Και το βράδυ, το βραδάκι...



Σήμερα τα λόγια δε θα είναι πολλά. Όχι ότι δεν έχω να πω πολλά (τόνους ολόκληρους θα μπορούσα να γράψω. Απλώς, νιώθω ότι κάθε παραπανίσια λέξη "κλέβει" λίγη από τη δόξα των πραγματικών νικητών. 

Η ουσία είναι τα εξής:

1) Είμαστε εκ νέου στο final-4, αποδεικνύοντας ότι είμαστε η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία πενταετία, τουλάχιστον. 

2) Οι επιτυχίες οφείλονται στη διοίκηση, στον Σπανούλη, στον πρίντεζη, στους υπόλοιπους παίχτες, στον προπονητή, στον κόσμο. Οι δύο πρώτοι είναι σίγουρα πρώτοι στην ιεραρχία. Μετά ας τους ανακαταψέτε όπως θέλετε. 

3) Νικήσαμε μία ομάδα που δεν ξέρω αν είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Έχουμε όμως την προσωπικότητα να τους νικήσουμε. Την καρδιά, τη θέληση και τον τρόπο. Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

4) Πάμε να βρούμε την ΤΣΣΚΑ, που σίγουρα δε θα χάρηκε βλέποντας τον Πρίντεζη να ευστοχεί. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα έρχονται άσχημες θύμησες για την ΤΣΣΚΑ...

5) Όποιος νομίζει ότι οι επιτυχίες του Ολυμπιακού οφείλονται στην αφέλεια αντιπάλων προπονητών (βλέπε Καζλάουσκας, Λάσο, Πασκουάλ) ή στη λιποψυχία αντιπάλων παιχτών (βλέπε Τεόντοσιτς, Ναβάρο, Ρούντι) έχουν βαθιά μεσάνυχτα. Οι επιτυχίες οφείλονται σε πολλές μαζεμένες συγκυρίες. Ξεκινάει από το γεγονός ότι έχουμε για πρόεδρους τους Αγγελόπουλους που αγαπούν την ομάδα, βάζουν λεφτά και το κυριότερο (που τους κάνει να ξεχωρίζουν) είναι ότι ξέρουν από μπάσκετ. Κατόπιν, ευτυχήσαμε να έχουμε προπονητές όπως ο Ίβκοβιτς, ο Μπαρτζώκας και τώρα ο Σφαιρόπουλος, που δείχνει να τα πάει κάτι παραπάνω από περίφημα για αρχή... Έπειτα, ευτυχήσαμε να έχουμε τον Σπανούλη. Ευτυχήσαμε να φτύσει στα μούτρα τον βάζελο για χατήρι μας. Ευτυχήσαμε να φτύσει και την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ και τα εκατομμύριά τους για χατήρι μας. Ευτυχήσαμε να έχουμε έναν ΓΑΥΡΟ υπαρχηγό-αρχηγό, τον Πρίντεζη. Ευτυχήσαμε να έχουμε παίχτες όπως ο Μάντζαρης, ο Σλούκας κ.α. που είναι οι απόλυτοι συμπαίκτες. Ίσως είναι αδόκιμος ο όρος, αλλά αυτός μου κάθεται καλά. Αρχηγός ο Σπανούλης, αρχηγός κι ο Πρίντεζης, αλλά σ' αυτήν την ομάδα όλοι βάζουν το λιθαράκι τους και αξίζουν μερίδιο στην επιτυχία. Ευτυχήσαμε (εδώ, για την ακρίβεια, ευτύχησαν οι παίχτες) να έχουν έναν κόσμο δίπλα τους, που στα κρίσιμα δίνει φτερά στα πόδια. Τι άλλο να πούμε γι' αυτόν τον κόσμο; Όλες αυτές οι συγκυρίες, λοιπόν, μας έχουν κάνει την πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη. 

Υ.Γ Καλή επιτυχία στο final-4 για την ομαδάρα μας. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΜΑΓΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ!!!

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Ευτυχήσαμε να 'χουμε τους Αγγελόπουλους που χαράζουν μια πορεία σε πείσμα κάθε κοινωνικού συμπεριφορικού αυτοματισμού ελληνικού και ολυμπιακού όπως έχουν αυτοί διαμορφωθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο οραματίζονται και πραγματώνουν το Ολυμπιακό ιδανικό εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά δείχνουν και το δρόμο για να επιστρέψει ο άδολος μαζικός οπαδικός φανατισμός που τόσο μας είχε λείψει εκεί απ'τις αρχές του 2000 και μετά. Αυτό που χάθηκε μέσα στην κοινωνική εξέλιξη και τις δεκάδες νέες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας μπορεί να αναδειχθεί ξανά με τη συνταγή των εμπνευσμένων διοικητικών μας ηγετών. Μπράβο στους Αγγελόπουλους που πράττουν όπως θα έπρεπε να πράττει κάθε ηγέτης διαχρονικά και ειδικά κάθε ηγέτης Ελλήνων, γράφοντας δηλαδή στα παπάρια τους το ηλίθιο πόπολο. Σας παρακαλούμε συνεχίστε να μας έχετε γραμμένους, εμάς και τις απόψεις μας, στα παπάρια σας αφοί Αγγελόπουλοι.
Ειδική μνεία θα κάνω στον τυχερό άνθρωπο Γιώργο Πρίντεζη. Ερωτήθηκε ποιά ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του και είπε ότι ήταν το Λονδίνο. Και τον πιστεύουμε. Έχει την ευλογία να τα'χει τόσο τακτοποιημένα στο μυαλό του τα πράγματα που μπορεί να βιώνει τις επιτυχίες της ομάδας του τελείως αποκομμένος από τον προσωπικό του ρόλο σ'αυτές. Υποτιμητικότατος ο όρος υπαρχηγός για τον Πρίντεζη. Αρχηγός και φωτοδότης είναι με τεράστια επίδραση στη συναισθηματική ωριμότητα όλων των νεότερων συμπαιχτών του και τη συναισθηματική ασφάλεια του Σπανούλη.
Να πω και κάτι τελευταίο που έχει σχέση με την πρώτη παράγραφο. Ακούω ένα σωρό ηλίθιους να ζητάνε ακόμα και τώρα να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος και να αλλάξει η μισή ομάδα. Δεν τους αρέσει ο Λαφαγιέτ, ο Πέτγουεη είναι λίγος, ο Λοτζέσκι είναι κότα κλπ. Δεν έχουνε καταλάβει ακόμα τί ειν'αυτό που μας έχει δέσει μ'αυτήν την ομάδα και τί δίνει τέτοια ένταση στη χαρά μας όταν πετυχαίνει ακόμα δυστυχώς.

Εικόνα Νίκος Γόδας

H επιτυχία αυτής της ομάδας είναι ατέλειωτη. Ωστόσο, αυτό δεν καθαγιάζει όλους τους παίχτες. Καλώς ή κακώς, πάντα θα υπάρχει ανάγκη για προσθαφαιρέσεις. Το θέμα είναι ότι τώρα αυτή η συζήτηση είναι άκαιρη. Τόσο απλά. Φυσικά και υπάρχουν καλύτεροι παίχτες από τον Πέτγουεϊ ή τον Λαφαγιέτ. Αλλά δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε. Αυτοί οι παίχτες μας οδήγησαν στο final-4. Και αυτοί οι παίχτες, για την ακρίβεια.

Αλλά, αν πρέπει να πούμε κάτι, να πω αυτό. Ο Λαφαγιέτ νίκησε τον Χουέρτας. Ο Λοτζέσκι νίκησε τον Τόμας. Ο Μάντζαρης νίκησε τον Όλεσον. Ο Πέτγουεϊ νίκησε τον Ντόελμαν. Ο Χάντερ νίκησε τον Τόμιτς. Παλαιότερα, ο Κέσελ νίκησε τον Χριάπα και ο Παπανικολάου τον Κιριλένκο. Ο Χάινς είχε νικήσει τον Κρστιτς. Τώρα που ο Χ¨αινς παίζει στην ΤΣΣΚΑ και αξίζει 2.000.000 ευρώ, θα ξεκωλιαστεί από τον Ντάνστον. Έτσι πάει. Και πάει έτσι επειδή το θέλει ο δαφνοστεφανωμένος. Μόνο τους τραυματισμούς φοβάμαι. Αυτοί μας στέρησαν πέρυσι το final-4, αυτοί πήγαν να μας το στερήσουν και φέτος. ΑΛΛΑ. Υπάρχει αυτό το αλλά. Όπως προείπα, η πρόκριση και η επιτυχία δεν καθαγιάζει όλους τους παίχτες. Σαφώς και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Προς το παρόν, στήριξη και στον Ντάρντεν ακόμα. Όλοι οι παίχτες προσπαθούν και αυτό είναι που μετράει. Ακόμα και ο Ντάρντεν που δεν μπορεί να βάλει ένα σουτ, προσπαθεί και τα δίνει όλα. Τόσο μπορεί, τόσο δίνει. δεν αλλάζει κάτι τώρα. Οπότε, προχωράμε.

Εικόνα tsalouxidis

Δε λέω αυτό. Λέω ότι η ομάδα αυτή έχει ένα χαρακτήρα underdog που στοχεύει εκεί που δεν μπορεί θεωρητικά να φτάσει. Αυτή η διαδικασία ομαδικής ωρίμανσης, ανάπτυξης και υπέρβασης είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή. Τρία Ευρωπαϊκά στη σειρά από μια ομάδα υπεραστέρων σου εγγυώμαι ότι δεν θα είχαν αυτή την ανταπόκριση απ'τον κόσμο κι ακόμα περισσότερο απ'τους οπαδούς άλλων ομάδων και άλλων λαών που συντάσσονται εν τέλει μαζί της. Υπάρχει παραταύτα μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού που δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει η ομάδα στα μπάτζετ των 30-40 εκατομμυρίων. Μετά λόγου γνώσεως δηλώ υπευθύνως ότι προτιμάω τον Πέτγουεη απ'τον Κιριλένκο

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είπαμε, 5.000.000 Ολυμπιακοί, 5.000.000 διαφορετικές απόψεις.

Εικόνα Brainstorm

Απευθυνομαι σε σας γιατι εσεις τα αναδεικνυετε ολα αυτα.
Πραγματικα πρεπει να υπαρξει αμεση αντιδραση πρωτα και κυρια απ τον κοσμο του Ολυμπιακου

http://euroleague.sport24.gr/article/3431434/dipla-ston-olympiako-o-kont...

Μη διανοηθει να πατησει το ποδι του σε γηπεδο που παιζει ο Ολυμπιακος.

Εικόνα savvas gridlock

Ας ερθει, κανενα προβλημα. Και ο Μπιτσαξης παλιοτερα ερχοταν σε ματς του Ερασιτεχνη μας και μαλιστα καθοταν διπλα στο Μιχαλη. Αν παντως με αυτην του την ενεργεια νομιζει αυτος και οι συμβουλοι του οτι θα περασουν το μηνυμα "οριστε, ο Κοντονης δεν ειναι αντιολυμπιακος, αλλα ειναι με τον καθαρο Ολυμπιακο, αυτον των Αγγελοπουλων, οχι με τον βρωμικο του Μαρινακη", ας φτυσει τα μουτρα του στον καθρεφτη. Το λεω εειδη φερεται σαν παλια πολιτικη πουτανα και συνεχως κανει τετοιες κουτοπονηρες ενεργειες. Οι συμβουλοι του και εν προκειμενω ο Λαλακης Παπαθεοδωρου του sdna.gr μπορει να τον συμβουλευουν ο,τι θελουν. Αυτος ας τα ξεχασει. Μαρινακης-Αγγελοπουλοι ειναι μια χαρα μεταξυ τους και οποιος παει να σπειρει δαιμονια, θα βγει σεντρα. Αντε γαμω τα παλαιοπασοκικα κολπα σας, γαμιολες της πολιτικης.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άμα προκριθούμε τελικό και άμα βολέψει το πρόγραμμα του... Θα δει την αντζέντα και θα μας πει... Θα δω κι εγώ τ' αρχίδια μου απόψε. Ναι, εκεί είναι ο Κοντονής. Έλα, Κοντονή.

Εικόνα Brainstorm

τους πολιτικους τους ξερεις.
ικανο τον εχω να σκασει μυτη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το ξέρεις το ανέκδοτο, όπου σε μία ισραηλινή καφετέρια "σκάει" ένας παλαιστίνιος; Ας "σκάσει" κι ο Κοντονής...

Εικόνα jimakos
Εικόνα lets79

Αυτή η ομάδα των 5 Final four,των 3 τελικών και των 2 συνεχόμενων Ευρωπαϊκων τροπαίων,πολλές φορές έτυχε ιδιαίτερα άσχημης κριτικής από πολλούς από εμάς(ξεχνώντας την....ιδιαίτερη κατάσταση του...."καθαρού" ελληνικού πρωταθλήματος,αφού εκεί δεν έχει Βαγγέλα!!!!)....δεν θέλω να πώ πολλά,παρά μόνο τα παρακάτω δύο....ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΩΚΡΑΤΗ και επίσης πριν χρόνια(2008) σε έναν τελικό στο ΟΑΚΑ(το ....περίφημο non call), ο Πρίντεζης, μόνος του κάτω από το καλάθι,στα τελευταία λεπτά, αντί να σηκωθεί να καρφώσεικαι να σπ¨ασει την ρημάδα την μπασκέτα, έκανε ένα άψυχο lay up και το έχασε....είχα πει τότε ότι είναι ο δεύτερος Ρεντζιάς....Γιώργαρε, ήρθε η ώρα να σου ζητήσω συγνώμη....όχι μόνο για το τρίποντο, αλλά γιατί είσαι πλέον σε άλλο επίπεδο αγόρι μου....σε εντελώς άλλο επίπεδο!!!!
ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ.....

Εικόνα kostas alsoupoli

Αδερφε μαγκια σου και μπραβο σου που το παραδεχεσαι...
γιατι οπως και να το κανουμε η ομαδαρα του μπασκετ μας εχει υποχρεωσει ολους μας να κανουμε καποια στιγμη την τελευταια πενταετια μια μεγαλοπρεπη κωλοτουμπα και βαζω φυσικα και τον εαυτο μου μεσα...
Και το γραφω και το ξαναγραφω, ανυπομονω και ευχομαι να ζησω ξανα το μαγικο 2012..εντος και εκτος συνορων ξεφτιλισμα και τελειωνει το παραμυθι με τους ακατανομαστους...

Εικόνα lets79

Αυτή η ομάδα των 5 Final four,των 3 τελικών και των 2 συνεχόμενων Ευρωπαϊκων τροπαίων....ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΝΝΙΑ FINAL FOUR,ΤΩΝ ΕΞΙ ΤΕΛΙΚΩΝ,ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΡΟΠΑΙΩΝ,ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ....ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ....ΕΔΡΑ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Red Dragon

5 φαιναλ φορ τα τελευταια 7 χρονια.
Τεταρτο φαιναλ φορ τα τελευταια 5 χρονια(θα μπορουσε ανετα να περασει και περσι αν δεν ειχε τοσα προβληματα).
9-0 σε πλει οφ μεσα στην εδρα μας.

Η μοναδικη ομαδα που εκανε 3 σερι νικες με την Μπαρτσελονα και συνεχιζει.

Μια τεραστια ομαδα που ξεκαθαρα το αξιζε με την πορεια της ολη την χρονια σε ενα τοσο δυσκολο ομιλο οπου ποτε δεν επαιξε πληρης και με 10 νικες δεν ειχε το πλεονεκτημα εδρας oπου απο τον ομιλο μας περασαν στο φαιναλ φορ 3 ομαδας.
Μια ομαδα που αναγκασε την Μπαρτσελονα στο να κανει το χειροτερο ρεκορ της εντος εδρας απο το 2010,που επαιξε καταπληκτικη αμυνα και την περιορισε σχεδον 17-20 π κατω απο τον μεσο ορο της,που σκοραρε μολις ενα σουτ στο τελευταιο δεκαλεπτο του τριτου ματς,και με την αμυνα της ειδαμε τον Ναβαρο να ευστοχει σε 2 ολοκληρα ματς συνολικα σε 4 σουτ και οι υπολοιποι να ειναι απο βολες και τον Χουερτας να εχει 2 ποντους στα τελευταια 2 ματς και σε ολη την σειρα να εχει 11,που γυρισε το παιχνιδι απο το -4 στο +3 μεσα σε ενα λεπτο με την βοηθεια του κοσμου του και εδωσε τελος στις αμφιβολιες ¨καποιων¨ για το αν μπορει να περασει σε σειρα αγωνων με αυτες τις ομαδες καθως το εκανε και με μειονεκτημα.

Η μεγαλυτερη ομαδα στην Ευρωπη με διαφορα τα τελευταια 10 χρονια.με την μεγαλυτερη διαρκεια.

Συγχαρητηρια σε ολους.

Ατελειωτη υπερηφανεια.

Εικόνα apostolos gaganis

΄΄Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση΄΄. Που σημαίνει: είμαστε ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στο μπάσκετ απ΄την Μπάρτσα. ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ.

Υ.Γ. Ναιιι, αλλά εγώ θέλω εκείνο το άλλο... ( θα το λέω συνέχεια για γούρι και μέχρι να γίνει )

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φυσικά και είμαστε καλύτερη ομάδα, αφού προκριθήκαμε δίκαια. Ποιος δεν το θέλει, ρε Απόστολε; Άμα ξεδιπλώσω τα γούρια, δε θα τελειώσω το γράψιμο ούτε αύριο! Ούτε ο Σλούκας τόσα πολλά!

Εικόνα kostas alsoupoli

Κυριε Αποστολε και εμενα εκεινο το αλλο μου καιει τα σωθικα κ δεν με αφηνει να ησυχασω...
Ζω και αναπνεω να ξαναζησω το μαγικο 2012...με ''τεντωμα'' εντος και εκτος ελλαδος σε ολους...
Περηφανος οσο δεν παει για αυτη την ομαδαρα αλλα το ξαναλεω εχουμε κατι λογαριασμους να κλεισουμε με καποιους...

Εικόνα jimakos

Θέλω να γράψω τόσα πολλά αλλά και δεν βρίσκω λέξεις. Μπερδεύονται τα συναισθήματα και οι σκέψεις και ακόμα και τώρα που έχουν περάσει οι ώρες είμαι βουρκωμένος από χαρά και περηφάνεια. Στο θολωμένο μου μυαλό, κάτι τέτοιες στιγμές, αυτό που θέλω πανω απ' ολα, είναι να μπορούσα να αγκαλιάσω όλους εσας εδώ και κάθε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, όπου και να'ναι, και να τραγουδάμε για αυτό το ΣΥΝΔΕΣΜΟ που μας κανει να σφίγγουμε τις γροθιές, να κλαίμε και να γελάμε ταυτόχρονα, μας ομορφαίνει τη ζωή.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εικόνα KYTHNOS 7

Αξιζε το ταξίδι από το νησί!!!θα άξιζε ούτως ή άλλως...
ΟΜΑΔΑΡΑ....

Εικόνα red hell 7

Πάλι στην δουλειά το είδα παλι κλάμα χαράς και υπερηφάνειας!
Μονο ΕΣΥ ρε ΘΡΥΛΕ αυτή είναι η μονη αλήθεια!!!
Τα λέμε Μαδρίτη μαγκεεες!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία μας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ε βέβαια. Στην ελίτ της Ευρώπης για περισσότερο από 6 χρόνια. Και η συγκεκριμένη ομάδα, επί Σπανούλη, είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Οπότε, ναι. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών.

Εικόνα Kaine

Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα σε τρία σερί ματς! Έχω λαλαθεί! Ναβάρο πατώνεις;
Δεν έχει υπάρξει στα μπασκετικά χρονικά πιο καυλωτική ομάδα. Συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητική ομάδα, στους προέδρους, και όσους δουλεύουν νυχθημερόν για τον σύλλογο. Μαδρίτη, ερχόμαστε!

ΓΙΙΙΙΙΙΙΩΩΩΩΩΩΩΡΓΟΟΟΟΟΟΟΣ ΠΡΙΙΙΙΙΙΙΝΤΕΖΗΗΗΗΗΗΗΣ

Εικόνα REDNYC

ΣΩΣΤΟΣ ΘΩΜΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ, ΜΑΔΡΙΤΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Θωμά, έχουμε πρώτο αρχηγό τον πύρινό μας κόσμο που δεν λυγά ποτέ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Xρόνια πολλά, Γιώργαρε, αν και ετεροχρονισμένα. Να είσαι πάντα δυνατός, όπως είσαι και τώρα. Αυτό σκεφτόμουν και σήμερα. "Θα ήταν στον Ολυμπιακό οι Αγγελόπουλοι, αν δεν υπήρχε αυτός ο κόσμος;". Φυσικά και όχι. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί.

Εικόνα μαουνιέρης

Σ' ευχαριστώ πολύ, σύγγαυρε Θωμά.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα mikele7

χρονια πολα γιωργαρε με τετοιες νικες σαν τη χθενινη σε ολα τα τμηματα.
ολοι οι προεδροι μας,οι παιχταραδες μας και ο πυρινος μας κοσμος,γιναμε
ενα φανταστικο ερυθρολευκο κουβαρι.