ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΟΠΑΔΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΙΟΥΛΙΟΥ


Tags: -

Μπήκε ο Ιούλιος και μαζί ήρθε η συνηθισμένη γκρίνια από όλους τους σύγαυρους. Γκρίνια που σχετίζεται κυρίως από την μη ολοκλήρωση του ρόστερ μας πριν την προετοιμασία, λες κι αυτό είναι κάτι που έχει γίνει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σε οποιαδήποτε ομάδα. Για τον λόγο ότι έχω εντελώς διαφορετική άποψη και οπτική για το θέμα, σκέφτηκα να την αποτυπώσω σε ένα άρθρο για να έχουμε μια βάση συζήτησης.
Στους τερματοφύλακες η ομάδα είναι υπερπλήρης με τον Ρομπέρτο, τον Μέγιερι και τρίτο βάλτε όποιον θέλετε.
Η ομάδα στην άμυνα αυτή την στιγμή έχει τους Σαλίνο, Ελαμπντελαουί και Τόρες για τα δεξιά, Χολέβα, Μπονγκ και όπως όλα δείχνουν τον Γάλλο Μαζουάκου στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας έχουμε τους Μανωλά, Αβραάμ, Σιόβα, Αυλωνίτη και το νέο μας απόκτημα τον παγκόσμιο Αμπιντάλ. Στην άμυνα δηλαδή είμαστε παραπάνω από πλήρεις και σίγουρα καλύτερη από πέρυσι και θεωρώ σίγουρο ότι θα αποχωρήσει ένας ακραίος μπακ κι ίσως ένα στόπερ.
Στο άξονα έχουμε τον Μανιάτη, Σάμαρη, Τσόρι, Φουστέρ και μετά την αποχώρηση των Μασάντο και Ιμπαγάσα θα κινηθούμε προφανώς για έναν ή δύο παίκτες. Το όνομα που παίζει καιρό τώρα στο ρεπορτάζ του Θρύλου είναι ο Κασάμι, ενώ οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έχουμε βρει με την Μονακό και για την απόκτηση με κανονική μεταγραφή του Εντιγκά. Στον άξονα δηλαδή ακόμα δεν είμαστε πλήρεις αλλά σίγουρα θα αποκτηθούν παίκτης-ες, που όμως οι επαφές είναι σε προχωρημένο επίπεδο.
Στα άκρα της επίθεσης έχουμε τους Κολοβό, Γκαζαριάν (μην τον βγάζουμε άχρηστο πριν τον δούμε γιατί το στυλ παιχνιδιού του είναι τέτοιο που μπορεί τον Σεπτ αυτοί που τον χλευάζουν τώρα να τον αποθεώνουν) και σίγουρα θα κινηθούμε για άλλον έναν ή δύο παίκτες. Πέρυσι απλά θυμίζω ότι είχαμε μέχρι τον Ιαν μόνο τον Κάμπελ και μετά προστέθηκε κι ο Πέρεζ. Ποσοτικά θα είμαστε σίγουρα καλύτερα από πέρυσι, μένει να δούμε και σε επίπεδο ποιότητας τι θα γίνει. Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να θυμίσω ότι τον Κάμπελ που σήμερα όλοι τον παραδέχονται, πέρυσι μέχρι και το ντέρμπι με τον μπάοκ στο Καραϊσκάκη, τον βρίζανε σαν άμπαλο οι περισσότεροι ΄΄γνώστες΄΄ της κερκίδας.
Στην κορυφή της επίθεσης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με τους Σαβιόλα, Ολαϊτάν, Σκέποβιτς και Παπάζογλου στο ρόστερ μένει μόνο ένας παίκτης να αποκτηθεί για να κλείσουμε την θέση και να αντικαταστήσει τον Βαλντέζ που αποχώρησε και ταυτόχρονα μάλλον θα αποχωρήσει και ένας από αυτούς.
Η γενική ιδέα του μεταγραφικού σχεδιασμού είναι ότι μένουν όλοι οι υπάρχοντες στο ρόστερ, αλλά ταυτόχρονα όποιος και αν φύγει αντικαθιστάται, δηλαδή φεύγει π.χ. ο Μανωλάς, τότε θα αντικατασταθεί κ.ο.κ. Επίσης δεν έχω βάλει στην παραπάνω σούμα καθόλου και ούτε έναν πιτσιρικά, παίκτες που πέρυσι έδειξε ο προπονητής να τους εμπιστεύεται και σίγουρα θα ξαναδούμε στην φετινή προετοιμασία, καθώς επίσης και τους δανεικούς που θα επιστρέψουν για επαναξιολόγηση στον Ρέντη, παίκτες όπως ο Βλαχοδήμος, Γιαταμπαρέ, Ντε Βινσέντι, Κατάι, Διαμαντάκος, κτλ.
