ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ο προπονητής μας Μίτσελ μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και για ακόμα μια φορά έκανε αλλόθρησκους και βαζελογαυράκια να τρέχουν.  Πάρτε ένα δείγμα των δηλώσεών του.
 
Αναλυτικά όσα τόνισε ο Μίτσελ στους εκπροσώπους του Τύπου:
Πείτε μας για τον Μπενίτες;
Μέσα στο καλοκαίρι εγώ, ο Αλκόρτα, ο Νικοπολίδης, ο Ισά και ο Χουάνχο είδαμε πάρα πολλούς παίκτες. Κυρίως επιθετικούς και στόπερ. Μερικές φορές οι παίκτες που επιλέγουμε, δεν είναι στα χέρια μας για να τους πάρουμε, επειδή υπάρχουν άλλες ομάδες σε άλλα πρωταθλήματα κι έτσι χάσαμε αρκετούς παίκτες. Μόνο με έναν παίκτη μπήκαμε σε συζητήσεις. Με τον Φινμπόγκασον. Όλα τ' άλλα ήταν απλά επιλογές. Αλλά τίποτα προχωρημένο. Το μόνο πραγματικό όνομα ήταν αυτό του Μπενίτες.
Όπου υπήρχαν τρεις ομάδες που τον παρακολουθούσαν. Στην Γκλάντμπαχ είπε όχι. Στο τέλος ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Είναι η δική μας επιλογή για την απόφαση του στράικερ. Και απόφαση και της ομάδας. Και είναι η κατάλληλη μεταγραφή. Γιατί και ο παίκτης αποφάσισε να έρθει σε εμάς αλλά και είναι στα οικονομικά μας δεδομένα. Τον έχω δει σε 12 αγώνες. Η γνώμη μου για τον παίκτη είναι θετική. Και του Ράφα ήταν θετική. Και του Νικοπολίδη ήταν θετική. Είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε. Είναι σκόρερ. Έχει βάλει 22 γκολ σε 27 αγώνες στο πρωτάθλημα. Είναι νέος. Είναι παλικάρι. Είναι δυνατός. Έχει δυνατό χαρακτήρα. Και θέλει να έρθει στην Ευρώπη να πετύχει.
Και αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς. Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς. Γι' αυτό είπαμε με σεβασμό πως θέλουμε μια ελληνική ομάδα, έναν Ελληνικό Ολυμπιακό αλλά θέλουμε να είμαστε και πιο κοντά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γι' αυτό κοιτάξτε τα ονόματα που ήρθαν, τις μεταγραφές που κάναμε. Είναι νέοι ποδοσφαιριστές που θέλουν να προχωρήσουν. Όπως θέλει να προχωρήσει και ο Ολυμπιακός. Κι αυτή είναι η ιδέα. Πιστεύω πως ο Μπενίτες θα σας αρέσει.
Έχετε μιλήσει με τον παίκτη;
Όχι, όχι. Δεν μιλάω ποτέ με ποδοσφαιριστές. Λέω την γνώμη μου και η ομάδα παίρνει αποφάσεις. Και δεν ζητάω ποτέ τίποτα. Μόνο ζήτησα για πρώτη φορά κάτι όταν μίλησα με τον πρόεδρο και ο πρόεδρος μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.
Είναι και κάτι που ζήτησα από τον πρόεδρο. Είμαι 20 μήνες στην ομάδα και δεν του έχω ζητήσει τίποτα. Αλλά και ο πρόεδρος με ρωτάει κάθε μέρα αν θέλω κάτι. Ο πρόεδρος σέβεται την γνώμη του προπονητή και αυτό με κάνει να νιώθω ευχάριστα. Και γι' αυτό χθες είχα το θάρρος να του ζητήσω και κάτι. Και πιστεύω πως θα το κάνει.
Θα είναι ο Μπενίτες η τελευταία κίνηση ενίσχυσης φέτος το καλοκαίρι;
Ναι. Βέβαια ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την αγορά. Πέρσι χάσαμε τον Φετφατζίδη και τον Φέισα λίγο πριν το φινάλε της περιόδου του καλοκαιριού. Το ίδιο μπορεί να γίνει και φέτος. Περιμένουμε ακόμα το τι θα γίνει με τον Μανωλά. Και κατά την γνώμη μου και με όλη μου την αγάπη, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με όλα αυτά τα θέματα. Μιλάνε πολύ για προτάσεις, για ευκαιρίες να φύγει από την ομάδα. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο, ούτε τον σύλλογο, ούτε τον προπονητή. Και επιμένω και θέλω να το γράψετε καλά αυτό. Με όλη την αγάπη που έχω για τον παίκτη, θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο. Γιατί αν τελικά μείνει και η προετοιμασία του είναι μέτρια, με τραυματισμούς και κούραση τότε θα χάσει κι άλλο την συγκέντρωσή του. Αλλά με όλη την αγάπη μου, του εύχομαι τα καλύτερα. Εδώ, εκεί, οπουδήποτε, αλλά γι' αυτό θέλει συγκέντρωση...
Υπήρξαν επαφές και συζητήσεις με τον Ρομπίνιο;
Τίποτα (στα ελληνικά)!!! Οι Ρομπίνιο, οι Ετό είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Υπέροχοι ποδοσφαιριστές. Σε αυτόν τον σύλλογο όμως όσο θα είμαι εγώ προπονητής θα έχουμε διαφορετική λογική. Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό. Όταν έχεις έναν τέτοιο αστέρα στ' αποδυτήρια αλλάζουν δύο πράγματα. Θα έχει έναν διαφορετικό μισθό από τους υπόλοιπους.
Ένας σούπερ σταρ δεν ξέρουμε αν θέλουμε να συνεχίσει αυτήν την δουλειά που θέλουμε εμείς. Κι αν τον χάσουμε σε έναν αγώνα και τραυματιστεί δεν μπορούμε εμείς να τον περιμένουμε. Εμείς παίζουμε ομαδικά. Επιμένω, το κλίμα στην ομάδα και στ' αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό. Όχι στη δουλειά που κάνουμε μόνο, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις. Τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που βρήκα όταν ήρθα. Δεν είναι ότι έκανε κάτι το τεχνικό μας επιτελείο. Είναι ότι οι παίκτες συμμετέχουν σ' αυτό το καλό κλίμα.
Δηλαδή πέρσι δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία ο Σαβιόλα; Φέτος θα είναι καλύτερος;
Όχι. Είναι νέος ακόμα κι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα αποδυτήρια. Κι αυτός που το συνέχισε φέτος είναι ο Αμπιντάλ. Μην κοιτάτε την ηλικία τους, κοιτάτε την φιλοσοφία που έχουν. Είναι παίκτες που θαυμάζουν οι συμπαίκτες του. Δεν θαυμάζουν τον παίκτη, αλλά τον άντρα που έχουν δίπλα τους. Κι αυτό δεν θέλουμε να το χαλάσουμε φέτος στον Ολυμπιακό.
Αυτή είναι η σκέψη μας. Αλλιώς δεν θα ήταν εδώ. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο ρόστερ με 24 παίκτες και τον Ολαϊτάν. Και έχουν μείνει 2 εβδομάδες για παίκτες που μπορεί να φύγουν ή μπορεί να έρθουν.
Είπατε για 24 παίκτες; Ποιους έχετε αποκλείσει;
Ίσως και λιγότεροι. Πάντα έλεγα για 22-23 παίκτες. Δεν έχω τόσους πολλούς μαζί μας. Τώρα έχω 26 στην ομάδα. Αυτοί που είναι εδώ και οι Μανιάτης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Τσόρι, Σιόβας, Μανωλάς...
Από αυτούς, όσοι δεν ήρθαν εδώ λόγω τραυματισμών είναι εκτός πλάνων;
Όχι, όχι. Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε μια εβδομάδα και υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει 60-70 λεπτά... Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε για τραυματισμούς. Και θέλουμε να δούμε και τον Αφελάι και τον Φορτούνη.
Σχετικά με τον Πουλίδο, τι έχετε να μας πείτε;
Είναι σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Πρέπει να τα βρει πρώτα με την ομάδα του και μετά να βγει στην αγορά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εμείς παρακολουθήσαμε το θέμα μέχρι ενός σημείου και περιμένουμε όπως και οι άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έδειξε ενδιαφέρον από την αρχή του παίκτη και περιμένουμε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω!
Όπως το θέμα του Μπενίτες που υπήρχαν ομάδες από την Γερμανία και την Ισπανία αλλά ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Άμα τελικά ο Πουλίδο μπορεί να βρει μια λύση με την ομάδα του, μετά θα επιλέξει που θα πάει. Δεν ξέρω που... Έχω κάτι στο νου μου όμως... Είναι μια πολύ ειδική περίπτωση πάντως. Ο ίδιος λέει ότι δεν υπέγραψε, η ομάδα του λέει ότι υπέγραψε. Κάποιος πρέπει να βρει μια λύση για το θέμα.
Θα είναι φέτος διαφορετικός ο Ολυμπιακός; Τι καινούργιο θα δούμε;
Έχουμε περισσότερες επιλογές να παίξουμε διαφορετικά συστήματα φέτος. Το ρόστερ που έχουμε φέτος μας δίνει άλλες επιλογές. Να παίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Ανεξάρτητα από τις θέσεις και το αρχικό σχέδιο, εμείς δείχνουμε ότι έχουμε ένα δικό μας στιλ. Στην επίθεση και στην άμυνα. Κι αυτό το ζούμε και στην προπόνηση. Το πως ετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι και την κάθε διοργάνωση. Το βλέπαμε και στην προετοιμασία. Που ανεξάρτητα από τα αποτέλεσματα η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο αντίπαλος απέναντι μας.
Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε με τον δικό μας τρόπο. Κι ευτυχώς τα καταφέρνουμε. Και κάτι που μου αρέσει είναι πως το κάνουμε κι υπάρχει συνέχεια. Εάν δούμε τα τελευταία τέσσερα φιλικά που ήταν υψηλού επίπεδου, εμείς παίξαμε το ίδιο με την Μίλαν, την Λίβερπουλ την Σίτι, την Μπιλμπάο. Δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα αλλά για την αίσθηση μέσα στο παιχνίδι.
Σα να μην ξεκινήσαμε από την αρχή. Σαν να υπήρχε μια συνέχεια. Και αυτό είναι πολύ καλό για τον προπονητή. Είδαμε και διαφορετικά συστήματα στα παιχνίδια που παίξαμε. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Σηκώνομαι λιγότερο από τον πάγκο.
Έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός από τις άλλες ελληνικές ομάδες;
Δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό. Γιατί θα ήταν έλλειψη σεβασμού στο πρωτάθλημα που έχει καλές ομάδες. Είναι κάτι που πάντα λέω όταν με ρωτάνε και μου λένε ότι το "ελληνικό πρωτάθλημα είναι εύκολο να το πάρεις". Πιστεύω στο πρωτάθλημα μας υπάρχουν πέντε καλές ομάδες.
Δεν λέει κανείς πως η Μπουντεσλίγκα είναι εύκολη επειδή η Μπάγερν το πήρε 25 βαθμούς διαφορά από την Ντόρτμουντ. ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός είναι καλές ομάδες. Εμείς δεν παλεύουμε να έχουμε μια μεγαλύτερη διαφορά από τις ελληνικές ομάδες, αλλά για να έχουμε μια μικρότερη διαφορά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και πιστεύω πως έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Τώρα περιμένουμε την κλήρωση στις 28 του μηνός. Με μεγάλες ελπίδες. Θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός στον όμιλο και να έχουμε ελπίδες.
Μετά δεν ξέρει κανείς ποτέ τι θα γίνει. Πιστεύω όμως ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Με δύο παίκτες σε κάθε θέση, οι μισοί μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικά συστήματα. Και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα πάρουν ευκαιρίες.
Η ομάδα άλλαξε. Δεν λέω ότι άλλαξε για καλό. Αλλά άλλαξε. Κι όλα αυτά που λέγαμε από την αρχή ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός το έχουμε καταφέρει και είμαστε ολοένα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ομάδες. Γιατί το πιστεύουν και οι παίκτες. Πλέον δεν είμαστε μια ομάδα που απλά παίζει στην Ευρώπη. Έχουμε στόχους πια στην Ευρώπη.
Και αυτοί οι στόχοι έχουν μια βάση. Μια σταθερή βάση. Όταν χάσαμε στο «Ολντ Τράφορντ» και ο κόσμος έδειχνε ικανοποιημένος ένιωσα άσχημα. Δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικό για εμάς να δείχνουμε μια καλή εικόνα. Πλέον πρέπει να δείχνουμε μια καλή εικόνα άλλα και να νικάμε.
Πια δεν είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς στο πάρτι. Και αυτό το πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές.
Υπάρχει θέμα Αμραμπάτ μετά και την απόκτηση του Αφελάι;
Δεν το πιστεύω. Είχε την ευκαιρία να έρθει σε εμάς και την έχασε. Κι αυτό αλλάζει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να περιμένει δύο μήνες και να μας λέει έρχομαι, δεν έρχομαι. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν παίκτη και τον Μπενίτες. Ο Μπενίτες είπε έρχομαι και θα έρθει. Γύρισε από την Γερμανία και μόλις έφτασε στην Παραγουάη ήθελε να έρθει σε εμάς.
Δεν μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη που μας ζητάει να περιμένουμε, όταν είναι σύμφωνες και οι δύο ομάδες. Πιστεύω ότι αξίζουμε έναν μεγαλύτερο σεβασμό. Συνέβη και με αυτόν τον παίκτη αλλά και με άλλους. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά οι πόρτες του Ολυμπιακού εάν συμφωνεί και ο σύλλογος, είναι κλειστές γι' αυτούς του παίκτες. Γιατί ο Ολυμπιακός αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό! Μπορεί να πει ένας παίκτης ναι, όχι αλλά όχι να τ' αλλάζει κάθε μέρα.
Για τον Μήτρογλου;
Ο Μήτρογλου έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να έρθει σε εμάς. Ανταλλάσσαμε μηνύματα μέχρι προχθές. Έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά ανήκει σε μια ομάδα που δεν ήθελε να τον αφήσει να έρθει σε εμάς. Είναι πολύ αγαπημένος παίκτης για εμάς. Η συμπεριφορά του μαζί μας ήταν πάντα πολύ καλή και η σχέση του επίσης. Εγώ τον ήθελα πάρα πολύ.
Σχετικά για τις προσδοκίες που υπήρχαν σχετικά με την απόκτηση ενός σέντερ φορ-όνομα;
Η υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι να ξέρουν ποιος είναι ο παίκτης. Δηλαδή να ξέρουν εάν ο Μπενίτες είναι καλός ή όχι; Εμείς πρέπει να δούμε την τιμή του παίκτη και το τι μπορεί να προσφέρει. Και γι' αυτό μένουν στο δρόμο οι συζητήσεις. Όπως στο θέμα του Ζόνας. Ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ τα ονόματα, αλλά δεν γίνεται να βάλουμε τον Μικ Τζάγκερ να παίξει σέντερ φορ. Γίνεται; Όχι.
Ναι, όμως άλλο η Λατινική Αμερική κι άλλο η Ευρώπη για έναν τέτοιο παίκτη;
Αυτό είναι αλήθεια. Βλέπεις έναν παίκτη να παίζει καλά σ' ένα πρωτάθλημα αλλά δεν παίζει σε άλλο. Όπως ο Κάμπελ. Στην Ισπανία δεν ήταν πολύ καλός στο πρωτάθλημα. Εμείς δεν είχαμε κάτι θετικό όταν τον πήραμε. Είχαμε μια ιδέα για το πως θ' αντιδράσει στον Ολυμπιακό και τώρα έχει μια θέση στην Άρσεναλ.
Ως προπονητής μπορεί να κάνω λάθη, αλλά εσείς πιστεύατε ότι ο Σάμαρης θα μπορούσε να σηκώσει τον Ολυμπιακό και την Εθνική; Αν τον έλεγα πριν θα λέγατε πως είμαι τρελός! Ο Ρομπέρτο, ο Μασουάκου και ο Ομάρ είναι παίκτες που έχουν το όνομα να παίξουν στον Ολυμπιακό; Ναι ή όχι; Σας αρέσουν; Στην αγορά δεν ξέρεις αν είναι καλοί ή όχι. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου.
Και όταν έρθουν να βελτιώνονται. Πάντα υπάρχουν λίστες. Όπως γυναίκες με το καλύτερο στιλ στον κόσμο. Και δεν είναι ποτέ οι γυναίκες μας. Είναι στατιστικές, είναι λίστες και όταν γίνεται μια λίστα, να ψηφίσει ο κόσμος. Τρία ονόματα πχ. Μήτρογλου, Ζόνας, Μπενζεμά.
Όλοι επιλέγουν τον Μπενζεμά. Το ίδιο και ο Αντσελότι ε; Θα το ξαναπώ. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Προφανώς ξέρουμε ότι είναι διαφορετική η Παραγουάη από την Γερμανία. Άλλοι πήγαν και ήταν καλοί, άλλοι όχι. Ο ποδοσφαιριστής έχει τα στοιχεία που θέλουμε. Αλλά μην γράψετε τον Νοέμβρη πως ο προπονητής είχε δίκιο το καλοκαίρι.
Είναι έτοιμος ο Μπενίτες;
Ο παίκτης ήταν σε δράση στο πρωτάθλημά του. Πιστεύω θα είναι γρήγορα μαζί μας, αλλά θα έχει κούραση μετά από τόσα ταξίδια. Αλλά και ο Αφελάι έκανε προετοιμασία με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα. Σίγουρα δεν θα παίξει αλλά θα το δούμε σύντομα.
Επίσης λέμε πολλά αλλά δεν δίνει κανείς σημασία στην δουλειά του Διαμαντάκου. Κι αυτό είναι πολύ ελληνικό στοιχείο, με όλο το σεβασμό. Πόσα γκολ έχει βάλει; Τρία από τα πέντε της Αμερικής. Ένας ποδοσφαιριστής με παρελθόν. Πρώτος Έλληνας σκόρερ μέχρι τα 19 του. Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό κύπελλο με τις μικρές εθνικές ομάδα της Ελλάδας.
Είναι ρίσκο η χρησιμοποίηση του Διαμαντάκου, αφήνοντας κάποιον άλλον στον πάγκο;
Γιατί να είναι ρίσκο; Μπορεί να μην είναι μόνος του στην ενδεκάδα ο Διαμαντάκος. Γι' αυτό αλλάζουμε συστήματα. Με την Σίτι πως παίξαμε; Τσόρι, Σαβιόλα, Διαμαντάκος κι άλλους τρεις από πίσω τους; Γιατί όχι Διαμαντάκος, Μπενίτες, Τσόρι; Το ίδιο μπορεί να παίξει κι ο Αφελάι.
Σκέφτεστε σε βάθος χρόνου το σχέδιο σας;
Με ρωτάνε πότε θα γυρίσω στην Ισπανία. Αλλά δε το σκέφτομαι. Κάθε μέρα στον Ολυμπιακό προσπαθώ να κάνω μια διαφορετική ομάδα και δεν σκέφτομαι ποτέ την επιστροφή μου. Θέλω να κάνω καθημερινά την ομάδα ακόμα καλύτερη. Και όταν παίρνουμε νεαρούς παίκτες, θέλουμε να δούμε την πρόοδο. Δεν ξέρω πόσο θ' αντέξει η διοίκηση...
 
Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε.
 
Μόνο με έναν παίκτη μπήκαμε σε συζητήσεις. Με τον Φινμπόγκασον. Όλα τ' άλλα ήταν απλά επιλογές. Αλλά τίποτα προχωρημένο. Το μόνο πραγματικό όνομα ήταν αυτό του Μπενίτες.
Εντάξει, μόλις λήξει με το καλό η μεταγραφική περίοδος, θα ασχοληθούμε ειδικά με όλους αυτούς τους ΑΡΔ που πέταγαν μια μαλακία στο φου μπου και αμέσως ορδές γαύρων ψάρωναν και ενθουσιάζονταν χωρίς λόγο. Αυτήν την δήλωση Μίτσελ την κρατάμε για να κάνουμε σούμα στο τέλος και να καταλάβουμε ποιός μας κοροϊδεύει τελικά, ποιός παραπληροφορεί παρουσιάζοντάς μας ως ''τελειωμένες'' μεταγραφές που είναι σε φιλολογικό στάδιο.
 
Και είναι η κατάλληλη μεταγραφή. Γιατί και ο παίκτης αποφάσισε να έρθει σε εμάς αλλά και είναι στα οικονομικά μας δεδομένα. Τον έχω δει σε 12 αγώνες. Η γνώμη μου για τον παίκτη είναι θετική. Και του Ράφα ήταν θετική. Και του Νικοπολίδη ήταν θετική. Είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε.
Που είναι τώρα όλοι οι ''γνώστες'' να μας ξαναπούν ότι ο Μίτσελ είναι αδύνατον να ξέρει τον παίκτη, μιας και είναι αδύνατον ο προπονητής του Ολυμπιακού να παρακολουθεί παίκτη από το πρωτάθλημα της Παραγουάης? Προφανώς ο αποδέκτης αυτού του κύματος της λαϊκής οργής δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού που ''παντελονιάζει ασύστολα και έχει κόψει το γήπεδο σε όλους του υγιείς Ολυμπιακούς''. Συγκεκριμένα διάβαζα στο φου μπου στο προφίλ του καρπουζά (σόρι ''κύριε πρόεδρε'' αλλά με τόσα καρπούζια που φάγαμε φέτος πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα) έναν τύπο που έγραψε ότι ήταν γνωστό (προφανώς μεταξύ των φίλων του) ότι ο καβούριας Μαρινάκης δεν ήθελε να χαλάσει λεφτά (λες κι ο Μπενίτες θα έρθει τσάμπα) και γι αυτό αγόρασε κάτι φθηνό και το φόρτωσε στον Μίτσελ, χωρίς αυτός να τον γνωρίζει και να τον εγκρίνει. Τώρα τι λένε όλοι αυτοί μετά την δήλωση Μίτσελ?
 
Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς. & Γι' αυτό κοιτάξτε τα ονόματα που ήρθαν, τις μεταγραφές που κάναμε. Είναι νέοι ποδοσφαιριστές που θέλουν να προχωρήσουν. Όπως θέλει να προχωρήσει και ο Ολυμπιακός. Κι αυτή είναι η ιδέα.
Συνεχίστε να ονειρεύεστε τελειωμένους ποδοσφαιρικά παίκτες τύπου Ρομπίνιο, Ροναλντίνιο, κτλ και αφήστε ήσυχο επιτέλους τον προπονητή να κάνει την δουλειά του όπως ξέρει μόνο αυτός και όχι ΕΜΕΙΣ. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις δικές του επιλογές και όχι τα δικά μας θέλω.
 
Μιλάνε πολύ για προτάσεις, για ευκαιρίες να φύγει από την ομάδα. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο, ούτε τον σύλλογο, ούτε τον προπονητή. Και επιμένω και θέλω να το γράψετε καλά αυτό. Με όλη την αγάπη που έχω για τον παίκτη, θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο.
Καμπαναριό ολόκληρο βάρεσε Κωστάκη, συγκεντρώσου, δούλεψε γιατί υπάρχει και η περίπτωση να μην φύγεις τελικά. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό μια μεταγραφή ζωής όπως αυτή η φημολογούμενη του Μανωλά να μην επηρεάσει έναν νέο ποδοσφαιριστή όπως αυτός. Ως ένα σημείο όλα ΟΚ, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα διαλέγει ποιούς παίκτες, σε ποιά τιμή και σε ποιόν θα τους πουλήσει. Αυτό είναι τεράστιο βήμα καταξίωσης στην Ευρώπη και μόνο κάποιος αφελής ή εγκάθετος δεν το παραδέχεται. Η ιστορία με το Μανωλά είναι απλή. Δίνει κάποιος το ποσό που θέλει ο Ολυμπιακός και τον αγοράζει.
 
Υπήρξαν επαφές και συζητήσεις με τον Ρομπίνιο;
Τίποτα (στα ελληνικά)!!!
Μα καλά αυτόν δεν μας τον βγάζανε με το εισητήριο στο χέρι, έτοιμο να υπογράψει στον Θρύλο? Ο σβέρκος όλων των ΑΡΔ έχει γίνει κόκκινος και αρχίζει να τσούζει. Μόνον ο Πουλόπουλος είχε την ευθιξία (να τα λέμε όλα αν κι αυτός το έπραξε από την δική του σκοπιά) να μας ζητήσει ΜΙΑ συγγνώμη μετά τα απανωτά μεταγραφικά φιάσκο των ΑΡΔ του καλοκαιριού.
 
Σε αυτόν τον σύλλογο όμως όσο θα είμαι εγώ προπονητής θα έχουμε διαφορετική λογική. Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό. & Εμείς παίζουμε ομαδικά. Επιμένω, το κλίμα στην ομάδα και στ' αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό. Όχι στη δουλειά που κάνουμε μόνο, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις.
Ούτε λίγο ούτε πολύ για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους ξεχάστε εντελώς τα ονόματα τύπου Ρομπίνιο κτλ και επικεντρωθείτε περισσότερο στο πως θα βοηθήσετε αυτή την ομάδα, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς με τις μεταγραφικές σας μπούρδες δημιουργείτε ένταση, αλλά και πρόβλημα στις τάξεις των οπαδών μας. Φέτος η ομάδα δεν είχε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα ή πρόβλημα μεταγραφικού σχεδιασμού, είχε όμως κάθε λίγο και λιγάκι τις φυλλάδες να γράφουν όποιο όνομα-μεταγραφικό στόχο τους κατέβηκε στο μυαλό.
 
Άμα τελικά ο Πουλίδο μπορεί να βρει μια λύση με την ομάδα του, μετά θα επιλέξει που θα πάει. Δεν ξέρω που... Έχω κάτι στο νου μου όμως...
Ο Μίτσελ λέει τα ίδια με τον πρόεδρο γιατί προφανώς έχει δει το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του παίκτη στα γραφεία της ΠΑΕ. Όλοι εσείς που υποστηρίζετε ότι μας δουλεύει η Διοίκηση στο θέμα Πουλίδο, πού είστε τώρα να ξαναπείτε τις μαλακίες σας? Είναι εντελώς διαφορετικό ότι ο Βαγγέλας και ο Μίτσελ μας κοροϊδεύουν στην υπόθεση του Μεξικανού και εντελώς άλλο το πότε θα έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και καλό θα είναι να τα ξεχωρίσουμε λίγο για να έχουμε μια σωστή προσέγγιση στο θέμα Πουλίδο.
 
Η ομάδα άλλαξε. Δεν λέω ότι άλλαξε για καλό. Αλλά άλλαξε. Κι όλα αυτά που λέγαμε από την αρχή ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός το έχουμε καταφέρει και είμαστε ολοένα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ομάδες. Γιατί το πιστεύουν και οι παίκτες. Πλέον δεν είμαστε μια ομάδα που απλά παίζει στην Ευρώπη. Έχουμε στόχους πια στην Ευρώπη.
Η πραγματικότητα που περιγράφει ο προπονητής, σιγά μην είναι έργο Μίτσελ, του ''δημοσιοσχεσίτη'' και υυάνεργου τηλεσχολιαστή από την Ισπανία, που μας έφεραν για πρώτο προπονητή στον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον κανονικό προπονητή Αντώνη Νικοπολίδη''... Ακόμα δεν έχει πονέσει η πλατούλα σας από τις πολλές κωλοτούμπες, αντέχετε όλοι εσείς, δεν σας φοβάμαι.
 
Όταν χάσαμε στο «Ολντ Τράφορντ» και ο κόσμος έδειχνε ικανοποιημένος ένιωσα άσχημα
Τέλος. Κύριοι, ο Μιτσελάρας ο τεράστιος αυτός ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ, είναι ένας από εμάς. Είναι ποτισμένος πια με τον ψυχισμό και τη νοοτροπία του συλλόγου που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
 
Δεν μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη που μας ζητάει να περιμένουμε, όταν είναι σύμφωνες και οι δύο ομάδες. Πιστεύω ότι αξίζουμε έναν μεγαλύτερο σεβασμό. Συνέβη και με αυτόν τον παίκτη αλλά και με άλλους. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά οι πόρτες του Ολυμπιακού εάν συμφωνεί και ο σύλλογος, είναι κλειστές γι' αυτούς του παίκτες. Γιατί ο Ολυμπιακός αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό! Μπορεί να πει ένας παίκτης ναι, όχι αλλά όχι να τ' αλλάζει κάθε μέρα.
Πλέον έχουμε ξεφύγει στην νοοτροπία και στο προφίλ μας ως σύλλογος, το έχετε καταλάβει όλοι θέλω να πιστεύω. Όποιος θέλει, έρχεται στον Ολυμπιακό. Κανείς με βαριά καρδιά και παίζοντας το πριμαντόνα δεν έρχεται στο σύλλογο. ΚΑΝΕΙΣ! Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλα και αυτό επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την φιλοσοφία του προπονητή μας.
 
Κάθε μέρα στον Ολυμπιακό προσπαθώ να κάνω μια διαφορετική ομάδα και δεν σκέφτομαι ποτέ την επιστροφή μου. Θέλω να κάνω καθημερινά την ομάδα ακόμα καλύτερη. Και όταν παίρνουμε νεαρούς παίκτες, θέλουμε να δούμε την πρόοδο. Δεν ξέρω πόσο θ' αντέξει η διοίκηση...
Καλά ο τύπος απέχει έτη φωτός από το πλησιέστερο παράδειγμα προπονητή που δούλεψε εντός Ελλάδας. Ξέρει την θέση του, ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα και το σημαντικότερο, γνωρίζει ότι ο προπονητής χωρίς την Διοίκηση είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς ρόδες. Έχει επίγνωση ότι στη χώρα μας είμαστε όλοι προπονητές και σε αυτό αναγνωρίζει και το ρόλο της Διοίκησης της ομάδας, που λειτουργεί σαν κυματοθραύστης σε κάθε επίθεση (με δόλο ή χωρίς) που γίνεται από όλους τους απ’ έξω προς την ίδια την ομάδα.
 
