ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ...ΠΟΡΝΕΣ



Ξέρω ότι είχαμε αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε και πως η ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη εντός έδρας εμφάνισή της. Παρ'όλα αυτά λόγω της ιδιαιτερότητος και της κατάστασης του αντιπάλου προτιμώ να δω πέντε πράματα και απόψε προτού τοποθετηθώ για τα όσα έχουμε ενσωματώσει στο παιχνίδι μας ελέω Σφαιρόπουλου. Η Βαλένθια ναι μεν είναι μια ομάδα που επίσης βρίσκεται σε κρίση, αλλά αν ο Ολυμπιακός παραμείνει πιστός στις «νέες» του συνήθειες, αν απόψε παρουσιασθούμε καλύτεροι συγκριτικά με τον εκτός έδρας αγώνα μας κόντρα στον ίδιο αντίπαλο ...τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για τα πρώτα δείγματα του «Σφαιρό» κανονικά και με τον νόμο.
 
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κόντρα στους Τούρκους θυμήθηκα μια κουβέντα που μου'χε πει ο Μητσάρας σε κατ'ιδίαν συζήτησή μας "Θα καταλάβεις κάποια στιγμή μικρέ πως αν έχεις μάθει να'σαι μποέμης και μερακλής στον πήδο ...δύσκολα τ'αποβάλλεις αυτό το συνήθειο! Ειδικά στον πήδο...". Κρίνοντας λοιπόν από την διάθεση και την ενέργεια που ανά διαστήματα βγάζουμε στην άμυνα, καταλαβαίνω πως η ομάδα δεν έχει αποβάλει την συνήθεια που την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης για δυο σερί χρόνια. Βλέπω πως η ομάδα έχει ακόμα την όρεξη για "πήδο μερακλαντάν" στο DNA της ...παρά την σαβουρογαμία των περασμένων μηνών. Πάνω σε αυτό λοιπόν πρέπει να συνεχίσει να χτίζει ο Σφαιρόπουλος. Εφόσον το μεράκι υπάρχει, αναπόφευκτα θα μας προκύψουν νέοι πήδουλες στα γκομενάκια που θα βρούμε μπροστά μας στην συνέχεια!
 
Κλείνοντας τα αγωνιστικά θα σας παραπέμψω στο προηγούμενο άρθρο μου και στα τέσσερα σημεία που είχα ορίσει, ώστε να δούμε επιγραμματικά τι πρόοδο κάνουμε βδομάδα-βδομάδα...
 
1. Aν μαζί με την άμυνα έρθουν και τα ριμπάουντ τότε θα είμαστε λεβέντες. Στον αγώνα κόντρα στην Γαλατά υστερήσαμε κατά τρία στο σύνολο, ενώ στα επιθετικά μας ψιλοπήραν παρτούζα. Παρ'όλα αυτά είναι παρήγορο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έβαλε από κάτω τους Τούρκους στα αμυντικά ριμπάουντ και πως το ένα τρίτο των ριμπάουντ σου κατέβηκε από χέρια κοντών. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως με την επιστροφή του Πρίντεζη, την διαρκή ανοδική πορεία του Ντάνστον και την συμβολή του Ντάρντεν ο Ολυμπιακός θα κυριαρχήσει ξανά και σε αυτό το κομμάτι.
 
2-3. Η ομάδα άρχισε να γυρίζει την μπάλα σωστά στο σετ παιχνίδι και να κάνει ακόμα σωστότερες επιλογές στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον. Με εξαίρεση μια αδράνεια που είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενη σε αυτό το χρονικό σημείο, οι κοντοί του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν αρκετά ισορροπημένοι. Το δε χαμηλό ποστ δείχνει να μην είναι τόσο ξεκομμένο από την περιφέρεια όσο επί εποχής του προκατόχου του Σφαιρόπουλου, κάτι που ελπίζουμε να συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια. Όσο νωχέλες ή αγύμναστοι κι αν φάνηκαν οι Τούρκοι στο ΣΕΦ, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ζυγίζοντας ασσίστ-λάθη είδαμε ένα βαρβάτο 26-6 υπέρ των ασσίστ!
 
4. Η επιστροφή του Πρίντεζη σίγουρα θα μας δυναμώσει κοντά στο καλάθι και σίγουρα θα αφαιρέσει στο χαλαρό ένα εικοσαλεπτάκι από το υπάρχον ροτέισιον στο "τέσσερα". Ως εκ τούτου η αξιοποίηση του Πέτγουεϊ στην επίθεση μέσα από το σύστημα ώστε να δίνει και εκεί το κάτι παραπάνω φαντάζει αναγκαία.
 
ΚΑΙ ΘΑ ΧΩΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ...
Δημήτρη Κατσίβελη, καλώς μας ξανάρθες ρε σκύλε! Αξίζει ένα μπράβο σε αυτόν τον παίκτη όχι μόνο για την εικόνα του στα δυο τελευταία παιχνίδια! Αλλά και επειδή παρότι είχε να πατήσει παρκέ από την περίοδο που ο Βασιλόπουλος είχε ακόμα τα μαλλιά του μπούκλες, αυτός συνέχισε να δουλεύει και όταν τον χρειαστήκαμε ήταν ετοιμοπόλεμος και ακμαίος! Μπράβο και στον προπονητή για την συνέπειά λόγων-έργων που δείχνει ως τώρα ...αφού εξ'αρχής μας δήλωσε ότι τους θέλει όλους έτοιμους γιατί προτίθεται να τους χρησιμοποιήσει και όλους. Μάλιστα η χρησιμοποίηση Κατσίβελη ενδέχεται να λειτουργήσει ευεργετικά και για τον Αγραβάνη και την ψυχολογία του τώρα που ο Πρίντεζης ετοιμάζεται να επιστρέψει. Το μήνυμα που περνάει στον μικρό είναι πως κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τις καλές του εμφανίσεις και πως αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι θα συνεχίσει να αμοίβεται και δεν θα υποτιμηθεί από κανέναν. Αυτό που μένει να δούμε είναι τον "τελευταίο" ψηλό της ομάδος(λέγε με Καββαδά) εξίσου μάχιμο με τον "τελευταίο κοντό" της.
 
Κι αφού ξεπετάξαμε τα αγωνιστικά τσάκα-τσάκα, ας περάσουμε και σε δυο ζητήματα επικαιρότητος τα οποία μας απασχόλησαν στην εβδομάδα που διανύουμε . Ζητήματα τα οποία όλοι τα'δαμε ...αλλά ορισμένοι , γαύροι και μη, τα ερμήνευσαν με έναν δικό τους τρόπο ...κάπως ιδιαίτερο!
 
-Όπως όλοι μάθατε ο Ματτ Λοτζέσκι θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι και το καλοκαίρι του 2017.
 
Ο Ματτ Λοτζέσκι είπε ότι εξετίμησε την συμπεριφορά του συλλόγου απέναντι του στον περίπου ενάμισο χρόνο που αγωνίζεται με την φανέλα μας. Φάνηκε να αναγνώρισε το γεγονός ότι χάρη στην εμπιστοσύνη που του δείξαμε η καριέρα του πήρε την ανιούσα και τον είδε και η μάνα του στην τηλεόραση. ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ. Είπε επίσης πως δεν του πήρε πάνω από 48 ώρες για να συμφωνήσει με την ομάδα. Δεν αποφάσισε να θέσει εαυτόν σε πλειστηριασμό και να μπλοφάρει δημιουργώντας πρόβλημα στην ομάδα ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο όπως έκαναν κάποιοι άλλοι ...παρά τις σειρήνες από Ισπανία και Ρωσία. Δεν συμφωνούσε πίσω από την πλάτη της ομάδος με άλλους συλλόγους -όπως κάποιοι άλλοι- με αποτέλεσμα να γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη την στιγμή που Αγγελόπουλοι ικανοποιούσαν κάθε οικονομική του απαίτηση. Δεν φέρθηκε με μικρότητα ούτε έβαλε σε δεύτερη μοίρα της αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδος στο πλέον κρίσιμο σημείο της σεζόν, επειδή ενώ είχε προτάσεις από αλλού οι Αγγελόπουλοι δεν τον καλούσαν να ανανεώσει πρόωρα. Μην γελιέστε μάγκες ...δεν είναι οι Αγγελόπουλοι που άλλαξαν στάση. Απλώς υπάρχουν χαρακτήρες ...και χαρακτήρες! Υπάρχουν οι λεβέντες ...υπάρχουν κι οι πουτανίτσες! Αν πράγματι η διοίκηση ήταν φάουλ απέναντι στους παίκτες που θέλησαν να φύγουν ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΩΛΟΤΡΙΒΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ. ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΣΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΕ. Ξυπνήστε ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
 
 
-Όπως επίσης όλοι μάθατε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ...και ως συνέπεια της απόφασής του να παραιτηθεί προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα. 
 
Πού είναι ο πολύς και νταής Γιαννακόπουλος που δεν θα συμμορφωνόταν στις αποφάσεις τις δικαιοσύνης  και θα συνέχιζε να κυκλοφορεί ανενόχλητος; Πώς θα αντιδρούσε ο «σκεπτικός» γαύρος οπαδός αν οι Αγγελόπουλοι έχοντας εκπέσει τόσο της προεδρικής όσο και της φιλάθλου ιδιότητός του αποφάσιζαν να παραιτηθούν και τυπικά από την ΚΑΕ; Μήπως θα’λεγε πως μας χορεύει και μας κάνει πλάκα ο Γιαννακόπουλος; Πως θα αντιδρούσε ο «σκεπτικός» γαύρος οπαδός αν έβλεπε προσκείμενα στους Αγγελόπουλους μέσα να κάνουν λόγο για ποινές χάδι και να κλαίγονται καταλογίζοντας μεροληψία στην αθλητική δικαιοσύνη; Μήπως θα έλεγε ότι έχουμε χορτάσει ανακοινώσεις και δηλώσεις και θέλουμε να δούμε αποτελέσματα; Και τέλος, ποια αποτελέσματα περιμένει ο γαύρος μπασκετικός να δει όταν ζητά από τους Αγγελόπουλους να διεκδικούν το δίκιο τους καθαρά και χωρίς να λερώσουν τα χέρια τους; Μέχρι πριν λίγες μέρες θα σου’λεγε «θέλω επιτέλους να εφαρμόσθει ο νόμος και για τον Γιαννακόπουλο». Τι έγινε τώρα ρε μάγκες;;
 
DRAZA
 

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Τα αποτελέσματα που περιμένει ο "σκεπτικός γάυρος" είναι να μη τον ξανασφάξουν, τουλαχιστον στο γήπεδό μας, ενώ είμαςτε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε πρωτάθλημα, να μη μας ορίζουν διαιτητές όποιους τους βολεύει, να δουν τους προέδρους να συνοδεύουν την ομάδα στο Ο. Α. Κ. Α. και να κανουν αυτά που πρέπει, να δουν ένα σεφ κολαστήριο, οπως παλιά, και όχι ένα κακέκτυπο αγώνα ΝΒΑ, και τελοσπάντων οι πρόεδροι να αρχίσουν να "προλαμβάνουν καταστάσεις" και όχι να κινούνται νομικά εκ των υστέρων.
Χωρίς να θέλω να μειώσω το εν λόγω επιτευγμά τους, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η παραίτηση του Τράκη είναι μία μονομερής και οικειοθελής του κίνηση, που, όποιο αντίκτυπο έχει, αφορά στο επίπεδο των εντυπώσεων και μονον, όχι της ουσίας.

Εικόνα DRAZA

H ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ "ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΦΕΥΓΩ".

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο "ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ" ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.

ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΒΛΑΒΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΝΟΜΙΚΑ. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΩΣΤΑ.

ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΝΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ.

Εικόνα Aprosarmostos17

Ναι, εννοείται. Που πήγε το μυαλό σου; Και κάτι άλλο για το κουφέτο που έχουν για ηγέτη. Δείτε αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l-onB-4JPBY&lis... και εξηγήστε μου τι εννοεί η μάνα του Φιλόπουλου όταν λέει στο 3.24 "όταν ο Μιχάλης ζούσε και πήγαινε και έτρεχε για αυτούς και τους πήγαινε το χρήμα..."; Που έτρεχε και ποιο χρήμα τους πήγαινε;

Εικόνα DRAZA

Υποθέτω ότι εννοεί πως άφηνε τα χρήματά του στον σύλλογο...

Ας μην το ανοίξουμε αυτό το ζήτημα όμως!

Το πόσο κουφέτο είναι βέβαια φαίνεται επίσης από το γεγονός ότι τώρα που εφαρμόζεται ο νόμος λακάει και αφήνει τον κυρ-Μάνο να βγάλει το φιδάκι απ'την τρύπα. Αντρίκεια στάση δεν λέω...

Εικόνα Aprosarmostos17

Ο υπέρτατος αυτός ξεφτίλας (όπως και οι μίνιονς συγγενείς του) έχω ακούσει να επικαλούνται σε διάφορες δηλώσεις του την "σπαρτιατική καταγωγή" τους και μου' ρχεται να ξεριζώσω τον αμφιβληστροειδή μου από τα νεύρα. Αυτό το άτιμο μυγόχεσμα δεν έχει καμία σχέση με τη Σπάρτη και το πιο πιθανό είναι να προέρχεται από καμιά οικογένεια τουρκαλβανών που ξέμειναν στην περιοχή για να πλένουν τα τσαρούχια και τις φουστανέλες των αγωνιστών του '21.

Εικόνα DRAZA

Γενικά τα έχει λίγο μπερδεμένα ο συγκεκριμένος.

Σπαρτιάτης πατριώτης ...και Συριζαίος!

Τι να λέμε!

Εικόνα Mhtsaras

Οπγοιανός δεν έχει καταλάβει μέχρι τωρα ότι η ομάς έχει αλλάκσει το ντρόπο παιχνιδγιού της, ότι έχει αλλαχτεί η πσεχολογία της κι ότι στο μπαγκο έχωμε ενανε πραγματεκό κόουτς μάλλον δε ντο οζμίζεται το γαμημένο για άθλεμα...Παρατηρέφτε τις αλλαγές, το προσώπατό του στο μπάγκο όντα μιλάει στους πάιχτουρες, το πώς ομιλάει και τι σχέχεις φαίνεται να έχει μαφτούς, το πώς κάμει ''οικονομία'' στο Σπανούλα, το πώς χερίζεται τους βοηθούς του...και κάπγοια άλλα που δε μπρέπει να ντα λαλούμε και τα μαθαμε...όσο για το αν κσέρει μπάσκετο ;
Λεπόν...καπγοιανοι λαλούνε για τις σχέσεις του με το ΝΒΑ και το τι έκαμε όνταν ήτονε εκεί...
Στα σεμινάργια προπονεφτώνε ούλοι λαλούνε για το τι όνομα κουβαλάει στην Αβρώπη...
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΣΕΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΡΕ...ΥΠΟΜΟΝΗ...

Εικόνα DRAZA

Μητσάρα το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτά νευρικά και τα σπαστικά του προκατόχου του στον πάγκο είναι ένα ζήτημα. Αηδία είχε καταντήσει ο άλλος...

Και στο φινάλε δεν κατάλαβα; Γιατί στην ΤΣΣΚΑ ο Ιτούδης και όχι στον Ολυμπιακό ο Σφαιρόπουλος;;

Εικόνα vagio

Εμενα παντως με ανησυχησαν καποιες δηλωσεις του κυριου Γιαννακοπουλου. Μιλησε για υπο καταρρευση γαυροσυστημα, και τρομαζω ρε παιδια. Λετε οντως να ειναι ετσι? Οσο ευνοηθηκαμε, ευνοηθηκαμε δηλαδη? Αρχιζω και νοιωθω ανασφαλεια, χανουμε τον ελεγχο του παρασκηνιου παιδια..!

Εικόνα Aprosarmostos17

Απλά το άτομο λόγω του εθισμού του, αρχίζει να χάνει την επαη με την πραγματικότητα.

Εικόνα DRAZA

Όταν έχεις εθιστεί στην χρήση ...παράνομων μεθόδων για την επικράτηση των συμφερόντων της ομάδος σου, καταλήγεις να χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα και να νομίζεις πως κάθε φορά που εφαρμόζονται οι νόμοι εσύ αδικείσαι.

Αυτό φαντάζομαι εννοείς κι εσύ...

Εικόνα DRAZA

Του παρασκηνίου που τόσον καιρό ελέγχαμε και εν είδει επιθανάτιου ρόγχου τώρα τιμωρούμε τον Γιαννακόπουλου. Κάνουμε μια έξοδο μεγάλη που λέει κι ο Σφακιανάκης...

