PAOABROAD, SPORT-FM ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΥ



Το κύμα προπαγάνδας των αναθεωρητών της αθλητικής ιστορίας του τόπου, ψευτο-ερευνητών βάζελων οπαδών και ΑΡΔ, συνεχίζεται. Χθες ''μάθαμε'' από ένα site κάποιων οπαδών του ΠΑΟ στο εξωτερικό, το paoabroad, τα παρακάτω ψέματα.
 
Οι Panathinaikos Supporters Abroad αποκαλύπτουν ένα ιστορικό ντοκουμέντο που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ και… με αριθμούς πως δεν υπήρξε η παραμικρή «σκιά» στον θρίαμβο του Τριφυλλιού επί του Ερυθρού Αστέρα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1971.
Μετά από χρόνια προπαγάνδας και λάσπης πάνω στη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής ομάδας σε διασυλλογικό επίπεδο, στο τραπέζι έπεσε για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο ποσό: Τρία εκατομμύρια δραχμές!
Αυτό είναι το ποσό, που κυκλοφόρησε στο γραφείο προπαγάνδας της Χούντας, πως θα δαπανούσε το δικτατορικό καθεστώς για να «αγοράσει» την πρόκριση του Παναθηναϊκού, όπως δημοσίευσε σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στις 16 Νοεμβρίου 2014.
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει με ντοκουμέντο της εποχής το PAO Abroad, η ίδια η πρόκριση «κοστολογούνταν» 6 εκατομμύρια δραχμές το λιγότερο! Τα διπλάσια!
Αυτό ήταν το ποσό που θα λάμβανε ο φιναλίστ ως ποσοστό εισπράξεων αγώνα, μαζί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα (θυμίζουμε πως ο τελικός προβλήθηκε σε κάθε γωνιά της γης). Έξι εκατομμύρια δραχμές! Τόσα είναι και τα χρήματα που εισέπραξε ο Παναθηναϊκός, όπως κατέγραψε η εφημερίδα «ΒΗΜΑ» στις 4 Ιουνίου 1971.
Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο Ερυθρός Αστέρας να «πουλούσε» μία ιστορική και συνάμα σίγουρη (με το τεράστιο ψυχολογικό και αγωνιστικό πλεονέκτημα που έδινε το 4-1 του πρώτου γύρου) πρόκριση έναντι 3 εκατ. δραχμών, όταν αυτός που θα περνούσε στο Γουέμπλεϊ θα λάμβανε τα διπλάσια!
Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ενδείξεις ήταν πολλές… Υπήρχε η εκτίναξη του Βασίλη Κωνσταντίνου στο τέλος του ματς. Υπήρχαν δηλώσεις πρωταγωνιστών του ημιτελικού (από το «στρατόπεδο» του Αστέρα) που ισχυρίζονταν πως τίποτα το επιλήψιμο δεν συνέβη. Ήταν, επιπλέον, γνωστές και οι… όχι ιδανικές σχέσεις του ελληνικού δικτατορικού καθεστώτος με το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο.
Πλέον όμως υπάρχει και η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Ο φάκελος «ημιτελικός 1971» κλείνει οριστικά, έχοντας αποδειχθεί πανηγυρικά πως η επική νίκη του Παναθηναϊκού κρίθηκε στο πλαίσιο της τιμιότητας, την οποία διαχρονικά πρεσβεύει ο μεγαλύτερος αθλητικός όμιλος. Πλέον όποιος πιστεύει ή διαδίδει το αντίθετο, αυτομάτως θα τοποθετεί τον εαυτό του στη θλιβερή μειονότητα όσων η πλειοψηφία τους χαρακτηρίζει από «προπαγανδιστές» έως και «γραφικούς».
(Το ντοκουμέντο προήλθε από το αρχείο του ερευνητή Νίκου Πετρόπουλου, ο οποίος δηλώνει «παρών» σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της ιστορίας του Παναθηναϊκού)
 