Ο Μίτσελ έδωσε το στίγμα του νέου Ολυμπιακού, το έναυσμα γιγάντωσης της οντότητας που λέγεται Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Δουλεύουμε σαφέστατα πάνω σε ένα πλάνο που ακολουθείται πιστά από όλους. Προφανώς και υπάρχουν και αστοχίες στην εφαρμογή του, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο και συνηθισμένο. Η ομαδάρα του Μίτσελ έχει μια μόνο απαίτηση απ’ όλους εμάς τους οπαδούς του Θρύλου, ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό όπως μόνο εμείς ξέρουμε? Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε την απάντηση.
Θα έρθουν και αρνητικά αποτελέσματα. Μια σεζόν όμως δεν κρίνεται ΠΟΤΕ από μεμονωμένα αποτελέσματα, αλλά στην σούμα στο τέλος της. Αλλιώς γινόμαστε βάζελοι και ψάχνουμε ένα αποτέλεσμα για να σώσουμε ολόκληρη την σεζόν.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ. 1 Θέλει Μήτρογλου, αλλά προσωπικά ενοίκιο 3,5 εκ. ευρώ για ένα χρόνο του παίκτη, το θεωρώ εκτός λογικής.
ΥΣΤ. 2 Απόστολε που βρίσκεσαι???
ΥΣΤ. 3 Πια δεν είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς στο πάρτι. Και αυτό το πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές. Ελπίζω στην πρώτη στραβή, όταν αυτή έρθει, να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η φράση απομακρύνοντας όλη την υπόλοιπη συνέντευξη, γιατί αυτό θα είναι άνανδρο... Περιγράφει για ακόμα μια φορά το αυτονόητο. Έχουμε αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη κι αυτό ξέχωρα από τα λόγια του Μίτσελ, φαίνεται και από την Ευρωπαϊκή μας παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια

Εικόνα Χατζηκυριακειο

Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΣΥ ΣΕΝΙΟΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ...

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ Τ'ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ RATM!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤOΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!!!!!!!!!!!!
ΣΤΙΣ ΛΑΓΟΚΟΤΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΛΙΑΚΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΟΛΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑ Ο ΒΟΚΟΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΦΥΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΑΡΓΙΟΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΘΩΜΑΙΔΕΝΑ Η ΣΑΓΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ Ο ΙΑΧΩΒΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΣΙΑ Η ΠΑΡΤΟΥΖΙΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΔΑΒΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Bad7

Χαχαχαχαχα ετσι καθε μερα

Εικόνα Xplicit

Είναι μεγάλη μας τιμή που ένας προπονητής και πάνω απ'όλα άνθρωπος του ποδοσφαίρου του βεληνεκούς του Μίτσελ είναι στον Ολυμπιακό μας αυτό και μόνο μας ψηλώνει πολύ στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος φαίνεται ότι έχει ένα πλάνο στο μυαλό του που το πιστεύει πάρα πολύ και το σημαντικό είναι ότι αυτό το πλάνο είναι μακρυπρόθεσμο και είμαι σίγουρος ότι στο βάθος του μυαλού του έχει και μία ευρωπαϊκή κούπα. Μιτσέλαρε για πάντα στον Θρύλο.

Εικόνα john

Επιτέλους ρε παίδες βλεπω και μερικούς γαύρους που καταλαβαίνουν ποσο πολύτιμος ειναι ο Μίτσελ για τον σύλλογο,που κατανοούν τα σταδιακά βήματα προόδου που γίνονται τα τελευταια χρονια και πάνω απο ολα που ασκούν κριτική με δομημένο λόγο και οχι με τις κραυγές των κακό καθημένων γαυρων.Παλι καλα διότι πίστευα πως οι τελευταίοι ειναι πια η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου μας.Γκρινια γκρίνια πίεση μιζέρια κράξιμο κτλ.Εδω κραζανε τους παίκτες και την ομάδα στο φιλικό με τη φενερ που ο Μίτσελ δοκίμαζε καθε 20 λεπτά καινούργιους παίκτες και συστήματα.Δηλαδη τι είχαν σαν απαίτηση, ενα συνοθυλευμα διαφορετικών παικτών ,ενας αχταρμάς συστημάτων και επιλογών να χτυπήσει στα ίσα τη νικη με τη φενερ στην έδρα της;;;;

Εικόνα Xplicit

Υπάρχουμε και εμείς ακόμα φίλε αλλά αν τα πεις αυτά κάπου δημόσια θα σε πουν γλείφτη του "χοντρού" και υπάλληλο. Δε λέω να μη γίνεται κριτική φυσικά κάθε άλλο αλλά όχι στην ισοπέδωση. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη έχει ψηλώσει πολύ στην Ευρώπη σε αντίθεση με την εποχή Κόκκαλη(όσο κι αν τον αγαπάμε) που ενώ έπαιρνε παικταράδες ουσιαστικά δεν είχαμε ομάδα και μόνο από τις ατομικές εμπνεύσεις των αστεριών που είχαμε παίρναμε τα πρωταθλήματα για πλάκα αλλά στην Ευρώπη χάναμε από τυχάρπαστες ομάδες. Η πρώτη χρονιά που η ομάδα δούλεψε με πλάνο(μετά το 98-99) ήταν το 2007 με Λεμονή και Ίβιτς και είδαμε τα αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά θέλω την ομάδα όπως τη θέλει και ο κόουτς, παίκτες που διψάνε για διακρίσεις σε συνδυασμό με μερικούς έμπειρους που θα βάζουν ΠΑΝΩ απ'όλα το σύνολο και όχι τον εαυτό τους.

Εικόνα dono

Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε κριτική σε όλους που εμπλέκονται με την ομάδα μας, πάικτες Διοίκηση, πορπονητής. Υπάρει όμως μια τεράστια διαφορά με αυτό που γίνεται τώρα. Η κριτική ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι καλοπροαίρετη και με μοναδικό σκοπό το καλό της ομάδας κι όχι να έχει στόχο μόνιμα έναν άνθρωπο όπως η κριτική που διαβάζουμε πολλούς μήνες τώρα στα ιντερνετικά στέκια

Εικόνα john

Κακό καθημένων - κακομαθημενων .Οπως λέει και ο Απόστολος υπαγε μακριά του Ratm Σατανα!!!

Εικόνα k1p

Μιλάμε για προπονητή τιτάνα το λιγότερο.Και όχι μόνο σαν προπονητής.Σαν προσωπικότητα.Φέτος θα γλεντήσει κόσμο.Με τα χέρια στις τσέπες θα τους παίζει.Είναι ίσως η μόνη σεζόν που γράφω στα παπάρια μου την κληρωτίδα.Ότι βρέξει ας κατεβάσει.Όποιος και να μας τύχει,ας έρθει και θα νιώσει δυνατό πόνο.

Για μαρινάκη δεν έχω να πω κάτι άλλο.Βλέποντας το οικονομικό νοικοκύρεμα και την ταυτόχρονη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα,πιστεύω πως ο ίδιος ήταν stand by για την ιδιοκτησία της παέ αρκετά χρόνια πριν την πάρει απο τον σωκράτη.Δεν φαίνεται τύπος που ήρθε και έμαθε.Μοιάζει να είχε ένα μοντέλο στο μυαλό του και απλά περίμενε την ευκαιρία να πάρει την παε έτσι ώστε να τα εφαρμόσει.Κατα τα άλλα δεν χρειάζεται να ψαρώνει απο τουιτεράδες και τίγρεις των κέλογκς φρόστις.Μπρός στο γιγάντωμα που συμβαίνει στον ολυμπιακό όλοι τους μοιάζουν μυγάκια.Ελάχιστες φορές πρέπει να φαίνεται ο βαγγέλης.Στις μεγάλες βραδιές της ευρώπης και στις απονομές τίτλων.Όπου πονάει δηλαδή όσο και να προσπαθούν να μειώνουν τέτοιο γιγάντωμα μπας και το ρίξουν στο επίπεδό τους (στα τάρταρα δηλαδή)...

Εικόνα dono

Θα δούμε, το ότι έχουμε αλλάξει επίπεδο στην νοοτροπία δεν μας κάνει αγωνιστικά ισάξιους με τα μεγαθήρια της Ευρώπης.
Πρόεδρος που έχει παράξει έργο και δίνει ασφάλεια και προοπτική στον σύλλογο, μόνο επιτυχημένος θεωρείται, μόνο προστασία από εμάς δικαιούται

Εικόνα μαουνιέρης

Η δομημένη προσωπικότητα του Μίτσελ φαίνεται και στην τελευταία λέξη που χρησιμοποιεί - και ας είναι από μετάφραση! Δεν υπήρξε απλώς μεγάλος ποδοσφαιριστής - εξακολουθεί να είναι κανονικός άνθρωπος με σχηματισμένες απόψεις και έμπεδη γνώση του κόσμου του ποδοσφαίρου. Δεν φαντάζεται και λέει, αλλά βλέπει και λέει. Αξιολογεί με γνώση ό,τι βλέπει, και το λέει εντάσσοντάς το στο πλαίσιο των όσων η πείρα του τον έχει διδάξει. Είναι μέγας δάσκαλος, και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε (όπως τυχεροί είμαστε που έχουμε και τον Κριστιάν Καρεμπέ), για να καταρτίζει ποδοσφαιρικά τους αθλητές της ομάδας μας. Ο Μίτσελ, επειδή υπήρξε ποδοσφαιριστής συνειδητοποιημένος, αγαπάει όλους τους ποδοσφαιριστές που ποθούν να εξελιχθούν και μοχθούν για να πετύχουν και να διακριθούν. Και βεβαίως σιχαίνεται τις κούφιες φίρμες και τα ποδοσφαιροειδή προσόντα τους: γι' αυτούς δεν υπάρχει χώρος στον Θρύλο. Ο Μίτσελ λατρεύει το ποδόσφαιρο, όχι την επίδειξη με μπάλλα σε τσίρκο. Έχει βάλει έτσι τον Ολυμπιακό στο δρόμο των πολύ μεγάλων ομάδων. Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να εξακολουθήσει την ανοδική πορεία. Οι κανονικοί γαυρόγαυροι οπαδοί οφείλουμε να τον στηρίξουμε, ακόμα και αν κάνει σφάλματα - και εννοώ σφάλματα διαπιστωμένα, όχι κατ' εικασίαν. Ο Μίτσελ, επειδή καταλαβαίνει τί γίνεται γύρω του, είναι πια αφοσιωμένος οπαδός του Θρύλου, και το αποδεικνύει με λόγια και με έργα.