Κρίμα και τον είχα για γάτο τον Γιαννακόπουλο ...πίστευα πως φάρμακα αγόραζε από άλλο μαγαζί και δεν κατανάλωνε τα δικά του. Πάρε να'χεις τώρα!

Κατά τα λοιπά, έχω να σου θέσω το εξής φλέγον ερώτημα. Ενέ δεν ήθελες, Κολλέ δεν ήθελες, Μίλαν ήθελες ...τώρα που σου προκέκυψε Σφαιρόπουλος τι θέση παίρνεις;;

Εικόνα vagio

Το Σφαιροπουλο τον γουσταρα και στο παρελθον που ειχε ακουστει, μετα φυσικα απο τη θητεια του διπλα στον Καζλαουσκας. Μπασκετ ξερει, την ελλαδα την ξερει, αν αληθευει πως ειναι και γαυρος ακομα καλυτερα.
Βλεπω προς το παρον μεγαλυτερη προσηλωση στην αμυνα - ελεος δηλαδη επρεπε να ερθει ο Σφαιροπουλος για να δω hedge out, την ωρα που ο Σπανουλης εχει φαει το ξυλο της ζωης του.
Γενικα τον βλεπω πολυ θετικα. Αρκει να ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ αναλογα, με πιανεις.
Για μενα το πιο σημαντικο ειναι το πρωταθλημα οσο κι αν διαφωνουν καποιοι συγγαυροι. Και επειδη ακομα δε μου εχει φυγει η ξενερα, καλο λογο για καποιον θα πω μονο μετα τους τελικους της Α1.

Εικόνα DRAZA

Σε πιάνω σύγγαυρε, έχεις κάποιο δίκιο ως ένα σημείο. Όλοι ξενέρωσαν με τον αποκλεισμό απ'το κύπελλο και με τον τρόπο που ήρθε.

Εικόνα savvas gridlock

Ένα καλό κι ένα κακό για την ΚΑΕ. Το καλό είναι η στάση της στο θέμα Λοτζέσκι. Εμένα αυτή η νοοτροπία που έχει η διοίκηση ''δεν παρακαλάμε, όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος'', όχι απλώς μου αρέσει, αλλά την καραγουστάρω. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη κανένα. Αυτό δεν είναι ψωροπερηφάνια, αλλά η πραγματικότητα. Σου κάνω αυτήν την πρόταση. Θες κύριε να μείνεις; Μείνε. Δεν θες; Στο καλό και να μας γράφεις. Τον Ολυμπιακό πρέπει να τον παρακαλάνε και μπράβο στους προέδρους μας που το τηρούν αυτό πιστά, ό,τι κι αν τους σούρνουν οι διάφοροι ''γνώστες''. Όχι θα τρέχαμε να ικανοποιήσουμε το Χάινς που είχε του μουνιού του το χαβά. Μούλικη πατσαβούρα, πού θα πάει, θα συναντηθούν αργά ή γρήγορα οι δρόμοι μας.

Το κακό είναι αυτό που μνημονεύει και ο φίλος tsalouxidis. Οφείλουν να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ και να αφαιρεθούν δύο βαθμοί στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141011/midenismos-kai-afaire...

Δεν θέλουμε μηδενισμό, ας περάσει ο βάζελος να πάρει το Κύπελλο, αφού μας κέρδισε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Δεν γίνεται όμως να μην του αφαιρεθούν βαθμοί. Από την ΚΑΕ λέγανε πριν λίγο καιρό πως θα διεκδικήσουν το δίκιο τους παντού, όπου μπορούν. Πούν'το; Το κάνουν; Δεν υπάρχει το ''δεν μπορούμε να προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ''. Γι'αυτό πληρώνονται οι δικηγόροι της ΚΑΕ (και είναι και πολύ καλοί μάλιστα), για να βρίσκουν τα παραθυράκια και να εφαρμόζοναι οι νόμοι. Εκτός αν λέμε για να λέμε. Το ''πάω με τον σταυρό στο χέρι'' δεν συνεπάγεται ''κάθομαι και περιμένω να απονεμηθεί δικαιοσύνη''. Από ποιον θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, από την ΕΟΚ; Δηλαδή τώρα τι περιμένουμε ακριβώς; Να κοινοποιήσει η ΕΟΚ (στην ιστοσελίδα της ή απ'ευθείας στην ΚΑΕ) το συμφωνητικό της τράμπας ορισμένων υποθέσεων στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, το οποίο υπάρχει από το 2003 και καλά; Κι αν δεν το κοινοποιήσει ποτέ η ΕΟΚ του Σωλήνα, εμείς τι κάνουμε; Αίτημα κατάπτωσης του Σωλήνα στοιχειοθετείται; Μήνυση θα του κάνουμε; Τι στον πούτσο κάνουμε πλέον; Τη μαϊμού ξύνουμε; Μην αρχίζουμε πάλι τα παλιά. Περιμένουμε εξελίξεις. Άμεσα. Τώρα. Χθες.

Εικόνα DRAZA

Πάμε κατ'ευθείαν στο κακό, για να επαναλάβουμε την συζήτηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Εαν το αίτημά μας απορρίφθηκε ως "άκυρο" δεν ξέρω και εγώ τι χωρίς να αναφέρεται ο κανονισμός βάσει του οποίου βάσει του οποίου πάρθηκε η απόφαση αυτή εσύ οφείλεις να ζητήσεις το ιδιωτικό συμφωνητικό και να τσεκάρεις το νομικό πλαίσιο του ΕΣΑΚΕ βάσει του οποίου υποτίθεται ότι δίκασαν. Το παίρνεις και πηγαίνεις νταϊλίκι στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας "να τιμωρηθεί η ομάδα του απείθαρχου" όπως ορίζει ο νόμος. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά σου τους γαμάς την μάνα. Αυτό όμως προφανώς όμως δεν αφορά την αθλητική δικαιοσύνη. Μιλάμε για αστικές ευθύνες πλέον. Προφανώς και θα’ναι αστείο κατόπιν αυτών να διεκδικήσεις το δίκιο σου αποτεινόμενος στην ΕΟΚ ή όπου αλλού. Αφού απευθυνθείς στην δικαιοσύνη ...θα πρέπει να χτυπήσεις την πόρτα και του κυρίου Ανδριανού που είναι πάνω από αυτούς.

Θα είναι καταστροφικό να επανέλθουμε στην τρόμπα του παρελθόντος τώρα που η συγκυρία είναι τόσο ευνοϊκή για εμάς. Και η συγκυρία δεν έγινε ευνοϊκή επειδή έτσι έκατσε ...κάποιος το κυνήγησε και έγινε! Ας συνεχίσει να το κυνηγάει λοιπόν. «Δεν λερώνω τα χέρια μου» σημαίνει ότι εξαντλώ κάθε περιθώριο που μου δίνει ο νόμος ...το’χουμε ξαναπεί!

Εικόνα savvas gridlock

Λοιπόν κοίτα, τα πράγματα είναι απλά. Ένα μήνα πριν, ο Παντελής έγραφε αυτά.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141016/pantelis-diamantopoyl...

Συμφωνητικό δεν είδαμε, ούτε μάθαμε αν το πήρε η ΚΑΕ. Ούτε μήνυση σε κάποιο μέλος της ΕΟΚ βλέπουμε από την ΚΑΕ. Τι στον πούτσο γίνεται και πόσο θα περιμένουμε ακόμη; Να τελειώσει η κανονική περίοδος και μετά ''θα δούμε''; Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Αρχίζουμε πάλι τα παλιά και θα χαλάσουμε πάλι τις καρδιές μας.

Εικόνα DRAZA

Εγώ δεν μπορώ να πω ότι αρχίσαμε πάλι τα παλιά αν δεν μάθω ότι η ΚΑΕ έχει εγκαταλείψει το θέμα. Προς το παρόν δεν έχω πληροφόρηση.

Την εβδομάδα που μας φεύγει είχαμε την παραίτηση Γιαννακόπουλου ως συνέπεια της τελεσίδικης έκπτωσης και τιμωρίας του. ΚΑΛΑ ΝΕΑ. Ας έχουμε μια παρτίδα καλά νέα την εβδομάδα λοιπόν ...δεν με χαλάει.

Και εξηγούμαι. Αν την επόμενη εβδομάδα βγει στον Τύπο ότι εφόσον δεν πήραμε το συμφωνητικό και μας στερείται η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ το πράγμα θα πάρει την νομική οδό προκειμένου να λογοδοτήσουν οι ...αρμόδιοι, εγώ θα είμαι ευχαριστημένος.

Αν δεν δω κάτι τέτοιο μες στον μήνα που διανύουμε τότε θα μιλήσουμε αλλιώς. Επειδή όμως από το φετινό καλοκαίρι "η σεζόν" δεν ξεκίνησε όπως παλιά για τους Αγγελόπουλος, δεν θα βιασθώ να πω ότι αρχίσαμε τα παλιά βάζοντας νερό στον μύλο των de facto αγανακτισμένων.

Εδώ θα'μαστε να τα πούμε όλα!

Εικόνα savvas gridlock

Ναι ρε εννοείται αυτό. Φέτος υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το λέμε, πρώτοι από όλους και ουσιαστικά μόνοι κόντρα σε όλους, ακόμη και σε φίλους-''φίλους''. Αλλά εμείς πρέπει να πιέζουμε την ΚΑΕ να διοικεί όπως πρέπει και να μην αφήνει υποθέσεις να εκκρεμούν. Αυτό το ''Προς το παρόν δεν έχω πληροφόρηση'' που γράφεις είναι το χειρότερο. Κανείς δεν έχει πληροφόρηση. Τι κάνουν με αυτό το θέμα; Ένας μήνας πέρασε. Πότε θα έχουμε πληροφόρηση;

Εικόνα DRAZA

Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να μην βγαίνει σκόπιμα τίποτε προς τα έξω. Από την αρχή του χτισίματος για την σεζόν που διανύουμε έγιναν πολλά που δεν περίμενα από τους Αγγελόπουλους. Πολλά που τα απαιτούσα παρότι δεν τα περίμενα και δεν τους "το'χα". Γιατί όχι και τώρα;;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατατέθηκε. Σε 15 μέρες η απόφαση. Όποια κι' αν είναι η απόφαση δε με πολυνοιάζει. Εμένα με ενδιέφερε να δω από τους Αγγελόπουλους να κάνουν αυτό που πρέπει και το είδα. Τώρα δε με νοιάζει. Μακάρι να δικαιωθούν και να μάθει το κάθε πρεζάκι ότι δεν μπορεί να κρεμάει την ομάδα του για την καύλα του.

Εικόνα DRAZA

Εχθές ...είχα σκοπό να απαντήσω σήμερα αλλά με πρόλαβες.

Σε 15 ημέρες εδώ θα είμαστε να τα πούμε όλα ανάλογα με το τι θα προκύψει.

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες ότι κρίνονται κι αυτοί και δεν είναι στο απυρόβλητο.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι μπράβο. Έκαναν αυτό που πρέπει οι μεγάλοι μας προέδροι και μπράβο τους. Πιέζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και όταν κάνουν αυτά που πρέπει, τους χαρίζουμε αφειδώς τα μπράβο μας και την στήριξή μας. Μπράβο Αγγελόπουλοι, γαμήστε τους.

Εικόνα DRAZA

Σεξ και βία στην πράσινη παράγκα. Είδες λοιπόν ότι ασχέτως της όποιας απουσίας πληροφόρησης ...και αυτό που πρέπει έκαναν και δικαίως περιμέναμε σκεπτόμενοι την καλή αρχή που έκαναν.

Εικόνα tsalouxidis

Η ομάδα μπάσκετ είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένη για το μπάτζετ της κι όποιος δεν το βλέπει είναι γκαβός.Το ρόστερ της είναι πολύ πιο ισορροπημένο κι απ'τις χρονιές των επιτυχιών και όταν αποκτηθεί χημεία και είμαστε και πλήρεις θα σπάει κόκκαλα για 40 λεπτά στην άμυνα.Ήδη ο Αγραβάνης εξελίσσεται στην απαραίτητη ψυχολογική μυτιά κόκας με την αυτοπεποίθησή του και το δυναμισμό του και καλύπτει το κενό που άφησε εκεί ο Παπανικολάου.Το μόνο που λείπει είναι ο υπερπαίχτης, πραγματικός MVP, καταλύτης των επιτυχιών, ιδανικό ζευγάρι του ψυχανώμαλου προέδρου/πρωτότοκου γιου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου/κόμπο γκαρντ Σπανούλη, Έιση για πάντα στο λιμάνι Λω.Με Λω θα βάζαμε και τη Ρεάλ από κάτω πέρσι.Αν συνεχίσει έτσι ο Σλούκας, που φαίνεται ότι ρίχνει τρομερή δουλειά, ίσως γεμίσει αυτά τα τεράστια παπούτσια όσο χρειάζεται.
ΥΓ. Ο Κατσίβελης είναι ένας νάνος από άποψη χαρακτήρα και στην καλύτερη ένας Καλαϊτζής από άποψη ταλέντου.Αν είχε χαρακτήρα θα είχε ταβάνι αντίστοιχο του Διαμαντίδη γιατί έχουν πολλές ομοιότητες ως πρώτη ύλη.Βέβαια καλύτερα Καλαϊτζής από Λημνιάτης και με σταθερό χρόνο συμμετοχής θα παγιώσει προσφορά.
ΥΓ2.Ξέρουμε τί θα ενέργειες θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι ως συνέχεια του αιτήματος κατακύρωσης του αγώνα του κυπελλου που απορρίφθηκε;

Εικόνα DRAZA

Κατάλαβες τι έγινε με τον Σπανούλη για τον μήνα Οκτώβριο στην Ευρωλίγκα. Εδώ θα’μαστε μέχρι το τέλος της σεζόν να μετρούμε μήνες και να αθροίζουμε. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στον υγιή Λο κάτι το οποίο εδώ και μήνες στον Ολυμπιακό μας ήταν άγνωστο. Επίσης αναφέρεσαι και στον σοβαρό επαγγελματία Λο, κάτι το οποίο επίσης εδώ και πολλούς μήνες μας ήταν άγνωστο. Στο προ-προηγούμενο μπασκετικό άρθρο είχαμε την ίδια κουβέντα με τον Σάββα, με τον χρήστη Τζων καθώς και με τον Κ1Ρ. Τσέκαρέ την όποτε έχεις διάθεση και χρόνο.
ΥΓ: Το μπάσκετ από την εποχή που μετρούσες την χρησιμότητα των παικτών ΜΟΝΟ ανάλογα με το «ταλέντο» και το πόσο «μπασκετόφατσες» ήταν έχει αλλάξει πάρα πολύ. Με αυτήν την λογική υπήρξαν αρκετά πιο ταλαντούχες ομάδες από τον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών που τελικώς πήραν τα παπάρια μου ...και καλώς τα πήραν βεβαίως-βεβαίως! Τον Κατσίβελη τον θες για πέντε καλές άμυνες στον παραγωγικό κοντό της αντίπαλης ομάδος προκειμένου να μην φθείρεις τους δικούς σου «πρώτους» κοντούς. Πέντε άμυνες μες σε σαράντα λεπτά για άλλους μπορεί να μην είναι τίποτα ...στον Ολυμπιακό που ξεκινάει από την άμυνα όμως μπορεί να σημαίνουν πολλά περισσότερα! Πέμπτος γκαρντ του Ολυμπιακού είναι ο Κατσίβελης, δεν είναι πρώτο βιολί. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε να παρουσιασθεί χωρίς διάθεση, με κώλους και μπάκες όπως έχουμε δει από άλλους «βαρβάτους» παίκτες κατ’επανάληψιν. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ. Η επιστροφή του Κατσίβελη για εμένα έχει νόημα ως «θετικό καμπανάκι» για τον Αγραβάνη.
ΥΓ2: Οι Αγγελόπουλοι θέλουν να πάνε την υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ. Αυτό είναι δεδομένο. Το αν μπορούν θεσμικά να το κάνουν είναι άλλη υπόθεση. Αν στα χέρια της η ΚΑΕ έχει το ίδιο χαρτί με τα ίδια στοιχεία που διέρρευσε ο Τύπος τότε δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Εικόνα tsalouxidis

Θα την τσεκάρω την κουβέντα.Όταν λέμε για Λω μιλάμε για Λω MVP προημιτελικής σειράς με Σιένα/Εφές, τελικών 2012 με βαζέλα και ΦΦ 2013.Ο Σπανούλης παίζει καλά όλους τους Οκτώβρηδες και Νοέμβρηδες της Ολυμπιακής καριέρας του μέχρι να πιάσουμε τα νοκ άουτ.Μετά μπάζει νερά 2/3 ματς κι αυτό αν δεν το θυμάσαι το καταλαβαίνεις με μια ματιά στα στατιστικά των αγώνων.Καλύτερη προημιτελική σειρά -για την ακρίβεια η μόνη καλή, γιατί οι 2 με Σιένα και η μία με την Εφές είναι στα όρια του άθλιου- που έκανε στον Ολυμπιακό ήταν με Ρεάλ πέρσι και πάλι στην άμυνα τον περνάγανε με κάθε δυνατό τρόπο.Ο Κόλινς μεγαλύτερο συνολικό αντίκτυπο είχε στα γκαρντ.Προκαλούσε ανισορροπία στους Ισπανούς η παρουσία του.Για να μη θυμηθώ ότι στο σούπερ διάστημα της ομάδας στο πρώτο δεκάλεπτο του 5ου ματς εκεί μέσα έκανε 5 λάθη κι αντί να κλείσουμε δεκάλεπτο στο +, το κλείσαμε στο -.
Για τον Κατσίβελη έγραψα ό,τι ακριβώς έγραψες.Όταν αποκτήσει ρυθμό θα προσφέρει σταθερά σε όποιο τομέα μπορεί.