Το πώς μεταφράζεται το έγγραφο του Αρχηγείου Στρατού που δημοσίευσε το ''Έθνος της Κυριακής'' το είδαμε. Τα χρήματα που πήρε ο ΠΑΟ το καλοκαίρι του 1971 από την τηλεοπτική μετάδοση του τελικού με τον Άγιαξ, αλλά και από τις εισπράξεις των εισιτηρίων του παιχνιδιού, δεν έχουν καμία σχέση με τα λεφτά που του έδωσε το τότε ελληνικό Κράτος, η Χούντα δηλαδή. Τι του έδωσε συγκεκριμένα; Ανήμερα της πρόκρισης στον τελικό, μετά το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Ασλανίδης ανακοίνωσε πριμ 100.000 δραχμών σε κάθε παίκτη του ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-4-1971
 

 
Λίγες μέρες μετά την πρόκριση του ΠΑΟ στο Χουντέμπλεϋ, χαρίστηκαν τα χρέη του, ύψους 6,3 εκ. δραχμών, από τη Χούντα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-5-1971
 

 
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΟ Γιάννης Κασιμάτης στις 11 Μαρτίου 1976, η επιχορήγηση της χουντικής ΓΓΑ προς τον ΠΑΟ για τη σεζόν 1970-71, ήταν 10,26 εκ. δραχμές. Τουλάχιστον επισήμως, για να μην βάλουμε τα λεφτά ''κάτω από το τραπέζι''...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-3-1976
 

 
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε δημοσίως σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Αθανάσιος Δαλκαφούκης στις 3 Δεκεμβρίου 1974, 4,5 μήνες μετά την πτώση της Χούντας, έπειτα από έλεγχο που έγινε στα οικονομικά του Οργανισμού κατά την επταετία, διαπιστώθηκε παράνομο κονδύλι ύψους 6,7 εκ. δραχμών (σε δύο δόσεις) προς τον ΠΑΟ, αμέσως μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Χουντέμπλεϋ. Αυτά τα λεφτά είναι ανεξάρτητα από τα χρήματα της ΓΓΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-12-1974
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-12-1974
 

 
10,2 εκ. δραχμές η ΓΓΑ+6,6 εκ. δραχμές ο ΟΠΑΠ, πλησιάζουμε τα 17 εκ. δραχμές.
 
17 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΣΑ ΠΕΣΑΝΕ ''ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ'' ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ) ΕΔΩΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΟ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΫ. ΕΦΤΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ 3 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ;
 
Και επειδή κάποιοι δεν ''νιώθουν'', ΔΕΝ εννοούμε πως όλη η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα ήταν ''πιασμάν''. Δεν γίνονται αυτές οι δουλειές με όλους τους παίκτες ή όλους τους παράγοντες της άλλης ομάδος. Δεν είναι όλοι στο κόλπο. Tα 6 εκ. δραχμές της πρόκρισης του Ερυθρού Αστέρα στον τελικό του Γουέμπλεϋ θα τα έπαιρνε όλη η ομάδα των Σέρβων. Τα 3 εκ. δραχμές του Ασλανίδη τα πήρανε ορισμένοι παράγοντες και παίκτες του Ερυθρού Αστέρα. Αυτό δεν εννοούν να το καταλάβουν (όχι ότι καίγονται κιόλας, κάθε άλλο...) ούτε στο συγκρότημα της οδού Δαβάκη στην Καλλιθέα (που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον Αλαφούζο), στο οποίο έκαναν σημαία τις δηλώσεις ορισμένων παικτών του Ερυθρού Αστέρα.
 
