ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 - ΠΟΑ ΒΟΛΟΥ 1



Κάναμε πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ποα Βόλου aka Νίκη Βόλου στον ναό. Το τελικό αποτέλεσμα, η νίκη μας με 3-1, ήρθε απολύτως φυσιολογικά σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού και φυσικά σύμφωνα με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων.
Ο Μίτσελ άρχισε με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, το Μαζουάκου και τον Ελαμπντελαουί στα άκρα της άμυνας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Αμπιντάλ και τον Μποτία. Στα χαφ τον ανασταλτικό ρόλο πήρε ο Εντιγκά με τον Κασάμι δίπλα του και τον Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης ο Αφελάι με τον Ντοσεβί και στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν μόνος του ο Διαμαντάκος.
Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να πιέζει την αντίπαλό της, να δημιουργεί καλές φάσεις και να πιέζει ορθόδοξα την αντίπαλη εστία, με τον Τσόρι και τον Ντοσεβί να χάνουν καλές ευκαιρίες. Στο 11' είχαμε το πρώτο επίσημο γκολ της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα, όταν ο Κασάμι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα μας. Στο 28΄ είχαμε τον διπλασιασμό των γκολ μας, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι, ο Διαμαντάκος με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Το πάρτυ για την ομάδα μας έκλεισε στο 32΄ ο Αφελάι με κοντινό πλασέ μετά από καταπληκτική πάσα του Τσόρι αλλά και ωραία κάθετη κίνηση του Ολλανδού. Σε αυτό το σημείο η ομάδα έριξε ρυθμούς, ακολουθώντας πλήρως τις κλιματολογικές συνθήκες της εποχής (με τη ζέστη και την υγρασία), αλλά και τις συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα (ανύπαρκτος αντίπαλος). Τι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον μέχρι το 3-0? Είδαμε έναν Ολυμπιακό διαφορετικό από πέρυσι, καλύτερο θα έλεγα εγώ πάνω στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, όσον αφορά τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Μίτσελ στην ομάδα. Μια ομάδα γρήγορη, με μια δεξιά πλευρά που δείχνει να συνεργάζεται ήδη πολύ καλά. Είδαμε αρκετούς απέριττους παίκτες (παίκτες δηλαδή που δεν έκαναν κάτι ανούσιο), να παίζουν γρήγορα και με την μία την μπάλα (Αφελάι, Τσόρι). Το σύστημα πάνω στο χορτάρι ήταν λίγο παράξενο, μιας και ουσιαστικά ο Αφελάι ερχόταν στον άξονα συγκλίνοντας από την θεωρητική του θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφήνοντας όλη την πλευρά στον ανεξάντλητο Μαζουάκου. Από την δεξιά μεριά είχαμε πιο ορθολογικό σχήμα με τον Ντοσεβί να παίζει την θέση του σαν καθαρός ακραίος επιθετικός. Με αυτό τον τρόπο είχαμε βοήθεια στον Τσόρι αλλά και πλάτος στην επίθεσή μας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έδειξε ότι θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, Αμπιντάλ και Μποτία έχουν εξαιρετικά ατομικά χαρακτηριστικά, σαν δίδυμο στο σύνολο όμως θέλουν ακόμα δέσιμο και παιχνίδια.
Για το δεύτερο ημίχρονο δεν έχω πολλά να γράψω, γιατί δεν κάναμε και τίποτα αξιόλογο. Η ομάδα χαλάρωσε, πάτησε πάνω στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου και σταδιακά παραδόθηκε στην κούραση και στην ανετοιμότητα της εποχής, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ποα Βόλου και μείωσε στο 56΄ με τον Σκουρτάι, ύστερα από ατομική προσπάθεια που εξέθεσε όλη την αμυντική μας γραμμή. Αυτό που μας μένει από το δεύτερο ημίχρονο είναι η πρώτη εμφάνιση του Μπενίτες με την ερυθρόλευκη (στην ατομική κριτική του παίκτη θα γράψουμε για τις εντυπώσεις μας) στο 70΄ στην θέση του Διαμαντάκου. Η αμυντική μας λειτουργία θύμισε ομάδα παιδικής χαράς. Είχαμε νεύρα μιας και οι βάζελοι του Βόλου αποφάσισαν πως ήταν ώρα να χαλάσουν το παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα και ψευτοτσαμπουκάδες. Ακόμα και ο Νικλητσιώτης μανούριασε με τον Αβραάμ, τι να πεις...
Όλοι μιλάνε για καλή διαιτησία. Εγώ είδα μέσα στο γήπεδο δύο κραχτά πέναλτι υπέρ μας, στα οποία ο κόρακας σφύριζε αδιάφορα. Είδα τέσσερις δανεικούς παίκτες από τον βάζελο στην αρχική ενδεκάδα, είδα τον Μαρινάκη να θέλει να αποβληθεί τσαμπουκαλευόμενος τον Κασάμι, να κάνει θέατρο θυμίζοντας σε όλους το σε ποιά ομάδα ανήκει και ο κόρακας να μην τον βγάζει έξω με τίποτα.
Για την ιστορία οι δύο άλλες αλλαγές του Μίτσελ (πλην του Μπενίτες στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω) έγιναν η πρώτη στο ημίχρονο, με τον Αβραάμ να παίρνει την θέση του Μποτία (αισθάνθηκε ενοχλήσεις αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό) και η δεύτερη στο 60΄, όταν και ο Γκαζαριάν πήρε την θέση του Αφελάι (κάκωση στο πόδι – τίποτα σοβαρό).
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά. Ειδικά η φάση του 47΄μας θύμισε τον παίκτη στο περυσινό ΤΣΟΥ ΛΟΥ.
 