Εικόνα DRAZA

Στο μοναδικό εγχώριο πρωτάθλημα που σήκωσε ο Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων ο Σπανούλης βγήκε MVP της διοργάνωσης.

Σε κάθε φάιναλ φορ που κέρδισε ομάδα του Σπανούλη ...ο Σπανούλης έφευγε με τον τίτλο του ΜVP του φάιναλ φορ. 2009 2012 2013. Οι δυο τελευταίες διακρίσεις αφορούν την Ολυμπιακή του καριέρα.

Με εξαίρεση την σεζόν που βρέθηκε εκτός Ευρώπης ο Σπανούλης βρίσκεται από το 2006 μέχρι και σήμερα που μιλάμε σερί είτε στην καλύτερη πεντάδα είτε στην καλύτερη δεκάδα της Ευρωλίγκας. Όλες οι σεζόν από το 2010 και έπειτα, με τις μισές σεζόν να φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα αφορούν επίσης την Ολυμπιακή του καριέρα.

Την σεζόν 2012-2013 ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας. Οι μόνοι Έλληνες που το'χουν καταφέρει με τα χρώματα ελληνικής ομάδος αυτό είναι ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης ...από μια φορά ο καθένας!

Τις σεζόν 2011-2012 και 2012-2013 ανακηρύσσεται ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη, βάζοντας από κάτω ονόματα Eωπαίων και ξένων όπως αυτών την ΤΣΣΚΑ της Ρεαλ και της Μπάρτσα.

Και οι διακρίσεις που μόλις ανέφερα την Ολυμπιακή του καριέρα αφορούν και προφανώς δεν κατακτήθηκαν από Νοέμβρηδες και Οκτώβρηδες.

Δεν γίνεται όλη η μπασκετική Ευρώπη να είναι άμπαλη και εμείς να έχουνε ανακαλύψει την Αμερική.

Άμπαλοι κι αυτοί στην El Mundo Deportivo που με παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης είπαν με αφορμή το δίλημμα μεταξύ Μέσσι και Ρονάλντο για την χρυσή μπάλα ...πως στο μπάσκετ αν υπήρχε ο ίδιος θεσμός θα’χαν άπαντες λυμένα τα χέρια γιατί η χρυσή μπάλα θα πήγαινε αέρα στον Σπανούλη. Εγώ δεν θυμάμαι αντίστοιχα σχόλια από ξένους για άλλον Έλληνα αθλητή ανεξαρτήτως αθλήματος.

Δεν γίνεται όλοι οι προπονητές που μας βρήκαν μπροστά τους ως αουτσάιντερ να είναι αμπάσκετοι και να μην καταλαβαίνουν τι τους γίνεται όταν λένε "είχαμε καλύτερη ομάδα από αυτούς ...αλλά αυτοί είχαν Σπανούλη". Αυτά φίλε εγώ τα πρόλαβα ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για τον Ολυμπιακό του Ζάρκο.

Εικόνα tsalouxidis

Καλά κάτι τέτοια παραμύθια, και πολύ περισσότερα, λέγανε για το Διαμαντίδη πριν από 3-7 χρόνια.Παίχτες, συμπαίχτες, προπονητές, αναλυτές, Έλληνες, αλλοδαποί, εξωγήινοι όλοι προσκυνούσαν στο ναό του Δημητράκη.Να ρωτήσουμε το Σισκάουσκας και το Μπατίστ για τα MVP ff και να ρωτήσουμε και το Σπανούλη για τα MVP πρωταθλήματος του Δημητράκη.Εδώ είχε φτάσει να θεωρείται ο νούμερο ένα παίχτης της εθνικής ομάδας από κοινό και "ειδικούς" ενώ η κανονική αγωνιστική κατάταξη με βάση την απόδοση μέσα στο γήπεδο ήτανε Παπαλουκάς, Λάζος, Σπανούλης, Ζήσης....Τόσο τοτέμ ήτανε ο Δημητράκης.Τόσο τοτέμ είναι κι ο Σπανούλης τώρα.Ποιά ομάδα μας βρήκε μπροστά της ως αουτσάηντερ και είπε για το Σπανούλη;Η Σιένα την πρώτη χρονιά που ντρίμπλαρε στο πόδι του;Η Σιένα τη δεύτερη χρονιά που πιο MVP απ'το Λω δε γίνεται;Η Εφές που είχε 2/24 τρίποντα και περισσότερα λάθη από ασσίστ;Η ΤΣΣΚΑ που την ισοπέδωσε με την άμυνα του ο Ολυμπιακός ή η Ρεάλ που αν δεν υπήρχε Σπανούλης να σαμποτάρει επίθεση και άμυνα επί ένα ημίχρονο θα την είχε τσακίσει ο Ολυμπιακός απ'την αρχή ως το τέλος του αγώνα;Μόνο με την Μπαρτσελόνα στο ΦΦ έκανε σούπερ εμφάνιση.
Καλά για τα εντός Ελλάδας με βαζέλα ας μην το πιάσουμε καθόλου.Ρίξε στην κληρωτίδα όσους παίχτες παίζουν στη θέση του και αμείβονται με πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο και βγάλε στην τύχη όποιον θες.Ούτε κατά διάνοια δεν θα είναι τόσο εξαφανισμένος σε τελικούς και νοκ άουτ.Ο Πάσπαλι να παίζει τελικό με βαζέλα για πρωτάθλημα και να βάλει 1 πόντο...
Πάσπαλι, Ρίβερς, Τζόνσον, Φορντ και Γκριρ (κάποτε τους έπαιζε μια πεντάδα μόνος του Σπανούλη και σία) κλάσεις ανώτεροι σκόρερ σε συνέπεια και παραγωγικότητα. Αυτά για τα καθαρώς αγωνιστικά. Η γενικότερη σημασία του για ψυχολογικούς και πνευματικούς λόγους δεν αμφισβητείται. Αν και μετά το περσινό σαμποτάρισμα της ομάδας στους τελικούς με βαζέλα στα δύο τελευταία ματς όπου φανερά καβλαντίζει έχω ενστάσεις και για το μέταλλο του χαρακτήρα του.

Εικόνα DRAZA

Όλα αυτά που λες για τον Διαμαντίδη αφορούν εγκώμια που του έπλεκαν Έλληνες αρδ. Το παράδειγμα το δικό μου αναφερόταν σε δημοσιογράφους από χώρα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος ...και προφανώς δεν περιορίστηκα εκεί. Ανέφερες τρεις ομάδες. Λοιπόν και ο Πιανιτζιάνι της Σιένα που ο Σπανούλης ντρίμπλαρε στο πόδι του και ο Καζλάουσκας της ΤΣΣΚΑ και o Σαρίτσα της Εφές είχαν αποθεώσει τον Σπανούλη εκείνη την χρονιά. Η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι πως το ίδιο έκαναν κι οι Μπάνκι Μαχμούτι και Μεσσίνα που τους διαδέχθηκαν. Γκούγκλαρε τις δηλώσεις τους. Και πάλι όμως, επικεντρώνεσαι σε λάθος σημείο ...οι διακρίσεις του Σπανούλη όσο αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη δεν αμφισβητούνται και προφανώς δεν δόθηκαν από αμπάσκετους ούτε από Έλληνες αρδ. Όλοι οι παίκτες που μου αναφέρεις πλην Ζάρκο και Ρίβερς είναι άτιτλοι ...ορισμένοι δε από αυτούς δεν ήταν ούτε πρώτα βιολιά στις ομάδες τους.

