Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ...ΘΙΓΜΕΝΟΙΣτις 9 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός κλήθηκε να δώσει έναν κεκλεισμένων των θυρών αγώνα κόντα στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, χωρίς μάλιστα την παρουσία του τιμωρημένου με απαγόρευση εισόδου απ’την ΕΦΙΠ Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Πολύ πιθανόν ακόμα και τώρα που σας γράφω να υπάρχει κόσμος του Ολυμπιακού που δεν είδε την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού που μετέδιδε να ζουμάρει στον Δημητράκη. Κόσμος που δεν άκουσε τον δημοσιογράφο να μεταφέρει τις δηλώσεις Γιαννακόπουλου ότι θα βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα ασχέτως ποινών και τιμωριών. Κόσμος που δεν άκουσε συνθήματα από τα επιδοτούμενα πατσαβούρια της 13 ...ούτε μπινελίκια για τις οικογένειες των Σπανούλη, Μάντζαρη, Πρίντεζη, Μπαρτζώκα, Τόμιτς. Κόσμος που θεώρησε ότι όλα τα παραπάνω πιθανώς ειπώθηκαν από κόσμο υπεύθυνο για την συντήρηση του σταδίου. Κόσμος που δεν είδε την αστυνομία να διανύει την απόσταση «φυσούνα – πάγκος» ...σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Ο ίδιος κόσμος δεν άκουσε τίποτε ούτε διάβασε για τις απειλές του Δημητράκη προς τους διαιτητές της αναμέτρησης, που κατεγράφησαν και στο φύλλο αγώνος. Για τους «πουσταράδες» λέω που κάποιοι «θα τους επισκεπτόταν και στο σπίτι τους το βράδυ». Λογικά ούτε οι απειλές και οι προπηλακισμοί Γιαννακόπουλου με αποδέκτη τον Σκινήλια έφθασαν στα αυτιά μερίδας των οπαδών μας.

Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τις αντιδράσεις των «θιγμένων» για την ένσταση που κατατέθηκε από πλευράς της διοίκησης του Ολυμπιακού. Δεν είδαν – δεν άκουσαν – δεν κατάλαβαν! Το περίεργο βέβαια είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι που θίχτηκε η Ολυμπιακή τους τιμή και υπεραφάνεια λόγω ένστασης ...και πολύ πιθανόν να διαταράχθηκε και ο κύκλος τους ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ. Έλεγαν μάλιστα πως αν το ΑΣΕΑΔ κουρέψει την ποινή κεκλεισμένων του βάζελου και αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ με κόσμο θα πρόκειται για ήττα, για υποχώρηση και ξεφτίλα. Την ίδια ακριβώς στάση τηρούσαν σκεπτόμενοι την προοπτική μετάθεσης του αγώνα σε ημερομηνία που θα επέτρεπε στον βάζελο να εκτίσει την ποινή του κόντρα σ’άλλο αντίπαλο. Αν λοιπόν τώρα που το παιχνίδι έγινε αποδεδειγμένα με κόσμο που δεν θα’πρεπε να βρίσκεται στο γήπεδο νιώθουν θιγμένοι από την ένσταση ...τότε γιατί έγινε εξ’αρχής όλα αυτή η μανούρα θα μου πει κάποιος; Γιατί ζητούσαμε ένα καλοκαίρι να εφαρμοσθεί μια φορά και για αυτούς ο νόμος; Γιατί να φωνάζουμε πως και αυτοί πρέπει επιτέλους κάπου να λογοδοτήσουν; Επιπλέον, οι ίδιοι θιγμένοι φέρονται και την προστασία της ομάδος να απαιτούν από τους Αγγελόπουλους και να τους ζητούν να μην μετέλθουν παρανόμων μέσων ...σαν τον Δημητράκη καλή ώρα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ; Μια τέτοια δυνατότητα είναι και η ένσταση αλλά και οι έγγραφες καταγγελίες στο Δικαιοδοτικό όργανο της ΕΦΙΠ και του ΕΣΑΚΕ, στις οποίες  προέβη η ΚΑΕ εχθές και ενημερωθήκαμε με σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ. Να επαναλάβουμε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ήδη τιμωρημένος με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα. Και πως η μη συμμόρφωση με την ποινή επισύρει αφαίρεση δυο βαθμών από το Πρωτάθλημα άρα πρακτική απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας στους τελικούς ...καθώς επίσης και απώλεια του αγώνα στον οποίο ο απείθαρχος Γιαννακόπουλος παρέστη για λογαριασμό της ΚΑΕ ΠΑΟ. 

«Δεν ντρέπεστε ρε; Πάτε να δικαιολογήσετε την ντροπιαστική αυτή εμφάνιση που μας προσβάλλει όλους με ενστάσεις δήθεν για τον κόσμο που ήταν μέσα στο γήπεδο; Αν κερδίζαμε θα είχε κατατεθεί η ένσταση;» Η απάντηση στους ντενεκέδες που διατυπώνουν απόψεις σαν αυτή που μόλις διαβάσατε είναι πως ΝΑΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ. Μιας και η ένσταση από πλευράς Ολυμπιακού κατατέθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και όχι εκ των υστέρων όπως διατείνονται ορισμένοι πονηροί. Τότε που η έκβαση του αγώνα ήταν αμφίρροπη και οι δυο ομάδες διατηρούνταν κοντά στο σκορ! Άλλωστε, όπως είδαμε στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο και μόνο η παρουσία του Γιαννακόπουλου στο γήπεδο έχει ως συνέπεια την υπέρ μας κατακύρωση του αγώνα. Με ή χωρίς ένσταση λοιπόν, είτε στην παρουσία του κόσμου σταθούμε είτε στην παρουσία του Δημητράκη η κατάληξη πρέπει να είναι ίδια!

Κι αφού εξαντλήσαμε τα της ένστασης πάμε τώρα σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Πολύς λόγος έγινε για την παρουσία μερίδας οπαδών στο ΣΕΦ αλλά και για την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων με θέμα αυτή ακριβώς την ...επίσκεψη. Εγώ αυτό που θέλω να σημειώσω είναι πως μετά από ήττες σαν της περασμένης Πέμπτης πρέπει ο καθένας να σηκώνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Ο προπονητής απομακρύνθηκε. Και οι παίκτες όμως θα πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να πληρώσουν αφενός την απώλεια ενός τίτλου απ’τον αιώνιο αντίπαλο αφετέρου την απειθαρχία και έλλειψη επαγγελματισμού ...για την μάλιστα οποία οι ίδιοι έκαναν λόγο μετά το τέλος του αγώνα. Αποφάσεις όπως η επιβολη προστίμου στους παίκτες, την οποία πληροφορηθήκαμε ΕΔΩ, περνούν το μήνυμα στον κόσμο ότι η διοίκηση κάνει την δουλειά της, ότι οι στραβές πλέον τιμωρούνται, πως όλοι τίθενται προ των ευθυνών τους ...και εφόσον εμπεδωθεί αυτό, ο κόσμος δεν θα αισθάνεται την ίδια ανάγκη να επέμβει. 

Κλείνοντας θέλω να πω δυο κουβέντες και για το ζήτημα του προπονητή επειδή πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν. Τα διαθέσιμα ονόματα(ειδικά ξένα) είναι λίγο – πολύ γνωστά και είναι λογικό κανείς να μην ικανοποιείται πλήρως. Καταλαβαίνω λοιπόν την προοπτική να κυλήσει κάποιο διάστημα με τον Τόμιτς προκειμένου να εξετάσουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες μιας έκπληξης/υπέρβασης. Καταλληλότερος άνθρωπος απ’τον Τομιτς για να μπάσει τον νέο προπονητή στα κόλπα, για να του δώσει να καταλάβει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού σε αυτή την κρίσιμη καμπή και να τον προφυλάξει από κακοτοπιες,  ίσως να μην υπάρχει. Αυτός που θα’ρθει όμως θα πρέπει να έχει μια διαδρομή και ένα έργο να επιδείξει για να μπορέσει να τον σεβαστεί ο κόσμος και να κάνει υπομονή. Δεν πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα τις τύχες της ομάδος να τις αναλάβει κάποιος με το «καλημέρα» θα τεθεί υπό αμφισβήτηση και θα αποτελέσει εύκολο στόχο για μεγάλη μερίδα τών μέσων και του κόσμου. Ειδικά αν αυτός ο κάποιος αποτελεί ζωντανή ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού ...τότε πρέπει να προστατευθεί δυο φορές. Το να πάμε σε λογικές Δημητράκη με μαθητευόμενους μάγους Οκτώβρη μήνα, μόνο καλό δεν θα κάνει στην ομάδα μας.

DRAZA

ΥΓ:  Μάγκες θα είναι μια από τις λίγες φορές που το υστερόγραφο θα’ναι το ίδιο μεγάλο με την κυρίως ανάρτηση. Αλλά αν θέλουμε να’μαστε δίκαιοι έτσι πρέπει να γίνει. Αναφέρομαι στο κομμάτι που σήκωσα την επομένη της ήττας μας από τον βάζελο και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ
 
Ώρες μετά τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο έγραφα πως καλό θα είναι να μην μιλήσω εν θερμώ αφού ό,τι κι αν πω μια τέτοια ώρα θα είναι λάθος. Τελικά και εν θερμώ μίλησα και λάθος πράγματα είπα. Έχω πει δεκάδες φορές στα παιδιά που σχολιάζουν κάτω από τα άρθρα μου πως στην δύσκολη στιγμή πρέπει να κρατάς την ψυχραιμία σου και να έχεις καθαρό μυαλό. Πως το μόνο εύκολο είναι να δώσεις μια κλοτσιά και να τα γαμήσεις όλα.  Πως το καλό της ομάδος μπαίνει πάνω από την εκτόνωση του καθενός. Πως δεν γίνεται στο όνομα του όποιου θυμού να τους παίρνει άκριτα η μπάλα όλους γιατί έτσι καταλήγουμε να κάνουμε κακό στο σήμα που όλοι αγαπάμε. Κι απ’την στιμή που σε προηγούμενή μου ανάρτηση υπέπεσα στο ίδιο ακριβώς λάθος οφείλω -για να μην είμαι ανακόλουθος- να βγάλω τώρα τον εαυτό μου στην σέντρα.
 
Ξεκαθαρίζω πως στον τίτλο του άρθρου υπάρχει πρώτον η επιθυμία μου για την επόμενη μέρα στην άκρη του πάγκου μας και η αναφορά στον Aleksandar –SALE- Djordjevic …και δεύτερον μια προτροπή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Με άλλα λόγια αυτό που λέω είναι «καιρός να έρθει ο Τζόρτζεβιτς και εσύ να πάρεις πούλο». Αναφορά στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και στους συντελεστές της γίνεται στον επίλογο του κειμένου και μόνο. Είναι η αναφορά υβριστική; ΝΑΙ! Είναι άδικη; ΝΑΙ! Θα’πρεπε οι χαρακτηρισμοί να λείπουν; ΝΑΙ! Προφανώς και έκανα μαλακία...
 
Όταν όμως αμέσως μετά το στραπάτσο στο ΟΑΚΑ βλέπεις όλη την δημοσιογραφική οικογένεια Μπαρτζώκα επί ποδός να προσπαθεί ΣΚΟΠΙΜΑ να ρίξει τον προπονητή στα μαλακά για λόγους που αρκετοί μπορούν να καταλάβουν ...τότε περιμένεις από τα δικά σου μέσα να αποκαταστήσουν την αλήθεια για το καλό της ομάδος. Βλέποντας όμως το πρωτοσέλιδο του «Π» στις 10/10 δσυκολεύτηκα πολύ να συγκρατηθώ, παρότι θα’πρεπε γιατί δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Το λέω αυτό για να εξηγήσω πως το μόνο που ανακαλείται είναι τα μπινελίκια και οι χαρακτηρισμοί. Η ουσία της κριτικής παραμένει ...η άποψή μου για το πρωτοσέλιδο παραμένει και τεκμηριώνεται άλλωστε εκτενώς στην ανάρτηση. Για τα πανηγύρια πρωτοσέλιδο ήταν!
 
Τέλος να σημειώσω ότι αν δει κανείς τους αυλικούς που κατά καιρούς έχουν πουλήσει εκδούλευση σε προπονητές και παίκτες, αυτούς που σκόπιμα έχουν στηρίξει τις λάθος επιλογές διοικήσεων για προφανείς λόγους, αυτούς που πρώτα βάζουν την τσέπη και τα PR τους και μετά το καλό της ομάδος αλλά και εκείνους που κάνουν πιάτσα στα social media για τα δικά τους 15’ δημοσιότητος ή για να πουλήσουν ό,τι πουλάνε ...θα καταλάβει πως μεγαλύτερο κακό από την ανωνυμία έχει κάνει η επωνυμία και αναγνωρισιμότητα ορισμένων. Από αυτό το βήμα εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα ούτε να στοχοποιήσουμε ούτε να κάνουμε πόλεμο σε κάποιον ...δεν γίνεται και να θέλουμε!

Σχόλια

Εικόνα lets79

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ...Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ(ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ....ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!!!!)...ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΜΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ....ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟΝ...ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Bad7

Κατι ασχετο σχετικο αυτο που με ειχε χαλασει στον Ιωαννιδη ηταν που το 2000 ειχε πει εκκλησια το ΣΕΦ παρολαυτα ειχε κανει τον πανυγηρισμο στα βαζελια στο γηπεδο τους και καβλωσε ολους τους γαυρους

Εικόνα DRAZA

Θα τον θυμόμαστε ως τον αναμορφωτή του μπασκετικού τμήματος στα 90s και ως τον άνθρωπο που, έχοντας φύγει από τον Ολυμπιακό, ρωτήθηκε γιατί τον γιουχάρουν οι βάζελοι στο ΟΑΚΑ και απάντησε: "ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ".

Εικόνα DRAZA

ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΤΟΝ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ...

Εικόνα mikele7

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΠΑΠΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΣΥ DRAZA ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΠΑΝΑΞΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ,ΜΗΝ
ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ,1)ΨΗΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ
ΚΑΙ ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΜΕΣΟΜΑΚΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΜΥΝΑ ΔΛΔ ΕΝΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ
ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ.2)ΕΝΑ GARD ΨΗΛΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΜΥΝΑ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΤΩΡΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΥΜΕΣ ΣΥΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΠΟΡΙΩΝ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΟΑ-ΕΟΚ-ΚΕΔ ΚΛΠ,ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΥΚΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Εικόνα DRAZA

http://www.ebasket.gr/2014/08/%CE%AD%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%89%CF%84%CE%BF...

Bλέπεις λοιπόν πως το έδαφος για αυτές τις έντιμες συμμαχίες όπως λες έχει προετοιμασθεί. ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Κι αφορμή στάθηκε το θέμα της ασφάλισης των διεθνών που ανέδειξαν οι Αγγελόπουλοι.

Εικόνα DRAZA

Να σημειώσουμε ότι με αφορμή την ασφάλιση κινητοποιήθηκαν και πήραν δημόσια θέση και ομάδες του εξωτερικού. Όπως η Μακάμπι και η Μπάρτσα.

Εικόνα john

Στο ρωτάω εδώ

Πιστεύεις πως με το υπάρχον ρόστερ μπορούμε να πάρουμε πλεονέκτημα έδρας στους 8(το τονίζω αυτο ) και να προκριθούμε στο f4?

Εικόνα DRAZA

Θα σου πω μια κουβέντα.

Πέρυσι που το ρόστερ σου ήταν χειρότερο κόντεψες να αποκλείσεις την φιναλίστ με μειονέκτημα έδρας.

Και θα το έκανες αν η ομάδα σου ήταν υγιής και πλήρης.

Φέτος γιατί όχι;

Εικόνα john

Πρώτον γιατι φετος δεν θα έχεις προπονητή και αμα έχεις θα ειναι ενας άνθρωπος που θα πρεπει να εμφανίσει αμέσως τα διαπιστευτήρια του ,να δουλεύει την ομάδα με δικό του τροπο σε μια μίνι προετοιμασία μαζι με την οποία ομως επιβάλλεται να κανεικαι νίκες ,και πάνω απο ολα θα δουλεύει με ενα ρόστερ που δεν το επέλεξε αυτός
Δεύτερον γιατι η περυσινη ομάδα παρά τις μεγάλες δυνατότητες της δεν εκανε μια γαμημενη μεγαλη εκτος έδρας νικη .Δεν γίνεται η πιο σημαντική νικη του πρωταθλητή Ευρώπης να ειναι επι της Μάλαγα.Προχειρα την προ περυσινη χρονια μου έρχεται η νικη επι της Μακάμπι επι της Σιένα και επι της Χίμκι .3 μεγάλες εκτος έδρας νίκες

Εικόνα k1p

John,ομάδα που όπως σωστά λες δεν έκανε καμιά μεγάλη εκτός έδρας νίκη δεν τη λες πως έχει μεγάλες δυνατότητες.Απο ένα παιχνίδι μπορεί να ξεγελαστείς αλλά μια φουλ σεζόν δεν ξεγελά ποτέ.Ήταν πολλά τα ματς που δεν δείξαμε έτοιμοι για το βήμα παραπάνω.Δυστυχώς η ομάδα το καλοκαίρι του 2013 δεν αποδυναμώθηκε μόνο σε ποιότητα αλλά κυρίως σε χαρακτήρα.

Και φέτος κάτι παρόμοιο περιμένω.Απο τη στιγμή που δεν ήρθαν παίχτες με ιδιαίτερη κλάση και προσωπικότητα,στα σκληρά ματς δεν θα είμαστε όσο ανθεκτικοί απαιτείται.

Είχε ευκαιρία η ομάδα σε 2 θέσεις τουλάχιστον να πάρει παίχτες κλάσης.Με ένα 4άρι και έναν γκαρντ τύπου ντέρικ μπράουν και ντιλεινι θα έλεγα πως υπήρχαν ελπίδες με την κατάλληλη προπονητική δουλειά για το βήμα παραπάνω.Αλλά ως κλασικοί "φτηνοί στο αλεύρι" τη βγάλαμε με τον μέτριο λαφαγιέτ και τον ακατάλληλο για αυτό το επίπεδο πέτγουει.Επίσης στα σέντερ απλά ήρθε ένα παλικάρι χωρίς ιδιαίτερη προσωπικότητα που αρκούσε να είναι καλύτερος του σίμονς.Αρπακολατζίδικος σχεδιασμός.Απορώ με την αισιοδοξία πως τέτοιο ρόστερ χτυπάει f4.

Εικόνα DRAZA

Εμένα μου κάνει εντύπωση η εικόνα σου για τον Ντιλέινι.

Αν ήταν εδώ ο χρήστης Σάββας Γαύρος βέβαια θα με ρωτούσε αν έχω σχέση με το μπάσκετ.

Καλά για τον Μπράουν συμφωνούμε 100%

Εικόνα k1p

Δεν έπρεπε να πω ονόματα καν βασικά.Το θέμα μου είναι το στυλ των παιχτών που χρειαζόμασταν.Παίχτες φιλόδοξοι,με την καριέρα τους σε άνοδο και κυρίως κωλοπετσωμένοι.Να βρωμάνε μπαρούτι.Η ομάδα χρειαζόταν φλόγα φέτος για να ξαναγίνει το σκληρό σύνολο του 2012 και του 2013.Και άλλον προπονητή.

Τώρα βρεθήκαμε χωρίς προπονητή και με ένα ρόστερ άχρωμο,άγευστο,άοσμο.Το κακό όμως είναι οι μέτριοι αμερικάνοι.Διάβασε την πρόσφατη συνέντευξη του ντούντα ως προπονητή της εφές να δεις τι λέει για την μάστιγα των μέτριων αμερικάνων και τι κακό έχουν κάνει στο ευρωπαικό μπάσκετ.Στην ανάπτυξη των νέων παιχτών του ευρωπαικού μπάσκετ.

Ο μπαρτζώκας αυτό το καλοκαίρι έκανε μόνο αυτό.Γέμισε την ομάδα με μέτριους αμερικάνους.Επιπλέον διατήρησε και τους μέτριους απο πέρσι.Πως να μην μοιάζει καταδικασμένη η σεζόν;

Εικόνα DRAZA

Nα δούμε τους ξένους, Αμερικανούς και μη που έφερε ο Ντούντα στην Εφές και πόσο παραγωγικοί είναι ως τώρα;;

Να πούμε για τον Λούκας και για τον Χάουαρντ;

Ο Μπαρτζώκας αυτό το καλοκαίρι προσέθεσε στην ομάδα τον κοινοτικό Λαφαγιέτ και τους Χάντερ και Ντάρντεν.

Τον Χάντερ δεν μπορώ να τον κρίνω ακόμα. Αλλά οι άλλοι δυο αποκτήθηκαν πολύ σωστά. Ο μεν Λαφαγιέτ ήταν η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε όσους ακούστηκαν από Ευρώπη και ο δε Ντάρντεν έχει ξεκάθαρο ρόλο στον Ολυμπιακό στην λογική χτισίματος και του Ίβκοβιτς. Το αν ο Λαφαγιέτ θα πιάσει κι αν θα έπρεπε να στραφούμε σε εκτός συνόρων επιλογή είναι άλλο κεφάλαιο.

Αυτοί οι Αμερικάνοι έρχονται να προστεθούν στους Ντάνστον, Λοτζέσκι που σίγουρα δεν τους λες του πεταματού, στον Πέτγουεϊ που συμφωνώ ότι ήταν λάθος να τον διατηρήσουμε στο ρόστερ ...και στον Σίμονς που ήταν και αυτός μια από τις επιλογές και του Ίβκοβιτς από το καλοκαίρι του ΄11.

Εικόνα k1p

Εξυπακούεται πως και ο ντούντα έκανε λάθη.Και πιθανότατα να συνεχίσει να κάνει.Η διαφορά είναι πως δεν κρύβεται,δουλεύει μέχρι τελευταίας σταγόνας με αυτούς που έχει και κυρίως δεν έχει στέφανους τριαντάφυλλους και λοιπούς μασώνους ως άτυπο γραφείο τύπου για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

Συγκεκριμένα για τους παίχτες,ο ντούντα ποτέ δεν θα έπαιρνε παίχτη τύπου ντάρντεν (στα 30φεύγα και με ικανότητες ενός τυπικού ρολίστα χωρίς μεγάλες κατακτήσεις καριέρας) για να κόψει χρόνο απο τον παπαπέτρου.
Όσον αφορά τον χάντερ,αποκτήθηκε αρπακολλατζίδικα.Γενικά ο μπαρτζώκας έπαιρνε παίχτες χωρίς να ξέρει πως να τους χρησιμοποιήσει.Το ίδιο έγινε και με τον μπέγκιτς.Ήρθε στη φάση "έχει μακριά χέρια,πηδάει ψηλά άρα θα παίζει άμυνα".Η άμυνα κάθε παίχτη ξεχωριστά και για να έχει επίδραση στην γενικότερη ομαδική όμως δουλεύεται δεν είναι αποτέλεσμα δεδομένων που τα χώνεις σε ένα μηχάνημα και στου βγάζει το αποτέλεσμα.Ο μπαρτζώκας στην άμυνα έκανε δουλειά της πλάκας.Και συνέχιζε να κάνει μέχρι που μας χαιρέτησε.

Ο λαφαγιέτ είναι ένας μέτριος γκαρντ και η ομάδα ήθελε γκαρντ κλάσης γιατί μάντζαρης-σλούκας όπως φαίνεται δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ το step up.Ειδικά ο μάντζαρης δεν είναι απλά πεσμένος αλλά έτσι όπως είναι δεν ξεχωρίζει ούτε σε μικρομεσαία ομάδα της Α1.Φθηνός ήταν όμως οπότε δεν το έψαξε καν η διοίκηση αν θα την ανεβάσει επίπεδο.Γενικά έτσι διαλέγουν παίχτες 2 χρόνια τώρα.Να είναι φθηνοί και να μην δημιουργούν πρόβλημα.

Εικόνα DRAZA

Πάμε να δούμε πως θα δουλέψει με τους παίκτες ο νέος προπονητής που θα έρθει;; Λέω εγω...

Ο Ίβκοβιτς στην διαδρομή του έχει πάρει αρκετούς τέτοιους παίκτες σε άλλες θέσεις. Κανείς δεν κόβει τον δρόμο κανενός αν διαχειριστείς το πράγματα σωστά. Πλέον Μπαρτζώκας δεν υπάρχει, πάμε λοιπόν να δούμε τον επόμενο.

Ο Λαφαγιέτ είναι ένας παίκτης ισορροπημένος ο οποίος μπορεί να πάρει τις προσπάθειες που αφήνει ο Σπανούλης. Ηθέλες έναν παίκτη να μπορεί να λειτουργήσει "κρύος" και να μην χρειάζεται 10 μπάλες για να κάνει την δουλειά του. Ο Λαφαγιέτ είναι ένας τέτοιος παίκτης ...ο Ντιλέινι δεν είναι. Και από τον περυσινό κανέναν που είχες σε αυτήν την θέση σίγουρα θα δώσει κάτι παραπάνω. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλάμε.

Εικόνα DRAZA

Έκανες δυο εκτός έδρας ήττες με βάζελο και Αρμάνι. Έχασες από την Φενέρ με μισή ομάδα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ντρεπόμαστε κιόλας.

Αυτή που δίνεις είναι η μια εκδοχή ...η άλλη είναι να αντιληφθεί με τι μπάσκετ έχει διακριθεί αυτή η ομάδα και να το εξυπηρετήσει βάζοντας κάποια δικά του πράγματα.

Ο προπονητής που έρχεται ξέρει ότι δουλεύει ένα ρόστερ που δεν επέλεξε, πιθανώς και καλύτερο από όσα έχει επιλέξει ως τώρα. Ξέρει και ξέρουμε ότι προετοιμασία δεν έκανε αυτός. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Εικόνα john

Είσαι σίγουρος πως ο προπονητής θα ειναι αδικαιολόγητος σε περίπτωση απώλειας όλων των στόχων ;
Για να στο πω αλλιώς ο Γιαννάκης δεν είχε δικαιολογίες όταν έχασε το πρωτάθλημα το 2008 ,προπονωντας ομως ουσιαστικά την ομάδα του Γκερσον ;

Εικόνα DRAZA

Σεζόν 2007-2008. Χαρταετός...

Σεζόν 2014-2015.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ. ΛΗΞΙΣ.

Εικόνα john

Για να μην παρεξηγηθώ πιστεύω στην ομάδα απλά ειναι μεγάλο το θέμα με τους τραυματισμούς και τους παίκτες χαμηλής δυναμικότητας .Ξερω γω ρε φίλε για να στο πω και απλά Ευρωλίγκα με τεσσάρι τον Πετγουει που ειναι ο πιο μονοδιάστατος παίκτης που εχω δει ποτε,δεν παίρνεις

Στηριζόμαστε στον Σπανούλη στους Έλληνες και στον λοτζεσκι και στην βαριά φανέλα των 2 συνεχόμενων ευρωπαϊκών που κουβαλάει αυτη η ομάδα

Εικόνα DRAZA

πηρες με τον πριντεζη που τον εχεις και φετος δυο σερι χρονιες...

εκει που στηριζοταν η ομαδα των δυο σερι ευρωπαϊκων εκει στηριζεται και η φετινη

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ πάλι πιστεύω ότι εύκολα σηκώνουμε ευρωπαϊκό φέτος. Σπανούλη δεν έχει κανείς.

Εικόνα DRAZA

Όσο λιγότερο παίζει ο Σπανούλης τόσο καλύτερα. Τέσσερα χρόνια μας έχει καταστρέψει. Η υπομονή μας εξαντλείται.

Φύγε κι εσύ φαλακρομουσάτε και ακολούθα τον Μπαρτζώκα στην Λάρισα. Δεν αντέχουμε άλλο. Μας έχεις πάει χρόνια πίσω...

Πού είναι ο Γκριρ, πού είναι ο Σκούνι Πενν, πού είναι ο Παπαμακάριος... ΠΟΥ;;

Στο μόνο πράγμα που μας χρησίμευσες είναι στο ότι κάθε φορά που ήταν η Ολυμπία σε ενδιαφέρουσα ξέραμε ότι θα πάρουμε Ευρωλίγκα.

Τι άλλο θα μας πούνε...

Εικόνα savvas gridlock

Πού είναι ο Μαρκί Πέρι, με τον οποίο κερδάγαμε το βάζελο στο ΣΕΦ;

Εικόνα john

Σε λιγο θα θυμηθείτε τον Μεησον Τζούνιορ και τον χοντρό τον Γκουλιας

Εικόνα DRAZA

Ο Μέισον πάντως μια χαρά το έβγαλε το ψωμί του στο ΝΒΑ. Και για τα δεδομένα της τότε ομάδος σου ήταν και μια χαρά προσθήκη. 30αρες έβαζε.

Τον άλλον προσπαθώ να τον ξεχάσω...

Εικόνα john

Με τον βομβαρδισμό απο άμπαλα ονόματα μου ρθε και μια άλλη φλασια .

Ποιος θυμάται τον ΧΟΣΚΙΝ?

Εικόνα DRAZA

ΒΡΜΠΙΣΑ ΣΤΕΦΑΝΟΦ

ΣΕ ΤΑΠΩΣΑ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Στεφάνοφ ήταν πολύ καλός παίχτης γενικά. Αξιόπιστος και σοβαρός. Σ' εμάς ήρθε με τρίμηνο συμβόλαιο -νομίζω- και σε μεγάλη ηλικία. Πρέπει να ήρθε για να καλύψει το κενό του Ματσιγιάουσκας.

Εικόνα john

Το κενό του Ματσα κλήθηκε να το καλύψει ο μουλαομεροβιτς.Αν κρίνω απο το τροπο με τον οποίο ΧΑΡΙΣΕ τη νικη στον ΠΑΟ στον αγώνα κυπέλλου ,δεν τα πολυκαταφερε....

Εικόνα DRAZA

Και πήρε πούλο λίγες ημέρες μετά από αυτό με μπινελίκια για τον Γκέρσον.

Στο παιχνίδι βέβαια αυτό είχαμε και διαιτητική παρέμβαση. Και αν το είχες πάρει θα τους είχες κερδίσει μέσα έξω εκείνη την σεζόν.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άλλο ανέκδοτο κι' αυτός. Τί έχουν δει τα μάτια μας ρε πούστη; Αν δεν υπήρχε το αίσθημα της "ανάστασης" τότε, πολλοί θα τρώγανε μάπες.

Εικόνα DRAZA

Τότε ο κόσμος παίζει να ήταν πιο δικαιολογημένος από ότι τώρα.

Εικόνα DRAZA

Kάτσε ρε φίλε ...στην ίδια λίστα μπήκε ο Μέισον που μετά έφαγε ψωμί στο ΝΒΑ.

Ο Στεφάνοφ σε εμάς ήρθε σάπιος ...σάπιος όμως.

Καλά το πόσοι καλύψανε αυτό το κενό την χρονιά εκείνη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι, ισχύει. Σκέτη σαπίλα ήταν τότε.

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα DRAZA

ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ "ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"

Εικόνα john

Όπως είχα διαβάσει σε άλλο ερυθρόλευκο σάιτ .

Μπασκετικός ολυμπιακος σημαίνει να πιστεύεις οτι ακόμα και ο ιβαν κολιεβιτς μπορεί να τους πάρει μόνος του μες στο ΟΑΚΑ ...

Εικόνα DRAZA

ΙΘΑΚΗ ΦΙΛΕ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΝΗΣΙ...

Εικόνα savvas gridlock

Mόνος του κιόλας; Είπαμε ότι κάποια παιδιά κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλλά εδώ μιλάμε η πρέζα πάει σύννεφο.

Εικόνα DRAZA

ΚΑΥΚΗΣ ...ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εικόνα john

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος

Τον καυκη τον πήραμε απο τον πανιωνιο για σπάσιμο επειδή δεν μας έδωσαν τον Περπέρογλου και τον έδωσαν στον βαζελο ;

Εικόνα DRAZA

Παλινωδία...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι ακριβώς. Η μεταγραφή του Περπέρογλου χάλασε, παρά την επιθυμία του παίχτη, λόγω των σχέσεων του Λιανού με τους φαρμακοτρίφτηδες. Κι' εμείς πληρώσαμε τον Πανιώνιο για να πάρουμε τον Καυκή...

Εικόνα DRAZA

Τους κάναμε την μούρη κρέας δηλαδή.

Ντάξει κι αυτοί βέβαια τον αγόρασαν πακέτο με τον Γουίνστον ...την φάγανε την χλαπάτσα τους!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Ουίνστον μας έβαλε σε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ 6/6 τρίποντα. Ο Καυκής τους έκλασε μια μάντρα αρχίδια...

Εικόνα DRAZA

Α καλά άλλο αυτό ...με εμάς είχε σεληνιαστεί.

Γενικώς σαν μεταγραφή ήταν για τα μπάζα όμως.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άμα κάτσουμε και αναλογιστούμε ποιοι παίχτες του Παναθηναϊκού μας γάμησαν θα πάθουμε κατάθλιψη...

Εικόνα DRAZA

Φίλε το σκέπτομαι από εδώ το πάω από εκεί ...και έρχονται φάσεις που λέω ότι αν ήξερα κι εγώ ότι θα κερδίσω ότι κι αν γίνει ...παίζει να μου έβγαιναν όλα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό...