ΠΑΛΙ ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΜΠΑΟΚ - ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ CAS



Θυμάστε τον μπαοκούλη του Ιβάν της στέπας που δεν κάνει ΠΟΤΕ ενστάσεις? Εεεε για ακόμα μια φορά (έχουμε χάσει τον λογαριασμό φέτος) κάνει ένσταση κατά της τιμωρίας του της αφαίρεσης 3 βαθμών για τα έκτροπα και ανεπανάληπτα του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο κοτέτσι της Τούμπας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της μπουγάτσας.
Έπειτα από την απόφαση “σκάνδαλο” της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα Play Offs του πρωταθλήματος, αλλά και για την – κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA – έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ.
Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.
Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της.
Παράλληλα στην ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των Play Οffs μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής».

Ο μπάοκ που επαναλαμβάνω δεν κάνει ΠΟΤΕ ένσταση, κατέφυγε ή τουλάχιστον έχει αυτή την πρόθεση, στο CAS για να εξαφανιστεί η τιμωρία του ή αλλιώς ΄΄σκάνδαλο΄΄ όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν. Κάπου εδώ ο Ιβάν, μη γνωρίζοντας Ελληνικά ούτε για δείγμα, μάλλον κατάλαβε κάτι λάθος, χαμένος στην μετάφραση μάλλον μας προέκυψε. Την τιμωρία της ομάδας του δεν την επέβελε - αποφάσισε η κακιά ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ του Σαρρή, αλλά ένα ανεξάρτητο όργανο που αποτελείται ΚΑΙ από τακτικούς δικαστές. Αυτό μάλλον έκαναν πως δεν το κατάλαβαν. Την μη τιμωρία της έδρας τους για τα έκτροπα του τελικού κυπέλλου, αλλά και της πρώτης αγωνιστικής των play offs στην λαγοφλώρο, μάλλον καταλαβαίνω ότι δεν ασχολούνται με αυτά α πράγματα. Η ίδια η κακιά και ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ του Σαρρή που του αθώωσε κακώς και παράνομα, τότε έκρινε καλώς και αντικειμενικά...
Η υπόθεση έχει πολλά σκέλη. Το πρώτο είναι το ηθικό. Ο μπάοκ που κόπτεται για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θέλει ουσιαστικά να τρομοκρατεί και να βιάζει κάθε έννοια ποδοσφαίρου, χωρίς να τιμωρείται. Θέλει δηλαδή να κάνει το κοτέτσι του ζούγκλα, όπως αυτή που είδαμε την Μ. Τετάρτη, αλλά να μένει ατιμώρητος από όλους. Φαίνεται ότι εκεί στην στέπα έτσι λειτουργούν, έτσι έχουν μάθει και προσπαθούν να φέρουν τα ήθη και τα έθιμα τους κι εδώ.
Το άλλο σκέλος του θέματος που προκύπτει είναι το καθαρά αγωνιστικό. Μια ομάδα που έχει κερδίσει την δεύτερη θέση σε έναν μικρό μαραθώνιο 6 αγώνων, έχοντας χάσει μέσα στο γήπεδο βαθμούς που δεν τις επέτρεψαν να κατακτήσει την πρωτιά (ανεξάρτητα από την αφαίρεση των 3 βαθμών) και αυτόματα την συμμετοχή της στους προκριματικούς του CL, έρχεται τώρα και δεν αποδέχεται τα play offs και αναγκάζει (ή τουλάχιστον θέλει) την διοργανώτρια να μην επικυρώσει την τελική βαθμολογία της εν λόγω διοργάνωσης. Εκτός του γεγονότος ότι ακόμα μια φορά ξεφτιλίζονται, κάτι που δεν τους είναι πρόβλημα προφανώς, προκύπτει κι άλλη μια παράμετρος που φυσικά κανένα ΑΡΔάκι δεν φέρνει στην επιφάνεια. Ποιός ευνοήθηκε βαθμολογικά από την τιμωρία της μπουγάτσας? Ποιός κέρδισε την πρώτη θέση στα play offs μετά την αφαίρεση βαθμών από τον μπάοκ? Μα φυσικά το συνεταιράκι τους ο ποα. Αλήθεια αν δικαιωθεί ο μπάοκ (πράγμα εξωφρενικό, άδικο και εκτός κάθε νόμου και λογικής) τότε ποιός θα ζημιωθεί? ΜΑ φυσικά πάλι ο ποα το συνεταιράκι τους. Θέλω πραγματικά να δω την αντίδραση του τουίτη για την προσφυγή του μπάοκ στο CAS. Μέχρι στιγμής όλοι οι βάζελοι είναι μούγκα στην στρούγκα, όλοι οι βάζελοι είναι παγερά αδιάφοροι σε αυτά που συμβαίνουν κι ο τουίτη σιωπηλός. Πάνε άραγε τα γλωσόφιλα των δύο κολητών? Άραγε θα ξαναδούμε αγκαλίτσες και σεξουαλικά υπονοούμενα της γλώσσας του σώματος από τους δύο συνέταιρους? Το μέλλον θα δείξει, αν και είμαι σίγουρος ότι είναι πρώτα αντιολυμπιακοί και μετά οπαδοί των ομάδων τους κι αυτό αρκεί για να κρατήσει προς το παρόν ενωμένο το αντιολυμπιακό μέτωπο.
Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα προσφυγής σε οποιοδήποτε δικαιοδοτικό όργανο που κρίνει η ίδια για την προάσπιση με ένδικα μέσα του ΄΄δίκιου΄΄ της. Αν όμως αυτό γινόταν με τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή, τότε θα είχαμε οργή από όλους τους εμπλεκόμενους και όλους τους γύρω γύρω, όπως παράγοντες τύπου Βελλή (αλήθεια αυτός ζει?), ΑΡΔάκια κάθε απόχρωσης και πικραμένους ιντερνετικούς γαύρους. Θα είχαμε εκπομπές του Θωμαίδη σε καθημερινή βάση και όχι όπως εχθές που μας έδειχνε κινούμενα σχέδια...
Κατά τα άλλα όλα καλά πάνε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και για να μην ξεχνιόμαστε για όλα τα κακά φταίει φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Στο vazeletta πήρανε γραμμή τι έγινε ή δεν μοίρασε ακόμη non papers ο μπούλης-λαπάς-Βασιλαράς;

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΝ, προσφυγουν στο CAS, ελπιζοντας σε μειωση της ποινης τους δηλ. σε ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ της υφισταμενης τιμωριας, τουτο σημαινει οτι το CAS μπορει και Ν΄ΑΥΞΗΣΕΙ την ποινη τους;

Εικόνα dono

Απόστολε (τα Κε μου τα έχεις απαγορεύσει...) ζητούν κατάργηση της ποινής κι όχι τροποποίηση λόγω μη νόμιμου δικαστικού σχήματος της επιτροπής που τους επέβαλε την ποινή.
Ακριβώς το ίδιο είχαν επικαλεστεί στην έφεση που έκαναν στην υπόθεση Δώνη, αλλά φυσικά πήραν το μακρύτερο.

Εικόνα savvas gridlock

Φυσικά. Άσε που το CAS έχει και έξοδα...