Με όλα τα παραπάνω γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ούτε ένας δανεικός και συνολικά φέτος θα έχουμε το πολύ 1-2 δανεικούς ποδοσφαιριστές και ακόμα ψάχνουμε συνολικά το πολύ 3-4 παίκτες. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πως στην ευχή γεμίσαμε δανεικούς και είμαστε γυμνοί στο ρόστερ μας, επιχειρήματα ή θέσεις που ακούμε καθημερινά στα ραδιόφωνα ή στα διάφορα σάϊτ από σύγαυρους που μάλλον έχουν επηρεαστεί από την ζέστη. Αυτό που ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες των ΑΡΔακίων, ο προπονητής μας, δηλαδή να είναι κατά 70% συμπληρωμένο το ρόστερ στην αρχή της προετοιμασίας, φαίνεται πρακτικά και με ονόματα ότι ισχύει και με το παραπάνω. Ο προπονητής μας δεν γκρινιάζει, με ποιά λογική θα γκρινιάξω εγώ για τις μεταγραφές ή το μεταγραφικό σχεδιασμό μέχρι στιγμής?
Από τα παραπάνω (αν φυσικά επαληθευτούν) προκύπτει ένα πολύ βασικό και θεμελιώδες θετικό στοιχείο στην φετινή ομάδα. Με τις μέχρι τώρα προσθήκες και με αυτές που θα γίνουν από εδώ και πέρα δεν χαλάει σημαντικά ο κορμός της ομάδας, δεν θα μηδενιστεί η δουλειά του 1,5 χρόνου που κάνει ήδη ο προπονητής μας και σίγουρα το διάστημα που θα χρειαστούν οι νέοι παίκτες για να δέσουν με το σύνολο, ή το σύνολο αν θέλετε να αποκτήσει εκ νέου ομοιογένεια θα είναι μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό.
Έχουμε ακόμα 7 εβδομάδες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να βρούμε τους 3-4 παίκτες που θέλουμε ακόμα για την συμπλήρωση του ρόστερ μας. Μια περίοδος τρομερά μεγάλη, μιας κι όλα δείχνουν πως φέτος όλα κινούνται βάση προγραμματισμού και στόχων που έχουν ήδη τσεκαριστεί. Οφείλουμε να έχουμε υπομονή, οφείλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη σε μια Διοίκηση που μόνο καλά έχει να επιδείξει από το 2010 που ανέλαβε και όποιος θέλει μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, αλλά τα τρόπαια και οι Ευρωπαϊκές χαρές των τελευταίων χρόνων είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους τους αμφισβητίες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΥΣΤ 1. Από τα λεφτά της μεταγραφής του Μήτρογλου, η Φούλαμ μας οφείλει τουλάχιστον 10 εκ ευρώ ακόμα. Αυτό είναι αποστομωτική απάντηση για όσους λένε ότι τι έκανε ο πρόεδρος με τα 15 εκ που ΄΄τσέπωσε΄΄. Μεγαλύτερο ποσό (αναλογικά στο συνολικό ποσό της μεταγραφής) οφείλει και η Τζένοα για την μεταγραφή του Φέτφα. Οι ΄΄λογιστές΄΄ της κερκίδας σε όλο τους το μεγαλείο, με τα έξοδα της ομάδας προφανώς δεν ασχολείται κανείς...
ΥΣΤ 2. Με ρώταγε τις προάλες ένας συνάδελφος εάν συμφωνώ με την μη καταβολή των 9 εκ ευρώ που ζήτησε η Χέρενφεεν για τον Φιμπόγκανσον, κάτι που είχε σαν συνέπεια την μεταγραφή του παίκτη στην Ισπανία. Η απάντησή μου είναι αυτονόητη πως φυσικά συμφωνώ, μάλιστα η ρότα των μεταγραφικών μας στόχων εδώ και καιρό είναι διαφορετική απ' ότι στο παρελθόν. Αγοράζουμε παίκτες με μεταπωλητική αξία μεγαλύτερη κατά πολύ από αυτή της αγοράς. Αυτό να το έχετε στο μυαλό σας σαν ΄΄δόγμα΄΄ για όποιες κινήσεις ακολουθήσουν.

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Πιστευω πως αρχικα πρεπει να αποδεσμευτουν τορες σεποβιτς πελε(νομιζω για αυτους τους 3 ηδη εχει γινει κατι)και μπονγκ.Με την ελευση ντοσεβι πλεον χρειαζομαστε ακομη για βασικους θεωρω ενα 8αρι(μανιατης και σαμαρης για μενα δεν κανουν για μεγαλα ευρωπαικα παιχνιδια)εναν ακομη εξτρεμ και εναν φορ.Αν γινουν αυτα και αν ερθουν 1-2 για αναπληρωματικοι πιστευω οτι ανεβαινουμε πολυ στο επιπεδο.Παραλληλα βεβαια πρεπει να γινει ξεσκαρταρισμα στους δανεικους ωστε να μεινουν 4-5 κυριως Ελληνες που εχουν μελλον.Οσο για τους διαρκως γκρινιαρηδες δυστυχως οσο καλα και να πηγαινουμε στην πρωτη στραβη(οπως το οτι σε ενα παιχνιδι δεν παιξαμε καλα η φεραμε ισοπαλια η χασαμε-λες και η ηττα δεν ειναι μες στο παιχνιδι)θα αρχισουν να λενε τις μαλακιες τους παλι...

Εικόνα vagio

Για να διαπιστωσει κανεις το μεγεθος της μαλακιας που θεριζει το μεσο γαυρο, αρκει μια βολτα στα σχολια του redplane. Δικο μας site.. Αυτοι νομιζουν οτι ολα τα εσοδα πρεπει να διατεθουν για μεταγραφες, ειναι πραγματικα νατρελαινεσαι.
Αλλα οτι θα εφταναν να βριζουν το μαρινακη οτι παντελονιαζει κτλ, μετα τη μεταγραφη ενος καποιου ΑΜΠΙΝΤΑΛ, ε, αυτο σε κανει να αναρωτιεσαι. Η αυτοι πινουν πρεζα, η εγω. Δεν εξηγειται αλλιως.

Εικόνα savvas gridlock

Πάντως οι δημοσιογράφοι είναι μια χαρά εκεί μέσα. Τα σχόλια είναι για τον πούτσο. Πού καταντήσαμε, έτσι; Οι δημοσιογράφοι να'ναι πιο νορμάλ από τους οπαδούς...

Εικόνα vagio

Μεγαλη κουβεντα ειπες.. Βασικα οι δημοσιογραφοι μας μπορει να ασχετιζουν οπως οι περισοοσοτεροι αλλωστε, αλλα ποτε δεν ειχαμε δημοσιογραφους-γενιτσαρους. Αντε κανας μεμονωμενος αυλοκολακας, αλλα κανεις δεν ειναι αυτο που λεμε τσατσος και καθοδηγητης με πιστους αναγνωστες.
Αποτελεσμα? Σε αλλες ομαδες με στημενους δημοσιογραφους οι οπαδοι να υποστηριζουν τους ανυπαρκτους προεδρους τους που αποδεδειγμενα τους δουλευουν, και οι δικοι μας να βριζουν το Μαρινακη (μεχρι και τον Κοκκαλη) επειδη δεν χρωσταει, κανει μεταγραφες, και ανεβαζει την ομαδα καθε χρονο ενα σκαλι. Αποδεδειγμενα, με πραξεις και αριθμους.