Με τον πλέον… γλαφυρό τρόπο διέψευσαν δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα τα περί χρηματισμού της ομάδας για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό το 1971. Έτσι έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η χούντα προσπάθησε να καπηλευτεί την πρόκριση του «τριφυλλιού» στον τελικό της διοργάνωσης μετά τη μεγάλη νίκη με 3-0 στη ρεβάνς.
Ο τότε βασικός επιθετικός της ομάδας, Ζόραν Φιλίποβιτς, μιλώντας στη «Sport Novosti» ανέφερε: «Αυτά είναι μαλ…ες και δεν ξέρω για ποιο λόγο έχουν αποκτήσει βαρύτητα διάφορες ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ξέρω ότι σε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίξαμε σε εκείνο το παιχνίδι δεν μας ζητήθηκε να κάτσουμε να χάσουμε από τον Παναθηναϊκό. Η νίκη των Ελλήνων με τρία γκολ ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, από αυτές που συμβαίνουν στα γήπεδα όλου του κόσμου. «Η ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό ίσως να ήταν η μοναδική στην καριέρα μας και η δόξα που θα κερδίζαμε από την πρόκριση δεν έφτανε να ξεπληρωθεί με τα χρήματα που λέγονται . Το να μιλάμε για ζήτημα κέρδους είναι απλά αστείο».
Ο τότε αμυντικός της ομάδας, Μίλοβαν Τζόριτς, ανέφερε από τη δική του πλευρά στην «Kurir» στο ίδιο μήκος κύματος. «Υπεύθυνα σας λέω ότι κανένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν συμμετείχε σε κανενός είδους απάτη και είμαι πεπεισμένος ότι κανένας από την διοίκηση δεν είχε δεχτεί χρήματα για να μας οδηγήσει στην ήττα. Έχετε γνωρίσει εκείνους τους ανθρώπους; Θα γελούσαν εάν οι Έλληνες έβαζαν μπροστά τους 100.000 δολάρια για να κάτσουμε να χάσουμε και θα τους έβαζαν στοίχημα 1 εκατομμύριο ότι θα προκρινόμασταν. Τόσο σίγουροι ήμασταν για την πρόκριση, ούτε ένας δεν αμφέβαλε. Στο Βελιγράδι έπρεπε να είχαμε νικήσει 8-1 αντί για 4-1».

 
Ας δούμε όμως το τι έχει δηλώσει στο παρελθόν ένας άλλος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, που συμμετείχε στα ματς με τον ΠΑΟ το 1971.
 
The statement by Despina Papadopoulos, widow of the former Greek dictator Georgios Papadopoulos, that the semi-final European Cup match between Red Star and Panathinaikos in 1971 was fixed, has been corroborated by Mile Novakovic, Red Star defender at the time. The Belgrade side won the first leg 4-1 ahead of 100,000 ecstatic fans at home but lost the return game 3-0 – just enough for the team from Athens to qualify for the Wembley final against Ajax.
- “I’m convinced and I claim justifiably that the match was fixed. Even after 36 years I’m sure we were drugged – we walked on the pitch as if in a dream. I’ll never forget what we went through once we returned to Belgrade,” says Novkovic.
What happened in Athens, starting from your arrival to Hilton Hotel onwards?
- “We arrived in Greece on a Sunday – three days ahead of the match – and to say that our stay in Athens until Wednesday was peculiar would be an understatement. We didn’t sleep for nights; we just couldn’t, thanks to some drums that kept beating as, I guess, a warm welcome by the hosts. Fifteen minutes before the match kicked off, a helicopter flew in, landing onto the pitch (that would turn into a real plough-land during the game) a local beauty queen. She gave presents to us – a copy of the Bible and a black-and-white TV set. It used to be common practice for clubs to exchange gifts before a game – typically briefcases and the like. After the game the same girl spent a night with the Panathinaikos goalkeeper, out of gratitude for the great feat, I suppose. She later stated it had been a token of appreciation to the keeper for leading the team to the European Cup final. All sorts of strange affairs were going on there; I believe we were given food during our stay that contained some substances that made us dizzy, but the lemonade at half time was definitely the last straw.”
What do you mean ‘the last straw’?
- “We conceded the first goal after only 30 seconds into the match, as a result of a mistake by Klenkovski, who returned the ball to goalkeeper Dujkovic on two metres, which is simply never done. Then their striker, the 2-metre tall Amtoniadis, just stole the ball and scored. I didn’t even see the goal. We went to the interval with the one-goal deficit. Boss Miljanic was so furious that he wanted to give us all a slap on the face. He couldn’t believe it was us out there and that we were losing 1-0 to a second rate team. We had just agreed to attack them and break them in the second half when a short Greek guy came into our locker room and brought us refreshments. We naturally drank up the lemonade and that’s the last I remember of the match.”
What happened then?
- “I only remember we were singing and laughing on the plane on our way back. Yes – singing and laughing! I didn’t “wake up” until we landed in Belgrade and I arrived home only to have my father slap me on the face. My mother wouldn’t speak to me for six months and my best friends wouldn’t talk to me. They all accused us of “selling” the game. People in our country had it tough and couldn’t cope with the defeat. I will never understand why it has been kept a secret for so long and why no one has dared speak up about it. There was no place for saying it out loud. It was all agreed on a much higher level than the players and the staff,” concludes Mile Novkovic.

