. Αν όμως είναι μέσα απ'την ομάδα κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό. Ίσως είναι η ώρα να στηριχθεί ο προπονητής μας από τον κόσμο(αν φυσικά αυτοί που θεωρούν ότι τα θετικά του Μίτσελ είναι περισσότερα από τα αρνητικά του και οτι μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο σύλλογο, είναι η πλειοψηφία). Βαρέθηκα κάθε καλοκαίρι να ξεκινάμε απ'το μηδέν.
Υ.Γ.Διαβάστε ερώτηση δημοσιογράφου στη Μαργαρίτα Πλευρίτου μετά την κατάκτηση του κυπέλλου(στο vazeletta)
"Το μέλλον σου πως το σκέφτεσαι; Υπάρχει στο μυαλό σου το εξωτερικό;"
Βρε καραγκιόζη αυτό σε ενδιέφερε;

Εικόνα dono

Προσωπικά θεωρώ ότι η ομάδα το καλοκαίρι έχει μια ιστορική ευκαιρία, που δύσκολα θα ξαναρθει. Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, έχει την δυνατότητα να διατηρηθεί ο βασικός κορμό της ομάδας και να ψάχνουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για 2 άντε το πολύ 3 παίκτες που θα συμπληρώσουν το παζλ του ρόστερ της ομάδας. Αυτό είναι φοβερό και ενισχύει το φετινό επίτευμα. Αν διατηρηθεί κι ο προπονητής τότε θα δούμε έναν Ολυμπικαό τουλάχιστον 20% καλύτερο και σταθερότερο από φέτος. Δεύτερη προετοιμασία η ομάδα μαζί, η ίδια προπονητική φιλοσοφία, η ίδια διοικητική σταθερότητα

Εικόνα jimakos

Συμφωνώ για την ιστορική ευκαιρία. Ακόμη και παραπάνω παίκτες να χρειαστούν (4-5) είναι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο καλοκαίρι με τους 18 καινούργιους. Το βασικό είναι να διατηρηθεί ο ίδιος προπονητής για να κριθεί μετά από 2 χρονιές και με δικές του επιλογές.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Ο Μιτσελ εχει θεμα με τους ΑΡΔ τους παπαρες.
Οι οποιοι προσπαθουν να διχονιασουν το θρυλο.

Εικόνα jimakos

Ελπίζω να'ναι αυτό και να μην εννοεί κάποιον από τη διοίκηση.

Εικόνα apostolos gaganis

Σε γενικες γραμμες η αναρτηση σου με βρισκει συμφωνο. Ιδιως σε οσα αφορουν απουσιες παικτων, αναμενομενη αγωνιστικη ΄΄κοιλια΄΄ και αξια του προπονητη μας. Τον τελευταιο ειδικοτερα, ειχα υπερασπιστει σθεναρα σε διαφορα fora τους δυσκολους γιαυτον φθινοπωρινους μηνες, οταν αντιμετωπιζε εντελως πρωιμα και απολυτως αδικαιολογητα το γνωστο ΄΄πυρ ομαδον΄΄ απο ΜΜΕ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, γιαυτο και εδω και καιρο νιωθω ικανοποιημενος για τη δικαιωση μου, μολονοτι αυτο εχει ελαχιστη η΄ για ν΄ακριβολογησω, ΚΑΜΙΑ σημασια.

Παντα ομως υπαρχει και η altera pars. Να την δουμε λοιπον κι΄αυτη:

1. Καρδια και Μυαλο, ειναι γνωστο οτι πολλες φορες ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. Αυτο το δεχονται ΟΛΟΙ. Αλλα επιτασσει το μυαλο κι΄αλλα ποθει η καρδια σου. ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ.