Εικόνα tsalouxidis

Δεν θέλω να λερώσω τα χέρια μου και να κάνω αντιγραφή επικόλληση εδώ μέσα διθυράμβους για το Δημητράκη απ'όλα τα μήκη και τα πλάτη.Θα τα βρεις πολύ εύκολα, πάρα πολύ εύκολα.
Ο Σπανούλης την μπάλα την ντρίπλαρε στο πόδι του την προηγούμενη χρονιά που μας είχε πάει 3-1 η Σιένα.Την ίδια χρονιά που σάρωσε ο Δημητράκης τα βραβεία MVP Ευρωλίγκας, MVP ΦΦ, MVP Πρωταθλήματος, καλύτερος αμυντικός (ενώ τα μαρκαρίσματα τα'κανε ο Καλάθης στην ομάδα του), πρώτος Ευρωπαίος από ψηφοφορία Ιταλικού περιοδικού ήτοι δημοσιογράφων ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, Σταρ Ελλάς και Μις Τουρισμός.
Ποιός ήταν άτιτλος, ο Έντι Τζόνσον;Ο Φορντ απέκλεισε τη βαζέλα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πρωτάθλημα που να ρωτήσουμε το Σούμποτιτς τί ακριβώς έγινε και χάθηκε, της είχε ρίξει και 20αρα στην Ευρωλίγκα, της είχε πάρει και το κύπελλο.Όσο για το Γκριρ επαναλαμβάνω και είναι εξαιρετικά πρόσφατο συνήθως έπαιζε μόνος του όλη την πεντάδα του Παναθηναϊκού, με το Σπανούλη μέσα.Τώρα γιατί δεν πήρε τίτλους, τα'χετε γράψει πολλάκις.Μην υποβιβάσουμε τώρα παιχταράδες, ο Έντι Τζόνσον ήρθε ως 19ος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ κι ο Ρίβερς είχε παίξει τελικούς με Λέηκερς, με προσφορά για χάρη του Σπανούλη που έφυγε απ'το βάζελο επειδή τον είχαν δεύτερο πίσω απ'το μυτόγκα και που πολύ αμφιβάλλω αν εσύ όταν έπαιζε εκεί τον θεωρούσες τέτοια παιχτάρα.
Μπότομ λάην δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αν ο Σπανούλης είχε να διαλέξει ανάμεσα στο να είναι πρωταθλητής και δεύτερο ή τρίτο βιολί με τον Ολυμπιακό ή MVP και άτιτλος θα επέλεγε το δεύτερο 6 φορές τη βδομάδα και δυο φορές την Κυριακή.Εδώ κανονίζονται οι μεταγραφές στα γκαρντ ανάλογα με το αν θέλει πολύ την μπάλα ο υποψήφιος προς μεταγραφή.Τέλος πάντων δεν ελπίζω να συμφωνήσει κανείς μαζί μου.Στο συγκεκριμένο θέμα είμαι κυριολεκτικά ο αιρετικός της υπόθεσης

Εικόνα DRAZA

Μα αν πω ότι ο Διαμαντίδης είναι λίγος σαν παίκτης θα είμαι και εμπαθής και αμπάσκετος. Οι αβάντες που έχει από το αρδοσύστημα και τους θεσμικούς φορείς μπορεί να είναι αηδιαστικές και να το παρατηρώ ...αλλά δεν θα τον βγάλω άχρηστο. Από το τέλος της ερυθρόλευκης δυναστείας και έπειτα οι καλύτεροι Έλληνες κοντοί είναι ο Σπανούλης ο Διαμαντίδης και ο Θόδωρας ...και οι υπόλοιποι απέχουν μίλια!Παρ'όλα αυτά, όσα έχουν ακουστεί για τον Σπανούλη από το εξωτερικό δεν τα έχει ακούσει ο Δημητράκης και δεν βρίσκονται ασχέτως του πόσο μπορεί εγώ και εσύ να κουρασθούμε ψάχνοντας.

Δεν είναι αυτό το μείζον όμως.

Το μείζον είναι ότι της μοναδικές κούπες που είδαμε μετά το 97 τις είδαμε με τον Σπανούλη πρώτο βιολί στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι οι διακρίσεις για τον σύλλογο συνδιάστηκαν και με ατομικές διακρίσεις και για τον Σπανούλη ...δείχνει κάτι για την συνεισφορά του παίκτη και για το πόσο απαραίτητος μας ήταν.

Δεν είχε μόνο έναν Τζόνσον ο Ολυμπιακός οπότε επήλθε σύγχυση. Όλοι όσοι αναφέρεις και πάλι όμως πλην Ζαρκο και Ρίβερς είναι πράγματι είτε άτιτλοι είτε υστερούν σε τίτλους σε σχέση με τον Σπανούλη. Χωρίς αυτό να μειώνει την αξία τους και πάλι. Απλά αν είναι να κάνουμε συγκρίσεις πρέπει να βάζουμε κάτω αριθμούς ...τα παπίερς που λέει και ο Τάκαρος! Παίκτης που να συνέδεσε τόσο το όνομά του με τις επιτυχίες της ομάδος μας μέσα σε αυτούς που αναφέρεις πλην Ζάρκο δεν υπάρχει ...ακόμα και αν στην περίπτωσή του αυτό συνέβη περισσότερο σε εγχώριο επίπεδο. Για αυτό στον Ζάρκο εγώ βγάζω το καπέλο. Ουδέποτε ο Ζάρκο θεωρούνταν ο κορυφαίος στην Ευρώπη όμως, όπως είναι ο Σπανούλης τώρα, παρά τις όποιες ενστάσεις σου.

Και την σεζόν 2010-2011 η Σιένα τον Πιανιτζιάνι είχε προπονητή ...ο οποίος έναν χρόνο μετά έγλειφε τον Σπανούλη. Στο συγκεκριμένο θέμα φίλε είστε περισσότεροι από όσοι νομίζεις και μάλιστα φαίνεται πως τα γραπτά μου έλκουν τους αιρετικούς.

Εικόνα tsalouxidis

Να κοιτάς ανταγωνισμό και χρόνια παρουσίας.Και άλλο ανταγωνσμό είχαν έκαστος εγχώριο και διεθνή.

Εικόνα DRAZA

ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΖΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΙΑΝΩ ΛΙΘΟΥΑΝΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ. ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΤΕ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑΞΕ...

ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ Ο ΓΚΩΝΙΑΣ "ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑΞΕ ...ΑΛΛΑΞΕ. ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΚΕΡΔΙΖΕΙ"

Εικόνα tsalouxidis

Δεν εννοώ αυτό.Ο Ρίβερς έχει 2 πρωταθλήματα, 1 ευρωλίγκα και ενα κύπελλο σε δυο χρόνια.Ο Πάσπαλι έχει 2 σε 3 χρόνια και τελικό ευρωλίγκας πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με ομάδα που προ αυτού ήταν περί την 8η θέση της βαθμολογίας.Ο Τζόνσον σε ένα χρόνο πήρε πρωτάθλημα και πήγε τελικό πρωταθλητριών.Και οι τρεις επίσης έχουν έκαστος ανάμεσα στα λοιπά παράσημα αποκλεισμούς της βαζέλας σε ματς κολαστήρια στην Ευρώπη, πρωταθληματικές νίκες αντίστοιχες στην Ελλάδα κι ο Ρίβερς ήτανε και στην 35άρα.Το δε ελληνικό πρωτάθλημα της εποχής τους ήταν σούπερ ανταγωνιστικό, ειδικά το πρώτο με αποκλεισμούς με μειονέκτημα έδρας μπάοκ-βαζέλας ήταν εκπληκτικό επίτευγμα.
Ο Φορντ στον ένα χρόνο που έκατσε πήρε κύπελλο, απέκλεισε τη βαζέλα στο πρωτάθλημα, την έβαλε από κάτω στην Ευρώπη -τη βαζέλα που το σήκωσε στη Μπολόνια με Μποντιρόγκες και σία ε- και στις λεπτομέρειες ή τα εξωαγωνιστικά δεν πήρε ελληνικό πρωτάθλημα και δεν πήγε ΦΦ.Ο Γκριρ έπαιζε με προπονητή Γιαννάκη απέναντι σε Ομπράντοβιτς, Σπανούλη, Διαμαντίδη, Νίκολας και όλο το κωλοσύστημα.
Ο Σπανούλης έχει 4 χρόνια συμπληρωμένα στον Ολυμπιακό στα οποία εντός Ελλάδας είναι εξαφανισμένος απέναντι στον ένα και μόνο, αποδυναμωμένο, αντίπαλο και στην Ευρώπη έχει σε όλες τις προημιτελικές και νοκ άουτ σειρές στην καλύτερη θετική παρουσία 1/3.Ως αρχηγός της ομάδας όμως παίρνει όλη την υπεραξία των δυο επιτυχιών ο ίδιος.Τα δικά μου παπίερς αυτά λένε.

