ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ - ΑΕΚ - ΚΡΑΤΟΣ



Διαβάζουμε στο διαδίκτυο την παρακάτω είδηση.
 
Απαλλάχθηκε τη Δευτέρα κατά πλειοψηφία, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ο πλοίαρχος πλοίου της εταιρείας Αιγαίον Όιλ... ο οποίος κατηγορείτο μαζί με τον αδερφό του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιάκωβο για υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, μεγάλης έκτασης.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά έκρινε πως δεν τελέστηκε η πράξη της νόθευσης των βιβλίων του πλοίου για να αποκρυφτεί λαθρεμπορία πετρελαιοειδών.Υπέρ της αθώωσης τάχθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννης Χατζηγεωργίου και οι Εφέτες Χρονόπουλος και Λιούλη, ενώ την καταδίκη του πλοιάρχου ζήτησαν οι Εφέτες Αθανάσιος Θεοφάνης και Ζωή Καραχάλιου.Νωρίτερα στην πρόταση της υπέρ της ενοχής του κατηγορουμένου είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας Αναστασία Δημητριάδου.Η υπόθεση αφορούσε νόθευση του ημερολογίου του πλοίου που φερόταν να έκανε ο πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ», προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα περίπου 6.000.000 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (ναυτιλίας) τα οποία διακινήθηκαν παράνομα μέσα στο 2001, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Σημειώνεται ότι από τη μη καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2.218.721,06 ευρώ.
Για την υπόθεση αυτή ο Μελισσανίδης και οι συγκατηγορούμενοι του (σ.σ. ο πλοίαρχος και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Ετζιάν ΙΙΙ») αθωώθηκαν αρχικά και από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όπως είχε αποκαλύψει το directnews.gr στις 25-5-2013.
Όμως τότε παρενέβη ο Εισαγγελέας της Έδρας, Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος είχε ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Πρωτόδικου Δικαστηρίου που και αυτή είχε εκδοθεί κατά πλειοψηφία.
Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 2 Μαΐου με κατηγορούμενους τον Ιάκωβο Μελισσανίδη, τον πλοίαρχο πλοίου της εταιρείας και τον υπεύθυνο εφοδιαστικής εταιρείας.
Όμως δεν χρειάστηκε να υποστεί... τη δικαστική βάσανο ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών «Αιγαίον Όιλ», Ιάκωβος Μελισσανίδης.
Με συνοπτικές διαδικασίες και μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Πολυχρόνη Τσιρίδη, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα να μην κάνουν δεκτή την έφεση που είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, κρίνοντας ότι ήταν τυπικά απαράδεκτη ως προς το πρόσωπό του.
Στην ένστασή του, ο δικηγόρος του Ιακ. Μελισσανίδη Π. Τσιρίδης ανέφερε ότι δεν υπήρχε επαρκής αιτιολογία από τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.
Ειδικότερα, όπως προέκυπτε από το κείμενο της έφεσης, η αιτιολογία αφορούσε μόνο το συγκατηγορούμενο πλοίαρχο του πλοίου της Αιγαίον Όιλ και όχι τους δύο άλλους κατηγορούμενους, Ιάκωβο Μελισσανίδη και τον υπεύθυνο εταιρείας συμφερόντων του.
Αν και οι λόγοι της έφεσης του εισαγγελικού λειτουργού ήταν και για τους τρεις, το γεγονός ότι δεν προσωποποιούνταν για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, αποτελεί λόγος απόρριψης της έφεσης, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Μελισσανίδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της Έδρας Αναστασία Δημητριάδου είχε προτείνει στην αγόρευσή της την απόρριψη της ένστασης του δικηγόρου.
Όμως και οι πέντε δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά (Ιωάννης Χατζηγεωργίου πρόεδρος, Αθανάσιος Θεοφάνης, Ζωή Καραχάλιου, Χρονόπουλος και Λιούλη μέλη) είχαν διαφορετική άποψη. Δέχθηκαν, δηλαδή, την ένσταση και έτσι ο κατηγορούμενος Ιάκωβος Μελισσανίδης δεν δικάστηκε εκ νέου για την υπόθεση λαθρεμπορίας.
Έτσι ο μόνος που δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ήταν ο πλοίαρχος του πλοίου, καθώς μόνο γι' αυτόν ο Εισαγγελέας Π. Μπρακουμάτσος είχε συντάξει αιτιολογημένη γνώμη...
Χωρίς δικηγόρο το Δημόσιο!
Όπως και στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία, δεν παρέστη δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, παρά το γεγονός ότι η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή είχε καυτηριάσει την στάση του Δημοσίου με ερώτηση της στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.Δεν υπήρχε κανείς δικηγόρος να αντικρούσει την ένσταση του δικηγόρου του Μελισσανίδη και να υποστηριχθούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου για την είσπραξη των δασμών και φόρων από την εταιρεία πετρελαιοειδών.Ο ίδιος ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ι. Χατζηγεωργίου παρατήρησε την απουσία δικηγόρου του Δημοσίου κατά την εξέταση του μάρτυρα κ. Κατσά πρώην διευθυντή του Ζ Τελωνείου Πειραιά.«Σε μικρότερες υποθέσεις είναι παρών το Δημόσιο. Δεν είναι δυνατό ο νομικός σύμβουλος να μην έχει έρθει» είχε πει ο πρόεδρος..
Με την αθώωση και του πλοιάρχου πλοίου της εταιρείας Ετζίαν Όιλ δίνεται τέλος σε μια υπόθεση που κράτησε 13 χρόνια (!!!) μέχρι να τελεσιδικήσει στις δικαστικές αίθουσες και ενώ είχε ήδη παραγραφεί σε προγενέστερο χρόνο το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας και ενώ ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, τότε διευθυντής του αρμόδιου Τελωνείου είναι ήδη συνταξιούχος...
 