Μαζουάκου
Καλός με πολλή ενέργεια, τουλάχιστον μια κλάση πάνω από τον Μπονγκ. Σε σχέση με τον μέτριο Χολέβα των προηγούμενων δύο ετών αυτός ο παίκτης είναι καλύτερος, πιο αθλητικός και πιο επικίνδυνος επιθετικά. Φαίνεται πολύ καλή μεταγραφή, ερωτηματικό η διάρκεια αλλά και η συνεργασία του με τον Αφελάι, που είναι νωρίς ακόμα να κριθεί.
 
Αμπιντάλ
Είχε καλές τοποθετήσεις σε γενικές γραμμές, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη, κυρίως στις απομακρύνσεις του και στις μεταβιβάσεις μπροστά. Η εμπειρία του φαίνεται από χιλιόμετρα και αυτό θα βοηθήσει πολύ στο γρήγορο δέσιμο με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Γιατί αυτό ήταν το κραχτό πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ειδικά όταν ο παρτενέρ του ήταν στο δεύτερο μέρος ο Αβραάμ.
 
Μποτία
Ο Ισπανός ήταν καλός και φαίνεται πολύ καλή μεταγραφή. Έχει στοιχεία που θα βοηθήσουν πολύ, όπως καλή κάλυψη του χώρου και σωστές τοποθετήσεις. Μόλις δέσει με τον Αμπιντάλ θα δούμε ένα πραγματικά πολύ καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
 
Ελαμπντελαουί
Έδειξε γιατί ο Μίτσελ τον προτιμά σε αυτή την φάση από τον ''παλιό'' Σαλίνο. Έχει δέσει περισσότερο με τον Ντοσεβί και κάνουν ήδη σε αυτό το πρώιμο στάδιο της χρονιάς, ένα πολύ καλό δίδυμο στο δεξί άκρο της ομάδας. Είναι πολύ καλός επιθετικά, με καλή ταχύτητα και έκρηξη, χωρίς να υστερεί αμυντικά, αν και αυτό δεν μπορούμε να το κρίνουμε σε παιχνίδι με το βαθμό δυσκολίας που είχε το ματς του Σαββάτου. Νέος και εξελίξιμος, φαίνεται καλή επιλογή που μαζί με τον Σαλίνο θα αποτελέσουν ένα καλό δίδυμο στο δεξί άκρο της άμυνας.
 
Εντιγκά
Στο πρώτο ημίχρονο καλός, στο δεύτερο πολύ μόνος του. Μας έδειξε τα πράγματα που ξέρουμε από πέρυσι γι αυτόν. Καλός κόφτης, αλλά όχι τίποτε το ιδιαίτερο για την μεταφορά του παιχνιδιού σε συμπάικτη μπροστά του. Θα είναι πολύτιμος στα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν θα έλεγα όμως το ίδιο στα εντός των συνόρων παιχνίδια, ειδικά σε αυτά που ο αντίπαλος ταμπουρώνεται στην άμυνά του.
 
Κασάμι
Θα πάω λίγο ενάντια στο ρεύμα και θα πω ότι για εμένα δεν ήταν ο κορυφαίος της πρεμιέρας. Ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, γεμάτος νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο. Εχθές είδα έναν παίκτη που κυριάρχησε για αρκετή ώρα ανασταλτικά στο κέντρο, δεν του βγήκαν πολλές μακρινές πάσες, αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου να το δούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κι αυτός σε απόδοση μαζί με την ομάδα, αλλά πρόλαβε να μας δείξει στοιχεία παίκτη που χρειαζόμασταν πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Πρέπει κάποιος από την ομάδα να του εξηγήσει την τακτική των αντιπάλων μόλις μας αντιμετωπίζουν: θα κάνουν τα πάντα για να μας εκνευρίσουν και να μας σπάσουν τα νεύρα. Έδειξε ότι έχει εκρηκτικό χαρακτήρα. κάτι που μου αρέσει γενικώς, αλλά μπορεί να αποδειχθεί στην Ελλάδα και η αχίλλειος πτέρνα του. Είχε αρκετές λάθος πάσες στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά όσο περνούσε ο καιρός ανέβαινε σε απόδοση και κυριαρχούσε στον χώρο του κέντρου. Εξαιρετικό πάντως ντεμπούτο με γκολ.
 
Τσόρι
Προσωπικά τον θεωρώ τον καλύτερο παίκτη της πρεμιέρας. Η απλότητα, η τεχνική του και οι πάσες του, είναι αιτία για να πληρώσει κάποιος εισιτήριο να δει τον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα είχε δύο ασίστ αλλά και καμιά 3-4 καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αν η πρεμιέρα ήταν προάγγελος για την κατάσταση που θα βρίσκεται ο παίκτης στην υπόλοιπη σεζόν, πραγματικά δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα.
 
Ντοσεβί
Ο Γάλλος ήταν καλός, με ενέργεια, συνεργάστηκε άψογα με τον πίσω και τους γύρω του. Μειονέκτημα από τις μέχρι στιγμής παραστάσεις του με την ερυθρόλευκη, είναι ότι δεν φαίνεται να σκοράρει εύκολα. Βέβαια με έναν κανονικό σέντερ φορ μπροστά κάλλιστα μπορεί να γράψει καμιά 15αριά ασίστ.
 
Αφελάι
Πρεμιέρα με γκολ θεωρείται ιδανική. Οι κινήσεις του, σε συνδυασμό με την ταχύτητα μεταφοράς του παιχνιδιού από την μία πλευρά στην άλλη, θα βοηθήσουν πολύ στον Ολυμπιακό που ονειρεύεται ο Μίτσελ. Αν αυτός ο παικταράς είναι υγιής, θα παραμιλάμε όλοι στην διάρκεια της σεζόν. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ.
 
Διαμαντάκος
Δεν είναι σέντερ φορ κατά την γνώμη μου, το έχω ξαναγράψει. Δεν έχει κινήσεις σέντερ φορ. Αυτές ή τις έχεις ή δεν τις έχεις. Σκόραρε όμως κι αυτός ένα παλληκαρίσιο γκολ. Θα βοηθήσει πάρα πολύ στη διάρκεια τη σεζόν, αυτό είναι σίγουρο. Σε άλλη θέση όμως, όπως είπε κι ο ίδιος ο προπονητής μας. Τον πιστεύει πολύ ο Μίτσελ κι αυτό εμένα μου αρκεί.
 
Παπαδόπουλος
Ο Αβραάμ είναι αλλού κι όσο διαρκεί αυτό έχουμε μεγάλο θέμα. Πρέπει πάλι ο Μίτσελ να βγάλει λαγό από το καπέλο για να κλείσει το θέμα της άμυνας. Η εμφάνισή του στην πρεμιέρα έδειξε παίκτη άλλης κατηγορίας, τον οποίο έκανε γιογιό ένας Σκουρτάι. Ένας παίκτης με βαρύ σωματότυπο τον εξέθεσε ακόμη και στην ταχύτητα. Μακάρι να ανέβει στη συνέχεια, αλλά είναι η δεύτερη χρονιά που βλέπουμε τον παίκτη σε αυτά τα χάλια και οι δικαιολογίες κάποτε πρέπει να τελειώνουν.
 
Γκαζαριάν
Μαχητικός, μπήκε όμως σε ένα σημείο του παιχνιδιού που όλη η ομάδα είχε κατεβάσει τους διακόπτες. Δείχνει δείγματα αρκετά καλού παίκτη, με καλή τεχνική και συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν δείχνει να βρίσκεται με τον Μαζουάκου ακόμα, αλλά αυτό μάλλον είναι λογικό.
 
Μπενίτες
Δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά. Έδειξε στοιχεία γρήγορου επιθετικού, καλού στο ένας εναντίον ενός, αλλά πραγματικά μόνο ως πρώτα άγουρα συμπεράσματα μπορούμε να τα παραθέσουμε όλα αυτά. Το μέλλον θα δείξει και μακάρι να μας βγει ο παίκτης, γιατί είναι κρίσιμο να υπάρχει κάποιος μπροστά που να παίζει την θέση του κεντρικού φορ και να σκοράρει κατά ριπάς
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ φέτος απολαμβάνει μια εμπιστοσύνη από όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Για να πειστεί κανείς γι'αυτό, αρκεί να δει το αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Καλλονή και να το συγκρίνει με το φετινό. Μάλλον εύκολα θα καταλάβει ότι το φετινό κύλησε χωρίς θέματα ΚΑΙ εξ'αιτίας της ηρεμίας που υπάρχει στην ομάδα μας φέτος σε όλα τα επίπεδα. Στην προετοιμασία έχει γίνει δουλειά και αυτό φαίνεται. Η ομάδα πριν την έναρξη των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της έχει παιχνίδια στο πρωτάθλημα και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν απώλειες, για να μην χαθεί και η ηρεμία που λέγαμε παραπάνω. Μέσα τα κεφάλια, πολλή δουλειά κι όλα θα πάνε καλά.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν ξερω τί θα γινει τελικα με τον Μανωλα, θεωρω ομως οτι η καλυτερη εξελιξη για τον Ολυμπιακο θα ηταν Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ του παιχτη στην ομαδα μας. Φυσικα το θεμα εξαρταται απο οικονομικες παραμετρους καθως και τις υπαρχουσες δυνατοτητες εξισορροπησης ΗΔΗ διαμορφωμενων καταστασεων. Τιποτα ομως δεν υπαρχει, που να μην μπορει να το διαχειριστει κανεις. Φοβαμαι παντως οτι η ενδεχομενη ελλειψη του Μανωλα θα ΄΄στοιχισει΄΄, αν και ειναι νωρις ακομη ( να δουμε Μποτια, Σιοβα ), ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. Μακαρι να διαψευστω.

Εικόνα savvas gridlock

Σκέψου όμως ρε Απόστολε να πουλήσεις το Μανωλά με κάνα 15άρι μύρια, να πουλήσεις Χολέμπα και αν μπορείς και Σαβιόλα, να έχεις κέρδος με τα συμβόλαια των παικτών που φεύγουν κάνα 20άρι μύρια και να πας να δώσεις τα μισά, 10 εκ. ευρώ, σε μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα, για να πάρεις ένα σέντερ φορ δυναμίτη. Ένα σέντερ φορ που δεν θα έχει απλώς το εύκολο γκολ, αλλά θα ξέρει και μπαλίτσα. Δίνεις κι άλλα 4-5 με την εφορία μέσα+μπόνους-πριμ για το συμβόλαιό του, έχεις κέρδος 5 εκ. ευρώ στα ταμεία κι έχεις ένα ρόστερ τούρμπο. Το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία σου. Με ένα μεγάλο φορ αυτή η ομάδα θα απογειωθεί.

Εικόνα dono

Εγώ δεν έχω καούρες για το κεντρικό δίδυμο μετά την σίγουρη αποχώρηση του Μανωλά, γιατί πέρυσι με την μισή εμπειρία και σίγουρα λιγότερο ταλέντο από το φετινό μας ρόστερ στους κεντρικούς αμυντικούς, είδαμε πολύ καλά πράγματα

Εικόνα Chief Bromden

Πέρα από την ατομική κριτική των παιχτών που συμφωνώ μαζί σου dono θα ήθελα να σταθώ στην παράμετρο ομοιογένεια. Από τον αγώνα του Σαββάτου μόνο οι Ρομπέρτο, Εντιγκά και Τσόρι αποτελούσαν πέρυσι βασικά γρανάζια, άρα υπομονή γιατί θα χρειαστεί ακόμα δουλειά για να δούμε το πλάνο του Μίτσελ να αποδίδει σε top ρυθμούς και με διάρκεια. Τα δείγματα είναι θετικά κυρίως από την μέση και μπροστά, τα προβλήματα στην άμυνα είναι καθαρά θέμα δεσίματος ,και τα 2 στόπερ και τα 2 μπακ του Σαββάτου είναι όλοι τους νεοφερμένοι...

Εικόνα dono

Αυτό που λες είναι κι όλη η ουσία, είναι όλο το ζουμί γιατί δεν πρέπει να αλλάζεις το μισό σου ρόστερ κάθε καλοκαίρι

Εικόνα dgkirle

Να προσθέσω και εγώ κάτι για τον Αμπιντάλ παιδιά. Ο παίχτης δείχνει πως υστερεί στο ψηλό παιχνίδι και σε συνδυασμό με την έλειψη δύναμης και έκρηξης που βλέπω, είναι για την ώρα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πέρσι με Σιόβα και Μανωλά δε χάναμε κεφαλιά και μονομαχία εκεί πίσω και φέτος διαφαίνεται πρόβλημα. Κάτι μου λέει πως το βασικό αριστερό στόπερ θα είναι τελικά ο Μητσάρας ο Σιόβας και όχι ο Γάλλος. Ο Μποτία πιστεύω θα βγει μια χαρά για δεξί στόπερ.

Εικόνα dono

Σίγουρα ο Γάλλος δεν πρόεκιται να πάιξει 40 παιχνίδια, από εκεί και πέρα να δούμε και το δίδυμο Σιόβα - Μποτία και θα πάρουμε θέση

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άιντε ρε dono! 24 ώρες περίμενα την ανάρτηση!

Πάμε κατευθείαν στην ατομική κριτική... Θα σταθώ σε ό,τι διαφωνώ μαζί σου και σε ό,τι θεωρώ ότι πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα.

Μαζουακού: Συμφωνώ σε όσα λες, αλλά θα προσθέσω κάτι που παρατήρησα. Τον είδα να βαριέται λίγο στην άμυνα και δε μου άρεσε. Βέβαια, ίσως οφείλεται ότι κάλυπτε εν πολλοίς ολόκληρη την πλευρά μόνος του. Ας ελπίσουμε ότι είναι αυτό. Επιθετικά, πάντως, είναι διάολος ο άτιμος. Άλογο κανονικό! Αυτός θα πουληθεί με 20 μύρια!

Αμπιντάλ: δε μου άρεσε καθόλου. Πολλές λάθος πάσες, προϊόντα της κούρασης, ενώ πολλές φορές κάλυπτε λανθασμένα τον αντίπαλο επιθετικό. Αυτό δείχνει καθαρά ότι δεν συνεργάζεται ακόμα με τον εκάστοτε έτερο αμυντικό του Θρύλου. Περιμένω πολλά περισσότερα.

Τσόρης: Θεωρώ ότι κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά για την κλάση του. Παρ' όλα αυτά, έβγαλε κάποιες φάσεις. Ήταν μέτριος χθες και αυτό παρέσυρε και τον Ολυμπιακό από ένα σημείο κι' έπειτα. Θ' ανέβει κι' αυτός. Σε άλλα ματς τον χρειαζόμαστε...

Διαμαντάκος: Το έχει το γκολ ο μπαγάσας...

Γαβραάμ: Πρέπει να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε σιγά σιγά ότι ο παλιός Γαβραάμ δε θα εμφανιστεί ξανά. Μόνο ως καλή ρεζέρβα μπορεί να λογιστεί, δυστυχώς.

Θα γελάσουμε πολύ φέτος με τους απέναντι! Το μόνο που απομένει πλέον είναι να τους γαμήσουμε αφοπλιστικά την 6η και την 8η αγωνιστική. Για να δούμε...

Υ.Γ. Σας το είχα πει από κοντά, το λέω κι' από εδώ. Όσο σημαντικά είναι τα αποκαλυπτικά άρθρα του Σάββα, άλλο τόσο σημαντικά είναι και τα άρθρα αυτού του στυλ. Απλή, καθημερινή, Ολυμπιακή παιδεία.

Εικόνα dono

Κάποιες ενστάσεις...
Ο Τσόρι δεν έβγαλε κάποιες φάσεις, έβγαλε ΟΛΕΣ τις φάσεις
Ο Διαμαντάκος είναι πολύ χρήσιμος, μπορεί να κάνει πολλά αλλά το γκολ δεν το έχει, γιατί αν το είχε ο χ Μπενίτες δεν χρειαζόταν στην ομάδα
Για τον Αμπιντάλ δεν έχω ένσταση επί της ουσίας, απλά όπως λες και εσύ μάλλον μιλάμε για μη δέσιμο με τον παρτενέρ του

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έβγαλε φάσεις, αλλά έκανε και πολλά λάθη. Λάθη που στην καλή του μέρα δεν τα κάνει. Για να το πούμε πιο λαϊκά, όπως ένας μπασκετμπολίστας έχει 4/16 σουτ, έτσι και ο Τσόρης χθες είχε πολλές λανθασμένες επιλογές και λίγες σωστές. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει.

Ο Διαμαντάκος μου δίνει την εντύπωση ότι είναι άφαντος σε όλο το ματς και ξαφνικά πετάει ένα γκολ. Αυτό είναι χάρισμα. Βέβαια, δεν μπορείς να πας στο chl με τον Διαμαντάκο βασικό. Είναι τουλάχιστον ρίσκο.

Εικόνα savvas gridlock

Η κριτική που γίνεται στον Μποτία τις τελευταίες ώρες εκεί έξω από πολλούς γαύρους που ''κόβει το μάτι τους από μπάλα και δεν πιάνονται κορόιδα'', είναι άδικη και βιαστική. Μιλάμε για στόπερ που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπάρτσα και στέκεται για αρκετά χρόνια στην Πριμέρα. Ας μην βιαζόμαστε να τον κρίνουμε. Μπορεί να βγει σαπάκι, αλλά από το πρώτο ματς δεν γίνεται να κριθεί παίκτης με τέτοιο βιογραφικό, στην ηλικία μάλιστα που βρίσκεται ο Μποτία. Συμφωνούμε και για τον Αβραάμ, τα λέγαμε και πέρυσι, δυστυχώς μόνο ως ρεζέρβα του βασικού δεξιού μας στόπερ στέκεται στο ρόστερ του Θρύλου (κι αυτό με πολύ καλή διάθεση...). Ο Εντινγκά έφαγε χθες πολλές ντρίμπλες, πράγμα ανεπίτρεπτο για την ποιότητα που έχει ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Ειδικά στη φάση μετά το 1-0, που έχασε την μπάλα και φαίνεται σαν να ανατρέπει τον παίκτη της Νίκης, που έβγαινε μόνος του (δεν είμαι σίγουρος αν τον ανέτρεψε ή βούτηξε ο άλλος, μάλλον για βουτιά μου μοιάζει, παρά τα όσα είπε ο Βαρούχας στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου λίγες ώρες πριν), ήταν για κλοτσιές. Βεβαίως, δεν γίνεται να κριθεί κι αυτός αυστηρά, γιατί για διαφόρους λόγους δεν έχει κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία φέτος, ενώ ίσως δεν προορίζεται και για βασικός κόφτης στα ματς του πρωταθλήματος. Είναι καλός παίκτης σε κάθε περίπτωση και σωστά κινήθηκε η διοίκηση ώστε να παραμείνει στο ρόστερ. Θα σταθώ και στο πουστράκι το Νικλητσιώτη, ο οποίος καλά θα κάνει να μάθει να σέβεται και να εκτιμάει κάποια πράγματα, δίχως να λερώνει το στόμα του. Εκτός αν θέλει να λερωθεί η κωλοτρυπίδα του...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τι είπε ο Νικλητσιώτης Σάββα;

Εικόνα savvas gridlock

Έβρισε τον Αβραάμ.

Εικόνα REDNYC

Mpravo, poly swsti kritiki!