ΕΕΕ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ



Και τι δεν είδαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. 

Είδαμε ένα φιλικό στο γήπεδο της λαγοφλώρου με απρόσμενη εξέλιξη για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, τους προέδρους τους. Είδαμε ξύλο ανελέητο μεταξύ των φιλάθλων, σε μια μετακίνηση φιλάθλων του μπάοκ μετά από πολλά χρόνια. Οι εικόνες ντροπής σβήστηκαν μονομιάς μετά από την δήλωση συγγνώμης του τουίτη και την ταυτόχρονη παρουσία  του με τον Ιβάν της στέπας στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην δημιουργία κλίματος προβοκάτσιας, στην προσπάθεια συμμετοχής της Αστυνομίας στα επεισόδια, όποιος είδε την χθεσινή δίκη της Δευτέρας αυτό γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό. Εχθές έβγαλαν μέχρι και την Αντριάνα Μαραγκού για να πει κι αυτή σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου την άποψή της για το θέμα. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν όλοι οι αντιολυμπιακοί, το ποδόσφαιρο της Αντριάνας.  

Είδαμε πάλι να βγαίνουν στην τηλέοραση άνθρωποι ξένοι προς τον αθλητισμό και να καταδικάζουν τα επεισόδια, σαν πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στον παγκόσμιο αθλητισμό παρά μόνο στην Ελλάδα κι όλα αυτά σε ένα Σαββατοκύριακο που είχαμε τρελά πράγματα σε όλη την Ευρώπη. Πράγματα που στην Ελλάδα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα σε τέτοια κλίμακα. Πράγματα που ξεπερνούν κατά πολύ οτιδήποτε έχουμε δει και ρίχνουμε ανάθεμα. 

Στα πλαίσια του τελικού κυπέλλου Ιταλίας, οι οπαδοί της Ρόμα έστησαν καρτέριείχαν ραντεβού) με τους αντίστοιχους της Νάπολι και είχαμε έναν Ναπολιτάνο οπαδό σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό ενός γνωστού ακροδεξιού οπαδού της Ρόμα. Ο αρχηγός των οπαδών της Ναπόλι, με το παρατσούκλι ψοφίμι, είναι ο γιός του αρχηγού της Ναπολιτάνικης μαφίας. Στην διάρκεια, αλλά κυρίως στο τέλος του παιχνιδιού είχαμε εισβολή οπαδών της Νάπολι στον αγωνιστικό χώρο και επεισόδια με ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου τέτοιας έκτασης που η Ιταλική τηλεόραση αναγκάστηκε να δείχνει πλάνα του... ουρανού. Φανταστείτε τώρα έναν γνωστό οπαδό του γαύρου να είχε πυροβολίσει σε ραντεβού οπαδών έναν άνθρωπο τι θα γράφανε. Φανταστείτε τι θα γράφανε εάν γνωστός οπαδός του γαύρου ήταν γιός του αρχηγού της Ελληνικής μαφίας, της 17Ν ή της ΧΑ (δεν συγκρίνω ιδεολογικά τους συγκεκριμένους χώρους, απλά δέιχνω αντίστοιχες ακραίες ομάδες). Η μητέρα του θύματος δήλωσε ότι συγχωρεί τον δράστη και ότι ο γιός της ήταν καλό παιδι αλλά συμπεριφερόταν σαν γνήσιος οπαδός της Νάπολι. Εδώ θα ουρλιάζαμε ΜΟΝΟ κατά του δράστη, λες και το θύμα πήγε στο ραντεβού για να παίξει μπιρίμπα ή για να ανταλάξουν τηλέφωνα και γλωσόφιλα με τους απέναντι. Η υποκρισία της Ελληνικής κοινωνίας δεν περιγράφεται ΚΑΙ στον χώρο του αθλητισμού, όπως εξάλλου και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. 

Το γεγονός όμως που στιγμάτισε όλους τους αντικειμενικούς, ήταν η χθεσινή ισοπαλία της Λίβερπουλ στην Αγγλία, με την οποία εκτός απροόπτου αποχαιρετά τον τίτλο που έτσι κι αλλιώς ήταν πια ξεκάθαρα το outsider. Ομάδα που θέλει πάση θυσία την νίκη, προηγείται 0-3 και μέσα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού ισοφαρίζεται από μια αντίπαλο που ουσιαστικά δεν είχε κάποιον ορατό στόχο, αυτό είναι έκπληξη σίγουρα. Αν όμως το αντίστοιχο είχε γίνει με τον γαύρο στην Ελλάδα, τότε όλοι θα μιλούσαν για παράγκα, για ομάδες δορυφόρους και για ποδόσφαιρο του Μαρινάκη. Αν το είχε κάνει ο ζέλας όλοι οι ΄΄έγκριτοι΄΄ ΑΡΔάκοι θα μιλούσαν για τεράστια νίκη του ποδοσφαίρου και όλλοι θα εξυμνούσαν  την καθαρότητα της ομάδας με το λάπατο για έμβλημα. Η πλάκα είναι ότι μετά το παιχνίδι η Τότεναμ ανέβασε αυτό στο twitter. Σημειωτέον ότι αποτελέσματα κόντρα στην λογική της δυναμικότητας των ομάδων συμβαίνουν κάθε χρόνο σε όλα τα πρωταθληματα παγκοσμίως, απλά όταν συμβαίνει με αντίπαλο τον γαύρο φταίει η παράγκα, ενώ για όλους τους υπόλοιπους είναι φυσιολογικό.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

 

ΥΣΤ 1. Αλήθεια αυτοί που πρότειναν και ενορχήστρωσαν την μετακίνηση των οπαδών του μπάοκ, ο τουίτη και ο Ιβάν, δεν έχει καμία ευθύνη γι αυτά που έγιναν την Κυριακή? Ο μπάοκ θα ξαναπάιξει τούμπα το 2015? 

 

Σχόλια

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ.ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο αναστασιου ΤΩΝ -20 ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ Ο μπεργκ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΟΣΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΑΣ.ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ....

Εικόνα dono

Οι άμθρωποι που έχουν βγάλει κορυφαία ομάδα αυτή του Κυράστα σε χρονιά που ο ποα δεν έχει πάρει τίποτα, περίμενες κάτι καλύτερο???