2. Ο οπαδος, απανταχου της γης, σκεφτεται ΚΥΡΙΩΣ με την καρδια. Και τουτο το δεχονται ΟΛΟΙ. Γιαυτο και λεγεται ΟΠΑΔΟΣ, αλλιως θα λεγοταν π.χ. εμπειρος και ψυχραιμος αθλητικος αναλυτης. Αυτο το δευτερο, ειναι κατα τη γνωμη μου εκεινο που ΟΦΕΙΛΕΙ να χαρακτηριζει ενα σοβαρο αθλητικογραφο που, στις μερες μας, στις μερες των αργυρωνητων ΑΡΔ τα οποια μας κατακλυζουν, σπανιζει πλεον εξαιρετικα, αναζητουμενος με το ΄΄φαναρι΄΄. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Παλιοτερα ομως υπηρχαν πολλοι τετοιοι, αλλα φαινεται οτι κατι αναλογο ΄΄δεν πουλαει΄΄ πια. Σημερα ειναι η εποχη των ΄΄Δουρειων ιππων΄΄. Αρα και να θελεις, δεν μπορεις...

3. Περιπτωσεις οπου μυαλο και καρδια ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ, δηλαδη αυτο που ΘΕΛΩ να΄ναι και ΛΟΓΙΚΟ, ειναι λ.χ. οταν σκεφτεσαι: Αφου, ρε παιδι μου, εχω την μακραν ποιοτικοτερη ομαδα, το να ζηταει η ΚΑΡΔΙΑ μου για παραδειγμα να πηδηξω τον Βαζελο στο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. Αντ΄αυτου ομως, ΤΡΩΩ ΤΡΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ! Το να ζηταω να κερδισω ή να μη χασω απ΄τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονικη, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΧΑΝΩ. Το να ζηταω να κερδισω τον Αστερα στην Τριπολη ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΧΑΝΩ. Το να ζηταω με 19 τελικες και ασφυκτικη υπεροχη να ειχα κερδισει τον ΠΑΟΚ στο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, τον ΠΑΟΚ της μιας τελικης, με περισσοτερο απ΄το φτωχο 2 - 1, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. Ε! εδω ερχεται ο αλλος και σου λεει: Τί να κανουμε ρε φιλε, αυτες τις ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ τις εχει το ποδοσφαιρο, κι΄αυτη ειναι η γοητεια του... Ε! ρε αδελφια, πολλη...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΚΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΟΝΑΣ...

4. Αυτα ακριβως, τα τελευταια γεγονοτα, ειναι εκεινα που εχουν ΄΄χαλασει΄΄ την ΚΑΡΔΙΑ του ΓΑΥΡΟΥ, τον εχουν ευαισθητοποιησει και τον εχουν καταστησει - παραλογα; - ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ! Αν σκεφτεις μαλιστα οτι ζει ολο το χρονο μεσα σ΄αυτο το γνωστο κλιμα της αφισβητησης, της υπονομευσης και της σκοπιμης και κατ΄εξακολουθηση ΠΟΥΣΤΙΑΣ, ε! δεν μου φαινεται και τοοοσο παραλογο ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ, ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η Κ-Α-Ρ-Δ-Ι-Α ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΡΑΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ! Εχουμε, κυριοι, να κανουμε με ανθρωπους και ειδικα ΟΠΑΔΟΥΣ, ΠΟΥΧΟΥΝ ΝΕΥΡΑ, ΟΧΙ ΣΠΑΓΓΟΥΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-Ι-Ν-Η ΦΥΣΗ...

5. Τελειωνω τουτο το σχολιο μου, με μια παρομοιωση: Απλωνω ενα φρεσκοπλυμενο κατασπρο σεντονι στον ηλιο να στεγνωσει. Κι΄εκει που καμαρωνει απλωμενο κι΄ειμαι ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟΣ να το μαζεψω, ερχεται μια μυγα, που ΑΠΟ ΩΡΑ στριφογυριζει γυρω του, καθεται πανω του κι΄αφηνει ΤΟ ΜΥΓΟΣΚΑΤΟ ΤΗΣ. Τί κανεις τοτε; Θα σας πω εγω: Αλλοι το μαζευουν και το ΣΤΡΩΝΟΥΝ στο κρεβατι ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, κι΄αλλοι ΤΟ ΞΑΝΑΠΛΕΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΙ΄ΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΟ 99,9% ΤΟΥ ΣΕΝΤΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΑΘΑΡΟ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΤΟ RATM ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΚΑ - ΣΥΚΑ!

Υ. Γ. Αυτη η τριαρα απ΄το Βαζελο δεν χωνευεται με ΤΙΠΟΤΑ, αδερφια! ΘΕΛΩ ΤΟ ΄΄ΑΙΜΑ΄΄ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ! ΤΟ ΠΩΣ; ΤΑΠΑΜΕ, ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...

Εικόνα apostolos gaganis

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ:

- Με τον Μιτσελ, οχι απλως δεν εχω τιποτα, αλλα τον στηριζω απολυτα, θεωρωντας τον την πιο πολυτιμη μεταγραφη για την ομαδα μας. ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ. Τον εχω επανειλημμενα και δημοσια υποστηριξει σε διαφορες ιστοσελιδες, τοτε που τα πραγματα ηταν - αναιτια και πολυ βιαστικα - δυσκολα εως αρνητικα για το μελλον του.

- Πονο οπαδικο και ερωτηματικα εκφραζω για το ΣΕΡΙ των αρνητικων αποτελεσματων του τελευταιου καιρου, καθως και ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ με τον οποιον αυτα ηλθαν. Εχουν πεσει στο ΄΄τραπεζι΄΄πολλα: το μυαλο στη Μαντσεστερ, κορεσμος, φυσιολογικη κοιλια, το μυαλο στη Σαλονικη, διαιτησια, τυχη...Ολα φυσικα ισχυουν σε ποiκιλο βαθμο, για να επιβεβαιωθει το γνωστο: Η ηττα εχει πολλους πατεραδες...η νικη εναν, εμενα.

- Αν λοιπον μου ζητουσε καποιος, πού να γειρω την πλαστιγγα των οποιων ευθυνων, θα΄λεγα ευθεως ΣΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ - ΚΥΡΙΩΣ - ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ: ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ, ΤΗΣ Ψ Υ Χ Η Σ. Οχι απο ολους, αλλα απο αρκετους.

- Τελειωνω με μια φρασουλα που διαβασα σε τουτο τον ιστοτοπο προσφατα και μ΄αρεσε πολυ:΄΄Ή ματωνεις φανελλα ή κωλοτρυπιδα΄΄( Gheibol Clark. Mατζεστε-Μπαγερν 1-1: Σας γαμαει ο Βαγγελας. RATM, 17.07/02-04-2014 ).

Εικόνα dono

Ο οπαδός μπορεί να επιθυμεί ότι θέλει και κανένας δεν του το απαγορεύει. Αυτό που πιστεύω όμως είναι ότι θα πρέπει να έχει και μια πλευρά που θα λειτουργεί και με την κοινή λογική. Αν έρθει η μικτή κόσμου για παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πριν το παιχνίδι θα επιθυμώ να τους ρίξουμε 8 γκολ και να μην περάσουν την σέντρα. Αυτό δεν μπορεί να το πιστεύω και μέσα μου σοβαρά κιόλας, αλλά φυσικά μπορεί να είναι το θέλω μου, που συμφωνούμε ότι είναι καθαρά σκέψη και επιθυμία μόνο μέσω της καρδιάς μου.
Σε όλα συμφωνούμε επί της ουσίας, αλλά Κε Απόστολε το θέμα δεν είναι τι θέλει ο οπαδός, αλλά τι θα μπορούσε να κάνει ο προπονητής και τον χτυπούν ακατάπαυστα. Από εδώ μέσα έχουμε εναντιωθεί (σκληρότατα) στην διοίκηση και στον πρόεδρο προσωπικά, κοιτάχτε λίγο τα άρθρα στην περίοδο απομάκρυνσης του Ζαρντίμ, καθώς επίσης και αυτά του καλοκαιριού μόλις διαβάζαμε στα ΜΜΕ περίς επιθυμίας απομάκρυνσης του Μίτσελ. Αυτό δε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για δύο εξαιρετικά απλούς λόγους, δεν είμαστε ΑΡΔάκια και θωρούμε χρέος μας να υπερασπιστούμε την ομάδα, τουλάχιστον κάθε φορά που αισθανόμαστε ότι κάτι συμβαίνει που δεν είναι ρπος την κατεύθυνση της προόδου της και γενικότερα προς το καλό της.
Προφανώς και δεν άρεσε σε κανέναν το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον ζέλα, αλλά υπάρχει μια διαφορά που θεωρώ ότι είναι και η μόνη ένσταση μου στο σχόλιό σας. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες μόνο με στυγνούς αριθμούς, για δύο λόγους. Το ποδόσφαιρο, άρα και η έκβαση ενός παιχνιδιού, είναι πολυδιάστατη λειτουργία και δεν γίνεται να υπολογίσεις τίποτα χωρίς να πάρεις υπ' όψιν σου και την πολυπλοκότητα του πράγματος, όπως θέληση για νίκη, περίοδος που γίνεται το παιχνίδι, αγωνιστική φόρμα και σίγουρα ο παράγοντας ΤΥΧΗ, που παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια.

Εικόνα Chief Bromden

Κ. Απόστολε συμφωνώ πως μέσα του ο Γαύρος αρρώστησε με τα συγκεκριμένα παιχνίδια, αυτό θα έλειπε κιόλας, αλλά προσωπικά θεωρώ πως τα αίτια του μαύρου αυτού μήνα δεν προέρχονται από την προπονητική ασχετοσύνη του Μίτσελ αλλά από κακή διαχείριση, ελλειπή προετοιμασία και έλλειψη συγκέντρωσης (ευθύνες δικές του προφανώς και των παιχτών) και όλα αυτά σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα με πολλά κρίσιμα παιχνίδια με τις γνωστές παραμέτρους των τραυματισμών, αρκετά σοβαρά θέματα μεν αλλά χρήσιμα μαθήματα δε και ασφαλώς εκμεταλεύσιμα και αναστρέψιμα από ένα έξυπνο προπονητή (ο οποίος ως προπονητής βρίσκεται στην αρχή ακόμα και μαθαίνει).
Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καλύπτουμε τα κακώς κείμενα της ομάδας από όπου αν προέρχονται, κορυφαία η παρομοίωση σας! διδακτικός για άλλη μια φορά...
Φυσικά και το σεντόνι θα το ξαναπλύνουμε και θα το ρίξουμε και στον κλίβανο αν χρειαστεί...το θέμα είναι να βγαίνει από το πλυντήριο ολόλευκο,τη σκατόμυγα μια δυο θα την περιποιηθούμε... επικίνδυνο θα ήταν να βγαίνει ροζέ και να καταριόμαστε το σκίπ χωρίς να ψάξουμε πρώτα αν είναι ξεχασμένη καμιά κόκκινη κάλτσα η το ριγέ κοντομάνικο του Αλέφαντου.

Η τριάρα όντως πολύ βαριά Κ. Απόστολε, μόνο με μπουγάτσα θα πάει κάτω...

Εικόνα dono

αλλά από κακή διαχείριση, ελλειπή προετοιμασία
Τι εννοείς εδώ?

Εικόνα Chief Bromden

Λάθος μου που δεν ήμουν σαφής, αναφέρομαι σε κακή διαχείριση και ελλειπή προετοιμασία μόνο όσον αφορά το διάστημα από τον αγώνα με μην Μάντσεστερ μέχρι και τον αγώνα με το Βάζελο, έστω αυτές τις τρεις μέρες, γιατί εκεί για μένα έγινε η ζημιά, εκεί είναι όλο το ζουμί, αλλιώς τώρα δεν θα μίλαγε κανείς, θεωρώ πως δεν προετοιμάστηκε η ομάδα όπως έπρεπε.

Εικόνα dono

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται να έχεις δίκιο, αλλά εμείς έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα να μιλάμε εκ του αποτελέσματος και να κρίνουμε ανάλογα. Η θέση του προπονητή για το συγκεκριμένο παιχνίδι να κάνει το αυτονόητα δύσκολο, να προσγειώσει μια ομάδα που εκείνη την στιγμή πετούσε στα σύννεφα μετά την νίκη επί των Άγγλων μια νίκη που ήταν το ζητούμενο για πολλούς παίκτες επιλογής του Ολυμπιακού σαν επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον βάζελο, δεν το πέτυχε, η ένστασή μου είναι γιατί θα πρέπει να είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι παράδειγμα που σηματοδοτεί μια ολόκληρη απολύτως πετυχημένη χρονιά. Για το γόητρο? οκ θα συμφωνήσω, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι ήταν πολύ μεγαλύτερου γοήτρου τα όσα κατάφερε η ομάδα στην Ευρώπη, παρά το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον βαζελο

Εικόνα Chief Bromden

Σίγουρα κρίνουμε εκ του ασφαλούς, και εγώ προσωπικά πριν τον αγώνα σωστή θεώρησα την επιλογή της ίδιας ακριβώς ενδεκάδας, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου πως έχει καταφέρει πολλά η αμάδα φέτος για να διαγραφούν όλα μεμιάς, αυτό δεν θα αλλάξει ανεξαρτήτως κυπέλλου... αλλά ερμηνεύω την γενικότερη ψυχολογία που επικρατεί...
Την αξία του και τον χαρακτήρα του ως προπονητής την έχει δείξει, όλα τα παραπάνω που έθιξα απλά είναι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αλλά διορθώνονται και εύκολα.
Το θέμα τώρα γιατί βλέπω πως οι ''αντικειμενικοί'' προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα με αφορμή τη συνέντευξη είναι να στηριχθεί έμπρακτα ο Μίτσελ από τη διοίκηση αλλά προπαντός από τον κόσμο στα εναπομείναντα παιχνίδια, Η γιούχα δεν στοχοποιεί ορισμένους, τους παίρνει όλους αμπάριζα, και παίχτες και προπονητή ...

Εικόνα yiage

Αποστολε νομιζω περισσοτερο μας εχει "χαλασει" το γεγονος οτι αυτες οι παραδοξοτητες πεσανε μαζεμενες γιατι αν ηταν πιο αραιες χρονικα μεταξυ τους μαλλον θα μας κακοφαινοταν λιγοτερο. Ωστοσο θεωρω οτι αν στο τελευταιο παιχνιδι με τις μπουγατσες ειχαμε ενα σκορ 3-1 το οποιο δικαιουμασταν βασει ευκαιριων και ευκολα θα μπορουσε να ειχε γινει αυτο στο δοκαρι του Μαρκανο δεν ειχαμε το εστω και μικρο "χαλασμα" της Θετικης Αυρας στον κοσμο του Ολυμπιακου.
Ιδιαιτερα μας εχει ΠΕΙΡΑΞΕΙ (και αυτο τα εχει "γεννησει" ολα)ολους μας η ηττα και το σκορ με τον ποα αλλα πρεπει να θυμομαστε οτι σε αυτο το παιχνιδι ολοι οι Θεοι του Ολυμπου μας πηγαν ΚΟΝΤΡΑ.

Εικόνα dono

Συμφωνώ. Αν είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα με τον ποα τον Οκτ, ένα αρνητικό αποτέλεσμα με τον Αστέρα τον Δεκ και άλλο ένα στην Τούμπα τον Μαρ δεν θα μίλαγε κανείς τώρα.