Εικόνα DRAZA

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Και πάλι έχεις σε μεγάλο βαθμό δίκιο. Εννοείται ότι το τότε ελληνικό πρωτάθλημα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το ελληνικό των δυο ταχυτήτων που όλες η ομάδες μετά την δεύτερη βρίσκονται σε εξυγίανση. Δεν το συζητάμε αυτό.

Nα ξεκαθαρίσω ότι εγώ τον Γκριρ τον συμπαθώ και εκτιμώ και το ταλέντο του. Παρ’όλα αυτά αν είναι αδικημένος από την συγκυρία στον Ολυμπιακό ...σίγουρα ισχύει το ίδιο και για την παρουσία του σε όλους τους υπόλοιπους συλλόγους στην Ευρώπη που αγωνίστηκε. Γιατί σε καμια από τις υπόλοιπες ομάδες δεν πέτυχε κάτι περισσότερο...

Και ο Σπανούλης όμως έχει το μοναδικό πρωτάθλημα που πήραμε μετά το 1997, τις μοναδικές ευρωλίγκες που πήραμε μετά το 1997 και η συγκομιδή του σε αυτά τα τέσσερα χρόνια περιλαμβάνει δυο ευρωπαϊκά, ενα διηπειρωτικό ένα κύπελλο ελλάδος και ένα πρωτάθλημα. Δεν την λες κακή σε καμια των περιπτώσεων. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Για να μην μιλήσουμε και για την περυσινή κλοπή αφού αναφέρουμε το κωλοσύστημα. Ασε το 2011, μόνο την περυσινή...

Εικόνα tsalouxidis

Μόνο που αν ήταν στοιχειωδώς παρών πέρσι δεν θα είχε καταφέρει τίποτα το σύστημα.1 πόντος σε ματς στο ΣΕΦ που νικώντας παίρνεις πρωτάθλημα και το οποίο κρίνεται στον 1 πόντο;
O Γκριρ είναι ο κλασσικός γυρολόγος Αμερικάνος σκόρερ που αλλάζει ομάδα κάθε χρόνο.Τίτλους γράφουν συνήθως οι γηγενείς χωρών με μεγάλες ομάδες.

Εικόνα DRAZA

Επειδή τον αγαπούσαν οι ομάδες από τις οποίες έφευγε γίνηκε γυρολόγος; Κάτσε ντε...

Από τον Γκριν μια δυνατή ανάμνηση έχω και αυτή είναι περισσότερο από τον Παντελή παρά από τον Γκριρ "
Λυνν Γκγγγγιιιγγγ απ'την Γωσία με αγάπη"

Ελπίζω ο Παντέλος στην τελευταία λέξη πράγματι να ήθελε να πει "αγάπη" και όχι κάτι άλλο.

Α και μια άλλη "Τον Γκιρ εγώ τον έφερα στην Ελλάδα" μας είπε ο Κώστας Πολίτης. "Εννοείτε τον Γκριρ;" ο δημοσιογράφος.
"Ναι ναι ναι τον Γκριρ" ο Πολίτης "Είχα κάνει τότε σκάουτιγκ στο ucla και τον είχα εντοπίσει." "Μα κύριε Πολίτη ο Γκριρ είναι απόφοιτος του Τεμπλ και όχι του ucla" o δημοσιογράφος. "Ε ναι ναι ναι στο Τεμπλ" ο Πολίτης.

Όσον αφορά τον Σπανούλη, ο κακός Σπανούλης βοήθησε τον Ολυμπιακό ακόμα και στους τελικούς, αναφέρομαι σχετικώς στα τότε άρθρα μου. Το θέμα είναι ότι στην περυσινή ομάδα επιπλήττουμε τον Σπανούλη παρά την κλοπή ...ενώ σε άλλες προηγούμενες που αρκετοί παίκτες ακριβοπληρωμένοι φάνηκαν λίγοι μας φταίνε αποκλειστικά οι γκρι. Ε δεν πάει έτσι.

Εικόνα tsalouxidis

Αν δεν είχε κάνει τη μαλακία ο Γιαννάκης να αλλάξει όλη την πεντάδα ο ηλίθιος μόλις φύγαμε με +10 στο ΣΕΦ ο Γκγιγ θα 'χε πάει τον Ολυμπιακό ΦΦ απέναντι στο μεγαθήριο.Ο ξένος παίχτης σκόρερ έχει παράθυρο έτους ή διετίας μαξ να πάρει τίτλο.Ο γηγενής θα κάτσει χρόνια γιατί οι ομάδες χρειάζονται 6-7 ημεδαπούς.
Ο κακός Σπανούλης εγώ λέω δε βοήθησε καθόλου τον Ολυμπιακό, ειδικά η ανυπαρξία του στην άμυνα έχει κάνει μάγκες από Ουκίτσηδες μέχρι Μποχωρίδηδες, αλλά και αν δεχτώ ότι τον βοήθησε καλό είναι να θυμόμαστε ότι η θέση του στην πεντάδα κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ από πέρσι και πιο πριν κοντά 3.Δυσκολεύομαι να φανταστώ παίχτη με τέτοια αμοιβή που δεν θα είχε μια στοιχειώδη παρουσία έστω 15 πόντων στην επίθεση με καλά ποσοστά στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Εικόνα DRAZA

2.4 πιο πριν ...και λίγο λιγότερα τώρα

Είχε και πρόταση με πάνω από τρία ...10 χαρτιά για τρια χρόνια, απλά ο Σπανούλης είναι ο Σπανούλης!

Δεν τα λέω εγώ τα λέει ο Ραζνάτοβιτς και το γραφείο τύπου της καε μπορεί να τον επιβεβαιώσει με ένα τηλεφώνημα!

Το ίδιο πράγμα λέμε ακριβώς φίλε, έχουν υπάρξει ξένοι σε άλλες ομάδες ομάδες που πέτυχαν και στέριωσαν, να μην το πούμε; Αν ο Γκριρ που απέτυχε είναι καλύτερος από τον Σπανούλη τότε οι άλλοι τί ειναι;

Ακόμα και με τον χρονικό ορίζοντα που θέτεις ο Σπανούλης και ξένος να'ταν θα λογιζόταν πετυχημένος είτε στον Παναθηναϊκό είτε στον Ολυμπιακό.