Αθωώθηκε η εταιρία  συμφερόντων τιγρούλη, με μπροστινό και βιτρίνα τον αδελφό του Ιάκωβο, στις κατηγορίες του για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο καυσίμων με οριακή πλειοψηφία 3-2. Δεν δικάστηκε ακριβώς, μιας και ένα νομικό τερτίπι που επικαλέστηκε ο συνήγορος του Μελισσανίδη στην ουσία απάλλαξε τον ίδιο και την εταιρία του για αξιόποινη πράξη που έκανε πλοίο ιδιοκτησίας του (!!!! είναι να γελάς). Επικαλέστηκε ο δικηγόρος της πλευράς Μελισσανίδη ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας και η ίδια η εταιρία δεν έχει καμιά ευθύνη, δεν μπορεί να την αφορά η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας της έδρας του πρώτου δικαστηρίου, άρα την ευθύνη και την όποια τιμωρία θα την διεκδικούσε ο καπετάνιος του πλοίου. Δηλαδή ο καπετάνιος του πλοίου του Μελισσανίδη έκανε από μόνος του και χωρίς η εταιρία να γνωρίζει λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή. Ο ίδιος ο αδελφός του Μελισσανίδη δεν αθωώθηκε ΠΟΤΕ, δεν χρειάστηκε να γίνει αυτό αφού η υπόθεση παραγράφηκε πολλά χρόνια πίσω... Αυτό είναι το ένα θέμα που προκύπτει από την είδηση και ας πούμε ότι αφορά μόνο τους νομικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας, για τους υπόλοιπούς μας απλά θεωρώ ότι είναι μια ακόμα βάναυση προσβολή της νοημοσύνης μας, αλλά σε αυτό το σημείο πες ότι οπαδικό σάιτ είμαστε δεν μας ενδιαφέρει.
 
Το άλλο θέμα και απίστευτα σοβαρό αφορά το κράτος, τις αβάντες του προς τον Μελισσανίδη και φυσικά την επανάληψη μιας ιστορίας που την έχουμε ξαναδεί, ως δια μαγείας και σύμπτωσης πάλι στην οικογένεια της κούλας - προσφυγοπούλας.
 