Εικόνα Chief Bromden

Ξεκινώντας δικαίως ο Μίτσελ θεωρεί το εαυτό του αδικημένο, πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα με πολλά γκολ, παρολίγον τρομερή υπέρβαση στην Ευρώπη (προσωπικά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός σε ορισμένα ματς έπαιξε την καλύτερη μπάλα που έχει παίξει ποτέ σε Ευρωπαϊκούς αγώνες) και στα ημιτελικά του κυπέλλου με το πρώτα ματς να τον βγάζει νικητή... δεν γνωρίζει την νοοτροπία στην Ελλάδα, σε κάποια Ρεάλ έκανε καριέρα το γατάκι , σου λέει τι άλλο να κάνω;
Δεν έχει κάνει λάθη; φυσικά και έχει κάνει, όπως κάνουν όλοι και παντού, κοιλιά ειδικά προς το τέλος της σαιζόν όπως πολύ σωστά γράφεις dono κάνουν όλες οι ομάδες του κόσμου όπως ανέκαθεν κάνει και η ομάδα μας ανεξαρτήτως προπονητή, συνυπολογίζοντας και τους μαζεμένους τραυματισμούς που βγήκαν στις θέσεις των επιθετικών στο χειρότερο σημείο επιβαρύνοντας την αγωνιστική μας κατάσταση... ατύχησε διπλά ο Μίτσελ που όλα τα παραπάνω τα πληρώσαμε σε αγώνες σταθμούς (βλέπε βάζελο)που προκάλεσαν δικαιολογημένα πίκρα στον κόσμο.
Θεωρώ πως οι τελευταίες αντιδράσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό κατευθύνονται προς τους παίχτες (λόγω αδιαφορίας και έλλειψης πάθους) παρά προς τον Μίτσελ, και μιλάω για την καλοπροαίρετη κριτική από τους αγνούς οπαδούς του Ολυμπιακού(ας πάρουμε για παράδειγμα τα σχόλια μέσα εδώ τις τελευταίες 3-4 ημέρες), για το τι γράφουν και λένε οι ''αντικειμενικοί'' ας ενημερωθεί ο Μίτσελ από την διοίκηση για το τι επικρατεί στον χώρο...
Ένα πράγμα που γουστάρω στον πρόεδρο είναι πως θέλει να δουλεύει με καταξιωμένους ή πολλά υποσχόμενους προπονητές και να τους στηρίζει (στον Ζαρντίμ θεωρώ δεν έβλεπε αυτά που οραματιζόταν για τον Ολυμπιακό).
Το θέμα είναι εμείς τι προπονητή θέλουμε; θέλουμε αναλώσιμους προπονητές καμικάζι της άνοιξης των 3-4 αγωνιστικών όταν θα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για μια απέλπιδα προσπάθεια;
(κόλλιας, Αλέφας,Μπάντοβιτς,Σεγκούρα...) για να προκαλέσουν προσωρινά "ηλεκτροσόκ" και το καλοκαίρι φτου και από την αρχή; ή θέλουμε σοβαρό προπονητή, με φιλοδοξίες, πρόγραμμα και μεθόδους σύγχρονης προπονητικής που να μείνει καιρό και να δείξει έργο;
Γιατί με αυτό το κλίμα ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να προσφέρει εδώ...

Εικόνα dono

Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα.
Προφανώς κι έχει κάνει λάθη κι αυτός, η διαφορά είναι ότι τα κατάλαβε στην πορεία και τα διόρθωσε. Αυτό δείχνει τεράστια προσωπικότητα. Και ερχόμαστε τώρα στο εύλογο τελευταίο σου ερώτημα, τι σκατά προπονητή θέλουμε. Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι μας αρέσουν πολύ οι μέτριοι προπονητές και ομάδα που αποτελείται από 11 σούπερ σταρ, παρά μια ομάδα με καλό προπονητή και δικές του επιλογές παικτών, πολλές φορές παικτών συνόλου (βλ. Φουστέρ) κι όχι πριμαντόνες. Προσωπικά θεωρώ ότι η δεύτερη ομάδα νικάει την πρώτη any day of the week που λένε και στο χωριό μου

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Εγω φιλε προτιμω το δευτερο που λες στο τελος.
Πιστευω οτι ο Μιτσελ αν μεινει για χρονια στον Ολυμπιακο θα τον φτασει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Καλημερα.
Φιλε τελειο το αρθρο σου.
Το Καλοκαιρι ημουν(οπως και πολλοι αλλοι) απο τους επικριτές του Μιτσελ.
Μετα το παιχνιδι με την Παρι προσωπικα μετανοιωσα(οπως και πολλοι αλλοι) για οτι ειχα πει για τον Μιτσελ και απο τοτε οπου ακουω κακη κουβεντα για τον Μιτσελ σε συζητησεις,τον υπερασπιζομαι με το παραπανω.
Ο Μιτσελ πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος προπονητης που εχει περασει απο τον Θρυλο την τελευταια 10ετια,καθως αρχικα καταφερε μεσα σε ουτε 2 μηνες μετα το καλοκαρι να κανει τους περισσοτερους απο τους επικριτές να αρχισουν τις κολοτουμπες(φυσικα χάρις την στηριξη του Μαρινακη διοτι αν ηταν πχ. Ο Κοκκαλης θα ειχε φυγει νυχτα :p),επειτα καταφερε να φτασει τον Ολυμπιακο μια ανασα απο τους 8 της Ευρωπης με μολις ενα γκολ να μας χωρισε απο την προκριση,μετα εχει καταφερει να κανει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δουλεια στο ροστερ καθως δεν κοιταει ονοματα αλλα ουτε καριερες καθως κοιταζει την ορεξη,την διαθεση του παιχτη για τους αγωνες μεσα στην προπονηση και εχει καταφερει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δουλεια στις ακαδημιες(πχ Βεργος).Τελος πρεπει να βαλουμε ΕΜΕΙΣ σαν Γαυροι μια ασπιδα γυρω του.

Εικόνα dono

Στήριξη από τον πρόεδρο δεν ξέρω αν είχε καθολική το καλοκαίρι, αυτό που ξέρω είναι ότι κατάφερε με την δουλειά του και φυσικά με την άριστη εικόνα της ομάδας να αλλάξει τελείως το αρνητικό κλίμα και ταυτόχρονα να προοδεύσει η ομάδα. Αυτό είναι μεγάλη μαγκιά

Εικόνα Count Cagliostro

Απορώ ποιους να εννοούν άραγε οι σημερινές κωλοφυλλάδες όταν γράφουν πως η συνέντευξη Μίτσελ στην ΝΟΒΑ είχε "συγκεκριμένους αποδέκτες";
Τους εαυτούς τους;

Εικόνα dono

ΑΡΔάκια και μια μερίδα οπαδών που μετά το παιχνίδι με τον ποα έχει ξεσαλώσει???

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Αδερφε προσπαθουν να ριξουν σταχτη στα ματια μας και να δημιουργησουν διχονια στην ομαδα.
Πχ. δες εδω τιτλο σε αρθρο http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/olympiacos/h-eswterikh-gkri...

Εικόνα yiage

Dono συγγαυρε χαιρομαι για το αρθρο σου και μπραβο. Ο Μιτσελ ειναι ενας απο τους 2-3 ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ προπονητες, αν οχι ο ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ολων που εχουμε δει στην Ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια. Στους 2-3 εχω βαλει μεσα και τον Βαλβερδε και ισως να μου διαφευγει καποιος αλλος που να αξιζε να ειναι σε αυτη την τριαδα.

