ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 (ΦΙΛΙΚΟ)



Σήμερα τα ξημερώματα είχαμε το δεύτερο παιχνίδι της ομάδας μας στα πλαίσια του τουρνουά των πρωταθλητών, στην πόλη του Σικάγο αυτή την φορά. Η ήττα της ομάδας μας με 0-1 αφήνει μια πίκρα αλλά ταυτόχρονα πολλά θετικά σημάδια για την συνέχεια. Ήταν ένα φιλικό υψηλής ποιότητας με την δευτεραθλήτρια Αγγλίας και η εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια που δεν καταλάβαινες την διαφορά των δύο ομάδων, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Ο Μίτσελ άρχισε με την παρακάτω ενδεκάδα.
Ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, ο Σαλίνο δεξιά και ο Αμπιντάλ αριστερά, με τους Αβραάμ και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Εντιγκά μα τον Μανιάτη δίπλα του. Στα άκρα είδαμε τους Γκαζαριάν στα αριστερά και τον Ντοσεβί δεξιά και στην επίθεση τον Σαβιόλα να εναλλάσσεται με τον Διαμαντάκο στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αργεντίνο να φαίνεται να έχει ένα πιο ελεύθερο ρόλο σε ένα 4-4-1-1. Στον αντίποδα η Λίβερπουλ αγωνίστηκε σχεδόν με την βασική της ενδεκάδα, πλην του τερματοφύλακα, του σέντερ φορ που αναμένει και του Κουτίνιο που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο σαν αλλαγή, παρουσιάστηκε δηλαδή πλήρης σε σχέση με τους διαθέσιμους παίκτες που έχει αυτή την στιγμή (το νέο της αστέρι Λαλάνα είναι τραυματίας και δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί).
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα άρχισε κάπως μουδιασμένα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έδειξε σημάδια έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης αλλά τελικά πλήρωσε το ένα και μοναδικό λάθος που έκανε το κέντρο της. Ένα πούλημα της μπάλας μετά από λάθος δύο παικτών του Ολυμπιακού στο χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Στάριτζ, αυτός έκανε ένα αστείο σουτ ενώ είχε χάσει την ισορροπία του, η μπάλα χτύπησε στον Αμπιντάλ, μπέρδεψε τον Σιόβα και στρώθηκε εντελώς τυχαία στον επερχόμενο Στέρλινγκ που με ένα πλασέ στην κίνηση νίκησε στο 5΄ τον Μέγιερι και άνοιξε το σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό του αγώνα. Η ομάδα έδειξε να συνέρχεται γρήγορα από την ψυχρολουσία του κρύου γκολ που δέχθηκε και αμέσως ανέβασε στροφές και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, με ορθόδοξη ανάπτυξη από τα πλάγια εκμεταλλευόμενη την καλή μέρα των δύο εξτρέμς, αλλά και το πολύ καλό στήσιμο της ομάδας από τον προπονητή της. Κλείσαμε με εξαιρετικό πρέσινγκ τους χώρους της αντιπάλου, τρέξαμε έξυπνα, κερδίσαμε μπάλες. Η ομάδα παρά το γεγονός ότι δεν έχασε ένα τσουβάλι γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι δουλεύει σε ένα πλάνο ανάπτυξης που μέρα με την μέρα θα γίνεται πιο πειστικό, ακόμα πιο θελκτικό προς όλους εμάς. Μετά το γκολ της Λίβερπουλ η ομάδα πήρε την κατοχή μπάλας και δημιούργησε και δύο καλές στιγμές, μία με τον Γκαζαριάν και μία με τον Ντοσεβί. Το πρόβλημα της ομάδας στο πρώτο μέρος ήταν η εμφανής έλλειψη κλασσικού σέντερ φορ, παρ’ ότι ο Διαμαντάκος που επωμίστηκε αυτόν τον ρόλο δεν ήταν κακός στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά σε αυτή την ομάδα. Αν εχθές η ομάδα είχε έναν κλασσικό παίκτη περιοχής θα είχε δημιουργήσει τεράστια θέματα στους Άγγλους. Το άλλο θέμα που είδα εγώ στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο είναι η αδυναμία σύνδεσης του κέντρου με την επίθεση, απόντος του Τσόρι, μια δουλειά που ο Σαβιόλα δεν μπορεί να την κάνει με την ίδια επιτυχία.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις ακόλουθες αλλαγές. Ο Ελαμπντελαουί στην θέση του Σαλίνο, ο Μαζουάκου στην θέση του Αμπιντάλ, ο Σάμαρης στην θέση του Μανιάτη και ο Τσόρι στην θέση του Σαβιόλα. Πέρασε ένα πεντάλεπτο μέχρι να βρούνε οι νέοι παίκτες στο χορτάρι τα πατήματά και τους ρόλους τους και μετά το πέρας του πενταλέπτου είδαμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό, είδαμε έναν πολύ πιο γρήγορο και επικίνδυνο Ολυμπιακό και αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε 3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε με τον Γκαζαριάν στον 50 ΄(σουτ εξαιρετικό στο οριζόντιο δοκάρι), ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μπουχαλάκη στο 80΄ και τέλος ένα πολύ ωραίο σουτ του Σάμαρη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού που έβγαλε ο τερματοφύλακας των Άγγλων. Για την ιστορία ο Μίτσελ στο 63΄ αντικατέστησε τον Αβραάμ με τον Μανωλά, τον Εντιγκά με τον Κασάμι και τον Γκαζαριάν με τον Κολοβό. Στο 71΄ ο Παπάζογλου πήρε την θέση του Διαμαντάκου και τέλος στο 72΄ ο Αυλωνίτης πήρε την θέση του Σιόβα και ο Μπουχαλάκης την θέση του Ντοσεβί. Άξια αναφοράς ήταν η συνύπαρξη στο κέντρο του Τσόρι με τον Κασάμι για περίπου 20 αγωνιστικά λεπτά. Μια συνύπαρξη που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Πιστεύω δε ότι το συγκεκριμένο δίδυμο ταιριάζει τόσο με αμυντικό χαφ στυλ Σάμαρη, όσο και με αμυντικό χαφ στυλ Εντιγκά. Ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη 3άδα στο κέντρο κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, έβγαλε αρκετές και καλές αντεπιθέσεις, αλλά κυρίως έδειξε πιο πολύ ομάδα από την πολυδιαφημισμένη του αντίπαλο.
Πολλά τα θετικά στοιχεία που είδαμε λοιπόν και στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά θα πρέπει αν έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μιλάμε για ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι προετοιμασίας, ΑΛΛΑ δεν παύει η καλή εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής στο τουρνουά να μας μένει ως γλυκιά επίγευση των όποιων συμπερασμάτων μπορούν να εξαχθούν από τέτοιου είδους παιχνίδια.
Θετικά σημεία
1. Υπήρχαν κάποιοι νέοι παίκτες που άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο προπονητής τους. Παίκτες όπως ο Γκαζαριάν που ήταν αρκετά καλός, το ίδιο και ο Μπουχαλάκης. Παίκτες που υπήρχαν και πέρυσι στην ομάδα που προσωπικά περίμενα να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται, παίκτες όπως ο Σιόβας (πολύ καλός), ο Σαλίνο (πολύ καλός όσο αγωνίστηκε). Ειδική μνεία οφείλω να κάνω στο χθεσινό παιχνίδι σε 4 παίκτες. Στο Τσόρι που ναι μεν τον ξέραμε από πέρυσι αλλά και εχθές ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα, στον Κασάμι που εχθές έδειξε δείγματα τρομερού ποδοσφαιριστή, του Αμπιντάλ που φάνταζε φόβητρο για οποιονδήποτε πήγαινε στην πλευρά του και τέλος του Ντοσεβί που με άφησε με το στόμα ανοικτό να χαζεύω την τηλεόραση και να παρακαλάω να πάει η μπάλα στα πόδια του.
2. Η ομάδα είχε συνοχή ακόμα και με την ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου που θεωρητικά είχε μέσα και παίκτες που είτε δεν ακολούθησαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, είτε λογίζονται σαν εφεδρικές μονάδες για το μέλλον. Αυτό δείχνει σωστή δουλειά στην προετοιμασία και σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού της ομάδας.
3. Είδαμε σε όλο το 90λεπτο προσπάθεια για ανάπτυξη με συγκεκριμένους τρόπους, ανάπτυξη που βασικά χαλάει την τελική προσπάθεια η απουσία του σέντερ φορ, αλλά δείχνει ένα σαφές πλάνο για την συνέχεια. Δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει φέτος και εξελίσσει την περυσινή χρονιά – προίκα και τελικά σε πείσμα όλων όσων γκρινιάζουν περί κορμού, η ομάδα έδειξε και εχθές ότι έχει την βάση να μεγαλώσει, να καλυτερεύσει την εικόνα της φέτος και αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα, γιατί το ζητούμενο πάντα σε μια ομάδα είναι η πρόοδος.
 
Αρνητικά σημεία
1. Αυτός που με απογοήτευσε εχθές ήταν ο Σαβιόλα. Για να είμαστε δίκαιοι ο παίκτης δείχνει καλύτερος από πέρυσι αλλά αυτό δεν φτάνει, μιας και έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα και προφανώς περιμένουμε να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, να δείξει την κλάση του επιτέλους. Αυτό για εμένα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Μίτσελ. Όπως όλα δείχνουν το βαρύτερο συμβόλαιο στο ρόστερ δεν θα είναι μέσα στις βασικές επιλογές της ενδεκάδας (δικαίως κατ’ εμέ σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα του) κι αυτό είναι θέμα.
2. Ο Παπάζογλου (όσο κι αν εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε παιχνίδια στην Ελλάδα με τον αντίπαλο να ορθώνει πούλμαν μπροστά στην εστία του θα βοηθήσει) για την Ευρώπη ή τέλος πάντων για παιχνίδια απαιτήσεων όπως και το χθεσινό δεν μπορεί να βοηθήσει. Ήταν μια ταχύτητα κάτω από τους υπόλοιπους, ο Διαμαντάκος στο πρώτο μέρος έκανε πιο αισθητή την παρουσία του, τον αισθάνθηκαν περισσότερο οι αντίπαλοι. Λογικά κόβεται μετά την Αμερική.
Σειρά έχει η Μάντσεστερ Σίτι, το δυσκολότερο παιχνίδι απ’ όλα τα φετινά μέχρι στιγμής. Αυτή η ομάδα του Μίτσελ έχει κάνει να ανυπομονούμε το επόμενο παιχνίδι για να την ξαναδούμε...
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Στίβεν μεγάλε αρχηγέ και τα αρχίδια μου κουνιούνται, τους ψευτοτσαμπουκάδες σου στο νησί εκεί που σε παίρνει, γιατί μόνο εκεί είσαι κάτι σαν την ιερή αγελάδα και δεν σε πειράζει κανείς. Όσο αναφορα τώρα τις δηλώσεις του αρχηγού της Λιβερπουλ ότι φέτος ήρθε η ώρα για πρωτάθλημα, τι να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Ο,τι πεις Στιβεν ηρθε η ωρα για πρωταθλημα.....Αυτη η δηλωση μου θυμιζει την απαντηση του Βανδη στην ερωτηση τι θα κανει το αεκακι στο Καραισκακη το 2006 και ηταν σιγουρος για τη νικη της κουλας και μετα ετρωγε την 3αρα απο τον Θρυλο

Εικόνα dono

Δεν έχεις κι άδικο...

Εικόνα Bad7

Παρολ'αυτα δηλωσε οπαδος του Θρυλου http://www.youtube.com/watch?v=V8-1-bCy6jU

Εικόνα Bad7

ειναι που μας συνδεουν οι τραγωδιες και δε μπορω να τον βριζω και για πολυ

Εικόνα john

Θετω μερικα θέματα προς κουβέντα
1)Ο Γκαζαριαν με πιο σκεπτικό σου άρεσε?Εκτος απο την καλη του ενεργεια στο δοκάρι σε ολο το υπολοιπο 90λεπτο(και γενικα εως τωρα)ηταν λίγος.Κακά χτυπήματα με την μπάλα,χαμένες μονομαχίες,ελλειψη αυτοπεποιθησης.Στερειται φανερα ποιοτητας για να παιζει στον Ολυμπιακο.Για μενα χιλιες φορες ο Βλαχοδημος
2)Προφανως ο Παπαζογλου ειναι για τα μπετά,αλλα στην Ελλαδα εγω τον θελω για τρίτη λύση.Θελω ενα σεντερ φορ με τα δικά του χαρακτηριστικα δηλαδη με ικανοτητα στο ψηλό παιχνιδι,να ειναι δυνατός στον αέρα και να σπαει τη μπάλα στα εξτρεμ(κακα τα ψεματα μονο τα παραπάνω κάνει καλά).Σε καποια παιχνιδια με κατωτερους αντιπαλους μπορει να δινει βοηθειες και ναξεκουραζει τα βασικά φορ.Αντιθετα ο Διαμαντακος φιλε δεν με πείθει.Εχει ταλέντο προσπαθει να αποδωσει σε πολλούς τομείς αλλα δεν υπαρχει καποιος τομέας που να ξεχωρίζει.Με άλλα λόγια κανει πολλά πραγματα ΄΄καλα΄΄ αλλα κανένα ''τέλεια''΄.Μου θυμιζει λίγο τον Ματσούκα(τον θυμάστε???)
3)Ο μεγιερι με προβληματίζει.Ειναι ρουφηχτρα.Ετυχε να τον δουμε και να τον κρινουμε ελαστικα καθως καθισε στο τέρμα μετα τον κοστάντσο.Οποιος και να καθοτανε στο τερμα μετα τον ψαρά,εφ οσον ηταν κανονικος τερματοφυλακας,θα μας φαινόταν δικαιολογήμενα Ντασάεφ και βαλε(εφ οσον το μετρο συγκρισης ηταν ο συμπαθης Φράνκο).Ο μεγιερι τρωεει φτηνα γκολ(με μεταλιστ,σαλκε,αρσεναλ)δεν εχει βελτιωθει κατα τη γνώμη μου σε καποιον τομέα και πιστευω πως ενας απο τους λόγους που χάσαμε την προκριση απο τον μπαοκ περυσι,ειναι η ξεροκεφαλια του Μιτσελ να αλλάζει τον βασικο τερματοφυλακα στα ματς Κυπελλου.Ο μεγιερι για μενα φταιει και στα 2 γκολ του Αθανασιάδη πέρυσι.Μακαρι ο Μιτσελ σε αυτο το θέμα να ηταν σαν τον Ντούσαν ο οποιος δεν άλλαζε ποτε τον βασικό τερματοφύλακα ουτε σε ματς με αντιπαλη ομαδα Γ εθνικής
4)Τι εχει πάθει ο Σαβιόλα ρε παιδιά?Γιατι ειναι τοσο βαρύς?Καλα για ταχυδύναμη και εκρηξη δεν μιλάω καν δεν περιμενα να έχει άλλωστε στα 32 του τα στοιχεια που είχε στα 25 του,αλλα φετος μου βγάζει εικόνα παλαιμάχου.Σαν να σερνει το κουφάρι του στο γήπεδο προσφέρωντας μόνο ποιοτικές πάσες.Απο τον αργεντίνο περυσι δεν είχα παράπονο,καθως βοηθησε πολυ στην ελλαδα και με τα γκολ του και εως την απελευθέρωση του Μητρογλου,αλλα φετος τον περίμενα καλύτερο εφ οσον θα έκανε και προετοιμασία.Ελπιζω να ανεβει συντομα γιατι ο καλός σαβιόλα ειναι ΄΄πολυτέλεια΄΄ για τον Ολυμπιακό

Εικόνα dono

1. Ο Γκαζαράν εχθές στο πρώτο ημίχρονο την φάση που χάνει με το άστοχο σουτ, την δημιουργεί μόνος του, αφού πρώτα κλέβει την μπάλα από τον Τζόνσον και τον περνάει σαν σταματημένο. Σε τουλάχιστον 2 φάσεις, πάντα στο Ά ημίχρονο καλύπτει την θέση του Αμπιντάλ σε κάποια ανεβάσματα του Γάλλου - κι όταν λέμε καλύπτει καθαρίζει την φάση στο ύψος της άμυνάς μας. Συνεργάστηκε αρκετά καλά σε 2-3 φάσεις με τον εσωτερικό μέσο που ανέβηκε στην πλευρά του, κα έδειξε ότι παίζει την μπάλα γρήγορα και με την μία ότι ακριβώς ζητάει κι ο Μίτσελ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε την καλύτερη φάση του αγώνα με εξαιρετική κίνηση. Γενικότερα εχθές προσπάθησε, δεν ήταν αδιάφορος και δεν ήταν εκτός κλίματος παιχνιδιού και ότι πήγε καλά, φαίνεται και από τον χρόνο συμμετοχής του. Ο βλαχοδήμος είναι τουλάχιστον 1 ταχύτητα πίσω από τον χθεσινό Γκαζαριάν
2. Συμφωνούμε, το γράφω και μέσα, αλλά θα γίνει ρπαγματική σφαγή για τους ποδοσφαιριστές που θα μείνουν στην ομάδα και δεν βλέπω τον τρόπο που θα μπορέσει να χωρέσει τελικά στο ρόστερ.
3. Εντάξει για τον χθεσινό αγώνα είσαι νομίζω λίγο άδικος, δεν ευθύνεται για το γκολ και γενικότερα δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου για να κριθεί ουσιαστικά. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αν ο Μπάλαζ ήταν ο βασικός μας πορτιέρο. Σήμερα είναι και πρέπει να τον κρίνουμε σαν την ρεζέρβα του αναντικατάστατου Ρομπέρτο και υπό αυτό το πρίσμα μου φαίνεται μια χαρά. Πα΄ντως και εγώ δεν τον θεωρώ τεράστιο τέρμα.
4. Εγώ δεν περιμένω τον πάικτη όπως ήταν πριν 7 χρόνια, εγώ περιμένω να δω τον παίκτη κοντά στα στάνταρντ του πριν από 1,5 χρόνο που έπαιζε στην πριμέρα, μου φτάνει και μου περισεύει

Εικόνα apostolos gaganis

1. Σχολιαζω το 4: Πολλες φορες τα γεραματα, ενω ειναι μια προοδευτικη διαδικασια, βγαινουν στον αφρο ΄΄ξαφνικα΄΄, οταν ξεπερασουν ενα ΄΄κατωφλι΄΄ κατω απο το οποιο βρισκοντουσαν ( και προχωρουσανε σιγα - σιγα ) για καιρο και ΄΄δουλευανε΄΄, χωρις να γινονται αντιληπτα ουτε απο το ιδιο το ατομο ουτε απο το περιβαλλον του. Συμβαινει ακομα και σε γυμνασμενους, πολυ περισσοτερο σε ταλαιπωρημενους, ξεζουμισμενους γυμνασμενους. Εξαλλου ειναι γνωστο οτι ηλικια ταυτοτητας και ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ηλικια, πολυ συχνα ΔΕΝ ταυτιζονται. Παρεμπιπτοντως, με τη Ρομανελλα ολα καλα; Γιατι δεν τη βλεπω να ΄΄παιζει΄΄ καθολου, τουλαχιστον στα δικα μας ΜΜΕ ( αντιθετα απο την αλλη, τη γνωστη...). Υπαρχει ΙΣΩΣ καποια σχεση αυγου - κοτας, μ΄αυτα που λεμε τωρα ή απλα εχω υπερβολικα υψηλο δεικτη υποψιας; Εν παση περιπτωσει, για να μη το κουραζουμε και μακαρι να διαψευστω, νομιζω πως τα πραγματα για τον Σαβιολα ειναι μαλλον απαισιοδοξα, η στασιμοτητα του ( στην καλυτερη ) χρονιζει και το θεωρω πολυ δυσκολο να ΄΄σηκωθει΄΄. Μιλαω για Σαβιολα, δηλαδη ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ των 2 εκ. και οχι παιχτη με ΄΄καλες ενεργειες΄΄ ή ΄΄δεν ηταν ασχημος΄΄ κ.λ.π. Ιδωμεν.

2. Μεγερι: Καλος, οχι μεγαλος τερματοφυλακας, ουτε κατα διανοιαν. Οχι Καρολ. Καμια σχεση. Η διαγνωση της επι μακρον ΄΄αναπληρωματικιτιδας΄΄ περισσοτερο απο εμφανης και...λογικη εδω που τα λεμε. Σε κρισιμους αγωνες, αν - ό μη γένοιτο - συμβει κατι στον Ρομπερτο, ας κρυψουμε κι ενα βιβλιαρακι με τον Βιο του Αγιου Παταπίου πισω απ΄το ενα καθετο δοκαρι ( για να μην πολυφαινεται )...Δεν θα βλαψει.

3. Τον Γκαζαριαν, θα τον περιμενω. Ειναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ακομα. Την ξερω αυτη την φυλη και θα του δωσω χρονο. Σκεφτειτε τον Καμπελ στις αρχες.

4. Τον Μανωλα, δεν θελω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να τον δωσουμε. Αβρααμ, Σιοβας, Αμπινταλ, δεν αναπληρωνουν ποσώς την ταχυτητα των αντιδρασεων του μικρου και ΑΝ τον πουλησουμε, φοβαμαι πως θα το πληρωσουμε μιας κι ο αντικαταστατης του ΜΠΟΡΕΙ ειτε να μην πιασει ή να μη ΄΄δεσει΄΄ με τους αλλους ή κι αν τα καταφερει να προσαρμοστει τελικα, να΄ναι ηδη πια ΑΡΓΑ... Ειμαστε για πειραματα τωρα; Για να λεμε μετα ΄΄στερνη μου γνωση...΄΄ και τα τοιαυτα;

5. Μας λειπουν, οχι ενας, αλλα δυο γκολτζηδες. Φυσικα και τα ξερουν αυτα στη ομαδα, γιαυτο και περιμενω. Δεν ειμαι παντως υπερ της επανοδου του Μητρογλου στον Ολυμπιακο. Κρινω, ιατρικα, υπερβολικα μεγαλο το διαστημα της ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗΣ πτωσης του, για το ειδος του τραυματισμου που ειχε. Θεωρω πως ο παιχτης αυτος εχει κυριως χρονιο προβλημα με τον ΙΔΙΑΖΟΝΤΑ ΨΥΧΙΣΜΟ του, κι αυτο το μαρτυρα η μεχρι τωρα πορεια του.

6. Ολα δειχνουν, αν και καπως νωρις, οτι φετος τα πραγματα θα πανε καλυτερα απο περισυ. Η ΛΟΓΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΜΟΝΗ απο την ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ομως, απεχουν καμια φορα. Ολοι ευχομαστε αυτα τα δυο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ.

7. Επειδη, για ευνοητους λογους, συνηθιζω οταν αριθμω τις σκεψεις μου να καταληγω στο 7, κι επειδη δεν ΄΄μου
ρχεται΄΄ τωρα κατι αγωνιστικο, ας κανω κλεινοντας τουτο το σχολίαρθρο μια ευχη για το RATM: Του ευχομαι λοιπον νεο ΑΛΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ για την περιοδο που μας ερχεται. Εχει ΄΄παιχταραδες΄΄και αναρτησιολογους και σχολιαστες. Να διατηρησει τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του, και ειδικα στα ΄΄ξεβρακωματα΄΄ των αντιΟλυμπιακων, να μην αφησει ΚΑΝΕΝΑ που να μη του τα ΄΄χωσει΄΄, παντα τεκμηριωμενα και μαχητικα, κατι που το θεωρω υπερβεβαιο. Το RATM δεν ξεμπροστιαζει μονο οσους το χρειαζονται. ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ, για οσους δεν το΄χουν - ισως - καταλαβει...

...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλησπέρα Απόστολε. Συμφωνώ, ω τι παράξενο (!!!), φυσικά, σε όλα. Θα σταθώ όμως στο 3. Επειδή τυγχάνει να έχω γνωρίσει πολλούς Αρμένιους αθλητές στη ζωή μου, λέω κι' εγώ ανεπιφύλακτα ότι είναι μοναδική φυλή οι Αρμένιοι. Δυνατός λαός, πεισματάρης, δουλευταράς, εγωιστής, πεινασμένος για επιτυχία. Έχει όλα τα φόντα να προκόψει. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι αποκτήθηκε για back up του στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Εγώ σαν πολυτέλεια τον βλέπω...

Αφού ξεκίνησα, άιντε ας πω και για τον Σαβιόλα. Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος επιθετικός(;) που έχει η ομάδα μαζί με τον Διαμαντάκο. Τον μπετατζή, τον Παπάζογλα, δεν τον μετράω. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα πάρουμε μπροστά και τα ξαναλέμε. Πάντως, πέρυσι τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω στο ματς με την Μπενφίκα και στα μπουνίδια που έριξε σε ένα γυφτάκι στην Τούμπα...

Υ.Γ. Ήταν το μόνο που ήθελα να σχολιάσω για τον αγώνα, αλλά το ξέχασα. Αυτό που με ξετρέλανε χθες ήταν μία φάση με τον Τσόρι. Του έκλεψε την μπάλα ο πιτσιρικάς και Βραζιλιάνος (το τονίζω αυτό το Βραζιλιάνος) Κουτίνιο και αμέσως σκύλιασε! Σε 2 δευτερόλεπτα του την ξαναπήρε με ένα τάκλιν αυτοθυσίας!!! Τέτοιες ψυχές γουστάρω εγώ στην ομάδα. Όχι τακουνάκια και κολπάκια. Μαγκιά και τσαμπουκά.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Η υποψία προβλήματος στη σχέση του Σαβιόλα με τη γυναίκα του, όλα τα λεφτά! Δεν κρύβεται η εμπειρία..

Εικόνα apostolos gaganis

Ακουστε βρε παιδιααα, Redguardian, Thomas και dono...Εμεις, ξερετε, οι μεγαλοι αθρώποι, ξυπναμε απ΄τ΄αγρια χαραματα, δε σηκωνομαστε απ΄το κρεβατι και εκειιι το μυαλο μας κλωθογυριζει δεξια κι αριστερα... Σκεφτομανε λοιπον με τη Ρομανελλα...Στην αρχη, να φωτογραφιες με μαγιο, να χωρις μαγιο ( με τα ρουχα εννοω ), να στη θαλασσα, να στο σπιτι στον ακαλυπτο, να στο Καραϊσκακη, να με την κορουλα, αχ και ποσο μ΄αρεσει στην Ελλαδα και ξανα ποσο ομορφα περναμ΄εδω και Vamos και δωστου Vamos και μετα...ΤΙΠΟΤΑ. Σιωπη...Και λεω με το φτωχο μου μυαλουδακι: Ρε, μπας και τρεχει κατι; Μηπως συμβαινει τιποτις; Γιατι, πληρης απουσια απ΄τα ΜΜΕ της κυριας και πτωση στην αποδοση ( την ποδοσφαιρικη εννοω ) του Χαβιερ, σχεδον ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ χρονικα... Μηπως το αγωνιστικο ΄΄καθισμα΄΄ του Σαβιολα, εχει κανει το κοριτσι μας να λεει ΄΄ασε...τετοιο χαλι πόχει ο Χαβιερ μου, δεν ειμαστε για selfie και ξεselfie τωρα΄΄...ή δεν παει καλα το ζευγος αναμετάξυ του για τον αλφα ή βητα λογο, αυτο εχει επηρεασει αρνητικα την αποδοση του κυριου και...εν παση περιπτωσει γλυκοχαραζει...Μοντεβιδεο, με τις βαλιτσες να΄χουν βγει απ΄τη ντουλαπα;... Τρεχει τωρα εμενα το μυαλουδακι μου... Mωρε, εγω επρεπε να γραφω στηλη Life style. Εεετσι ειναι τα γεραματα παιδααακια μου...Οοολο φαντασιιες...Γκουχ, γκουχ...( και μετα ηχος παντοφλας που σερνεται ) Σρουτς...σρουτς...

- Παω να ψησω το χαμομηηλι μου τωρααα...

Εικόνα dono

Απόστολε εγώ τι να πω τώρα? Ότι δεν διαφωνώ μαζί σου? Θα είναι νέο αυτό?

Εικόνα john

1(Προφανως και χθες σε σχεση με αλλα παιχνιδια ηταν ανεβασμένος και έκανε μερικές φασεις τις οποιες δημιουργησε μονος του(θετικό αυτό).Εγω αναφερομαι στη γενικη παρουσια του μεχρι τωρα στα φιλικα και στις προπονησεις οπου συμφωνα με τις ανταποκρισεις δειχνει κουμπωμενος και ψαρωμένος.Ειναι πολυ μικρο το χρονικο διαστημα για να γινουν ορθές αγωνιστικές κρισεις οποτε αναμένουμε
2)Σωστός
3)Πιο πολυ με ενοχλεί η μεχρι τωρα παρουσια του αυτα τα 4 χρονια.Αν και εχει δειξει βελτίωση σε σχεση με το 2010 δεν ειναι τερματοφύλακας για τον Ολυμπιακο.Οταν εχω δει Ελευθερόπουλο(στα καλα του),Νικοπολιδη,Ρομπερτο ο Μεγιερι δεν μου κάνει.Για να το παμε σε μια γενικη συγκριση με Παλαιοτερους τον Μεγιερι τον εντασω στην κατηγορία Παρντο,Μπουτινα,Κατεργιαννακη κλπ.αναφερομαι δηλαδη σε τερματοφυλακες που δεν ειναι απαραιτητα κακοί αλλα δεν ειναι για το επίπεδο του Ολυμπιακού.
4)Εχεις δίκιο στη Μάλαγα ηταν πολυ καλυτερος σε σχεση με τώρα.Τελος παντων ίσως και να του επεσε βαρια η προετοιμασία(δεν ειναι μικρος)οποτε αναμενω για την τελικη αγωνιστικη κριση πανω του το Φθινόπωρο.
Και κάτι άσχετο.Εχω ακουσει οτι ο Χολέβας λουφαρε ασχημα και έκανε τον τραυματια πριν τον πολεμο της Τουμπας γιατι φυλουσε τα ποδαράκια του εν όψει Μουντιάλ.Εαν ισχυει ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ και δεν νομιζω να εχει θεση στον Ολυμπιακο.Κατανοω την επιθυμια του να παιξει στο Παγκοσμιο Κυπελλο αλλα οταν κρεμάει έτσι την ομάδα του παραμονές μιας πραγματικής μαχης παει να πει οτι δεν ξέρει που εχει έρθει.Εαν αυτο το συνδυάσω μαζι με κάτι ηλίθια τουιταρίσματα που έκανε περυσι οταν δεν ήταν βασικός πιστεύω πως η συμπεριφορά του γενικα δεν ειναι πρεπουσα για να φοραει αυτη την φανέλα.

Εικόνα dono

1. Τα σχόλιά μου για τον Αρμένιο στηρίζονται αποκλειστικά στην χθεσινή του εμφάνιση. Αν έρθει η στιγμή και ανακοινωθεί η λίστα με τους πάικτες που θα απαρτίσουν το ρόστερ φέτος, είναι δεν είναι μέσα σε αυτή θα το συζητήσουμε τότε.
3. Οκ σου ξαναλέω η κριτική είναι για τον χθεσινό αγώνα. Αν μιλήσουμε γενικότερα σε επίπεδο καριέρας στον Ολυμπιακό σε πολλά πράγματα συμφωνούμε για τον πάικτη
4. Μακάρι να έχεις δίκιο αλλά δεν βλέπω πως και που είναι τα αγωνιστικά περιθώρια βελτίωσής του. Μακάρι, ξαναλέω, να έχεις δίκιο εγώ δεν τον βλέπω ενδεκαδάτο μέχρι να ξαναβρει την φόρμα του και μέχρι τότε είανι μια καυτή πατάτα στο χέρι του Μίτσελ στο πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό το θέμα
Για τον Χολέβα δεν έχω ακούσει κάτι, ειλικρινά αν ήξερα θα τον ξεμπροστιαζα φόρα παρτίδα

Εικόνα Chief Bromden

Ο Αρμένης ομολογουμένως έδειξε καλά στοιχεία συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του, την φάση που δημιούργησε μόνος του γύρω στο 50 που κατέληξε στο δοκάρι εάν την βλέπαμε από τον Σαβιόλα θα αναθαρρούσαμε όλοι, μην ξεχνάμε επίσης πως μιλάμε για ένα φθηνό παίχτη για 2η ή 3η επιλογή και με τον ερχομό του να αποτελεί κίνηση marketing προς τον μεγαλοατζέντη Ραϊόλα , με λίγα λόγια αν φέρει τον Νιάνγκ ο Ιταλός αυτομάτως θα βγει επιτυχημένη και η μεταγραφή του Γκαζαριάν…
Τον Παπάζογλου θα τον κρίνω με βάση τον σκοπό που τον πήραμε, όχι φυσικά για να περάσουμε στους 16 του Τσου λου, τον πήραμε για αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος που θα έχουν κολλήσει και θα μπαίνει για τα στημένα , τότε θα τον κρίνω…
Ο Σαβιόλα δεν βλέπω να σηκώνει κεφάλι και φέτος, πέρυσι για ένα ημίχρονο έδειξε την αξία του με την Μπενφίκα στον Ναό, από εκεί και πέρα τίποτα, με τους ήδη υπάρχοντες και με αυτούς που θα ακολουθήσουν δεν χωράει στο ρόστερ, πολυτέλεια μεγάλη το συμβόλαιο του, η πώληση του θα είναι καλή λύση.
Το ενθαρρυντικό φέτος είναι πως όλες οι μεταγραφές (έλληνες κ ξένοι) δείχνουν θετικά στοιχεία και γεμίζουν ελπίδες, βέβαια νωρίς είναι ακόμα αλλά παλαιότερα θυμάμαι απογοητεύσεις και προβληματισμούς από την Αυστρία ακόμα

Κασάμι! Παιχτούρα και με 40 άρες όνειρο…

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνω παιδι μου Τσιφ(τ)η, με οσα γραφεις...Τους Αρμενιους τους περιγραφει ΑΡΙΣΤΑ ο Νικος Γοδας πιο πανω. Επειδη ειχα στενες σχεσεις μ΄αυτους για αρκετα χρονια στην πρωτη μου νιοτη ( τωρα περναω τη...δευτερη ), απλα να προσθεσω οτι ειναι πολυ συναισθηματικος λαος, φιλοτιμος, αξιοπρεπης και προσηλωμενος στις παραδοσεις. Με δυο λογια διακειμαι ευμενως προς αυτους, αλλα ολα φυσικα θα εξαρτηθουν απο το αν θα παιξει ή οχι ΜΠΑΛΑ το παληκαρι. Εμεις οι Ελληνες παντως ειμαστε και λιγο Ευροχωριατες και λιγο...σνομπ ( τρομαρα μας) με τους Αρμεναιους ( καθως και με πολλους αλλους - δυστυχως - λαους ). Ισως ειμαστε επηρεασμενοι απ΄τον...Αγκοπ! Τί να σου΄πω; ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ. Γιατί αναφερομαστε σε λαο περηφανο, αδικοβασανισμενο και πολυ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ σε νοοτροπια. Αν ο παιχτης ηταν π.χ. απ΄ το Σαο Παολο, η σταση πολλων απεναντι του θα΄ταν - σιγουρα - διαφορετικη. Ειναι, βλεπεις, το...κομπλεξικο γονιδιο στο locus 400yutTr (= 400 years under the Turkish rule ) του DNA μας.

Για Σαβιολα τα΄παμε. Με 2 εκ. το χρονο, μπορει να κανει παπαδες ο Μαρινακης...Κασαμι; Περιμενω λιγο ακομα...Δειχνει τεφαρικι. Οψομεθα...

Εικόνα Chief Bromden

Ευρωχωριάτες κ. Απόστολε; Καλό! συμφωνώ απόλυτα...
Τον βέρο Αλβανό Κασάμι τον γουστάρουμε Ελβετό, Τον Ελαμπντελαουί ως Νορβηγό παραβλέποντας λιγάκι τις Μαροκινές του ρίζες, τον πρώην μεταγραφικό μας στόχο Τούρκο Ντουρμάζ τον πλασάρουν οι εφημερίδες ως Σουηδό ενώ το παιδί φέρνει προς Ομέρ Βρυώνη...
Οι Αρμένιοι σαν λαός έχουν πολλά κοινά με τον λαό μας, όχι με τον Έλληνα του 2014 αλλά με αυτόν του 1950-60, και εμείς το ίδιο σκληροτράχηλοι ήμασταν, από τον Αγανιάν στον Γκαζαριάν...

Έχουμε ξαναφέρει Αρμένιο πριν χρόνια για δοκιμή, έναν πιτσιρικά , Χονβανισιάν λεγόταν νομίζω.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι. Χοβνανισιάν λεγόταν και μάλιστα θεωρούνταν τεράστιο ταλέντο. Τώρα αγνοώ που βρίσκεται.

Εικόνα μαουνιέρης

Ο πατέρας του Χοβνανισιάν ήτανε παιχτούρα, στα τέλη της δεκαετίας του 70 αρχές του 80. Οι εδώ τον γράφανε Οβανεσιάν...

Εικόνα john

Τους θυμασαι όλους!Τα λεγαμε και την αλλη φορα αλλωστε.Για να σε δω τώρα.Το ιανουαριο του 2006 ειχαμε ενθουσιαστει με τον Τουρε οποτε ο Σωκρατης δινει το πρασινο φως και γεμιζει το Ρεντη αφρικανικα σαπάκια.Προφανως θα θυμασαι τον μακαριτη Ιμπραημ τουρε, θυμασαι ομως τον Ερνεστ και τον Ολατουντε?Ο πρωτος συμφωνα με τον Νικολακοπουλο ηταν ο νέος Ετο και τον κοροιδευαν οι Πανουτσοκαρπετοπουλοι στο ραδιοφωνο(και τον Νικολακο και τον Ερνεστ) ενω ο δευτερος ηταν ενας γορίλας ονοματι Ολατουντε.Δεν ξερω εαν ηταν ποδοσφαιριστης επαιζε αμυνα(η ετσι νομιζε)και σε ενα διτερμα στο Ρεντη πηγε να κόψει την μπαλα στο Τζολε με ενα τακλιν δυναμιτη.Σου λενε κατι τα ονόματα?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ομολογώ πως τα ονόματα δεν τα θυμάμαι. Θυμάμαι, όμως, που μας είχε πιάσει Τουρεμανία και προσπαθήσαμε -ανεπιτυχώς- να φέρουμε νέους Τουρέδες, με αποτέλεσμα να φέρουμε αυτούς που λες. Σαν φάση τους θυμάμαι, αλλά τα ονόματα δε θα τα θυμόμουν ποτέ. Είσαι ωραίος. Σαν νέος Τουρέ, πάντως, ήρθε και ο Μάρκο Νε. Καλά στοιχεία, αλλά λίγος τελικά.

Αλλά τι λέμε κι' εμείς, έχουμε την κινητή εγκυκλοπαίδεια από πάνω, τον μαουνιέρη. Ώστε από ποδοσφαιρική οικογένεια ο... Οβανεσιάν!

Εικόνα savvas gridlock

Τον Ποπχάντζε ξέχασες...

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Γκεόργκι Ποπχάτζε ήταν Γεωργιανός... Κάποια στιγμή βρέθηκε στη Στουρμ Γκρατς. Τώρα αγνοώ.

Εικόνα savvas gridlock

http://www.transfermarkt.de/giorgi-popkhadze/profil/spieler/44457

Στην πολωνική Γιαγκελόνια βγάζει το ψωμί του ο διάδοχος του Μουράτη, του Αγγελή και του Γεωργάτου, η ταχυδύναμη μπακάρα που αλωνίζει από τα αριστερά...

Εικόνα μαουνιέρης

Ταχυδύναμη,ε;!

Εικόνα john

Κοιτα για τον Χολεβα σου μεταφερω την πληροφορια με καθε επιφυλαξη.Διαβασα στο φως ρεπορταζ λιγες μερες μετα την ζουγκλα της Τουμπας συμφωνα με το οποίο ο Χολεμπας αν και ηταν αμφιβολος ''λογω ενοχλησεων'' για το ματς αμεσως μετα το παιχνιδι, αρχισε κανονικα προπονησεις.Δεν ειμαι εντελως βεβαιος οτι λουφαρε παντως σιγουρα δεν πιεστηκε και δεν ενδιαφερθηκε για να προλαβει τον αγωνα(προφανως σκεπτομενος το μουντιαλ).Ισως ο Σαββας που τα ψαχνει αυτα να ξερει κατι παραπάνω

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι, Γιάννη. Τοροσιδίτιδα έπαθε και ο Χολέμπας. Στην Εθνική σκίζεται και σε εμάς το ένα του ξινίζει και το άλλο του βρωμάει.

Εικόνα clark gheibol

θα συμφωνήσω για το Γκαζαριάν, θα διαφωνήσω για το Βλαχοδήμο. Ο Γκαζαριάν τουλάχιστον τρέχει και δεν παραμελεί τα καθήκοντά του. Ο Βλαχοδήμος είναι για ποδόσφαιρο σάλας και μόνο

Εικόνα apostolos gaganis

Εσυ...πουουου εισαι; Λειπεις, κι αυτο ειναι πολυ αισθητο. Πιστευω, οσο πλησιαζουμε στη...δραση, να σ΄εχουμε ολοενα και περισσοτερο κοντα μας. Ενας παιχτης κλασεως, ειναι παντα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ σε μια ΜΕΓΑΛΗ ομαδα...Εκτος πια κι αν κανεις...κούρα, για να μαζεψεις δυναμεις. Λουφες, δεν θελω...Ααα!

Εικόνα clark gheibol

κάτσε να τελειώσει ο πιο δύσκολος φορολογικός μήνας κι επιστρέφω, έχω χαθεί πράγματι..

Εικόνα john

Tο λεω απο την άποψη οτι ο Βλαχοδημος εχει δοκιμαστει και εχει παιξει ηδη στον Ολυμπιακο.Εγω θυμαμαι μερικα καλα παιχνιδια του προπερσι(με Αεκ,Ξανθη,Πλατανια,Αρη) που το παιδι εδειξε οτι εχει δυνατοτητες για να παιξει εστω αναπληρωματικός στην ομάδα.Ο γκαζαριαν φιλε ειναι σαν ψάρι εξω απο το νερό.Εχω διαβάσει πως δεν ξερει καν Αγγλικά.Ειναι μικρες λεπτομέρειες που ομως πολλές φορές λένε πολλά.
ΥΓ Ο φορτουνης θα παιζει πισω απο τον επιθετικό?Μα εκει εχουμε ήδη Τσορι-Σαβιόλα.

Εικόνα dono

Ο Βλαχοδήμος δεν έχει παίξει στον Ολυμπιακό, έχει πάρει κάποιες συμμετοχές με την φανέλλα μας κι αυτό είναι τεράστια διαφορά. Ο Βλαχοδήμος συμφωνώ ότι ήταν καλός με την Ξάνθη και Πλατανιά, δεν τον θυμάμαι να κάνει κάτι σημαντικό στα άλλα δύο παιχνίδια που αναφέρεις (μπορεί να μην θυμάμαι καλά). Ο Γκαζαριάν θέλει χρόνο προσαρμογής, συμφωνούμε

Εικόνα savvas gridlock

Το κουβαλημα μπαλας και το συγκεκριμενο τελειωμα που εκανε χθες ο Γκαζαριαν, ουτε στον υπνο του το'χει δει ο Βλαχοδημος. Ο Φορτουνης βγαινει στο 8, στο 10 και στα ακρα στα χαφ. Θεωρητικά είναι εργαλείο.

Εικόνα savvas gridlock

Μαλακα Μπασινα της Αγγλιας, τσαμπουκαδες να κανεις στο Νησι που σε καβαλανε ολοι κι εχεις ρουφηξει το σπερμα του καθε ανυπαρκτου. Οχι με το Σαβιολα, σε φαση που εκανες και φαουλ. Μεχρι και ο original Μπασινας, το προτυπο σου, πηρε ενα πρωταθλημα κι εσυ εμεινες αφαλος ακομη, ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΚΑΙ ΑΤΙΤΛΕ, γαμω τη βαζελοπουτανα σου ξεφτιλα. Ξεκινησες να παιζεις μπαλα με τα Windows 1995, σε λιγο βγαινουν τα 9 κι ακομη κουπα δεν ειδες. Θα παρεις και πρωταθλημα, λεβιε.