 

 

 

 
Ο κύριος Χελάκης, που προσπαθούσε απεγνωσμένα χθες το μεσημέρι από το μικρόφωνο του Sport FM να μας πείσει πως το έγγραφο που δημοσίευσε το ''Έθνος της Κυριακής'' επιβεβαιώνει τη βαζελο-προπαγάνδα ''η Χούντα ήθελε να καπηλευθεί τον άθλο μας, μόνοι μας πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971'', πάει παρέα με το paoabroad. Αναθεωρητές της αθλητικής ιστορίας του τόπου, που θέλουν να γυρίσουν τούμπα το έργο και να μας βγάλουν και ''αδικημένη από τη Χούντα'' την Πανάθα. ''Αντικειμενικοί'' και βαζελο-οπαδοί δουλεύουνε μαζί. Εδώ είμαστε εμείς να σας μαθαίνουμε την αλήθεια, με στοιχεία και αποδείξεις, λαγουδάκια οπαδοί και ψευτο-ολυμπιακοί δημοσιογράφοι (όπως ο κύριος Χελάκης) που πιπιλάτε την καραμέλα του αφεντικού σας Γιάννη Αλαφούζου. Πάμε και άλλη μία φορά την κυρα-Δέσποινα, που σας πονάει εδώ και 7 χρόνια.
 

Σχόλια

Εικόνα ethnikisxizofreneia

Έχουν μαζευτεί εδώ μέσα όλα τα σαΐνια της ελληνικής κοινωνίας απ'ότι φαίνεται...

1) Διάλεξε ποια δικαιολογία θα πλασάρεις στον προβατίσιο σας λαό. Ψεκάσαν τους παίκτες και δεν τους αφήναν να κοιμηθούν ή τους πληρώσανε;

2) Τον αγώνα τον έχετε δει ρε σαΐνια ή σας ξέφυγε ότι η πρόκριση κρίθηκε μέχρι την τελευταία φάση; (άρα, τους ψέκασαν και συνήλθαν στο τέλος του αγώνα, αλλά μετά τους έπιασε το γέλιο πάλι... ε ρε για κλάματα είστε και πάλι)
Εδώ έχετε ως στοιχείο για τα ψεύδη σας αναφορά στα τέρματα ενώ μπορεί και 4χρονο να αντιληφθεί πως οι φάσεις έγιναν αλλιώς, εδώ ο άλλος μας λέει για 30 δευτερόλεπτα ενώ το φάγανε στο 2' και ήταν η 3η φάση του αγώνα (2η για ΠΑΟ, 1 για Αστέρα)... Ούτε να μετράει δεν ξέρει η "πηγή" σας ή κάτι άλλο πάει λάθος;

3) Η Δέσποινα λέει πως δεν υπήρχαν βασανιστήρια επί χούντας. Υπήρχαν ναι ή όχι; Ο Παττακός λέει πως η Δέσποινα λέει μαλακίες. Ποιός έχει δίκαιο; Όποιος μας συμφέρει; Ο Παττακός να σας θυμίσω επειδή γουστάρετε να ξεχνάτε και να είστε επιλεκτικοί δήλωνε φίλος του σιχάματος που αποκαλείται σωματείο και έκανε αρκετά "δωράκια" με κρατικά λεφτά...

4) Ο βασικός σας "μάρτυρας" είναι μια πόρνη που δεν υπήρξε ποτέ... Είπαμε παιδιά της Τρούμπας αλλά όχι να βλέπετε το φάντασμα της μάνας σας παντού!

5) Να μας πει ο μεθυσμένος/ζαλισμένος Νόβκοβιτς για τα 2 μούφα-γκολ στο Βελιγράδι που έβαλε η ομάδα του. Και να μας πει και ο αγγλικός τύπος της εποχής από τι διαιτησία πέρασε ο Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ στο Λίβερπουλ(και όχι στο Έβερτον όπως θα έλεγε και ο μπροεδρας σας)

Αλλά τι κάθομαι και σας λέω... Εδώ θέλετε να μας πείσετε πως από την εποχή Κόκκαλη μέχρι σήμερα είναι όλα μέλι γάλα και πως το πρόβλημα της Ελλάδος είναι το 2004 και το 2010...

Εικόνα koraki3gr

Παρεμπιπτόντως γιατί μας κωλοτρίβεσαι ζουζούνα? Από την εποχή Ηλιόπουλου και μετά δεν τον δίνουμε σε αδερφές, άντε αλλού δεποινίς. Αντε και ...γραμμίσου εκεί, που λέει και ο Τζημάκος

Εικόνα koraki3gr

Το φαντασμα του Τζολε το βλέπει η δικιά σου η μάνα. Και αν δεν σου αρεσει εδώ να πας στα μπουρδέλα με τα πράσινα. Εδώ κακώς βρίσκεσαι. Όσο για το Στόλο, διάβασε ιστορία και ψάξε το DNA σου αν μένεις Κυψέλη, εντάξει Στρακι?

Εικόνα Hank

ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ, ΗΡΘΕ ΣΤΟΛΟΣ!

Εδω, εξωγαμα του Γκαιμπελς

«…Αυτές τις μέρες, ο Πανελλήνιος παρεχώρησε πάλι το Γυμναστήριό του στους Αμερικάνους, όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και συμβαίνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ.
Όταν γίνει αυτό, απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε όλα τα μέλη του συλλόγου. Έτσι, όλοι οι αθλητές, είναι αναγκασμένοι να έχουν αργία 12-15 ημερών ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ»

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120725/stin-kypseli-irthe-st...

ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Η ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΣΤ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΔΑΦΑΚΑ;

Εικόνα savvas gridlock

1) Mιλάει τώρα το green sheep turbo edition για προβατίσιο λαό, που όλα σου τα επιχειρήματα προέρχονται από τα non papers του Βασιλαρά και απ'ευθείας από τους greenwebfans. Ωραία μηρυκάζεις, μπράβο. Για ψεκασμούς εδώ δεν μίλησε κανείς. Εμείς παραθέτουμε το τι γράφτηκε και πού. Διάβασε το τι είπε ο Όστοϊτς το 1976. Με τα μάτια σου θα το διαβάσεις, όχι ''μου είπανε ότι το είπε''. Δεν είμαστε φωστήρες βαζελο-ερευνητές εδώ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131115/o-ostoits-kai-ta-para...

Διάβασε και τι δήλωσε ο ίδιος ο Ασλανίδης.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130930/aslanidis-dorodokisam...

2) Eμείς έχουμε δει ό,τι κυκλοφόρησε στο youtube και διαβάσαμε τις περιγραφές από όλες τις εφημερίδες που βρήκαμε. Εσύ τα έχεις κάνει αυτά μόνος σου ή μηρυκάζεις αυτό που σου είπανε, για ''τη φοβερή απόκρουση του Κωνσταντίνου στο σουτ του Κάρασι στο 89'''; Δες το πόσο ''δύσκολη'' επέμβαση έκανε ο Κωνσταντίνου, σε ένα σουτάκι της πλάκας, στο 16:25 του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=1wXB3Qge-gM

Δες επίσης το ότι η φάση έγινε στο ''36ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου'', ήτοι στο 81', στη σελίδα 5 της εφημερίδας ''Μακεδονία''.

http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=29&db=4&da=1971

Και γκολ να έμπαινε, έμεναν 9 λεπτά για να ολοκληρωθεί η ''ομορφιά του ποδοσφαίρου''.

3) Οπότε αν βγει η κυρα-Δέσποινα και πει ''τρώω τη φασολάδα με κουτάλι'', εσύ θα πεις ''αποκλείεται, αυτή γουστάρει τη Χούντα και μας έχει πει ότι επί Χούντας δεν γίνονταν βασανιστήρια. Με πιρούνι την τρώει''. Δεν είχε κανένα κίνητρο να πει ψέματα η κυρα-Δέσποινα για το τι έγινε στο ΠΑΟ-Ερυθρός Αστέρας, γιατί στα δικά της μάτια αυτή ήταν μία ενέργεια που τιμούσε το καθεστώς, σε φάση ''βοηθάμε όπως μπορούμε τις ελληνικές ομάδες να διακριθούν''. Για τα βασανιστήρια επί Χούντας έχει κίνητρο να πει ψέματα, αφού αν τα παραδεχθεί, θα συμβάλει στη δυσφήμηση του καθεστώτος. Ο Παττακός είδε το τι έγινε μετά τις δηλώσεις της κυρα-Δέσποινας το 2007 κι έσπευσε να τα μπαλώσει. Επίσης, ο Παττακός μπορεί να δήλωνε γαύρος, αλλά σύμφωνα με δήλωση του Παντελάκη, του ιστορικού παράγοντα του ΠΑΟΚ, μεσολάβησε για να χαθεί από τον Ολυμπιακό ο Κούδας.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Τίποτε δεν έκανε για να αβαντάρει τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, έψαχνε χώρο για να χτίσει γήπεδο ο Παναθηναϊκούλης, το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού και αγαπημένο παιδί της βαζελο-Χούντας.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Μόνο ''Ηχώ'' σου βάζω, όχι ''ΦΩΣ''.

4) Μην μιλάς εσύ για Τρούμπα. Μεροκάματο βγάζανε οι παππούδες μας από Αθηναίες που έρχονταν κατά κύματα να δουλέψουν στα μπουρδέλα. Ο στόλος άραζε στην Κυψέλη, μέσα στο σπιτάκι σας.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120725/stin-kypseli-irthe-st...

5) Εσύ είδες το ματς στο Βελιγράδι Ερυθρός Αστέρας-λαγός το 1971 και ξέρεις ότι ρουφήξατε 2 άκυρα γκολ, ε; Μήπως διάβασες πάλι τις μούφες που σου πασάρανε οι φίλοι σου; Οι ελληνικές εφημερίδες βάφτισαν την απόκρουση του Κωνσταντίνου στο σουτ του Κάρασι ισάξια της απόκρουσης του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ. Ο αγγλικός Τύπος της εποχής μίλησε για το καθαρό πέναλτυ που δεν πήρε η Έβερτον στη Λεωφόρο, αλλά το καλύτερο γράφτηκε σε ορισμένες ελληνικές εφημερίδες (στα ψιλά, για να περάσει τη λογοκρισία), με το Γάλλο διαιτητή που παρέμεινε για κάποιες μέρες μετά το ΠΑΟ-Έβερτον στην Ελλάδα και ''όλο κέρδιζε'' στον ιππόδρομο.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140117/xoyntempley-kai-ebert...

Φυσικά και δεν είναι όλα μέλι-γάλα από το 1996 και μετά. Ποτάμι τρέχει το αίμα από τις διαιτητικές σφαγές υπέρ του ΠΑΟ. Δες το μόνος σου στο κανάλι μας.

https://www.youtube.com/watch?v=2ijEQaAA4n4

https://www.youtube.com/watch?v=LB-QQ8hzNq4

https://www.youtube.com/watch?v=Tg0ldxpz3yg

https://www.youtube.com/watch?v=6lYj-af86Fw

https://www.youtube.com/watch?v=eb9eahtPbLQ

https://www.youtube.com/watch?v=vG3CeX9kR48

https://www.youtube.com/watch?v=vsVFcHQVXqU

https://www.youtube.com/watch?v=3xAYQAVj_Is

https://www.youtube.com/watch?v=5L7qwF_Kj8A

Εικόνα Duntimo

Δηλαδή (και διορθώστε με αν δε τα λέω σωστά), τα paoκαρντάσια από abroad μας λένε ότι η Χούντα έκανε μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της ευφυίας των μελών της επιχειρηματική κίνηση: Ξόδεψε 3 μύρια για να αγοράσει ένα παιχνίδι που θα έφερνε πίσω 6 μύρια!!! Ουάου, φτυστοί οι Νίαου...

Εικόνα xristoforas

Σαββα εχεις αναρτησει καπου στο RATM για Βικυ Μοσχολιου που μιλησε για χουντα και Μαριαννα Βαρδινογιαννη που ειπε στον Αβρααμ οτι τα ειχε καλα ο παο με οφη? και ποιος δεν εχει πει για χουντεμπλει και παο φιλε Σαββα...ειναι παρα πολλοι! μονοι τους τα ομολογουνε (μονοι τους το κανουνε)

Εικόνα savvas gridlock

Για τη συγχωρεμένη τη Μοσχολιού που ήταν κουμπάρα με τον αρχι-χουντικό Λαδά, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, Φόρη. Είπε απλώς ότι άνθρωποι της Χούντας που ήταν στον ΠΑΟ την βοήθησαν να ξεμπλέξει μια φορά. Χουντικοί υπήρχαν σε όλες τις ομάδες τότε.

Εικόνα lets79

Να ήταν μόνο η Έβερτον και ο Ερυθρός Αστέρας....από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις....

Εικόνα euzin

Παιδιά συνεχίστε δώστε και άλλο πόνο στα βαζελάκια... τα ιδια έλεγε και χθες το απογευμα ο Καραλής στο sportfm επικαλουταν ενα εγγραφο του γενικου επιτελειου του τότε στρατού ότι ουδεποτε εδωσαν λεφτα στον ερυθρο αστερα & οτι απλώς προσπάθησαν να εκμεταλευτουν αυτο το γεγονος για αναπτερωση του ηθικού κλπ ....

Εικόνα savvas gridlock

Nαι, τον άκουσα τον Καραλή. Σε αυτό εδώ το έγγραφο αναφερόταν

http://redsagainsthemachine.gr/articles/141117/arxigeio-stratoy-1971-o-e...

και το ερμήνευε ακριβώς όπως το ερμήνευσαν ο Αθανασίου, ο Δεσύλλας και ο Χελάκης.

http://redsagainsthemachine.gr/articles/141118/desyllas-kai-athanasioy-t...

Υπάρχει πρόβλημα αντίληψης για τον Καραλή...

Εικόνα jorge rojo

Και δεν είναι μόνο αυτός ο αγώνας. Είναι και ο διαιτητής του επαναληπτικού αγώνα με την Εβερτον, με τις χοντρές διαμαρτυρίες των Άγγλων.

Εικόνα savvas gridlock