Το Ελληνικό δημόσιο έχασε από αυτή την ιστορία 2,22 εκ ευρώ, τα έχασε από την στιγμή που δεν παραβρέθηκε ΚΑΝΕΙΣ νομικός του σύμβουλος να αντικρούσει την ένσταση του δικηγόρου της εταιρίας του τιγρούλη, μιας ένστασης που τελικά όπως είδαμε έγινε δεκτή και έβγαζε από το κάδρο της υπόθεσης την οικογένεια Μελισσανίδη και την εταιρία του, άρα στην ουσία χωρίς την παρουσία του δημοσίου η υπόθεση τελείωσε σύμφωνα με τα συμφέροντα του Μελισσανίδη. Δηλαδή το κράτος σε μια νομική διεκδίκηση 2,2 εκ ευρώ ήταν προκλητικά απών, ήταν προκλητικά αβανταδόρικο για ακόμα μια φορά σε ένα πρόσωπο που τυπικά ηγείται της παε κούλας (λέω τυπικά γιατί ακόμα η κουλίτσα δεν έχει καν πτωχεύσει, ο ίδιος ο Μελισσανίδης δεν έχει βάλει δεκάρα τσακιστή, δεν έχει θεωρητικά ούτε ΜΙΑ μετοχή). Η ιστορία με την απουσία (ή μη παράσταση) του εκπρόσωπου του Ελληνικού Δημοσίου σας θυμίζει τίποτα? Για να θυμηθούμε λίγο κι αυτό και ας μην βιαστεί κανείς να το κρίνει άσχετο. Η κούλα του σημερινού, κατά τα φαινόμενα και δήλωσή του, ιδιοκτήτη της κουλίτσας φέσωσε όποιον μιλούσε Ελληνικά αλλά κυρίως το Ελληνικό δημόσιο μέσω της υπαγωγής της στο άρθρο 44 - φωτογραφικό για την σωτηρία της κουλίτσας με χρέη που της ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ύψους 165 εκ ευρώ!!!!!! Πως έγινε αυτό το απίθανο και εδώ να θυμήσουμε ότι η κούλα δεν έκανε μόνο μία φορά αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 44, αλλά όταν είδαν ότι η υπαγωγή στο άρθρο με καθαρά επιχειρηματικά και οικονομικά κριτήρια δεν θα ήταν δυνατή, έκαναν το αυτονόητο. Δεν παρουσιάστηκε εκπρόσωπος του Ελληνικού δημοσίου στην εξέταση του αιτήματος υπαγωγής της στο άρθρο 44 και τελικά φυσικά και η υπαγωγή εγκρίθηκε, αφού δεν υπήρχε καμία ένσταση (η μη παρουσία εγώ έτσι την ερμηνεύω) του Ελληνικού δημοσίου. Η δικαιολογία για αυτή την απουσία είναι ότι τον έφορο λέει, τον έπιασε λάστιχο στο αυτοκίνητο...
 
Αυτή είναι η ομάδα της κλάψας και της κάθε λογής λαμογιάς και κομπίνας, αυτό είναι και το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της (???). Απολύτως ταιριαστό και σίγουρη επιτυχία αυτό το πάντρεμα. Όταν όμως θα ανεβείτε στην superleague τότε όλα τα λόγια τα μεγάλα πρέπει να γίνουν πράξεις και να μπει το χέρι στην τσέπη κι όχι λόγια και τα ψεύτικα όνειρα που πουλάει το συγκεκριμένο δίδυμο (ομάδα - ιδιοκτήτης) ένα χρόνο τώρα. Με το καλό και το νέο γήπεδο με την νέα περιφερειάρχη να κωλοτρίβεται κι αυτή και να ανεβαίνει κι αυτή στο άρμα Μελισσανίδη, αφού άλλα έλεγε πριν τις εκλογές κι άλλα έλεγε μετά όσο αναφορά το θέμα της χρηματοδότησης του νέου γηπέδου της κούλας. Εμείς εδώ είμαστε σας περιμένουμε, εξάλλου είναι ακόμα νωπή η νέα αριθμητική που διδάσκεται στα σχολεία 1-2-3-4-5-αεκ-7-8-9-10
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
ΥΣΤ 1. Η φωτό του άρθρου είναι να θυμηθούμε λίγο την εξάρα και να κρατάμε πάντα την προσμονή της επιστροφής της κουλίτσας κοντά μας

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Η αεκούλα είναι μια καθαρή ομάδα, που παλιός πρόεδρός της (και νυν) εκμυστηρεύτηκε κι έχει καταγραφεί ότι όλο το παιχνίδι του ελέγχου των αγώνων γίνονταν με τους "πλαϊνούς" (επόπτες). Έκτοτε η ορολογία "πλαϊνός" έμεινε στην ποδοσφαιρική αργκώ. Είναι η μόνη ομάδα που εγκαινίασε στο γήπεδό της τη διακοπή αγώνα λόγω καπνών που έρχονταν έξω από το γήπεδο ή λόγω διακοπής ρεύματος (κατά σατανική σύμπτωση όταν τα αποτελέσματα δεν βόλευαν). Που ο κεντρικός αμυντικός της Στέλιος Μανωλάς σήκωσε από το λαιμό παίχτη αντιπάλου (Νινιάδης) χωρίς να πάρει ούτε κίτρινη κάρτα. Ομάδα με πρόεδρο (το αφεντικό του πίου), που μοίραζε λεφτά σε πλαστικές σακκούλες, χωρίς να αναρωτηθεί κανένας καθαρός και τίμιος παράγοντας ή οπαδός για την προέλευση των χρημάτων. Ομάδα που το ρεπορτάζ της επί δεκαετίες ήταν κυρίως δικαστικό, οικονομικό και εγκληματικό. Η ΕΝΙΚ, η ΝΟΒΑ, ο Τροχανάς, οι μετοχές, ποιός τις έχει, πόσες είναι πλαστές, πόσα είναι τα χρέη, ποιός έκανε τελευταίος προσφυγή να πάρει τα λεφτά του, πόσα στο ΙΚΑ, στο δημόσιο, πότε θα γίνει ρύθμιση, άρθρα 44, 99, αναβολές, ακυρώσεις, παρεμβάσεις των φορέων του οργανωμένου εγκλήματος, ορκωτοί λογιστές να παρελαύνουν, εξυγίανση δια της δόλιας χρεωκοπίας, διαγραφή χρεών και νέα μεγαλύτερα χρέη, σωτήρες από το πουθενά (Σκλαβενίτης και λοιποί), ξένες εταιρείες επενδυτές φαντάσματα, νέοι ορκωτοί... Αυτά ακούγαμε τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ αεκ. Και το επιστέγασμα: ακόμη και φερόμενοι ριζοσπάστες και ασυμβίβαστοι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, να παλεύουν για το δίκαιο της κατασκευής γηπέδου από το δημόσιο με καταπάτηση του άλσους. Φαίνεται δεν τά χουμε δει όλα απ αυτή την ομάδα.

Εικόνα Palaia Kokkinia7

ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑ ΔΙΑΙΡΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ..........

Εικόνα yiage

Οι νιαουΕρχομαστε οι οποιοι στις Δικες τους που εμπλεκονται ως κατηγορουμενοι φροντιζουν παντα να ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ οι αντιδικοι(Δικηγοροι του Δημοσιου του Αντωνακη του πιτσαδορου).

Αν τα εκανε αυτα ο Κοκκαλης θα ειχαμε τα μιντια να σηκωνουν το συμπαν και νεο πραξικοπημα.

Ειναι ΕΠΕΙΓΟΝ να δημιουργηθει το τηλεοπτικο καναλι του Ολυμπιακου. Εχουμε Π Ο Λ Ε Μ Ο!

Οι "εξυγιαντες" Ο Ρ Γ Ι Α Ζ Ο Υ Ν παντοιοτροπως και ολα τα ελεγχομενα ΑΡΔοΜΜΕ μαζι με πολλα αλλα χαρτζιλικουμενα γιουσουφακια τους ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ μονιμως τον Ολυμπιακο και ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ παντα με σκοπο να βλαψουν τον Θρυλο και να κουκουλωσουν τα ΑΙΣΧΗ των αντιπαλων του.

Απο παντου ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ τον Θρυλο, τις διοικησεις και τον κοσμο του. Σε ολα τα αθληματα βλεπουμε να τιμωρουν εδρες, να μας σφαζουν τα κορακια, να κατηγορουν τους διοικουντες ολων των τμηματων και την ιδια ωρα να εχουν ευνοικη μεταχειρηση πολυπλευρως (διαιτησιες,ποινες σε επεισοδια οπαδων τους κλπ) ολοι οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου.

Πολο?.Βολλευ?.Ποδοσφαιρο?.Μπασκετ?.. Παντου ειχαμε ΑΝΙΣΗ μεταχειρηση, κακες διαιτησιες , κουκουλωματα και αβαντες ολοι οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου ειτε σε οικονομικα(χρεη,αδειοδοτησεις κ.α.) ειτε σε πειθαρχικες ποινες κλασικα δυσαναλογες(1κοκακολα=2μολοτοφ,μπουνιες/μπουγατσοΤουμπες κλπ) ειτε αλλες διευκολυνσεις απο θεσμους και κρατος(επιδοτησεις,ανακαινισεις γηπεδων και αλλες μπιζνες).

Μαλιστα ολα αυτα συμβαινουν οταν ο Ερασιτεχνης Ολυμπιακος κανει σε ολα τα τμηματα ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ οταν οι προεδροι του Θρυλου(ΜΟΝΟ του ΘΡΥΛΟΥ) σε Ποδοσφαιρο και Μπασκετ ειναι αυτοι που ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ για να φερουν παιχταραδες.

Πρεπει επιτελους κι εμεις να τους ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

Εικόνα savvas gridlock

Πάλι ο νομικός εκπρόσωπος του Κράτους χάνει το ταξί, όπως το 2004, που μεσολάβησε και ο Μπότος. Αυτό θα πει ''είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ''...