Εικόνα tsalouxidis

Κι ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και τον έκανε νούμερο ένα αστέρι στην Ευρώπη.Όχι αυτός τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός αυτόν.Έπαιζε κι αλλού πριν, εγώ λέω ότι έπαιζε και πιο στρωτό και σωστό μπάσκετ, και δεν είχε την αναγνώριση που ήθελε.Εδώ του δόθηκαν όσα ονειρεύτηκε κι ακόμα περισσότερα.Και χαζός δεν είναι βέβαια.Οπουδήποτε και να πήγαινε ήξερε τους κινδύνους.Θα περίμεναν τον Πέτροβιτς και Πέτροβιτς δεν θα 'βλεπαν.Έτσι έδωσε ένα σκασμό λεφτά η Μπαρτσελόνα για τον Παπανικολάου και κατέληξε να παίζει περισσότερο ο Αμπρίνες.
Ο Γκριρ δεν απέτυχε, έκανε η ομάδα βήματα μπροστά, κι αν απέτυχε δεν ήταν επειδή έδωσε λιγότερα απ'το Σπανούλη στον αγωνιστικό χώρο -εκτός έχω εξαρχής πει ότι ο Σπανούλης δίνει πολλά- αλλά επειδή δεν έκατσαν οι συνθήκες.Άλλους προπονητές ο καθένας, άλλους αντιπάλους, άλλη τύχη.Ο Γκριρ έπεσε πάνω στον καλύτερο Παναθηναϊκό της ιστορίας και πάλεψε σκληρά, όπως δεν έχει κάνει ποτέ ο Σπανούλης στην Ελλάδα.Όσο για την τύχη, σαφές είναι ότι αν η κληρωτίδα τα'χε βγάλει αλλιώς στους ομίλους κι αντί για τη Σιένα πετύχαινες στα σταυρώματα την ΤΣΣΚΑ δεν θα πέρναγες καν ΦΦ 2012.Τέλος πάντων απεραντολογούμε.
Δεν έχω αντιπάθεια στο Σπανούλη εγώ.Θεωρώ ότι του κάνω ρεαλιστικότατη κριτική.Δεν μπορώ όμως να βλέπω αυτό το πράγμα που γίνεται με δαύτονε που έχει καταντήσει να κοιτάει η ομάδα πρώτα να'ναι ευχαριστημένος ο Σπανούλης -δεν ξέρω μήπως μπαίνει και όρος στους προπονητές να τον προσέχουν- και μετά όλα τα άλλα.Εδώ έφτασε σε σημείο να πουλάει πνεύμα στο ΣΕΦ ο μηδέν βαθμοί με βαζέλα επειδή έβαλε ένα τρίποντο και πέρασε ντούκου.Ορισμένοι φίλοι επέμεναν τότε ότι "όχι δεν την είπε στον κόσμο, εννοούσε ότι δεν άκουγε αρκετά δυνατούς πανηγυρισμούς και ήθελε πιο πολύ"....τέτοιο επίπεδο τύφλωσης.Στενοχωρήθηκε ο Σπανούλης, πληγώθηκε ο Σπανούλης, θυμωμένος με την αχαριστία ο Σπανούλης, θέλει κόκα κόλα να ρευτεί ο Σπανούλης.
Πώς δεν τόλμαγε να τα κάνει αυτά στον Παναθηναϊκό; Έκανε μούτες στον Ομπράντοβιτς όταν του κανε παρατηρήσεις; Τεμπέλιαζε στην άμυνα; Σούταρε στεπ μπακ απ'τα 9 μέτρα; Έκανε υποδείξεις στους βαζέλες οπαδούς; Έκανε υποδείξεις ποιούς παίχτες θέλει και με τί κριτήρια στη διοίκηση; Δεν είναι εικόνα σοβαρή αυτή και δεν φιλοδοξώ η ομάδα μου να είναι κατώτερο επίπεδο λειτουργίας και σεβασμού της ιεραρχίας απ'τη βαζέλα.

Εικόνα DRAZA

Ρε φίλε ότι αναφέρεις σε αυτό το σχόλιο έχει αναφερθεί και απαντηθεί εδώ πολλάκις.

Αλλά "ποιος παίκτες θέλει και με τι κριτήρια στην διοίκηση";; Πώς τα λέμε αυτά τα πράγματα;

Είναι ανίκανοι οι Αγγελόπουλοι λοιπόν επειδή εκτός των άλλων αφήνουν τον Σπανούλη να κάνει κουμάντο.

Εικόνα savvas gridlock

Aς δεχτούμε ότι ο Σπανούλης έβαλε τον εαυτό του κάποιες φορές πάνω από τον Ολυμπιακό. Εμείς ως κόσμος του Ολυμπιακού νομιμοποιούμαστε ηθικά να του κουνήσουμε το δάχτυλο; Στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα μπάσκετ όπως έπρεπε; Βάλαμε πλάτη στην ομάδα όπως έπρεπε; Κάναμε αυτά που έπρεπε εναντίον του βαζελο-συστήματος; Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό, γιατί εγώ για παράδειγμα τη σεζόν 2011-12 πρώτη φορά πήγα στο ΣΕΦ στο τέταρτο ματς της σειράς με τη Σιένα. Μήπως να βάλουμε κι αυτήν την παράμετρο στη συζήτηση; Ανέφερες σε άλλο σημείο τον Παπαλουκά. Πώς γίνεται ο Παπαλουκάς που έβαλε 23 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ σε τελικό Ευρωλίγκας ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ, να μην κάνει ποτέ αντίστοιχη εμφάνιση στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Ολυμπιακού; Ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε; Και για να το πω πιο καθαρά, εμείς ως κόσμος του Ολυμπιακού φροντίσαμε να προστατεύσουμε την ομάδα, με τον τρόπο που το κάνουμε συχνά στο ποδόσφαιρο, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να μην ξεχάσει στο ΟΑΚΑ το μπάσκετ που ξέρει ο Παπαλουκάς, ο Κλέιζα, ο Μασιγιάουσκας, ο ο ο. Πρέπει να κάνουμε και αυτοκριτική πολλές φορές, εφαρμόζοντας και στον εαυτό μας ως κόσμος τα κριτήρια που απαιτούμε να ισχύουν για άλλους. Δεν μιλάω επί προσωπικού για εσένα τώρα, γενικά μιλάω. Το τμήμα μπάσκετ μας δυστυχώς ή ευτυχώς μας πονάει, γιατί καταρρίπτει και πολλά οπαδικά μας στερεότυπα.

Εικόνα DRAZA

Το τμήμα μπάσκετ μας πονάει επειδή περισσότερο από οπουδήποτε αλλού δείχνει ακριβώς πόσο μαλακισμένα έχει φερθεί μια μεγάλη μάζα των οπαδών του Ολυμπιακού. Απλά στα άλλα αθλήματα επειδή έρχονταν τίτλοι αυτό στο τελός της σεζόν καλυπτόταν. Και σκόπιμα χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο και λέω "καλυπτόταν".

Εικόνα tsalouxidis

Εγώ ως Τσαλουχίδις απαιτώ απ'τη διοίκηση του Ολυμπιακού, για πάντα στο λιμάνι, να επιβάλλει ιεραρχία ορθή.Μόνο έτσι οι επιτυχίες είναι σταθερές και όχι πυροτεχνήματα.Δεν μπορεί να ήτανε στρατιωτάκι πιστό στη βαζέλα κι εδώ να'χει γίνει Αστραπόγιαννος.Δε φταίει αυτός, διότι έχει δείξει ότι ανταποκρίνεται και στο άλλο μοντέλο αρχών.Οι κεφαλές φταίνε.
Ο κόσμος γενικά δεν μπορεί να κουνάει το χέρι σε κανένα γιατί συνήθως ο κόσμος ως μάζα σκέφτεται ηλίθια.Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για διοικήσεις και επικεφαλής εν γένει που γράφουν τον όποιο κόσμο στα παλιά τους τα παπούτσια.

Εικόνα DRAZA

Να αποφασίσουμε ως κόσμος κάποια στιγμή ποια διοίκηση θέλουμε όμως.

Γιατί βλέπεις ότι η κριτική που γίνεται στους Αγγελόπουλους από τον -διαφορετικό ανά περίπτωση- κόσμο του Ολυμπιακού ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Ε τι θέλουμε ρε μαλάκα κι εσύ, δεν καταλαβαίνεις να πούμε; Θέλουμε να βάζει τα λεφτά ο πρόεδρος και να διοικούμε εμείς. Αν κάνει όσα λέμε, ''αγαπάμε διοίκηση''. Αν δεν κάνει όσα λέμε, ακόμη κι επιτυχίες να φέρνει, ''δεν αγαπάμε διοίκηση''. Κόσμος είμαστε εμείς, δηλαδή ο καθένας ξεχωριστά για πάρτη του. Ένας άλλος γαύρος που μπορεί να διαφωνεί, δεν είναι κόσμος, αλλά ''μαλάκας-άσχετος-στημένος-υπάλληλος''. Άντε, νιώσε λίγο τι θέλει ''το κόσμο'', μην πιάνεσαι κορόιδο.

Εικόνα DRAZA

Aκριβώς αυτό. Να πληρώνουν οι μαλάκες και να διοικούμε εμείς.

Το θέμα είναι άλλο. Όταν βγαίνουν αυτοί οι τύποι σε ραδιόφωνα και ιστοσελίδες να πούνε το παράπονό τους λένε "χρειάζονται δίπλα τους οι τάδε διοικούντες έναν άνθρωπο τσακάλι να παίρνει τις σωστές αποφάσεις".

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΛΑΘΗ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Οπότε πρέπει να εκτιμάς αρκετά τον Νταϊφά, έτσι;

Εικόνα tsalouxidis

Γεννημένος το 83 είμαι.Από κάννα δυο κουβέντες με τον πατέρα μου συνήγαγα το συμπέρασμα ότι είχε ικανότητα να φτιάχνει καλές ομάδες με νεαρούς παίχτες κι ότι ήτανε καβούριας ή άφραγκος δεν είμαι σίγουρος.