Εικόνα dono

Στον δρόμο για την γιγάντωση του ονόματος του συλλόγου μας στο εξωτερικό, δεν αρκεί μόνος του κανένας πρόεδρος, κανένας προπονητής, κανένας οπαδός. Πρέπει όλοι μαζί από κοινού να καταλάβουμε ότι ΜΟΝΟ με την στήριξη όλων από όλους θα εκτοξευθούμε.

Εικόνα Romain

Τα γράφεις πολύ ωραία και συμφωνώ απόλυτα. Θα συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις φίλε "μαουνιερη", ότι όταν χρειάστηκε άλλαξε και καπέλο και ενήργησε κόβοντας το βήχα σε "Μαραδονα" και "Βαν Μπάστεν". Αν και δεν ξέρω αν όσα γράφονται έχουν γίνει ακριβώς έτσι.

Εικόνα Romain

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με όσα γράψατε μέχρι αυτή τη στιγμή.
ο Μίτσελ...
Είναι μία τεράστια προσωπικότητα.
Ένας gendelman.
Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ότι λέει το λέει ευθέως.
Γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του και το ξέρει και ξέρει να το επικοινωνεί.
Στο επικοινωνιακό δε είναι ασύγκριτος.
Δεν έχει κόμπλεξ και δεν κολλάει πουθενά.
Εκπέμπει μια λεβεντιά και μια σιγουριά.

ΥΓ1. Δεν θα έπεφτε ποτέ κάτω ούτε 100 κούπες να του είχαν ρίξει στο κεφάλι. Δεν είναι του χαρακτήρα του να κάνει τον πεθαμένο.

ΥΓ2. Πολυ σωστα επισημαίνει ο Dono ότι όσον αφορά στο θέμα Πουλίδο, γνωρίζει για την υπογραφή (αφου το είπε και ο Μαρινάκης)όμως το χειρίζεται σωστά για να μην κατηγορηθεί ο σύλλογος σε περίπτωση που η Τιγρες τα καταφέρει και πείσει τη ΦΙΦΑ (κάτι που δεν έχει σοβαρές πιθανότητες). ¨Ομως εδώ τη τοποθέτηση του θα την χαρακτήριζα professional. Έτσι θα απαντούσε ένας CEO μίας εταιρείας Fortune 500.

ΥΓ3. Μου άρεσε ότι είπε για τον Σάμαρη. Θα βγάλει και άλλους. Και μετά τον Μανωλά Μήτρογλου Μανιάτη θα βοηθήσει να προοδεύσουν και άλλοι νεαροί παίκτες. Δεν είναι τυχαίο που ήταν στις ακαδημίες της ΡΕΑΛ.

Εικόνα dono

ΥΓ1. Όταν έχειςπάρξει αρχηγός και βασικό στέλεγχος μιας εκπληκτικής ομάδας της Ρεάλ, τότε όχι μόνο δεν κάνεις τον πεθαμένο, αλλά βγαίνεις μπροστά από όλους να σηκώσεις την ομάδα σου.
ΥΓ3. Αυτό εννοείται αλλά μάλλον εννοεις τον Διαμαντάκο

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ασύγκριτος ο Μίτσελ κακά τα ψέματα. Κάτι το παρουσιαστικό του, κάτι ο τρόπος του, στην αρχή μας έκαναν όλους δύσπιστους, όμως είναι δουλευταράς, τζέντλεμαν, με κύρος και όνομα, άντρας που δεν κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, κωλομπαριλίκια και "διαρροές", αποπνέοντας σιγουριά και αυτοπεποίθηση μεγάλου καπετάνιου, χωρίς ίχνος αλαζονμείας. Εμένα αυτό μου κάνει και μόνο, και ας κάνει και λάθη. Ο τύπος είναι αρσενικός, αναλαμβάνει τις ευθύνες του και είναι δίκαιος, το μεγαλύτερο του προσόν νομίζω. Η αίσθηση απονομής δικαιοσύνης και η απουσία εμμονών στο σχέδιο του είναι τα συν που χει δώσει σε σχέση με Βαλβέρδε, και, επιπλέον, δε μας δίνει την εντύπωση ότι είναι φευγάτος όπως ο Ερνέστο. Μπράβο στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του, μπράβο και σε σας που αναδεικνύετε όλα τα παραπάνω.

Εικόνα dono

Καλά κάνεις και μου δίνεις πάσα για ένα αναγκαίο σχόλιο περί Βαλβέρδε. Το ότι ΕΓΩ θεωρώ τον Μίτσελ κορυφαίο (εσύ ή κάποιος άλλος μπορεί να μην συμφωνείς) αυτό αυτόματα δεν κάνει τον Βαλβ.ερδε προπονητάκο που δεν πρόσφερε στην ομάδα. Αυτό με αφορμή κάποια σχόλια στο φου μπου. Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο για την λεπτομέρεια που αναφέρεις για τον Ερνέστο

Εικόνα Chief Bromden

Ωραίος ο Ισπανός, όπως πάντα!
Δηλώσεις σεμινάριο...
Την κατάλληλη εποχή είπε αυτά που έπρεπε γιατί πολλοί είχαν ξαναρχίσει τις παπαριές!
Ο άνθρωπος δουλεύει με πρόγραμμα και ψάχνεται γενικώς για την κάθε λεπτομέρεια, φαίνεται και από τα λεγόμενα του αλλά πολύ περισσότερο από την δουλειά του μέχρι στιγμής, το σημαντικότερο; Όπως και ο Βαλβέρδε είναι δίκαιος και μακριά από δημόσιες σχέσεις, όποιος δεν προσφέρει δεν παίζει , είτε είναι Ισπανός και επιλογή δική του (Μιγκέλ Τόρες) είτε είναι επιλογή των τεχνικών διευθυντών (Μπόνγκ, Γιαταμπαρέ)
Όσον αφορά τα «μεγάλα» ονόματα ο Μίτσελ τα δουλεύει και τα διαχειρίζεται με βάση το τι θα του προσφέρουν και όχι απλά και μόνο βάση ονόματος , δεν έχει κόμπλεξ σαν μερικούς μερικούς...
Αν θα του κάνουν την δουλειά του στα πλαίσια που αυτός έχει θέσει καλώς, αλλιώς δεν το διαπραγματεύεται, θα μπορούσε να ζητήσει πολλά ξεπεσμένα αστέρια για να γλύψει κόσμο και αρδ αλλά βασίζεται στο πλάνο που αυτός πιστεύει και που προσωπικά με τη σειρά μου πιστεύω πως ταιριάζει στον Ολυμπιακό του Ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή παίχτες φιλόδοξοι με ταλέντο και προοπτικές και ελάχιστες πινελιές με «μεγάλα» ονόματα που διαθέτουν όμως χαρακτήρα (Αμπιντάλ).

Εικόνα dono

Η συνέντευξη ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για να πάμε στην πρεμιέρα χωρίς γκρίνια. Ξεκαθάρισε πολλά πράγματα που αν δεν είχε βγει φόρα παρτίδα να τα πει ΟΛΟΙ οι καλοπροαίρετοι θα τα χρεώναν όπως πάντα στον Βαγγέλα

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραια αναρτηση. Δειχνει ποσο αγαπαει ο dono αυτο που κανει και ποσο ωριμα, υπευθυνα και αφοσιωμενα χειριζεται το θεμα του. Δεν ειναι η πρωτη φορα, ουτε και αφορα μονο τον συγκεκριμενο, αλλα πολλους εδω μεσα, ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, αναρτησιολογους και σχολιαστες. Ομως το παθος, η λεβεντια και η ορθοφροσυνη που χαρακτηριζουν τουτη την αναρτηση, θα πρεπει να επισημαινονται. Ημουνα απο΄κεινους που ΄΄μαλωναν΄΄ με πολλους, υπερασπιζομενος απ΄την αρχη τον Μιτσελ. Ισως γιατι με ΄΄επνιγε΄΄ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Ευχομαι φετος να παμε καλυτερα απο περσι. Ειναι μια απ΄τις γλυκυτερες αδημονιες...Περιμενω λοιπον κι εγω να ζησω, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, τις ομορφιες που μονον οι ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ μπορουν να δωσουν στους οπαδους τους...Ιδωμεν. Μπραβο και παλι dono. Εδω ειμαι και σε παρακολουθω παντα ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Εικόνα dono

Απόστολε μας έλειψε ο σχολιασμός σου

Εικόνα dion

Για μένα πάνω απ'όλα για τον προπονηταρά μας είναι το εξής: κάθεται κι απαντάει με θράσσος και θάρρος σε ό,τι μαλακία κουβαλάει ο μέσος προπονητής της κερκίδας, χωρίς σούξου μούξου μανταλάκια και ξέροντας πως οι περισσότεροι θα ξινίσουν τα μούτρα τους. Καμία προσπάθεια να φτιάξει "κολλητηλίκια" με την κερκίδα, ούτε σταγόνα νερό στο κρασί του, γεγονός που δείχνει δύο πράγματα: αφενός είναι σίγουρος για τον εαυτό του και το πλάνο του, αφεταίρου είναι εδώ για να προσφέρει, να βοηθήσει το σύλλογο ν'ανέβει σκαλί όχι για ν'ανέβει κι αυτός μαζί και να βλέπει με καλύτερες προϋποθέσεις την έξοδο, αλλά γιατί αυτή είναι η δουλειά του και τη σέβεται, όπως σέβεται αναμφισβήτητα το σύλλογο, τη διοίκηση και τον κόσμο. Τεράστιος και πρέπει να στηριχτεί με ΛΥΣΣΑ απέναντι στους Αλέφαντους της κερκίδας, αλλά και τους ΑΡΔ που έχουν κάνει επάγγελμα να αλλάζουν προπονητές στον Ολυμπιακό και να δημιουργούν θέματα.

Κι επειδή το'φερε η κουβέντα Ντόνο, σιγά μην αναγνωρίσουμε ελαφρυντικά στον Ταμτάκο του φέισμπουκ. Το κέιμενο που ανέβασε ΔΕΝ ήταν συγγνώμη, ήταν ανάθεμα στους μπαμπέσηδες που κορόιδευαν όλο το καλοκαίρι το γκοσμάκη που κάνει κρα να πάει να γκρεμίσει τ'αεροδρόμιο ανά πάσα στιγμή, αλλά και τον ίδιο, τον κακόμοιρο μεροκαματιάρη που γυρίζει γονυπετής παρακαλώντας να του δώσουν ένα όνομα, γιατί? Μα για να ευχαριστήσει το γκοσμάκη το διψασμένο που τον βλέπει στη σελίδα του και του σπαράσσει την καρδιά. Είσαι λάθος για μένα να του αναγνωρίζεις το παραμικρό. Όλο το καλοκαίρι κάνει την ομάδα και τον κόσμο μπουρδέλο με τα καρπούζια του κι έρχεται τέλη Αυγούστου να μας πει τί? "Μου φέρθηκαν μπαμπέσικα, με καρφώσαν πισώπλατα αυτοί που σας μισούν". ΟΑΕΔ ΛΑΙΜΑΙΙΙΙΙΙ

Εικόνα dono

Το γράφω κι εγώ ρε Δίον, η συγγνώμη ζητήθηκε γι άλλους λόγους, αλλά έστω και υπό αυτό το πρίσμα είδες κανέναν άλλον να ζητάει ΕΝΑ ρε πούστη μου συγγνώμη για όλα αυτά που έγραψαν το καλοκαίρι? Εννοείται ότι τον θεωρώ συνυπεύθυνο για την αναστάτωση του κόσμου, μακάρι να βάλουν μυαλό όλοι τους και να μην πάιζουν με τον κόσμο του Ολυμπιακού

Εικόνα savvas gridlock

Όχι εντάξει, ο Σωτήρης ήταν ο μόνος που ζήτησε και μια συγγνώμη. Άλλοι πετάγανε και πετάνε χαρταετό...

Εικόνα savvas gridlock

''Με Ρομπίνιο και Ετό, δεν υπήρξε τίποτα. Είναι πραγματικά φανταστικοί παίκτες, αλλά όσο είμαι εγώ στον Ολυμπιακό θα παίρνουμε παίκτες με διαφορετική νοοτροπία. Ποδοσφαιριστές όπως οι Ετό και Ρομπίνιο, που επαναλαμβάνω είναι φανταστικοί, έρχονται με άλλη νοοτροπία και αλλάζουν τις ισορροπίες. Δεν το θέλω αυτό''.

Να'ξερες πόσα χρόνια περιμέναμε να το ακούσουμε αυτό από τον προπονητή μας, εμείς κάποιοι λίγοι (προφανώς) γαύροι ρε Μιτσελάρα, ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΙΤΣΕΛΑΡΑ. Όχι να το πιστεύει απλώς, αλλά να το λέει δημοσίως και να το επιβάλλει στη διοίκηση. Θα μπορούσα να το χοντρύνω πολύ με τις κωλο-ντρίμπλες, τις ποδιές, τις ''μαγείες'' και τους μπυροκοιλιάδες Ροναλντίνιους που ονειρεύονται κάποιοι εν έτει 2014, αλλά γάμα το να πάει στο διάολο. Το μόνο που θα πω προς κάποια ΣΟΥΡΓΕΛΑ, που όπως μας ενημέρωσαν κάποιοι φίλοι κάνουν συγκρίσεις του γίγαντα ΜΙΤΣΕΛΑΡΑ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, λέγοντας το αμίμητο ''και ο Μίτσελ μας λέει ότι δεν θέλει μεγάλα ονόματα, όπως δεν ήθελε μεγάλα ονόματα και ο Μπάγεβιτς'', είναι πως αν είχαμε σήμερα το Σερβοέλληνα στον πάγκο, θα έπειθε το Μαρινάκη να προχωρήσουμε με Μπουχαλάκη-Φορτούνη-Αυλωνίτη κι αν μετά έρχονταν σφαλιάρες στο Τσου Λου, θα έπαιρνε μπρος το γραφείο Τύπου για να τα ρίξει όλα στη διοίκηση, που άφησε ''ακάλυπτο και δίχως μεταγραφές τον προπονητή, τι να κάνει και ο προπονητής ρε παιδιά;''. Ο ΜΙΤΣΕΛΑΡΑΣ, ΣΟΥΡ-ΓΕ-ΛΑ, δεν λέει στο Μαρινάκη ''μην πάρεις κανέναν, καλά είμαστε'', επειδή είναι κομπλεξικός με τα μεγάλα ονόματα. Του λέει ''ψώνισε από έξω, χώσε λεφτά, αλλά μην φέρνεις παρτάλια-πρώην ποδοσφαιριστές. Φέρε κανονικούς ποδοσφαιριστές''. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε ορισμένα πράγματα για τη νοοτροπία πολλών Ολυμπιακών, που απαιτούν το 2014 να βγαίνουν με γαϊδουράκι στην Autobahn...

Εικόνα dono

Άσε μας ρε Σάββα, ο άλλος έξω το φου μπου διαφωνεί με το κορυφαίος για τον Μίτσελ γιατί υπάρχει ο Τάκης ψυχάρα Ολυμπιακάρα... Υπάρχει απάντηση σε κάτι τέτοιο, υπάρχει γιατρειά?

Εικόνα savvas gridlock

Ο Τάκαρος είναι ΜΕΓΑΣ γαύρος, από οικογένεια μεγάλων Ολυμπιακών. Αυτό δεν αμφισβητείται. Πάντοτε θα τον έχουμε κοντά μας, αφού ήταν και παραμένει αρρωστάκι με τον Θρύλο. Ως προπονητής όμως, ας το αφήσουμε καλύτερα. Απλώς έναν άρρωστο γαύρο, εγώ δεν μπορώ να τον δω με εμπάθεια, ακόμη κι όταν η ανεπάρκειά του σε έναν τομέα κάνει κρα...

Εικόνα john

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον η κουβέντα περί προσφοράς λεμονη αν και ειναι λιγο άκυρη χρονικά.Προφανως ο τακαρος εχει γνωρίσει μεγάλες στιγμές ως προπονητής στον Ολυμπιακο το όνομα του εχει συνδεθεί με ευρωπαϊκές και τεράστιες εγχώριες επιτυχίες που τις ξέρεις καλύτερα απο εμένα και δεν υπάρχει λόγος να τις απαριθμηςω.αλλα και με πολλές ξεφτιλες κυρίως ευρωπαϊκές.
Στη σούμα για εμένα δεν εντάσσεται σε καμία περίπτωση στην ίδια κατηγορία με κολλια,προτασοφ,Μπιγκόν ο Λεμονής εχει παράξει έργο που οι προαναφερθείς ούτε στον ύπνο τους δεν το έχουν δει.Ειδικα το 2007 η ομάδα που φτιάχτηκε με τον ιβιτς τεχνικό διευθυντή είχε μια α ποδοσφαιρική λογική στο χόρτο.Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω οτι ο Λεμονής δεν παρήγαγε έργο αλλα επίσης σε καμία περίπτωση δεν ειναι εφάμιλλος των Μίτσελ Ερνεστο Ζαρντιμ.Συμφωνεις;

Εικόνα dono

Η δική μου πάγια οπτική στην αξιολόγηση ενός προσώπου είναι ο μη μηδενισμός του. Υπό αυτό το πρίσμα έχουμε τα εξής θετικά του Λεμονή.
1. Ο προπονητής της μεγαλύτερης σε έκταςη νίκης Ελληνικής ομάδας στο τσου λου
2. Ο προπονητής της πρώτης εκτός έδρας νίκης της ομάδας στο τσου λου
3. Είναι αποδεδειγμένα στα μάτια μου γαύρος

Ας πάμε τώρα σε κάποια αρνητικά
1. Είναι ο προπονητής με τις περισσότερες θλάσεις σε μια σεζόν, σε σημείο τέτοιο που οι παίκτες να μην ζορίζουν τον εαυτό τους για να μην τραυματιστούν
2. Ο προπονητής του αποκλεισμού στο κύπελλο απο ομάδα Β Εθνικής
3. Κανέναν σεβασμό στα αποδυτήρια ειδικά από τους πρωτοκλασσάτους πάικτες μας
4. Θέαμα υπό του μηδενός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια το 2007
5. Κανένας παίκτης νέος δεν βγήκε υπό την καθοδήγησή του
Τα θετικά του στα δικά μου μάτια είναι στιγμές, τα αρνητικά του ολόκληρες περίοδοι

Εικόνα savvas gridlock

Ξέχασες κάτι σημαντικό. Ξεκώλιαζε τα βαζέλια ως προπονητής ο Τάκαρος, με μία εξαίρεση. Το 0-1 με το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου μέσα στο Καραϊσκάκη το 2007. Κατά τα άλλα, οι δύο τεσσάρες, το 2001 στο Κύπελλο μέσα στη Λαγοφλώρο, αλλά και το 2008 στο Καραϊσκάκη για τα ψευτο-100 χρόνια του λαγού, δεν ξεχνιούνται με τίποτε. Ανώτερη όλων η στάση που κράτησε ο Τάκαρος στο ματς με τον Ευθυμιάδη στη Λαγοφλώρο το 2002. Μόνον ένας γνήσιος γαύρος θα ξηγιόταν έτσι, με μπινελίκια στα βαζέλια πάνω από τον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά και ειρωνείες μέσα στη μάπα των πουτανο-ΑΡΔ στη συνέντευξη Τύπου. Να'χες εκεί κάναν ''θεράπεια'' Σερβοέλληνα, ε; Παπαπα...

https://www.youtube.com/watch?v=WwQ7KwlFR6M

Για'μένα ο Τάκαρος πρέπει σε όλα τα ντέρμπυ με το βάζελο να κάθεται στον πάγκο και με το που τελειώσει το ματς, να φεύγει, γιατί στα παιχνίδια με τις ''μικρές'' ομάδες, δεν παλεύονται οι ομάδες που μας παρουσίαζε...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Τάκαρος είχε φοβερή παράδοση και με την Α.Ε.Κ. 2-3 και το αλησμόνητο 4-3 το 2001-02. 6-1 στο παιχνίδι κυπέλλου! 1-0 το 2007. Κι' ακόμα αναθεματίζω για 'κείνο το 4-0 που χάσαμε το 2008. Αν ο Κόκκαλης δεν έδιωχνε τον Λεμονή και δε μας άφηνε έρμαιο στις ορέξεις του Σεγκούρα και του Ζούλιο Σέζαρ τότε το ντροπιαστικό 4-0 δε θα υφίσταντο. Κρίμας...

Εικόνα savvas gridlock

Άσε, μην ανοίξουμε το φάκελο του γιατί έφυγε τότε ο sir. Και πολύ άργησε ο Σωκράτης να τον σουτάρει...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όχι, να τον ανοίξουμε. Γιατί να μην τον ανοίξουμε; Εδώ έχουμε απομυθοποιήσει άλλους κι' άλλους, στον Τάκαρο θα κολλήσουμε; Άλλωστε, τα έχουμε ξαναπεί. Όλοι κρίνονται μέχρι το τέλος της ζωής τους, όπως και όλοι κάνουν λάθη.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν θα ανοίξουμε το φάκελο του sir Takis γιατί αν το κάνουμε, δεν θα αναφερθούμε μόνο στην προπονητική του ανεπάρκεια, αλλά και σε άλλα πράγματα, τα οποία δεν γράφονται δημοσίως και αν γράφονται, σίγουρα δεν φιλοξενούνται σε ''ολυμπιακά'' sites...

Εικόνα Νίκος Γόδας

ΟΚ, από κοντά αυτά.

Εικόνα Chief Bromden

Ολυμπιακάρα ο Τάκης αλλά και αυτός όπως και πολλοί άλλοι έκανε την πρακτική του στον Πειραιά.
Πολλοί οι πρωτάρηδες που μάθαιναν την προπονητική στην πλάτη μας, λάθη πολλά που στοίχισαν κυρίως σε βάθος χρόνου (ανύπαρκτος ο προγραμματισμός και κάθε χρόνο φτού και από την αρχή) .
Ο πανηγυρισμός του στο γκόλ του Πάτσα στο 4-3 με τα χανούμια ο καλύτερος που έχω δει από προπονητή του Θρύλου.
Τον έλεγχο στα αποδυτήρια τον είχε χάσει με το καλημέρα όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω, κατάσταση μη αναστρέψιμη...

Αληθεύει άραγε η παρακάτω φράση του Ελευθερόπουλου στον Λεμονή όταν κυκλοφόρησε το ενδιαφέρον για Μοντραγκόν ;

- Θέλουμε και Μοντραγκόν Τακούλη ;

Εικόνα savvas gridlock

Αληθεύει. Εδώ ο Ελευθερόπουλος κορόιδευε το sir Takis όταν με το που ανέλαβε πρώτος προπονητής, τους έλεγε ''παιδιά, πλέον δεν θα με φωνάζετε Τάκη, με το μικρό μου. Θα με σέβεστε''. Ήταν η ίδια περίοδος που σταματούσαν Ολυμπιακοί πιτσιρικάδες στον δρόμο τον Πειραιώτη Ελευθερόπουλο, του λέγανε ''Μητσάρα, θα μας δώσεις ένα αυτόγραφο;'' κι αυτός απαντούσε ''δεν με λένε Μητσάρα, Δημήτρη με λένε'' κι έφευγε. Όταν τον σούταρε η Θύρα 7 από τον Θρύλο το 2004, έβγαινε στο βάζελο Πρετεντέρη στο MEGA, μας έλεγε ''κατακάθια'' και λίγο αργότερα μας εξηγούσε πως αν γυρνούσε στην Ελλάδα, θα το έκανε μόνο για την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ, τη ''Μίλαν της Ελλάδος''. Δεν φταίει κάνας άλλος, εμείς φταίμε που δεν τον κάναμε τροφή για τα σκυλόψαρα στο Σαρωνικό. Α και ο Άντζας φταίει...

Εικόνα Chief Bromden

Για μένα ο Ελευθερόπουλος είχε τελειώσει όπως και για πολλούς άλλους μετά τον αγώνα με την Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ για το ΟΥΕΦΑ, άκουσε μουρμούρα από την κερκίδα και κατέβασε μούτρα, έκανε καθυστέρηση ενώ χάναμε ο μαλάκας...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνάω σε όλα.

Καλά, ο Ελέ ήταν μεγάλη περίπτωση. Γαύρος μεν, αλλά με πολλά κουσούρια στο χαρακτήρα. Είχε πάει κάποτε στον Θέμο και είχε ξεδιπλώσει όλο το γλοιώδες κομμάτι του χαρακτήρα του.

Εικόνα john

Στο συμπέρασμα προσυπογράφω πλήρως.Παμε τώρα στα επιμέρους
1 σωστός για τις θλασεις.Βεβαια ισως πρόκειται για ανικανότητα του ιατρικού επιτελείου και οχι λάθη του Λεμονη καθώς τη σεζον 2001 2002 με προετοιμασία λεμονη μεσα στη σεζον δεν είχαμε θλασεις.
2 Ναι εκείνο το χάπι δεν χρυσώνεται ειδικά εάν θυμηθώ το οτι εάν φτάναμε τελικό θα παίζαμε με το βαζελο.
3 Σωστό και αυτο ισχύει ειδικά με ζιοβανι
4 Σε ποια σεζον αναφέρεσαι ; τη σεζον 2006 2007 πράγματι το θέαμα ηταν κάκιστο αλλα μιλάμε για ομάδα δημιούργημα του Σολιντ .Το 2007 2008 δεν είδαμε Μπαλαρα αλλα είδαμε μια ομάδα με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμο και πλάνο ειδικά στο τα λ.Στο Τάκη πιστώνεται και η ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ στην ήττα με 4 2 απο τη ρεαλ
5 Σωστό.Πιστωνεται πλήρως την αποτυχία με τον Ρόμπερτς θα μπορούσε πάντως να βγάλει τον Μάρκο νε.Συμπαθεια μου ο μαύρουκος όπως έλεγε και ο μέγιστος ηλιας μπαζινας ποδοσφαιρικά το μυαλό του νε έκοβε παραπάνω απο του Τουρέ.Τον έφαγαν οι τραυματισμοί .

Στα θετικά ξεχάσαμε κατι.Με την καθοδήγηση του Λεμονη τη σεζον 2000 2001 η ομάδα μετα την αποπομπή Ματζουράκη έπαιξε παρά πολύ καλο ποδόσφαιρο.Δε ξερω κατα ποσο η ομάδα εκείνης της χρονιάς ηταν δικό του δημιούργημα η εάν οι παίκτες έπαιζαν στον αυτόματο πιλότο το αυτοματοποιημένο παιχνιδι που μάθανε επι Μπαγεβιτς.Εχεις κάποια απάντηση σε αυτο ;;;

Εικόνα dono

4. το 2007-8 αναφέρομαι που νικούσες μόνιμα με ένα γκολ διαφορά, η ομάδα δεν ήξερε να λειτουργήσει διαφορετικά από τον τρόπο λειτουργίας της στο τσου λου
5. Ο μάρκο Νε τον έφερε ο Σέλουκ και δεν ήταν πάικτης που θα έβγαζε ο εκάστοτε προπονητής του Θρυλου, όπως άλλωστε και ο Τουρέ
Σάββα έχεις δίκιο φυσικά και ήταν οι 2 τεσσάρες στον βάζελο
Φίλε Γιάννη, το θεμα Λεμονής είναι ατέρμονο. Με βάση τα δικά μου κριτήρια αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για προπονητής στον Ολυμπιακό (μετά δεν έπιασε πουθενά σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν κοούτσαρε), για τα δικά σου κριτήρια ο Τάκης πληρεί τις προϋποθέσεις για να ξανακάτσει κάποια στιγμή στον πάγκο της ομάδας. Επειδή όμως αυτές οι απόψεις στηρίζονται στην ποδοσφαιρική οπτική του καθενός εννοείται ότι δεν σου ρίχνω άδικο, ή δεν λέω ότι είσαι λάθος στο συγκεκριμένο θέμα

Εικόνα μαουνιέρης

Για τους "Ρομπίνιους" τα γράψαμε, όταν οι άλλοι φαντασιώνονταν τέτοιους παίχτες στον Θρύλο. Όχι, παιδιά, όχι! Αυτοί οι καλοί ποδοσφαιριστές κάνουν μόνο για ομάδες που έχουν στη σύνθεσή τους και κανονικούς πολύ καλούς ή/και άριστους ποδοσφαιριστές. Εκεί οι "Ρομπίνιοι" είναι για να προσφέρουν "θέαμα", την ώρα που οι κανονικοί ποδοσφαιριστές έχουν ήδη προσφέρει την ουσία.

Εγώ τον Ζιοβάνι τον πήγαινα ως ποδοσφαιριστή, αλλά καθόλου ως προσωπικότητα - συνήθης βραζιλιάνος μέ ό,τι τούτο συνεπάγεται. Αν θές Βραζιλιάνο, πρέπει να αναζητάς τον εξαιρετικό (π.χ. Σώκρατες, Ζίκο, Κακά, Ριβάλντο), όχι τον συνήθη. Αυτόν που ξεχωρίζει, όχι αυτόν που είναι σαν και άλλους. Εντάξει ο Ζιο δεν ήταν περίπτωση χαζοχαρούμενου "Ρομπίνιου", αλλά το μουλαριλίκι του δεν ξεχνιέται εύκολα. Και είναι εκείνο που τον έκανε αντιπαθή σε πολλούς δικούς μας. Προσωπική γνώμη βεβαίως καταθέτω και τίποτε περισσότερο.

Εικόνα savvas gridlock

Αγωνιστικά, έκλασε ο Ριβάλντο για να βγει ο Τζιοβάνι. Αγωνιστικά και μόνον, γιατί στο χαρακτήρα ο Ριβάλντο ξεπερνάει σε πουστριλίκι και το Δεληκάρη ακόμη. Ο Ριβάλντο υπήρξε ΜΕΓΑΣ. Ο Κακά επίσης υπήρξε ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. Πραγματικός, όχι βαφτισμένος. Εγώ και τη Σάο Πάολο, την ομαδάρα του Κακά με τα κόκκινα της Βραζιλίας, την ψιλο-συμπαθώ Γιώργο. Καμία σχέση βέβαια με Γιουνάιτεντ ή Μπιλμπάο (καλά, για Ιντεπεντιέντε ούτε συζήτηση), αλλά μου αρέσει. Παίζουν με νεύρο, αντρικά, ''ευρωπαϊκά'' που λένε υποτιμητικά οι βραζιλιανο-λάγνοι. Δεν ξέρω αν παίζανε έτσι π.χ. τη δεκαετία του '80, εγώ μιλάω για τα τελευταία 10 χρόνια, που με τις δορυφορικές τηλεοράσεις αποκτήσαμε εικόνα από πρωταθλήματα στην άλλη άκρη της Γης, όχι με μεμονωμένα ματς, αλλά συστηματικά. Το πρόβλημα είναι η ''σάμπα'', ο ''χορός'' και το ''καρναβάλι'' που βαφτίζουν ποδόσφαιρο κάποιοι λάτρεις του Μπεμπέτο και του jogo bonito, όχι η εθνικότητά τους. Αυτός ο πούστης ο Μπεμπέτο ρε Γιώργο. Πω ρε πούστη, τι πράγμα ήταν αυτό ρε...

Εικόνα μαουνιέρης

Σωστά, Σάββα: ο Μπεμπέτο! Και ο Ντούνγκα πιο παλιά. Και ο Φαλσέου (ο Φαλκάο!) και ο Ριβελίνο ακόμα πιο πίσω! Αυτοί ήσαν Βραζιλιάνοι μόνο στην εθνικότητα. Ποδοσφαιρισταράδες όλοι τους. Ο Ρίμπο, μέγας ποδοσφαιριστής, απεδείχθη γλειφτοκάθηκας.
(Το έχω χεσμένο το "ζόγου μπονίτου" και τα συναφή...)
Όποιος δεν σέβεται την Ιντεπεντιέντε δεν ξέρει από μπάλλα.
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Το έχω ξαναπεί, και το γράφω πάλι: Εγώ είμαι Θρύλος. Συμπαθώ επίσης τη Μπόκα Τζούνιορς και τον Άγιαξ (από αμνημονεύτων χρόνων) και δυο-τρεις άλλες ομάδες, αλλά σε τεράστια απόσταση από την αγάπη που έχω για τον Θρύλο.

Εικόνα john

Εγω τον ζιοβανι αν και ηταν απο τους αγαπημένους μου παίκτες το 2001 (ήμουν και εφτά χρόνων άλλωστε ) όταν έφυγε απο τον ολυμπιακο και άρχισα να βλεπω πιο ψύχραιμα την πορεία του με τα ερυθρόλευκα,δεν μπορώ να πω οτι τον αντιπαθήσα πλήρως αλλα σιγουρα τον απομυθοποίησα.Τσακωθηκε με όλους τους προπονητές πλην του Αλεφαντου περπατούσε στο Τσάμπιονς Λινγκ ειδικά με αγγλικές ομάδες ηταν παντελώς αόρατος ,λίγες βοήθειες στα κρίσιμα μα πάνω απο ολα Υπερβολικά παράξενος χαρακτήρας.Πολλες αποβολες για χτυπήματα εκτος φάσης ,λούφα Απο την προπόνηση για να φτιάξει τα δόντια του χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και αλλα παρόμοια.Και ενα σκηνικό που μου εχει μείνει .Παιζουμε με τη σοσο στη Γαλλία νικά με ενα μηδέν βγαίνουμε σε αντεπίθεση 3 με 2 και ο άνθρωπος χαλάει την επίθεση της ομάδας του για να κάνει σουτ απο τη σέντρα.Κατι τέτοια έβλεπε ο Ντούσαν και δικαιολογημένα σαλταριζε ο άνθρωπος...

Εικόνα savvas gridlock

Πω πω, με έστειλες τώρα ρε Γιάννη. Είσαι 20 χρονών και γράφεις έτσι; Μπράβο ρε φίλε. Έχεις ωριμότητα που δεν συνάδει όχι απλώς με την ηλικία σου, αλλά ούτε με την ηλικία και την ψυχοσύνθεση των περισσοτέρων ιντερνετικών τενεκέδων που έχουν τα διπλά και τριπλά σου χρόνια. Κατά τα άλλα, ο ''μάγος'' δεν έπαιξε στη Γαλλία με τη Σοσό. Πάθανε βαβά τα ''ζοντάκια'' του και παράτησε την ομάδα. Ας μην λέμε όμως πολλά, γιατί ο dono τσαντίζεται όταν του θίγουμε το είδωλο, τον Τζιοβάνι.

Εικόνα john

Ευχαριστώ για τα ωραια λόγια σημαίνουν πολλά ειδικά απο εσένα.Ο ζιοβανι έπαιξε στον εκτος έδρας αγώνα με τη σοσο που νικήσαμε με γκολ του Στολτίδη.Στο λεω γιατι θυμάμαι τη φάση που περιέγραψα χαρακτηριστικά πιο πάνω σαν χτες.Δεν έπαιξε στο εντός έδρας αγώνα με τη σοσο που νικήσαμε με 1 0 με γκολ του οκκα.Σε εκείνο το ματς ο Ζαΐρι εχει κάνει άνω κάτω τον Γεωργάτο απο αριστερά.Τοτε τον έμαθε ο Σωκρατης και απο τότε ήθελε να τον φέρει στον Ολυμπισκο.

τελος πάντων χεστον τον ζιοβανι ανήκει στο μακρινό παρελθόν πλάκα πλάκα πέρασαν κιόλας 10 χρονια απο τότε που έφυγε..
Κατι τελευταίο.περυσι που ηρθε επίσκεψη και τιμήθηκε στον αγώνα με την ξανθη κατι άκουσα και νομιζω πως ο μαρινακης του εχει αναθέσει δουλειά ´´μανατζερ´´ για να ψάχνει ταλεντακια στην Βραζιλία,Ελπίζω να μας φορτώσει κανέναν νέο Βραζιλιάνο μαγο με έφεση στα τακουνάκια και στη σάμπα...

Εικόνα john

κοιτά τώρα πως μπορεί μια μικρή λεξούλα με τρία γράμματα να αλλάξει ΟΛΟ το κείμενο μου ..

παμε παλι και αυτη τη φορα σωστά . Ελπίζω να ΜΗΝ μας φορτώσει κανέναν νέο Βραζιλιάνο κτλ κτλ..

ΞΑΝΑ ΥΠΑΓΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ RATM ΣΑΤΑΝΑ!!! Γαμω τα βιαστικά μου λάθη μεσα.

Εικόνα savvas gridlock

https://www.youtube.com/watch?v=aGF4uw7L7b8

Ναι, δίκιο έχεις. Εκεί στο 03:30 κάνει τη ''μαγεία'' του ο ''Ζίο''. Στο πρώτο ματς δεν έπαιξε επειδή έπαθε βαβά στα ζοντάκια και στο δεύτερο με τη Σοσό τον έβαλε αλλαγή στο τέλος ο Μπάγεβιτς, όταν όλα είχαν κριθεί, με αποτέλεσμα να στραβώσει ο ''μάγος'' και να αρχίσει τα ''υδραυλικά''...

Εικόνα john

Ειχε αλήθεια ο Ντούσαν τέτοια αβαντα απο τους δημοσιογράφους; Εγω να σου πω την αλήθεια θυμάμαι αμυδρά το κόλλημα που είχε φάει το ΦΩΣ με τον Μπάγεβιτς το 2004 στην αλλοπρόσαλλη χρονια νε τους Λάτιν όπου ο Μπάγεβιτς έχασε την ισορροπία και εσωτερικά η ομάδα ηταν μπουρδελο.Και το φως εκεί αβαντα και αβαντά κυρίως απο τον Νικολακόπουλο.Για το πρωτο του πέρασμα το 1996 εάν υπήρχε ανάλογη αβανταδορικη τακτική απο τους δημοσιογράφους ως ενα βαθμό το κατανοώ καθώς η ομάδα της τριετίας 1996 1999 ηταν πραγματικό μοντέλο.

Τωρα για Ρομπινιο και Ροναλντινιο τα λέγαμε και εμείς εδώ το καλοκαίρι για το ποσο κακό εχει κάνει στους οπαδούς μας η ταύτιση και η πόρωση με ποδοσφαιριστές σαν το ζιοβανι που εχει αλλοτριωσει το DNA των οπαδών μας.Βεβαια για να τα λέμε ολα όταν έρχεται ενας παίκτης απο τη Μπαρτσελονα έν ενέργεια διεθνής με την Βραζιλία και κάνει πράγματα με τη μπάλα που τα κάνουν ελάχιστοι στον πλανήτη δεν γίνεται να μην τον θαυμάσεις.Εγω με τον ζιοβανι τα εχω περισσότερο γιατι ηταν περίεργος χαρακτήρας και έπαιζε σχεδόν παντα κάτω απο τις δυνατότητες του.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