Εικόνα apostolos gaganis

Για το συγκεκριμενο σαϊτ κανω απο καιρο καποιες σκεψεις μη δημοσιοποιησιμες, με βαση ορισμενες ενδειξεις που εχω. Ειναι παντως στεκι νεογαυρων και ο ενας φερνει τον αλλον, ενω οσες ορθοδοξες γαυρικες φωνες σκανε μυτη, γινονται συστηματικα στοχος απο κατι πεφωτισμενους και ξερολες σταθερους σχολιαστες και απομονωνονται ( με πολλα likes ) ως γραφικες και τουλαχιστον αναχρονιστικες...Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα το παρακολουθω το θεμα.

Εικόνα tasos

Συμφωνω Απόστολε γιά τό r.p.Εγώ, εδώ καί τέσσερα χρόνια σταμάτησα νά τό διαβαζω.Όσοι έχουμε ζήσει τά δύσκολα χρόνια τής ομάδος αλλά κυρίως έχουμε μάθει νά πηγαίνουμε στό γήπεδο γιά τή φανέλα καί όχι γιά τίς μεταγραφές ,δέν μάς δουλεύουν οι Τσωχοχελάκηδες μέ τά λογιστικά τους πόσα βάζει ο Κόκκαλης - καί τώρα ο Μαρινάκης -στή τσέπη του από CL κτλ. Αυτοί έχουν βάλει στό τρυπάκι τούς "νεόγαυρους " όπως πολύ εύστοχα τούς αποκαλείς.

Εικόνα dono

Είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν μεν με τα κατορθώματα της ομάδας νέων, αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τα λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου τμήματος είναι περίπου 3 εκ ευρώ, μια καλή μεταγραφή δηλαδή. Είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για το ΄΄παντελόνιασμα του χοντρού΄΄ αλλά ακόμα και σε παιχνίδια με εισητήριο 5€ δεν έρχονται γήπεδο.
Οι ισοσκελισμένοι ισολογισμοί (έσοδα - έξοδα) δεν είναι ευσεβής πόθος της διοίκησής μας, είναι ρητός νόμος της uefa Πια, μόλις το καταλάβουν αυτό θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα

Εικόνα nmavronas

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΑΕΚΑΚΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΜΑΡΙΝΑΚΗ"; Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ! ΜΙΖΕΡΙΑ, ΕΝΟΧΕΣ, ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΛΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ...

Εικόνα vagio

Ειναι οι ιδιοι που οταν παιρνουμε νεους ελληνες θελουν ξενους, κι οταν παιρνουμε ξενους θυμουνται τους νεους. Ειναι οι ιδιοι που θελουν να γινουμε.. Πορτο, κι οταν πουλαμε θελουν να.. κραταμε τον κορμο της ομαδας.
Ε ρε φαπα που πρεπει να πεσει.

Εικόνα Chief Bromden

Όσοι έχουν χαλαστεί φέτος με Γκαζαριαν, Έλαμπντελαουι, Μαζουακου είχαν χαλαστεί και παλαιότερα απο τις μεταγραφές Γιαγα Τουρέ, Φουστέρ, Κάμπελ, ΜΙραλας, Χολεμπας κοκ, το ίδιο άγνωστοι ήταν σε όλους μας όταν πρωτοηρθαν , αυτός ειναι ο δρόμος και μάλιστα μονόδρομος όσον αφορά την μεταγραφική μας πολιτική, τον Αμπινταλ θα τον πάρεις στα 34 (και θα προσφέρει ) αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις κορμό μόνο με φτασμένος παίχτες των 30+ , το ρόστερ στην πλειοψηφία του επιβάλλεται να απαρτίζεται απο νέους, φιλόδοξους , προφανώς ταλαντούχους και με μεταπωλητικη αξία παίχτες (μην ξεχνάμε και το financial FairPlay ) , φυσικά θα ακούσουμε πολλά ακόμα, ο 37αρης Καραγκουνης ειναι σημαία και ψυχαρα αλλά ο 34αρης Αμπινταλ γέρος καρκινοπαθής, οι ταλαντούχοι που απέκτησε ο Ολυμπιακος ειναι φθηνές λύσεις απο τα πανέρια ενώ κάποιοι άλλοι έχουν γεμίσει το ρόστερ τους με τα Χρύσα μωρά της ποδοσφαιρικής Ευρωπης...
Το χειμώνα ένα απο τα παραπάνω αποκτηματα μπορεί να αποθεωνεται ως ο νέος Κάμπελ απο ειδικούς που τώρα τους ξεσκιζουν μόνο και μόνο επειδή δεν τους ξέρουν...

Εικόνα dono

Ακριβώς έτσι!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνω με την αναρτηση σου για ενα βασικα λογο: Γιατι στηριζεται στη ΛΟΓΙΚΗ. Κανεις μια προσεγγιση ανθρωπου που ξερει μπαλα, που εχει επιγνωση και της πληροτητας και των ελλειψεων της ομαδας ( πραγματικων, κι οχι φανταστικων ), που αγαπαει τον Ολυμπιακο και ταυτοχρονα γνωριζει τις οικονομικες του δυνατοτητες, που εχει υπομονη και δεν πεταει στα συννεφα, εχει νορμαλ αυτοεκτιμηση και δεν ειναι κομπλεξικος, δεν κανει ομως και τον ΄΄σπουδαιο΄΄ ουτε και τον ΄΄δυσκολο΄΄, χωρις παντως να΄ναι κι ΄΄ευκολος΄΄. Με δυο λογια: Να κι ενα αρθρο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ρε παιδι μου, χωρις κορωνες Ολυμπιακου ψευτο - μεγαλοϊδεατισμου...Αμαν πια! Εχω ΄΄πηξει΄΄ με τις μαλακιες που διαβαζω ξανα και ξανα ολες αυτες τις μερες. Απ΄τη μια εχει παρελασει για μεταγραφη στην ομαδα μας, περιπου...η μιση ποδοσφαιρικη υφηλιος κι απ΄την αλλη δεν υπαρχει παιχτης που να΄χουμε παρει μεχρι τωρα ή να΄χει γυρισει σε΄μας και να μην ειναι ανυποληπτος, παλτο ( διαφορων μεγεθων και τυπων ), τροφιμος ΚΑΠΗ και υπο συνταξιοδοτηση, ακομα και σε προθανατιο σταδιο ή εν παση περιπτωσει γεματος κουσουρια. Αυτη η αρρωστια των νεογαυρων, ανικητη τελος παντων! Καθε χρονο τα ιδια και χειροτερα! Κι αναθεμα αν τους εχουνε΄δει να παιζουνε ποτε ολους αυτους ή αν πατανε οι ιδιοι καθολου στο γηπεδο! Γαμω τα πληκτρολογια πια! Ξερω οτι ετσι ζουμε και θα ζουμε, αλλα δεν λεω να το συνηθισω με τιποτα. Τοση βλακεια και τοσος ΄΄τιτικισμος΄΄, που ελεγε κι ο πατερας του Γιωργαρου! Μ΄αρεσε ο όρος, γιαυτο τον χρησιμοποιω...

Εικόνα dono

Απόστολε μην χαλάς την πιάτσα, δεν ξέρει κανένας πλην αυτών που γκρινιάζουν. Αν τα αρδάκια δεν είχαν την ολυμπιακή γκρίνια του καλοκαιριού, αμφιβάλλω αν πουλούσαν περισσότερο από 2-3.000 φύλλα ημερησίως.
Η αφορμή γι αυτό το άρθρο ήταν ότι και σε εμένα μου έχουν πρήξει τα ούμπαλα τόσο καιρό από τα ραδιόφωνα και το ίντερνετ, σε σημείο που να γαμωσταυρίζω καθημερινά τον στόκο που έχουν μερικοί για μυαλό.