Κατα την γνωμη μου ενας Προπονητης του Συχρονου Ποδοσφαιρου οπως εχει διαμορφωθει τα τελευταια 10-15χρονια για να ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ χρειαζεται εκτος απο τις καλες Γνωσεις Τακτικης (αλλωστε ειναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοι που τις εχουν) να γνωριζει:
α) Να ΕΚΦΡΑΖΕΙ με ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ και ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ τον εαυτο του,τις σκεψεις του, τις εντολες και τα μηνυματα του. (δεν υπαρχουν ετσι παρερμηνειες/ασαφειες/αποριες)
β) Να ΕΜΠΝΕΕΙ τους παιχτες του με την Προσωπικοτητα του Αφοσιωση,Πειθαρχια,Εμπιστοσυνη και Αυτοπεποιθηση.
(θα δινουν το κατι παραπανω ΚΑΙ για τον προπονητη τους οι παιχτες)
γ) Με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να διαχειριζεται προσωπα και καταστασεις εντος της ομαδας και να παραδεχεται τα οποια λαθη του (ετσι θα μεγαλωνει την εκτιμηση των ποδοσφαιριστων στο προσωπο του)
δ) Να τον χαρακτηριζει ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ , ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αυτα ειναι τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να πετυχει ενας Προπονητης εχοντας βεβαια και τις Γνωσεις Τακτικης.
Ο Μιτσελ εχει δειξει και με το παραπανω εως τωρα οτι ειναι ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ.

υγ. Ασε που δεν πιστευω να μας τον αφησουνε στο Θρυλο για πολυ.

υγ.2 Μην ξεχνανε καποιοι οτι αυτοι που δεν κανουν λαθη ειναι αυτοι που δεν κανουν τιποτα.

υγ.3 Ειχε πει για τον Μουρινιο ενας παιχτης της Τσελσι πριν λιγα χρονια το εξης <<Νοιωθουμε μεσα στον αγωνα τον Μουρινιο να ειναι και αυτος ακριβως διπλα μας και να τρεχει μαζι μας>>

Εικόνα dono

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί. Δεν ξέρω αν είναι ο ικανότερος που έχουμε δει, είναι σίγουρα όμως ένας ικανότατος ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ κι όχι βέβαια άνεργος τηλεσχολιαστής όπως τον λοιδωρούσαν τον πρώτο καιρό, ειδικά μετά τον αποκλεισμό από την Λεβάντε. Απλά θέλω να συμπληρώσω κάτι στο συλλογισμό σου. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ο πορπονητής μας κι αυτός το έχει σε απόλυτο βαθμό, είναι ο συντονισμός με τον ψυχισμό της ομάδας που βρίσκεται. Πρέπει δηλαδή να συντονίζεται ο δικός του ψυχισμός με αυτόν του οπαδού, γιατί αν δεν το έχει δεν θα μπορέσει ποτέ να το μεταφέρει και στους παίκτες. Θυμήσου λίγο τους πανηγυρισμούς του μέσα στην Λισσαβώνα στο παιχνίδι με την Μπενφίκα και θα καταλαβεις τι εννοώ. Αυτό το θεωρώ κομβικό για να στεριώσει ένας προπονητής

Εικόνα yiage

Πολυ σωστα το επισημαινεις το παιχνιδι στην Λισσαβωνα γιατι εκει ειδαμε τον Θρυλο να παιζει ΜΠΑΛΑΡΑ σε μια απο τις πιο ΚΑΥΤΕΣ εδρες στον κοσμο ΑΛΛΑ περισσοτερο εκτιμησα τον Μιτσελ με το να ειναι ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ μεχρι το τελος του αγωνα και με αυτο ΕΔΕΙΞΕ τον συντονισμο με τον ψυχισμο της ομαδας.
Μαλιστα με περηφανεια το επεσημανα στους φιλους καποιοι απο αυτους "αλλοθρησκοι" κιολας(βαζελοι) που παρακολουθουσαμε τον αγωνα μαζι και παραδεχομενοι την αληθεια αυτη ομολογησαν την ΖΗΛΕΙΑ για εναν τετοιο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που εχει ο Ολυμπιακος.

υγ. Μαλιστα ηταν ορθιος ολη την ωρα του αγωνα μεσα στην βροχη ΔΙΧΩΣ να κανει "καραγκιοζιλικια" και "επιδειξεις". Μιλαμε για ΜΑΓΚΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΣΤΥΛ.